29.09.2016

Pee-äs

Eiliseen postaukseen liittyen....

Tämä on nyt ehkä ihan hulluimpia päähänpistoja mutta kun se tuli mieleeni, niin jaan sen. Kun olen sellainen :)

lefteris_img_7289

Kun lähdin tänään aamuyöllä kello 05.15 Astypalealta, kohtasin satamassa yllättäen pappaystäväni Lefteriksen.

Vanhus tuli luokseni uurteiset kasvot hymyssä, rutisti minua ja sanoi että oli kovasti odottanut että olisin illalla tullut vielä tervehtimään häntä ylä-Choran viralliseen kohtauspaikkaan, "pappakuppilaan". Pahoittelin ja sanoin että olin kirjoittanut koko illan blogiini juttua Astypaleasta. Kerroin, että Lefteriskin oli päätynyt juttuun ja että olin kirjoittanut kafeneionista ja seinällä olevista vanhoista valokuvista.

Vanhus vaikutti ilahtuvan ja olevan ehkä vähän tohkeissaan. Kun laivan portit avattiin ja olin lähdössä, vaari tarttui minua kädestä ja sanoi, "Lähettäisitkö minulle yhden kuvan jonka otit, niin voin laittaa sen kuppilan seinälle?"

Koukeroisin kirjaimin hän kirjoitti lapulle Poste Restante -osoitteen. Monissa Kreikan pikkukylissä ei ole omia postilaatikoita vaan posti haetaan postitoimistosta. (...kuka posteljooni jaksaisi niitä labyrinttikujia edes kulkea säkkeineen... ^_^)

Ja tähän liittyy ideani. Minulle tuli mieleen, että entäpä jos ilahdutettaisiin Lefteristä ja astypalealaisia postikorteilla Suomesta?

Saari, jonka asukkaat vaikuttavat vilpittömästi surevan sitä, että ovat jääneet turismi-Kreikan takapajulaan. Saari jolle hallitus (joka vastaa julkisten laivareittien suunnittelusta) ei suo kunnollisia laivayhteyksiä että useampi jaksaisi löytää tiensä Astypalealle saakka.

Minulle tuli haikea olo lähteä Astypalealta. Domatiani isäntäkin katsoi minua vähän pettyneen näköisenä kun ilmoitin lähdöstäni, "Why you stay so short time? So soon you leave?"

Niin minulle tuli mieleen, että jos ilahdutettaisiin saarelaisia terveisillä Suomesta :) Välitettäisiin heille tunne, että jossain Pohjolan perukoilla yhdessä maassa jokunen ihminen kuuli nyt Astypaleasta :) Choran kafeneionin kuvaseinä saisi täydennystä pohjoisen eksoottisilta kulmilta ^_^ Ehkä tämä on ihan höpsö idea mutta jos joku haluaa lähteä mukaan, niin se olisi mukavaa :) Koska ilahduttaminen on mukavaa <3

Postikortin voi laittaa osoitteeseen:

LEFTERIS AGGELIS

POST OFFICE

CHORA

85900 ASTYPALEA, DODEKANISOS

GREECE

.

P.S. 2 Ootte niin parhaita kun innostuitte tästä ^_^ <3 <3

92 comments on “Pee-äs”

    1. Ihanaa että innostuitte!! <3 Kiitos teille! Ja tämä on siis teille kaikille :)

      Voi että, vähänkö ne yllättyvät siellä saarella... ^_^ Niin mahtavaa!

      Vastaa

      0
  1. Voi miten hauska, ja jos saa sanoa, sannimainen idea! Ehdottomasti osallistun. :)

    Vastaa

    0
  2. Ei hitsi miten ihana idea! Pitää huomenna käydä hakemassa kortti ja merkki :))

    Vastaa

    0
  3. Ihana idea!! Oon tosi huono lähettämään kortteja, mutta jospa saisin yhden kortin lähetettyä Kreikkaan saakka.

    Vastaa

    0
  4. Ihana olet <3 Jospas vaikka saisin aikaiseksi kortin, saapi nähdä, mutta ainakin laitan idean korvan taakse :)

    Vastaa

    0
  5. Aivan huikea idea! Todellakin ilahdutetaan heitä. Oonkin juuri Lapissa niin täältä voi laittaa jonkun mukavan lumisen kuvan vaikka joulupukista :))

    Vastaa

    0
  6. Ja sekin piti vielä sanoa, että on jotenkin niin hassua, että jossain on vielä noin yksinkertaisia osoitteita. Seychelleilläkin osoite oli pienemmillä saarilla tyyliin ihmisen nimi ja siihen perään ko. saaren nimi and that's it. Ja se ei edes ollut poste restante vaan ihan kotiosoite.

    Vastaa

    0
  7. Ihana idea! :) Täytyy koittaa muistaa ostas ensi viikolla Turku postikortti ja lähettää terkut ;) Millähän postimerkillä menee perille asti?

    Vastaa

    0
  8. Ihana ajatus Sanni! Ilahduttaminen on todellakin mukavaa, joten täältä Vantaalta ainakin lähtee postikortti Astypaleaan :)

    Vastaa

    0
  9. Eikä! Ihan mahtava idea!
    Oot ihana kun keksit kaikkea tollasta millä ilahduttaa muita <3

    Vastaa

    0
  10. Ihana idea! Laitan kortin! Menimme syyskuun alussa 10 päiväksi Parokselle ja kieltämättä vähän säälimme niitä ihmisiä, jotka pitkääääää laivamatkaa vielä jatkoivat Amorgokselle ja Astypalealle (siis sen laivamatkan pituuden takia). Kortti ei välitä matkojen pituuksista!

    Kuulin muuten, että Amorgoksella se kahvila ei enää esitä Luc Bessonin elokuvaa tekijänoikeusasioiden tms. takia?

    Ihanaa Kreikan lomaa sinulle! Näiden Kreikka-juttujen ansiosta aikanaan blogisi löysinkin!

    Vastaa

    0
    1. Kuulin muuten, että Amorgoksella se kahvila ei enää esitä Luc Bessonin elokuvaa tekijänoikeusasioiden tms. takia?

      Juu, eivät enää esitä. Mutta syytä ei kerrottu, kenties se liittyy juurikin tekijänoikeuksiin.. Harmi kun en päässyt katsomaan sitä siellä. :/

      (Ihanaa muuten että olitte Paroksella ^_^)

      Vastaa

      0
  11. Ihana idea, juuri tällaisista tykkään! Jos vain muistan huomenna, niin laitan korttia menemään. :)

    Vastaa

    0
  12. Kortti kirjoitettu! Nyt pitää vain muistaa käydä ostamassa postimerkki.

    Vastaa

    0
    1. Nyt vasta luen näitä tarinoitasi, ja innostuin kovasti tästä korttihankkeesta. Laitanpa minäkin menemään kortin Lefteris papparaiselle.

      Vastaa

      0
    2. :)

      ...tosin, viimeisimmän tiedon mukaan jonka sain Astypalealta, kortit eivät ole tulleet perille :/ Lefteris ei kuulema toistaiseksi ole saanut mitään postia :(

      Vastaa

      0
  13. Pitää laittaa Espanjastakin kortti :) Jos tosiaankin niin pieni asia voi ilahduttaa Lefteristä ja muita saarelaisia, se on hienoa :) Hyvä idea!

    Vastaa

    0
  14. Olisi ehkä kiva, jos kortteja tulisi pidemmällä ajanjaksolla. Ensi talvena voisi lähettää jonkin lumisen kuvan, ehkä valokuvan... Toisaalta nyt saisi kuvan ruskasta...

    Vastaa

    0
  15. Mahtava idea! Olen niin mukana tässä!! Onneksi osaan myös jonkin verran kreikkaa, niin voin raapustaa sitäkin pappaselle :)

    Vastaa

    0
  16. Ihana idea! <3 Postcrossing-harrastajana oon niin mukana tässä, pian lähtee terveiset Joensuusta matkaan :)

    Vastaa

    0
  17. Ja P.S. Oon ehkä vähän herkällä tuulella, mutta mulle tuli tästä ideasta niin hyvä mieli että alkoi ihan itkettää! :D Sanni, olet ihana <3 ^_^

    Vastaa

    0
    1. Awww :) <3 Itse olet ^_^ Kun lähdet mukaan ilahduttamaan tuntemattomia :)

      Kortin lähettäminen on pieni asia ja pieni sijoitus mutta sillä voi saada moninkertaisesti iloa aikaan, iloa jota ei voi mitata postimerkin hinnassa ^_^ Olen ihan älyttömän ilahtunut ja liikuttunut että lähditte näin monilukuisesti mukaan mun ideaan :) <3 Kiitos teille! :)

      Vastaa

      0
  18. Sydämellinen idea <3 Porista lähtee postia Astypaleaan.

    Taas nää sun matkakuvat nostattavat matkakuumetta - vielä joskus minäkin lähden saarihyppelemään :)

    Vastaa

    0
  19. Ihan ehdottomasti lähtee kortti. Etsin vielä jotain paikallista tästä merikaupungista. Sama meri meitä ympäröi, vaikkakin muuten hyvin erilaisissa ympyröissä. Ihan loistava idea!

    Vastaa

    0
  20. Eli menee perille 1. lk merkillä? Aivan ihana idea - ei kai tässä muu auta kuin laittaa postia myös Turusta menemään :) <3

    Vastaa

    0
    1. 1. lk merkki on käsittääkseni arvoltaan 1,20€. Vielä viime vuonna postimaksu oli sama ympäri maailmaa 20 grammaan saakka jolloin tuon 1.lk:n merkin saattoi lyödä minne päin tahansa menevään kevyeen kirjeeseen tai korttiin, mutta nyt ulkomaan postimaksu on näemmä 10 senttiä kalliimpi.

      Vastaa

      0
  21. Mahtava idea!♥ Täältä lähtee huomenna kortti kohti Astypaleaa.
    On ollut taas ihanaa seurata matkaasi♥

    Vastaa

    0
  22. Hei,
    Savosta lähtee tänään koivikkopostikortti Dodekanesiaan. Tiedä vaikka jollain tulevaisuuden saarimatkalla käyn kyseisellä saarella. Kiinnostuin siitä heti.

    Meidän Kreikan matkamme on enää reilun kahden viikon päässä. Huomasin laivalippuja myyviltä sivuilta, että saatavilla olisi erittäin edullisia tarjouslippuja, joita ei kuitenkaan voi ostaa netin kautta (esim. Piraeukselta Naxokselle vain 20 euroa, vaikka "normaalihinta" on 36 euroa). Tiedätkö, saako noita edullisia lippuja esim. Ateenan lentokentän laivamatkalippuja myyvästä toimistosta? Olen vähän kahden vaiheilla, ostaisinko liput etukäteen netin kautta, jolloin ne toimitettaisiin Piraeuksen hotelliin, vai hoidanko asian vasta Ateenassa. Nuo erikoisedulliset liput kiinnostavat, sillä siinä säästyisi matkabudjettia johonkin muuhun, vaikkapa ravintolassa herkutteluun.
    Hyvää matkan jatkoa sinulle!

    Vastaa

    0
    1. Tiedätkö, saako noita edullisia lippuja esim. Ateenan lentokentän laivamatkalippuja myyvästä toimistosta?

      Minä olen saanut noita erikoistarjouslippuja ihan suoraan lippuagentuureista eli siis yleisistä laivalippuja myyvistä toimistoista. Miltä sivustolta löysit tarjouksen? Joskus eri sivustot näyttävät eri hintoja, mutta tarjoushinnan pitäisi käsittääkseni olla voimassa osti lipun mistä hyvänsä. Sataprosenttisen varmaa tietoa minulla ei tästä ole, mutta mieleeni on jäänyt eräskin kerta, kun olin bongannut netistä 20 euron tarjouslipun Pireuksesta Rhodokselle (hinta näkyi vain yhdellä sivulla), ja sitten kun menin lippumyymälään, virkailija sai esiin saman hinnan. Mä olen siinä ymmärryksessä, että koska Kreikan julkisen laivaliikenteen hinnat päättää valtio, niin kaikilla jälleenmyyjillä tulee näkyä samat hinnat. Lippujen elektroninen myyntisysteemi on vuosia sitten yhtenäistetty ja tosiaan kaikkien päätteiden tulisi antaa samat hinnat. Tarjoushinta tarkoittaa sitä, että laivayhtiö itse ottaa lipusta "takkiinsa" ja haluaa kampanjalla houkutella lisää matkustajia reitille.

      Vastaa

      0
  23. Pappaystävä! Pappakuppila! Mun sydän sulaa :D Lähetän ehdottomasti kortin!

    Vastaa

    0
  24. Toivottavasti kuullaan joskus myöhemmin, saiko Lefteris kortteja ja pitikö hän niistä! Täältä lähtee muutama kortti Inarista saakka. :) Ihana idea. Ihan itkettää.

    Vastaa

    0
    1. Setä ei taida tajuta internetin päälle mitään mutta mä ajattelin että laitan myöhemmin sähköpostia domatiani isäntäpariskunnalle ja kysyn korteista :) Luulen nimittäin, että noin pienellä saarella uutiset kyllä kulkevat :) He tietävätkin Lefteriksen, kun näytin kamerasta kuvaa niin he olivat että "Aaaa, Lefteris..!"

      Vastaa

      0
  25. Sain aikaiseksi eli kortti postitettu :) Mahtaa olla ihmeissään, kun alkaa kortteja sadella! Olis kyllä huippua, jos joskus vois jotenkin saada tietää, miten hän kortteihin suhtautui. Ellei vallan päädy kefeneioninsa suureksi legendaksi kortteineen ;)

    Vastaa

    0
    1. Ellei vallan päädy kefeneioninsa suureksi legendaksi kortteineen ;)

      Hihi ^_^ Ei vitsi mä olen niin innoissani tästä :) Kuten tuossa just ylempänä kirjoitin, ajattelin laittaa myöhemmin syksyllä sähköpostia domatiani omistajille ja kysyä korteista. He varmasti tietävät kaikesta mitä saarella tapahtuu :)

      Vastaa

      0
  26. Revontulikortti Rovaniemeltä lähti kohti Kreikan saaristoa. Turistiklisee ei tuntunut yhtään kliseeltä, kun ajatteli ettei kortin vastaanottaja ole ehkä koskaan revontulia nähnyt. Meillähän nuo loimottavat parhaimmillaan harva se ilta, kun vain menee riittävän syvälle metsään, kauas valosaasteesta.

    Vastaa

    0
  27. Ihana ajatus! Kiitos muutenkin ihanasta blogistasi, muistin tämän jostain menneisyydestä kun kaipasin meikkausohjeita, kiitos siis myös meikkauksen perusohjeista! Luin aluksi vain kosmetiikkajuttuja, mutta facebookin kautta olen nyt sitten lukenut näitä uusimpia matkapostauksia ja suoravärijuttuja :)

    Harrastan postcrossingia ja siinäkin hauskinta on nykyisin ilahduttaa saajaa sopivalla kortilla, vaikka tietysti on myös kiva saada kortteja ympäri maailmaa. (www.postcrossing.com)

    Kotimaan 1.lk:n postimerkki riittää ulkomaille 2-luokkana, eli Economy-merkintä korttiin ja laatikkoon! ja postcrossing harrastajien kokemusten mukaan ei 2.lk ole juurikaan hitaampi kuin 1.lk ja Astypalealle varmaan vielä vähemmän merkitystä :) jos siis tuntuu hankalalta lähteä ostamaan erikseen lisämerkkejä.

    Vastaa

    0
    1. Kiitos tuosta Economy-luokka-vinkistä :) Niin ei tarvitse lisäillä postimerkkiä ykkösluokan merkin lisäksi. :)

      Ja kiitokset vielä myös blogipalautteesta <3

      Vastaa

      0
  28. Kyllä vaan vanhalle tutulle, Lefterikselle laitan postikortin huomenna Turusta.

    Vastaa

    0
    1. Vanhalle tutulle? :) Tiedän että sinäkin olet Kreikan kävjä, oletko sinäkin siis kohdannut Lefteriksen Astypalealla? :)

      Vastaa

      0
    2. Reissukaverini tutustui Astypalealla häneen aikoinaan ja ovat pitäneet puhelinyhteyttä. Vappuna 2015 hän tuli Naxokselle meitä tapaamaan. Ihanan avulias ja hyvä kreikan opettaja hän on joten englantia käytimme hänen kanssaan vain vähän. Tiesitkö, että hän on postissa työssä ja ilmeisesti itse noutaa säkillisen postikortteja laivalta? Skootterillaan hän huristelee pitkin saarta ja käyttää mitä kummallisempia löytämiään "aarteita" eli oksia, köysiä ja laupankappaleita yms. hyödykseen viljelyksillään. Hienoa kierrätystä!

      Vastaa

      0
    3. Siis ei hyvänen aika... :D :D Maailman pienuus jaksaa hämmästyttää joka päivä ^_^ Ihan uskomatonta - tapaan syrjäisellä Kreikan saarella papparaisen ja hetkeä myöhemmin käy ilmi että blogini lukijan kaveri tuntee hänet...! Mieletöntä :)

      Minulle Lefteris kertoi olevansa eläkkeellä, ja sen ikäiseltäkin hän kyllä näyttää, reilusti päälle 70-vuotias. Mutta tuo, että hän noutaisi postia laivalta selittäisi sen, miksi hän oli aamuyöllä kello 5 satamassa, vaikka ei ollut itse lähdössä mihinkään :) Kysyin, että mitä ihmettä teet täällä tähän aikaan, niin hän vain vastasi arvoituksellisesti että "I have some work to do". Ajattelin, että saarelaisilla ehkä on juttuja joissa he auttelevat toisiaan, eläkeläisetkin :) Ja se varmaan pitää paikkansa :)

      Vastaa

      0
    4. Lefteriksen ikää on vaikeaa arvata, en usko olevan "reilusti" yli 70.Todellakin, saarelaiset auttavat varmasti tuolla(kin) toisiaan. Huomasitko muuten Amorgoksella, miten iäkkäitä olivat bussikuskit? Kreikan papat ovat energisiä...

      Vastaa

      0
    5. Lefteriksen ikää on vaikeaa arvata, en usko olevan ”reilusti” yli 70.

      Ai :D No, kai nämä ovat yksilöllisiä juttuja mutta oma äitini on yli 70 ja Lefteris näyttää häntä paljon vanhemmalta ;)

      Ne bussikuskit joiden kyydissä istuin Amorgoksella olivat max. 3-kymppisiä :)

      Vastaa

      0
    6. Lensin 2.6.2012 Ateenasta Astypalealle ja viivyin 6.6. asti. Suomalaiselle lentojen hinta ei ollut kallis.
      Choran tuulimyllyn turisti-infon tyttö kertoi, että parhaiten saarelle pääsee Kalymnokselta.
      Kirjoittelin reissustani silloin kreikkanettiin kohtaan "muut saaret".

      Vastaa

      0
    7. Yritinkin eilen käydä katsomassa blogistasi Astypalea-juttua mutta sivuilla lukee "Muutostyö käynnissä" eikä näy artikkeleita.

      Ja kyllä, Astypalealle on paremmat yhteydet Rhodokselta ja Kalymnokselta päin (tosin ei sieltäkään kovin tiheästi, mutta sentään järkevämpiin kellonaikoihin). Mutta valtaosa turisteista saapuu kuitenkin Ateenan suunnasta, joten Dodekanesian yhteydet eivät auta kuin marginaalisesti.

      Vastaa

      0
    8. Kreikkanetin se teksti("Muutostyö...) ei tarkoita mitään. Sivut ovat kyllä käytössä ja juttuja siellä on todella paljon.

      Vastaa

      0
    9. Jaa, muistelin käyneeni aikaisemmin sivullasi joka oli blogin muotoon rakennettu. Tuo Kreikka.net'hän on keskustelufoorumi?

      Sekoitankohan minä nyt sinut toiseen lukijaan, tai sitten sinulla on myös blogi? :) Etkös sinä ole se henkilö joka kommentoi "Paluu Joonialle" -postaukseeni? Ainakin nimi on sama :)

      *hetkinen, käy tarkistamassa*

      Noniin, selvisi, sulla on blogi erikseen, ja Kreikka.net on erikseen :)

      Vastaa

      0
    10. Kyllä, juuri niin. http://www.kreikka.net on kyllä toiminnassa vaikka etusivu väittää muuta. Sieltä kohdassa "muut saaret" on minunkin tekstejäni Astypaleasta.
      Vuosi sitten opettelin tekemään blogia ja se oli mukavaa, kun reissasin yksin eikä ollut juttukaveria.(odysseus3.blogspot.fi) Tänä vuonna on kirjoittaminen blogiin vähentynyt koska on ollut reissukaveri mukana, mutta valokuvia sentään olen laittanut sekä blogiin että facebookin ryhmän ( Kreikka - pienet ja erikoiset kohteet) albumiin.

      Vastaa

      0
    1. Kiitos Jusu :) Ja hei vihdoin sain jätettyä kommentinkin sun ihanaan Lefkada-postaukseen :) Unohdin muuten kirjoittaa siihen että Nikiana näytti sun kuvissa tosi isolta paikalta, melkein kaupungilta, ja se yllätti. Itse en ehtinyt käydä siellä (tai ajoin vain bussilla ohi) mutta luulin sitä paljon ihan pieneksi kyläksi.

      Vastaa

      0
  29. Korsnäsistakin lähtee kortti joku päivä,aivan mahtava idea❤️ Tykkään niin kovasti lukea näitä sinun matkajuttuja ja kaikkea muutakin.

    Vastaa

    0
  30. Loistava idea! Ehdottomasti mukana, tänään pitää suunnata korttiostoksille :D

    Vastaa

    0
  31. Ihana idea! Löytyi sopivasti yksi Helsinki-korttikin jemmasta :D Toivottavasti Lefteris saa läjäpäin kortteja :)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat