06.04.2017

Paluu suurelle siniselle

AegialisHotel_IMG_1293

Välillä kohtaamiset matkoillani voivat johtaa hyvinkin odottamattomiin juttuihin. Kuten tänä keväänä siihen, että palaan Amorgoksen saarelle viime syyskuussa tapaamani Mat’in kutsumana.

AegialisHotel_Mat_IMG_1859

Muistatteko Mat’in, Amorgoksen Egialissa luksushotellissa työskentelevän britin?

Tapasimme niin sattumalta kuin vain kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä voi pienellä kreikkalaisella saarella tavata, ja tuntui, että olimme ystäviä saman tien. Matin tarina siitä, kuinka puuseppätaustainen mies saapui hotelliin korjausmieheksi ja ylennettiin parissa kuukaudessa vieraiden viihtyvyysvastaavaksi, oli kerta kaikkiaan inspiroiva. Tällaiset kohtaamiset ovat yksi matkustelun parasta gourmet-suolaa, päästä osalliseksi erilaisten ihmisten mitä mielettömimpiin elämäntarinoihin. Kyllä elämä on ihmeellistä.

AegialisHotel_IMG_1760

Kävin tutustumassa Matin työpaikkaan ja esittelin ihastuttavan wellness-hotellin myös blogissani. Kiitoksena tästä, sain tammikuussa Matilta kutsun hotellin järjestämään joogatapahtumaan – ja sinne olen nyt saapunut. Laiva jätti minut ja satakunta muuta hotellin vierasta Egialin satamaan viime yönä kello 01.30.

Viisi päivää joogaa, mindfulnessia ja yleistä rentoutumista ja rauhoittumista Egialin kaltaisessa ympäristössä..? Kyllä, kiitos. Tulee tarpeeseen.

ElysiaAmorgos

AegialisHotel_IMG_6861

Matin ja tiiminsä ideoima Elysia Convention järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä toivotaan jokavuotista perinnettä.

Elysia kokoaa Amorgokselle jooga- ja wellness-guruja ja aiheesta kiinnostuneita harrastajia ympäri maailmaa. Joogan lisäksi viikko-ohjelman workshopeissa ja luennoilla käsitellään myös ayurvedaa, aromaterapiaa ja niinkin kiinnostavia aiheita kuin Alignment through Greek Sculpture and Philosophy ja Explore and Experience the Benefits of Shamanic Sound.

Tämän iltapäivän ohjelmassa on mm. norjalais-brittiläisen Katarina Gellinin luento aiheesta Getting The Scandinavian Work & Life Balance.

AegialisHotel_IMG_1767

Jooga liittyy olennaisesti Aegialis Hotel & Spa’han, sillä hotelli on erikoistunut jooga- ja hyvinvointiteemaan - sitä ympäröivä maisema on kuin luotu rauhoittumiseen ja meditaatioon. (Ja jos maisema sattuisi kyllästyttämään, hotellin kylpylä luo aika kivat puitteet rentoutumiseen sekin.)

Yksi hotellin joogatiloista sijaitsee rakennuksen katolla (kuvassa), voin kuvitella millainen elämys on joogata siellä kesä- tai syysiltaisin auringon laskiessa. Harmi että se taitaa jäädä minulta kokematta, nyt huhtikuussa taitaa olla vielä liian viileät säät ulkojoogaan, ainakin iltaisin.

Amorgos_villages

Amorgoksen kyliä

Amorgoksesta jäi syksyllä se fiilis, että tämä on niitä saaria joille palaan vielä. Enpä vain tiennyt, että jälleennäkeminen koittaisi näin pian.

Upeaa olla täällä taas. The Island of the Big Blue.

(Luc Bessonin filmi Suuri Sininen kuvattiin täällä, saaren lempinimi tulee siitä.)

 

10 comments on “Paluu suurelle siniselle”

 1. Oi kuulostaa ja näyttää huipulta <3! Tuskin maltan odottaa lisää aiheesta...Enjoy!

  Vastaa

  0
 2. Ooh, luulisi joogatapahtumalla olevan hyvän tulevaisuuden. Nauti olostasi!

  Vastaa

  0
 3. Niin ihana postaus taas ^_^
  Näistä Kreikka-kuvista tulee niin hyvä fiilis aina :)

  Vastaa

  0
 4. Oih mä nyt ihan eri fiiliksellä luen näitä sun kreikkapostauksia, laitoinkin Instassa kommenttia että olen lähdössä Santorinille elo-syyskuun vaihteessa. Nakkasin varauksen menemään kun luin edellisiä reissupostauksiasi aiheesta :D On ollut ikuisuuden bucket listillä ja nyt oli aika. Tosin olen siellä aika pahaan turreaikaan mutta en kyllä anna sen häiritä. Tää Amorgos kyllä kinostelisi paljon kanssa, voi kun sinne pääsis päiväksi piipahtamaan Santorinilta...

  Vastaa

  0
 5. Vau, kuulostaa todellakin mahtavalta! Kyllä tuolla mieli lepää ja kroppakin varmasti.

  Vastaa

  0
 6. Minäkin varasin matkan Santorinille sinun innoittamana. Olen ollut kerran aikaisemmin yhden yön lennon lähtiessä sieltä. Joogareissu kuulostaa ihanalta.

  Vastaa

  0
 7. Joskus mietin ilta-auringon säteitä iholla, ne on kuin auringon hyvänyön toivotus, kuin saattelu uuden kohtaamisen odotteluun, pieni aistikas tunne, lähellä kirkkaita pieniä kipinöitä, värisevänä aistina maan makeuden himoittavassa hehkussa. Samanlaista kuin makeannälkä kuljettaa etsivän lähelle makeutta, jos vain voisit ymmärtää miksi hampaitani särkee, kuin läpinäkyvä paperi päällä tikkarin, kuin pieni hetki huulilla liukkaan pastillin, ehkä voimme ikuisesti sitoa makeuden maailmaamme, vain olemalla auringossa tavoitellen kipinöitä ihollemme ! :)))

  Vastaa

  0
 8. Moikka Sanni!

  Matkakertomuksesi ovat aina tosi inspiroivaa luettavaa ?

  Vähän matkustelevana ja varovaisuuteen sekä jopa vainoharhaisuuteen taipuvaisena kysyisin sinulta seuraavaa: näkyykö Kreikan saarilla tämänhetkinen maailman tilanne, esim. pakolaiset ja muu turvattomuus? Olemme lähdössä Kreetalle toukokuussa ja täytyy myöntää että olen ajanut avopuolisoni vähän hulluuden partaalle kun olen niin huolissani turvallisuudesta... viime aikojen tapahtumien valossa vaikuttaa kuitenkin siltä että turvattomampaa taitaa olla pohjoismaiden ja Euroopan isoissa kaupungeissa... myös muut voivat vastaill joilla on kokemuksia! ?

  Vastaa

  0
  1. näkyykö Kreikan saarilla tämänhetkinen maailman tilanne, esim. pakolaiset ja muu turvattomuus?

   Ei näy. En tiedä onko Kreetalla ylipäänsä ollut juurikaan pakolaisia..? Ehkä joku Kreetalla viime aikoina käynyt käynyt osaa sanoa..? Kos, Lesvos ja muutamat Koillis-Egean saaret ovat käsittääkseni olleet niitä saaria joille on saapunut pakolaisia.

   Vastaa

   0
 9. Vau, olispa ihanaa päästä tuonne...
  Haaveissa päästä Kreikkaan vielä jossain vaiheesa tulevaisuutta! :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)