16.05.2017

Iho kirkkaaksi "kaurapuurolla" : LUÉ by Jean Seo

Tänään tutustutaan herkän ja epäpuhtaan ihon hoitoon luonnonkosmetiikalla.

Sain Biodellyltä testattavaksi amerikkalaisen LUÉ by Jean Seo -sarjan, joka on vain kolmesta tuotteesta koostuva epäpuhtaan ihon "Ghostbusters". :)

Sarja pitää sisällään jotain ihan uutta minullekin, otsikosta voi jo päätellä mistä on kysymys.

Lue_tuotteet_IMG_7847

LUÉ-sarjan tehokolmikko: puhdistusjauhe, hyaluronihapposeerumi ja näppyjä nitistävä hoitoneste.

Jean Seo tunnetaan amerikkalaisen luksus-luonnonkosmetiikkasarja évoluén luojana. LUÉ on hänen edullisempi, kaikenikäisille naisille ja miehille suunnattu sarjansa. LUÉn reseptiikka seuraa ylellisen isosiskonsa formulapohjaa, mutta edullisemmilla ja helpommin saatavilla ainesosavalinnoilla; siinä missä  évoluén puhdistusjauheen maitojauhe esimerkiksi on vain pienissä erissä Uudessa Seelannissa tuotettavaa korkeinta mahdollista pakastekuivattua laatua, on LUÉ-putsariin käytetty edullisempaa, rasvatonta luomumaitojauhetta. Korkealaatuisempi, rasvapitoinen maitojauhe omaa anti-age-hoidollisia ominaisuuksia kun taas LUÉen valittu maitojauhe sopii päivittäiseen, puhdistavaan perushoitoon.

LUÉ on kehitetty erityisesti epäpuhtaan ihon hoitoon, mutta sarjan puhdistusjauhe ja seerumi sopivat kaikille ihotyypeille. Erittäin yksinkertaiset, vain muutamista avainainesosista muodostuvat koostumukset minimoivat ihoärsytyksen. Tuotteet ovat hajusteettomia ja eläinkokeettomia.

Lue_IMG_7853

ERASE 18,90 € / 56 g

Mun lemppari! :) Kaurapuurohoitoa hipiälle... Ah, tämä on niin mielenkiintoinen tuttavuus että sille voisin omistaa vaikka oman postauksen ja se viekin itseoikeutetusti suurimman palstatilan LUÉ-esittelyssä :)

Erase-jauhe koostuu vain kolmesta ainesosasta: jauhetusta täysjyväkaurasta, rasvattomasta maitojauheesta ja magnesiumkarbonaatista. Kaura ja maitojauhe vastaavat jauheen hoitotehosta, magnesiumkarbonaatin rooli on estää paakkuuntumista.

Kuten minulla nykyään on tapana kosmetiikkaa testatessa, luen ainesosaluettelot vasta kun olen kokeillut tuotteita muutaman kerran jotta inci-listat eivät vaikuttaisi odotuksiini. Niinpä en LUÉ Eraseakaan testatessa tiennyt, mitä aineita jauheeseen oli käytetty. Oletin jauheessa olevan savea ja yllätyinkin aika lailla kun hieroin ainetta nassuun ensimmäisen kerran; mitä ihmettä, tuoksuu ihan kaurapuurolle..! :) Ja siis miellyttävälle, lempeälle kauralle.

Lue_IMG_8250

Erase-jauhetta käytetään sekoittamalla siitä veden kanssa tahnaa suhteessa 1 rkl jauhetta + noin puoli ruokalusikallista vettä. Tahnasta ei tule täysin tasaista vaan siihen jää kaurajauhepalleroita jotka osaltaan toimivat miedosti hankaavana aineena. Tahna hierotaan kasvoille ja sen annetaan kuivua noin minuutti. Kaura- ja maitojauhe kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa ja muodostavat kuivuessaan ihon pinnalle kalvon.

