05.03.2019

Vertailussa parhaat kulmakynät

Nyt juttua kulmakynistä!

 

Suosikit: Dermosil, MAC ja Urban Decay

Minulla on ollut elämäni aikana ruhtinaalliset kolme pitkäaikaista kulmakynäsuosikkia, joista pitkäaikaisin oli Lumenen vanha, jo edesmennyt Arctic Definition -kulmakynä sävyssä Grey Brown 2. Sen koostumus ja sävy olivat täydelliset. Nordic Chic -uudistuksen jälkeinen kynä ei ole ihan yhtä hyvä.

Toisiksi pitkäaikaisin suosikki on Dermosilin kulmakynä, sävy Medium ja kolmas on Urban Decayn mikrokapea kynä Brow Beater.

Urban Decayn löydettyäni olen käyttänyt lähes yksinomaan sitä, ihastuttuani kapeampaan kärkeen. Brow Beaterin sävy Taupe on tuntunut yhtä loistavalta kuin Lumenen ja Dermosilin suosikkisävyjen: toimiva, neutraali harmaaseen taittava ruskea.

Nyt olen löytänyt uuden suosikin MACiltä joka hakkasi nämäkin. Ero on lopulta pieni mutta kuitenkin ratkaiseva.

Katsotaanpa lähemmin.

MACin Eye Brows Styler -kynä on mikrokärkistä ei-teroitettavaa automaattikynämallia, mutta kärki on hitusen paksumpi kuin UD:n.

Sävy Stylized on harmaanruskea ja hieman tummempi kuin UD:n Taupe.

Tavanomaisen teroitettavan kynän kärki on huomattavasti paksumpi kuin mikrokärkisten.

On makuasia millaisesta kärjestä tykkää, toiset tykkäävät piirtää selvempiä viivoja, toiset värittää paksumpaa ja utuisempaa jälkeä.

Minä koen mikrokynän sopivan hyvin nykyiseen meikkikäsialaani, vaikka puuterimainen kenties toimisi edelleen parhaiten; säälittävän ohuissa ja harvoissa kulmakarvoissani kynän piirtojälki jää helposti näkyviin. Kynän piirtojen häivytys onkin aina ollut minusta hieman haasteellista. Siksi kiinnitän erityisen paljon huomiota kynän laatuun; sen täytyy olla juuri sopivan kova ettei pigmenttiä tartu kerralla liikaa eikä jälki näytä vahamaiselta. Sellaisiakin kyniä on, kuten Maybellinen muuten-niin-lupaavalta vaikuttanut Brow Precise Micro Pencil. Toisaalta kynä ei saa olla liiankaan kova ja heikkopigmenttinen.

Tarkalla mikrokynällä saan kulmakarvoihini sen ryhdikkäämmän muodon jota tavoittelen, karussa menneisyydessäni vain väritin kynällä kulmakarvojeni luonnollisen lirun, ohuen ja kaarevan pötkömuodon mukaisesti. Apuahh...

Mielenkiintoisesti, vertailukuvassa UD:n Taupe-sävy osoittautui yllättävän kellertäväksi. Olen aina mieltänyt sen viileän harmaanruskeana, ja siihen nimikin viittaa. Kuitenkin Dermosilin ja MACin rinnalla se on selvästi lämpimämpi.

 

UD:n hieman lämpimämpi sävy on näkyvissä myös iholla. Jännä juttu, en olisi koskaan "nähnyt" sitä ellen olisi verrannut kyniä rinnakkain tällä tavoin.

Vaikka MACin kynästä ja Stylized-sävystä on nyt tullut uusi lempparini, UD:n Taupe on kenties siinä mielessä minulle parempi, että sävy on hieman vaaleampi. Kovin tummat kulmat tuovat kasvoilleni liian jyrkän kontrastin.

Mikä MACin kynässä tekee siitä Urban Decayta paremman?

  • Kynän koostumus levittyy hieman paremmin kuin UD:n
  • Kynässä on enemmän tavaraa kuin UD:ssa: MACissä on 0,09 g, Urban Decayssa 0,05 g. Ilmankos Urban Decayn kynä loppuu niin älyttömän nopeasti. Edit. MACin kynän sisällöksi löytyy kaksi lukua: MACin sivulla lukee 0,9 g, kynässä itsessään "net weight 0,09 g".

Tässä vielä verrokkina Dermosilin Medium-kynä. Ei senkään jäljessä mitään vikaa, pidän vain nykyään enemmän kapeasta mikrokärjestä jolla saa hallitumpaa jälkeä.

Dermosil-kulmat kauempaa.

Kyllä Dermosilin kynä on mielestäni hinta-laadultaan edelleen ykkönen, jos joku kysyy kulmakynävinkkiä. 5,50€ hinnallaan se on ilman muuta taloudellisempi vaihtoehto kuin MAC ja UD. Dermosilin miinuksena tosin verkkokauppaan ja satunnaisiin on tour -myymälöihin rajoittuva saatavuus, kaikki eivät jaksa tilata meikkejä netistä. Postikuluineenkin Dermosilin kynä jää silti monia muita kulmakyniä edullisemmaksi.

.

Saatavuus:

Dermosil Brow Pencil, 5,50€ Dermosilin verkkokauppa

Urban Decay Brow Beater, 24€, Sokos

MAC Eye Brows Styler, 19,90€, Sokos ja Stockmann

Edellinen kulmakyniä ja muita kulmakarvojen meikkaustuotteita vertaillut postaukseni jossa mukana mm. Maybelline, L'Oreal, Sephora ja MACin vanha kynä löytyy täältä.

*

Loppuun MACin meikkitaiteilijan versio kulmakarvoistani Stylized-kynällä:

Kuopion MAC-pisteen meikkitaiteilija meikkasi kulmani siten, että väritti kynällä niin myötä- kuin vastakarvaan, näin tuloksesta tuli tummempi. Itse väritän vain myötäkarvaan.

Jännä juttu; vaikka minusta nämä kulmat tuntuivat oudoilta ja näytin mielestäni jopa kumman näköiselle, kaverini eivät huomanneet mitään eroa. Menin illalla kaverini juhliin ja kyselin kaikilta huomaako joku meikissäni jotain erityistä, eikä kukaan huomannut :D Itse on tottunut näkemään itsensä aina tietyllä tavalla meikattuna ja muille nyanssit eivät ole niin selviä.

P.S. Tämän kuvan oton jälkeen tein itselleni vähän turhan pikaisesti iltameikin (--> olin menossa niihin juhliin), ja tuloksena oli aikamoinen "Ei tällä tavalla" -meikki :) Tai siis voi sanoa, että en ainakaan näyttänyt hehkuvan nuorekkaalta :D Katsotaan jos laitan tänne joku päivä kuvia ko. meikistä.

 

39 comments on “Vertailussa parhaat kulmakynät”

  1. Heh, pakko kysyä kun aihe osuu niin sopivasti ja olen ihmetellyt tätä siitä asti, kun ostin Brow Wizin ensimmäistä kertaa testattavaksi: miten ihmeessä noilla mikrokärkisillä kynillä saa ohuita viivoja? Niissä on ihana selkeä kulma aina kun uuden kynän aloittaa, mutta muutamassa käytössä ne kulmat kuluvat ja kynän kärki pyöristyy. Sen jälkeen jälki on ihan samanlainen kuin vähän tylsistyneessä teroitettavassa kynässä. Ihan kuin tekisin jotain tosi väärin, kun kaikki kehuvat, miten juuri noilla saa tehtyä hiuksenohuita viivoja. Itsellä kaikkein ohuimmat viivat syntyvät ihan vain teroitetulla tavallisella kynällä.

    Joo, ei se niin vakavaa ole:) Mutta hämmentää, ja tietysti kun noita mikrokärkiä näkyy koko ajan enemmän ja enemmän, niin olisi kiva, jos niitä pystyisi käyttämään.

    Itselle muuten paras sävy tähän saakka on ollu ABH:n Taupe. Vähän viileämpi kuin hiusten sävy, ei kellerrä eikä punerra. Eikä koskaan näytä peilistä kesken päivän "meikatulta", vaan luontevalta. Voisi tietysti vähän edullisemmaltakin merkiltä vastaava löytyä, varsinkin kun kulmakynä taitaa olla se kaikkein nopeimmin kuluva meikkituote.

    Vastaa

    0
    1. miten ihmeessä noilla mikrokärkisillä kynillä saa ohuita viivoja?

      Heh, en osaa vastata tähän muuta kuin että itse saan mikrokärjellä siistimmän ja hallitumman tuloksen kuin terotettavalla peruskynällä. :) Ohuita viivoja en sinällään itse piirrä vaan tavallaan "väritän" mikrokärjelläkin, ja saan jäljen kohdistettua paremmin ja tasaisemmin haluamaani kohtaan.

      Joo, ei se niin vakavaa ole:)

      Juuri näin ^_^ Mulle kulmakarvat etenkään ei ole vakava asia :D Muuten olisin jo poistunut masentuneena kauneusalan estradeilta... :p

      Vastaa

      0
    2. Tässä on muuten varmaan kyse siitä, että värität kulmat. Jos piirtää yksittäisiä karvoja, niin silloin pitää olla hyvin teräväksi teroitettu tavallinen kynä tai pensseli. Itse käytän ABH:n pomadea ja littanaa ohutta kulmapensseliä. Myös Dermosilin kynällä saa koko ajan teroittamalla ohuita viivoja. UD:n ei-teroitettavaa kynää käytin niin, että "teroitin" sen kärjen esim. sormien välissä talouspaperiin pyöräyttämällä. Näin kulmista saa hyvin aidon näköiset, mutta kulmien laitaamiseen saakin varat aamuisin lähes 10 minuuttia. :)

      Ikävä kommentoida mitään negatiivista, mutta nuo Kuopion MAC-meikkaajan tekemät kulmat ovat mielestäni harvinaisen epäonnistuneet. Jotenkin koko kulman muoto on onnistuttu suttaamaan värittämällä. Omasta mielestäni kulmien parhaita puolia tulisi korostaa niin, että muotoillaan omaa kulman muotoa samalla korostaen kaarta tai kääntökulmaa tai mikä milloinkin on tietyissä kulmissa korostamisen arvoista. (En tiedä saiko tuosta selityksestä mitään selvää). :)

      Vastaa

      0
  2. Näköjään hieman ennen kuin postasit tämän, niin ehdin kommentoida tuonne aikaisempaan kirjoitukseen tuosta Urban Decayn kynästä. Ja sen koosta. :)

    Vastaa

    0
  3. Kulmakarvat ja kulmakynät -aina yhtä kiehtova aihe :)
    Huomaan katselevani koko ajan kulmakynien perään etsien sitä täydellistä ja peläten, että kaikki hyviksi havaitut poistuvat valikoimista.

    Itselläni on melko harvat kulmakarvat ja se tuo tosiaankin omat haasteensa. Ilme ei kyllä näytä miltään ilman kauniita ja siistejä kulmia, joiden ei mielestäni tarvitse pompata ensimmäisenä vastaantulevan silmiin :D

    Ihastuin useita vuosia sitten MACin kynään, mutta sävy lopetettiin, yhyy. Tilalle tullut ohut kynä lähes vastaavassa sävyssä on hyvä, mutta kuluu aina niin huimaa vauhtia, etten raski ostaa niitä enää.
    Uusi TOSI edullinen suosikkini on Essencen kulmakynä sävyssä Blonde. Parin euron kynäksi todellinen löytö! Sävynä blonde on lähellä monien muiden merkkien Taupea.

    Vastaa

    0
    1. Täytyypä muuten testata tuo Essence! :) Tuolla toinenkin lukija kiittelee sitä :)

      Vastaa

      0
    2. Ei Essence mikään testivoittaja ole, mutta hinta-laatusuhde on kyllä kohdallaan.

      Vastaa

      0
  4. Oi se Lumenen vanha kynä oli niin hyvä juurikin sävyssä 2. Nyt olen tykännyt Anastasian Brow wiz kynästä sävyssä Taupe.

    Vastaa

    0
    1. Nyt olen tykännyt Anastasian Brow wiz kynästä sävyssä Taupe.

      Vaikuttaa ainakin muotonsa perusteella myös mun tyypiltä :)

      Vastaa

      0
  5. Mää oon katkera kun Lumene meni muuttamaan sitä kulmakynänsä koostumusta ja väriä tän viimeisimmän tuoteuudistuksen myötä, käytin sitä sävyä 3 varmaan parikymmentä vuotta ja se oli täydellinen sekä värinsä että koostumuksensa puolesta, nyt se uusi kynä ei enää sovi blondille ja sen koostumus on niin pehmeä että vetää helposti överit :( Noh, löysin Essenceltä sopivan sävyn ja kynän hinta 1,89e ei paljon päätä huimaa, vaikka ei tuo nyt mikään Maailman Paras ehkä olekaan mutta käyttelen sitä kunnes parempi tulee vastaan :)

    Vastaa

    0
  6. Onko Dermosilin bussi kiertämässä Suomea myös tänä vuonna? En löytänyt aiheesta mitään tietoa heidän nettisivuiltaan.

    Vastaa

    0
    1. Voin kysyä heiltä :) Olettaisin että ovat, kun konsepti on ollut aiempina vuosina menestys :)

      Vastaa

      0
    2. Sain vastauksen: Dermosil on lähdössä jälleen bussikiertueelle ja nyt kuulema suurempana kuin koskaan, bussi pysähtyy 20 paikkakunnalla :) Aikataulu julkaistaan myöhemmin.

      Vastaa

      0
    3. Mahtavaa! Pitääkin vahtia aikataulujen ilmestymistä, jos vaikka tulisi lähistölle. Kiitos kun selvitit!

      Vastaa

      0
  7. Onpa kiinnostavaa, että MAC on saapunut Sokoksiin... valikoima taitaa vielä olla aika minimi. Täytyy ehdottomasti kokeilla ainakin Strobe-voidetta, se on saanut korkeat kehut Beautypediassa (ja moni muu MACin tuote myös..)

    Vastaa

    0
    1. Eri Sokoksilla on eri kokoiset valikoimat, esim. Kuopiossa pienempi kuin suuremmissa kaupungeissa. En osaa sanoa onko esim. Helsingin Sokoksella koko valikoima, mutta ainakin Helsingin Stockmannilla pitäisi olla (ainakin pysyvän valikoiman tuotteet).

      Vastaa

      0
    2. Joo, Stockmann on tuttu ostopaikka, mutta en pääse siellä käymään lähitulevaisuudessa...

      Vastaa

      0
  8. Voi että kun saisi itsellekin taottua tuon päähän ettei se niin vakavaa ole. Minulla meni aamusta ihan naurettavan kauan kulmakarvojen näperrykseen. Harvat ja epämääräiset...... sitten kun pilkun viilaajana yritin piirrellä ohuita karvamaisia vetoja kulmiin ja saada niistä samanlaiset niin eh. Eilen koin sitten ahaa elämyksen missä mättää kulmien piirtämisen kanssa... olen vuosia ostanut aivan liian vaalean kynän. Nyt kun ostin catrisen mikrokärkikynän 030 dark sävyssä(essencellä samanlainen mutta catricella on harja toisessa päässä) niin olipahan paljon paljon helpompaa muotoilla normaalin näköiset kulmat.
    Itsellä oli tuo sama kärjenpyöristymis ongelma maybelline bow precise kanssa että ekan kerran käytön jälkeen kärki oli yhtä tylppä kuin normi kulmakynä. Catricen tai essence mikrokärki on ainakin ohut. Itse tavaraahan niissä on naurettavan vähän mutta on tuo hintakin alhainen.

    Vastaa

    0
  9. Nätit kulmat. :) Nuo meikkitaiteilijan tekemät on minusta liian tummat ja pötköt, kulmakarvan kaarta ei ole nostettu yhtään.

    Oli kiva tavata eilen. :)

    Vastaa

    0
    1. Oli kiva tavata eilen. :)

      Kiitos samoin :) ^_^

      Minustakin meikktaiteilijan tekemät kulmat jäivät vähän kaipaamaan, noh, just sitä kulmaa, muoto oli aika kaareva.

      Vastaa

      0
  10. Kirjoitit: "Postikuluineenkin UD:n kynä jää silti monia muita kulmakyniä edullisemmaksi." Tarkoititko UD:n kynää vai Dermosilin?

    Vastaa

    0
  11. En kyllä ole nyt vakuuttunut tuosta meikkitaiteilijan jäljestä lainkaan. Toisaalta ehkä tällä hetkellä on muodissa utuinen luonnollisuus eikä tarkka muotoiltu piirtojälki. Ja nämähän ovat myös makuasioita. Kiitos kynävinkeistä, minulla on kulmakynälle täysin samat vaatimukset kuin sinulla!

    Vastaa

    0
  12. Mun uudeksi lemppariksi on tullut Benecosin kulmakynä. Täydellinen kovahko koostumus ja just passeli väri, eikä hinta päätä huimaa. Kynä on lisäksi tosi pitkä eli käyttöaikakin lienee pitkä.

    Vastaa

    0
  13. NYXiltä löytyy myös edullinen mikrokulmakynä, taupe on siinäkin ainakin itselle aika hyvän värinen.

    Vastaa

    0
  14. Meikkitaiteilijan kulmissa näytät anteeksi vaan mutta vähän vanhemmalta :) olisin itse tehnyt enemmän kulmaa mutta muuten näkemys on kiva ja erilainen. Tässä kun on itse niin täydellisten kulmakarvojen kanssa aina...not :D mun suosikit on olleet Dermosilin kynä, Anastasian Brow Wiz kanssa hyvä ja MACia tekisi mieli kokeilla. Oon tykännyt kanssa siitä L`orealin kynästä josta sulle sanoinkin :)

    Vastaa

    0
    1. Tässä kun on itse niin täydellisten kulmakarvojen kanssa aina…not :D

      Heheh ^_^

      Rehellisesti, mun mielestä lähes kaikkien ammattimeikkitaiteilijoiden mulle tekemät kulmat on olleet tuollaiset pörröiset ja hieman, pyydän minäkin anteeksi, suttuiset. Itsekään en tosiaan ole mikään kulmakarvaparkettien partaveitsi, mutta en mä silti sanoisi että meikkauksen ammattilainenkaan välttämättä mulle niitä kaikkein imartelevimpia kulmakarvoja osaa meikata. PAITSI Miia Ezen <3 - joka tänään meikkasi mun kulmat ekaa kertaa. Miia teki todellakin kauniit ja luonnollisen näköiset kulmat. :) Yritin kovasti imeä oppia hänen tavastaan meikata ja ehkä uskallan vastaisuudessa vähän geelata kulmakarvojani ylöspäin sen sijaan että "liimaan" ne aina kasvusuunnan mukaisesti. :)

      Vastaa

      0
  15. Kulmat ovat itselläkin se meikin haastavin kohta, ovat niin vaaleat ja harvat. Mutta nyt olen ollut melko tyytyväinen kulmakarvoihini, kun löysin MACiltä Shape +shade brow tint-tussin. Käytän ainoastaan kynän toista päätä, ohuen ohutta tussia, jolla saa piirrettyä karvamaisia vetoja. Toisessa päässä on luomiväriä muistuttava hökötys, jota en ymmärrä, mutta tussi on ihan timanttinen! Sävy Taupe on aika passeli tälläiselle tumman vaalealle. Kulmat vielä pysyvät tosi hyvin aamusta iltaan suttaantumatta.

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa hyvältä :) Tuota tuotetta MACin meikkitaiteilija ei mulle esitellytkään, ehkä se ei kuulu Kuopion MACin valikoimaan..? Joka tapauksessa kuulostaa kiinnostavalta :)

      Vastaa

      0
  16. Luonnonvalossa on kyllä liian tummat nuo mac-kulmat. Illalla ei sellaista huomannut.

    Vastaa

    0
  17. Nuo meikkaajan tekemät kulmat ovat hiukan liian tummat, mutta muoto on todella paljon nuorekkaampi ja trendikkäämpi kuin itse meikkaamasi "liian tarkat" ja ohuet kulmat. Tämä kuulostaa ikävältä, mutta jotenkin tuntuu, että olet ehkä jumiutunut vuosien takaiseen kulmakarvatyyliin. Käytä vaan sitä kulmakynää rohkeasti myös kulmien yläreunaan eikä pelkästään alareunaan! Toivottavasti tämä kommentti ei kuulosta ilkeältä, mutta sain tähän innoituksen, kun katselin omia kulmiani kriittisesti jokin aika sitten ja havaitsin, että meikkaan kulmat samalla tavoin kuin kymmenen vuotta sitten. Ostin hyvän kynän ja opettelin meikkaamaan kulmat tuuheammiksi (ei siis miksikään pötkylöiksi!) ja se piristi ilmettäni todella paljon. Lancomella on muuten hyvä taupe kulmakynä, jossa on myös erinomainen harja; harjaaminen poistaa liian näkyvät kynänjäljet.

    Vastaa

    0
    1. Hei E! Kommenttisi ei kuulosta ikävältä, koen itsekin että olen juuttunut tekemään kulmakarvani tietyllä tapaa. :) Ihan sitä mieltä en ole että tekisin ne samaan tapaan kuin 10 vuotta sitten ja blogin alkuvuosina, mutta kyllä tietynlainen "käsiala" on jäänyt vakioksi. Toisaalta uskon, että tämä on tyypillistä monellekin ihmiselle, on helppoa rutinoitua tiettyyn tapaan laittaa luomiväri, poskipuna, rajaukset jne. Siksi on kiinnostavaa ja inspiroivaa nähdä miten joku toinen näkee sinut meikkaajana :) Ulkopuolinen näkee kasvot eri lailla kuin itse ja osaa korostaa niiden piirteitä eri tavalla kuin itse.

      Sain viime viikolla Miia Ezeniltä "minikurssin" kulmien laitosta ja olen jo lähtenyt soveltamaan häneltä saamiani vinkkejä. :) Olen pitänyt kulmien ylöspäin "pörröttämistä" kulmageelillä ihan nou-nou'na omalla kohdallani, mutta Miia teki sen niin kauniisti ja luonnollisen näköisesti että inspiroiduin siitä.

      Vastaa

      0
    2. Hyvä ettet kokenut kommenttia ikävänä! :) Se on aivan totta, että omalle tavalle meikata sokeutuu ajan kuluessa. Itsekin huomasin tämän kulmakarva-asian vasta nähtyäni itsestäni valokuvan, jossa kulmani olivat liian viivamaiset. Toisaalta voi loputtomasti pohtia sitä, mikä on omaa, pysyvää tyyliä ja mikä jämähtämistä, niin meikkaamisessa kuin esimerkiksi pukeutumisessa. Ja jossain vaiheessahan ne viivakulmatkin tulevat taas muotiin (toivottavasti ei kovin pian)!

      Vastaa

      0
  18. Tosi kiva, että Dermon uutuustuotteista voi aina lukea täältä blogista! Mukana arvonnassa. :)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat