23.09.2019

Vertailussa kosteuttavat hiussuihkeet

Kolme kosteuttavaa hiussuihketta, kaikki kotimaisia brändejä ja kaikki Bernerin tehtaalta. Kaikki edullisia ja kaikki aika samanlaisia.

Mitä eroa näillä on?

Tutkitaan!

Kiinnostuin asiasta kun tuossa kuun alussa tutkailin hiustuotehyllyjä Sokoksella ja huomasin, että vanha kunnon Muumi-selvityssuihke lapsille maksaa nykyään 5,90€ - paljon enemmän kuin aikuisille suunnatut saman tehtaan toverinsa. (On muuten kallistunut selvästi siitä kun viimeksi sitä ostin.)

Lukijat sitten valistivat minua Insta-stoorissa, että hinta epäilemättä selittyy Muumi-brändillä, ja niinhän sen täytyy olla.

Innostuin joka tapauksessa korjaamaan ostoskoriin kaikki kolme Bernerin suihketta tehdäkseni niistä vertailun. Näitä minulla menee muutenkin paljon Curly Girl -metodissa :)

Vertailussa neiti Niiskuneiti, Neiti LV ja Neiti Herbina. 

Tulkaas esiin tytöt ja kertokaa vähän itsestänne! :)

NEITI HERBINA

"Hei vain kaikille! Tulen Heinävedeltä ja olen tällainen pirtsakka, makea tyyppi. Tykkään vadelmista ja hoidan, kosteutan ja vähennän sähköisyyttä. Osaan myös selvittää takkuja ja lupaan erityisesti jättää sun hiukset pehmeiksi! Koska tuoksun niin hyvälle, viihdyn hiuksissasi myös tuoksuna, vinkkinä vaan..." ;)

Lähden sun mukaan neljällä eurolla. Mun strategiset mitat on 150 milliä.

Mun muut speksit näyttää tältä:

Aqua, Panthenol, Cetrimonium Chloride, Rubus Idaeus (Rasberry) Fruit Extract, Parfum, Polyquaternium-4, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid.

NEITI XZ NIISKUNEITI

"Hei vaan. Tarvitseeko tässä nyt esittäytyä, moni teistä varmaan jo tunteekin minut. Olen ollut julkisuudessa yli 10 vuotta ja minusta tykkäävät niin lapset kuin aikuiset.

Vaihdan kuosia aika ajoin mutta olen aina suoriutunut mun perusduunista eli selvittelen hentojen hiusten takkuja luotettavalla hellävaraisuudella. Sähköisyyttäkin mä poistan. Ja pärjään Neiti Herbinalle tuoksunkin puolesta, kyllä täältäkin pesee makeaa tuoksua...!

Minäkin tulen Heinävedeltä ja mitat on 150 milliä. Palvelujani voi käyttää 5,90€ hintaan.

Sisukset näyttää tältä:

Aqua, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-4, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum

NEITI LUMIVALKO

"Moi vaan minunkin puolesta. Samalta suunnalta Etelä-Savosta minäkin, Heinäveden kunnasta. Meitä hiussuihkeita tulee sieltä aika paljon.

Kuinkas moni teistä muuten tiesi että oikea nimeni on Lumivalko..? Mieluummin käyttäisin sitä kuin LV:tä, vaikka trendikkäitähä nuo lyhennykset tuntuvat olevan. Joka tapauksessa, minun seurassani ette tuoksu imelälle marjalle, sen sanon ihan heti. Minun palveluitani voivat käyttää tuoksuherkätkin, minä en nääs ole hajusteilla buustattu.

Väitän silottavani hiuksenne, kiillottavani ja kosteuttavani ne yhtä hyvin ellen paremmin kuin nuo tuoksuvat neidit. Kaiken tämän teen vielä edullisemmalla hinnalla - liityn seuraasi 3,90€:lla.

Strategiset mitat on minullakin 150 ml, ja ruokavalio näyttää tältä:

Aqua, Betaine, Polyquaternium-4, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Katsotaan sitten neitien sisuksia tarkemmin. Hoitavat ainesosat kursiivilla.

Pisin ainesosaluettelo on Herbinalla:

Aqua

Panthenol = hoitaa; kosteuttaa, poistaa sähköisyyttä

Cetrimonium Chloride = hoitaa; selvittää hiuksia ja poistaa sähköisyyttä

Rubus Idaeus (Rasberry) Fruit Extract = hoitaa (ihoa), mutta funktiota hiuskosmetiikassa ei spesifioitu, ainesosa saattaa olla mukana vain jotta tuotetta voidaan myydä vadelmauutteen herkullisen kuuloisella soundilla :)

Parfum = hajuste

Polyquaternium-4 = hoitaa; selvittää, tuo kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä

Propylene Glycol = hoitaa; auttaa hiusta sitomaan kosteutta

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil = emulgaattori

Phenoxyethanol = säilöntäaine

Ethylhexylglycerin = säilöntäaine

Citric Acid = pH:n säätäjä

XZ:lla ja LV:llä on kummallakin seitsemän ainesosaa:

XZ / LV

Aqua / Aqua

Cetrimonium ChlorideBetaine = hoitaa; selvittää hiuksia ja poistaa sähköisyyttä / kosteuttaa, poistaa sähköisyyttä

Polyquaternium-4 / Polyquaternium-4hoitaa; selvittää, tuo kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä

Phenoxyethanol / PEG-40 Hydrogenated Castor Oil = säilöntäaine / emulgaattori

Ethylhexylglycerin /Citric Acid = säilöntäaine / pH:n säätäjä

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil / Phenoxyethanol = emulgaattori / säilöntäaine

Parfum / Ethylhexylglycerin = hajuste / säilöntäaine

Suihkeille YHTEISTÄ:

Polyquaternium-4 = kvatti joka selvittää, tuo kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä. Tämän tyyppinen ainesosa vastaa pitkälti siitä, että selvittävä hiussuihke tekee mitä lupaa. Yksinkertaisin selvityssuihke syntyisi reseptillä vesi + kvatti + säilöntäaine. Ja sellainenhan Muumi-suihke melkein on.

Keveys - kaikki suihkeet ovat vesimäisen kevyitä eivätkä tee hiuksia lähmäisiksi.

EROT:

HERBINA vaikuttaa suihkeista hoitavimmalta. Siinä on viisi hoitavaa ainesosaa jotka selvittävät ja vähentävät sähköisyyttä tehokkaasti sekä myös kosteuttavat, tosin hoitavien aineiden suhde suihkeen muihin ainesosiin ei toki paljastu.

LV vaikuttaa suihkeista kosteuttavimmalta. Betaiini on tehokas humektantti, ja se on LV-incin kärjessä. Pitoisuus ja suhde muihin ainesosiin ei tietysti ole tiedossa muilla kuin Bernerin tuotannolla, joten voimme vain arvailla. LV on hajusteeton.

XZ MUUMI vaikuttaa suihkeista miedoimmin hoitavalta, ja ainesosiensa puolesta se tosiaan vain selvittää ja poistaa sähköisyyttä. Siinä ei ole kosteuttavia ainesosia.

Suihkeet näyttäisivät siis vastaavan lupauksiinsa erinomaisen hyvin! Neiti LV vain näköjään on vaatimaton antistaattisten kykyjensä suhteen ja pitää ne omana tietonaan, vaikka sisältä löytyy potentiaalia myös sähköisyyden poistoon ;)

MITÄ SANOO SANNI? MITÄ NÄISTÄ KÄYTTÄISIN?

No käyttäisin kyllä kaikkia, mutta jos olisi pakko valita yksi se olisi ehkä LV, koska tuoksuttomuus ei riitele hajuveden kanssa.

Mutta kaikille näistä on oma ideaalinen toimintaympäristönsä; Muumia olen käyttänyt jo vuosikaudet talven "kaulahuivitakkujen" selvitykseen, ja valitsisin sen edelleen kun haluan vain avata takkuja.

Kosteuttavammat LV ja Herbina taas sopivat Muumia paremmin Curly Girl -metodiin elvyttämään kiharoita aamuisin. Kumpikin sisältää yhtä hyvän potentiaalin kosteuttaa hiusta, mutta Herbinan valitsen mieluiten silloin kun en laita hajuvettä, ja LV:tä laitan silloin kun en halua olla monen tuoksun sekamelska, tai jos olen menossa tapaamaan hajusteherkkää ystävää :)

Löytyykö jokin näistä Heinäveden neideistä teidänkin kylppäristä?

21 comments on “Vertailussa kosteuttavat hiussuihkeet”

 1. Oon tosi pitkään yrittänyt saada käytettyä tuon Herbinan pois, mutta sen tuoksu on niin ällömakea, että tekee aika tiukkaa... :D Se suihkepullo oli musta myös aika huono, tuli aika isoa pisaraa ja vaikea tähdätä. Näissä kaikissa on varmaan ihan samanlaiset annostelumekanismit, näyttäis ainakin siltä (+ jos samalta tehtaalta tulevat niin ois outoa, jos ei olis)?

  Vastaa

  0
  1. Joo, Herbinan tuoksu on kyllä tooosi imelä. Olen miettinyt kuka (aikuinen) sitä haluaisi ihan hiustuoksuna käyttää... Ei se varsinaisesti paha ole mutta ei minusta "aikuiseen makuunkaan".

   Se suihkepullo oli musta myös aika huono, tuli aika isoa pisaraa ja vaikea tähdätä. Näissä kaikissa on varmaan ihan samanlaiset annostelumekanismit, näyttäis ainakin siltä

   Joo, on samanlaiset. Sinänsä Herbinan pullossa käytetty ilmaisu 'mist' ei siis ihan pidä paikkaansa, samanlainen jämäkkä suihke sieltäkin tulee.

   Vastaa

   0
  2. Täällä yksi aikuinen, joka käyttää Herbinan suihketta oikein mielellään, tosin pulloni on eri vuosiluvulta ja eri näköisellä etiketillä (timanttikuvioinen). Minusta tuoksu on niin haihtuvaa sorttia, että muutaman minuutin päästä on jo kadonnut. Sen hetken kun sitä suihkuttelen, tykkään.

   Vastaa

   0
 2. Muumista tykkään :) Se selvittää parhaiten takut, joten on jäänyt sen takia vakkarikäyttöön. Olen käyttänyt yhden pullon Herbinaa ja se taas tuntui tosi mitäänsanomattomalta. Jännä, miten noinkin samankaltaisen incin omaavat tuotteet voivat tuntua hiuksissa ihan erilaisilta!? Saman olen huomannut myös silikoniseerumeissa. Jokin ihan pieni ero voi tehdä paljon.

  Vastaa

  0
  1. Jokin ihan pieni ero voi tehdä paljon.

   Totta.

   Mä luulen että Muumissa on suhteessa enemmän selvittäviä kvatteja kuin Herbinassa.

   Vastaa

   0
 3. "Lähden sun mukaan neljällä eurolla". Repesin niin pahasti, että naapuritkin varmaan naurun kuuli.
  Kiitos hyvästä blogista!

  Vastaa

  0
 4. Löytyy Niiskuneiti. 2,5v esikoisen kutreihin sitä suihkuttelen hiustenpesun jälkeen niin on helpompi kammata pitkä tukka. Ja esikoinen kyllä muistuttaa jos mammalta meinaa suihke unohtua. ;) en ole omiin hiuksiin kokeillut ikinä mutta voisihan joku kerta katsoa miten kesyttää sähköiset kutrit jos sellainen hiuspäivä osuu kohdalle. :D

  Vastaa

  0
  1. Tuo on monen aikuisenkin luottotuote takkuihin :) Sähköisyyttä se ei kyllä ihan täysin taltuta mutta vähentää.

   Vastaa

   0
 5. Hauskasti kirjoitettu, nauratti :) joskus testasin koiran korvantaus takkuihin tuota Muumia, ei se oikein tykännyt :D itse en käytä selvityssuihkeita.

  Vastaa

  0
 6. Minulla on käytössä tuo LV ja pidän siitä. Hiukseni ovat käsittelemättömät ja tuo riittää pitämään takut pois. Ja iso plussa hajusteettomattomuudesta (onpa sana :D )

  Vastaa

  0
  1. 👍

   iso plussa hajusteettomattomuudesta (onpa sana :D )

   Meidän rakas suomen kieli ^_^

   Vastaa

   0
  2. Mä näen että 'hajusteeton' (sanasta 'hajuste') ja 'hajustamaton' (sanasta 'hajustettu') ovat eri sanoja :D Vaikka tarkoittavatkin samaa asiaa. Eli kumpikin on oikein (ja taivutettu oikein ^_^)

   Vastaa

   0
 7. Jostain olen kuullut, että suihkutettavaa hoitoainetta voi tehdä itse sekoittamalla suihkepulloon vettä ja tavallista hoitoainetta. Mitä mieltä olet tästä? Mä joskus testasin ja muistaakseni toimi ihan hyvin, voisin koittaa uudestaan kun tulee niin paljon halvemmaksi.

  Vastaa

  0
  1. Voi tehdä :) Ihan kaikki poishuuhdeltaviksi tarkoitetut hoitoaineet eivät vain välttämättä toimi ihanteellisesti leave-in-tuotteina (edes vedellä lantrattuina), sillä niissä voi olla ainesosia jotka ei-poishuuhdeltuina jättävät hiukset hieman lähmäisiksi. Mutta kokeilemalla aina selviää :) Miksaa ensin vain ihan pienen koe-erän ja testaa miltä se tuntuu hiuksissa.

   Vastaa

   0
 8. Hyvä postaus. Olenkin kaupassa meittinyt näiden eroja ja samanlaisuuksia.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)