14.10.2016

Kosmetiikkafriikit suunnatkaa tänne

Nyt seuraa vinkki Ateenaan matkaaville kosmetiikkafriikeille. Teidän on käytävä tässä paikassa.

Minunhan piti esitellä paikka jo viime syksyn reissun yhteydessä, mutta tiedätte stoorin... niin paljon aiheita ja matskua, osa jää pois, osa jää odotuspenkille. Tiesin että tämä juttu jos mikä kuuluu ehdottomasti Karkkipäivään ja se tulisi ulos ennemmin tai myöhemmin. Se aika on NYT :)

apivitastore_kolonaki

Apivita Experience Store.

Olen kertonut teille aiemmin Apivitasta, Kreikan suosituimmasta paikallisesta kosmetiikkamerkistä. Korresin kilpailija ja monelta osin hyvin saman tyyppinen merkki, mutta kalliimpi ja kreikkalaisten itsensä korkeammalle arvostama. Kreikkalaiset pitävät Apivitaa huimasti laadukkaampana kuin Korresia, josta monet tuntuvat täällä ajattelevan että se on Apivitaan verrattuna massamarkettitavaraa. Meillähän Korres taas on brändinä jotain ihan muuta, toki se on hinnoiteltukin eri tasolle.

Vaikka ei olisi tippaakaan kiinnostunut Apivitasta, suosittelen silti jokaiselle kosmetiikasta (ja kosmeettisista elämyksistä) kiinnostuneille ehdottomasti vierailua Apivitan lippulaivaliikkeeseen, jos satutte joskus itsenne Ateenasta löytämään. Tämä viisikerroksinen myymälä-hoitola on aivan mieletön. Todellakin nimensä veroinen: Experience Store.

apivitastore_kartta

Apivita Experience Store sijaitsee Kolonakin kaupunginosassa alle kilometrin kävelymatkan päässä Syntagman aukiolta ja ydinturistialueelta.

Kolonaki on keskustan hienoin kaupunginosa, ns. keskustan mini-Beverly Hills, ja siellä on muutenkin mukava kävellä jos kaipaa välillä vähän muita maisemia kuin vanhaakaupunkia tai sitä ympäröivien korttelien rähjäisyyttä.

apivitastore_img_7229_3

apivitastore_img_7164_2

Myymälän katutason kerroksessa sijaitsee storen varsinainen myymäläosuus. Huomatkaa tilojen violettihohtoinen sävymaailma..! ^_^ <3

Tilan keskipiste on ns. "Filoxenia-pöytä" jossa vierailijat saavat hypistellä ja testailla Apivitan tuotteita. Pöytä on varustettu pesupisteellä jotta antoisan testailun jäljiltä tahmaiset kädet pääsee pesemään. :)

Nimi APIVITA muuten tarkoittaa "mehiläisen elämää", ja mehiläistuotteet ovatkin merkin sydän. Koko merkki on saanut alkunsa mehiläistuotteista kuten hunajasta, propoliksesta, vahasta, kuningatarhyytelöstä ja siitepölystä, ja nämä ainesosat ovat edelleen Apivitan tuotekehityksen kulmakiviä. Tuotteet eivät siis sovellu vegaaneille.

apivitastore_img_7218_3

Apivita-storen interiööri ja tunnelma taiteellisine yksityiskohtineen on huolella suunniteltu. Liikkeen ulko-ovi (ylimpänä ensimmäisessä kuvassa) ja myymälän kassa-alue ovat veistostaiteilija Nikos Yiorgos Papoutsidiksen käsialaa.

apivitastore_img_7163_2

Mariannan ja minun vieraillessa liikkeessä viime lokakuussa siellä oli juuri meneillään henkilökunnan koulutuspäivä. Saimme silti luvan tulla pienelle kierrokselle kun vetosin heihin että olen kaukaa Suomesta saapunut kosmetiikkaintoilija... ^_^ Sekin saattoi auttaa että sanoin kirjoittavani storesta jutun blogiini :)

Apivitaa ei myydä Suomessa ja sen saatavuus Kreikan ulkopuolella on muutenkin heikohko. Apivita ei ole samalla lailla kiinnostunut ulkomaiden valloituksesta kuin Korres. Mikä on aika jännä juttu, potentiaaliahan merkillä todellakin olisi ja luulisi että nykypäivänä kaikkia yrityksiä kiinnostaa laajentaa ja hankkia menestystä kansainvälisilläkin markkinoilla.

apivitastore_kerrokset

Experience Storen viidessä kerroksessa riittää nähtävää ja koettavaa.

Kerros 1: myymälä

Kerros 2: mehubaari, kirjasto, lahjamyymälä, yrttiapteekki (jossa voi mm. nuuskutella erilaisia Apivitan tuotteissa käytettyjä ainesosia)

Mehubaarista saa mm. mehiläisen siitepölysmoothien, kuinkas muuten :)

Kerros 3: luento- ja opetustilat

Kerros 4: kampaamo (+ mehiläisterassi :))

Kerros 5: spa/ kauneushoitola

apivitastore_img_7174_2

Kakkoskerroksesta näkee alas myymälään. Pidin kovasti isosta puusta joka kohoaa liikkeen keskellä. :) Ihastuttava yksityiskohta.

apivitastore_img_7181_2

Smoothie-baarin keittiö.

apivitastore_img_7171_2

apivitastore_img_7197_2

Neloskerroksen kampaamo. Apivitalla on myös hiusvärejä ja hiuskosmetiikkaa.

apivitastore_img_7190_2

apivitastore_spa

Hoitolaosaston lämpimän puinen décor toi mieleen Suomen <3 Täällä on myös sauna ^_^

apivitastore_mietelauseet

Saatan olla samaa mieltä tuon "dined well" -mietelauseen kanssa... :D

apivitastore_img_7193_2

Mehiläisterassi. Täällä asuu mehiläisiä, totta kai :)

Tai niin meille ainakin sanottiin, eihän sitä tiedä ovatko nuo laatikot vain koristeena... ;D

apivitastore_img_7220_2

apivitastore_img_7212_2

Värikkäät hyllyt kutsuvat minun tyyppistä asiakasta aina puoleensa...

Ahh, ihana, ihana paikka! :) Käykää ihmeessä jos tulee tilaisuus, tällaisiin paikkoihin ei törmää ihan joka yhteydessä. :)

Apivita_IMG_7265

Omat Apivita-tuotekokemukseni ovat edelleen aika rajalliset, mutta pinon erilaisia näytteitä (seerumeita, kasvovoiteita, vartalovoiteita, shampoita) olen ehtinyt Kreikka-vierailuilla käyttää. Yhdellä reissulla ostin Apivita-kasvoputsarin ja tänä syksynä käytössä on ollut tuo kuvan Shine & Revitalizing -hiusnaamio (tosin suoravärin kanssa miksattuna).

Kaikki Apivita-kokemukset ovat olleet pelkästään miellyttäviä. Jos asuisin Kreikassa niin tulisi varmasti käytettyä näitä enemmänkin.

Apivitan tuotevalikoimaan voi tutustua merkin kansainvälisillä sivuilla ja nettikaupassa.

6 comments on “Kosmetiikkafriikit suunnatkaa tänne”

 1. Tuonne haluaisin päöstä käymään. Tiedätkö, onko paikka auki sunnuntaisin? Palaamme Naxosilta Ateenaan viikon päästä sunnuntaina, jolloin on ainoa mahdollisuus päästä tällä reissulla liikkeeseen. Sain joskus näytteitä Apivitan kuningatarhyytelötuotteista, ja ne olivat aivan ihanan tuntuisia.

  Vastaa

  0
  1. Ei taida olla auki sunnuntaisin :/

   Tällaiset aukioloajat löysin netistä:
   Opening hours:
   Monday - Wednesday - Saturday 10:00-17:00
   Tuesday - Thursday - Friday 10:00-21:00

   Vastaa

   0
 2. Kolonaki, siellä on hetki asuttu <3 ihania nämä sun jokavuotiset kreikkapostaukset, niin kova ikävä itselläkin aina sinne!

  Vastaa

  0
  1. Arvaa onko tunteellinen ilta meneillään Psirrissä... Huomenna kohti koti-Suomea...

   Vastaa

   0
 3. Upea paikka! Olen joskus tilannut Kreikasta Korresin kosmetiikka, ja samassa pistin ostoskoriin yhden Apivitan huulivoiteen, koska muistin merkin blogistasi. Huulivoide oli sävyllinen versio, joten siitä sai ihanan tumman mustaherukkaisen sävyn ja se tuntui muutenkin hoitavalta :)

  Vastaa

  0
 4. Kuulostaa ihanalta! Vielä en ole merkkiin tutustunut, mutta hunajapohjaisuus inspiroi :)
  Apivitan tuotteita myy Suomeenkin esim. Pharmazon.gr-nettiapteekki, jossa on välillä jos minkälaista alennuskampanjaa meneillään... Postikulut toki nostavat hintoja.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)