06.02.2017

"Oi ihana Valo" - hyaluronitiiviste ja kumppanit

Olen saanut päätökseen kaikkien syksyllä vastaanottamieni uudistuneiden Lumene-tuotteiden testauksen ja tänään vuorossa VALO, entinen Bright Now.

LumeneValo_IMG_5353

Valo-sarjan ydinjujuna on kirkastus ja heleytys, kuten nimestäkin voi päätellä. Lumenen sarjoissa se sijoittuu "ikäasteikolla" peruskosteuttavan Lähde-sarjan jälkeen eikä ole vielä varsinainen anti-age-sarja, vaikka onkin lupauksiltaan hoitavampi kuin Lähde. Valo-sarjan tuotteita voivat käyttää kaiken ikäiset.

Sarjaan kuuluu myös tuo viime vuoden superhittituote hyaluronitiiviste. Onko joku kosmetiikkablogeja lukeva välttynyt kuulemasta tästä tuotteesta..? En muista onko mikään toinen suomalainen kosmetiikkatuote päätynyt yhtä laajan kollektiivisen ihastuksen kohteeksi viime vuosina. Tai koko mun kosmetiikkaelämän aikana. Viime aikoina hyaluronitiiviste on joutunut jälleen vilkkaan keskustelun kohteeksi, mutta tällä kertaa negatiivisemmassa, eh, valossa, koskien hinnankorotusta. Aiheesta lisää tuonnempana postauksessa.

Sain Valo-sarjasta kokeiltavaksi silmänympärysvoiteen, suojakertoimellisen päivävoiteen ja kaksi tehohoitoa: hyaluronitiivisteen ja "hydra-öljyn".

LumeneValo_IMG_5370

Bright Eyes -silmänympärysvoide 24,90€ / 15 ml

Tämä tuote korvasi aiemman suursuosikkini, Bright Now -sarjan 360 Eye Treatmentin. Uusi koostumus ei ole huono sekään, mutta se on ratkaisevasti ohuempi ja iholla kevyemmän tuntuinen. Kenties toisille mieleinen uudistus, minä taas jäin kaipaamaan täyteläisempää ja ihoa selvästi heleyttävämpää (sisälsi enemmän micaa) koostumusta. Uudessa versiossa on mm. uudet c-vitamiini- ja hyaluronihappojohdannaiset ja sen luvataan olevan entistä kirkastavampi ja kosteuttavampi.

Kokemus: "ihan kiva". Koostumus on harkitumman tuntuinen kuin samaan aikaan testaamassani simppelissä Klassikko-sarjan sy-voiteessa, mutta kumpikin kosteuttaa yhtä hyvin.

LumeneValo_DayCreamSPF15

Vitamin C Day Cream SK 15 24,90€ / 50 ml

Miellyttävä, mukavasti levittyvä koostumus. UV-filtteri aina hieman jäykistää kosteusvoiteen koostumusta minkä voi havaita tässäkin voiteessa, mutta tunne on niin vähäinen ettei se häiritse. Klassikko-voiteisiin verrattuna Valo-voiteessa tuntee heti hienostuneemman koostumuksen. Kosteuttavuuden tuntu on suunnilleen samanlainen, mutta Valo-voiteessa ei ole lainkaan sitä hieman vahamaista, pinnoittavaa ihofiilistä jonka aistii Klassikko-voiteessa.

Oikein miellyttävän tuntuinen, nopeasti imeytyvä voide. Titaanidioksidi jättää iholle hienoisen hohteen ja ihan aavistuksenomaisen vaalean pinnan.

Sarjassa on myös suojakertoimeton päivävoide sekä yövoide.

LumeneValo_hyaluronitiiviste_IMG_5372

Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence 29,90€ / 30 ml

"Kohutuote". Kaikkien janoisten ihojen lemmikiksi päätyneen hyaluronitiivisteen hintaa nostettiin brändiuudistuksen myötä kolmanneksella: 19,90€ --> 29,90€. Tämä on saanut monet tuotteen fanit vihaisiksi, ja Karkkipäivänkin kommenttilaatikossa on käyty asiasta tuimaa keskustelua.

Onko tuote sama kuin ennen, senkään selvitys ei käynyt ihan helposti informaation vaihdellessa tahosta riippuen. Lopulta sain Lumenelta vahvistuksen jonka mukaan tuote on käynyt läpi pienen päivityksen: sen koostumusta on paksunnettu ja tuoksu muutettu. Ainesosaluettelo on kuitenkin tismalleen sama, eli mitään uusia ainesosia koostumukseen ei ole lisätty. Voidaanko "ihoystävällisemmällä" eli hieman tihennetyllä koostumuksella ja uudella tuoksulla perustella 10 euron hinnannousu, se jää kuluttajan arvioitavaksi. Selvää on, että hinnannostot liittyvät ennen kaikkea status-muutokseen, Lumene viestii uusilla hinnoillaan tavoittelemastaan arvokkaammasta asemasta. Vanhoja asiakkaita tämä ei tietenkään ilahduta, sen voi ymmärtää. Kommenttilaatikossa pohdittiin, vaatiiko Lumenen asemoituminen selektiiviseksi kosmetiikaksi kenties uuden sukupolven. Tulevaisuus näyttää.

Itsehän muuten en kuulunut hyaluronitiivisteen faneihin. Se johtuu ennen kaikkea sensorisista tekijöistä; en pidä näin nestemäisten seerumien tunnusta iholla. Aivan varmasti tuote lisää ihon pinnan kosteuspitoisuutta, sitä en epäile, mutta minulle on elämyskuluttajana myös tärkeää tuotteen välitön tuntu iholla.

Hyaluronitiiviste käyttäytyy ihollani kolmivaiheisesti: ensin se tuntuu liukkaalta ja raikkaalta, sitten ihon pinta vetää kärpäspaperimaisen tahmeaksi tiivisteen alkaessa imeytyä, kunnes muutamien minuuttien imeytymisen jälkeen tahmeus katoaa, ihon pinta siliää ja tuntuu kireältä ja vähän kalvotetulta. Ymmärrän, että tätä kireää kalvotunnetta ei ole tarkoitus jäädä fiilistelemään vaan päälle kuuluu saman tien laittaa seerumi ja/tai hoitovoide (jotka lukitsevat hyaluronihappomolekyylien sitoman kosteuden ihoon), mutta en voi mitään että tämä epämiellyttävä tunne vaikuttaa kokemukseeni. Emulsiomaisemmat ja ihoa pehmentävämmät seerumit ovat enemmän minun juttuni.

Sen voin kuitenkin sanoa, että uudistettu koostumus oli kuitenkin (varmaan juuri sen tihennyksen vuoksi) minusta miellyttävämmän tuntuinen kuin vanha.

LumeneValo_ArcticBerryCocktail_IMG_5376

Arctic Berry Cocktail 29,90€ / 30 ml

Ihana tuote! Tämä on lempparini Valo-sarjasta ja voisinpa sanoa melkein kaikista Lumenen ihonhoitotuotteista joita olen tammikuun ajan testannut.

Kaksifaasinen vesi/öljy-hoito Arctic Berry Cocktail on Lumenen pitkäikäisiä klassikkotuotteita joka on ollut valikoimassa niin monta vuotta kuin muistan... Huvittavaa kyllä, olen myynyt tuotetta monet kerrat tuntien sen vaikutusmekanismin ja koostumuksen edut lipidiköyhälle, kuivalle iholle mutta itse olen karsastanut sen kokeilua. Minullahan on ollut suuret antipatiat öljymäisiä kasvojenhoitotuotteita kohtaan, asenne, joka muuttui täysin vasta viime vuonna. (No, öljymäisistä putsareista en edelleenkään tykkää...)

Arctic Berry Cocktailin vesi- ja öljyfaasit ravistetaan sekaisin ennen kuin tuotetta laitetaan iholle. Seerumimainen seos ei tunnu lainkaan rasvaiselta ensikosketuksella; tunne on vesimäisen raikas ja sitruksinen, pirteä tuoksu luo fiiliksen kuin levittäisi kasvoilleen jotain tuoretta sitrushedelmäpuristetta... Muutamassa sekunnissa veden haihtuessa vesimäinen tunne tekee tilaa öljyfaasille. Tunne ei kuitenkaan ole raskaan rasvainen.  Yksi pumppaus tuotetta riittää (minun iholleni), kaksi on jo liikaa eikä imeydy.

Ero hyaluronitiivisteeseen: lipidipitoinen koostumus saa aikaan sen, ettei ihoa kiristä yhtään tipan levityksen jälkeen. Kumpikin tuote kosteuttaa, mutta eri lailla. Hyaluronitiiviste vaatii päälleen rasvapitoisen tuotteen, Arctic Berry ei välttämättä. Se riittää normaalille iholle mainiosti yksinään, kuivaihoisen on hyvä levittää päälle vielä hoitovoide.

Öljyfaasi koostuu mm. jojoba-, avokado,- karpalonsiemen- ja lakkaöjyistä ja omega-rasvahapoista. Tämän tuotteen saatan jopa pitää itse, on sen verran ihana :) Värikin on niin herkullinen...  Voisi jopa sanoa, että Berry Cocktail on iholla (Sisu-kasvoöljyn rinnalla) kaikista kokeilemistani Lumene-tuotteista luonnonkosmetiikkamaisin.

*

Uteliaisuudesta: kuinka moni teistä on kokeillut hyaluronitiivistettä? Koitteko sen hehkutusten arvoiseksi? Aiotteko ostaa tuotetta jatkossakin uuteen hintaan?

Lumene olisi kenties tehnyt viisaasti jos olisi hinnoitellut tiivisteen alunperinkin kolmeen kymppiin... ;) 30 euroa seerumista tai sen kaltaiseksi luettavasta tehotuotteesta ei ole erityisen paljon, hintojen pyöriessä yleensä 40 eurosta ylöspäin. Mutta kun asiakkaat on ensin totutettu superedulliseen hintaan... sitten käy näin.

64 comments on “"Oi ihana Valo" - hyaluronitiiviste ja kumppanit”

 1. "Kaikkien janoisten ihojen lemmikiksi päätyneen hyaluronitiivisteen hintaa nostettiin brändiuudistuksen myötä kolmanneksella: 19,90€ –> 29,90€."

  Äh, mä nipotan nyt :D Jos hintaa olis nostettu kolmanneksella, nykyinen hinta olis kaiketi 26,47 jos alkuperäinen hinta oli 19,90. Ja edelleen noilla numeroilla pelaten, hinta on noussut meikäläisen tajun mukaan peräti 50,25 %. Korjatkaa vaan jos olen väärässä, mutta näin mä sen ymmärrän. Ei muuten ole oleellista, mutta liittyy siihen hinnannoston aiheuttamaan suuttumuksen määrään tavallaan... :)

  Vastaa

  0
  1. Nojoo, mun matikkapää ei tunnetusti ole terävä ^_^ Mä ajattelin vain: "kymppi on kolmasosa kolmestakympistä, nousi kolmanneksella", vaikka eihän se kymppi tosiaan ole kolmasosa alkuperäistä hintaa :)

   Vastaa

   0
 2. Mun kommentti ei nyt liity tämän postauksen tuotteisiin, joista mulla ei ole kokemusta, mutta Lumeneen kylläkin. Mulla oli jokunen vuosi sitten ihana Lumenen huulipuna, vaaleanpunertavaan hylsyyn pakattu ja sävyn nimi oli Melon Nude (tämä jäi hyvin mieleen kun sinäkin esittelit kyseisen sävyn jossain postauksessasi :)). Pikaisella googletuksella en kuitenkaan enää löytänyt sävyä ainakaan tuolla nimellä Lumenen valikoimista. Osaisitkohan neuvoa, onko Lumenella olemassa enää tuota punaa jollain toisella nimellä? Tai olisiko jollain muulla merkillä vastaavaa sävyä?

  Vastaa

  0
  1. Hei Eevis! Muistan kyllä Melon Nuden, se kuului Wild Rose Natural -linjaan joka taisi jäädä Lumenelta pois jo 2-3 vuotta sitten. Lumenen huulipunasarjat ovat aina olleet tosi eläviä ja vaihtuvat parin vuoden välein. Valitettavasti en osaa sanoa onko Lumenen tämänhetkisessä valikoimassa saman tyylistä sävyä, en ole enää myymälätyön lopetettuani ollut perillä Lumenen kaikista huulipunasävyistä. :/ En myöskään osaa vinkata toisesta merkistä jolla olisi tuon kaltainen sävy.

   Vastaa

   0
 3. Tuo kaksifaasinen öljyseerumi onkin ainut, mitä uskallan varauksetta suositella Lumenelta. Muita en tunne, eikä tee mieli kokeilla tuota hehku/(tettua)/vaa hyaluronihappotiivistettä sen ylipirteän hajusteen takia :D
  Harmi, kun jäi pois se muinainen retinolivoide, onko vastaavaa enää valikoimassa?

  Vastaa

  0
  1. Sinä varmaan olet ollut Lumenen kanssa enemmän tekemisissä kuin minä, joten luulin asian olevan tuttu. :) Siis sarjassa oli vielä 10 v sitten tuubiin pakattu yövoide, jossa oli retinolia ja sellaisena sitä mainostettiin. Tarkkaa nimeä en osaa enää sanoa.

   Vastaa

   0
  2. Valitettavasti ihan kaikkien entisen työpaikkani myymien merkkien tuotteet eivät ole jääneet mieleen... ^_^ Eri juttu jos olisin tehnyt töitä pelkästään Lumene-konsulenttina :) Lumene-ihonhoitotuotteet eivät muutenkaan ole koskaan olleet suuremman kiinnostukseni kohteena, niin ennen myymälätyöhön menoa (vuonna 2009) harva sarjan ihonhoitotuotteista oli minulle ylipäänsä tuttu :)

   Vaikuttaa siltä, ettei retinolivoidetta ainakaan minun myymäläaikoinani ilmeisesti koettu Lumenen (tai kollegoidenikaan) taholta puffauksen arvoisena tuotteena, sillä en muista siitä olleen koskaan puhetta. Ehkä se ei enää vuonna 2009 ylipäänsä ollut valikoimassa..?

   Vastaa

   0
  3. P.S. Korealaisnäytteiden testaus alkoi eilen Tony Molyn Oriental Gyeol -seerumilla :) Olipa jännän tuntuinen. Teen blogiin näistä sitten yhteenvedon :) Osa näytteistä mun täytyy varmaan googlata ennen käyttöä että tiedän mitä ne ylipäänsä ovat... ^_^

   Vastaa

   0
 4. Paksumpi koostumus, whyyyyy? Kun oli just sopiva, ihana kosteuttava koostumus ja samantien imeytyi, ei tarvinnu mitään muuta laittaa naamaansa. Nyt se on sitte joku paksu mönjä joka jää pyörimään pintaan, no thanks!

  Kaksi faasista ei tosiaan tarvitse kuin tipan , onneksi se on pysynyt samana.

  Vastaa

  0
  1. Paksumpi koostumus, whyyyyy? Kun oli just sopiva, ihana kosteuttava koostumus ja samantien imeytyi, ei tarvinnu mitään muuta laittaa naamaansa. Nyt se on sitte joku paksu mönjä joka jää pyörimään pintaan, no thanks!

   No worries, tuote on edelleen nestemäinen :) Puhutaan ihan aavistuksenomaisesta paksunnoksesta, mun mielestä tuotteen koostumus on todella tyypillinen seerumin koostumus, edelleen ehdottomasti nestemäisemmästä päästä.

   Vastaa

   0
 5. Tykkään kyllä tiivisteestä. Käytin viime vuonna yhden pullon, ja kun törmäsin vielä vanhaan pakkaukseen halvalla, ostin toisen. En ihastunut superisti, mutta toihan tiiviste kivan lisän ihonhoitorutiiniin. Ihon sävy kirkastui ja pinta muuttui vähän tasaisemmaksi. (Se majailee vanhempieni tykönä, pidän siellä erillistä arsenaalia valmiina ettei tarvitse aina roudata.. Toivottavasti äiti ei ole käynyt varkaissa..:D)

  Vastaa

  0
 6. Itse olen käyttänyt tiivistettä about siitä saakka, kun siitä tuli hypetyksen kohde. Sen verran monta purkkia on jo mennyt, että taidan harkita kaksi kertaa ennen kuin tuohon uuteen hintaan sitä ostan - tuote nimittäin kuluu itsellä loppuun ehkä noin 2-3kk aikana, joten kympin lisä on aika paljon, kun miettii vuosittaista kulutusta. Sillähän saisi kustannettua jonkun luomiväripaletin. On pakko sanoa, että mieluummin ostan vaikkapa Violet Vossin ihanan Holy Grail paletin kuin käytän seerumiin noin paljon rahaa, en kuitenkaan koe sen tekevän mitään hurjia ihmeitä vaikka toki on siitä sen verran hyötyä, että olen sitä käyttänyt. Täytyykin ehkä testata tuota Berry coctailia - jos siitä olisi enemmän hyötyä niin sitten ehkä voisin sijoittaa tuon verran.

  Kuulun juuri tähän nuorten kuluttajien luokkaan, ja on kyllä pakko sanoa, etten jaksa uskoa ikäisteni 18-vuotiaiden nuorten ostavan seerumia kalliimmalla hinnalla - tai toki jotkut saattavat jatkaa ostamista, mutta varmasti suosio tulee tippumaan. Lumenella ei kuitenkaan ole tätä selektiivisen kosmetiikan ylellisyyden tuntua, eikä sen tuotteiden omistamisesta tule samanlaista iloa kuin vaikkapa siitä, että saa Kylie Cosmeticsin jatkuvasti loppuunmyydyn huulituotteen. Veikkaanpa siis myös, että tähän siirtymiseen menee aikaa ja vasta ne, jotka nyt aloittelevat meikkaamista saattavat totuttautua ajattelemaa Lumenea kalliimpana brändinä.

  Vastaa

  0
 7. Ostin yhden pullollisen kyseistä seerumia juuri silloin viime vuonna, kun hinta oli vielä sen parikymppiä, mutta ei se minullekaan mitään wau-efektiä saanut aikaan, vaikkakin oli ihan kiva kosteuslisä voiteen alle. En siis ostanut uutta, enkä varsinkaan tuon hinnan noston jälkeen kyseistä tuotetta osta, kun ei se minusta niin hyvä ollut.

  Vastaa

  0
 8. Tykkään kovasti vanhastakin hyaluronitiivisteestä, uusi varmaan vielä enemmän mieleeni, se on vielä koittamatta. Ikinä en oo täyttä hintaa maksanut, ostan yleensä jos on tarjouksessa jossain.
  Aika kova hinnankorotus, ja jos en tähän mennessä oo suostunut maksamaan paria kymppiä (mikä tosin sinänsä ei ole kallis) tuotteesta, en TODELLAKAAN maksa 29,90€. Toivottavasti tulee siis hyviä tarjouksia jatkossakin :D Ja siis kun mun mielestä tuo kuluu aika nopeesti loppuun ainakin omassa käytössäni, ei kovin riittoisaa tavaraa. Vai laitanko sitä vaan liikaa kerralla :D

  Vastaa

  0
 9. Kokeilin mutta minulla samat tuntemukset kuin sinullakin eli en osta enää.

  Vastaa

  0
 10. Mä oon kokeillu ja ihan pidin tuotteesta. Mua vaan häiritsee se, että tuotteen päälle opastetaan laittamaan vielä seerumi ja voide. Miksi tämä tuote ei ole seerumi? Mitä tästä puuttuu, että tätä voisi kutsua seerumiksi? Onko haluttu luoda uusi tuoteryhmä kuluttajille niin, että pitää ostaa 3 tuotetta entisen kahden tilalle. Niinhän ne seerumitkin ujutettiin kasvojen hoitoon, ennen riitti pelkkä voide. Mutta mä tykkäsin ihotunnusta ja jopa tuoksusta, vaikken oo mikään lakan tuoksun fani ollu.Toista purkkia en oo kuitenkaa ostanu enkä varmaan osta.

  Vastaa

  0
  1. Miksi tämä tuote ei ole seerumi? Mitä tästä puuttuu, että tätä voisi kutsua seerumiksi?

   Mun mielestä tätä voi kutsua seerumiksi :) Muut nimitykset näille hoitovoiteen alle laitettaville teho/syväkosteutustuotteille (hoitovesi, essence/tiiviste) eivät sinällään ole uusi juttu vaan trendi tulee Aasiasta jossa on perinteisesti hoidettu ihoa kerrostusmenetelmällä. Kaikkien kerrosten tarkoitus on tuoda lisäkosteutta, ja Aasiassa on havaittu, että usealla ohuella kerroksella erilaisia koostumuksia saadaan paremmin kosteutettu ja hoidettu iho kuin yhdellä tai kahdella kerroksella (tyyliin seerumi + voide tai pelkkä voide).

   Sinällään nimityksillä ei (mun mielestä) ole väliä, tiiviste, seerumi, hoitovesi.... kaikki tuovat lisäkosteutta ja imeyttävät aktiiviaineita ihoon paksua voidetta paremmin. Niitä voi käyttää yhdessä tai vain yhtä niistä tarpeen/kiinnostuksen mukaan. Ehkä nimitysten merkityksen voi liittää käyttöjärjestykseen, joku viisas (varmaan just siellä Aasiassa) on pähkäillyt missä järjestyksessä koostumukset ja niiden sisältämät ainesosat imeytyvät ihoon parhaiten, ja vesipitoisin, ohuin tuote laitetaan alimmaksi. Tiivisteet ovat (käsittääkseni) ohuempia ja vesipitoisempia kuin seerumit. Niinpä siis: kasvovesi --> hoitovesi --> tiiviste --> seerumi --> kasvovoide --> kasvoöljy. Jos haluat vetää ihan koko setin ^_^

   Vastaa

   0
  2. Tuo on kyllä hämäävää, kun joissain paikoissa kehotetaan juuri tuohon järjestykseen, mutta joissain kehotetaan laittamaan hoitoöljy ennen voidetta. Varsinkin öisin. Kumpi on nyt se oikea tapa? :)

   Itse olen viime aikoina laittanut yötä vasten ensin kasvoveden päälle öljyt ja sitten päälle vielä voiteen. Päivällä taas (kasvoveden jälkeen) seerumin sekaan pari tippaa öljyä ja sitten voide. Luin jostain että noin kannattaa tehdä, en tosin enää muista mistä ja miksi. Sitä ennen laitoin öljyt aina vasta viimeiseksi, mutta mielestäni öljy jäi silloin jotenkin ihon pinnalle eikä imeytynyt yhtä hyvin.

   Vastaa

   0
  3. Tuo on kyllä hämäävää, kun joissain paikoissa kehotetaan juuri tuohon järjestykseen, mutta joissain kehotetaan laittamaan hoitoöljy ennen voidetta. Varsinkin öisin. Kumpi on nyt se oikea tapa? :)

   Sanos muuta :) Kumpaakin suositusta näkee, mutta olennaista on se, että öljyn alla on joka tapauksessa jotain kosteuttavaa tuotetta joka edesauttaa öljyn imeytymistä. Eli ihon pinnan on hyvä olla kostutettu kasvovedellä, hoitovedellä tai seerumilla (tai sitten voiteella, jos haluaa laittaa öljyn viimeisenä) ennen öljyn laittamista sillä öljy ei imeydy optimaalisesti kuivalle iholle.

   Eli voi laittaa esimerkiksi: hoitovesi - öljy - kasvovoide tai
   seerumi - kasvovoide - hoitoöljy (tämä on esimerkiksi EkoPharman suositus).

   Vastaa

   0
  4. Eli siis öljyä sekä alle että päälle? Onko ideana se, että öljy ensin hoitaa ja sitten jää jotenkin suojaamaan pintaa? Vai onko tarkoitus käyttää eri öljyjä. On kieltämättä sekoittavaa, kun osa neuvoo, että öljy alle hoitamaan ihoa ja osa että öljy päälle suojaamaan kosteutta haihtumasta. Ja kasvovesi tai hoitoneste on kyllä ehdoton öljyn alla, muuten se ei tunnu imeytyvän ollenkaan. Mutta sitten taas on erikoista, miten öljyt humahtavat ihoon kun ne levittää oikein. ?

   Vastaa

   0
  5. Eli siis öljyä sekä alle että päälle?

   Ei, ei niin :) Piti ihan lukea kommenttini uudestaan enkä keksi missä siinä lukisi niin... :D Öljyä vain yhteen kerrokseen ja suositusten mukaan (tai mun mielestä ennen kaikkea oman tuntemuksen mukaan, mikä tuntuu iholla parhaalta) joko voiteen alle tai voiteen päälle :) Jos laittaa voiteen alle, niin ihon täytyy sitä ennen olla kostutettu jollain muulla kosteustuotteella koska kosteus ja kosteutuotteen sisältämät emulgaattorit auttavat öljyä imeytymään ihoon.

   Mun mielestä öljy voiteen alle on aina kuulostanut ehdottomasti loogisemmalta, mutta EkoPharmalla on toinen näkemys.

   Vastaa

   0
  6. Heh :) Voi ei.. Luin ihan väärin. Kännykkä näyttää nämä rivit hassusti ja luin että EkoPharma suositteli esimerkiksi laittamaan tuotteet seuraavassa järjestyksessä:
   1. hoitoneste, 2. öljy, 3. kasvovoide tai seerumi, 4. kasvovoide, 5. hoitoöljy. :) :)

   Mutta nyt siis ymmärsin, että kyse oli kahdesta vaihtoehtoidesta tavasta ja niiden välillä oli tuo tai-sana. :)

   Vastaa

   0
  7. Mielenkiintoista. Kävin taannoin Ekopharma-hoitoja tekevällä kosmetologilla ja hän opasti laittamaan öljyn ennen kasvovoidetta - niinkuin minustakin järkevimmältä tuntuisi. Mutta täytyy kai kokeilla toisin päinkin.
   Mitä Lumenen tiivisteeseen tulee, niin olen käyttänyt kaksi pulloa. Tuote on hyvä näin kuivaihoiselle ja imeytyy nopeasti jättämättä mitään muuta jälkituntumaa kuin raikkaan ja hyvin kosteutetun oloisen ihon. Tykkään uudesta paksummasta koostumuksesta joka on helpompi levittääkin. Mutta se tuoksu... ihan liian synteettinen ja voimakas minun mieleeni. Joten saapa nähdä jääkö tiiviste osaksi hoitorutiineita, varsinkin kun markkinoille tulee uusia kiinnostavia tuotteita ja tehoaineita koko ajan.

   Vastaa

   0
  8. Mielenkiintoista. Kävin taannoin Ekopharma-hoitoja tekevällä kosmetologilla ja hän opasti laittamaan öljyn ennen kasvovoidetta – niinkuin minustakin järkevimmältä tuntuisi. Mutta täytyy kai kokeilla toisin päinkin.

   Hahhah... On nämä kyllä huvittavia juttuja kun jotkut tahot ei osaa itsekään päättää mitä suositella.... :D Minulle tuon käyttöjärjestys-suosituksen antoi aikoinaan EkoPharman kouluttaja. Hän sanoi, että öljyä voi käyttää joko yksinään tai kasvovoiteeseen sekoitettuna, mutta jos sen haluaa kerrostaa voiteen kanssa, sen paikka on voiteen päällä.

   Vastaa

   0
 11. Mun mielestä Lumenesta on tullut jo sen verran hintava, että en ihan helpolla ostaisi. Käytin joskus aikoinaan tota hyaluronitiivistettä ja oli ihan hyvä tuote. Mutta tuolla hinnalla en ostaisi, koska oon löytänyt seerumin, joka ajaa ihan saman asian, mutta maksaa alle 7 euroa.

  Vastaa

  0
 12. Täällä taas yksi Lumenen uudistukseen pettynyt kuluttaja. Tuota vanhaa hyaluroni tiivistettä ostin kokeeksi kun tarjouksessa oli, ihan ok, mutta en samalla tavalla ihastunut kuin vanhaan kaksi-faasiseen seerumiin, joka nyt on nimellä arctic berry coctail. Uusi hyalyroni tiiviste jää hyllyyn, osin hinnan takia ja toiseksi se HAJU!, tuoksua on tosiaan muutettu ja uusi haisee niin voimakkaasti että sitä ei kasvoilleen halua. Sama vika tuossa uudessa arctic berry coctailissa (hinnan nousun lisäksi) on se kaamea, potenssin 10 nostettu tuoksu. En vaan pysty ymmärtämään miksi tuote on muutettu, niin että on kuin hajuvettä laittaisi kasvoilleen. Vanha tuote oli ihana, uusi jää hyllyyn jo pelkän voimakkaan hajun takia.

  Tuosta päivävoiteesta, sokoksen Lumene konsulentilta sain tietoa kun hän uudistuksia minulle esitteli, että se on (vielä ainakin) koostumukseltaan aivan sama kuin edeltäjänsä. Tämä jääkin käyttöön, koska tuoksu on sopivan mieto. Toivottavasti eivät mene hajusteen lisäämisellä tuotetta muuttamaan.

  Ja vielä loppuun kiitos Sanni, analyyttisistä tuote-esittelyistä. Lumene uudistustakin on muualla hehkutettu ja tuotteista julkaistu runsaasti hienoja kuvia, mutta itse informaatio jää laihanlaiseksi tyylillä "tykkäsin tosi paljon". Sinun teksteistä saa aina irti enemmän" :)

  -Sanna

  Vastaa

  0
  1. Ja vielä loppuun kiitos Sanni, analyyttisistä tuote-esittelyistä. Lumene uudistustakin on muualla hehkutettu ja tuotteista julkaistu runsaasti hienoja kuvia, mutta itse informaatio jää laihanlaiseksi tyylillä ”tykkäsin tosi paljon”. Sinun teksteistä saa aina irti enemmän” :)

   Kiitos :) En mä jaksaisi mitään "Tää on tosi kiva" -tuotearvosteluja ylipäänsä kirjoittaa, edes niistä tuotteista jotka on "vain" tosi kivoja. :) Mulle kosmetiikasta kirjoittamisessa se suurin nautinto on just fiilistellä ja miettiä kaikkea mahdollista vaahdon koostumuksesta markkinointiin ja ainesosien valintaan. Muunlainen kirjoitus olisi tylsää.

   Vastaa

   0
  2. Onkohan näissä Lumenen uusissa ja uudistetuissa tuotteissa kenties melkein kautta linjan voimakkaammat tuoksut? Mä en ole vielä niin paljon tutkinut. Huomasin kyllä mun nenään hajuvesimäisen ja pitempään kestävän tuoksun Sisu-voiteessa, josta sain foliolapun. Se mikä lie remedy/päivä/yövoide. Ja mullekaan se ei ole hyvä juttu. Mutta muistelen lukeneeni että valtaosa kuluttajista tahtoo tuotteeltaan tuoksua ja se mahdollisesti yrittää välittää ylellistä vaikutelmaa ja liittyä viitekehykseen Dior, Lancôme...?

   Vastaa

   0
  3. Ostin eilen Lumenen uudistetun sarjan kasvoveden, en muista mitä kyljessä luki mutta markettituote, 4,50 e. Tuoksu oli kyllä vahva ja kasvoille lotratessa tuntui siltä kuin olisi hieronut naamaansa lumpeella. Onneksi tuoksu tuntui haihtuvat aika nopeasti, mutta oli tosiaan yllättävän tuju, eikä ainakaan minusta yhtä mukava kuin Madaran "heinäiset" tuoksut. Tämä oli selkeästi vesimäisen kukkainen, eli tuoksu jollaisista en muutenkaan tykkää esim. hajuvesissä.

   Vastaa

   0
  4. Jos on sama testeri mikä tuli itellekin (sokoksen helmikuun lehden välissä) niin se oli kyllä TODELLA karpaloinen/puolukkainen tuoksu! Ite kyllä jopa pidin siitä, tosin mun mielestä se jäänyt iholle levityksen jälkeen enää tuoksumaan.

   Vastaa

   0
  5. Juu, oli myös sokoksen lehden välissä. En mäkään enää nyt useamman kerran levitettyäni sitä enää pitemmän aikaa kasvoiltani haista, nenä varmaan tottunut, mutta eka kerralla sen huomasin selvästi.

   Vastaa

   0
  6. Yhdyn täysin edellisen kommentoijan kiitoksiin! On todella turhanpäiväistä tehdä arvosteluja, joiden informaatioarvo on liki nollaa eikä lukija näin ollen saa juuri mitään ostopäätöksensä tueksi. Kenties on niitäkin kuluttajia, joille riittää blogistin mainosmainen tuotteen suosittelu, mutta luullakseni Karkkipäivän lukijoissa on huomattava määrä paljon kriittisemmin suhtautuvia ihmisiä.

   On raikasta lukea hyvin kirjoitettua tekstiä, jossa kuuluu blogistin oma ääni kosmetiikkafirmojen mainospuheiden sijaan. Hyvää työtä, Sanni!

   Vastaa

   0
  7. Miulla jäi Lähde-sarjan voide kauppaan just hajun takia. Ennen voiteissa oli miellyttävän vienot tuoksut, mutta nyt oli niin tymäkkä ettei kävis mielessäkään enää ostaa. Harmi, koska oon kuitenkin ollu Lumene-tyttö jo jostain ysäriltä asti. :/

   Vastaa

   0
 13. Minä nappasin syksyllä Cittarin poistohyllystä matkaan tuon kaksifaasisen tehohoidon ja rakastuin. Nyt alkaa olla pullo tyhjä ja arvon, että sijoittaisinko siihen enemmän kuin 12 euroa. On kyllä todella ihana tuote ja toimii minun kuivalla ihollani hyvin. Minun iholleni sitä vain kuluu vähintään kaksi painallusta. Pitäisi löytää joku osuva tarjous, niin lähtisi matkaan.

  Vastaa

  0
 14. Jep, hyaluroni testattu ja ihokokemus täsmälleen sama kuin sinulla. Ihmettelinkin tuotteen saamaa hehkutusta. Olen toki käyttänyt sen kanssa kosteusvoidetta, mutta minusta saan saman lopputuloksen aikaan pelkällä kosteusvoiteellakin. Joka tosin näin talvella on paksua kreemiä ja sitä kuluu suuret määrät:)

  Vastaa

  0
 15. Tiivistettä olen vanhalla hinnalla ostanut, mutten kokenut sitä ihan kaiken sen hypetyksen arvoiseksi. Joten vaikka olen siitä tykännyt, jatkossa taidan katsella taas muita vaihtoehtoja. Tuo Arctic Berry Cocktail sen sijaan alkoi nyt kiinnostaa, sen olen jotenkin sivuuttanut aikaisemmin lähes kokonaan.

  Vastaa

  0
 16. Käytin juuri pullollisen sitä ns. vanhaa hyaluronitiivistettä ja minulla se toimi ihan peruskosteuttavana tuotteena. Ihana koostumus oli kyllä!! Ikävä kyllä pullo kesti kuivalla ihollani vain kuukauden :/ Hinnankorotus kyllä kirpaisee ja jatkossa varmaankin vaihdan mielummin Lumenen Valo öljyyn tai esim. Estelle ja Thildin Biocalm öljyyn (varmasti kestävätkin pidempään käytössä).

  Vastaa

  0
 17. Olen käyttänyt kumpaakin versiota hyaluronitiivisteestä, ja annan ääneni vanhalle koostumukselle. Uudistuneesta hyaluronitiivisteestä totesin heti hajun paljon voimakkaammaksi, ja jostain syystä tuote ärsytti ihoani - olisiko ollut juuri kyseinen uudistettu hajuste? Lumenen ständiltä kävin kysymässä, miten ovat muuttaneet koostumusta, ja juurikin tuota hajustetta veikkasivat hekin syylliseksi. Suosittelivat korvikkeeksi Sisu-tiivistettä, joka tuntuikin testerin perusteella ihan kivalta. Mutta pakko sanoa, että jos haluan laittaa kasvotuotteeseen yli 30e, ei Lumene kyllä ole ensisijainen valintani. Viikonloppuna löysin Tokmannilta vanhaa versiota tiivisteestä 18,90 ja kotiutin sen.

  Jotenkin tästä Lumenen brändäyksestä menee maku, koska uudistus on ollut jatkuvaa jo pitkään. Tulee sellainen olo, että jos nyt tykästyn tähän, saako tätä enää kohta? Onkohan esimerkiksi kovasti aikanaan hypetetty ja nykyinen ehdoton oma suosikkini yövoide Bright Now Vitamin C Sleeping Cream nykyinen Valo Overnight Bright Sleeping Cream? Vai tulenko pettymään, kun nykyisen purkin loppuessa haluaisin uuden, mutta tuote ei ole enää sama?

  Vastaa

  0
 18. Olen ostanut tuota tiivistettä pullotolkulla vanhana versiona, aina alennuksesta. Koska se ei kuitenkaan tee mitään muuta kuin kosteuta hyvin, en todellakaan periaatteestakaan maksa siitä kolmea kymppiä... Luultavasti ostin juuri vanhalla hinnalla Citymarketista viimeisen pulloni. Jatkossa panostan sitten mieluummin vaikka Lieracin tai Madaran seerumeihin. Pelkkää kosteutta voin laittaa iholleni vaikka Humektanista :D

  Vastaa

  0
 19. Kokeilin sattumalta tiivistettä, kun sain pullollisen lahjaksi. Kyselin hintaa, sillä en voi tässä elämäntilanteessa "tuhlata" kovasti kauneuteen. Tuote toimi minun ihollani ja antaa juuri sen lisän kosteutukseen, minkä se tarvitsee ainakin talviaikaan. Mutta kyllä hinta kirpaisee. Tuo noin 20 euroa olisi aika kohtuullinen ja vaikka rakastankin Lumenen toimivia tuotteita, en kyllä haluaisi tuotteesta maksaa lähemmäs 30 euroa. Purkki hupenee kuivaihoisella 1,5-2kk eli aika nopeaan moneen muuhun rasvaan tai meikkiin verrattuna. Todennäköisesti kun talvi on ohi, yritän sinnitellä ilman aina talveen saakka ellei hinta laske.

  Vastaa

  0
 20. Fanitin vanhaa hyaluronitiivistettä (ja Arctic Aqua -sarjan hyaluronitiivistettä ennen sitä). Mulla on hankala sekaiho ja tuollainen nopeasti ihoon hulahtava neste on aivan ykkönen, kosteuttaa mutta ei tuki. Lumene on ollut parempi, halvempi ja helpommin saatavilla kuin vaikka Vichyn Aqualia Thermal -seerumi, joka myös on sopinut mun iholle.

  En tykkää hinnan noususta ja tilasin yhdestä nettikaupasta vielä vanhaa versiota vanhaan hintaan pari varastoon. En tykkää myöskään uudesta tuoksusta, sillä se on ärhäkämpi kuin entinen ja ärsyttää silmiä, kun nestettä naamalleen levittää. Harmittaa paljon, sillä parempi ja miedompi tuoksu oli Lumenen bonuksia siihen Vichyn kilpailijaan verrattuna.

  Oon aika vastarannankiiski tässä Lumenen imagomuutoskampanjassa, sillä mua ärsyttää nämä uudet lasipullot ja pipetit. Niin hankalaa ihme kikkailua! Arctic Aquan tehotiivisteen muovinen pumpputuubi oli ehkä halvan näköinen ja tuntuinen, mutta kätevä ja hygieeninen ja tuotteen loppuessa sen purtilon saattoi vaan leikata saksilla poikki ja käyttää viimeisetkin tipat. Näihin uusiin puteleihin jää aina pohjalle liru lillumaan, ei tule ulos sitten millään.

  Vastaa

  0
 21. Pullo tiivistettä loppui viikonloppuna > hain Tokmannilta vanhaa laatua hintaan 18,90 :) Tykkään.

  Vastaa

  0
 22. Aaa! Tämä selittääkin sen kun olin pidempään jo harkinnut hyaluronitiivisteen ostoa ja kun päätin sen hankkia niin järkytyin hinnasta, lähes kolmekymppiä! Meninkin sitten toiseen kauppaan siinä toivossa, että hinta olisi edes euron halvempi ja se olikin lähes 10 euroa halvempi. Tästähän se siis johtuikin, eikä siitä että kauppa olisi purnukkansa ylihinnoitellut niin kuin kuvittelin :D

  Harmi kyllä tuo hinnan nousu ja vaikka tuote onkin ihana niin en tuhlaa kauneustuotteeseen kyllä noin pitkää penniä :(

  Vastaa

  0
 23. Ostin muutama viikko sitten tuon hyaluronitiivisteen ja tykkäsin kuivaihoisena siitä kovasti! Toi mukavaa lisäkosteutta voiteen alle ja iho näyttää raikkaammalta nyt. Hinnan puolesta tuote tuskin jää kuitenkaan vakiokäyttöön, kuivaihoisena pullo hupenee nimittäin nopeaa tahtia :( Kokeilin myös Valo-sarjan uutta päivävoidetta, joka oli oikein miellyttävä voide järkyttävän voimakasta tuoksua lukuunottamatta...

  Vastaa

  0
 24. Kaikki on niin suhteellista.Mulla meni ennen paljon rahaa ihonhoidossa huti ostoksiin(erityisesti luonnonkosmetiikan voiteet ei Korresia ja Hausckaa lukuunottamatta ole sopineet iholleni). Sitten löysin vuosi sitten Diorin kosteuttavan seerumin jonka hinta on n.86 euroa pullo ja se on aivan täydellinen iholleni. En ole sitä kertaakaan ostanut täydellä hinnalla. Kerran -20%alelapulla Sokokselta ja kesällä hamstrasin sitä 3pulloa laivalta kappale hintaan 56euroa. Nyt viimeinen pullo menossa ja mietin uskallanko kokeilla jotain halvempaa vaihtoehtoa. Joten siihen nähden tuo Lumenen hyaloronitiiviste vaikuttaa todella halvalta ja mietinkin pitäisikö ottaa riski ja ostaa sitä pullollinen. Ja kyllä, omastakin mielestä tuo Diorin seerumi on todella kallis...mutta kun se on vaan niin hyvä tälle pintakuivalle yli 30v.iholleni.

  Vastaa

  0
  1. Mikä Diorin seerumi? Alkoi kiinnostamaan,kun itselläkin pintakuiva yli 30-v . iho :)

   Vastaa

   0
 25. Arctic Berry Cocktail kuulostaa just siltä mikä voisi pelastaa tämän hetkisen superpintakuivuuden. Löytyisiköhän luonnonkosmetiikan puolelta vastaavanlainen tuote?

  Vastaa

  0
  1. Tuo kuulostaa hyvältä, mutta välttelen soijaa... Jutussa ollut linkki 4 x silikonittomaan seerumipostaukseen ei toiminut. Löytyisikö Estelle&Thild merkiltä mitään samankaltaista kuin Lumenen Arctic Berry Cocktail?

   Vastaa

   0
 26. Pikku tarkennus: jos hinta on noussut kahdestakympistä kolmeenkymppiin, hintaa on nostettu puolella (50%). Siis ei vain kolmanneksella, vaan vieläkin enemmän. Tosi ikävää :/ Itsekään en noin paljoa viitsi yhdestä putelista maksaa, parikymppiä on jo kipurajoilla ellei oikeasti ole ihmetuote kyseessä.

  Vastaa

  0
 27. Hih, mun kuiva iho vetää tota öljyfaasia helposti kolme pumppausta. Tästä päästään taas siihen ikuisuusaiheeseen, että haluaako iholle jäävän tuotetuntua vai ei.. :D

  Vastaa

  0
 28. Minulla on käytössä The Ordinaryn hyaluronihappo+b5-seerumi enkä ole huomannut mitään eroa ihossani. Olen tosin vasta 26-vuotias ja minulla on aina ollut superhyvä iho...

  Vastaa

  0
 29. Niin ne mielipiteet on erilaisia...itselle laittoi myyjä Arctic Berry Cocktailia kämmenselkään Emotionissa ja ei vakuuttanut. Omalla tuntemuksella jäi iho hieman nahkeaksi ja jotenkin kinnaavaaksi. Ja se tuoksu...mieskin kommentoi että haisee ihan mummolle. Toisaalta itsellä on aina ollut todella tarkkaa se että ihoon ei jää tuotteista mitään tuntemusta, mikä on atoopikolle ihan hirveää koska kaikki hoitoon käytettävät voiteet on paksuja. Myöskin useimmille tuoksuille käy minun iholla niin että lopputulos on joko se geneerinen palasaippuan tuoksu tai sitten tuo mummo. Aika kauan saa hakea ennen kuin löytyy tuoksu joka minun iholla toimii. :(

  BTW, se Clarinsin hoitotiiviste minkä joulukalenteriarvonnassa voitin on aivan ihana. Siis olen ihan rakastunut siihen. Seuraavaksi olisi tarkoitus kotiuttaa saman sarjan detox-tiiviste. Nyt vaan kärkyn että tulee alennuskuponki joko Stockalle tai Sokokselle koska tuo 30-40 euroa on aika suolainen hinta, varsinkin kun on kotona minimituilla vauvan kanssa.

  Vastaa

  0
  1. BTW, se Clarinsin hoitotiiviste minkä joulukalenteriarvonnassa voitin on aivan ihana. Siis olen ihan rakastunut siihen.

   Jee, mahtava kuulla :)

   Jännä miten eri lailla tuoksuja voi aistia, ja toki tuoksumolekyylitkin käyttäytyvät eri lailla eri iholla. Mä en saisi Arctic Berry Cocktailin tuoksusta millään "mummoa"...! Liian sitruksinen mummoksi ^_^ Mutta mummo-tuoksukin on varmasti eri ihmisille eri asia. Mulle mummo-tuoksut ovat sellaista puuterista, tunkkaista ruusu- tai appelsiininkukka -osastoa, tai sellainen tietynlainen parfymoitu, ei-raikas tuoksu..

   Vastaa

   0
  2. Juu, mullekin mummotuoksu nimenomaan on sellainen puuterinen ja hyasintti/ruusu/makeat kukat...mutta, mun iholla tosiaan tuoksut jotenkin muuttuu, useasta tulee sellaisia tunkkaisia ja tositten pesuainemaisia. On melkein vakio että kun etsin uutta tuoksua (mikä siis on muutenkin hidas prosessi jo ihan testausrajoitustenkin puolesta) niin siinä menee varmaan parisen kuukautta. Viimeksi olin tyyliin testannut Stockmannilla koko varaston kunnes tärppäsi. :D Oman lisänsä tähän tuo se, että jokin (epäilen syylliseksi jasmiinia) aiheuttaa joissakin tuoksuissa aivan järkyttävän migreenin. Onneksi on fragrantica, nykyisin käyn sen kautta valikoimassa kiinnostavat tuoksut joita sitten käyn tuoksuttelemassa.

   Vastaa

   0
 30. Moi!
  Ostin tuota glow boost essenceä eilen kun oli 2 yhden hinnalla. Mulla ois yks kysymys, voiko C-vitamiinia sisältäviä tuotteita käyttää sekä aamion että illoin, vai voiko siitä tulla iholle ns. yliannostus ? :D Ku oon käyttäny tota Lumenen nordic-c arctic berry oil-coctailia aina iltaisin, niin voinko alkaa käyttää aina aamuisin tuota lumenen nordic-c glow boost tiivistettä? 🙂Ja vielä toinen kysymys, osaisitko suositella lumenelta jotakin hyvää seerumia aamukäyttöön, tuon glow boost tiivisteen jälkeen käytettäväksi? Kun seerumi multa vielä puuttuu, kasvovoide löytyy kyllä 😄 ja entä onko tuo glow boost tuote siis sama asia kuin hoitovesi? 😁
  Ihanaa kesää ❣🌻🌸🌷🌼

  Vastaa

  0
  1. Moikka!

   Lumene Nordic-C-sarjan tuotteissa ei ole niin korkeaa pitoisuutta C-vitamiinia, että iho voisi saada siitä "ylinnostusta", eli käytä vain sarjan tuotteita aamuin illoin :)

   Ja vielä toinen kysymys, osaisitko suositella lumenelta jotakin hyvää seerumia aamukäyttöön, tuon glow boost tiivisteen jälkeen käytettäväksi?

   Riippuu, mitä vaikutusta seerumiltasi haet :) Et maininnut ikääsi, haetko seerumia, jolla on jo anti-age-vaikutuksia vai ensisijaisesti kosteuttavaa seerumia?

   Jos toiveissasi on kosteuttava, kaiken ikäisille sopiva seerumi, suosittelen Hydra-sarjan seerumeita: joko kaksifaasista Oil Cocktailia (kuivemmalle iholle, saman tyyppinen kuin Arctic Berry Cocktail) tai vesipohjaista syväkosteuttavaa Arctic Dew -seerumia (janoinen ja kosteusköyhä iho).

   Jos kaipailet seerumilta jo ikääntymisen merkkejä kuten juonteita häivyttäviä tehoja, suosittelen Bloom-sarjan Kiinteyttävää ja silottavaa pikakaunistajaa.

   ja entä onko tuo glow boost tuote siis sama asia kuin hoitovesi?

   Ei ole, se on enemmänkin sama asia kuin seerumi :) Nordic-C-sarjassa on myös hoitovesi, se on tämä.

   Periaatteessa sinulla siis jo on seerumi tuon Glow Boost Essencen muodossa :) Mutta mikään ei estä laittamasta sen päälle vielä toista seerumia, saat maksimaalista kosteutta :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)