Kun kalvo on vielä hieman kostea, se pyöritellään irti niin että tahna ikäänkuin "pyyhekumittaa" (--> erase) ihon pinnan. Kalvon kuuluu irrota pyyhekumimaisina riekaleina, tällöin tahnan koostumus on oikea (katso alla oleva kuva). Jos seos on kuivunut liikaa, lisää iholle hieman vettä jolloin "kumitus" helpottuu.

Lue_Erase_IMG_4470

Mr. Karkkipäivän iho Erase-käsittelyssä

Kun kalvo pyöritellään irti, se vie mukanaan kuollutta ihosolukkoa ja huokosiin tiukasti takertunutta likaa sekä irrottaa mustapäitä. Iho jää fantastisen sileäksi ja pehmeäksi, kuin hiotuksi.

Erase on yksi ehdottomasti parhaan ihotunnun jättäviä kuorintatuotteita joita olen koskaan kokeillut, täytyy myöntää että ihan hämmästyin miten suuren eron puuron tuoksuinen mönjä teki ihoon. Hiottu on aika kuvaava ilmaisu. Aiemmin olen saanut näin sileän ihon vain erittäin pieni- ja tiheärakeisilla microdermabrasion-tyyppisillä kuorintavoiteilla. Kuitenkin pehmeiden kaurapalluroiden ja maitojauheen muodostaman kalvon pyörittely iholta on huomattavasti perinteistä raekuorintaa hellävaraisempi metodi, ja tätä voikin suositella myös herkälle iholle.

Tulos: iho on supersileä ja pehmeä, huokoset nipistyneet kiinni ja ihon sävy tasaisempi ja kirkkaampi. Eli kaikkea, mitä hyvältä syväpuhdistavalta tuotteelta voi odottaa.

Lue_IMG_7878

Jos iho on ärtynyt tai se on esimerkiksi palanut auringossa, Erase-tahnaa voi käyttää naamion tavoin jättämällä se iholle pidemmäksi aikaa ja huuhtomalla se irti "kumituksen" sijaan.

Kun tahnan antaa kunnolla kuivua, näkymätön kalvo kiristyy ihon pinnalle todella napakaksi ja peilistä katsoo hassun extraruttuinen naama ^_^ (En nyt tiedä oliko tarpeellista ihan osoittaa nuo rutut nuolilla, hahah... :D)

Erase-jauhetta voi käyttää päivittäin tai herkemmällä iholla kahdesti viikossa. Sitä, kuten kaikkia LUÉ-tuotteita, voi käyttää myös erikseen yhdistettynä muihin kuin LUÉ-ihonhoitotuotteisiin.

Lue_IMG_8246

BALANCE 18,90€ / 30 ml  (tsekkaa hinta...!!)

Balance on  öljytön hyaluronihapposeerumi, jota voidaan käyttää rasvoittuvalla, epäpuhtaalla iholla yksinään ainoana kosteuttajana tai muilla ihotyypeillä voiteen alla lisäkosteuttajana.

Jälleen, ainesosalista hehkuu yksinkertaisuutta: seerumi koostuu vain vedestä, hyaluronihaposta ja kahdesta luonnollisesta säilöntäaineesta. Se kosteuttaa tehokkaasti, rauhoittaa ja napakoittaa ihon pintaa. Koostumus on kirkkaan nestemäinen kuten hyaluronihapposeerumeissa yleensäkin. LUÉn seerumissa viskositeetti eli paksuus on erittäin miellyttävä ja liukas neste on helppo levittää ja työstää kasvoille.

Hinta on edullisuudessaan ihan omaa luokkaansa seerumimarkkinoilla.

Lue_IMG_7862

CLEAR 18,90 € / 7,5 ml

Kahdestatoista yrtistä valmistettu tinktuura eli alkoholiuute lupaa nitistää finnit, jopa syvälle ulottuvan kystisen aknen ihonalaisia tulehduksia. Nestettä annostellaan hoidettavalle alueelle suoraan omalla applikaattorillaan tai halutessaan toisen applikaattorin kautta.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi Clear-applikaattoria painetaan näpylle (tai ihon alla muodostumassa olevalle tulehduskohdalle) 30 sekunnin ajan kerrallaan. Näin ihoon pääsee imeytymään tarpeellinen määrä hoitonestettä. Toimenpiteen voi toistaa useita kertoja päivässä.

Tätä tuotetta en pystynyt itse testaamaan, koska minulla ei ollut testijaksolla näppyjä.

*

Kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen konsepti ja sarjatuttavuus. Erase-jauhetta ette tule näkemään missään blogin arpajaisissa sillä sen ainakin pidän ja käytän itse! ^_^ Rrrakastan tällaisia supersilottavia tuotteita, ja kun sellaisen saa vielä lempeän kaurapuuron muodossa... <3 Aivan ihana, erilainen kauneustuote. Balance-seerumikin tuntui iholla erittäin pätevältä lisäkosteuttajalta, ja alle kahden kympin hinnallaan se on ihan poskettoman halpa hyaluronihapposeerumi. Koko sarjan hinnoittelu ylipäänsä saa suupielet ylöspäin.

Kaikki LUÉ-tuotteet maksavat erikseen hankittuina 18,90€ tai Skin Solution -pakkauksessa yhteishintaan 39,90€. Skin Solution -pakkauksen tuotteet ovat saman kokoiset kuin yksittäin myytävät.

LUÉ by Jean Seo -tuotteita saa Suomessa Biodelly-verkkokaupasta ja Biodellyn Turun myymälästä.

28 comments on “Iho kirkkaaksi "kaurapuurolla" : LUÉ by Jean Seo”

 1. Sanni!

  Voiko mineraalimeikkiä levittää voidemaisen (ei nestemäisen) peitevoiteen päälle? töihin olen tottunut peittelemään poskipäitä (couperosaa löytyy ja olen herkkä punastumaan) voidemaisella peiteaineella, tämän olen tehnyt ennen meikkivoidetta. Tahtoisin testata mineraalimeikkejä, mutta tätä pähkäilen :P

  Vastaa

  0
  1. Voiko mineraalimeikkiä levittää voidemaisen (ei nestemäisen) peitevoiteen päälle?

   Voi, kunhan annat peitevoiteen kunnolla kuivahtaa ennen mineraalipohjan levitystä. Tai jos käyttämäsi peitevoide on vahamaista eli sellaista joka ei oikein kuivu, laita sen päälle ensin ohuen ohut kerros irtopuuteria ja sitten vasta mineraalipohja, etteivät mineraalit "kökköönny" siihen :)

   Vastaa

   0
 2. Pelkkiä kaurahiutaleitahan on käytetty samalla tavalla "kuorimaan" ihoa ilmeisesti kauemmin? Muistan joskus nuorempana nähneeni YouTube-videon ja kokeilleeni ja ihossa todella huomasi eron! Harmi vaan että kaurahiutaleilla sekoilu kylppärissä ei ole mitenkään sitä viemäriystävällisintä ja siisteintä puuhaa, helppoudesta puhumattakaan... Tuli vain tämä mieleen heti Erasen nähtyäni. :D

  Vastaa

  0
  1. Pelkkiä kaurahiutaleitahan on käytetty samalla tavalla ”kuorimaan” ihoa ilmeisesti kauemmin?

   Joo, näin on. Mutta pelkkä kaurahiutaleiden pyörittely iholla on todella mieto kuorinta verrattuna LUÉn tyyppiseen "kalvo/kumitus"-kuorintaan, LUÉn kuorinnassa iholle muodostuva kalvo ja sen pois-kitkaaminen ovat "se juttu" joka tehokkaimmin irrottaa ihosta likaa ja kuollutta ihosolukkoa. Kaurahiutaleet ovat ylipäänsä ihan liian isoja partikkeleita että ne pystyisivät kuorimaan ihoa kovin tehokkaasti. LUÉ-kuorinnan kaurajauhokin olisi yksinään aika miedosti kuoriva, rakeet ovat isoja ja pehmeitä.

   Vastaa

   0
 3. monet tommoset "sekoita-itse"kuorinnat on olleen liian karheita ainakin omalle iholle, mutta erase-kuorintaa vois kyllä kokeilla, kun hintaki on kohtuullinen! :) kaurapuurosta joskus lukenut ja kokeillut diy kuorintoja ja kokeilut jääneet vain vartalolle, mutta tää vaikuttas sopivalta myös herkkä hipiän naamalle! :) osaisistko muuten sanoa onko lumenen natural coden cc voiteessa ja lorelin nude magique bb voiteessa paljon eroa? onko peittävyys ja jälki samaa luokkaa vai eroaako? oon lorelin bb:tä sun suosituksesta lähtien käyttänyt, mutta jotenkin tekis mieli nyt kokeilla sitä natural coden cc:tä (koska lorealin koostumus ärsyttää välillä ja on inasen liian tumma :D)

  Vastaa

  0
  1. monet tommoset ”sekoita-itse”kuorinnat on olleen liian karheita ainakin omalle iholle, mutta erase-kuorintaa vois kyllä kokeilla, kun hintaki on kohtuullinen! :)

   LUÉn jauhe ei ole yhtään karheaa, ainakaan mun iholla se ei tuntunut siltä. Tahnan hellävaraisen tunnun pohjalta niin yllätyinkin supersileää tulosta kun kalvon oli kumitellut pois. :) Mönjää naamaan hieroessa ei uskoisi että se on niin tehokas.

   osaisistko muuten sanoa onko lumenen natural coden cc voiteessa ja lorelin nude magique bb voiteessa paljon eroa? onko peittävyys ja jälki samaa luokkaa vai eroaako?

   Ovat tosi erilaiset; L'Orealin Nude Magique BB on ihan ohutta eikä yhtään kosteuttavaa, tunnultaan jopa vähän hiekkaista, siinä missä Natural Coden CC on koostumukseltaan voidemaisen täyteläinen ja tuntuu kosteuttavalta. Natural Code on peittävämpää ja jättää ihon vähemmän mattaiseksi kuin Nude Magique BB.

   Vastaa

   0
 4. Tässä kyllä herää heti kysymys, että kuinka hyvin toimisi ihan vaan se kaurajauho ja maitojauhe sekoitettuna..?? mä oon joskus kuorinut kasvoja kaurajauholla ja kyllähän se toimii, vaikka mulla kyllä iho vähän alkoi punoittaa.

  Vastaa

  0
  1. Tässä kyllä herää heti kysymys, että kuinka hyvin toimisi ihan vaan se kaurajauho ja maitojauhe sekoitettuna..?

   Jean Seo ottaakin tähän kantaa brändiensä sivulla, asia liittyy (raaka-aineiden laatujuttujen lisäksi, tietysti) tuotteen pH-tasapainotukseen joka on kuulema tärkeässä roolissa tuotteen tehon kannalta. No, mene ja tiedä :) Tosin nyt kun luen uudestaan mitä Jean sanoo jauheen omatoimisesta valmistamisesta (hän kertoo erään asiakkaansa kokeilleen valmistusta ja ei toiminut), niin hän puhuu vastauksessaan maitojauheen ja magnesiumkarbonaatin keskinäisestä reaktiosta, ei maitojauheen ja kaurajauheen:

   "I told her it's not that simple, as the milk powder is acidic and magnesium carbonate is alkaline, so the products must go though rigorous testing for pH balance before they are bottled."

   Itse kuvittelin, että magnesiumkarbonaatilla on tuotteessa vain paakkuuntumista estävä rooli, ja senhän voisi kai jättää kotivalmistuksessa pois kun tuotteen paakkuuntumisella ei ole samanlaista merkitystä kuin kaupallisesti myytävässä tuotteessa. Siksi ihmettelin Jeanin vastausta. Ehkä se sitten tekee tuotteessa muutakin..? Ainakaan CosIng ei anna sille mitään ihoon vaikuttavaa funktiota.

   Voisikohan olla, että sillä on jotain tekemistä sen kanssa minkä tyyppinen kalvo iholle muodostuu, ja osaltaan vaikuttaa sen kitkattavuuteen..? Että ilman magnesiumkarbonaattia tahnasta ei tule tuolla lailla "kumitettavaa"...? No, me kemia-tavikset voimme vain arpoa näitä juttuja :)

   Vastaa

   0
  2. Mielenkiintoista ?
   Katsotaan joutuuko tässä alkamaan leikkimään kotikemistiä...

   Vastaa

   0
 5. Hmm mulle tuli heti mielihalu kokeilla kuorintaa ihan vaan elintarvikkeeksi tarkoitetulla hienolla kaurajauholla, esim. Puhtikauralla :D

  Tosin joskus kokeilin Clarinsin kuorintaa, joka piti tuolla tavoin "kumittaa" pois iholta. En tykännyt yhtään sen tökötin koostumuksesta, pesin lopulta vedellä möhnän pois. Jospa kaura ja maito eivät tarraisi ihan niin pahasti ihoon.

  Vastaa

  0
  1. Hmm mulle tuli heti mielihalu kokeilla kuorintaa ihan vaan elintarvikkeeksi tarkoitetulla hienolla kaurajauholla, esim. Puhtikauralla :D

   Kokeile ihmeessä, mutta arvelen, että kuorinnan vaikutus jää raekuorinnan tyyppiseksi. En tiedä muodostaako kaurajauhe yhdessä veden kanssa Erase-tahnan kaltaisen kalvon ja voiko sen "kumittaa" pois samaan tapaan. Jos kokeilet, käy kertomassa miten kävi ja tuliko kalvoa :)

   Tosin joskus kokeilin Clarinsin kuorintaa, joka piti tuolla tavoin ”kumittaa” pois iholta.

   Minäkin olen kokeillut tuota Clarinsia ja se tuntuu iholla ihan erilaiselta kuin LUÉ. Siinä on vaikuttavana aineena savea. LUÉ ei tarraa ihoon yhtä hanakasti, tai tarraa kyllä jos sen antaa täysin kuivua mutta kun pinnan kostuttaa jälleen sormilla, kalvo rullaantuu taas helposti.

   Vastaa

   0
  2. Challenge accepted!
   Menin äsken kokeilemaan Puhtikaurallani toimiiko kuorinta ja tässä tulos:

   Kokeilin toiselle puolelle naamaani Puhtikauran ja veden sekoitusta sekä toiselle puolelle lisäsin tahnaan vähän hunajaa. Mittasuhteita en ottanut ylös, mutta pyrin tekemään tahnasta paksua ja helposti levitettävää. Hunaja toi mukavan tuoksulisän.

   Annoin tahnan kuivahtaa naamalla, se ei muodostanut kiristävää kalvoa missään vaiheessa. Kostutetuilla sormenpäillä sain kuorinnan aikana tehtyä pyyhekumimaisen efektin! Hunajaton tahna oli kuivemman tuntuista ja lähti pienempinä paloina, kuten postauksen kuvassa. Muuten lopputuloksessa ei ollut eroa.

   Ihohuokoset olivat selkeästi pienentyneet poskipäiltä ja nenästä sekä ihoni tuntui pehmeältä ja hyvinvoivalta kuorinnan jälkeen.

   Onneksi ei ollut puoliso kotona, kun hän pyörittelee silmiään jo valmiiksi minun varastaessa sokeria, kahvipuruja, suolaa, hunajaa ym. kylppäriin... :)

   Vastaa

   0
  3. Kiinnostavaa! :) :) Kiva kun heittäydyit "koe-eläimeksi" ja jaoit kokemuksen..! ^_^

   ...Jäämme vielä odottelemaan maitojauhe-testin tuloksia :D

   Vastaa

   0
  4. Kiitos Minna raportista, taidan itsekin kokeilla joku päivä!

   P. S. Täältäkin löytyy silmiään pyörittelevä avopuoliso... Kuulemma jo pari eri öljyä, hunaja ja suolapurkki ovat ihan kummallisia kylppärin pöydällä. Mitähän tuumaa kaurajauhosta :D

   Vastaa

   0
  5. Kiva kun osasit verrata Clarinsiin, nyt varmasti uskaltaudun kokeilemaan kaurakuorintoja :)

   Vastaa

   0
 6. Hmm, saisikohan saman vaikutuksen aikaan ihan kotitekoisella kaurajauho-maitojauhe-yhdistelmällä? Ainakin kaurahiutale-hunajakuorinta on erittäin tehokas ja miellyttävä! Tätä pitääkin testata :) *lähtee kauppaan*

  Vastaa

  0
  1. Samat sanat kuin ylempänä kommentoineelle: jos kokeilet, käy ihmeessä täällä kertomassa muodostuiko kotitekoisesta versiosta kumitettava kalvo :) Terv. Utelias ^_^ (..joka ei jaksa itse käydä ostamassa maitojauhetta testausta varten :D)

   Vastaa

   0
 7. Kuulostaapa ihanilta tuotteilta! Hyvän hintainen tuo pakettikin, jos tarvii näppyläainetta.

  Luonnonkosmetiikasta puheen ollen, törmäsin tänään tällaiseen kosmetiikan alkoholimyytit (..?) kumoavaan kirjoitukseen. Muistan, että olen täältä lukenut sun kirjoituksia alkoholiin liittyen, ja sen myötä alkanut itsekin tarkkailla, ettei ostamani kosmetiikkatuotteet ole pääasiallisesti alkoholia (esim kasvovedet). Tämän mukaan alkoholista ei kuitenkaan olisi mitään haittaa?? http://www.naturalgoodscompanyblog.com/the-natural-goods-company/kannattaako-kaikki-myytit-alkoholista-niella-purematta/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=bgh-alkoholi

  Vastaa

  0
  1. Kommentoin tätä huomenna, nyt nukuttaa jo sen verran että menen tyynyä kohden ^_^

   Vastaa

   0
  2. Huomenta :) Ja sitten alkoholiin (nyt kun kahvi on juotu :D)

   Alkoholi kosmetiikassa on aihe, johon tuskin koskaan tullaan saamaan yksiselitteistä kantaa. Mitä tahansa tieteellisiin tutkimuksiin viittavaa lähdettä luet, heillä on aina viitata omaa kantaansa puoltaviin tutkimuksiin. (Natural Goods Company viittaa alkoholin negatiivisia ihovaikutuksia kumoaviin tutkimuksiin, Paula Begoun esimerkiksi taas niitä puoltaviin.) Tavallisella ihmisellä, joka ei jaksa lukea kymmenien sivujen tutkimustuloksia eikä välttämättä niitä edes ymmärrä, puhumattakaan siitä että pystyisi arvioimaan tutkimuksen suorittaneen tahon uskottavuutta, ei oikein ole muuta mahdollisuutta mielipiteen muodostamiseen kuin omat kokemukset ja mutu-tuntuma, mitkä väitteet aiheen tiimoilta kuulostavat omaan korvaan uskottavimmilta.

   Itsekin kuulun näihin tavallisiin ihmisiin, vaikka kosmetiikkahörhö ja kauneusalalla työskentelevä olenkin. Tieteellistä koulutuspohjaa en omaa, joten olen kaikkien tavallisten kuluttajien kanssa samalla rivillä monenlaisten kosmetiikkaan liittyvien tieteellisten kysymysten äärellä. Suhtautumiseni alkoholi-kysymykseen pohjautuu siis osin omaan kokemukseeni, osin siihen minkä mielipiteen olen muodostanut kaiken aiheesta lukemani pohjalta ja mitä oma maalaisjärki sanoo.

   Alkoholin kohdalla kokemukseni sanoo, että se aivan ehdottomasti kuivattaa suurempina pitoisuuksina. Eihän tarvitse kuin laittaa iholle desinfiointiainetta ja tunnustella, miltä iho tuntuu tällä alueella hetken päästä. :) Aika simppeliä. En tiedä mikä ihmeen tutkimus voisi tukea NGC:n artikkelin kohtaa 1. Ihan käsittämätöntä; alkoholi todellakin liuottaa ihon luonnollisia rasvoja, jotka ovat osa ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa. Kun tuo kalvo liuotetaan alkoholilla tai pestään pois voimakkaalla pesuaineella, niin tottahan toki se lisää kosteuden haihtumista iholla. Tällaisissa jutuissa minulle on aika lailla sama mitä joku taho väittää, oman ihoni kertoma "tutkimustulos" merkitsee minulle enemmän. Ja minun ihoni totta maar jää kuivan tuntuiseksi, kun sille laittaa korkean alkoholipitoisuuden sisältävää tuotetta eikä korvaa menetettyjä rasvoja uudella rasvakerroksella.

   Minun kokemukseni ja suhtautumiseni alkoholiin kosmetiikassa on siis se, että pieninä pitoisuuksina (esim. osana voidekoostumusta) sillä ei ole haittavaikutuksia. Päinvastoin, etanoli voi muokata tuotteen koostumusta paljon miellyttävämmäksi kuin mitä se olisi ilman alkoholia. (Monissa suosikki-luonnonkosmetiikkavoiteissani on etyylialkoholia.) Mutta suurempina pitoisuuksina, kuten vahva-alkoholisen kasvoveden muodossa, jätän alkoholin väliin. Ihoni ei hyödy niistä millään tavalla ja kiristävä, jopa kirvelevä tunne ei ole se mitä haen hoitotuotteiltani.

   NGC:n artikkelissa oli muuten hauska ristiriita.... ;) Ensin kerrotaan, että "Alkoholi ei käytännössä ärsytä ihoa, kun pitoisuudet laskevat alle 10%". Eli yli 10% pitoisuuksilla on jo ärsytyspotentiaalia. Alempana jutussa kerrotaan; "Luonnonkosmetiikkatuotteissa etanolin määrä on yleensä aina alle 30%". Okei, eli tuotteesta riippuen jotain välillä 0%-29%. Joukkoon mahtuu siis myös tuotteita, joissa alkoholipitoisuus ylittää aiemmin mainitun ärsytyskynnyksen. I rest my case :)

   Luonnonkosmetiikassa, kuten myös normikosmetiikassa, siis todellakin on myös sellaisia tuotteita, joilla on alkoholipitoisuutensa puolesta ihoa potentiaalisesti ärsyttäviä ja kuivattavia vaikutuksia.

   Minusta asia on niin simppeli, että iho kertoo parhaiten mitä se tykkää. Emme voi tietää minkään tuotteen tarkkaa alkoholipitoisuutta, koska luvut ovat liikesalaisuuksia. Mutta ihon reaktiot kertovat enemmän kuin numero pullon kyljessä. Tuntuuko iholla tuotteen jäljiltä kirvelyä, kiristystä tai poikkeuksellista kuivumista? Jos kyllä, ja tuotteessa on alkoholia, niin harkitsisin vahvasti vaihtamista toiseen tuotteeseen. Sanoivat maahantuojat mitä tahansa alkoholia puolustavissa artikkeleissaan.

   Vastaa

   0
  3. Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Hieman häiritsevää, ettei tuotteen alkoholipitoisuutta voi tietää, vaikka alkoholipitoisuus saattaa vaihdella noinkin paljon. Jatkan sitten kyllä samaan tapaan incien kyttäämistä, eipä siitä haittaakaan ole. Yleensä ainesosaluettelon voi kyllä aavistaa jo hintalapun nähtyään..

   Vastaa

   0
 8. Katja Kokko mainitsi LUÉ:sta seuraavasti: "Eurooppalaista luonnonkosmetiikan sertifikaattia sarja ei kuitenkaan saisi eläinperäisen kollageenin ja elastiinin vuoksi, mutta tuotteet eivät sisällä mitään iholle hyödyttömiä täyteaineita."
  Harmi, ettei kosmetiikassa, jota markkinoidaan luonnollisena ja eläinkokeettomana, ole käytetty kasviperäistä kollageenia.

  Vastaa

  0
  1. Jean Seo avaa tätäkin aihetta sivuillaan (hänellä näkyy olevan perustelut kaikkiin mahdollisiin tuotteitaan koskeviin kysymyksiin, kyseenalaistuksiin ja ihmettelyihin):

   https://evolue.com/pages/about-us

   (Kohdasta "Many people ask me about using animal derived ingredients in my brand")

   Kollageenin lähteeseen (kasvi/eläinperäinen) hän ei ota kantaa. Olen itsekin miettinyt viime aikoina eläin- ja kasviperäisen kollageenin eroa, liittyen erääseen anti-age-tuotteeseen jota olen parhaillaan testaamassa. Laitoin valmistajalle kyselyä ja odotan uteliaana vastausta. Odotan sen olevan laatua; "Eläinperäinen kollageeni on tehokkaampaa". Minua kiinnostaisi ylipäänsä tietää, mistä kasviperäistä kollageenia saa. Onko kasveissa kollageenia (tai elastiinia)...? Google ei auttanut asiassa.

   Vastaa

   0
  2. Hmm mitähän on kasviperäinen kollageeni? Tietääkseni kollageeni on ihmisten ja muiden nisäkkäiden kudoksista löytyvää ainetta. Sitä samaa, josta liivate tehdään. Ehkä jotain samankaltaista kasviperäistä ainetta voi ollakin, mutta kollageenia se tuskin on nimeltään..?

   Saa toki valaista, jos on syvällistä tietoa asiasta. Itsehän en tiedä edes sitä, miksi kollageenia lisätään kosmetiikkaan. Kyseessä on kuitenkin sen suuruusluokan molekyyli, ettei sillä ihon kollageenipitoisuuteen ole vaikutusta. Siihen se jää ihon pinnalle lillumaan, kuten monet muutkin ja kosmetiikan ainesosat :)

   Vastaa

   0
  3. Hmm mitähän on kasviperäinen kollageeni? Tietääkseni kollageeni on ihmisten ja muiden nisäkkäiden kudoksista löytyvää ainetta.

   Jep, juuri tämä askarrutti minuakin, onko muka ylipäänsä olemassa kasviperäistä kollageenia?

   Parhaillaan testauksen alla olevaan kollageenituotteeseen liittyen, sain tuotteen valmistajalta tällaisen vastauksen: "Kollageeniproteiinia saadaan ainoastaan eläimistä, ei kasveista. 'Kasviperäiset' kollageenit ovat geenimuunneltuja, eikä niiden tehosta ole olemassa vastaavaa tutkimusta."

   Vastaa

   0
 9. Mä tilasin ton pakkauksen missä on kaikki tuotteet. Muista olen tykännyt, mutta nyt pääsin ekaa kertaa testaamaan tota Cleariä. Mulle tulee ihan äärimmäisen harvoin finnejä ja olinkin ihan riemuissani, kun tunsin ihonalaisen paukaman tekevän tuloaan:)

  Pakko kyllä sanoa, että tuolla clearillä ei ollut niin tasan mitään vaikutusta asiaan.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)