22.05.2017

Hitaampaa ikää: Vichy Slow Age

Olen mukana ihanaa ihonhoitofilosofiaa vaalivassa kampanjassa, josta inspiroiduin heti:  Vichy Slow Age. Ranskalaisen apteekkibrändin uusimman ihonhoitosarjan sanoma hidastamisesta ja lempeydestä tuntui heti omalta ja henkilökohtaiselta.

Vichy Slow Age

Slow Age puhuu myönteisestä asenteesta kertyviin vuosiin. Se puhuu itsensä ja ikänsä arvostamisesta. Slow Age -filosofian mukaisen ihonhoidon pyrkimyksenä ei ole näyttää ikäistään nuoremmalta, vaan pitää huolta ihon tulevaisuudesta; haluamme, että iho pysyy terveenä ja vastustuskykyisenä mahdollisimman pitkään. Haluamme ikääntyä hitaasti ja kauniisti. Terve iho on kaunis iho.

Terveys on kokonaisvaltainen asia, ja koko kehon ja mielen hyvinvointi näkyy myös iholla. Beauty starts with wellbeing, on Vichyn visio. Ihonhoito ei ole vain voiteita ja seerumeita, ja siksi Slow Age puhuu myös hidastamisesta ja tasapainosta elämässä. Näette ehkä, miksi inspiroiduin tästä kampanjasta, jonka teemat ovat minulle tänä vuonna erityisen läheisiä.

Postauksen kuvat: Photo by Tiia Ennala

Vichy Slow Age

Kampanja haastoi minut pohtimaan, miten hidastaminen näkyy omassa elämässäni.

Olen kuvitellut aina eläneeni hitaan elämän periaatteiden mukaisesti, ja torjunut merkit uupumuksen tunteista. Olen saanut tehdä elämäni aikana mukavia töitä ihanissa työporukoissa valiten ammatillisen polun, jolla ei välttämättä kasvatella paksua pankkitiliä mutta joka on minulle mielekäs ja tekee minut onnelliseksi. Olen pohjimmiltani ihminen, jonka hyvinvointi koostuu hyvin pienistä asioista. Haastavat, vastuulliset työtehtävät ja komea statusarvo eivät välttämättä kuulu niihin. Olen kai aina ollut jonkinlainen stressinvälttelijä; suoritin ylioppilaskirjoituksetkin leppoisaan tahtiin kolmessa osassa.

Vichy Slow Age

Kaikesta tästä huolimatta heräsin viime vuoden aikana siihen todellisuuteen, että olen todella uupunut. Mukaviakin töitä voi tehdä liikaa, ja jopa harrastukset voivat uuvuttaa. Olen tajunnut olevani liikaa-ahnehtija, niin töiden kuin vapaa-ajan kiinnostusten kannalta. Kun joku osa-alue elämässä saa liian suuren painotuksen, tasapaino kärsii. Tunne on ehkä tuttu muillekin kuin itselleni.

Haluan tässä kirjoituksessa nostaa esiin asioita, jotka auttavat meitä hidastamaan ja ottamaan aikaa itsellemme kiireen ja täysien päivien keskellä. Pysähtymään ja miettimään, millaisilla asioilla saamme tasapainoa yhä vain suoritusorientoituneempaan elämäämme.

Vichy Slow Age

Minulle arjen hidastuskeino numero yksi on luonto ja erityisesti metsä.

Metsässä liikkuminen on aina kuulunut rakkaimpiin harrastuksiini. Nuorempana se oli ehkä enemmänkin jännää ja seikkailullista, myöhemmin iän myötä metsän merkitys rauhoittavana, maadoittavana ympäristönä on korostunut. Metsässä on jotain ikiaikaisen rauhoittavaa ja turvallista, mutta myös mystistä. Metsä tuntuu samalla turvalliselta ja salaperäiseltä. Metsä on viisas ja hyväksyvä. Se ei arvota ketään eikä odota meiltä mitään.

Vichy Slow Age

Metsässä vapaudun täysin koti- ja työympäristöön liittyvistä velvollisuudentunteista ja huolet tuntuvat valuvan alas sammaliin ja jäkäliin. Havun tuoksu rauhoittaa ja puiden läpi siivilöityvä valo puhdistaa ja uudistaa mieltä. Pään sisällä kimpoilevat ajatukset tyyntyvät ja antavat tilaa levolle. Metsässä kulkiessa mieli siirtyy luonnollisesti tilaan, jossa sitä kuormittavat asiat purkautuvat ja olen kuin suojassa kaikelta hektiseltä suorittamiselta. Vaatimukset ja odotukset eivät saavuta minua vihreiden oksien keskellä. Tunnen, että minun ei tarvitse tehdä mitään.

Tämän parempaa lääkettä stressin lievitykseen ei olekaan.

Toivoisin, että voisin käydä metsässä joka viikko. Parasta on lähteä kunnon eräretkelle ja yöpyä teltassa. Nautin ruoan valmistuksesta nuotiolla ja siitä, kun saan herätä aamulla luonnon ääniin, makuupussini sisään käpertyneenä.

Vichy Slow Age

Kiireestä ja stressistä on tullut kuin oletusasetuksia elämäämme. Haluamme enemmän, nopeammin ja tehokkaammin. Kuitenkin tiedämme, että kiireinen elämäntyyli ei edistä terveyttä. Se näkyy ja tuntuu niin kehossamme kuin kasvoillamme. Mihin meillä on kiire? Elämä on tässä ja nyt, jokainen päivä on mahdollisuus pysähtyä nauttimaan siitä.

Slow Life. Slow Age.

Millaiset asiat auttavat sinua hidastamaan? Viihdytkö puutarhassa? Rentouttaako ruoanlaitto? Nollaako päätäsi pitkä lenkki koiran kanssa? Viekö satuhetki lapsen kanssa kiirettä karkuun?

Voisimme antaa itsellemme haasteen: entä jos lisäisimme näitä asioita päiviimme tällä viikolla vaikka tunnin tai kaksi? Itse aion yrittää. Kansallispuistoon tai telttaretkelle en pääse ihan joka viikko, mutta voin mennä kävelylle Pyynikille. Mahdollisuus, josta olin niin iloinen Tampereelle muuttaessani, mutta jonka myönnän laiminlyöväni nolottavan usein. Kun on muka niin paljon tekemistä sisällä kotona.

Vichy Slow Age ihonhoito

Vichy Slow Age -tuotesarja

Slow Age -sarjan avainsanoja ovat ihon suojaaminen ja vahvistaminen. Sarja on kehitetty hidastamaan ikääntymisen merkkien kehitystä ja vähentämään jo ilmestyneiden ikääntymisen merkkien näkyvyyttä. Noin 25-40+ vuotiaiden sarja, jos jotain ikäsuosituksia haluaa antaa. Kaikki tuotteet sopivat myös herkälle iholle.

Itse kuulun juuri siihen kohderyhmään, jolle ikänsä ja aurinkoa rakastavan elämäntyylinsä puolesta olisi tärkeää muistaa etenkin aurinkosuojallisen päivävoiteen käyttö. Onneksi kehitystä on jo tapahtunut, ja nykyteknologian miellyttäväkoostumukselliset suojakertoimelliset voiteet tekevät aurinkosuojan päivittäisestä käytöstä mukavampaa; enää minunkaan ei tarvitsisi vedota "No kun ne on niin tahmeita" -tekosyihin.

Suojakertoimellisen, antioksidanttipitoisen voiteen käytöstä on hyötyä ihan kaiken ikäisille ennaltaehkäisevänä ja ikääntymisen merkkejä hidastavana hoitona. Tämä on varmasti tuttu mantra monille blogini pitkäaikaisille lukijoille. :)

Ihon suojaus UV-säteilyltä ja vapaiden radikaalien vaikutusten neutraloiminen ovat tehokasta anti-age-hoitoa yksinkertaisimmillaan, ja tätä tarjoaa Slow Age.

Slow Age -sarjan pääasialliset vaikuttavat ainesosat ovat antioksidanttinen baicalin-juuriuute, probiooottinen bifidus-uute sekä koko Vichy-sarjasta tuttu mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa -lähdevesi.

Vichy Slow Age Light Day Cream

Slow Age Light Day Cream SK 25

33,50€ / 50 ml kaikille ihotyypeille

Kevyt päivävoide emulsiomaisella koostumuksella ja suojakertoimella 25. Tuoksu on raikas, kevyt ja puhdas ripauksella kukkaisuutta. Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan himmeäksi.

Tätä tulen käyttämään tänä kesänä päivävoiteena. Verrattuna varsinaisiin aurinkovoiteisiin, tuntuma on paljon ohuempi ja huomaamattomampi, eikä iho kiillä voiteen jäljiltä yhtään. Verrattuna suosikkiaurinkovoiteeseeni, Slow Age -emulsio tuntuu vielä paljon ohuemmalta mutta samalla kuitenkin kosteuttavalta.

(...luonnonkosmetiikan valmistajat rämpivät suojakertoimellisten päivävoiteiden kehityksessä edelleen kaukana jäljessä... Harmi juttu, mutta kuluttajaa miellyttävän koostumuksen luominen luonnonkosmetiikan sallimin keinoin on sen verran haasteellista, että luonnolliset SK-päivävoiteet ovat yhä markkinoilla harvinaisuuksia. Siksi minäkin käytän edelleen normikosmetiikan aurinkosuojia.)

Vichy Slow Age Rich Day Cream

Slow Age Day Cream SK 30

33,50€ / 50 ml normaalista kuivalle iholle

Tämän kevään uutuus, täyteläisempi versio Slow Age -päivävoiteesta. Sama raikkaan puhdas, kukkainen tuoksu ja samat vaikuttavat aineet ravitsevammalla, kermaisemmalla koostumuksella. Uutuudessa on myös korkeampi suojakerroin; 30.

Vaikka ohuemmat koostumukset ovat yleensä eniten mieleeni, huomasin pitäväni melkeinpä enemmän täyteläisemmästä Slow Age -voiteesta. Se ei kermaisesta koostumuksestaan huolimatta ole rasvaisen tuntuinen eikä jähmeän paksu ja imeytyy yhtä nopeasti kuin emulsiokin. Se jättää iholle pehmeämmän tunnun. Ehkä jälleen vahvistus sille, että ihoni on muuttumassa kuivemmaksi minkä vuoksi täyteläisemmät voiteet tuntuvat yhä sopivammilta.

Kesällä käytän kuitenkin mieluummin ohuempaa, raikasta emulsio-koostumusta. (Slow Age -emulsiosta on mahdollisuus tilata ilmainen näyte, tsekkaa postauksen loppu.)

Vichy Slow Age silmänympärysvoide

Slow Age -silmänympärysvoide

29,90€ / 15 ml kaikille ihotyypeille

Toinen tämän kevään Slow Age -uutuus. Hajusteeton silmänympärysvoide on koostumukseltaan jossain kevyen ja medium-täyteläisyyden välillä ja imeytyy nopeasti. Ei liian vetinen, ei liian rasvainen ja asettuu aloilleen jättäen himmeän pinnan, erinomainen meikin alla. Tuntuu tarpeeksi kosteuttavalta.

Vichy Slow Age Light Day Cream

Voit nyt tilata ilmaisen näytteen ohuemmasta, hyvin kesäaikaan sopivasta Slow Age Light -päivävoiteesta Vichyn sivuilta.

Näytteen saa tilattua täältä.

Vichyn tuotteita myydään apteekeissa.

SlowAge_11

Ja otattehan haasteen vastaan - muistetaan ottaa vähän iisimmin :) <3

37 comments on “Hitaampaa ikää: Vichy Slow Age”

 1. Luonnonkosmetiikan suojakerroinvoiteista tuli mieleen, että olen nyt käyttänyt ekopharman porkkanavoidetta hyvin tyytyväisenä. Spf on (vain) 15, mutta kosmeettinen miellyttävyys on hyvä eikä suojakertoimen mukanaoloa huomaa koostumuksessa yhtään. Ihmettelen vaan kun ei tätäkään tuotetta löydy ekopharman nettisivuilta, kun mainostavat vaan niitä sarjojaan...

  Vastaa

  0
  1. Tuo EkoPharman voide on tosiaan selvästi miellyttävimmän tuntuinen luonnonkosmetiikan SK-päivävoide jota olen kokeillut. Itsellä vain on noussut kasvoille käyttämäni suojakertoimen vaatimus, siinä missä ennen käyttelin huoletta SK-kutosta, kymppiä ja pitkään viittätoista, pidän nyt SK20-kerrointa miniminä. Sen verran on järki ja ymmärrys auringon vaikutuksista tullut mukaan :) Ja kai sekin vaikuttaa, kun nyt ikääntyessä todella näkee konkreettisesti ja nopeasti auringon vaikutuksen ihollaan (hyperpigmentaatio, aurinkojuonteet, pintakuivuus).

   Vastaa

   0
  2. Muistan toki Jane Iredalen Powder-Me'n, tuote on minulla edelleen :) Sehän ei koskaan ole kuulunut henkilökohtaisiin suosikkeihini mutta koin hyödyllisenä esitellä sen ja vinkata siitä lukijoilleni, jos joku etsii puuterimaista aurinkosuojatuotetta.

   Itseäni tällaisissa tuotteissa arveluttaa edelleen sama asia josta kirjoitin tuossa kolmen vuoden takaisessa postauksessa; voiko pelkkään titaanidioksidiin (tai ylipäänsä pelkkiin mineraaleihin) pohjautuva tuote tarjota broad spectrum -suojan (kuten Iredalen tuote lupaa), tai edes riittävän suojan..? Etenkin, kun puuterin kerrostusvoimakkuus iholle on suojan kannalta niin merkittävässä roolissa, eikä tuotetiedoissa kerrota millä paksuudella puuteria tulee kasvoille sutia jotta ilmoitettu suoja saavutetaan.

   Rehellisesti sanottuna; en vain luota siihen, että pelkkä puuterimuotoinen tuote yhdellä tai kahdella mineraaliainesosalla voi tuoda tarpeeksi tehokkaan suojan, ainakin jos oleskelee auringossa niin paljon kuin itse teen. Mineraalit tuovat UV-suojaa, se on selvää, mutta itse näen tämän tyyppisen suojan riittävyyden sellaisena city-tyyppisenä, eli jos käyn kaupungilla asioilla aurinkoisessa säässä tunnin, parin verran ja kuljen tuona aikana sisään ja ulos myymälöistä ja toimistoista (eli kasvot eivät ole jatkuvasti aurinkoaltistuksessa), mineraalihuntu riittää. Mutta jos menen Kreikkaan ja patikoin helteessä vuorilla tai vaeltelen kylien katuja tuntitolkulla, en luottaisi pelkkään mineraalipuuterin suojaan. Korostan, että tämä on kuitenkin vain omaan maalaisjärkeeni perustuva suhtautuminen, ei tutkittuun tietoon perustuvaa :) Tai no, sen verran voin tutkittuun tietoon vedota, että se on selvitetty, että kaikkein parhaan ja laaja-alaisimman suojan tarjoaa tuote, jossa on sekä kemiallisia että fysikaalisia UV-suodattimia. :) Jos siis haluaa pelata kaikkein varmimman päälle, kannattaa syynätä että purkin kyljessä lukee joitain näistä ainesosista sekä titaanidioksidi ja/tai sinkkioksidi. Monissa tehokkaan SK:n suojavoiteissa näin onkin, kuten Slow Agessa.

   Liekö mennyt tehot siitä, vaikka olenkin säilyttänyt sen pimeässä ja viileässä komerossa?

   En usko, sillä mineraalipartikkeleille ei käsittääkseni tapahdu mitään ajan kuluessa. Niiden heijastuskyvyn voisi olettaa olevan sama nyt kuin kolme vuotta sitten, koska kyse ei ole kemikaaleista vaan fyysisestä heijastus-efektistä. :) Titaanidioksidi ja sinkkioksidi toimivat kuin pienet peilit.

   Vastaa

   0
 2. Ihania kuvia ja nuo hiukset! <3 Kirjoitat Sanni todella hyvin ja blogisi lukeminen on jo vuosia ollut yksi parhaista rentoutumishetkistäni :) Muistankohan nyt oikein lukeneeni jostain (kenties blogistasi ) että mineraalimeikkipohja muodostaisi jonkinlaisen aurinkosuojan?

  Vastaa

  0
  1. blogisi lukeminen on jo vuosia ollut yksi parhaista rentoutumishetkistäni :)

   Ihana kuulla :) :) <3 Minä siis voin olla jollekin toiselle tapa hidastaa... ^_^ Ihana ajatus. <3

   Muistankohan nyt oikein lukeneeni jostain (kenties blogistasi ) että mineraalimeikkipohja muodostaisi jonkinlaisen aurinkosuojan?

   Muistat oikein :) Mineraalipohjien sisältämä titaanidioksidi (ja sinkkioksidi, mutta sitä ei ole kaikissa mineraalipohjissa) toimii fysikaalisena UV-suodattimena heijastaen pois UV-säteilyä. Jotkut mineraalimeikkivalmistajat antavat tuotteilleen SK-merkinnän (useimmiten 15, joskus korkeampikin kuten 30), mutta toiset eivät, sillä lopulta aurinkosuojan vahvuus liittyy siihen kuinka paksun kerroksen mineraalimeikkiä kuluttaja kasvoilleen sutii. Annettu luku voi siis olla harhaanjohtava (toisaalta - tämähän pätee myös voiteisiin, todella ohut kerros ei tuo ilmoitettua suojakerrointa).

   Itse olen omissa empiirisissä testeissä havainnut, että mineraalimeikki suojaa kyllä jonkun verran, mutta ei yhtä tehokkaasti kuin voide. Mineraalipohjaa pitäisi varmaan levittää kunnon suojan saamiseksi niin paksu kerros, että se taas ei sopisi yhteen minun luonnollisen ja läpikuultavuutta suosivan meikkityylini kanssa. Mieluummin otan siis UV-suojan voiteesta :) Ja mineraalimeikillä saa vielä lisäsuojaa päälle levitettynä :)

   Vastaa

   0
 3. Oletko kokeillut Juice Beautyn suojakertoimellisia päivävoiteita? Olen nyt testannut kahta eri voidetta, nyt käytössä sarjan mineraali bb-voide jossa sk 30. Ei ole omasta mielestäni liian tahmea eikä paksu, vaikkakaan ei yhtä miellyttävä koostumus kuin esim E&Tn voiteissa, jotka ovat suosikkejani.

  Vastaa

  0
  1. En ole kokeillut Juice Beautya lainkaan, vielä tutustumattomien merkkien listalla.

   Vastaa

   0
 4. Ei ehkä tähän postaukseen kuulu, mutta kysympä kuitenkin kun taas huomasin sen että aurinkorasva sai naamani kukkimaan. Vaikka kesää on odoteltu niin kyll ne kukat siellä pientareella ovat kauniimpia.

  Mitkä ovat niitä aineita, joita kannattaa kosmetiikasta vältellä, jos haluaa välttyä näppylöiltä. Nyt menossa apteekkikosmetiikkaan tutustuminen jos sen kautta löytäis hyvät tuotteet.valitettavasti omasta lähiapteekista ei löydy pätevää asiantuntijaa. Vaan joutuu summassa ostamaan tuotteen.. ja yllättymään

  Kiitos!

  Vastaa

  0
  1. Hei Sini!

   On vaikea nimetä "universaaleja" ainesosia jotka tukkisivat ihoa, sillä on hyvin yksilöllistä, mitkä ainesosat aiheuttavat näppyjä. Komedogeenisinä pidettyjen ainesosien joukossa on etenkin öljymäisiä ja rasvamaisia kalvoa muodostavia ainesosia kuten mineraaliöljyjä, vahoja ja estereitä, mutta kaikilla ne eivät aiheuta näppyjä. Samoin kuin silikonit; osa nimeää ne pahimmiksi näppyjen aiheuttajiksi (kuten yksi ystäväni jolla on herkästi tukkeutuva iho), mutta toisille ne eivät tee mitään. Jos jotain "klassisia" ihoa tukkivia ainesosia pitäisi mainita, niin mineraaliöljyt ovat kärjessä (parafiini- ja vaseliiniyhdisteet, tunnistat ne incistä sanoista 'paraffin' ja 'petrolatum' -sanoista).

   Netistä löytyy monenlaisia listoja komedogeenisistä ainesosista, tässä acne.org-sivuston lista:

   http://www.acne.org/comedogenic-list.html

   Vastaa

   0
 5. Voi mitkä kuvat! Ihania!
  Mä kyselin siinä sun "mitäs mun pitäis testata?"- postauksessa just niiden aurinkosuojavoiteiden perään, mutta ehkä niitä ei tosiaan vielä oikeasti hyviä ole luonnonkosmetiikan puolella..? :/ Tää Vichy vois olla kokeilemisen arvoinen päivävoide!

  Tämä nyt ei liity tähän postaukseen, mutta Sanni, sinä kosmetiikkaguru: tiedätkö, onko olemassa ekokosmetiikan puolella väritöntä ripsiväriä? Siis semmoista, jolla saisi taivutettu ripset pysymään kuosissa ilman väriä?

  Vastaa

  0
  1. Mä kyselin siinä sun ”mitäs mun pitäis testata?”- postauksessa just niiden aurinkosuojavoiteiden perään, mutta ehkä niitä ei tosiaan vielä oikeasti hyviä ole luonnonkosmetiikan puolella..?

   Aurinkovoiteita on luonnonkosmetiikan puolella jo paljonkin, mutta kaikki testaamani ovat valitettavasti olleet kaukana normikosmetiikan aurinkovoiteiden miellyttävyydestä. Ainoa poikkeus oli jo lopetettu Lovean SK15-aurinkovoide, se oli oikeasti todella hyvän tuntuinen. Mutta sen valmistus lopetettiin. Ja korkeammissa suojakertoimissa miellyttävän koostumuksen luominen on aina vain haasteellisempaa, sillä mitä korkeampi suojakerroin, sitä jähmeämpi koostumus.

   Ylempänä mainittu EkoPharman suojakertoimellinen päivävoide on ollut paras kokeilemani luonnonkosmetiikan SK-päivävoide kasvoille.

   tiedätkö, onko olemassa ekokosmetiikan puolella väritöntä ripsiväriä? Siis semmoista, jolla saisi taivutettu ripset pysymään kuosissa ilman väriä?

   Ei tule ainakaan heti mieleen... Tietääkö joku muu?

   Edit. Terkut Ruohonjuuresta - juuri osui silmiin Dr.Hauschkan Translucent Brow & Lash Gel :) :) Eli yksi ainakin on olemassa ^_^

   Vastaa

   0
 6. Ihan superonnistuneet kuvat sinusta -hehkut ihanasti :) Ja tuo metsä, lovee<3 Asun onnekseni ihan metsän vieressä ja nykyään käyn siellä lähes päivittäin haistelemassa, kokemassa, liikkumassa ja tietenkin pysähtymässä. Siellä saan jotenkin tosi hyvin kosketuksen aisteihini ja itseeni. Asun myös saarella ja 50 suojakertoimella olen aloitellut. Näin järkevä en valitettavasti ole aina ollut... Tuota Vichyä kyllä pitää kokeilla.

  Vastaa

  0
 7. Olin juuri ulkomailla ja olin tilannut tämän tuotteen mukaan vähän epäilevin odotuksin mutta tämä oli ihan superhyvä luonnonkosmetiikan sävyttävä sk30 aurinkovoide!

  https://www.biodelly.fi/aurinkotuotteet/1641-algamaris-savyttava-aurinkovoide-kasvoille-spf-30.html

  Minulla on tosi herkkä ja kuiva iho joten se on aika tarkkaa puuhaa mikä sopii ja mikä ei mutta tämä oli todellakin superpositiivinen yllätys! Olisi kiva kuulla ajatuksesi incistä? :)

  Ja toivottavasti saat voiteen käsiisi testiin, olisi hauska lukea kokemuksesi myös ja saada tuote laajaan tietoisuuteen sillä luulen että moni muukin pitäisi tuotteesta.

  Vastaa

  0
  1. Sainkin ihan juuri pari päivää sitten Algamaris-tuotteita testiin, en ole ehtinyt vielä korkaamaan mutta innolla odotan :) ^_^

   Vastaa

   0
  2. Kiva! Voide oli tosiaan kevyttä ja hyvin levittyi ja imeytyi! Ehdottomasti aion itse korvata meikkivoiteet kesällä tuolla niin saa paremman aurinkosuojan ?

   Vastaa

   0
 8. On muuten ihana ajatus kampanjassa! :) Hyvä idea Vichyltä. Mielikuva toimii! :) Mun mielestä Vichyn tuotteissa on hyvin voimakkaat tuoksut, jotka myös jävät iholle pitkäksi aikaa. Harmi sinänsä sillä pari testattua tuotetta ovat olleen ihan kelpoja. Ostin mm. kauan sitten Vichyn Ideal Body (tai jotain?) vartalovoiteen, joka oli ihana kevyt ja siinä oli hillitty hohtoa, mutta jäi käyttämättä tuoksun vuoksi. Tuoksu oli hyvä, ei siis huono, mutta liian voimakas. Vaatteetkin alkoivat tuoksua siltä..
  Onko noissa sama juttu?

  Paras kokeilemani aurinkovoide kasvoille oli Eucerin Anti-age 30 -voide. Jätti oikeasti ainoana kokeilemistani voiteista mattapinnan kasvoille ilman "matta"-kalvoa. Mattakalvolla tarkoitan sitä kalvoa mitä mattavoiteet ja mattapintaa lupaavat voiteet jättävät. Onko se sitten silikonia vai jotain mineraalia, en tiedä, mutta ehkä joku tunnistaa tuonteen? :) Kuitenkin, eli tuo nimenomainen Eucerin-voide imeytyy täysin ja suojaa täysin. Samoin siinä oli harvinaisen tehokkaat suojat. Pelkkiä synteettisiä kemikaaleja tosin, mutta tunne ja suoja huippuluokkaa. Ne harvat kerrat kun käytän aurinkosuojaa eivät kai haittane kokonaisuutena, vaikka voide olisikin aikalailla epäluonnollinen. :) Harmi vain että tuota voidetta ei enää Suomesta saa. Tilasin viime syksynä kolme purkkia varastoon, sillä ne onneksi kestävät avaamatomana lähes kolme vuotta.

  Vastaa

  0
  1. Mun mielestä Vichyn tuotteissa on hyvin voimakkaat tuoksut, jotka myös jävät iholle pitkäksi aikaa.

   Tämä oli minun ensimmäinen kokemukseni Vichyn tuotteista, joten en osaa verrata muihin merkin tuotteisiin. Minusta Slow Age -tuotteissa on raikkaat ja vahvuudeltaan miedot tuoksut, mutta se on totta että tuoksu säilyy iholla jonkun aikaa. Itsehän kyllä tykkään tuoksuvasta kosmetiikasta joten mun kohdalla ei voi puhua epämiellyttävästä vaikutuksesta :) Koko vartalolle levitettävä tuote jossa on pitkään kestävä tuoksu voi varmasti muodostaa merkittävämmän tuoksuilmiön, kun sitä laitetaan iholle niin paljon enemmän. Voin kuvitella, että silloin tuoksun vahvuudella on painavampi merkitys.

   Mattakalvolla tarkoitan sitä kalvoa mitä mattavoiteet ja mattapintaa lupaavat voiteet jättävät. Onko se sitten silikonia vai jotain mineraalia, en tiedä, mutta ehkä joku tunnistaa tuonteen? :)

   Luulen että viittaat puuterimaisten ainesosien luomaan "kuivakalvoon", tai ainakin itse tunnistan sellaisen joissain mattatuotteissa. Tätä tunnetta voivat tuoda jauhemaiset, ihon rasvoja imevät ainesosat kuten talkki, silica, erilaiset saviyhdisteet, tärkkelykset ja nylon-yhdisteet.

   Mä en ole koskaan kokeillut (muistaakseni) yhtäkään Eucerinin tuotetta... On niin paljon merkkejä. Monia klassikoitakin yhä testaamatta.

   Mutta Eucerinista on todettava, että merkin sivut ovat mulle erittäin tutut, mielestäni informatiivisuudessaan ihan omaa luokkaansa. Siis ei pelkästään tuotetietoudessa, vaan yleisellä "nice to know" -tasolla ihonhoitoon liittyen. Siellä kerrotaan ihon funktioista ja erilaisista iho-ongelmista ja niiden hoitomahdollisuuksista (ei pelkästään Eucerinin keinoin) perusteellisesti ja tieteellisesti mutta samalla älyttömän helppotajuisesti. Meillä käytettiin koulussakin Eucerinin sivuja lähteenä kun opiskeltiin ihon toimintaa. Harmi ettei sivuja enää ole suomeksi, käytin niitä ahkerasti.

   Vastaa

   0
  2. Varmasti tuo kuivakalvo on se mitä tarkoitin. Se on kuitenkin sellainen, jonka tunteesta en pidä. Sellainen puuterimaine kalvo. Ja kaikissa kokeilemissani mattapintaa aurinkovoiteissa on sellainen. Yleensä en voiteissa etsi mattapintaa lupaavia aineita, sillä ihoni ei niitä kaipaa, mutta aurinkovoiteet kiiltävät mielestäni aina kasvoilla (jostain syystä). Paitsi tosiaan tuo nimenomainen Eucerin Anti-age spf 30. :)

   Itsekin pidän tuoksuvasta kosmetiikasta, mutta en siitä, että tuoksu jää pitkäksi aikaa. Levitysvaiheessa tuoksu on kiva. Varsinkin aurinkorasvoihin lisätään usein jopa erikoisen voimakkaita ja kestäviä tuoksuja. Niin halpoikin kuin kalliisiinkin tuotteisiin. Nivean ja Piz Buinin voiteiden tuoksu on varmaan kaikilla tuoksumuistissa. Ja ihmettelen miten eivät niin Dior kuin Guerlainkaan oikein ymmärrä etteivät kaikki halua tuoksua kesäisin Monoi-öljyltä. Varsinkaan miehet. ;) Siksi olen kokeillut useampaakin apteekin sarjaa. Ja Eucerinin nosti koostumuksen lisäksi kärkeen se, että se ei ole tuoksuton (eli ei haise lääkkeeltä) vaan on todella miedon tuoksuinen.

   Vastaa

   0
  3. Sellainen puuterimaine kalvo.

   Jep, no sitten se on juuri noiden jauhemaisten ainesosien aikaansaama. Kosmetiikassa mattapinnan luomiseen käytetään ymmärtääkseni pääasiallisesti nimenomaan niitä, ja jotkut silikoniyhdisteet tuovat myös himmeää, samettista pintaa (vaikkakaan silikoni ei ime iholta rasvoja, sen tekevät nuo puuterimaiset ainesosat).

   Varsinkin aurinkorasvoihin lisätään usein jopa erikoisen voimakkaita ja kestäviä tuoksuja.

   Totta. Minä kuitenkin tykkään aurinkotuotteiden perinteisistä kookos- ja gardenia -tuoksuista ja saavat minun makuuni olla vahvojakin, mutta miespuolisiin kuluttajiin ne eivät varmasti vetoa... ^_^ Kuulun niihin kuluttajiin joiden mielestä tuoksuton tai neutraalin tuoksuinen kroppa-aurinkovoide on tylsä... :D Nämä on niin makuasioita. :) Just nuo klassiset Piz Buinin (ja mulle Garnierin jota olen käyttänyt varmaan ihan eniten) aurinkovoiteiden tuoksut on jotenkin osa kesää ja kuuluu aurinkokokemukseen...

   Vastaa

   0
  1. Aaww, kiitos :) Mutta niin mä varmaan olenkin, kun mieli on siellä niin kevyt ja olo niin hyvä :) <3

   Vastaa

   0
 9. Design tuo mieleen Biothermin jonkin tuotelinjan - samaa raikasta sinisyyttä.. :)
  Samaa konsernia kun ollaan, ei mikään suuri yllätys.

  Kauniita metsänneito-kuvia!

  Vastaa

  0
  1. Design tuo mieleen Biothermin jonkin tuotelinjan

   Minulle tuli sama mieleen, tarkemmin sanottuna Biothermin Blue Therapy..! :)

   Vastaa

   0
 10. Hei

  Piti heti eilen hakea mainoksen uhrina tuo Slow Age Light kokeiluun, tuntui ihan kivalta ensi kokeilulla.
  Kiitos, että jaksat kertoa meille tämmöisistä uutuuksista. Apteekissakaan ei kuulemma ollut vielä pidetty koulutusta ko. voiteista. Olivat tukka pystyssä kun kysyin tuota.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos, että jaksat kertoa meille tämmöisistä uutuuksista. Apteekissakaan ei kuulemma ollut vielä pidetty koulutusta ko. voiteista. Olivat tukka pystyssä kun kysyin tuota.

   Oho, onpa jännä...! Mutta kivaa että saatoin olla avuksi, ja ylipäänsä kivaa että pääsin tällaisia pro-aging-arvoja vaalivaan kampanjaan jossa ei keskitytä ryppyjen pois-taikomiseen :) Tuo Light-voide on kyllä todella miellyttävän tuntuinen ja aurinkosuoja toimii; olen testannut voiteen jo porottavissa terassi-olosuhteissakin eikä iholla näkynyt pienintäkään punoitusta melkein kolmen tunnin terassihengailun jälkeen (istuin suorassa auringossa mihin en tietenkään kannusta ketään koska auringossa pitäisi oleskella kohtuudella, mutta minkäs auringonpalvoja itselleen voi... Rakastan aurinkoa ja se on mun "pahe". :) Onneksi sentään suojaan ihoni nykyään paremmin kuin vielä viisi vuotta sitten).

   Vastaa

   0
 11. otsikosta päättelin, että nyt puhutaan retinolista! no ei ihan :D ihania kuvia kyllä ja noi hiukset <3<3 nuista päivävoiteista lukiessa tuli mieleen, että jos hyvin imeytyvä, aurinkosuojallinen päivävoide (apteekin puolelta) kiinnostaa niin avenen optimale on kyllä kans hyvä :) itsellä käytössä rich-versio, joka kosteuttaa mutta ei jää kiiltämään tai tuntumaan iholle. ikääntymisestä ja ihonhoidosta puheenollen, ootko kokeillu tai ajatellut kokeilla jotain retinoli-tuotetta?

  Vastaa

  0
  1. ootko kokeillu tai ajatellut kokeilla jotain retinoli-tuotetta?

   Kyllä, The Ordinarylta on tarkoitus tilata testisatsi tässä kesän aikana. Juttu noissa "heavymmissä" anti-age-tuotteissa vain on se, että tuloksia nähdäkseen on sitouduttava käyttämään tuotteita useampia kuukausia, ja tämä on tietysti ongelmallista kauneusbloggaajalle jonka työhön kuuluu eri tuotteiden jatkuva testaaminen. Tämä on jarrutellut vahvempien anti-age-tuotteiden kokeilujani, pakko myöntää että on oikeasti haasteellista omistautua moneksi kuukaudeksi vain yhdelle tuotesarjalle kun koko ajan on tarjolla kaikkea kiinnostavaa testattavaa. "Stydimpien" anti-age-tuotteiden testaus kuitenkin on vuosi vuodelta itselleni ajankohtaisempaa ja olen niistä valtavan kiinnostunut, etenkin nyt viime aikoina kaikkien hypettämästä The Ordinarysta koska se tarjoaa niin edullisen tavan testata tehokkaita anti-age-ainesosia. Elättelen toivetta että voisin loppuvuodesta omistaa pari kuukautta The Ordinaryn tuotteille. :) Sieltä löytyisi parikin retinoli-tuotetta, mutta The Ordinaryn valikoima on niin laaja että lopulta ongelmaksi voi muodostua sekin mitä niistä sitten haluaa testata... ^_^ Kaikkea kun ei voi samaan aikaan lykätä naamaan. Ei ole helppoa tämä kosmetiikkatestailijan elämä... :D

   Vastaa

   0
 12. Itsellä Vichy-fanina on ollut tuo emulsioversio jo jonkun kuukauden, ja Slow age silmänympärysvoiteen ostin tänään. Tykkään kanssa voiteesta tosi paljon, idealia-sarjan päivävoide jäänyt vähemmälle. Tykkään myös tästä sy-voiteesta näin yhden käyttökerran perusteella. Slow age-sarjasta puuttuu vaan yövoide vielä...

  Vichystä vielä.. mulla oli vanha versio Liftactiv sarjan seerumi, se loppui nyt vihdoin, ja ostin uuden version. Koostumus muuttunut hieman paksummaksi, ennen oli "vetisin" Vichyn seerumeista. Idealia seerumissahan kävi päinvastoin tuoteuudistuksessa. Tuote nyt juoksevampaa, entinen oli makuuni ehkä turhankin jäykkää seerumiksi.

  Vastaa

  0
  1. Slow age-sarjasta puuttuu vaan yövoide vielä…

   Joo, sitä minäkin ihmettelin vähän mutta voisi olettaa että se olisi sarjan seuraava luontainen laajennus. Itse asiassa aloitin Slow Age -tuotteiden testauksen illalla ja laitoin sen kummemmin miettimättä emulsiota kasvoille ja yhtäkkiä muistin, että ainiin, tässähän on suojakerroin... Eipä tuo kyllä mitään pahaa näyttänyt yölläkään saavan aikaan, koostumus ei ole UV-suodattimista huolimatta raskas eikä se varmaan tukkisi ihoa yökäytössä. Mutta toki varsinainen yövoide olisi parempi, ei UV-filttereistä ole iholle yöllä hyötyä. Katsellaan jos yövoide pian liittyisi Slow Age -perheeseen :)

   Oli muuten kiinnostava kuulla Vichyn seerumien koostumuksista, kuulostaa siltä että olet ehkä saman tyyppinen koostumushifistelijä kuin minä :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)