Minulle tarjottiin sopivasti nyt reissumoodissa ollessani tilaisuutta lähteä mukaan Visan kampanjaan, jossa kerrotaan Visalla maksamisen tuomasta turvasta verkko-ostoksia tehdessä.
Tällainen kamppis sopii minulle kuin "nenä päähän", sillä olen ahkera nettishoppailija ja käyttänyt Visaa jo toistakymmentä vuotta. Esimerkiksi lentomatkat maksan aina Visalla. Olen saanut myös käytännössä kokea miten ostoturva toimii - Visalla maksaessa voi saada rahansa takaisin monissa tapauksissa jos jotain menee mönkään eikä saakaan ostamaansa tuotetta tai palvelua.
Itse käytän Visaa helppouden ja käytännöllisyyden lisäksi juuri tuon ostoturvan takia. Jos esimerkiksi lentoyhtiö tai matkatoimisto, jolta matkani varaan, menee konkurssiin ennen matkaani tai matkan aikana, saan rahani takaisin kun olen maksanut Visalla.
Ostoksistaan voi saada rahat takaisin myös, jos tilausta ei koskaan toimiteta, saa väärän tuotteen tai tuote saapuu vahingoittuneena.
Ongelmatilanteessa tulee aina ensiksi ottaa yhteyttä liikkeeseen josta on ostokset suorittanut. Mikäli tilanne ei selviä, otetaan reklamaation tekemiseksi yhteyttä omaan pankkiin joka hoitaa asian Visan kanssa.
Kuva: Hasbro
Tilasin kerran amerikkalaisesta keräilyleluihin erikoistuneesta nettikaupasta My Little Poneja, joita en koskaan saanut. Kauppa vaikutti asialliselta ja olin innoissani kun vihdoin löysin G3-sarjan baby-poneja, joita ei myyty Suomessa. Tein tilauksen, ja poneja ei kuulunut. Otin yhteyttä kauppaa pyörittävään mieheen, joka lupasi toimittaa ponit uudelleen. Viikot kuluivat eikä pakettia vain kuulunut. Mies ihmetteli paketin kohtaloa mutta lupasi lähettää tilauksen vielä kolmannen kerran.
Kun tilauksesta oli kulunut muutama kuukausi enkä edelleenkään ollut saanut poneja, ja myyjä väitti kivenkovaa postittaneensa paketit, otin yhteyttä pankkiini. Kaikki meni todella vaivattomasti; minulta pyydettiin tilauksen vahvistus ja kopio paketin toimitusta koskevasta sähköpostikeskustelustamme myyjän kanssa, ja rahat palautuivat tililleni ilman sen kummempia lisäkyselyitä tai selvittelyjä.
Se jäi tottakai harmittamaan että en saanut ponejani, mutta ainakin sain vahvistuksen sille kuinka sujuvasti Visan ostoturva toimii.
Buukkaamassa Las Vegasin hotellia
Täällä USAn reissussa maksamme kaikki matkaliput ja majoitukset Visalla. Ylipäänsäkin maksan aina kaikki lennot Visalla; tuntuu turvalliselta kun tietää että voi saada lipun hinnan takaisin, jos lentoyhtiölle tapahtuu jotain odottamatonta. Mieskin aina vitsailee, kun käytän paljon halpalentoyhtiöitä, että "Maksoithan sitten luottokortilla kun lennät noilla halpiksilla, mistä sitä tietää milloin joku niistä menee konkkaan" ^_^
Ostoturva on voimassa, teki ostoksia sitten suomalaisella tai ulkomaisella sivustolla. Ostoturvassa ei ole ylä- tai alarajaa tavaran tai palvelun hinnalle, vaan korvausta voi hakea minkä hintaisesta ostoksesta hyvänsä.
Voit saada rahasi takaisin jos olet maksanut ostoksesi Visalla ja:
Minulla oli välillä toinen luottokortti mutta vaihdoin takaisin Visaan, sillä koen Visan olevan käyttöehdoiltaan ja -ominaisuuksiltaan selkeämpi ja parempi. Ostoturvan lisäksi Verified by Visa -palvelu tekee verkko-ostamisesta entistä turvallisempaa; tätä palvelua käyttäessä vahvistan verkko-ostokseni aina pankkini verkkopankkitunnuksilla. Näin ollen, jos korttini joutuu vääriin käsiin, sillä ei voi tehdä verkko-ostoksia.
Voit tutustua Visan hyötyihin täällä.
Onko teille koskaan käynyt niin että nettiostokset ovat jääneet toimittamatta tai olette saaneet väärän tuotteen..? Onko tilanne aina selvinnyt?
Yhteistyössä Visa
22 comments on “Turvaa nettishoppailuun”
Olin eka et "voi ei nyt se Sanni sitten laittoi kuvia kortistansa ja joku tulee ja kopioi numerot!", mutta ethän sä nyt niin tyhmä tietenkään ollut! ;))))
Hahah, joo, blurrasin kyllä numerot ^_^ :D Olisi ollut ironian huippu kirjoittaa tällaisesta aiheesta ja sitten läväyttää luottokorttinsa numero kaikkien nähtäville XD
XDD
Vaikka en tiedä olisiko joku etupuolen tiedoilla pystynyt mitään ostamaan, kun turvanumero takana ja tosissaan vielä tarvitsee nettipankin tiedot.
mutta eikös nämä blurrauksetkin saa auki aika helposti jos vain tietää, kuinka. Kannattaisin, et paperi tms numeroiden eteen tai vahvoihin blurrauksiin ohje netistä. Vai olenko ihan väärässä?
Mun käsittääkseni kuva eli tiedosto muuttuu pysyvästi kun sen muokkaa ja tallentaa uudella nimellä. En tosin ole pro näissä asioissa mutta en ole kuullut tuollaisesta että pikselöidyn/blurratun kuvan saa jotenkin auki. Toisaalta, jos blurrauksen saisikin auki, ei kuvassa näy kortin CVV-numeroa joka on takapuolella, eli korttia ei kuitenkaan voisi käyttää. Ja vaikka CVV-numerokin olisi näkyvissä, loppuisi kortin väärinkäyttäjän yritys viimeistään siihen, kun systeemi pyytää mun verkkopankin tunnuksia.
Miten Visan turvallisuus suhteutuu PayPalin käyttöön? Olen tosi huono näissä ulkomailta tilaamisissa (tilaankin aina jonkun muun kautta, kun en itse uskalla). Eli onko Visalla maksaminen jo itsessään tarpeeksi turvallista vai pitäisikö maksu tehdä vielä PayPalin kautta? Tuoko PayPal asioihin lisävarmuutta?
PayPal tuo tiettyä lisävarmuutta, koska PayPalilla maksaessa myyjä ei saa tietää korttisi numeroita lainkaan (jolloin mahdollisten "fishyjen" kauppiaiden korttitietojen kopiointiaikeet mitätöityvät), mutta toiset taas eivät pidä ajatuksesta, että kortin numero annetaan PayPalille. En tosin ole kuullut PayPaliin liittyvistä petoksista, siis että PayPalin kautta olisi tapahtunut korttivuotoja, mutta kai sellainenkin mahdollisuus teoriassa aina on.
Täällä Usassa kun käytät luottokorttia, niin kurkkaa sinne nettipankkiin päivittäin ja tarkista, että kaikki ostokset ovat sinun omia. Viime keväänä ennen meidän perheen Suomi-lomaa huomasin, että miehen kortilla oltiin maksettu muutamalla satasella ruokakaupassa ja vielä sellaisessa kaupungissa, missä ei olla ikinä edes käyty. No soitto luottoyhtiöön ja molempien kortit kuoletettiin juuri ennen reissua, joten reissu meni sitten debit kortilla, joka tosin toimii ulkomailla visa credittinä. Kyllä muuten keljutti. Tuo ei ole edes ainoa kerta, että meidän tiedot on jossakin skannattu ja kortteja käytetty. Noin kerran vuodessa menee kortit vaihtoon skannauksen takia. Onhan se tietysti hyvä, että rahat saa iisisti pois, mutta siinä vaiheessa kun on reissussa ja mukana on, ainakin minulla yleensä, vain luottokortti, niin olen pulassa, jos tiedot varastetaan.
Varmasti ketutti :/
Mä en koskaan anna viedä korttia pois näkyvistä vaan menen ravintoloissakin aina maksamaan tiskille. Tällä menettelyllä kortin tietojen kopioinnin ei pitäisi olla mahdollista.
Koskahan täällä alkaisi yleistyä langattomien kortinlukijoiden käyttö... Suomessa kun on niin tottunut siihen että maksun voi hoitaa aina suoraan pöydässä ja on tavallaan itsestäänselvää ettei korttia viedä pois asiakkaan silmistä, niin tuntuu hassulta kun täällä ollaan vielä "vanhassa" systeemissä.
Mä maksan luottokortilla aina kun voin (siis kaiken Suomessakin ruokaostoista lähtien), käytössä on sekä Mastercard että Visa (matkalla esim. hyvä olla mukana molemmat jos toinen jostain syystä ei kelpaa, niissä on joskus eroja). En käytä luotto-ominaisuutta, vaan maksan kaiken laskulta heti pois, näin näkee kätevästi kuukauden menot yhdellä laskulla (plus Op:ssa kerryttää bonuksia). Mieluiten käytän Paypalia, sillä luottokortin antaman suojan lisäksi siellä saa myös ilmaiset palautuskulut (tietyin rajoittein). Oon tehnyt pariin otteeseen Paypalin kautta reklamaation Ebay-ostoksista ja viimeisimpänä suomalaisesta pienestä lastenvaatefirmasta (sain ensin viallisen haalarin ja palautus seikkaili myyjän ja postin mokien takia yli kuukauden maailmalla ja kärsivällisyys loppui). Tuon vikan ostoksen kanssa kiitin kyllä itseäni Paypalilla maksamisesta, sillä rahojen takaisin saaminen oli helppoa, myyjä ei siis enää mitään vastannut viesteihin ja en usko että olisi ollut niin helppoa pankin/luottokunnan kanssa hoitaa.
Aa, mielenkiintoista, tuota en tiennytkään.
Kaikki nettikaupat eivät vaadi verkkopankkikirjautumista.
Verkkopankissa voi itse määritellä onko kortissa käytössä/ei käytössä Internet -käyttö. Eli normisti pitää, että ei käytössä, mutta kun menee tekemään ostoksia, niin päälle ja sitten pois.
En ole matkustellut ja käyttänyt nettikahviloita. Mitenkä turvallisia niiden nettiverkot on käyttää?
Mulla on kai aivot puurossa (tai Vegas-höyryssä :D) kun en meinannut millään ymmärtää tätä lausetta, vasta kun luin sen ääneen siskolleni niin hän tulkitsi sen minulle :D ^_^
Mutta tuohan on tosiaan hyvä vinkki, tuo ehdottomasti lisäturvaa :) Mun verkkopankissa tuo toiminto ei löydy "käytössä/ei käytössä" -nimellä vaan verkko-ostosten rajaksi pitää laittaa 0€ jos haluaa laitta verkko-ostosmahdollisuuden "pois päältä".
En ole ikinä tullut edes ajatelleeksi verkkojen turvallisuuden kyseenalaistamista, joten en osaa tähän vastata. Olen aina käyttänyt huoletta minkä tahansa kahvilan, ravintolan tai ostarin verkkoa. Ehkä joku muu osaa sanoa voiko joku verkko itsessään olla epäturvallinen..?
Tästä oli joku aika juttua jossain lehdessä. Tietenkään en muista juuri mitään kyseisestä jutusta, paitsi että yksi turvallisuutta lisäävä tekijä on se että käyttää vain sellaisia verkkoja joissa on salasana (jonka saa siis kassalta/respasta tms. Kun verkot itsessään voi nimetä miten haluaa, niin esim lentokentällä voi olla lentokentän niminen verkko, joka onkin jonkun muun tahon järjestämä. Ja silloin on omat tiedot vaarassa jos sellaisessa verkossa surffaa.
Niin joo. tän postauksen alussa on jotain häikkää. Näkyy tämmönen tekstin pätkä:
[mittaustagi]
[conversionpixel campaign=’Visa’ title=’Turvaa verkko-ostamiseen’]
Joo, tuo oli sellainen kampanjaan liityvä koodinpätkä jolla voidaan seurata, montako kertaa jokin postaus on luettu. Kampanjoissa käytetään joskus tuollaisia, jotta asiakkaalle (esim. tässä kamppiksessa Visalle) voidaan kertoa, montako kertaa postaus on nähty.
ID:n puolella tuo koodi oli näkymätön mutta tuli näköjään esiin täällä K&T:n puolella. Poistin koodin kun sille ei enää ole tarvetta. :)
Aaa, okei, makes sense. Melkein kaikkiallahan on nykyään sellaiset avoimet verkot joihin saa liittyä kun hyväksyy ehdot (ja antaa sähköpostiosoitteensa, verkosta riippuen).
Hei Sanni!
Tuli mieleen, tilaatko yleensä kosmetiikkaa ulkomaisista verkkokaupoista? Jos tilaat, mitkä kosmetiikkaa myyvät verkkokaupat olet todennut kohtuuhintaisiksi ja turvallisiksi? Joissa tavaroita ei tarvitse odottaa kohtuuttoman kauan jne.
Olen ihaillut netissä ihania lahjapakkauksia, joita ei välttämättä aina Suomesta saa. Olisi kiva yllättää läheiset kivoilla kosmetiikkapaketeilla nyt jouluna. Välillä vain kuulee kauhutarinoita, että tilatut tuotteet ei ole aitoja vaan jotain kopioita jne.
Moi K-M! Tilasin ennen aivan valtavasti kosmetiikkaa ulkomaisista verkkokaupoista, mutta nyt kun saan tosi paljon kosmetiikkaa blogin kautta, on nettitilailu kuihtunut lähes olemattomiin. Blogin kautta saatu kosmetiikka tuo jo sellaisen "ähkyn" että ei enää jaksa innostua tilailemaan itse samaan malliin kuin ennen blogiaikoja.
Tein vuosia sitten postauksen kosmetiikan nettishoppailusta ja tuossa postauksessa listasin kauppoja joita silloin käytin:
https://karkkipaivablogi.com/2009/07/19/nettishoppailun-abc-eli-kuinka-voit-tilata-kosmetiikkaa-halvalla/
En tosin osaa sanoa mitkä niistä ovat edelleen toiminnassa, ja varmasti on tullut paljon lisää yhä vain parempia nettikauppoja "mun aikojen" jälkeen :) Feelunique.com oli kauppa josta tilasin kaikkein eniten, ja se ainakin on edelleen toiminnassa. Minulle ei koskaan sattunut vuosien varrella mitään feikkituotteita. Tai kerran epäilin muutaman StrawberryNetistä tilatun MAC-napin *ehkä* olleen feikkejä mutta en päässyt asiasta varmuuteen ja koska luomivärit kuitenkin toimivat hyvin ja olivat laadultaan sitä mitä odotin, niin en antanut asian vaivata :)
Kiitos vastauksestasi!☺