14.06.2017

Se paras: Lidl Cien Q10 -silmänympärysvoide

Tämän päivän Lidl-postauksessa ehdoton suosikkini! Pieni 15 millin tuubi ja se saa ihan oman postauksen.

 

Lidl Cien silmänympärysvoide

Q10 Anti-Wrinkle Eye Cream 2,89€ / 15 ml

Aqua Rich -putsarin ohella ihan paras testaamani Cien-tuote! Älyttömän hyvän tuntuinen silmänympärysvoide, ei voi kuin olla ihastunut.

Täyteläisyysaste ja koostumus ovat ihan täydellisiä minun makuuni ja voide on hajusteeton ja silikoniton. Semi-täyteläinen koostumus levittyy notkeasti olematta liian rasvainen tai liian vetinen ("taikasanoja" kuvaamaan minulle parasta silmänympärysvoiteen koostumusta). Pehmentää erinomaisesti ja iho jää täydellisen kosteutetun tuntuiseksi. En keksi tästä mitään huonoa sanottavaa. Paitsi sen, että ainahan olisi vielä parempi jos voide olisi sertifioitua luonnonosmetiikkaa vailla mitään synteettisiä täyteaineita, joita tässäkin voiteessa kuitenkin on.

Jos arvioin kuitenkin vain pelkästään voiteen tuomaa tunnetta ja toimivuutta, annan tälle täyden kympin.

Ja hinta..? Alle kolmella eurolla saa saman tuntuisen ja yhtä toimivan silmänympärysvoiteen kuin joltain selektiiviseltä brändiltä viidellä kympillä..!

Voiteeseen liittyy seuraavanlainen hauska tapahtuma; olin juuri ostanut Cien-testituotteet ja alkanut käyttää Q10-sy-voidetta, ja menin kavereilleni yöksi Helsinkiin. Kerroin Lidl-testiprojektistani, ja ystäväpariskuntani mies huudahti, "Hei, Lidlillä on muuten yksi ihan törkeän hyvä silmänympärysvoide, hakkaa kaikki käyttämäni kalliimmat tuotteet..! (Kyseessä on ihostaan huolta pitävä, tavallisesti selektiivisiä tuotteita suosiva mies ;))

Ja hän juoksi kylppäriin hakemaan tuotteen. Se oli juuri tämä Q10-silmänympärysvoide. Kaivoin omani kosmetiikkapussista ja se oli aika hauska hetki; istuimme siinä töölöläisen olohuoneen lattialla innostuneina Q10-tuubeinemme, minä ja ystäväni mies..! Vaimon nauraessa ja komppaillessa.

Lidl_Q10voide_FB

Myöhemmin alkoi selvitä, että minä ja ystäväni mies emme suinkaan ole ainoita tämän halpishelmen löytäneitä. Niin Instagramiin, Karkkipäivän Facebookiin kuin aiempiin Lidl-viikon postauksiin on jätetty kommentteja Cien-silmänympärysvoiteen mahtavuudesta. Olenko jopa ihan myöhäisherännäinen tuotteen suhteen..? Onko "puoli Suomea" jo tiennyt pitkään tästä tuubista..? ^_^

Silmänympärysvoiteen ainesosakattaus tarjoaa paljon enemmän kasvipohjaisia ainesosia kuin Lidlin kasvovoiteet; avokadoöljyä, risiiniöljyä, kaakaovoita, hamamelis-uutetta, klorella-levän fermentoitua proteiinia (siis kaikenlaista... ^_^ alkaa jo kuulostaa ihan superfood-smoothielta)), hirssiuutetta ja venäjänjuuriuutetta. Lisäksi voiteessa on kofeiinia, hyaluronihappoa, ubikinonia (eli nimiainesosa Q10) ja pantenolia. Kelpaa minulle! ^_^

Ja ehkä kohta muutamalle teistäkin? :)

43 comments on “Se paras: Lidl Cien Q10 -silmänympärysvoide”

 1. Jos käyttäisin silmänympärysvoidetta, niin tämä olisi varmasti ihan minua varten. Mutta koska rasvaan silmänympäryksetkin apteekin Hydrolanilla, niin tälle ei nyt ole käyttöä. Kysyn nyt kuitenkin, että mitä tämä tuote tekee eri tavalla kuin tuollainen tavallinen apteekkirasva?

  Vastaa

  0
  1. Palaan kommentteihin huomenna, nyt pitää mennä nukkumaan jos saisin onnekseni tänään pidennettyä yöunia täältä illan päästä (olen herännyt viimeiset kolme yötä viideltä...)

   Vastaa

   0
  2. Noniin huomenta :)

   Kysymys erillisen silmänympärysvoiteen tarpeesta on yksi kosmetiikkamaailman "klassisimmista", ja vastaus on, että ei, emme me tarvitse silmänympäryksille erillistä voidetta, ja monet voivat aivan ongelmitta hoitaa sy-ihoa samalla voiteella kuin koko kasvojen ihoa.

   Silmänympärysiho kuitenkin _on_ erilainen kuin iho muualla kasvoissa, millä pohjalla hieman erilainen koostumus tällä alueella käytettävälle tuotteelle on myös perusteltua. Silmänympärysiho on paljon ohuempi ja herkempi. Miten herkästi iho sitten konkreettisesti reagoi eri ihmisillä, on tietysti yksilöllistä (niinkuin kaikki ^_^). Toisten silmänympärysiho reagoi esimerkiksi liian rasvaisiin ja paksuihin koostumuksiin turpoamalla, tämä on yksi yleisimmistä "vaivoista" silmänympärysiholla. On myös todettu (tutkimuksia en ole lukenut mutta näin päättelen vallitsevan tuotekehitystrendin pohjalta), että hajusteet aiheuttavat silmänympärysiholla herkemmin ärsytystä kuin muualla kasvoissa, minkä vuoksi sy-voiteet hyvin usein formuloidaan hajusteettomiksi. Tiivistettynä: silmänympärysihon voiteista pyritään tekemään kevyempiä ja vielä hellävaraisempia kuin koko kasvojen ihon voiteista.

   Mutta kuten alussa totesin, monet (ehkä jopa useimmat?) ihmiset voivat käyttää silmänympäryksillä samaa voidetta kuin muualla kasvoissa ilman mitään ikäviä reaktioita. Eli käytä toki Hydrolania sy-iholla jatkossakin :) Silmänympäryksillä kannattaa käyttää sen tyyppistä tuotetta, millaisia hoitovaikutuksia sy-iholleen kaipaa; onko se sitten pelkkää kosteutusta vai jotain muutakin kuten napakoittamista, juonteiden pehmentämistä tai suojaa UV-säteilyn vaikutuksia vastaan (esim. antioksidantit). Kysyit, mitä esimerkiksi tämä Lidlin Q10-voide tekee eri tavalla kuin Hydrolan. Hydrolan on perusvoide eli se lukitsee ihoon kosteutta. Se ei suojaa soluja hapettumisvaurioilta eikä pehmennä juonteita erityisen tehokkaasti. Eikä itse asiassa syväkosteuta samaan tapaan kuin esimerkiksi hyaluronihappoa sisältävä tuote (kuten tämä Q10), koska Hydrolanin kosteuttava vaikutus perustuu ennen kaikkea okklusiiviseen vaikutukseen (estetään kosteuden haihtumista ihon pinnalta) kuin kosteuden viemiseen ihoon.

   Vastaa

   0
  3. Ahaa! Niillä on siis ihan oikeasti joku ero! Kiitos tästä! Tuo syväkosteutus jää varmasti nyt mieleeni kummittelemaan...

   Vastaa

   0
 2. Mahtaako olla liian rasvaista 25-vuotiaalle, jonka silmänaluset eivät ole erityisen kuivat? Vai joko tässä iässä pitäisi käyttää anti-wrinkle-tuotteita :D Kuulostaa kyllä tosi hyvältä.

  Vastaa

  0
  1. Ei ole liian rasvaista eikä "liian anti-age", 25-vuotias voi myös käyttää tätä :)

   Vastaa

   0
  1. On parabeeneja, mutta minua parabeenit eivät haittaa. (En kuulu niihin joita parabeenit huolestuttavat.)

   Vastaa

   0
 3. Minä otan tämän kasvovoiteeksi mukaan matkoille. Näppärä kevyt putkilo. Ok voide, mutta silmänympäryksiin tykkään enemmän Lumenen 360 voiteesta. Tosin en tiedä heittikö Lumene sen romukoppaan kaikissa uudistuksissaan. Onko sinulla tietoa asiasta?

  Vastaa

  0
 4. Just toissailtana lainasin tätä äitini kylppärin kaapista. Miellyttävä tuttavuus!

  Vastaa

  0
 5. Heh, minun on nyt pakko "avautua" ja kertoa, etten oikeastaan ikinä ole tuntenut tarvetta sy-voiteen käytölle. Tiedän, että varsinkin jo näin kypsään ikään ehtineenä minun tulisi sitä käyttää ja tunnen erittäin huonoa omatuntoa siitä etten käytä. Huoh, mikä ongelma ;)
  Olen vuosien varrella käyttänyt lukuisia eri sy-voiteita, mutta en huomaa niiden käytöstä MITÄÄN vaikutusta.
  Eli mitä sy-voiteen tulisi tehdä?
  Minulla on kuiva ja herkkä, couperosaan taipuva iho ja tarvitsee kovasti kosteuttavia voiteita kasvoille. Mutta silmänympärykset eivät ole tummat enkä saa silmäpusseja.. Hassu ongelma tiedän, mutta onko jotakin mitä en huomaa tai tule ajatelleeksi?
  Vai onko niin, että kaikki käyttämäni sy-voiteet olleet "huonoja"?
  Täytyy taas tauon jälkeen testata tuota Lidlin voidetta, kuulosti mielenkiintoiselta eikä ainakaan ole hinnalla pilattu :)

  Vastaa

  0
  1. Pakko vastata tähän omien kokemusten perusteella. Ikää siis 31 vuotta ja olen käyttänyt silmänympärysvoidettä säännöllisesti nyt tämän vuoden helmikuusta. Ja olen huomannut eron.
   Isoin ongelma itsellä on ollut kuivuus, joka tuo mukanaan juonteet. Ihan pelkkä kosteutus on tehnyt niistä pienempiä ja siloittanut silmänympärysihoa. Itse käytän siis hyvin kevyttä voidetta, koska valtaosa voiteista turvottaa mulla ihan törkeesti, mutta sillä kevyelläkin voiteella on kuitenkin paikkansa :)

   Vastaa

   0
 6. Mulla on nyt hirveä määrä korealaisia sy-voidetestereitä, mut tän vois kyllä jossain vaiheessa ottaa testiin! Pirkan sy-voide on kans ollut sellainen halpistuote, jota on hehkutettu paljon, mut se on mulle ainakin vähän liian kuiva...

  Lidl-arvostelut ovat kyl olleet kiinnostavaa luettavaa, vaikka mitään kovin yllättävää ei tullutkaan esille. Käytän ite aika paljon arkista markettikosmettiikkaa ainakin mitä tulee pesutuotteisiin, mut Lidlin tuotteissa mua on epäilyttänyt ne hajusteet (niistä kun on useampi valitellut), mukava tietää että sentään sy-voide ei oo kans vahvasti tuoksuva. :D Mun mielestä Lidlissä on (ollut?) joskus myös vahvan tuoksuista sy-voidettakin, ja se ajatuksena tuntuu ihan kamalalta näin herkkäsilmäisenä.

  Vastaa

  0
 7. Täytyy ottaa kokeeksi mökille. Olen itse edelleen täydellisen silmänympärysvoiteen etsimisprosessissa. Aina välillä muka-löytyy jokin, mutta sitten se jotenkin muuttuu ja ei tunnukaan enää niin ihmeelliseltä. Tälläkin hetkellä avatuna 4 eri sy-voidetta ja aina aamuisin on sellainen olo, että "äh,joku noista pitää taas valita.." :) Olin parin viikon ajan ihan hullaantunut Pain voiteeseen, sitä ennen yhteen Diorin voiteeseen, (josta mulla oli isokoinen näytetuubi, ja olin jo vakuuttunut että ostan sitä kun näyte loppuu, mutta en ostanut.), ja sitä ennen Patykan sy-voiteeseen, ja sitä ennen Madaran sy-voiteeseen. Kaikkien kohdalla into lopahti parin viikon jälkeen. Hyvä kysymys on tietenkin, että mitä oikein odotan sy-voiteelta, joka ei nyt sitten millään toteudu? :) No odotan jotain sellaista ahaa-fiilistä, tai jotain näkyvää eroa tai jotain vaan, en tiedä. Olen jo jonkin aikaa käyttänyt sy-iholla yötä vasten öljyjä (levitän se jopa luomille). Minulla ei silmänaluset tai luomet turpoa niistä. En tosin tiedä onko niistäkään mitää hyötyä, mutta eipä ainakaan tarvitse miettiä mitä sy-voidetta laittaisi, kun saamaa öljyä tulee laitettua nassuun muutenkin. 2 in 1 ;)

  Vastaa

  0
  1. Hyvä kysymys on tietenkin, että mitä oikein odotan sy-voiteelta, joka ei nyt sitten millään toteudu? :) No odotan jotain sellaista ahaa-fiilistä, tai jotain näkyvää eroa tai jotain vaan, en tiedä.

   Minulla sy-voiteen "hyvä vai ei" tai "loistava vai perus" -kokemus tulee hyvin tarkasti koostumuksesta ja, ahh, tiedän että toistelen tätä jo varmaan ihan liikaa ^_^, sensorisesta elämyksestä. Voiteen täytyy tuntua todella miellyttävältä: olla liukuvuudeltaan, pehmeydeltään, täyteläisyysasteeltaan, imeytyvyydeltään ja jättämältään pinnalta juuri mieltymyksiäni vastaava. Itse asiassa kosteuttavuuden tuntu tulee siis jopa kakkosprioriteettina. Moni liian tuhti tai liian vetisenkin tuntuinen voide voi kosteuttaa tosi hyvin, mutta jos nuo ihofiilis- ja koostumusseikat eivät ole kunnossa, en käytä ko. silmänympärysvoidetta.

   Vastaa

   0
 8. Oon Lidlissä töissä ja voin vähän aavistella, että tän sun postauksen ansiosta toi voide tulee olemaan loppu seuraavat pari kuukautta :'D Näin kävi viimeksi Lidlin kasvovoiteen kanssa, kun se voitti jonkun lehden testivertailun. Loppu kaikista myymälöistä ja aina vähintään yksi asiakas kyseli sen perään päivän aikana ^^

  Vastaa

  0
 9. Tampereella avattiin tänään melkein mun työpaikan viereen uusi Lidl. Saat arvata mikä sieltä lounastauolla lähti mukaan! :D

  Vastaa

  0
 10. Olen käyttänyt tuota sy-voidetta yhden tuubin ja samaa mieltä että erittäin toimivaa tavaraa ja kivat ainesosatkin :) Hei tuli mieleen, että Lidlissähän oli joskus Suhada merkkistä luonnonkosmea (?) myynnissä.. Mahdoitko koskaan kokeilla tuota merkkiä?

  Vastaa

  0
  1. En ehtinyt kokeilla :) Tämä on ensimmäinen kerta kun ylipäänsä kokeilen Lidlin kosmetiikkaa.

   Vastaa

   0
 11. Pitihän se käydä Lidilistä hakemassa mutta ei tule minulla käyttöön ei vedä vertoja Yves Rocherin Riche Creme sy-voiteelle jota olen käyttänyt ainakin kaksikymmentä vuotta voi olla jopa kolmekymmentäkin. Nuorena aloitin käyttää ja nyt jo eläkkeellä ja edelleen käytän.

  Vastaa

  0
  1. Riche Creme taitaa olla täyteläisempää, ainakin näin muistelen..? Olen joskus äiskältä sitä kokeillut :) Se on kyllä klassikkokamaa, samoin kuin Riche Creme -päivävoide :)

   Vastaa

   0
 12. Osaisitko verrata tätä Lumenen 360 -voiteeseen? Olisiko sen korvaajaksi?

  Vastaa

  0
  1. Hmm, ovat nämä kyllä erilaisia, 360'ssa on se kaunis valoaheijastavuus ja se on myös hitusen täyteläisempi. Eli ei Cien ihan sitä vastaa vaikka tosi hyvä onkin. Cienissä parempaa on kuitenkin se ettei voide kökköönny ja kuivetu tuubin suulle, kuten tuo 360 teki minulla koko ajan. Vaikka käytin sitä päivittäin, jolloin ei odottaisi että pumppunokan suulle jäävä voide ehtii kuivettua, niin niin se vain teki. Aina kun pumppasin ulos uuden annoksen, piti pyyhkiä pois pieni pätkä jähmeäksi kuivettunutta voidetta.

   Vastaa

   0
  2. Okei. Pitänee hakea puteli kokeiluun.

   Kävin muuten lumenen sivuilla ja huomasin, että heille on tullut taas uusia tuotteita sy-rintamalle. Puolukkaa sisältävän linjan SY-voiteen kuvaus kuulosti paljon 360:ltä. Olikohan sen linjan nimi kuulas... Oletko jo päässyt tutustumaan?

   Vastaa

   0
  3. Minulle on lähetetty joitain Kuulas-tuotteita mutta en muista oliko sy-voide mukana (enkä pääse tarkistamaan ennen elokuun loppua kun ne on Tampereella :)). En ole ehtinyt vielä noihin viimeisimpiin Lumeneihin tekemään tuttavuutta. Kuulas ja Hehkuhan ovat kai vanhojen Time Freezen ja Complete Rewindin uudet päivitykset uusilla nimillä, en tiedä tuliko sarjoihin ihan uusiakin tuotteita nimimuutoksen myötä. Toisaalta, jos Time Freezessä ei ennem ollut tuollaista sy-voidetta niin ehkä se on ihan uusi..?

   Vastaa

   0
 13. Palaan vielä tuohon Yves Rocherin sy-voiteeseen. Lidilin on täyteläisempää eikä levity niin helposti kuin Rocherin. Monet merkit vuosien varrella kokeiltu mutta kaikki muut jääneet käyttämättä ko.tarkoitukseen.

  Vastaa

  0
  1. Lidilin on täyteläisempää eikä levity niin helposti kuin Rocherin.

   Ohoh, onpa jännä, minusta kun tuo Lidl levittyy "kuin itsestään" ^_^ Vaikea kuvitella miltä vielä helpommin levittyvä sy-voide tuntuisi... :D

   Vastaa

   0
 14. Nyt olen hämmästynyt! Luulin, että olet hehkuttanut tätä jo vuosia aiemmin, mutta sitten sen on täytynyt olla joku muu bloggaaja? Hmmm.... oon iteki suositellut tätä jollekin kun "kosmetiikkablogissa" on hehkutettu tätä.

  Vastaa

  0
  1. Joku muu Lidl-kosmetiikkaan perehtynyt bloggaaja on varmastikin jo keksinyt tämän aiemmin :)

   Vastaa

   0
 15. Ostin tätä tuubin hehkutuksen perusteella, mutta mua häiritsee ko. voiteen tuoksu todella paljon. En tajua, miltä se edes tuoksuu, kun ei ole vahva, enkä ole mitenkään tuoksuherkkä, mutta tuoksusta tulee mieleen joku märäntyneen tai homehtuneen tyyppinen mielikuva, siis todella paha. Jää siis kasvoille käyttämättä, mutta voitelen vaikka kantapäitä. :)

  Vastaa

  0
  1. Hassua miten eri lailla juttuja voi haistaa ^_^ Tämä voidehan on hajusteeton, eli raaka-aineissa itsessään täytyy olla jotain johon nenusi reagoi. Mä haistan voiteessa sellaisen überneutraalin apteekkikosmetiikkamaisen perusvoidetuoksun.

   Vastaa

   0
  2. En tiedä voisiko tuo olla sitten jotenkin pilaantunut (?), koska voiteessa on mun nenään kyllä selkeästi jotenkin märäntynyt/homeinen/käynyt tuoksu, ehkä tuo "käynyt" on lähin. Olen pohtinut, mikä raaka-aineessa voisi olla tuon tuoksuinen, mutta en ole keksinyt. Kokeilin vielä kerran, mutta pakko oli pestä heti kädet ja pyyhkiä pois, kun tuoksu häiritsee tosi pahasti.

   Tämä on siksikin outoa, että käytän sekä ihan hajusteettomia (eli siedän hyvin tuoksuttomien tuotteiden "tuoksua") että hajustettuja, joissa tosin preferoin mietoja ja raikkaita, esim. voiteissa. No, ehkä käytän tämän nyt kantapäihin ja testaan vaikka uuden tuubin ja jos sekin on samanlainen, pakko todeta, että ei sitten sovi meikäläiselle. Harmi, kun on niin edullinen ja monien ylistämä.

   Vastaa

   0
  3. Hmh, harmi tosiaan. "Käyneen" tuoksu kuulostaa siltä, että voiteelle olisi tosiaan voinut sattua jotain..? Esim. se on altistunut pitkään kuumalle lämpötilalle kuljetus/säilytysolosuhteissa (ennen kaupan hyllylle päätymistä). No, alle 3 euroa on niin pieni sijoitus että voisihan kokeilla ostaa uuden ja verrata sen tuoksua tuohon..?

   Vastaa

   0
 16. Luin jostain että Sy voidetta voi käyttää rohtuneille huulillekkin, minua vaivannut pitkään kuivat ja rohtuneet huulet jotka halkeilevat.. kokeilin tuota Lidlin voidetta ja huulet parani heti, aivan mahtava tuote!!!

  Vastaa

  0
 17. Ostin tän postauksen innoittamana tuon silmänympärysvoiteen ja nyt vihdoin otin sen käyttöön, kun edellinen Lumene loppui. Mutta. En kyllä yhtään ymmärrä kehuja tästä. Koen, että sitä saa hinkata ihan hullun kauan ihoon, että se imeytyy. En oo kokenut vastaavaa yhdenkään aiemmin silmänympärysvoiteen kanssa. Saa nähdä, jaksanko tätä käyttää loppuun, kun tuntuu niin hankalalta imeytymisen suhteen. Ihan eri kokemus kuin sulla, kun tuolla kirjoitit, että levittyy kuin itsestään.

  Vastaa

  0
  1. Kuulostaa täysin erilaiselta voiteelta kuin omani. Kummallista. Minähän käytän tätä koko kasvoillakin kun se levittyy niin hyvin ja tuntuu niin miellyttävältä.

   Vastaa

   0
 18. Musta taas tuntuu, että silmänaluset ei kestä sitä hinkkaamista, mitä tän imeytyminen vaatiii. Outoa tosiaaan...

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)