04.07.2019

Curly Girl -villityksen seurauksia: kesälomalista uusiksi ja XZ:n tehdas pyörii kesän läpi täydellä teholla

Kaikenlaisia seurauksia tällä kiharavillityksellä onkaan… Luin YLEn sivulta uutisen, jonka mukaan kuluva kesä on ensimmäinen, kun XZ:aa ja Herbinaa valmistavan Bernerin tehdas Heinävedellä pyörii täydellä teholla kesän läpi. Kaikki tämä Curly Girlin takia.

Kuvakaappaus: YLE.fi

"Jouduimme tekemään muutoksia hiustenhoitotuotteita valmistavan tehtaan henkilöstön kesälomasuunnitelmiin ja lomalistat valmistuivat myöhemmin. Tämän tehtaan suunniteltu kesäseisokki jouduttiin perumaan ja tehdas on käynnissä koko kesän", tehtaanjohtaja Jari Puustinen kertoo YLEn artikkelissa.

Uutisen voi lukea täältä.

Keväällä kysynnän ollessa kovimmillaan Bernerin tehtaan tuotantolinjat puskivat uutta shampoota ja hoitista ulos kellon ympäri…! Silti varastot tuntuvat edelleen olevan monissa paikoissa tyhjillään. Itse en ole esimerkiksi moneen kuukauteen onnistunut löytämään XZ:n Persikkanektari-shampoota mistään. Sitä ei ole edes Maarianhaminan kaupoissa, vaikka Ahvenanmaalla villityksestä on kuullut vain harva.

Ajatelkaa, tällaisella kauneudenhoitotrendillä on jopa vaikutuksia kansantalouteen..! Nojoo, ei ehkä koko maan mittakaavassa mutta kyllähän tämä buumi varmasti näkyy ihan mukavasti Bernerin tämän vuoden tuloksessa… :)

Liitänpä tähän samalla oman viimeisimmän pienen Curly Girl -raporttini. Tuli todistettua, kuinka merkittävästi metodin seuraaminen todella vaikuttaa hiusten ulkonäköön. Tässä menneellä viikolla en ehtinyt pestä ja kuivattaa hiuksia menetelmän mukaisesti, ja tulos oli tässä:

Hiukset eivät jaksaneet kihartua ja jäivät sameiksi ja kuivan näköisiksi. Siis sellaisiksi, miltä ne ovat käytännössä näyttäneet vuosikaudet ennen Curly Girl -menetelmän kokeilua.

Käyttämäni tuotteet kyllä olivat metodin mukaiset, mutta huuhtelu- ja kuivaustapa väärät: huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla ja kuivasin hiukset tavalliseen ("vanhaan") tapaan froteepyyhkeeseen. Vaikutus oli selvä. Käytin geeliäkin, mutta se ei auttanut hiuksia kihartumaan tällä tyylillä.

Mielenkiintoista, ja osoittaa, kuinka tärkeää, kenties aivan ratkaisevan tärkeää, kosteutta mahdollisimman paljon sitova oikeanlainen hoito-, huuhtelu- ja kuivaustapa on onnistumisen kannalta.

Sulfaatillisella tai ylipäänsä voimakkaasti pesevällä shampoolla tai silikonipitoisella hoitoaineella en muuten ole edelleenkään pessyt ja hoitanut hiuksia, vaikka on ollut tarkoitus kokeilla miten hiukset käyttäytyvät kun huuhtelu- ja kuivaustapa on Curly Girlin mukainen mutta itse tuotteet "väärät". Ehkä tässä kesän aikana tulee jossain vaiheessa kokeiltua.

26 comments on “Curly Girl -villityksen seurauksia: kesälomalista uusiksi ja XZ:n tehdas pyörii kesän läpi täydellä teholla”

  1. Hyvä uutinen! Hienoa, että jonkin villityksen ansiosta myös kotimaiset yritykset hyötyvät! Näkyyköhän tämä ko. villitys myös Ekopharmalla ja muilla (eko)hiustuotteita valmistavilla?

    Mikä tässä on metodin kannalta "väärin": huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla?

    Vastaa

    0
    1. "Mikä tässä on metodin kannalta ”väärin”: huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla?"

      Curly Girl -metodissa käytetään hoitoaineen kanssa "Squish to condish" -tekniikkaa. Tekniikassa hoitoainetta levitetään märkiin hiuksiin runsaasti pää alaspäin ja hoitoainetta puristellaan hiuksiin muutamia minuutteja, lisäten hoitoainetta jos sitä valuu liikaa pois. Hiuksia puristellaan kunnes pituudet ovat täysin saturoituneet hoitoaineesta ja pitävät "squish"-ääntä. Huuhtelu suoritetaan mieluiten ei-valuvalla vedellä kämmenten kautta, ja tämä on se kaikkein aikaavievin osuus. Suihkupäästä valuvan veden paine vie hiuksista liikaa hoitoainetta sekä myös "suoristaa" kiharaa, mikä ei ole metodin kannalta toivottavaa. Huuhtelemalla hiukset ei-valuvalla vedellä hiuksiin jää jonkin verran hoitoainetta mikä edesauttaa pesuvedestä jääneen kosteuden sitoutumista hiukseen --> kosteutettu hius kihartuu paremmin.

      Tässä yksi video tekniikasta:

      https://www.youtube.com/watch?v=3ZlmSdPcD24&t=187s

      Vastaa

      0
    2. Tiedätkö hierotaanko CG-tekniikassa hoitoainetta yleensä myös päänahkaan? Mietin vaan, että jos hoitoainetta on laitettu sinnekin, sitä ei saane lainkaan pois tuolla squish to condish -tekniikalla.

      Vastaa

      0
    3. "Tiedätkö hierotaanko CG-tekniikassa hoitoainetta yleensä myös päänahkaan?"

      Hierotaan silloin kun hoitoainetta käytetään myös pesevänä aineena, eli CO-pesussa ("Conditioner Only"). CO-pesussa hoitoaine huuhdotaan hiuksista normaalisti valuvan veden alla, muutenhan sitä ei tosiaan saa kunnolla pois päänahasta.

      Mutta silloin kun hoitoainetta käytetään "vain" hoitoaineena, se levitetään vain hiusten pituuksiin. Ellei sitten henkilöllä ole jokin erityinen syy hoitaa myös päänahkaa.

      Vastaa

      0
  2. Jännää, että huuhtelutapa vaikuttaa noinkin paljon. Lomani lähestyy ja Kreikka kutsuu🤗jälleen.Osaatko suositella CG- metodin mukaisia tuotteita Kreikan kaupoista? Olisi hauska testailla siellä ”vieraita tuotteita” ja tuoda vaikkapa puteleita kotiinkin asti...Meressä/altaassa polskimisen jälkeen mahtaako riittää pelkällä hoitsikalla pesu, mitäs olet mieltä?

    Vastaa

    0
    1. Korresin hoitoaineet ovat tosi hyviä ja silikonittomia! :) <3 Myös Apivitan hoitoaineet ovat silikonittomia, mutta niitä en ole kokeillut.

      (Kreikkalaisten sarjojen) sulfaatittomista shampoista tunnen vain Apivitan Sensitive Scalp Shampoon:

      https://www.apivita.com/sensitive-scalp-shampoo/

      Apivitaa, samoin kuin Korresia, löytyy kaikista apteekeista ja Hondos Centeristä :) Korresilla ei ole sulfaatittomia shampoita.

      Veikkaisin, ettei pelkkä CO-pesu ehkä riitä Kreikassa, sillä Kreikan vesi on kovaa. Suolaveteen liittyen CO-pesu olisi tietysti siinä mielessä ideaalein, että suolavesi kuivattaa ja CO-pesu taas palauttaa kosteutta ja on kaikkein hellävaraisin tapa pestä, mutta oman kokemuksen perusteella hiukset eivät Kreikassa puhdistu ylipäänsä yhtä hyvin kuin pehmeämmän veden maissa. Siksi pitäytyisin ehkä itse shampoopesussa, etenkin jos hiuspohja on rasvoittuva.

      Ihanaa Kreikan matkaa..! :) <3

      Vastaa

      0
    2. Kiitos taas kerran hyvistä vinkeistä 😄Voin matkan jälkeen kertoa, jos löydän jotain muitakin tuotteita testiin. Kiitos, Kreikka on aina yhtä ihana❣️

      Vastaa

      0
    3. Kokeile Curlsbotin alanyysisivustoa, jonne voit copy-pasteta haluamasi tuotteen ainesosalistan ja se kertoo, sisältääkö tuote jotain kiharoille hiuksille sopimatonta ainetta.
      http://www.curlsbot.com

      Vastaa

      0
  3. Hei!
    Minäkin luin tämän jutun ja mietin miten hienoa, että tälläisellä trendillä on vaikutusta suomalaisten työllistymiseen!
    Postaukseen liittymätön asia, en tiedä onko näillä sivuilla nyt jotain ongelmia kun tämän postauksen jälkeen tulee 19 (!!!) mainosta ennen seuraavaa juttua minkä päiväys on toukokuussa. Mainoksia vaan tulee koko ajan lisää ja lisää kun scrollaa sivua alaspäin. Todella ärsyttävää :D
    Tykkäään paljon blogistasi, hyvää kesää Sanni!

    Vastaa

    0
    1. "Postaukseen liittymätön asia, en tiedä onko näillä sivuilla nyt jotain ongelmia kun tämän postauksen jälkeen tulee 19 (!!!) mainosta ennen seuraavaa juttua minkä päiväys on toukokuussa. Mainoksia vaan tulee koko ajan lisää ja lisää kun scrollaa sivua alaspäin."

      Ohoh, niinpäs muuten tulee..! Hyvä kun sanoit, tässä on epäilemättä jokin bugi. Laitan tiedon IT-osastolle.

      Hyvää kesää sinullekin Erika :)

      Vastaa

      0
    2. Hei Erika! Sain it-tuelta vastauksen, että selaimen välimuistin tyhjennys todennäköisesti auttaa asiassa, ja itselläni kävi juuri näin; käytän Safaria ja tyhjennettyäni sen historian (välimuistin), blogin etusivun näkymä muuttui taas normaaliksi. Mobiilissa tätä ongelmaa ei ollut lainkaan.

      Vastaa

      0
  4. Minua on askarruttanut miksi rutistelu pitää tehdä pää alaspäin? En ole vielä keksinyt keinoa millä rutistelun jälkeen saan hiukset laskeutumaan taaksepäin.

    Vastaa

    0
    1. Minäkään en osaa sanoa miksi rutistelu pitää tehdä pää alaspäin, muuten kuin että puristelua on ehkä helpompi hallita ja kaikki kiharat helpompi kerätä kämmeniin kun ne roikkuvat edessä, versus jos kiharoita pitää hamuta päänsä takaa pystyasennossa.

      Vastaa

      0
  5. Minä olen pessyt hiukset edelleen tavalliseen tapaan enkä usko, että jaksaisin tuollaista rutistelua ;) Olen kuitenkin huomannut, että minun hiuksille tuntuu riittävän oikeanlaiset tuotteet (en niitä erikseen kyllä ostanut vaan sattumoisin käyttämäni tuotteet ovat CG- metodin mukaisia) ja se, etten kuivaa niitä tavallisella pyyhkeellä ja kampaan hiukset märkinä (vaikka näin ei kaikkien mielestä saisi tehdä). En käytä muotoilutuotteita kuin satunnaisesti, mutta sen olen tiennyt aina ihan kokemuksesta, että ne ylläpitävät kiharaa.
    Minusta on aika erikoista kuitenkin se, ettei aiemmin ole ollut kovin paljon juttuja luonnonkiharan hiuksen hoidosta, vaikka se lienee aika yleinen suomalaisilla tai ei ole ainakaan tällaisen tavallisen, ei kovin paljon hiustenhoidosta kiinnostuneen ihmisen silmiini sattunut. En ole aiemmin edes tajunnut, että olisin voinut hoitaa hiuksiani eri tavalla! Olen vain ajatellut, että luonnonkiharat hiukset nyt vain ovat tällaiset. Lisäksi kampaajalla käydessä hiukseni on lähes aina haluttu suoristaa mitä en itse tee koskaan eikä kukaan ole koskaan tarjonnut mitään muita hoitovinkkejä, vaikka he ovat alan ammattilaisia. Siksi siis tämä CG on mielestäni ollut tosi hyvä juttu, koska jokainen voi ottaa ne vinkit käyttöön mitkä haluaa (vaikka siellä fb- ryhmässä jotkut kuulema ottavat metodin ehkä vähän liian tosissaan).
    XZ- tuotteita en ole ainakaaan aikuisena koskaan käyttänyt, mutta kiva juttu, että joku suomalainen tuote nousee hittituotteeksi. Nuorena muistan käyttäneeni Herbinan kasvojenhoitotuotteita. :)

    Vastaa

    0
    1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä Curly Girlin mielekkyydestä ja sen sovelluskelpoisuudesta :) En näe mitään järkeä siinä, että pyrkisi seuraamaan kiveen hakattuja sääntöjä, vaan kaikessa voi seurata omia havaintojaan ja toimia niiden mukaisesti :) Tietysti jonkinlainen ohjerunko auttaa alussa, mutta kokeilun edetessä voi menetelmästä muokata itselleen parhaiten sopivan. Olen myös kanssasi taipuvainen uskomaan, että erityisesti kuivaustavalla on suuri painoarvo tuloksen kannalta. Etenkin jos henkilö on aikaisemmin vielä käyttänyt fööniä, on CG-kuivaustapa päivänselvästi kiharaystävällisempi tapa. :)

      Minulla on myös sama juttu, että en ollut aiemmin tajunnut että voisin hoitaa hiuksiani eri tavalla, ja olin hyväksynyt että mun hiuslaatu on mitä on. Luulin jo tehneeni kaiken mitä vain hiusten hyvinvoinnin eteen on tehtävissä. Eli omalla kohdallani olen kyllä tosi iloinen CG-trendin rantautumisesta Suomeen - ja siitä että lukijat pyysivät minua kokeilemaan tätä..! ^_^ :) Olin niin skeptinen etten ilman "yllytystä" olisi todennäköisesti jaksanut lähteä tätä testaamaan.

      Vastaa

      0
  6. Voiko huuhtelussa käyttää pesuvatia ja rutistella hiuksia seisovassa vedessä? Tai ihan vaan kousaa, missä hiuksia voisi huljutella?

    Vastaa

    0
  7. Moi Sanni!

    Todella vahva vaikutus tuolla curlyn käsittelytavalla, upea lopputulos!

    Innostuin taas kesäiseen huokoisten pienennykseen Madaran detox- naamiolla ja tuli mieleeni että neuvoisitko mitä tuotteita kannattaa sen jälkeen laittaa jotta ei tule laimentaneeksi vaikutuksia?
    Koitan parhaillaan myös niitä Madaran boost energiser- ampulleja,kävisikö se naamion jälkeen?
    Entäs mihin väliin sitten
    c- vitamiinineste?
    Apua, ohuesta paksumpaan, mutta...silti meinaa mennä sekaisin.
    Ja vielä, olisiko ilta parempi ajankohta mutamaskille?
    Mitäs siihen päälle yöksi jotta hoito oikein tehostuu?
    Ja koska laittaisin esim. Madaran Sos- naamion, seuraavana aamunako?
    Oho, tulipas kaikki esimerkit nyt tosi Madaraisina🙂
    Olet kyllä usein kertoillut näistä täällä, mutta en tahdo millään muistaa järjestystä ja ideaa ja tietysti optimaalinen hoitelu iholle on tavoitteena 🙂

    Ihania kirjoitelmia, kuvia ja kuulumisia ollut taas järjestään koko talven, kevään ja kesän, keep on going!❤

    Ihanaa kesää!
    Sari

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Sari :) Vastaan tähän viikonlopun aikana kun löytyy sopiva hetki :) Oikein mukavaa kesää sinullekin :)

      Vastaa

      0
    2. Moi Sari!

      Nyt sitten vastauksia :)

      "Innostuin taas kesäiseen huokoisten pienennykseen Madaran detox- naamiolla ja tuli mieleeni että neuvoisitko mitä tuotteita kannattaa sen jälkeen laittaa jotta ei tule laimentaneeksi vaikutuksia?"

      Mielestäni ei ole "rajoituksia" mitä tuotteita mutanaamion jälkeen ei olisi hyvä laittaa, en ainakaan nopeasti keksi mitään tuotetta joka kumoaisi mutanaamion vaikutuksia :) Eli käytä vapaasti suosikkituotteitasi. :) Kaikki hoitotuotteet imeytyvät paremmin syväpuhdistetulle iholle, joten jokin tehoeliksiiri (seerumi, ampulli, tiiviste) on aina hyvä idea juuri syväpuhdistuksen jälkeen. Siinä mielessä siis BOOST-ampulli on oikein hyvä valinta :)

      Jos käytät C-vitamiiniseerumia, se tulee ennen BOOST-ampullia. C-vitamiiniseerumi voi olla vesi- tai öljypohjainen, ja BOOST-ampulli taas on öljypohjainen. Vesi tulee aina ennen öljyä, mutta jos käytössä on kaksi öljypohjaista tehotuotetta joista toinen C:tä, laittaisin C-vitamiinin ensin.

      Mitä mutanaamion ajankohtaan tulee, en näe siinäkään vuorokauden ajalla erityistä etua. Mutta kun ajattelee, että yleensä yöksi iholle levitetään ne hoitavammat "aseet" kuten a-vitamiini ja tuhdimmat yövoiteet ja öljyt, ei ole mitenkään huono idea sijoittaa syväpuhdistavaa käsittelyä (oli se sitten naamio tai kuorinta) ilta-aikaan jolloin tulee edesauttaneeksi niiden tuhdimpien hoitavien ainesosien imeytymistä. :)

      "Mitäs siihen päälle yöksi jotta hoito oikein tehostuu?"

      Tarkoitatko tällä, että millaiset hoitavat aineet tehostaisivat huokosten supistumista vai yleisesti detox-vaikutusta..? Mm. taikapähkinä, koivu, kvitten ja pajunkuori supistavat ihohuokosia, näitä sisältävät tuotteet voivat vaikuttaa huokosiin (tuotteen kokonaisreseptistä riippuen, tietysti :)). Tunnen "huokos-tuotteita" harmillisen vähän, muutamia huokosiin vaikuttavia seerumeita on esitelty tässä postauksessa:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/testissa-epapuhtaan-ihon-seerumit/

      "Ja koska laittaisin esim. Madaran Sos- naamion, seuraavana aamunako?"

      Tai heti Detox-naamion perään :) ^_^ Ja sen voi jättää yön yli :) Tällöin tietysti ei laiteta mitään seerumeita tai boostereita.

      Asiaa voi lähestyä niin, että valitsee iholleen syväpuhdistavan hoitotoimenpiteen (kuorinta, savi/mutanaamio) jälkeen sen tuotteen tai tuoteyhdistelmän, jonka optimoitua tehoa iho juuri sillä hetkellä kaipaa eniten :) Jos iho tuntuu sillä hetkellä erityisen kuivalta, voi valita kosteuttavan naamion tai syväkosteuttavan seerumin ja hoitovoiteen. Jos iho vaikuttaa samealta ja väsyneeltä, voi valita kirkastavan hoitotuotteen kuten C-vitamiinia. Jos huolena ovat juonteet ja rypyt, voi valita anti-age-hoitotuotteen. Jne :)

      Jos valitsee naamion, seerumit ja hoitotuotteet tulevat tietysti vasta sen jälkeen, vaikka naamion olisi niitä paksumpi :) Paitsi jos valitsee yöksi iholle yöksi jätettävän naamion, silloin tietysti seerumit sun muut tulevat vasta aamulla :)

      Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

      Kaunista kesää, Sari!

      Vastaa

      0
    3. Heips taas Sanni!
      Ja tuhannet kiitokset kattavasta ja selvästä vastauksestasi!
      Taas osasit auttaa niin osuvasti, on todella ihana juttu että näet vaivaa meidän lukijoiden kaikenlaisten kysymysten parissa :-)
      Olen oppinut täältä niin kirjoituksistasi että näitä keskusteluja seuraamalla todella paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja!
      Kiitos! :-)
      Ja voi tota Hydraa ja noita KUVIA- rakastan Kreikkaa!

      Ihanaa ja aurinkoista kesää!
      <3

      Vastaa

      0
  8. On kyllä tullut huomattua! Olen käyttänyt noita XZ:n persikkanektareita jo pari vuotta, ja nyt ei ole sarjan shampoota löytynyt varmaan kolmeen kuukauteen mistään lähikulmien kaupasta. O_O; Hoitoainekin on kortilla, mutta sitä sentään muutama puteli yleensä hyllyillä vielä notkuu. Noh, toisaalta tämä on ollut otollista aikaa kokeilla, miten oma hius tykkää CO-washista. Johonkin aiempaan CG-postaukseen taisin mainitakin, että mitään radikaalia muutosta omaan hiustenhoitoon ei ole tullut vaikka metodi maailmalla räjähti, mutta tuo shampoon poisjääminen tullut nyt kokeiltua uutena juttuna. :D

    Olen yleensä muoti-/kauneustrendeistä vähän skeptisellä mielellä, mutta tämän tapauksessa kyllä hienoa, että vaikutus näkyy kotimaiselle yritykselle näin vahvasti ja positiivisesti! Sitä kautta ei voi kuin toivoa pitkää ikää "villitykselle". :)

    Vastaa

    0
  9. Se on muuten jännä miten erilaista hanasta tuleva vesi eri paikoissa on. Itselläni on puolipitkät hiukset ja mitä nyt viime vuosina matkustanut (Hollanti, Saksa, Ranska, Englanti) niin hiukset jää usein jotenkin likaisen ja hamppuisen oloiseksi suihkun jälkeen. Sama shampoo millä hiukset pesen kotona (Helsinki) parin päivän välein niin hiukset on hyvässä kunnossa mutta sama setti esim. nyt Lontoossa niin hiukset ei vaan tuntunut puhdistuvan kunnolla vaan jäi jotenkin tosi klähmäisen tuntuiseksi. Onkohan muut kokeneet vastaavanlaisia "ongelmia"..? Parasta kotiinpaluussa on saada hiukset kunnolla puhtaaksi :D

    Vastaa

    0
    1. "Se on muuten jännä miten erilaista hanasta tuleva vesi eri paikoissa on. "

      Totta! Tuttuja kokemuksia.

      Vastaa

      0
  10. Mulla ihan samoja kokemuksia cg-metodin kanssa! Samanlainen häpsöttävä ja pörröttävä hiuskasa, jos puolihuolimattomasti noudattaa metodia. Välillä tekis mieli tarttua suoristusrautaan ja silikoneihin tai pitää laittaa hiukset vaan kiinni että on jotenkin siistit. Itsellä hiukset eivät ole suorat muttei tarpeeksi kiharatkaan, ja kiharoiden esiinsaaminen vaatii vähän työtä sen sijaan että ne olisi luonnollisesti kauniit.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat