01.08.2017

Busy in Switzerland

Hei ystäväiset,

Minulla on tällä kertaa reissussa vähemmän aikaa blogille koska viivymme niin vähän aikaa (viikko tuntuu meikäläiselle nopealta matkalta :)), että en tiedä milloin ehdin taas päivittää.

Voi tosin olla, kun on luvattu aika ukkos- ja sadevoittoista säätä tälle viikolle, että pian minulla on hyvinkin paljon aikaa istua koneella ^_^ Mutta nyt, kun säät vielä jotenkin sallivat (tällekin päivälle luvattu iltapäivälle ukkosta mutta aamu valkeni aurinkoisena), yritämme hyödyntää jokaisen mahdollisen ulkoiluhetken.

Tässä kuvaterveisiä viime päiviltä.

Sanni_Gornergrat_IMG_0796

Kävelyllä 3 kilometrin korkeudessa

SU310717_IMG_6087 SU300717_IMG_6057

MA310717_IMG_0823

Ruokahan täällä on minun ruokavaliollani aina ja edelleen vähän haasteellinen juttu...

Usein, jos ei halua maksaa itseään kipeäksi kalasta tai mättää joka päivä mahaa täyteen juustolla, jää ei-lihansyöjälle vaihtoehdoksi tilata ravintolassa proteiiniksi kananmunaa... Niitä täällä kyllä saa ^_^

Vegaanit olisivat useimmissa sveitsiläisissä ravintoloissa helisemässä... Sanon vain että rösti, siinäpä mitä vegaani voi täällä suunnilleen vihreiden salaattien lisäksi tilata. Tämän maan ruokakulttuuri ei suosi kasviksia.

MA310717_IMG_6205 MA310717_IMG_6241

MA310717_IMG_6191

MA310717_IMG_0900

MA310717_IMG_0925 MA310717_IMG_0828

Kuka kaatoi jokeen turkoosin väripurkin...?

 

8 comments on “Busy in Switzerland”

  1. Onpa todella kaunista! Sveitsiin on kyllä päästävä vielä joskus (ja mieluiten pian), vaikka se haastellinen maa kasvissyöjälle saattaa ollakin :D Nauti hyvistä keleistä, jos niitä vaan vielä riittää!

    Vastaa

    0
    1. Kiitos :) Eilisellä patikalla ajoitus osui täydellisesti; kuljimme viimeiset kilometrit ukkonen takanamme möyryten ja tummat pilvet taivasta täyttäen ja saavutimme reitin päätepisteen ja juna-aseman 15 minuuttia ennenkuin kuin sade iski täydellä teholla ^_^

      Vastaa

      0
  2. Ihan kuin olisitte postikortissa :) Todella kaunista! Onko Sveitsissä kovinkin kallista Suomeen verrattuna? Tekisi kovasti mieli matkustaa sinne, mutta hintataso jännittää. Rentouttavaa lomaa, äläkä huolehdi blogista! Me odotetaan kyllä :)

    Vastaa

    0
    1. Hei Riitta,

      Sveitsissä on jonkin verran kalliimpaa kuin Suomessa. Matkailija huomaa tämän etenkin ravintoloissa, ravintolaruoka tyhjentää täällä kukkaron tehokkaasti :) (Tai ehkä tähän ei pitäisi laittaa hymiötä ^_^) Yksinkertaisimmat pasta-annoksetkin, jotka ovat ravintoloiden halvinta ruokaa, ovat yleensä yli 20 euroa. Jos haluaa "kunnon" ruokaa eli lihaa tai kalaa kera lisukkeiden, annosta voi pitää kohtuuhintaisena jos sen saa 30 eurolla, yleisesti kalaruokien hinnat ovat 40 euron kieppeillä. Juomat tietysti lisäävät hintaa, vesikin on täällä ravintoloissa yllättävän hintavaa. Täällä voi selvitä edullisesti jos syö vain hampurilaisia, pizzaa tai Subwayn patonkeja, mutta jos haluaa kunnon ruokaa niin se ahmaisee ainakin meikäläisellä suurimman osan matkakassasta. :p Siksi ostan suuren osan ruoasta supermarketista ja teen vaelluksille mukaan omat eväät. (Kaupunkipäivinäkin mulla on välillä omat eväät kun ei vain ole varaa syödä kaikkia aterioita ravintoloissa...)

      Mutta Sveitsi on niitä kohteita joista on vain todettava, että vaikka hinnat kirpaisee (myös julkinen liikenne on kallista, majoitus Suomen hinnoissa kohteesta riippuen), niin kaikki on sen arvoista. Elämykset täällä ovat sitä luokkaa että olen valmis hyväksymään maan kalleustason päästäkseni kokemaan tällaista kauneutta :) Niin luonto kuin kylät ja kaupungit ovat todellakin kuin postikorteista...

      Vastaa

      0
  3. Moi!

    Mua kiinnostais tietää teidän vaelluskamppeista. Ihan siis vaatteet, kengät ym., mut myös teltat, rinkat, makuupussit, alustat, retkikeittimet. Ymmärtääkseni liikutte ja yövytte aika paljon luonnossa Suomessa kuin ulkomaillakin, niin varmaan jotain sanottavaa olis tästäkin teemasta. Lisäksi kiinnostaa, et mitä/mistä olet itse valmis maksamaan, kun näihinhän saa upotettua nykyisin ihan miten paljon rahaa vaan... Oon itse uusimassa omia varusteita ja tuskailen teeman kanssa. ;)

    Vastaa

    0
    1. Moi Maijastiina! Vastailen tähän huomenna paremmalla ajalla :) (Ollaan juuri lähdössä lennolle.)

      Vastaa

      0
    2. Moi!

      En ehtinytkään eilen vastaamaan mutta tässä tulee :) Mieheni on meidän kamavastaava (sillä juuri hän tutustutti minut tähän harrastukseen), itse olen hankkinut vain oman vaatetuksen. Mulla on ollut samat, superparhaat vaelluskengät jo 10 vuotta; Meindl-buutsit mallia Island Lady. Ostin ne muinoin luontokuvauskurssille johon kuului vaelluksia ja samat kengät käytössä siitä saakka, ovat alusta asti olleet kuin yhtä mun jalkojen kanssa.

      Mun vaatteet:
      - Kaksi merinovillakerrastoa (ohuempi ja paksumpi)
      - Lyhythihaisia puseroita (Halti, Columbia, merkeillä ei mulle niin väliä)
      - Marmotin pitkälahkeiset soft shell -housut
      - Haglöfsin pitkälahkeiset Goretex-housut
      - Warmpeacen shortsit (tykkään vaeltaa yhdistelmällä merinovillapitkikset + shortsit, mukavampaa kuin pitkälahkeisilla housuilla jotka vedän jalkaan vain kylmällä ilmalla)
      - Kolme eri paksuista fleecetakkia (Haglöfs, Frilufts, Warmpeace)
      - Kaksi kuoritakkia (Northface ja Arcteryx)
      - Yksi kevyttoppatakki (Northface)

      Forwardoin muita kamoja koskevan kysymyksen miehelle ja sain häneltä eilen illalla pitkän seikkaperäisen vastauksen chattiin. Mutta chat ei nyt toimi (!!!) koneella niin en saa vastausta liitettyä tähän juuri nyt ^_^ :D Palaan asiaan illalla töiden jälkeen.

      Vastaa

      0
    3. ...ja jatkuu ^_^

      Miehellä tosiaan oli paljonkin sanottavaa teemasta :D Innostui rustailemaan näin pitkän selvityksen aiheeseen liittyen ^_^ Mies kun liikkuu vielä paljon vuoristossa, niin hänen henk.koht. kamansa ovat vielä paljon "hardcoremmat" kuin mun.

      (Omasta puolestani muuten totean kysymykseesi siitä mitä olen valmis maksamaan, niin sanoisin näin että ihan halvinta en ostaisi mutta en kalleintakaan. Hyvä, laadukas varuste kestää vuosikaupalla, kuten minut vaatetukseni esimerkiksi, niin se on käytännössä melkein kertahankinta eikä enää tarvitse ostaa uusia. Yli puolet mun vaellusvaatetuksesta on 10 vuotta sitten hankittua.)

      Mr. Karkkipäivä:

      "Varusteiden hankinnan peruslähtökohta on se, että pitää hankkia paljon vähän vääränlaisia ennen kuin löytää melkein oikeanlaiset. Jostain syystä se aina menee niin. Kannattaa aina miettiä ensin mitä itse tarvitsee ja tehdä harkinta sen perusteella. Oikeastaan koskaan ei kannata mennä jonkun toisen suosituksen perässä. Kaikilla on kuitenkin omat mieltymyksensä ja henkilökohtaiset ominaisuutensa (hikoilu, palelu, leveät jalat, vahvat/löysät nilkat..).

      Tässä kuitenkin joitain käytössä olevia varusteita merkkeineen.

      Teltat:
      Helsport - Fjellheimen ja Svalbard
      Marmot - Limelight 2P
      (Näistä yleiskäyttöisin on Fjellheimen. Svalbard on raskaampi ääriolosuhteiden ja Marmot hyvin kevyt kolmen vuodenajan teltta.)

      Makuupussit:
      Joutsen - Quantum (lisätäytettynä talvipussina)
      The North Face - Superlight
      Mountain Hardwear - Phantom 32
      (Valikoimaa pitäisi ehkä täydentää yhdellä Rabin esim. Neutrino 800 -pussilla.)

      Makuualustat:
      Thermarest - Z-light, Neoair x 2 (4-season) ja vielä joku ilma-alusta

      Kengissä olen suosinut viime aikoina yhä kevyempiä malleja. Hanwagin Trapperit ovat olleet lähes käyttämättöminä. Useimmiten jalassa on Asolon Fugitivet.

      Vuoristovaelluksessa olen siirtynyt käyttämään La Sportivan lähestymiskenkiä (kokonaan varrettomat) esim. TX4. Suunta on vahvasti kohti varrettomia ja keveitä kenkiä, myös rinkkaa kantaessa. Erittäin painavan rinkan kanssa käytän vaikeassa maastossa (kivikkoa) toisinaan Trappereita.

      Vaatetuksen suhteen pyrin välttämään kaikkia gore texejä. Päällä on useimmiten kevyet vaellushousut (Norrøna) ja tekninen paita. Mikäli keli on viileämpi, niin Haglöfsin Rugged Mountsin ja alusvaatteina merinovillaa (Aclima ja Ortovox) (tällä hetkellä verkkomallista). Windstopperina/hybriditakkina Millet ja sateelle pac lite -kuorina Haglöfs. Taukotakkeina Millet, The North Face ja Marmot (untuva).

      Keittimet:
      MSR - Whisperlite Universal (monipolttoaine) ja Reactor (kaasu)
      (Whisperlite ruuanlaittoon ja Reactor veden keittämiseen.)

      Kantolaitteet:
      Savotta - 906
      Deuter - Air contact 50+10
      Osprey - Talon 33
      Millet - Trilogy 35
      The North Face ja Tatonka duffeleita
      Haglöfs (joku kevyt pikkupussi)

      (Mun rinkka on muuten Osprey Kestrel 38)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat