10.09.2016

@ Ateena

Hikinen, tahmea tervehdys kun odottelen suihkuveden lämpiämistä.

Täytyy kai se nyt yksi Kreikka-päivitys tämän päivän puolella vielä laittaa kun kerran bannerikin jo vaihtui ^_^

(Instagram-seuraajat saattoivat aiemmin päivällä todeta että joo, sieltähän se kuvafloodaaja nyt kuoriutui... ^_^ Mä niin arvasin tämän. Täällä reissussa tulee kyllä hinku jakaa kuvia ja hetkiä. Ehm, onko instassa jotain etikettiä siitä kuinka paljon on liian paljon kuvia..?)

Rakas, rähjäinen Ateena. Vastahan minä sinut hyvästelin.

Ja nyt olen täällä taas. Tällä kertaa ovi avautui yhteen ehdottomista lempikaupunginosistani, Psirriin. Asun täällä persoonallisessa kaksikerroksisessa Airbnb-kämpässä kaikkien (!) Ateenan ystävieni ollessa tänä viikonloppuna muissa maisemissa. Talo vaikuttaa aika lailla hylätyltä, en tiedä asuuko täällä edes muita kuin mä... :D

Ylimmät kuvat on mun kotikadulta. Airbnb-emäntäni katsoi hiuksiani ja liila-minttuja kynsiäni ja sanoi, että värityksen puolesta ainakin sovit tänne :)

Colours of Athens.

ateena_100916

Perinteisesti, syön aina kreikkalaisen salaatin ensimmäisenä matkapäivänä. Tätä tulee tehtyä kotonakin harva se viikko mutta eihän se ole sama asia Suomessa kuin täällä. Ei maistu samalle.

ateena_100916_img_5090

Mielessä matkaonnen lisäksi tänään:

Vuosi vuodelta, siedän aurinkovoiteisen tahmeaa ihoa vähemmän ja vähemmän. Rasvausoperaatio ärsyttää ihan hemmetisti. Ja pakko vain on rasvata, sen tietää mitä seuraa jos sen skippaa. Ainakin nyt alussa kun iho pitää taas totuttaa aurinkoon.

Toive: voisiko joku pian keksiä tabletin muodossa otettavan aurinkosuoja-aineen? Jep, rusketusta edistäviä aurinkopillereitä on jo, mutta niiden antama suoja ei ole riittävä. Eivätkä ne käsittääkseni suojaa UVA:lta joka on ihoa ikäännyttävä säteily, UVB:n polttaessa. Mutta oikeasti - mä en jaksaisi rasvata. Joka vuosi mietin eikö ihon suojaamiseen jo keksitä jotain vähemmän vaivalloista ja tahmeaa tapaa. Joku muu jolla vastaavat antipatiat aurinkovoiteita kohtaan?

ateena_100916_img_5174

Lampputaiteella koristettu Pitaki-katu Psirrissä ilahduttaa minua joka kerta kun kuljen tästä. Lamput eivät ole väliaikainen projekti vaan ovat olleet kadulla jo vuosia.

Väreissä on jotain joka saa minut iloiseksi. Siksi Psirri kuuluu mun lempparihengailupaikkoihin Ateenassa, täällä seinät ovat täynnään graffiteja ja muuta taidetta. Eikä sekään haittaa että Psirrissä on keskustan halvimpia ravintoloita. :)

Oho, nyt paukkuu ukkonen. Ja kunnolla.

Ainiin - minua luultiin tänään neljä kertaa paikalliseksi..! Kolme kreikkalaista tuli puhuttelemaan minua kreikaksi, ensimmäinen jopa aloitti sanomalla, "Oletko Kreikasta?" Sen verran ymmärrän kreikkaa. Ruokakaupassa saksalainen turisti tuli kysymään, puhunko englantia, ja kun vastasin myöntävästi, hän kysyi voisinko suositella jotain hyvää kreikkalaista jogurttia. Seisoimme siis jogurttiosastolla. Kun sanoin että voinhan toki suositella mutta en tunne jogurtteja yhtä hyvin kuin paikallinen, turisti oli ihan että "Whaat, you're not local?"

Kai tätä voi pitää vahvana indikaationa sille, että olen täällä jo niin kotonani että olemus on enemmän paikallisen kuin turistin? :) Silti, en kyllä käsitä miten tämän näköistä tyyppiä voisi pitää kreikkalaisena.

 ateena_100916_img_5100

Mun suihkuvesi on nyt lämmennyt, lähden hinkkaamaan päivän aurinkovoide-hiki-ilmankosteustahmat iholtani. Aamulla herään epäilemättä yhtä tahmeana. Tästä ilmankosteudesta eivät tykkää kuin kynnet...

Kreikkalaisissa kodeissa vesi lämmitetään aina erikseen suihkua tai muuta lämminvesitarvetta varten, tavallisilla ihmisillä ei ole varaa pitää vesiboileria päällä koko päivää koska sähkö maksaa niin paljon.

Olen tämänkin jutun jo muistaakseni kertonut aiemmin mutta kerronpa vielä uudelleen, kun se on jäänyt minulle pieneksi traumaksi ja kuvaa hyvin suomalaisen ja kreikkalaisen suhtautumiseroa veteen.

Olin muinoin, parikymppisenä nuorena tyttönä viikon mittaisella vierailulla ystäväni Miltonin luona Kreikassa. Milton asui tuolloin vielä vanhempiensa luona. Minulle näytettiin miten boileri laitetaan päälle mutta ei viitsitty ilmeisesti vieraskohteliaisuudesta sanoa, että veden lämmitystä sitten rajoitetaan. Kävin joka päivä lämpimässä suihkussa ja saattoipa boileri joskus jäädä jäljiltäni vähän turhan pitkäksi aikaa päälle. Kun vierailu oli ohi ja minä palannut Suomeen, Miltonin äiti oli todennut järkyttyneenä että "Se Sanni käytti viikossa saman verran lämmintä vettä kuin me vuodessa..!" Olin tajuamattani aiheuttanut perheelle tuntuvat lämmityskulut. Milton halusi varmaankin vähän "näpäyttää" minua ja kertoi siksi äitinsä reaktiosta. Ai herranjestas että olin nolona... Myöhemmin minulle selvisi, että monet paikalliset käyvät usein kylmässä suihkussa säästääkseen lämmityskustannuksissa ja suorittavat ehkä kerran viikossa perusteellisemman peseytymisen lämpimällä vedellä.

Kyllä meillä on Suomessa luksusta kun vain väännämme hanan päälle ja kuumaa vettä tulee loputtomiin. Meidän on ollut helppo tottua tuhlailevaan veden käyttöön...

.

Vaikka mieli on nyt Kreikka-moodissa, tarkoitus olisi saada huomenna valmiiksi matkarapsa Riian matkalta.

Riiassakin on muuten värikästä arkkitehtuuria :) <3 Ihana kaupunki sekin.

Hei - jos joku matkalla mukana olleista muistaa sen Lottea avustaneen symppiksen miehen nimen niin laittakaa mulle! :D Mä kysyin sen nimen vaikka kuinka monesti matkalla mutta taas olen unohtanut...

65 comments on “@ Ateena”

 1. Ihanaa, Kreikka-postauksia! Tykkään kaikista muistakin blogin aihepiireistä mutta rakastan lukea Kreikka-juttuja, varsinkin näin kun syksy jo hiipii nurkilla koto-Suomessa. Ihanaa reissua!

  Vastaa

  0
 2. Ootko kokeillut LRP:n aurinkotuotteita suihkeena? Ne ei lähmää mulla lainkaan. :)

  Vastaa

  0
  1. Ootko kokeillut LRP:n aurinkotuotteita suihkeena?

   En ole, mutta olen kyllä pannut merkille että suihkeet tahmaa vähemmän. Olenkin siirtymässä ensisijaisesti niiden käyttäjäksi - mutta yhtä rasittavaa puuhaa suihkeenkin levitys on ^_^ Kun mun suurin ongelma on se että en jaksaisi olla suorittamassa sitä ihon suojakäsittelytoimenpidettä ollenkaan... Aamuinen eka käsittely puhtaalle iholle vielä menee jotenkuten mutta päivän mittaan kaupungilla hikistyneen ja likaantuneen ihon lisäkäsittelyt parin tunnin välein... bleurgh..... Vaikka suihke olisikin itsessään ei-tahmaavaa, niin viimeistään siinä vaiheessa kun sitä levittää jo hikistyneelle (ja ainakin Ateenassa kaupungin saasteiden likaamalle) iholle, ei tuotteen ei-tahmaavuus enää auta... Lähmäiho. Ja sitten on vaatteetkin osittain siinä rasvassa/suihkeessa... huokaus :D

   Vastaa

   0
 3. Sellaista haluaisin Kreikkalaistuneelta kysyä, että mikäs on lempilaukkumerkki/-merkit. :)

  Vastaa

  0
  1. Mulla ei ole lempimerkkejä laukuissa. Laukku on mulle "vain" laukku, käyttöesine, ostan sellaisen joka miellyttää visuaalisesti ja käytännöllisyytensä puolesta. Merkillä ei väliä.

   Vastaa

   0
  2. Itsellenikin laukun tulee olla pääasiassa kätevä ja olalle istuva, mutta huomaan tykkääväni usein esim. Espritin laukuista.

   Vastaa

   0
 4. Jee, matkakuvia (+ruokakuvia reissuilta) on aina ihana katsella!

  Nyt tulee ehkä hiukan tyly kommentti / kysymys, mutta.... en ymmärrä miksi et ole opiskellut kreikan kieltä tuon enempää? On ilmeistä että rakastat maata, sen ruokaa, kulttuuria, ihmisiä, olet viettänyt siellä paljon aikaa, sinulla on paikallisia kavereita... luulisi, että kun joku paikka on noin iso intohimo, niin sen kieltäkin haluaisi oppia?

  Vastaa

  0
  1. Hmm, ehkä vähän outoon sävyyn muotoiltu kysymys... :D Ehkä tulkitsen väärin mutta kysymyksen asettelu kuulosti siltä kuin mä tosiaan en haluaisi oppia kreikkaa.

   Olen jo todella pitkään halunnut opiskella kreikkaa, mutta tämän hetkinen liikkuvainen elämäntyylini ei oikein tue kursseilla käymistä. Tänäkin syksynä katselin haikeana Tampereen Työväenopiston ja Ahvenanmaan Mediksen kreikan kursseja, mutta ei mun ole mitään mieltä sellaiselle ilmoittautua kun olen hyvin harvoin Tampereella tai Maarianhaminassa (tai missään muuallakaan) viikkoa tai kahta pidempään kerrallaan. Olen koko ajan menossa. :)

   Itseopiskelijaksi minusta ei ole, on joskus kokeiltu mutta ei ole mun juttu. Sitten jonain päivänä kun elämäntyyli "stabiloituu" tulen ensimmäisenä ilmoittautumaan kreikan kurssille :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vinkistä :) Itse vain olen enemmän ohjattu oppitunti -tyyppiä mitä tulee kielten opiskeluun, opin paremmin ja olen motivoituneempi kuin itseopiskellessa :)

   Vastaa

   0
  3. Toi on vaan niin hauska ja mukaansatempaava kirja, että vaikka olen itsekin ohjatun opiskelun ystävä, tuo upposi muhun heittämällä. Kaiken opitun nääs voi ottaa heti käyttöön, siinä kun mennään tärkeät asiat edellä: syöminen, juominen, vessa, majoitus ;)

   Vastaa

   0
  4. Okei, no nyt pahoittelut minulta väärinkäsityksestä :) olin tosiaan jotenkin "rivien välistä" saanut sen käsityksen että et oikein haluaisi oppia kreikkaa. Puhut kuitenkin sujuvasti esim. ruotsia (Ahvenanmaalla asumisen kautta oletan?) joten kielipäätä sulta selvästi löytyy, ja sun blogista saa sellaisen kuvan että olet valmis panostamaan aikaa, vaivaa ja rahaakin kiinnostuksen kohteisiin / intohimoihisi (esim. todella perusteelliset meikkitestaukset, paremman ruokavalion / treenin löytäminen...), siksi jotenkin sain sen virheellisen kuvan että että opiskele kreikkaa koska se ei kiinnosta. Etenkin kun nykyään on niin paljon itseopiskelumateriaalia saatavilla ilmaiseksikin - mutta kuten jo vastasitkin, ei se tietysti ole kaikkien juttu!

   Haluaisin silti antaa pari vinkkiä millä ehkä päästä alkuun kotiopetuksessa :) Poikaystäväni treenaa tällä hetkellä espanjan osaamistaan Youtuben avulla; sieltä löytyy vaikka mitä matskua - ihan "virallisia" kielenopetusvideoita, mutta hän katsoo silloin tällöin pari jaksoa jotain paikallista ns. "hömppäsarjaa" tai lastenohjelmia, siitä oppii automaattisesti muutamia sanoja ja fraaseja. Toisaalta kun sulla on paljon paikallisia kavereita Kreikassa, löytyisikö joku joka haluaisi vaikka kerran viikossa - pari kertaa kuussa opettaa skypen kautta muutamia perusasoita? Näin sulla olisi tavallaan yksityisopettaja, eikä varsinaista itseopiskelua :)

   Vastaa

   0
  5. Toisaalta kun sulla on paljon paikallisia kavereita Kreikassa, löytyisikö joku joka haluaisi vaikka kerran viikossa – pari kertaa kuussa opettaa skypen kautta muutamia perusasoita? Näin sulla olisi tavallaan yksityisopettaja, eikä varsinaista itseopiskelua :)

   No mikäpä ettei :)

   Tuosta ajankäytöstä intohimoihin - on totta että olen kyllä valmis panostamaan kun oikein haluan ottaa jostain asiasta selvää ja oppua jotain. Mutta intohimojen toteuttamisen täytyy tietysti olla myös hauskaa ja mielekästä :) Kielten opiskelu on mulle sellainen alue että tykkään siitä ehdottomasti sosiaalisena opetustilanteena ja ohjatulla tunnilla muiden kanssa opiskellessa asiat jäävät paremmin päähäni. En mä ruotsiakaan ole yksinäni opiskellut vaan opin sen työssä ja ystävien kanssa puhumalla ;) Ja helppohan se oli oppia kun oli kielen ympäröimänä joka päivä aamusta iltaan.

   Toki Skype-sessio kreikkalaisen kaverinkin kanssa on sosiaalinen tilanne, mutta ei sitä voi verrata Ahvenanmaalla asumisen tuomaan kielikylpyyn tai ammattiopettajan vetämiin oppitunteihin. Mä ainakin annan arvoa ammattiopettajille. Jos kysyin joltain ahvenanmaalaiselta kaveriltani että "Miksi tämä sana taipuu näin mutta sitten siitä näkee myös tätä muotoa", niin eivät he siihen osaa vastata. Tai selittää ylipäänsä mitään kieliopin rakenteeseen liittyvää. Mä olen sellainen opiskelija että mä haluan kuulla ne kieliopin sääntöjutut "rautalangasta väännettynä" ja auki selitettynä että pystyn ne omaksumaan :D

   Meitä on erilaisia, toiset tykkäävät opiskella itsekseen, toiset ryhmässä. Mä tykkään kielikursseista opettajan vetämänä eivätkä aiemmat muutamat yritykseni (portugali, islanti) opiskella kotona johtaneet mihinkään. Ei se tee minusta mielestäni sen vähemmän kiinnostunutta opiskelemaan kieliä. Mä rakastan kieliä ja olen elämäni aikana opiskellut ruotsin lisäksi saksaa, englantia, venäjää, espanjaa ja italiaa. :)

   Vastaa

   0
  6. ÄLÄ ANNA kreikkalaisen kaverin opettaa :D. Kuten varmaan tiedätkin, kreikkalaiset osaa olla aika hmm. tempperamentisia ;). Mun kihlattuni, joka siis on kreikkalainen, on yrittänyt opettaa mulle kreikkaa ja saadaan vaan riita aikaiseksi. Muuten me ei riidellä ikinä mutta siitä ei vaan tule mitään ;)

   Vastaa

   0
  7. ÄLÄ ANNA kreikkalaisen kaverin opettaa :D

   Nojoo... ^_^ :D

   Voi ei, sun pitää mennä itseksesi jollekin kurssille että teidän suhde kestää :D

   Vastaa

   0
 5. Samat ongelmat aurinkorasvojen kanssa. VIHAAN niiden levitystä, aina yhtä työlästä ja yksin on vielä aika vaikea saada selkään tasaisesti. :D On olemassa täysin tahmaamattomia aurinkovoiteta, esim. Sensait on koostumukseltaan kuin ohutta viilentevää after sunia levittelisi, jopa SPF30, ei yhtään tahmeita, mutta ne maksaa sitten moninkertaisesti muihin verrattuna, eron kuitenkin huomaa koostumuksessa, hyvästi tahmeus! En uskonut, että tollainen TÄYSIN TAHMAAMATON koostumus oli mahdollista aurinkovoiteessa ennen kuin kokeilin. Nauratti kesällä, kun mies laittoi ACO:n aurinkovoidetta ja siihen tarttui ihan kaikki hiekatkin rannalla kiinni, en kestä sellaista itse yhtään. Lisäksi valkoiset paidat menivät sellaiseksi keltaiseksi, itselläni ei viime kesänä noita ongelmia ollut. ;)

  Vastaa

  0
  1. ja yksin on vielä aika vaikea saada selkään tasaisesti. :D

   Jep, tuokin vielä :)

   Kiitos Sensai-vinkistä. :) Noissa ei-tahmaamattomissakin vain on se levityksen vaiva joka itselleni on yhtä rasittavaa kuin ihon tahmeus :D Kun ei jaksaisi olla ylipäänsä levittelemässä voiteita parin tunnin välein jossain kaupunkikierroksella tai vaelluksilla... Rannalla ei ole niin paha juttu kun siellä vain köllöttelee ja on uikkarissa, mutta muissa yhteyksissä... aaargh. Vaatteetkin menee voiteisiin.

   Tämän voide-ällötykseni takia olen viime vuosina alkanut lipsumaan ihon suojauksesta siinä vaiheessa kun iho on tottunut aurinkoon, mikä ei ole yhtään hyvä juttu. Huomaan, että kun iho on saanut riittävän päivetyksen eikä enää ole altis palamaan, alan vain kummasti "unohtamaan" rasvan levityksen. :( Ja iho saa kuitenkin niitä vaurioita vaikka ei enää palaisikaan. Olen maailman epäesimerkillisin aurinkovoiteen käyttäjä :(

   Vastaa

   0
 6. Terkut myös Ateenan Gkyzistä! Elämää Kreikassa kulunut jo viikko, vielä neljä jäljellä ennen paluuta Suomen syksyyn. :)

  Vastaa

  0
  1. Terkut Psirristä Gkyziin :) siinä kaupunginosassa en muuten olekaan vielä käynyt. Mutta jos päädyn lähtemään huomenna Kealle, niin otan Pedion Areos -puiston kupeesta bussin Lavrioon, ja tuo bussipysäkin alue on ilmeisesti Gkyziä?

   Meinaatko viettää koko neljä viikkoa Ateenassa vai reissata muuallakin päin Kreikkaa?

   Vastaa

   0
 7. Oujea, meikäkin pääsee tätä kautta Kreikan matkalle. Tulee halvaks reissaaminen, kun pääsee mukaan näitten sun kuvien kautta.
  Tuskin siinä mitäään etikettiä ole, kuinka monta kuvaa julkaisee Instassa ;) Jotkut julkaisevat useammin. Layout-sovellukset on hyviä, jos haluaa monta kuvaa kerralla :D Itsellä postausvauhti vaihtelee Instassa, joskus menee viikkokin etten jaa mitään, sitten tulee päivä jolloin saataan heittää sinne kolmekin kuvaa näkyviin saman päivän aikana. Itse koitan myös julkaista erilaisia kuvia, helposti tulee julkaistua 10 kissakuvaa peräkkäin, koska he ovat niin kuvauksellisia, jos en yhtään kattele millaisia kuvia olen viime aikoina jakanut :D

  Vastaa

  0
  1. Tuskin siinä mitäään etikettiä ole, kuinka monta kuvaa julkaisee Instassa ;)

   No hyvä :D Toki arvelinkin että saahan jokainen tietysti julkaista just niin vähän tai paljon kuin haluaa, mutta olen tämän lyhyen Instailuni aikana vain pannut merkille, että useimmat seuraamani tyypit julkaisevat vain yhden tai kaksi kuvaa päivässä. Mieleen jäi myös jonkun lukijan kommentti siitä, että hän tiputtaa seurantalistaltaan liian tiheästi julkaisevat Insta-tyypit koska muuten kuvavirtaa on liikaa ja hän haluaa mieluummin nautiskella kuvia pienemmissä annoksissa. Tietysti tämä oli vain yhden ihmisen kokemus, mutta se nyt kuitenkin jäi mieleen enkä voinut välttyä ajatukselta josko Instailussa on joku kirjoittamaton "sääntö" siitä mikä on sovelias julkaisutiheys ja mikä liikaa.

   helposti tulee julkaistua 10 kissakuvaa peräkkäin, koska he ovat niin kuvauksellisia

   Mulla on sama fiilis kaduista ja rakennuksista, kaikki ihanat värikkäät yksityiskohdat on mun mielestä niin kuvauksellisia että voisin suunnilleen joka kadun kulmassa olla heittämässä uutta Insta-hetkeä ^_^

   Vastaa

   0
 8. Nämä sinun Kreikka-postaukset on NIIN ihania!♥
  Ja ihanaa on myös se että olet Instagramissa. Toivottavasti laitat sinne oikein paljon kuvia ja hetkiä!
  Mukavaa loman jatkoa!

  Vastaa

  0
 9. Kiva matkata taas mukana – oikein hyvää reissua! Ole kuin kotonasi.
  Ehkä sua ei pidetä turistina, kun et hehheh erityisesti pistä silmään vaan sulaudut maisemaan kuten Airbnb-emäntäsi tuumasi =D
  On se kumma kun kunnolla repäisee, niin saakin tavallisen tittelin. No ei sentään :)

  Vastaa

  0
  1. On se kumma kun kunnolla repäisee, niin saakin tavallisen tittelin.

   Hehheh, niinpä :D :D

   Vastaa

   0
 10. Olen lukenut blogiasi vuosia. Suosikkejani ovat pohdiskelevat postaukset, mistä tahansa aiheesta siis. :)
  Ja matkapostaukset. Kreikka ei ole kaikista suosikein maa (Italia on minulle se, mitä Kreikka sinulle), olen kuitenkin haaveillut jo jokusen vuoden Santorinista.
  Ja syksyisestä saarihyppelystä.
  Luen innolla kaikki matkapostauksesi ja nautin ottamistasi kuvista.

  Ihanaa Kreikkaa sinulle Sanni!
  Hehkuta taas kunnolla! :D

  Vastaa

  0
  1. Ihana kuulla että Kreikka-jututkin kelpaa vaikkei olekaan ykkösmaa ^_^

   Yrityksenä on muuten joskus tutustua Italiaankin paremmin :) Joku vaellusreissu kutkuttaisi kovasti :) Toistaiseksi olen käynyt Italiassa Roomassa, Milanossa, Sardiniassa ja Venetsiassa, mutta näidenkin jälkeen Italia tuntuu vielä tosi etäiseltä :) Vaikka onkin Välimeren maa, kulttuuri on jotenkin tosi erilainen kuin Kreikassa. Italia tuntuu tavallaan jotenkin "hienostuneemmalta", Kreikka arkisemmalta ja tuttavallisemmalta :)

   Vastaa

   0
  1. Entäs jos aloittaisit aamun sillä kropan aurinkovoiteella ja päivän mittaan lisäisit tätä:

   http://www.lush.fi/product/1634/powdered-sunshine

   Ainakin se on vartaloversio ja vaikuttaisi toimivan kuin talkkia lisäisi. Luulisi tarttuvan voideltuun ja hien tai meriveden tahmaamaan ihoon. Inhoan itsekin aurinkovoiteita, joten katselin tuota kesäksi, mutta kun kesä oli mitä oli niin tältä kesältä jäi kauppaan.

   Vastaa

   0
  2. Tuokaan ei ratkaise ihon tahmaongelmaa... Kun iho päivän mittaan joka tapauksessa hikistyy ja tahmaantuu jo pelkästä lämpötilasta ja ilmankosteudesta, niin minkä tahansa tuotteen levitys siihen päälle on inhaa. :/ Mä vietän reissupäivät yleensä siten että olen koko päivän menossa ja käyn suihkussa aamuisin ja iltaisin, keskellä päivää ehtii harvemmin käymään kämpillä välipuhdistautumassa jotta saa uudet suoja-aineet puhtaalle iholle.... Ei siis oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin hieroa tuotteita päivän mittaan yhä vain tahmeammalle iholle. :( Siksi toivon pillereitä.

   Vastaa

   0
 11. Ihanaa! Taas pääsee matkoille Sannin kanssa! :) Nämä Kreikka-postaukset ovat mun ehdottomia lemppareita: tyydyttävät kroonista matkakuumetta! Kiitos siis! (eikä kuvia ole koskaan liikaa, missään - pitääkin alkaa seurata sinua myös instassa)

  Vastaa

  0
 12. Joskus kauan sitten oli juttua D-vitamiinista ja sen vaikutuksesta ihoon ja auringonottoon. Olen kyllä ihan varma että se oli täällä sun blogissa, muistaakseni vastasitkin mulle, mutta et näköjään uskonut mitä sanoin :D :D :D
  Eli tuo sun toivoma pilleri on kehitetty jo ajat sitten, ja toimii edelleen loistavasti kun sitä osaa käyttää oikein. Mä en ole aurinkovoiteita tarvinnut vuosiin, edes Karibialla.

  Vastaa

  0
  1. mutta et näköjään uskonut mitä sanoin :D :D :D

   Täytyy myöntää että kieltämättä en :D En vain pysty luottamaan että pelkkä D-vitamiini voi suojata riittävästi.

   Säteilyturvakeskuksen erikoistutkija kuulostaa uskottavalta asiantuntijalta aiheessa:
   http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/nyt-on-pakko-kysya-suojaako-d-vitamiini-ihoa-palamiselta/

   Ja vaikka henkilö ei D-vitamiinipillereitä popsiessaan palaisikaan, se ei kerro mitään suojasta UVA:ta vastaan. Ihoa ikäännyttävän UVA-säteilyn vaikutukset ihoon näkyvät vasta pidemmällä aikavälillä.

   Vastaa

   0
 13. Mä en kans jaksaisi millään rasvata itteäni, mutta pakko se vaan on. Toimiva aurinkosuojapilleri olis mahtavuutta!

  T:Petteri punakuono :D

  Vastaa

  0
  1. Toimiva aurinkosuojapilleri olis mahtavuutta!

   Sitä odotellessa ^_^

   Joko olet muuten kotiutunut Lefkadalta?

   Vastaa

   0
 14. Eikö siellä lämmitetä vettä aurinkopaneeleilla? Itse totuin noilla leveysasteilla siihen, ettei veden lämmittämisestä juuri tarvinnut maksaa, kun aurinko hoiteli sen puolen ja joka talon katolla komeili aurinkopaneelit juurikin boileria varten.

  Vastaa

  0
  1. Eikö siellä lämmitetä vettä aurinkopaneeleilla?

   Osa lämmittää, osa ei. Talvella aurinkopaneelit ei tietysti niin paljon auta...

   Vastaa

   0
 15. Moro! Ehdin vastata kommentteihin vasta huomenna :) ...tai ehkä yöllä kun kotiudun ^_^

  Vastaa

  0
 16. Minua on luultu paikalliseksi varmaan kaikissa Euroopan maissa, missä olen matkaillut.Ja Suomessa luultu ulkomaalaiseksi. Ja ei, en ole omasta mielestäni mitenkään eksoottisen näköinen. Ehkä olen sitten sekoitus jotain yleismaailmallista tavisulkonäköä :D

  Vastaa

  0
 17. Heeiii ihanaa Kreikka-syksyä sulle! <3 Ihan mahtavaa, innolla taas odotan huikeita kuvia, kiinnostavia kohtaamisia ja ihania juttuja. Kiitos jo etukäteen niistä!
  Täällä yksi joka ei jaksaisi rasvata ihoaan, ei aurinkorasvoilla eikä ihan tavallisillakaan rasvoilla. Siksi mun iho on välillä kuin kalan suomut... :/ Inhoon rasvaamista ja sitä tahmeutta ja jos siihen pitää vielä pukea päälle niin yyyh!

  Vastaa

  0
  1. Rasvaus on kyllä pepusta... Mutta vielä pepummasta on tietysti palaa.

   Kiitos matkaterveisistä, yritän tässä juuri arpoa lähdenkö huomenna Kealle, Parokselle vai Naxokselle :D

   Vastaa

   0
 18. Hei, Kreikka, IHANAA! Jään odottelemaan kuvia ja postauksia, nämä kuuluvat yksiin suosikkiaiheistani :) Olen muuten ehkä vähän kummajainen, kun tykkään aurinkovoiteiden tunnusta ihollani ;) Enkä muuten vaihtaisi Nivean tai Hawaiian Tropicin tuoksua yhteenkään pilleriin :D

  Ihanaa reissua!

  Vastaa

  0
  1. Aurinkovoiteiden tuoksussa on kyllä se oma viehätyksensä ja loma-assosiaationsa... ^_^ Mutta silti vaihtaisin pilleriin :D

   Vastaa

   0
 19. Miksei aurinkorasvoista voi tehdä myös hyvän hajuisia? Ällöttää laittaa aurinkorasvaa, ku se haisu on niin paha.

  Vastaa

  0
  1. Ai, mun mielestä monet aurinkovoiteet tuoksuu älyttömän hyviltä. Oletko kokeillut esim. Yves Rocherin monoin tuoksuisia aurinkotuotteita? Nams!

   Vastaa

   0
 20. Jee- näitä Kreikka postauksia olenkin jo elokuun puolivälistä odotellut. Kreikka pn vaan niin ihana Yritin etsiskellä sun insta-tiliä mutten löytänyt ?!?!

  Vastaa

  0
  1. Kuulostaa tosi hyvältä tuotteelta :) Mulle vain SK30 on tarpeettoman korkea, käytän vartalolla yleensä kymppiä - ja siihenkin nousin vasta viime kesänä :D En pala helposti, tai juuri ollenkaan sen jälkeen kun iho on tottunut aurinkoon ja olen pärjännyt kutosellakin. Tiedän että UVA:n kannalta korkein mahdollinen SK tietysti olisi paras, mutta myönnän kuuluvani siihen turhamaiseen päivetystä ihannoivaan porukkaan joka mielellään käyttää alempia suojakertoimia jotta iho päivettyy paremmin.

   Vastaa

   0
  2. Toisaalta kolmeakymppiä ei välttämättä joudu lisäilemään niin usein kuin kymppiä ja siinä voi välttää pari epämiellyttävää "rasvaan likaista ihoa" -tilannetta. :) Itse en muutenkaan kauheasti rusketu, mutta silti tätä käyttäessä sain Kreetalla viikossa ihan nätin päivetyksen ja selkeät rajat bikineistä.

   Vastaa

   0
  3. Mä taas olen siinä käsityksessä että kaikkia aurinkovoiteita suojakertoimesta riippumatta on hyvä lisätä parin tunnin välein tai tiheämminkin jos käy uimassa tai hikoilee aivan erityisen paljon. Suojakertoimen korkeushan liittyy ensisijaisesti henkilön auringonsietokykyyn. Voi olla että olen ymmärtänyt väärinkin.

   No mutta anyway, mä lähestyn vuosi vuodelta pikkuhiljaa noita UVA:n kannalta järkevämpiä suojalukuja, nyt olen jo tänä vuonna noussut kahteenkymppiin kasvojen osalta... ;D

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)