22.01.2019

Tyytyväinen mies iloitsee pehmenneestä ihostaan :)

Tämä hauska ihonhoitoilostus on pakko jakaa :) Tietenkin kyseisen kaverin luvalla, hän jopa suostui lähettämään kuvan tähän juttuun ^_^

Tapasin joululomalla yhden sisareni parhaista miespuolisista kavereista. Sisareni oli kertonut, että kaveri halusi mielellään tavata varta vasten minut, sillä hän kaipasi - ahhh!! - ihonhoitovinkkejä! <3 Aika harvoin pääsee osaksi sellaista nannaa, että joku miespuolinen kyselisi apua ihonhoitoon, joten olin ilman muuta paikalla tapaamassa kyseistä kaveria :)

Kaveri, Mika nimeltään, oli todennut ihonsa kuivuneen ja se tuntui kireältä ja ikävältä. Ennen kaikkea Mika oli kuitenkin innostunut ihonhoidosta ylipäänsä (wow!), ja osoitti perushoidon lisäksi kiinnostusta jopa pieneen hifistelyyn...! Mitään kovin kallista Mika ei halunnut lähteä testaamaan ja toivoi suosituksia edullisista ja keskihintaisista sarjoista joita on helposti saatavilla tavallisissa kaupoissa.

Mies kun on kyseessä, lähden mielelläni suosittelemaan hajusteettomia tuotteita, harva mies oletettavasti tykkää käyttää naisellista tuoksua tihkuvia voiteita. Varsinaisiin miehille kehitettyihin sarjoihin en näe tarvetta rajoittua, niissähän on erona käytännössä vain pakkausten väri - ja se tuoksu.

Käpälöin (luvallisesti! ;)) Mikan kasvojen ihoa ja niin sensorisen havainnon kuin Mikan kertomankin perusteella oli todettavissa, että iho oli varsin pintakuiva mutta ei ihotyypiltään kuiva. Mikan iho on normaali/sekaiho jonka tilanne oli tyypillinen; talvella (ja vailla kosteuttavaa hoitoa) normaalikin iho vetää herkästi todella pintakuivaksi.

Mikalla oli jo käytössään apteekin perusvoide (Aqualan L), mutta hän ei ollut kokenut saavansa siitä hyötyä. Kerroin, että Aqualan L:ssä ei ole kuin yksi ainoa kosteutta sitova aine, joten ei se tosiaan hääppöinen kosteuttaja olekaan, vaikutus on enemmän okklusiivinen. Jos okklusiivisen voiteen levittää kuivalle iho, voide ei paljon auta, iholle täytyy ensin sitoa kosteutta humektanteilla.

Mikan toiveiden ja ihon tarpeen pohjalta suosittelin hänelle humektanttipitoista, kosteuttavaa voidetta (L300 Hyaluronic Renewal Day Cream) sekä kuorintaan ja satunnaisten epäpuhtauksien ja parranajon jälkeisen punoituksen ja ärtyneen ihon hoitoon BHA-hoitonestettä (Paula's Choice BHA 2% Liquid Exfoliant). Selitin, kuinka säännöllinen kuorinta myös auttaa kosteuttavia aineita imeytymään ihoon paremmin ja pitää ihon pehmeämpänä.

Mika oli vielä kiinnostunut lisäämään hoitorutiiniinsa seerumin, ja suosittelin hänelle kosteuttavaa, hajusteetonta seerumia samasta sarjasta kuin kasvovoidettakin: L300 Hyaluronic Renewal Face Serum. Mielestäni koostumukseltaan todella kiva ja helppo tuote myös miehelle.

Mika ja sisareni lähtivät konsultaatiosession jälkeen tyytyväisinä ostoksille. Parin viikon kuluttua sisareni kertoi Mikan olevan uusista tuotteista ihan innoissaan, iho on nyt kuulema "ihan eri tuntuinen", pehmeä ja sileä eikä enää kiristele ^_^ :)

BHA-kuorintaa hän ei ollut vielä ostanut koska nettitilaaminen (Skincity --> Paula's Choice) asettaa heti kynnyksen verrattuna lähikaupassa shoppailuun. Olin Mikaa tavatessa autuaasti unohtanut The Ordinaryn juuri saapuneen Stockmannille, ja nyt laitoinkin hänelle vinkin helpommin saatavilla olevasta ja Paula's Choicea halvemmasta BHA-hoitotuotteesta (esitelty eilisessä postauksessa). "Tää on Turun Stockalta lopussa", tuli jo vastaus. Kasvovoiteena myös The Ordinaryn Natural Moisturizing Factors sopisi Mikalle.

Minusta tämä oli jotenkin niin hyvän mielen ihonhoitojuttu että se oli kiva jakaa :) Kuva Mikasta pulloineen kertoo kaiken :D Joskus kosteusvoide voi saada miehenkin hymyilemään :D

P.S. Huvittaa, sillä nyt sisarenikin innostui tilaamaan minulta ihonhoito-ohjelman ^_^ "Minuakin saattaisi kiinnostaa sellainen seerumi"... :) <3

 

27 comments on “Tyytyväinen mies iloitsee pehmenneestä ihostaan :)”

 1. Olipas ihana hyvän mielen kirjoitus! Onnittelut söpöliini-Mikalle hyvinvoivasta ihosta!

  Vastaa

  0
 2. Hauska postaus :) Me kuivaihoiset tiedämme, miten ihanaa on, kun se kiristely loppuu :D Muakin kiinnostaisi testata noita L300-kosteusvoiteita ja seerumeita. Somen subliminaaliset viestit saivat mut ostamaan alkutalvesta heidän käsivoiteen, ja olen aika ihastunut. Ei ihan niin superhyvää kuin parit muut, mutta paras kokeilemani hajusteettomista, muita kun en voi oikein tällä hetkellä käyttää. Esim. L'occitanen shea piti lahjoittaa äidille sen sisuskalujani riipivän haisun vuoksi :/ Olen kuitenkin sitoutunut käyttämään kaapissa möllöttävät Novexpertit pois ennen kuin ostan mitään uutta, vaikka ihan täydellisesti nekään eivät vie kuivuutta. Ehkä aikanaan sitten näiden vuoro, vaikuttavat kyllä hyviltä :) Ja onhan mulla L300-misellivesi sun suosituksesta ostettuna, siitä tykkään ihan hurjan paljon!!! Se tuntuu tuovan jopa paremman kosteutuksen seerumin ja voiteen alle kuin käytössä oleva Olivia Kleinin kosteussuihke.

  Ootko muuten testannut L300:n vartalotuotteita? Mulla on vartalossa talven halkeilu-hilseily-kriisi menossa, ja mietin, olisiko L300 vastaus, vai pitääkö yrittää etsiä jankimpia koostumuksia.

  Ja synttärionnittelut vielä, toivottavasti reissu oli kiva ^_^ Ja ehkä jossain vaiheessa pientä keikka- ja reissuraporttia..? :D

  Vastaa

  0
  1. Ootko muuten testannut L300:n vartalotuotteita?

   Olen, muutamaa, vartalovoidetta ja käsivoidetta. En tiedä onko L300:lla useampaakin käsivoidetta, mutta ainakin tuo minun testiin saamani oli minulle liian kevyt. Samoin vartaloemulsio, se oli se vaaleanpunainen Body Lotion -versio (valikoimassa on myös sininen Body Lotion ja Body Cream). Purkin kyljessä taisi lukea "For Very Dry Skin" mutta minusta koostumus oli tosi kevyt.

   Tämän pienen kokemuksen perusteella pitäisin L300:n vahvuutena ehdottomasti kasvotuotteita :)

   Ja synttärionnittelut vielä, toivottavasti reissu oli kiva ^_^ Ja ehkä jossain vaiheessa pientä keikka- ja reissuraporttia..? :D

   Kiitos :) Reissuraportti olisi tarkoitus kirjoittaa kun vain ehtii :D Ehkä jo tänään? :)

   Vastaa

   0
  2. Se L300 vaaleanpunainen vartalovoide/lotion toimii tosi hyvin kun sekoittaa kämmenellä sekaan avokadoöljyä ennen levittämistä. Toi on mun rutikuivan talvi-ihon pelastus. :) Olen myös tykästynyt vaaleanpunaiseen käsivoiteeseen, vaikka ei ihan niin hyvää olekaan kuin Dermosilin glyseriinikäsivoide. Tuo L300 seerumi ois kans tarkoitus testata, joku päivävoide ja sy-voide mulla onkin jo käytössä.

   Vastaa

   0
  3. Suosittelen Urtekramin hajusteetonta käsivoidetta. Mulla kuivuu kädet varsinkin talvisin ja tulee jopa pieniä haavaumia, mutta Urtekramin käsivoide on ollut kosteuttavin tähän mennessä kokeilemistani :)

   Vastaa

   0
 3. Ihana juttu! :) Saisinpa omankin mieheni innostumaan ihonhoidosta edes sen verran alkuun, että laittaisi kosteuttavaa voidetta. :)

  Vastaa

  0
 4. Hei! Minäkin kaipailen kipeästi ihonhoito-ohjelmaa, osaisitko auttaa? Minulla on nenässä todella isot ihohuokoset, jotka on täynnä mustapäitä. Myös poskipäissä on näkyvissä ihohuokosia, mutta ne eivät ole niin isoja kuin nenässä. Ihossani on siellä täällä pieni epäpuhtauksia, mutta ei mitään isompaa. Nuorempana minulla oli paha akne, johon jouduin syömään useamman lääkekuurin. Ihoni alkaa todella helposti kiiltämään ja rasvoittumaan. Esim. jos aamulla levitän päivävoiteen, joka näyttää imeytyvän mukavasti ihoon, iltapäivällä iho tuntuu ihan rasvaiselta, jopa öljyiseltä. Itse määrittelisin ihoni sekaihoksi. Talvella se on pintakuiva, muuten rasvoittuva. Äh, vaikea selittää. Käytän todella harvoin mitään meikkivoiteita tmv., koska en ole yksinkertaisesti löytänyt iholleni sopivaa. Kaikki näyttää päivän päätteeksi ihollani ihan hirveiltä lähinnä ihon öljyisyyden ja isojen ihohuokosten takia. Jos käytän rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja tuotteita, hetken päästä ihoni on ihan kuiva ja hilseilevä.

  Tämä sama ongelma on itse asiassa päänahassanikin. Shampoosta ja muista tuotteista riippuen se on joko kuiva ja hilseilevä tai rasvainen ja hilseilevä. Mitään tasapainoa en ole löytänyt.

  Vastaa

  0
  1. Moi Ongelmaihoinen!

   Tsekkaa ensin ovatko nämä seikat kunnossa:
   * Käytäthän tarpeeksi hellävaraista ja ei-kuivattavaa pesuainetta? Liian voimakas puhdistusaine saa rasvoittuvan ihon usein vain tuottamaan lisää rasvaa kompensoidakseen pesuaineen kuivattavuutta.
   * Käytäthän alkoholitonta, kosteuttavaa kasvovettä?

   Puhdistus on kaiken ihonhoidon kulmakivi ja se kannattaa viilata kuntoon ihan ensimmäisenä. Suosittelen testaamaan erilaisia hellävaraisia puhdistusaineita, jopa öljypohjaisia, vaikka rasvoittuvaihoinen saattaa kavahtaa tätä ajatusta. Rasvapohjainen putsari voi auttaa tasapainottamaan ihon rasvaisuutta ja olen kuullut rasvoittuvaihoisilta useita positiivisia kokemuksia heidän vaihdettuaan öljy- tai balmiputsariin. Jos kuitenkin mieluummin käytät vaahtoavaa putsaria, kokeile vaikka luonnonkosmetiikan sellaista, niissä on systemaattisesti hellävaraisempi vaahtoavien aineiden yhdistelmä kuin normikosmetiikassa.

   Yleisesti suosittelisin sinulle(kin) salisyylihappopitoista tuotetta, salisyylihappo (BHA) on yksinkertaisesti markkinoiden tehokkaimpia ainesosia puhdistamaan tukkeutunutta ihoa ja hajottamaan mustapäitä. 2% BHA-hoitonestettä voi käyttää päivittäin, toki testaten ensin ihon oma sietokyky. Lisäksi käyttäisin runsaasti kosteuttavaa kasvovettä sekä rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon seerumia ja sen päällä talvella kasvoöljyä. Markkinoilla on kasvoöljyjä jotka toimivat erinomaisesti rasvan tuotantoa hilliten, mustapäitä liuottaen ja ihohuokosia supistaen, sellaisia ovat mm. Dr. Hauschkan Kasvoöljy ja Clarinsin klassikko, Lootus-öljy. (Tietenkään mikään ei toimi ihan kaikilla eli öljynkin sopivuus omalle iholle pitää testata, mutta jos voiteista ei ole ollut hyötyä, kannattaa öljyhoidon mahdollisuus ainakin tarkistaa :))

   Vastaa

   0
 5. Komppaan edellisiä: oli hymyn huulille tuova hyvän mielen postaus :) Ihonhoito on yllättävän kivaa, kun siihen hurahtaa! Mulla se hurahdus tuli jostain syystä vasta meikkien jälkeen.

  Vastaa

  0
  1. Kivaa kun tykkäsitte tästä ^_^ Ilahduttaminen on parasta :) <3 (Ja Mikakin ilahdutti minua omalla vilpittömällä kiinnostuksellaan :))

   Vastaa

   0
 6. Heips!

  Kiva kun sun mies innostuu kosmetiikasta, mun ukkeli ei taida rasvaa naamaansa laittaa kuin vasta äärimmäisessä hädässä.. :D

  Mutta kyllä minäkin haluaisin vähän apua! (Jos näin postauksen aiheen ohi saa kysyä) Olen pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, ja hakusessa olisi päivävoide suojakertoimella. En ole oikein nettiä selaamalla löytänyt mitään, onko sellaista edes olemassa? :) Nyt käytössä ollut Avenen hydrance UV light ja/tai rich emulsio, tuo light ei ainakaan näin talvella ole oikein riittävä kun olen joutunut välillä vetämään alle ensin vähän klassikkoa, nivea softia :D

  Vastaa

  0
  1. Kiva kun sun mies innostuu kosmetiikasta, mun ukkeli ei taida rasvaa naamaansa laittaa kuin vasta äärimmäisessä hädässä.. :D

   Jutun mies on mun siskon kaveri :)

   Palaan kysymykseesi huomenna, tänään ei valitettavasti ole ollut kunnolla aikaa kommenteille.

   Vastaa

   0
  2. No niimpäs onkin, olisikohan kannattunut lukea pikkasen tarkemmin :)
   siirryin suoraan lukemaan kuvan alta, voi nolo :D
   Ja päivävoidevinkillä ei hätä, sulla varmasti paljon kiireitä ja meillä lukijoilla tuhansittain kysymyksiä :D

   Vastaa

   0
  3. siirryin suoraan lukemaan kuvan alta, voi nolo :D

   Sellaista sattuu ^_^

   Olen pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, ja hakusessa olisi päivävoide suojakertoimella. En ole oikein nettiä selaamalla löytänyt mitään, onko sellaista edes olemassa? :)

   Suojakertoimellisia luonnonkosmetiikan päivävoiteita on vielä aika vähän markkinoilla, olen listannut tuntemani sellaiset täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuinka-valita-luonnonkosmetiikkaa/

   (melkein postauksen lopussa)

   Oma suosikkini noista on ollut Ekopharman, kaikkia tosin en ole edes kokeillut.

   Vastaa

   0
 7. Mun mies käyttää vain ja ainoastaan paksua Decubalia ja vannoi että sillä lähtee kaikki maailman iho-ongelmat aknesta atopiaan. Tässä me ollaan kyllä napit vastakkain enkä edes kokeile.

  Vastaa

  0
  1. :D ^_^

   ...en voisi kyllä kuvitellakaan käyttäväni paksua Decubalia finneihin, mutta hei, jos se jollain toimii niin se toimii :) 👍

   Vastaa

   0
 8. L300 oli kyllä loistava ehdotus juuri hänen kertomiinsa tarpeisiin! Miksihän en itse ole älynnyt ehdottaa miehelleni tuota. (Tosin jos hän jotakin innostuu käyttämään, siinä on aina voimakas tuoksu, mutta oikeasti tuo L300 olisi paljon todennäköisemmin toimiva vaihtoehto!) Hyvä Sanni :)

  Vastaa

  0
 9. Toi on ihan JÄÄTÄVÄN hyvä sarja! Ostin Sokkarin alesta seerumin ja yövoiteen, eikä yöksi tarvitse laittaa mitään muuta. Aamulla naama näyttää ja tuntuu tavalliselta. Ei punoita, kiillä, kiristä jne. Tekisi mieli laittaa päiväksi samat kamat naamaan, mutta koitan lopettaa muutaman muun putelin ennen päivätuotteiden ostamista.

  Vastaa

  0
 10. Huomasin tänään tämän kirjoituksen, enkä tiedä mitä ajatusaaltoja jutun lukeminen lähetti, kun yhtäkkiä oma mieheni jotenkin heräsi ihonsa kuivuuteen, ja kyseli: ”mikä näistä sinun voiteista oli sitä tosi kosteuttavaa...”. Neuvoin hänet oikealle putelille, mutta kysäisin samalla, kiinnostaisiko häntä hankkia tällaiset ihan omat purkit talven kuivattamaan ihoa pelastamaan. Yllättäen hän näytti vihreää valoa, kun kerroin, että kyseessä olisi nämä kosteuttavat ja hajusteettomat tuotteet. Pitänee lähteä tästä kauppaan saman tien, kiitos siis todella paljon suosituksista :) toivottavasti tuotteet saa oman mörököllini innostumaan ihonhoidosta, kun hänkään ei tosiaan ole aiemmin käyttänyt perusvoidetta kummempaa :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)