22.07.2018

Löydä Kreikan tuntematon helmi: Agistri

 

Kävin huhtikuun Kreikan matkallani tutustumassa Argo-Saronian saariin, jotka sijaitsevat kaikkein nopeimpien laivayhteyksien päässä pääkaupunki-Ateenasta.

Skala, Agistri

Kauimmaisinkin alueen saarista on nopeimmillaan vain kahden tunnin laivamatkan päässä, ja kesäaikaan laivoja menee puolen tunnin välein. Kaikki viisi saarta, Egina, Spetses, Hydra, Poros ja Agistri, ovat viehättäviä ja erilaisia.

Argo-Saronian saariin lukeutuu myös Salamina, jonne vierailua et tule kuulemaan kenenkään kreikkalaisen tai opaskirjankaan suosittelevan. Salamina on Kreikan saarten joukossa poikkeuksellinen siinä ettei se ole piiruakaan turistillinen, paikallisten mukaan se on kuin tympeä, teollinen Ateenan lähiö. Vain kapea salmi erottaa sen Attikan niemimaasta.

(Itse asiassa saaren maine Kreikan saarten tylsimpänä paikkana on saanut minut hieman uteliaaksi Salaminan suhteen ja ehkä uhraan jonain päivänä aikaa tutustuakseni tähänkin paikkaan.)

Chalikiada, Agistri

Saronian saaret pähkinänkuoressa:

Egina - kaupunkielämää, bilettäviä opiskelijoita ja kuuluisia antiikin nähtävyyksiä Ateenan "takapihalla", Egina on saarista lähimpänä mannerta ja ateenalaisten the viikonloppusaari.

Agistri - rentoa rantalomaa Saronian saarten parhailla rannoilla. Sopii perheille.

Hydra - luksus-idylliä taskukoossa ja Kreikan kuvauksellisimpiin kuuluva satama. Odota myös Kreikan kalleimpiin kuuluvia hintoja.

Poros - monipuolinen ja eloisa kattaus purjeveneilijöitä, eleganttia kylää, mukavia rantoja ja kuvankauniita maisemia, Poros on Saronian saarista monipuolisin. Jos et tiedä mistä aloittaa ja aikaa on vain yhdelle saarelle, valitse Poros.

Spetses - Kreikan Beverly Hills. Ei yhtä postikortin kaunis kuin Hydra mutta vähemmän turistillinen ja citymäisempi, täällä on kreikkalaisempi tunnelma kuin Hydralla.

Esittelen kaikki Argo-Saronian saaret omissa postauksissaan, ensimmäisenä vuorossa kaikkein pienin ja tuntemattomin.

Tervetuloa mukaani Agistrille! :)

Saaren tuntemattomuudesta kertoo se, että minäkin mittavalla Kreikan kokemuksellani olin käytännössä unohtanut koko paikan olemassaolon ja jos olin siitä joskus lukenutkin, olin kuvitellut sen kuuluvan vieressä sijaitsevaan Eginaan. En ole koskaan uhrannut saarelle ajatusta, kunnes kevään reissulla perehdyin paremmin Argo-Saronian alueeseen ja pikkuinen Agistri näyttäytyi minulle ihan uudessa valossa.

Saarella on kaksi mainittavan kokoista asutuskeskusta, Skala ja Megalochori (puhekielessä Milos). Niitä erottaa vain kilometrin mittainen rantakatu joten vierailijalle ne käytännössä näyttäytyvät yhtenä ja samana alueena. Kummassakin kylässä on matkustajasatama; Skalaan saapuvat isommat laivat, Milokseen pienet kantosiipialukset.

Agistri sijaitsee 10 minuutin laivamatkan päässä Eginasta ja on niin pieni että moni - minä ja ateenalaiset ystäväni mukaanlukien! - erehtyy luulemaan sen olevan osa Eginaa. Agistri on kuitenkin oma hallinnollinen alueensa joten siellä käytyään voi lisätä saarikohteisiinsa uuden saaren.

Koko saarella asuu noin 1200 ihmistä ja Skala muodostaa saaren keskuksen ja "pääkaupungin". Myös Miloksen kylässä on tarjolla majoitusta, ravintoloita ja pieni ranta, mutta suosittelen tukikohdaksi eloisaa Skalaa.

 

Agistria luonnehditaan rauhalliseksi ja perheystävälliseksi kohteeksi jossa on Saronian alueen parhaat rannat. Argo-Saronian saaria ei yleisesti tunnetakaan rannoistaan. "Other Saronic islands might have more beautiful villages, historical things, shopping and architecture, but God gave Agistri the best beaches", summasi eräs eginalainen.

Tällä perusteella en odottanut että Agistri olisi tehnyt minuun erityistä vaikutusta, rannat kun ovat omalla intressilistallani loppupäässä, mutta pieni saari hurmasikin minut täysin. Menisin sinne ilomielin uudestaan. <3

Avainsanat: sympaattinen, lämmin tunnelma ja kauniit maisemat. Kaikki kävelyetäisyydellä.

Keskusta, taustalla Agii Anargiri -kirkko

SKALAN KESKUSTA

Resort-tyylisen Skalan elämä keskittyy rantakadun varrelle. Täällä on kaikki - eli ravintoloita, hotelleja, muutama supermarket, pankkiautomaatti ja kaikkialle näkyvä maamerkki, kaunis sinikupolinen Agii Anargiri -kirkko.

Kylä on niin pikkuinen että jos lähdet kävelemään rannalta sisämaahan päin, pääset seikkailemaan käytännössä vain yhden kylän takaa kiertävän luupin. 15 minuutin kuluttua olet taas rannalla :) Monille kreikkalaisille kylille tyypillistä pikkukujien sokkeloa ei täältä löydy.

Skala jakautuu ns. kauppakeskustaan ja uimarannan "holiday village" -puoleen. Kauppakeskustankin puolella on pieni hiekkaranta ja erittäin viihtyisä rantabaari suoraan hiekalla. Kauppakeskustan ja isomman uimarannan välillä kulkee pieni, soma ja autoton rantakatu.

Skala "urban" beach

Baarin ja aurinkotuolien täyttämä pienempi, "urbaani" ranta oli suosikkihengailupaikkani Skalassa. Koska uiminen ei ole juttuni, minua vetävät puoleensa kivoilla baareilla varustetut rannat joissa voi chillata juomien - ja wc:n :D - läheisyydessä rantatuoleilla tai pöydässä.

Hotellini sijaitsi tästä kolmen minuutin päässä. No, mikään Skalassa ei juuri sijaitse 10 minuuttia kauempana :)

Kreikan saaret yllättävät välillä infrastruktuurillaan; monilla suuremmilla saarilla Kykladien puolella ei liikkennöinyt bussia vielä huhtikuussa, mutta pikkuisella Agistrilla kulki. Skalan ja Miloksen väliä kulkeva bussi on aikataulutettu laivojen mukaan joten saavuit kumpaan kylään tahansa, pääset heti satamasta bussin kyydillä kohdekylääsi.

Kylän - ja todennäköisesti koko saaren - suurin supermarket.

Mukava majapaikkani Agistrilla; Hotel Agistri.

Minun ei ollut tarkoitus yöpyä Agistrilla, mutta jäin saarelle jumiin kun kaikki sunnuntai-illan laivat olivat täynnä. Seikka, jota en ollut ottanut huomioon Saronian saarilla. Koska ne sijaitsevat niin lähellä Ateenaa, ne ovat supersuosittuja ja kreikkalaisten itsensä täyttämiä melkein vuoden ympäri, eikä huhtikuussakaan pidä kuvitella että tuosta vain ilman ennakkovarausta saa sunnuntaina paluulaivaan lipun.

Jäin rannalle heiluttamaan ja kävelin ensimmäiseen mukavan näköiseen hotelliin kysymään hintaa. Koska kaikki viikonlopun viettäjät olivat lähteneet ja hotelli oli kutakuinkin tyhjä, sain huoneen 30 eurolla. :)

Ei liikenneruuhkia Skalan keskustassa.

Agistrin loman ydin: ranta.

SKALA BEACH

Pieni valkeareunainen katu vie vierailijan muutamassa minuutissa Agii Anargirin kirkolta kylän isoimmalle rannalle. Skala Beach jakautuu hotellien ja ravintoloiden reunustamalle puolelle sekä autiommalle, ei-palveluita tarjoavalle puolelle (jää kuvassa selkäni taakse).

Kaikki täällä on niin pienessä mittakaavassa ja niin sievää :) "Iso" rantakaan ei ole kovin iso.

Välittömästi rannan tuntumassa on viihtyisiä hotelleja uima-altaineen, näkymä kuin suoraan Finnmatkojen esitteen sivuilta. :) Eikä missään pahassa mielessä. Agistri on kuin raikas tuulahdus massaturismin valtaamien charter-lomakylien joukossa; täältä löydät pakettilomakonsepteista tutun hotelliympäristön palveluineen ja viehättävine rantoineen mutta miinus oppaat retkikansioineen, 4000 muuta skandia ja aggressiiviset ravintoloiden sisäänheittäjät. Tämä on kuin lomakeidas riisuttuna massaturismikohteen pahimmista lieveilmiöistä.

Täällä minäkin viihtyisin.

Aivan varmasti saarella on heinä-elokuussa erilainen tunnelma kuin huhtikuussa ja paljon enemmän ihmisiä, mutta charter-matkoja tänne ei tehdä ja kun naapurisikaan ei varmasti ole kuullut Agistrista, on lomakokemus paljon yksilöllisempi. Jos siis perinteinen Kreeta/Rhodos/Korfu-pakettilomailu ei ole juttusi.

Nyt heinäkuussa on muuten hassua ajatella, että Agistrin vierailustani on jo kolme kuukautta, mutta siellä paistateltiin jo silloin lähemmäs 30 asteen lämmössä. Kreikan kesä kestää parhaimmillaan puoli vuotta... Voi sanoa: pitkä sesonki. ;) Antaa mukavasti vapautta valita kesäloman ajankohta; menisinkö toukokuussa vai sittenkin vasta lokakuussa...

 

Skala Beachin rantaravintolat tarjoavat leppoisaa tunnelmaa ja herkullista ruokaa merenelävistä grillilihaan ja aina niin meheviin kasviksiin. Mikäs täällä on istuskellessa vaikka koko päivän - välillä umaan ja sitten takaisin pöytään tsatsikin, oluen, valkkarin tai frappén eli paikallisen jääkahvin äärelle ^_^

Jos minulla ei olisi ollut paluulento Helsinkiin päivää myöhemmin olisin mielelläni jäänyt tällaiseen paikkaan jumiin pidemmäksikin aikaa. Joskus saatan lomakohteissa kokea positiivista stressiä siitä, mitä kaikkea pitää tehdä ja mitä kaikkea haluan nähdä. Agistrilla ei ole sitä ongelmaa ja täällä voi todella rentoutua. Nähtävyys on se, että otat hyvän asennon rantabaarin nojatuolissa tai pyyhkeen päällä rantahiekalla, ja lepuutat silmiäsi turkoosissa meressä. <3 Ja valitset mihin viihtyisään ravintolaan menisit tänään illalliselle.

Parasta ruokaa, aamen. Agistri-lounaalla pannussa paistettua fetaa, grillattuja vihanneksia balsamico-kastikkeella ja grillattua mustekalaa.

Voltaa eli iltakävelyä rannalla Agistrin tapaan.

 

CHALIKIADA

Agistrin hienoin ja ainakin dramaattisin ranta löytyy noin 2 kilometrin päästä Skalasta.

Seuraa Skalasta ulos johtavaa tietä päinvastaiseen suuntaan kuin kohti Milosta. Tie nousee sataman kohdalla ylös ja kapenee pikkuhiljaa kunnes näyttää loppuvan muuan hotellin taakse. Tästä reitti jatkuu mukavana patikkapolkuna metsän halki. Vaikka camping on saarella virallisesti strictly forbidden, on metsä suosittua telttailualuetta.

Kuljettuasi noin kilometrin polku nousee hieman ylöspäin päättyen tähän näkymään: seisot kallioseinämän laella jalkojesi juurella Chalikiadan ranta.

Ranta on suosittu nudistien keskuudessa, mutta yhtä paljon siellä näkyi myös uikkarillisia auringonpalvojia. :)

Rannan ainoa miinus on sinne pääsy; rannalle ei vie kunnollista polkua portaista puhumattakaan, vaan ainoa keino on kulkea, tai käytännössä osittain kiivetä jyrkkää ja kivistä seinämää. Laskeutumiskohtaa ei ole merkitty mihinkään ja minunkin seistessäni kuvaamassa kävi useampi ihminen kysymässä minulta mistä rannalle oikein pääsee.

Chalikiada on siis tavallaan aika hyvin kätketty.

Voisin kuvitella, että tänne menee kesäisin Skalasta ja Miloksesta taksiveneitä.

Kallioseinämän reunalla rannan yläpuolella patikkareitti jatkuu vielä pari sataa metriä. Upea maisemapolku! Toisella puolella vehreää metsää, toisella puolella turkoosi meri ja pudotus. Voin vain sieluni silmin nähdä äitini huutamassa ja peittämässä silmiään koska häntä hirvittää aina jos joku menee lähelle tällaisia pudotuksia... :P :D

Jos kapuaminen alas Chalikiadan biitsille ei tunnu omalta haasteelta, alueelle kannattaa tulla vain kävelemään ja ihailemaan luontoa. Mukava pieni päiväretki vaihteluksi rantalöhöilylle. Eväskori mukaan :)

MITEN PÄÄSEN AGISTRILLE?

Agistrille pääsee Pireuksesta kantosiipialuksella, matka kestää 55 minuuttia. Alus pysähtyy matkalla Eginalla, ja Agistrin vierailuun onkin hyvä yhdistää myös pysähdys aivan erilaisella, vilkkaalla ja kaupunkimaisella Eginan saarella. Etenkin jos haluat Kreikan lomaasi myös kunnon yöelämää :)

Aikataulut löydät tuttuun tapaan täältä. Oppaani Pireuksen satamaan karttoineen löydät täältä. Saronian saarten laivat liikennöivät portilta E8.

Skalan pieni ranta kodikkaine kuppiloineen jäi odottamaan minua seuraavaan kertaan. Niin ihana paikka! Jossain toisessa elämässä ehkä istuisin siellä kirjoittamassa tyyninä syysiltoina, kun aurinko laskee ja päivän kuumuus vaihtuu illan lempeään lämpöön. "A glass of white wine, please", sanoisin. Nojautuisin hetkeksi taakse päin, hengittäen illan tuoksua, iloiten siitä että olen löytänyt tällaisenkin paikan. :)

Kaikki Kreikan saareni:

Suuri Kreikka-hakemisto

 

25 comments on “Löydä Kreikan tuntematon helmi: Agistri”

  1. Kysymyksesi asettelusta ja kysymysmerkkien määrästä päättelen, että asia närkästyttää sinua henkilökohtaisella tasolla. Miksi?

   Kyllä, tilaan viinin välillä myös kreikaksi. Mutta useimmiten englanniksi, koska olen tottunut käyttämään Kreikassa englantia kommunikoimiseen.

   Vastaa

   0
  2. Loistavaa Sanni! Ankeuttajia riittää, sun hyväntuulista ja mukavaa kirjoitusta ei himmennä moiset - kiitos taas leppoisasta Kreikan-autonpenkki-matkasta! t. Vänkäri

   Vastaa

   0
  3. Mainio vastaus :D Nauratti ihan! Ihme että voikin ihmisiä liikuttaa mitä kieltä ihmiset käyttävät viinin tilaukseen ollessaan lomalla. Eihän sillä ole väliä, enkku, kreikka tai vaikka listalta viinin osoittaminen jos ei ole kieli-ihmisiä.

   Mukavaa helleviikkoa Sanni! Kiitti blogista :)

   Vastaa

   0
 1. Onpa kivan näköistä Agistrilla 😊 👍
  Aikanaan omalla reissulla Poroksella naapuriveneen saksalainen porukka kehui kovasti Agistria, mutta jostain syystä valitsimme seuraavaksi kohteeksi kuitenkin Eginan ja sieltä sitten aikataulusyistä pitikin jo jatkaa Kalamakiin/ Ateenaan. Tämän postauksen perusteella Agistri olisi kyllä ollut Eginaa viehättävämpi saari ja todellakin vierailun arvoinen; ehkäpä sitten ensi kerralla? 😉
  Muutenkin pakko taas kehua tätä postausta, koska on todella uskomatonta miten monipuolisen ja kiinnostavan postauksen niin tekstin, kuin kuvienkin puolesta olet näinkin pienestä saaresta saanut tuotettua - kiitos Sanni 🇬🇷
  Kesäiset terveiset aurinkoisesta Nynäshamnista! 😅

  Vastaa

  0
  1. Minustakin Agistri oli viehättävämpi kuin Egina ja pidin myös enemmän Agistrin tunnelmasta, vaikka saaria on kyllä "tyhmää" yrittää verrata koska ne ovat niin täysin erilaiset. Täydentävät toisiaan, voi ehkä sanoa niin :)

   Terkut takaisin Maarianhaminan puolipilvisestä aamusta :)

   Vastaa

   0
 2. Oh, melkein olen jo varaamassa lentoja 😳 Kuulosti niin ihanalta! Sun pitäisi tehdä yhteistyötä jonkun Kreikan matkailunedistämiskeskuksen kanssa! 😄 Osaatko muuten yhtään lonkalta sanoa Agistrin esteettömyydestä? Puoliso käyttää pyörätuolia ja pystyy kyllä kävelemään jonkin verran ja kaikenlaisiin paikkoihin kyllä rymytäänkin, mutta toki ei mielellään lähtisi mihinkään tosi ”portaiseen” paikkaan. 🤔

  Vastaa

  0
  1. Oh, melkein olen jo varaamassa lentoja 😳 Kuulosti niin ihanalta!

   Onpa mukava kuulla :) <3

   Osaatko muuten yhtään lonkalta sanoa Agistrin esteettömyydestä?

   Minusta ainakin Skala sopii tosi hyvin pyörätuolilla kulkeville, sillä sen keskusta ei ole mäkinen ja portaiden päässä olevia paikkoja hyvin vähän. Miloksen kylä taas kiipeää kukkulalle, joka ei ole kovin korkea mutta kyllä siellä mäkeä on. Satamasta lähtevä kylän keskustaan vievä pääkatu kulkee ylämäkeen useita muistaakseni ainakin 100 metriä.

   Joihinkin rantaravintoloihin täytyy Skalan päärannan puolella nousta muutama porras, mutta siellä oli myös sellaisia joiden terassit ja asiakastilat olivat myös kadun tasossa.

   Vastaa

   0
  2. Myöhäinen kiitos vielä tästä vastauksesta! Mies innostui kovasti sun postauksen luettuaan, joten ehkä me vielä suunnataan Agistrille. ☺️

   Vastaa

   0
 3. Vaikuttaapa saarelta, jonne itsekin voisin lähteä! Vaikka en maan suuri fani ole :-)

  Todella surullisia uutisia viime viikolla, Ateenan seudulta. Järkyttävää, että tulipalot toistuvat lähes joka vuosi, eikä niitä silti saada kuriin. Mikä järkytys koko maalle, mukaan lukien turismi (mistä talous riippuvainen) Ainakin pikkusaarilla meri on joka puolella niin lähellä, että palon syttyessä rantaveteen pääsee pelastautumaan... :-(

  Vastaa

  0
  1. Todella surullisia uutisia viime viikolla

   Niin on :'-( Ja vielä se että palojen epäillään olevan tahallaan sytytettyjä :( Ihan järkyttävää.

   Vastaa

   0
  2. Pyromaanit pitää saada vastuuseen ja roviolle.. :-( Tai ainakin jalkapuuhun moneksi vuodeksi. Kyseessähän on ihmisten murhaaminen. :-(

   Vastaa

   0
 4. Hei Sanni!

  Eka kertaa nyt kommentoin. Olen löytänyt blogiisi Kreikka-juttujen vuoksi, olen suositellut niitä monelle ystävällenikin 😀.

  Tässä postauksessa mainitsit että teet jokaisesta Ateenan lähisaaresta postauksen, en löytänyt muista saarista Poros, Aegina jne.postausta, Onko ne tulossa lähiaikoina?

  Olen suunnitellut Kreikan reissua viikolle 42 ja Ateena on nyt kärjessä ja lähisaaret kun lähtijöitä 4-henkinen perhe (2 alakouluikäistä poikaa). Ateenaan lennot edullisempia tuohon aikaan. Meillä aina täytyy laskea budjettia kun tykkäämme reissata melko usein (varsinkin äiti :) joka suunnittelee ja räätälöi omatoimimatkoja koko ajan) mutta 4 henkilöä nostaa hintaa ja vielä ongelmana on koulujen loma-aikoihin reissaaminen. Ei lasten (voisivat olla joskus poiskin koulusta mutta parempi tietty lomilla matkaaminen) vaan miehen opettajan työn takia. Eli viikolla 42 on varmasti vielä lämmintä Kreikassa ja viikolla 8 ei eli olisi nyt hyvä ajankohta lähteä. Ennen ollaan matkailtu Kreikassa kesällä (käytyjä kaikilla Kreeta,Rhodos, Parga , Thassos. Minulla myös Korfu ja miehellä lisäksi Santorini, Skiathos). Uusi kohde olisi siis kiva.

  Mietin myös Ateenan rivieraa mutta en ole löytänyt kohtuuhintaista, uima-altaan (!) sisältää hotellia enkä oikein ole löytänyt tietoa tarpeeksi Rivieran kohteista. Meille tärkeää luonto, kauneus, ei -turistillisuus mikä ei aina toteudu tietystikään, edullisuus, hyvä ruoka, siisteys jne. Rauhallisuus plussaa, mitään erityisiä vesipuistoja jne.ei kaivata.

  Olisiko jokin kohde/paikka jota voisit suositella meille? Olin jo katsellut Porosia, hyviä ja edullisia hotelleja-toki lauttamatkat kalliit n.200€ menopaluu- mutta edullinen hotellihinta kompensoi. Luin kuitenkin jonkun postauksen että kylä rähjäinen eikä 'ns.kreikkamainen'. Mikä olisi paras kohde kun tykkään kuvaamisesta ja kauniista maisemista. Kiitos jo etukäteen ja kiitos ihanasta blogista!

  Marika

  Vastaa

  0
  1. Moi Marika! En valitettavasti ehdi nyt täällä reissussa vastata, mutta lupaan palata tähän kotiin päästyäni viikonloppuna :) Voin laittaa vaikka meiliä :)

   Vastaa

   0
 5. Ja taasen palaan sun vanhohin kirjoituksiin...Oletko käynyt nyt myöhemmin Agistrin saarella? Itse ehkä ajattelin piipahtaa siellä kesällä. Laitoin jo tuohon samaiseen hotelliin viestiä. Onkohan ravintolan taso vielä yhtä hyvä kuin kirjoitetaan? Saa nähdä mistä saarelta sitä vielä itsensä löytää mutta blogisi auttaa kyllä🙂🙂

  Vastaa

  0
  1. Joo, kävin Agistrilla toissa syksynä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vasynyt-ja-onnellinen-agistrilla/

   Tuolloin majoituin Oasis Hotel'issa joka on lähestulkoon rannalla ja näköala huoneesta oli mieletön. Valitsi tarkoituksella tuon hotellin, kun siellä on isoja apartment-tyyppisiä huoneita omalla terassilla, ja halusin vähän luksuksemman Agistri-kokemuksen tällä kertaa. Huone ja hotelli oli yksi parhaita joissa olen majoittunut, menen uudestaan sinne kun seuraavan kerran matkaan Agistrille <3 Niin ihana saari!

   Onkohan ravintolan taso vielä yhtä hyvä kuin kirjoitetaan?

   Mitä ravintolaa tarkoitat..?

   Vastaa

   0
 6. Tarkoitan ravintolaa, joka on ainakin ollut Alkoyni hotellissa ja kuulemma tosi hyvä, kävitkö siinä? Pitää lukea tuo myöhäisempi blogi myös. Agistri vaikuttaa kyllä niin ihanalta paikalta🧡

  Vastaa

  0
  1. En ole käynyt Alkyoni-hotellin ravintolassa, mutta tiedän hotellin ja tiedän myös ravintolan, sen terassilta on todella kauniit näköalat merelle :) Olen kulkenut ohi monet kerrat mutta en ole käynyt siellä syömässä.

   Vastaa

   0
 7. Agkistri oli ihana kokemus🩵🩷 ja Ateena täydensi lomaa huipusti! Seuraavaksi Poros 🩵

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)