03.07.2018

40 tuotetta / 24 tuntia

Tilastoteema jatkuu vielä tänään :) Kuinka paljon erilaisia kosmetiikkatuotteita sitä tuleekaan käytettyä päivän aikana?

Kirjasin eilen ylös kaikki vuorokauden aikana käyttämäni kosmetiikkatuotteet ja saldoksi tuli 40. Edellisen kerran tein vastaavan laskelman 8 vuotta sitten jolloin lukema oli 38.

AAMU

Ihonhoito:

1 Deodorantti-wipes (testaan parhaillaan Dermosilin kesäuutuutta)

2 Flow Kosmetiikka Ruusuvesi

3 Naturativ Ecoampoule -seerumi

4 Clarins -silmänympärysseerumi

5 Madara Smart Antioxidants -päivävoide

6 Carmex-huulirasva (jota toki käytin myös pitkin päivää)

7 Clinique Dark Spot Defense -UV-suojavoide (vain huulten ympärillä hyperpigmentaatioalueella)

Meikkituotteet:

8 Anastasia-kulmageeli

9 Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

10 Urban Decay Vice XX -luomiväripaletti (käytin kolmea luomiväriä)

11 L300-silmänympärysvoide, jota käytin puhdistaakseni silmänalusiholta sinne varissutta luomiväriä. Kosteusemulsio on erittäin hyvä väline tähän hommaan - luomivärihippuset irtoavat samalla kun iho jää hoidetuksi ja kosteutetuksi. Jos varisseet meikit poistaa meikinpoistoaineella, on iho joka tapauksessa sen jälkeen taas kosteutettava voiteella.

(Off topic mutta peiteaine toimii hyvänä indikaattorina sille, onko silmänympärysiholla käytetty voide tai seerumi tarpeeksi kosteuttava - jos ihon pinta jää janoiseksi ei peiteaine levity hyvin vaan takertuu kuiviin kohtiin ja jää läikikkääksi.)

12 Dermosil-rajauskynä vihreä

13 Dermosil-rajauskynä vaalea

Kuva viime kesältä

14 Avril-maskara

(ehm, ehdottomasti "älä tee näin" -osastoa... juuri kun juteltiin säilöntäaineista ja kuinka kauan avattua tuotetta on turvallista käyttää... Olen saanut ja avannut Avrilin maskaran vuosi sitten kesällä ja halusin testata vieläkö se pelittää... ja se oli kuin uusi ;))

15 Maybelline-peiteaine

16 Alima-mineraalimeikkipohja

17 Lavera-poskipuna

Viimeisenä ennen ovesta ulos lähtöä (en tiedä miksi minulle on vakiintunut tapa laittaa hiukset kasaan vasta juuri ennen lähtöä, olen aina tehnyt niin):

18 Chanel Chance -hajuvesi

19 Tigi Oh Bee Hive! -kuivashampoo

Sananen tästä tuotteesta: Oh Bee Hive! -kuivashampoo on toimivuudeltaan tosi hyvä, sen tärkkelysrakenne on juuri minun makuni mukainen, mutta tuoksu… Sääliksi käy niitä hajusteherkkiä jotka joutuvat Bedhead-kuivashampoon käyttäjän lähelle, pari suihkausta tätä überimelää suihketta luo koko päivän kestävän lemun joka alkaa välillä särkeä jopa minun tuoksuihin tottunutta päätäni. Pullo on ollut minulla ikuisuuden koska en oikeastaan tykkää käyttää sitä hajunsa takia, mutta koska olen hemmetin huono heittämään mitään käyttökelpoista menemään, käytän tätäkin "hampaat irvessä".

20 Aussie-hiuskiinne - tämäkin on muuten ollut minulla vuosikaupalla. Vaikka käytän hiuskiinnettä lähes päivittäin, kulutus on silti niin vähäistä että yksi kiinnepullo kestää 2-3 vuotta.

PÄIVÄ

(eli töissä)

21 NYX Butter Gloss -huulikiilto (laitan huulikiillon vasta töissä koska sitä ei ole järkeä laittaa kotona kun vielä syö aamiaista…. :)

22 Käsisaippua 1 (WC-tiloissa)

23 Käsisaippua 2 (taukotiloissa)

24 Dermosil Salvia -käsivoide

ILTA

25 Keittiökäsisaippua

26 Kylppärin käsisaippua - jonka virkaa toimittaa nyt Ceralan-puhdistusöljy. Ostin Ceralanin viime vuonna testatakseni sitä odotusteni mukaan hellävaraisena, rasvapitoisena kasvoputsarina mutta metsään meni… Ceralan on liian tujua kasvojen iholle ja nyt kokeilen sitä käsisaippuan roolissa.

27 Kuntosalin käsisaippua (kylläpä sitä muuten tuleekin käytettyä päivän aikana montaa eri saippuaa…)

28 Urtekram Laventeli -suihkugeeli

29 Dermosil Puolukka -puhdistusöljy

30 L300-puhdistusvaahto

31 3ina-silmämeikinpoistoaine

32 Flow Kosmetiikka Ruusuvesi

33 Dermosil Anti-Stress-seerumi

34 Clarins Extra Firming -silmänympärysvoide

35 Vintner's Daughter -kasvoöljy

 

36 Ecodenta -hammastahna (joo, myönnän että pesin hampaat vain illalla… joskus olen liian laiska harjaamaan hampaita aamulla, shame on me...)

Hiilikäsittelyä leegoille

Ecodentasta - se on mustaa, hiilipitoista hammastahnaa jonka olisi tarkoitus toimia samalla periaatteella kuin puhdas hiilijauhe, mutta en ole huomannut minkäänlaisia vaikutuksia. Tietysti hiiltä on tässä huomattavasti vähemmän kuin jos hampaita harjaa pelkällä jauheella. Aiemmin testaamani Black & White -hampaanvalkaisujauhe toi mielestäni selvän eron. Jälleen kerran on myönnettävä että jauheen sotkuisuuden takia olen ollut liian laiska käyttämään sitä. Ecodentan tyyppinen tahna on helpompi ja siistimpi - mutta ei tuo tuloksia. (Onko kellään muulla kokemusta hiilitahnoista…?)

37 Ekopharma Hilla -vartalovoide

38 Dermosil -jalkavoide

39 Nurme-aprikoosiöljy (jota käytän kynsinauhoille)

...sain viimeksi kynsihuollossa sellaisen läksytyksen kynsinauhaöljyn käyttämättömyydestäni että palasin kotiin korvat punoittaen ja siirsin aprikoosiöljypullon sukkelaakin sukkelammin yöpöydälle. Minulla on historia kynsinauhaöljyn suurimpana puolestapuhujana ja TIEDÄN että se on ihan tautisen hyvää hoitoa kynsinauhoille. Silti olen pikkuhiljaa lopettanut sen käytön, nojaten sellaisiin typeriin selityksiin kuin "Luen iltaisin sängyssä enkä voi rasvata tai öljytä käsiäni niin kauan kuin luen kun kirjahan menee ihan rasvaan ja sitten olenkin jo kohta puoliunessa enkä enää jaksa alkaa öljytä kynsiä ja-ja-ja....."

Just. "Et kertakaikkiaan voi kuvitella saavasi kauniita kynsiä ja terveennäköisiä kynsinauhoja jos luistat öljyn käytöstä. Teet miten haluat mutta öljy on välttämättömyys." Nämä sanat korvissa soiden en enää uskalla palata uuden (tai väliaikaisen - tämä kesälaittaja on sentään miljoona kertaa parempi kuin tämä oli) kynsihuoltajani luokse jos en noudata määräystä :D Topakka mutta pirun hyvää työtä tekevä täti.

Päivän viimeinen kosmetiikkatuote ennen nukahtamista oli:

40 Madara Supreme Hydration -käsivoide

Oli hauska verrata tämän postauksen sisältöä myös tähän viiden vuoden takaiseen juttuun, jossa listaan mitä kaikkia tuotteita käytän ihonhoitoruutiiniini päivittäin. Tuolloin käytössä oli 17 tuotetta sisältäen myös parhaillaan testissä olleen kulma- ja ripsiseerumin (en huomannut vaikutuksia).

Nyt jokapäiväiseen minimirutiiniin kuuluu 13 tuotetta: kasvoille kasvovesi, vaahtoava putsari, seerumi, silmänympärysvoide, kosteusvoide, kasvoöljy, huulirasva ja kesällä UV-suojavoide. Vartalolle deodorantti, käsisaippua, suihkugeeli, käsivoide, jalkavoide (ja nyt yrityksenä kovasti integroida takaisin kynsinauhaöljy). Meikkipäivä kasvattaa tuotemäärää meikkien lisäksi öljyputsarilla ja silmämeikinpoistoaineella. 14. tuote on hammastahna, sekin lasketaan kosmetiikaksi.

Aikamoisessa kosmetiikan kemikaalikuormassa sitä tosiaan elää….  Ja kyllä - myös luonnonkosmetiikan ainesosat ovat kemikaaleja siinä missä synteettisenkin.

67 comments on “40 tuotetta / 24 tuntia”

  1. Illalla laitan käsille aina (joka ilta) tehohoidon: Seerumi tai kasvovesi (jotain hyvin edullista), hoito-öljy ja päälle apteekin Repair-voide. Sitten puuvillahanskat kaiken tämän päälle. :) Ja kun on ne hanskat, niin voi hyvin lukea.

    PS. Jännittää toimiiko se Ceralan puhdistusöljy käsille, kun nyt menin sitä suosittelemaan. ;)

    Vastaa

    0
    1. Illalla laitan käsille aina (joka ilta) tehohoidon: Seerumi tai kasvovesi (jotain hyvin edullista), hoito-öljy ja päälle apteekin Repair-voide. Sitten puuvillahanskat kaiken tämän päälle. :) Ja kun on ne hanskat, niin voi hyvin lukea.

      Heii, miksen minä ole tajunnut alkaa laittaa seerumia myös käsille..! Kiitos vinkistä Elli :) Täytyy kopioida tämä hoitosetti :)

      Mitä puuvillahanskoihin ja lukemiseen tulee, minulla rasvat tulevat (saturoituvat) hanskojen läpi jolloin tuloksena on joka tapauksessa rasvaläikkäisiä kirjansivuja... :P

      PS. Jännittää toimiiko se Ceralan puhdistusöljy käsille, kun nyt menin sitä suosittelemaan. ;)

      Heheh, toimii se ^_^ Tuntuu itse asiassa oikein miellyttävälle käsiputsarina :)

      Vastaa

      0
    2. Minäkin laitan tuota Luén seerumia kasvojen jälkeen aina käsille, kun sitä tulee yhdellä pumppauksella hieman runsaaanlaisesti eikä ole edes kovin kallista. Ja koska kädet ovat sen ansainneet. Muuten en mitenkään tehohoida käsiäni (ainakaan toistaiseksi).

      Vastaa

      0
    3. Ole hyvä. :) Tosin toi seerumi- / kasvovesi-idea ei ole mun oma, vaan kuulin sen eräältä ystävältä.

      Vastaa

      0
  2. Oh my..Omaan vuorokauden perussettiini kuuluu kuusi tuotetta ja jos meikkaan, niin kymmenen! :D Kesällä lisänä tietysti aurinkovoiteet.

    Vastaa

    0
  3. Mielenkiintoista vertailla. Itse olin tänään etätyöpäivällä ja ainut meno oli aamun hammaslääkäri, paikka oli lohjennut. Todellakin pesen hampaat aamuin ja illoin, sen verran inhoan hammaslääkäriä. Siinä hammastahnassa olikin aamun ainoa kosmetiikka. Sitten parit käsipesut saippualla ja illalla vielä naaman pesu vedellä ja kasvovoide. Päivä olisi erilainen jos olisi ollut normaali työpäivä edustuksineen, meikkeineen ja suihkuineen. Mutta hammastahnasta aamuin ja illoin en luovu :D

    Vastaa

    0
    1. Siinä hammastahnassa olikin aamun ainoa kosmetiikka.

      Laitatko aamulla deodoranttia..? :) (Ei sillä että sitä on mikään pakko laittaa :D, itsekään en välillä lomalla laita.)

      Vastaa

      0
  4. Minullakin menossa nyt Flow Kosmetiikan Ruusuvesi. Mutta se lehahduttaa ihon ihan punaiseksi ja sitä alkaa kuumottaa. Miten Sulla toimii? Siinähän ei ole kuin kaksi ainesosaa, joista kumpikaan erikseen ei aiheuta mitään oireilua. Esim. Logona Refreshing Facial Toner ei aiheita mitään. Kummallinen juttu... minusta Flow tuoksuukin tympeältä.

    Vastaa

    0
    1. Moi Laura! Flow'n Ruusuvesi ei aiheuta minun ihollani minkäänlaista reaktiota, se tuntuu vain miellyttävältä ja äärimmäisen neutraalilta. Se ruusun tuoksu oli minustakin alussa vähän "tunkkainen", mutta toisaalta ruusuvesi tuoksuu minusta aina siltä, oli merkki mikä hyvänsä (ruusun tuoksu ei ole suosikkejani), mutta vuosien saatossa (olen käyttänyt Flow'n ruusuvettä jo monta vuotta) olen pikkuhiljaa ihastunut tuoksuun ja nyt siinä on jotain mukavan rauhoittavaa ja miellyttävää.

      Arvelen että ihosi voi olla herkkä jollekin ruusuveden sisältämällä eteerisen öljyn komponentille. Kukkaisvesissähän on aina jäljellä hitusen eteerisen öljyn yhdisteitäkin, ja näitä yhdisteitä on lukemattomia (yhdessä kasvissakin).

      Vastaa

      0
    2. Mielenkiintoista. Mulla aiheutti Lumenen putsari aikoinaan aivan samanlaisen oireet. Siinä oli ruusunmarjansiemenöljyä, mutta toki miljoonaa muutakin ainetta. Luin kuitenkin silloin, että ruusu voi olla allergisoiva, joten olen siitä lähtien varmuudeksi vältellyt ruusua kosmetiikassa. Kukkivista ruusuista en saa mitään oireita enkä esimerkiksi ruusuteestä, jota joskus keitin kuivatuista nupuista.

      Vastaa

      0
    1. Aamulla pyyhin misellivedellä (Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water) yöllä vaikuttaneen finniaineen pois ja loput kasvot kasvovedellä (Lacto Line Hellästi hoitava alkoholiton kasvovesi). Laitan tuota kasvovettä reilusti lopuksi kädestäkin suoraan. Sitten seerumi (Lué by Jean Seo) ja kosteusvoide (Whamisa Lotion Double Rich). Sitten kun nuo ovat kuivuneet koko kasvoille Cliniquen Dark Spot Defense SPF 50:a. Sitten kun tuo on imeytynyt, niin silmien alle ja silmäluomille peiteainetta (Maybelline Fit me, sävy 15). Poskien punaisuuksiin Lily Lolon Pistachio -sävynkorjaajaa (sävyltään vihreä). Tätä myös ihan alaripsien rajaan, sillä sielläkin punaista, silmäkulmiin ja ihan pikkuripaus myös yläluomelle, jos punakkaa kohtaa siellä. Kasvoille kevyesti puuteria (Benecos Natural Mineral Powder, sävy Light Sand); tätä myös silmien alle ja silmäluomille. Lopuksi kasvojen reunoille hieman (ei varsinainen varjostus, vaan ehkä poskipunan/aurinkopuuterin tapaan levitettynä) Essencen Matt Touch Blush sävyssä 30 Rose me up (tumma sävy, ikään kuin matta aurinkopuuteri, mutta kesäiholla hyvin mieto).

      Hammastahnaa en jotenkin laske kosmetiikaksi vaan puhdistautumistuotteeksi/suunhoitotuotteeksi, mutta hammastahnana siis Sensodyne Multicare.

      Vauvahiuksia pitämään Erisanin Extra Strong -hiuskiinnettä (ei kyllä pidä juuri yhtään, mutta onneksi on tuoksutonta sentään).

      Käsivoiteena Lacto Linen Hellästi Hoitava kasvovoide (kyllä, kasvovoide; Laveran ihana Lime & Organic Verbena -vartalovoide on päässyt loppumaan; oli parasta käsivoiteena). Tätä laitan illalla suihkun jälkeen myös jalkapohjiin.

      Illalla suihkussa pesen kasvot Lacto Linen Hellästi hoitavalla puhdistusemulsiolla. Sitten taas kasvoille Luén seerumi ja Whamisan Lotion Double Rich. Näppyainetta yöksi, jos on tarvetta (Neutrogena Visibly Clear).

      Illalla suihkun jälkeen Garnierin mineral Invisible anti-marks -antiperspirantti (ei mikään paras minulle, sillä ei toimi, jos tulee yhtään kuumempi päivän aikana, mutta mukavan mieto ja helppo levittää; pitää kuitenkin paremmin kuin tuoksuton LV).

      Tuliko tuossa seitsemäntoista? :) Omien laskujen mukaan tuossa olikin vain viisitoista tuotetta. Yleensä käytän myös käsillä LV:n aurinkovoidetta, mutta eilen en ehtinyt (huono perustelu, mutta oli kamala sadepäivä, niin jäi laittamatta). En myöskään pessyt hiuksia eilen, joten XZ:n shampoo ja hoitoaine eivät siksi päätyneet tuolle listalle.

      Vastaa

      0
    2. Ihanaa, kiitos näin seikkaperäisestä kuvauksesta :)

      Minä käytän kasvovettä ihan samaan tapaan; ensin putsarin omaisesti pyyhkimällä vanulapulla, ja sitten kosteustuotteen omaisesti eli suihkuttelen hunnun kasvoille ja taputtelen/painelen kosteuden ihoon :) Joskus tosin korvaan ykkösvaiheen misellivedellä, riippuen siitä kuinka öljyiseltä iho tuntuu.

      (Hammastahnaa en itsekään miellä kosmetiikaksi mutta "lainsäädännöllisesti", vai mitä sanaa tässä nyt käyttäisi, se luetaan kosmetiikaksi kun se on ihon/vartalon ulkopinnalla käytettävä ja vaikuttava puhdistava aine.)

      Vastaa

      0
    3. Ai niin, tietenkin HUULIRASVA unohtui. No eipä unohdu enää: Laveran huippu Basis Sensitive. Luottotuote.

      Niin, ja pesen hampaat joka päivä ainakin kahdesti.

      Vastaa

      0
    4. Äh, kyllä se luku sittenkin oli tuo 17, kun LV:n aurinkovoidetta en eilen käyttänyt mutta kulmille käytin (ja käytän nykyään) väritöntä kulmageeliä (Lumenen, mutta ei oikein pidä kulmiani paikoillaan, joten Ardell on jo ostoslistalla).

      Vastaa

      0
    5. (Lumenen, mutta ei oikein pidä kulmiani paikoillaan, joten Ardell on jo ostoslistalla).

      Piti ihan googlata että onko Ardell palannut Suomen kauppojen valikoimaan kun se oli jonkin aikaa poissa, en nähnyt sitä missään ja ainakin Kicks, josta olin sitä ostanut, luopui siitä. Nyt Ardellin kulmageeli näkyykin taas ainakin Kicksin verkkokaupassa, jipiii! Voin siis palata siihen eikä tarvitse ostaa paljon kalliimpaa Anastasiaa :) Et varmaan arvannut antavasi tässä tärkeän vinkin mutta kiitos ^_^ <3

      Vastaa

      0
    6. En arvannut, mutta ole hyvä. :)

      Ja Chanelista tarkoitin nimenomaan tuota vihreäpulloista Fraichea. Hieman voimakas on, mutta tuoksuna tyypiltään sellainen, josta tykkään/tykkäisin kyllä, jos sen omistaisin.

      Vastaa

      0
    7. Äh, nyt tulee taas kommentteja näin tipoittain, mutta tykkäätkö tuosta Chanelin Chancesta? Minusta se on sangen hurmaava tuoksu, mutta sekin (kuten aika moni muukin) tekee sellaisen lievästi henkeä ahdistavan olon. Mutta tuota voisin ostaa itselleni tuoksun puolesta. On sellainen mukavan makea. :)

      Vastaa

      0
    8. Minulla on Chancesta kaksi eri versiota, Fraiche ja Tendre, ja tykkään kummastakin. (Eli alkuperäistä Chancea en omista, vaikka sekin on ihan hyvä.)

      Mitään "hengenahdistusta" en koe omien Chancejeni kanssa, mutta se on myönnettävä että etenkin Fraiche on alkanut tuntua hieman pistävämmältä kuin tuoreeltaan. Koska tuoksu on ollut minulla kohta jo viisi vuotta, sen koostumus on epäilemättä muuttunut jonkin verran vaikka olen säilyttänyt sitä asianmukaisesti.

      Vastaa

      0
    9. Olen nyt ostanut XZ:n Omena-hiushuuhteen. Olen jo käyttänyt sitä kerran. Jäin edelleen hieman pohtimaan tuotteen käyttötapaa. Eli sitä suositellaan levittämään pyyhekuiviin hiuksiin. Itse en kuitenkaan levittänyt shampoopesun jälkeen tuotetta ihan pyyhekuiviin hiuksiin vaan sellaisiin, joilla tulisin normaalistikin pois suihkusta, eli väänsin hiuksista vain enimmät, ns. tippuvat vedet pois (en halunnut kastella pyyhettä liikaa, sillä tiesin, että hiushuuhde on mentävä vielä huuhtelemaan pois, jolloin pyyhettä tarvitsee toisen kerran). Eli hiukseni eivät olleet kovin kuivat, kun levitin ja hieroin hiushuuhteen niihin.

      Tässä sitten niitä kysymyksiä: kuinkahan kauan huuhteen tulisi antaa vaikuttaa? Entä kumpi antaa paremman lopputuloksen: shampoo ja hoitoaine (eli normaali pesu) ja lopuksi hiushuuhde, joka huuhdellaan jonkin ajan päästä pois vai pelkkä shampoo ja sitten hiushuuhde päähän vaikuttamaan ja huuhtelu lopuksi?

      Vastaa

      0
    10. Hiushuuhde toimii samalla periaatteella kuin tavallinen hoitoainekin, eli se kannattaa levittää pyyhekuiviin hiuksiin jotta aine pääsee mahdollisimman hyvin kosketuksiin hiuksen pinnan kanssa (märässä hiuksessa hoitoaineen on vaikeampi kiinnittyä hiukseen kun se valuu pois veden mukana), ja vaikutusaika saa mielellään olla puolesta minuutista minuuttiin tai pariin, jos nyt sen aikaa jaksaa suihkukopissa seistä :)

      Shampoo + normihoitoaine + hiushuuhde antaa totta kai hoitavamman tuloksen kuin shampoo + hiushuuhde, sillä ensin mainitussa tapauksessa hiuksia hoidetaan kahdella hoitoaineella :) Hiushuuhde yksinään on hyvin kevyt hoitoaine.

      Vastaa

      0
    11. Mutta eikö huuhteen funktio ole myös jossakin mielessä täydentävä hoitoaineeseen nähden, eli antaa esim. kiiltoa? Voisiko tuota laittaa muuallekin kuin latvoihin?

      Ensi kerralla käytän kuiviin hiuksiin. Hoitoainetta laitan aina märkiin hiuksiin, kun en jaksa erikseen niitä välissä pyyhkeellä kuivattaa.

      Vastaa

      0
    12. Mutta eikö huuhteen funktio ole myös jossakin mielessä täydentävä hoitoaineeseen nähden, eli antaa esim. kiiltoa? Voisiko tuota laittaa muuallekin kuin latvoihin?

      Huuhdetta voi laittaa koko hiusten pituuksiin kuten hoitoainettakin. Ja kyllä, etikkapohjainen hoitoaine tuo ennen kaikkea kiiltoa :) Muut hoitavat ainesosat (kaksi kappaletta kvatteja) XZ:n Omenahuuhteessa ovat samoja joita käytetään "normi"hoitoaineissakin.

      Ensi kerralla käytän kuiviin hiuksiin.

      Odotat siis että hiukset kuivuvat kokonaan, laitat niihin omenahuuhdetta ja huuhdot sitten vedellä ja odotat uudestaan että kuivuvat..? Eikö välikuivaus pyyhkeellä ja sen tuoma nopeus kuitenkin tuo vähemmän vaivaa kuin "tuplakuivata" hiukset kokonaan..?

      Vastaa

      0
    13. Joo, siis kuivauksella tarkoitin vain laiskan miehen pyyhekuivausta. :) Parempi varmaan sekin kuin suht. märät hiukset.
      Mutta siis miksi tuo käsittely vain latvoille? Eikö esim. otsapuolen hiuksetkin olisi mukava saada hieman kiiltävämmiksi?

      Vastaa

      0
    14. Mutta siis miksi tuo käsittely vain latvoille? Eikö esim. otsapuolen hiuksetkin olisi mukava saada hieman kiiltävämmiksi?

      En ymmärrä, kuka sanoo että hiushuuhdetta pitäisi käyttää vain latvoille..? En tiedä viittaatko minuun, mutta itse puhun hiusten pituuksista mikä minulle tarkoittaa koko vapaana roikkuvaa hiusta ihan hiuspohjaa lähintä aluetta lukuunottamatta. Latvat-ilmaisu tarkoittaa minulle vain noin 5 - 10 cm pituista aluetta hiusten päässä.

      Vastaa

      0
  5. Tämä ei nyt koske tätä postausta, mutta mulla olisi postaustoive. Kosmetiikan käyttö raskaana. Aihe koskettaa niin monia naisia jossain vaiheessa, että olisi tosi mielenkiintoista lukea siitä jotain ajatuksia :) Ja vaikkei tämmönen sinulla olisikaan ihan ykkösenä mielessä niin jos innostuisit asiasta kirjoittamaan ajatuksia näin yleisön pyynnöstä ;)

    Vastaa

    0
  6. Flown ruusuvesi oli kahdesti listalla, aamulla ja illalla :)

    Kyllähän noita mömmöjä tulee itsekin käytettyä vaikka kuinka montaa päivässä... Jopa meikittöminä päivinä tulee käytettyä kasvovettä, dödöä, hiuslakkaa ja useita pesuaineita. Ja tietty huulirasvaa, joka päivä joka välissä :D

    Olen itse alkanutkin saamaan jotain herkistymisoireita (ihottuma) joiden epäilen johtuvan kosmetiikasta, joten olen vähentänyt sen käyttöä huomattavasti. Silti kuorma on valtava... Mutta en tiedä mistä nipistää. Varmaan pitää joku kunnon allergia puhjeta ennen kuin loppuu.

    Vastaa

    0
    1. Flown ruusuvesi oli kahdesti listalla, aamulla ja illalla :)

      Damn, niinpä olikin...! D'oh! ^_^ Luku onkin siis 39.

      Vastaa

      0
  7. Et ilmeisesti pessyt hiuksiasi. Kiinnostaisi tietää montako tuotetta tarvitset siihen. Minulla taitaa mennä yhtä monta kuin kasvojen iltahoidossa. Mutta mulla meneekin tosi montaa tuotetta.

    Vastaa

    0
    1. Et ilmeisesti pessyt hiuksiasi.

      Joo, en pese hiuksia joka päivä. Hiustenpesuun ja hoitoon menee 4 tuotetta: shampoo, hiusväri, hoitoaine ja latvasuoja. Joinain päivinä laitan myös muotoilutuotteen.

      Vastaa

      0
  8. Minulla tavallinen päivä ilman meikkiä sisältää korkeintaan 10 tuotetta riippuen pesenkö hiukset, rasvaanko erikseen jalat jne. Jos meikkaan illanviettoa varten tuotteita tulee ehkä 20 (tosin en tässä skenaariossa laske erikseen eri paikoissa käytettyjä käsisaippuoita).

    Hampaat pesen kyllä aina aamun illoin, joskus päivälläkin. En ymmärrä miten joku voi lähteä töihin ilman hammaspesua, minä pesen joka aamu ekana hampaat ja kasvot vaikka olisin kipeänä kotona. :)

    Vastaa

    0
    1. En ymmärrä miten joku voi lähteä töihin ilman hammaspesua, minä pesen joka aamu ekana hampaat ja kasvot vaikka olisin kipeänä kotona. :)

      Mä tiedän monia jotka skippaa nimenoman aamuhammaspesun sillä verukkeella, että "hampaathan on juuri pesty illalla", eivätkä ne ole yöllä ehtineet likaantua :)

      Vastaa

      0
    2. En pysty myöskään ymmärtämään tätä. Kyllähän ne aamulla on ihan _pakko_ pestä. En voisi poistua ovesta ilman kyseistä operaatiota. :)

      Vastaa

      0
    3. Ihmiset ovat niin erilaisia :) Itse taas en voisi kuvitellakaan poistuvani ovesta kaupungille tai -tästä puhumattakaan; töihin, ilman meikkiä, ja erittäin moni tekee niin jokainen päivä täysin tyytyväisenä ^_^

      Vastaa

      0
  9. Aikauheeta, tässähän tuntee itsensä aivan primitiiviseksi kun alkaa miettii mitä itse käyttää. x) Päivässä öömh 4 (hammastahna, suihkugeeli, naamaputsari ja kosteusvoide) jos oikein villiksi alan, niin 5 kun rasvaan jalat. Hiukset pesen 1-2 kertaa viikossa (kyllä, se kuulostaa ällöttävältä mut kun en käytä mitään muotoilutuotteita niin eivät ne useampaa pesua kaipaa) niin niinä päivinä tulee 2 lisää. Näin kesällä ei meikkiäkään kulu, syksyllä ehkä kun palajan taas kouluun mut ainakin syksy menee tod.näk työharjoittelussa eli vesisateessa ulkohommissa, joten meikkaaminen on vähän overkill imo.

    No, aurinkovoidetta tulee käytettyä silloin tällöin.

    Hitsi molen kyl aivan neandertalilainen. :D

    Vastaa

    0
    1. Hiukset pesen 1-2 kertaa viikossa (kyllä, se kuulostaa ällöttävältä mut kun en käytä mitään muotoilutuotteita niin eivät ne useampaa pesua kaipaa)

      Mun mielestä tämä ei kuulosta ällöttävältä, itsekin pesen mieluusti hiukset niin harvoin kuin vain hiuspohjan rasvoittuminen sallii. Tiheä pesu taas päinvastoin kuivattaa niin hiuksia kuin hiuspohjaa. Oma pesuvälini vaihtelee joka toisesta joka kolmanteen päivään, kolmantena päivänä viimeistään tyvi on niin rasvainen että "hiuspyykki" kutsuu....

      Vastaa

      0
    2. Ooh, soot ensimmäinen joka sanoo noin :D Suurimman osan kavereideni mielestä on aivan törkyisen kuvottavaa kun en pese hiuksia vähintään joka toinen päivä. x)

      Vastaa

      0
    3. Minulla on tuttuja jotka pesevät samasta "törkyisyyden" tunteesta hiukset jopa aamuin illoin... :) No, tällaiset tuntemukset ovat niin yksilöllisiä :) Hiuksille harvempi pesuväli on kuitenkin ilman muuta hyvästä, näin sanovat ammattilaisetkin. (En ole ikinä kuullut kenenkään kampaajan suosittelevan jokapäiväistä hiustenpesua....)

      Vastaa

      0
    4. Hei!
      Seborreoiselle päänahalle suositellaan pesua päivittäin. Itsellä on tähän taliköhnään taipuvainen päänahka ja kaikki kutina ja hilseoireet loppuivat kun aloin pestä hiukset joka ilta ja föönata ne heti tyvestä kuivaksi. Näin se pysyvät ilmavampina ja irti päänahasta eivätkä raskaina roiku pitkin päätä. Ja siis nimenomaa ihotautilääkärit suosittelevat. Kampaajat eivät useinkaan osaa erottaa eri hilse ja päänahkatyyppejä ja suosittavat pidentämään pesuvälejä, joka on ihan kuolemaksi tällä ihotyypille! :)

      Vastaa

      0
    5. OK, taliköhnän kohdalla ymmärrän päivittäisen pesun :) Ajattelin pesuvälisuosituksella "normaalia" hiuspohjaa.

      Vastaa

      0
    6. En minäkään pese hiuksia kuin 2 tai kolmen päivän välein. Joskus jopa oikein odotan että menee pari päivää pesusta, jotta saan lyhyisiin hiuksiin sellaisen sliikin lookin. :D Käytän välillä myös kuivashampoota pesuvälin keinotekoiseen pidentämiseen. En ole ikinä ajatellut, että se voisi olla jollekin kauhistus. Voi ei. :)

      Vastaa

      0
    7. Minusta jopa sellainen juttu, kuin rehellisesti kunnolla likaantuneen tukan pesu, on nautinnollista...! ^_^ :D On ihan pliisua pestä puolilikainen tukka...! ^_^ (En odota että monikaan voi tähän samaistua tai tätä ymmärtää ;D) Siksi tykkään itsekin pidentää pesuväliä kuivashampoolla.

      Vastaa

      0
  10. "Nimetön" mainitsi kosmetiikalle herkistymisen, joten ajattelin kertoa omasta kokemuksestani. Minullakin kosmetiikka alkoi aiheuttaa allergiaa muutama vuosi sitten (mm. nokkosihottumaa kasvoille, kaulalle), en tosin tajunnut oireiden syytä ensin pitkään aikaan.... Lopulta osasin yhdistää oireet tiettyihin säilöntäaineisiin, joita oli mm. silloisessa lempparishampoossani ja hoitoaineessa, ja monissa muissa päivittäin käyttämissäni tuotteissa, kuten käsisaippuassa, astianpesuaineessa ja vaikka missä. Tietoa aiheesta löytyy esim. täältä https://www.allergia.fi/kemikaalit/sailontaaineet/mi-ja-mci/
    Suomessa ko. aineita ei iholle jätettävässä kosmetiikassa ole saanut enää vuoden 2017 jälkeen ollakaan, mutta minulle ne aiheuttavat oireita myös näissä pois pestävissä tuotteissa. Asian hoksattuani tuntui kyllä ihmeelliseltä kun nokkosihottumapaukamat eivät nousseetkaan aamulla kasvoille (hiustenpesun tms. aktivoimina). Ja kieltämättä tunsin itseni vähän idiootiksi, siihen asti olin yrittänyt löytää syytä oireilleni lähinnä ruokavaliosta. Mutta, näin minulla, kaikki eivät toki saa näistä aineista oireita. Eivät ne silti siinäkään tapauksessa taida olla ihan maailman terveellisin asia pistää iholleen. Itse olen siirtynyt pitkälti luonnonkosmetiikkaan ja herkän ihon tuotteisiin.
    Tässä nykyinen arsenaalini :)
    Aamu: 1.hammastahna, 2.puhdistusvaahto kasvoille, 3. kasvovoide ja 4. -öljy, 5.silmänympärysvoide.
    Meikki: 6.ripsiväri ja 7.cc-voide (+ satunnaisesti kajalia, poskipunaa, huulipunaa, kulmaväriä ja hiuslakkaa).
    Ilta: samat kuin aamulla.
    Päivän mittaan menee tietysti vielä deodoranttia(8) ja suihkusaippuaa(9), jota käytän myös käsisaippuana, ja otsahiukset on pakko pestä päivittäin shampoolla(10) lavuaarin yllä. Varsinaisina hiustenpesupäivinä käytän sitten vielä hoitoainetta(11). Listasta jää pois luonnontuotteet, kuten himalajansuolasaippua, jota käytän useimmiten suihkussa ja kookosöljy, jota käytän vartalolle suihkun jälkeen.
    Kaikkiaan kosmetiikkatuotteita siis kuluu normiarkena 10 kpl päivässä, hiustenpesupäivinä 11, ja enimmillään, jos meikkaan enemmän(ja yleensä niinä päivinä tulee kyllä pestyä sitten hiuksetkin)16 tuotetta. Hyvin maltillinen määrä, mutta yllätyin silti!

    Vastaa

    0
    1. Lopulta osasin yhdistää oireet tiettyihin säilöntäaineisiin, joita oli mm. silloisessa lempparishampoossani ja hoitoaineessa, ja monissa muissa päivittäin käyttämissäni tuotteissa,

      Tiedänkin nuo aineet (metyyli-isotiatsolinoni ja metyylikloori-isotiatsolinoni), ne on kielletty iholle jätettävissä tuotteissa koko EU:ssa. On jotenkin ironista että tämän tyyppisiä säilöntäaineita on alettu käyttää enemmän parabeenihysterian seurauksena, ja sitten nämä korvaavat aineet aiheuttavat herkistymistä huomattavasti parabeeneja enemmän.

      Hyvä juttu että lopulta löysit oireiden aiheuttajat ja pystyt nyt välttämään niitä. Joskus ihottuman ja ärsytysreaktion aikaansaavan kosmetiikan ainesosan löytäminen voi olla kuin neulan etsimistä heinäsuovasta...

      Minulle on tullut nokkosihottuma vain yhdestä ainoasta tuotteesta, ja se oli tsekkiläistä luonnonkosmetiikkaa. Inci näytti olevan täynnä ihan tuttuja ainesosia mutta silti ihoni reagoi... ilmeisesti kyseessä voi olla myös kemikaalien yhdistelmä, ei yksittäinen kemikaali.

      Vastaa

      0
    2. Olisi tosi hienoa, jos kirjoittaisit jutun metyyli-iso.. -säilöntäaineesta. Luin yhden artikkelin, missä iholääkäri oli kommentoinut, että tälle aineelle allergisoituminen on lisääntynyt viime aikoina räjähdysmäisesti. Normi-ihmiset kuitenkin kyttää juurikin noita parabenejä jne, eikä osaa huolestua tästä. Oon ihmeissäni, miksi tästä asiasta ei puhuta enempää. Huomasin että sekä Fairy että Methodin tiskiaine sisältää k.o. ainetta, samoin kun joulualesta ostettu laadukas käsirasva ja jalkarasva. Samoin Colormask sisältää tätä ainetta. En ole itse tälle aineelle herkistynyt, mutta sen verran oon linjaani muuttanut että en enää osta tuotteita, joissa kyseistä ainetta on.

      Vastaa

      0
    3. Olisi tosi hienoa, jos kirjoittaisit jutun metyyli-iso.. -säilöntäaineesta.

      *juttuvinkki laitettu talteen* :)

      Asiantuntijoita alkaa vain olla vaikea saada näihin spessuihimpiin juttuihin, sen olen saanut huomata parin viime vuoden aikana yrittäessäni hankkia tietoa ja haastatella alan ihmisiä. Ymmärrän ettei moni lääkäri tai kemian asiantuntija (harmi kyllä) jaksa laittaa aikaansa "vain" blogiin tulevaan juttuun.

      Vastaa

      0
    4. Niinpä, no oireiden aiheuttaja selvisi minullekin lopulta ihan sattuman kautta, kun en edes aktiivisesti ollut enää jaksanut selvittää koko asiaa.
      Ja totta, ei luonnoskosmetiikkakaan välttämättä ole mikään taikasana, mutta itse tunnun sitä sietävän hyvin. Kerran olen saanut kyllä vastaavan "nokkosihottumakohtauksen" Santen vartalovoiteesta ja minullekin jäi sen kohdalla epäselväksi, mikä ainesosa sen aiheutti. Saattoi olla tosiaan jokin tällainen tiettyjen ainesosien yhdistelmä sitten.

      Vastaa

      0
  11. Aamulla hammastahna, naamaputsari ja vessan käsisaippua. Töissä käsisaippua. Kotona myös lisäksi "uutena" keittiön käsisaippua. Eli viisi tuotetta sain kasaan eiliselle. :D Suihkussa käyn muutaman kerran viikossa, sieltä tulisi toki lisää puteleita. Näin kesäaikaan ihon oma kosteutus toimii ihan mukavasti, joten en juuri rasvailekaan kuin suihkun jälkeen.

    Vastaa

    0
  12. Hiilijauhehammastahnaa kannattaa käyttää siten, että ensin laittaa tavallista tahnaa harjaan ihan hiukan mutta ympäriinsä, sitten dippaa tahmeat harjakset sinne jauhepurkkiin pikkuisen pyöritellen. Tarttuu eikä pöllyä.

    Vastaa

    0
  13. Aikamoinen määrä!
    Aluksi lukiessani ajattelin, että käytän varmaan itse saman verran erilaisia tuotteita. Sitten rupesin laskemaan.
    Jonain iltamenopäivänä kun käyn suihkussa pitkän kaavan mukaan (kuorin ihon, laitan ehkä kasvonaamion, pesen hiukset, joskus kahdestikin eri shampoilla, sekoitan hoitoaineeseen öljyä ja sitten vielä kosteisiin hiuksiin jätettävä hoitoaine ja latvaöljy ym.), laitan hiuksia, lakkaan kynsiä ja tietenkin meikkaan, sain tulokseksi enintään 33 tuotetta. Tähän päälle tulee käsisaippuat kotona, töissä ja julkisissa paikoissa.

    Normipäivänä meikkeineen erilaisia tuotteita on 17-19. On sekin aika iso määrä, vähemmälläkin pärjäisi.
    Mulla on iltaisin ja aamuisin käytössä samat putsarit, kasvovedet ja seerumit.

    Alan päästä listaamisen makuun :D Mutta sen kuitin unohdin pyytää heti ekalla kauppareissulla, laitoin nyt pankkikorttiin itselleni muistutuksen.

    Vastaa

    0
    1. Alan päästä listaamisen makuun :D

      ^_^ ^_^ :) Se voi olla koukuttavaa...! :D Tosin välillä liikaakin, siksi lopetin itse monen listan pitämisen, niihinkin saa aika paljon kulumaan aikaa.

      Ihan "tavallisella" kosmetiikkakiinnostuksellakin (eli jos ei ole mikään korealaisen ihonhoitorutiinin tai 20+ tuotteen meikkirutiinin harrastaja...) tulee päivän aikana kyllä käytettyä yllättävän montaa eri kosmetiikan tuotetta.

      Niinä päivinä kun itse teen kunnon pitkän kaavan meikin, pesen hiukset, lakkaan kynnet ja teen kuorinnan + naamion, tulee saldoksi varmasti 60+ tuotetta....

      Vastaa

      0
  14. Joskus älyttömässä aamukiireessä pesen itseni päästä varpaisiin (siis kasvot myös) jollain sopivan miedolla Lushin shampoopalalla. Sitten dödö, hammaspesu, kasvovoide ja pikaföönauksen jälkeen peittävähkö meikkipuuteri ja lopuksi liikkeellä jo ollessa sävyhuulivoide.

    Kymmenen minuuttia ja kuusi tuotetta, eikä mistään päällepäin huomaa, että tuli skipattua tusina normaalirutiinin tuotetta ja paljon aikaa :) Kyllähän sitä tietää, että noinkin vähällä pärjäisi, mutta kunnollinen pitkän kaavan mukainen pesu&puunaushetki on vaan niin rentouttava.

    Vastaa

    0
  15. Mä oon kans joskus tehny huvikseni vastaavan listauksen, sillon saldo oli muistaakseni luokkaa 15 tuotetta ennen meikkaamista (laskin silloin montako eri hajustetta laitan iholle/hiuksiin ennen hajuvettä)
    Tämän aamun saldo on 24:
    - Suihkussa shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, kasvoputsari, hammastahna
    - Suihkun jälkeen dödö, hiuksiin jätettävä hoitoaine, kropparasva, kosteussuihke kasvoille
    - Ennen meikkiä kasvorasva, luomivärin pohjustus
    - Meikki: 2 x luomiväri, vaalea alarajaus, ripsari, kulmageeli, mineraalipohja, highlighter, poskipuna, aurinkopuuteri, huulipuna tai -kiilto
    - Hiukset: lämpösuoja, suolasuihke. lakka
    - Lopuksi vielä hajuvettä peittämään kaikkien muiden kemikaalien käry :D

    Ja tosiaan tähän päälle tulee vielä esim. kynsilakat, joita mulla on aina vähintään kahta erilaista (värilakka + päälylakka) ja käsirasvat ja käsien pesu eri saippuoilla päivän mittaan.

    Vastaa

    0
  16. Mun listaani kuuluu aamulla misellivesi tai kasvovesi, aurinkosuoja/kosteusvoide (samassa), hiuslakkaa kulmakarvoihin, ripsari, usein BB-voide, mineraalihighlighter ja poskipuna, hammastahna, dödösuihke ja hajuvesi, huulirasva. Päivällä vaihtelevasti käsisaippuaa kotona tai töissä. Jos kotona niin käytän aina samaa suolasaippua jolla myös pesen kasvot ja vartalon iltaisin. Lisäksi illalla taas misellivesi tai kasvovesi, kosteusrasva, kasvoöljy, sy-voide, hammastahna uudestaan, käsirasva sekä toisinaan kropan kosteusrasva, ja jos pesen hiukset niin shampoo/hoitoaine (2 in 1) sekä hiusseerumi. Yhteensä taitaa olla n. 20 tuotetta, ja mä jo ajattelin että käytän paljon kosmetiikkaa :D Satunnaisesti sitten vielä aurinkorasva vartalolle, kuivashampoo, kynsilakka, kynsilakanpoistoaine, kasvonaamio/-kuorinta, huulipuna...

    Vastaa

    0
  17. Laskeskelin eilisen meikki+hiustenpesupäivän tuotteet, tulos oli reilusti yli 30.
    Perusrutiiniinkin kotipäivänä ilman meikkejä menee minimissään kymmenen tuotetta. Kai sitä selviäisi vähemmälläkin, mutta oikeasti nautin meikkaamisesta ja ihonhoidosta, lisäksi ihoni menisi kyllä tosi huonoon kuntoon pelkällä vesi/saippua -linjalla.

    Vastaa

    0
    1. Kai sitä selviäisi vähemmälläkin, mutta oikeasti nautin meikkaamisesta ja ihonhoidosta

      Sama :) Ihonhoito on "välttämättömyyden" lisäksi myös harrastus ja tapa rentoutua ja hemmotella itseään <3

      Ihan varmasti selviäisin vaikka pelkällä putsarilla ja käyttäen kosteusvoidetta kerran pari viikossa (ilman putsaria en yksinkertaisesti voi olla), mutta en halua :) <3

      Vastaa

      0
  18. Aamulla 6 tuotetta: Misellinvesi, dödö, hammastahna, hajuvesi, kuivashampoo ja käsisaippua.
    Meikit 16-22 tuotetta: UDPP, kosteusvoide + pigmenttitipat, peiteaine silmien alle, puuteri. Ripsiväri (1-2 kpl), luomiväri (2-6 kpl), rajauskynä 1-2 kpl. Varjostusväri, poskipuna ja korostusväri. Huulille primeri, rajaus ja huulipuna. Kaikki viimeistellään meikinkiinnityssuihkeella.
    Illalla 8-11 tuotetta: Cliniquen balmi ja puhdistusliinat tai suihku, jolloin 2 putsaria, shampoo, hoitoaine sekä suihkugeeli. Kasvoille joka tapauksessa kasvovesi/misellinvesi, whamisan lotion, seerumi, öljy, voide ja silmänympärysvoide. Lisänä toki sitten enemmän ja vähemmän satunnaisen säännöllisesti käsivoiteet, jalkavoiteet, vartalovoiteet, huoltopäivien kuorinnat kasvoille ja vartalolle, kasvonaamiot sekä hiuksiin öljyt ja seerumit sekä kynsilakat ja karvanpoistogeelit jne.
    Minimissään kuitenkin käytän normiarjessa 30 tuotetta päivässä

    Vastaa

    0
    1. Ja meikeistä unohtui kulmageeli + kynä. Geeliä käytän aina meikatessa, kynää lisänä mikäli kestovärjäyksestä on jo aikaa.

      Vastaa

      0
    2. Mä vastaan nyt ihan tämän aiheen ohi mutta mua kiinnostaa kuulla millainen fiilis sulle jäi kokonaisuudessaan ensimmäisestä Kreikan vierailustasi ^_^ Vastasiko odotuksia vai oliko jotain "blääh"-juttuja?

      Vastaa

      0
    3. Jos ei lasketa vessapaperiasiaa, niin tykkäsin kaikinpuolin kovasti :)
      Mehän oltiin pitkälti löhölomalla, joten nähtävyydet jäi tsekkaamatta, mutta kovasti kiinnostais lähteä miehen kanssa semmoselle semiaktiivilomalle jossain välissä :) Mut siis hyvä ruoka, mukavat ihmiset, lämmin ilma ja suomalaisittain edullinen hintataso - ei mitään valitettavaa :)

      Vastaa

      0
  19. Rupesin tässä laskemaan ja pääsin 50 tuotteeseen:D 30 tuli jo pelkistä meikeistä!
    varmaan tuotteita olisi tullut enemmänkin mut en enää jaksanut laskea!! Mä meikkaan joka päivä ja meikki aika vahva... lisäksi kun olen hurahtanut tähän korealaiseen ihonhoitoon niin siinä tulee montaa tököttiä laitettua kasvoihin:D kieltämättä mieltä avartavaa tämmöinen laskeminen....

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat