21.01.2017

Ruokahakemisto päivitetty :)

Ruokajuttujeni linkeistä on tullut paljon kyselyitä, ja nyt voin reseptien kaipaajien iloksi kertoa, että Ruoka-osion linkit on tänään vihdoin päivitetty vanhasta osoitteesta Kauneus & Terveys -muotoon. Eli nyt ne toimivat :)

Tunafingers_napostelulautanen_500px

Kaikki muut osion linkit on muutettu paitsi ravintolakokemukset, ne päivittelen myöhemmin. Blogissa on valtavasti sisäisiä linkkejä jotka minun täytyy muuton jälkeen manuaalisesti muuttaa, ja se vie paljon aikaa. Suosituimmista hakemistoista Kreikka-jutut ja Ruoka on nyt päivitetty, Suosikkituotteet odottaa vielä. Toivon saavani kaikki käytetyimmät linkit ajan tasalle kevään aikana.

Koko reseptihakemistoni löytyy siis täältä.

Ruokajuttuja päivitellessä minulle tuli hyvä mieli. Katselin kaikkia reseptejäni ja vinkkejäni ja mietin, miten paljon iloa ruoanlaitto on tuonut elämääni ja miten hassulta tuntuu, että siitä on vasta viisi ja puoli vuotta kun ylipäänsä opin laittamaan ruokaa. Mitään blogini kymmenien reseptien ruoista, edes yksinkertaisinta ateriakastiketta, en osannut valmistaa tai ollut edes kiinnostunut itse tekemään kymmenen vuotta sitten. Elin valmisruoilla ja "lisää-vain-vesi"-ratkaisuilla.

Ruokavalioremonttini suurin anti on kokkaustaidon ohella ollut ehdottomasti ravinnon monipuolistuminen, makumaailman avautuminen ja ruoan arvostuksen kasvaminen. Nämä ovat kokonaisuudessaan vielä paljon hienompi asia kuin turvotusten, päänsärkyjen, makeanriippuvuuden ja velton olon kukistaminen, jotka alun perin minut kannustivat uutta ruokavaliota kokeilemaan. Ei tällä muutoksella ole kuin voittanut :)

Munakas

On ollut hauska seurata, miten pelkkänä kosmetiikkablogina aloittaneen Karkkipäivän ruokajutuista on vuosien varrella kehkeytynyt koko blogin kolmas jalka. Alunperin anteeksipyydellyistä ruokapostauksista on tullut osa suosituinta sisältöä. Niitä lukevat palautteen mukaan jopa sellaisetkin lukijat joita ruokajutut tai etenkään vhh-henkinen ruokailu eivät muuten kiinnosta pätkääkään :) Hauskaa.

Koostin ruokaosion innostamana tähän muutamia teidän ja minun suosikkireseptejä blogista vuosien varrelta.  Tiedä vaikka olen K&T:n kautta saanut uusia lukijoita joille mun "ruokapuoli" on vielä jäänyt hämärään. :) Vaikka itse noudatan hiilihydraattitietoista ruokavaliota ja se näkyy resepteissäni (ne ovat 90-prosenttisesti viljattomia ja sokerittomia ja kasvisten osuus korostuu), niitä voi mainiosti soveltaa myös korkeahiilihydraattisina versioina.

Kukkakaalitortilla_

Kukkakaalitortilla

Yksi kestohiteistä! Vehnä- tai maissitortilloista en koskaan tykännyt edes hiilariaikoinani mutta kukkakaalitortilla on jotain aivan tajuttoman hyvää!

Uunikala_

Kolme suosikkia pakastekalasta

Ideoita budjettiaterioihin kalasta - arkisen pakastekalankaan ei tarvitse olla tylsää :) Minun suosikkejani ovat uunikala, kalapata ja wok-ruoat.

Pizza_IMG_3125_2

 

Valkoinen artisokka-vuohenjuustopizza

Oma suosikkipizzani, nam! Tässä on myös mielestäni paras vhh-pizzapohja kaikista eri jauhokombinaatioista joita olen testannut, kaikkein rapein.

Tonnikalapullat

Blogini suosituin resepti: tonnikalapullat.

Liikuttavaa, miten tämä yksinkertainen resepti lähti elämään omaa elämäänsä. :) Olen bongannut sitä netissä erinäisillä sivuilla "Karkkipäivän Sannin tonnikalapullina", vaikka alkujaankin kerroin reseptin olevan Alkon Etiketti-lehdestä. No, nyt ne on näköjään "mun pullat" :)

SurfnturfIMG_5683

Surf'n'Turf-salaatti romesco-kastikkeella

Ihan hillittömän, törkeän hyvä salaatti. Tekee melkein mieli laittaa 'salaatti' lainausmerkkeihin, niin tuhtia murkinaa on tämä setti.

Shakshuka

Shakshuka

Yksi parhaita lukijalta saamiani reseptivinkkejä! :) Tästä on muodostunut ihan lemppareimpia ruokiani. Mausteisen makeassa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia... mmmm...! Etenkin kylmään vuodenaikaan sopivaa täyttävää ja lämmittävää lohturuokaa. <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suklaakuppikakut mikrossa

Suklaaherkun äkilliseen nälkään! :) Tämä viljaton, sokeriton herkku valmistuu mikrossa minuutissa (plus se aika kun sekoitat yhteen neljä raaka-ainetta :))

Porkkanakakku_vhh

Porkkanakakku

Niinikään viljaton ja sokeriton mehevyys. Mums! Sijoittuu joka vuosi korkealla blogin luetuimpien postausten tilastossa ja on muodostunut kuuleman mukaan sisareni työkaverin lemppariksi, terkkuja vain :)

Vhh_suklaamyslipatukka

Maapähkinäinen suklaamyslipatukka

Aivan älyttömän herkullinen suklainen, pähkinäinen myslipatukka!  Suussa sulavan tumman kaakaopohjan päälle rakentuu vastustamaton kokonaisuus pehmeää maapähkinävoita, rapeaa mysliä ja nautinnollisesti raksuvaa vaniljasoijacrispiä kookoshiutaleilla hunnutettuna. Ei sokeria, ei viljaa, ei lisäaineita.

*

P.S. Ihana nostalgiahelmi on "Päivä ruokabloggarina" -postaukseni lokakuulta 2009 ^_^ <3 Siihen on dokumentoitunut loistavasti entinen safkaSanni - pastaa, Barillan oliivikastiketta, leipää ja Julia-karkkeja :) - Mutta olen näköjään osannut (jo) tehdä oman pastakastikkeen tomaattimurskasta ja kikherneistä, respekt :D

15 comments on “Ruokahakemisto päivitetty :)”

 1. Arvasinkin jotenkin, että sinulla on nyt tuo postausten läpikäyntioperaatio käynnissä (kuulostaa ihan valtavalta urakalta, jos kaikki joudut käsin läpikäymään!).

  Ruoka-asioista tuli muuten mieleeni, että tarvitsin tuossa toissapäivänä öljyä tai siis halusin lisätä sitä tortillan sekaan, kun pelkään ja tiedän saavani liian vähän öljyjä ruokavaliosta. Kävikin niin, että sekä käyttämäni pellavansiemenöljy oli vanhentunut, ja pullossa oli jäljellä vielä tosi paljon öljyä. Sitten oli pakko kurkata toista pulloa, eli paistoöljyä, jona käytän rypsiöljyä. Sitä oli käytetty varmaan alle desi ja siinäkin oli päiväys umpeutunut. :( Nyt ostin kaupasta vain yhden pullon öljyä, joka soveltuu molempiin käyttötarkoituksiin, mutta pelkään pullon ehtivän vanhentua ennen kun saan käytettyä sen loppuun. Miksei öljyä saa puolet pienemmissä pakkauksissa...?

  Vastaa

  0
  1. Tuo sun öljynkulutus kuulostaa niin hassulta meihin verrattuna :) (Mitenkään siis väittämättä että meidän öljynkulutus on jotain esimerkillisen hienoa ^_^, kunhan vain kommentoin :)) Meillä puolen litran oliiviöljypullo kestää ehkä noin kuukauden. Kaapissa on koko ajan kaksi pulloa ettei vain jouduta tilanteeseen että ruoanlaittotilanteessa ei yhtäkkiä olisikaan öljyä.

   Mun "entisen elämän" öljynkulutus oli varmaan samanlaista kuin sinulla, nyt kun mietin niin en muista oliko mulla kotona mitään öljyä ollenkaan... Salaatteja kun en syönyt niin en tietenkään tarvinnut mitään öljyä salaatinkastikkeeksi. Käytin paistamiseen (esim. wok-vihannekset) Flora Culinessea.

   Vastaa

   0
  2. Olen selkeästi vähän niin kuin sinä entisessä ruokaelämässäsi.

   Minullakin on eräs urakka, missä pitää manuaalisesti käydä läpi valtava määrä juttuja... Ja asian pitäisi tulla kevään aikana valmiiksi

   Vastaa

   0
  3. Olen selkeästi vähän niin kuin sinä entisessä ruokaelämässäsi.

   Mä taas olen saanut sen käsityksen kommenttiesi perusteella että syöt paljon "entistä minua" monipuolisemmin ja järkevämmin, sinähän tykkäät ymmärtääkseni kasviksistakin? :)

   Tsemppiä urakkaan :)

   Vastaa

   0
  4. Kiitos. Ja samoin sinulle, jos sinulla vielä on jotakin läpikäytävää blogin kanssa.

   No syön pääpiirteittäin suhteellisen terveellisesti, vaikka en laitakaan ruokaa, siis ainakaan lämmintä ruokaa. :) Niin, ja leipoa tykkään. En tiedä, harrastitko ennen leipomista?

   Vastaa

   0
  5. Leipomisesta olen tykännyt aina, vaikkakaan en leiponut hurjan aktiivisesti. Mutta tykkäsin leipoa koska leivonnaiset olivat heikkouteni ^_^ Mähän olin se pullahiiri... :)

   Vastaa

   0
 2. Oletko muuten koskaan käynyt naurujoogassa? Tuli vain mieleen, kun itseäni kiinnostaisi testata.

  Vastaa

  0
 3. Sattuikin sopivasti tämä postaus, kun juuri eilen tein noita tonnikalapullia! Ne on semmoinen ruoka johon kyllä iskee himo.. :D kerroin kaverilleni syöväni tonnaripullia ja hän kysyi, miten suostun syömään sellaisia. Selvisi, että hän luuli minun ostaneen jotain kaupan valmiita pullia ja sain sitten levittää hällekin Sannin tonnikalapullien ilosanomaa :D ^_^

  Vastaa

  0
 4. Suurkiitos tästä! Useimmin näistä valmistuu kukkakaalitortilloja tai suklaamikrokakkuja. Valkoista pitsaa tekisi mieli kokeilla. Pitsapohjan resptissä osa jauhojen mitoista on grammoja. Minulla ei ole keittiövaakaa, joten osaatko arvioida, mitä grammat ovat esim. lusikallisina?

  Vastaa

  0
  1. Minulla ei ole keittiövaakaa, joten osaatko arvioida, mitä grammat ovat esim. lusikallisina?

   Mittasin :) (Ja käynkin lisäämässä lusikkamäärät myös postauksen ohjeeseen.) Käytin mittana yhden ruokalusikan keittiömittaa.

   10 g vehnäleseitä = 4 rkl
   10 g heraproteiinia = vajaa 2 rkl
   5 g mantelijauhetta = 1 rkl
   5 g kookosjauhetta = vajaa 1 rkl

   Vastaa

   0
 5. Kiitos vaivannäöstäsi. On melkoinen urakka kyllä! Just tein tänä viikonloppuna tonnikalapullia. Pitkästä aikaa. On ne vaan niin hyviä. Mieskin innostui ja halusi tehdä itse. Sama juttu joka kerta. Kysyy tosi tarkat ohjeet ja sitten tekee kuitenkin ihan miten sattuu:) Ilmeisesti olivat hyviä kuitenkin..

  Vastaa

  0
  1. Mieskin innostui ja halusi tehdä itse. Sama juttu joka kerta. Kysyy tosi tarkat ohjeet ja sitten tekee kuitenkin ihan miten sattuu:)

   :) <3 Pääasia että maistuu :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)