17.01.2016

Lin, tuo ihana violetti

Idun-herkkujen jakaminen jatkuu.

Olin swatchaillut tätä violettia kaunotarta, samoin kuin sen persikkaista sisarta jo aiemmin Idunin maahantuojalla ja apteekeissa, joten tiesin, että ne ovat aivan ihania. Swatchaus kämmenselkään ei kuitenkaan kerro luomivärin käytöksestä silmäluomella, joten vasta käyttökokemus sinetöi täydellisen ihastuksen.

Minä rakastan violettia väriä, se ei ole salaisuus. Violettien ihanuusmeikkien löytäminen on tämän vuoksi aina aivan erityinen ilon aihe. :)

(Persikkaisesta Aklejasta tulee myöhemmin oma postauksensa.)

Idun_Eyeshadow_Lin

Marmoroitu sinivioletti mineraaliluomiväri kantaa nimeä Lin. Se ei ole 100-prosenttista mineraalia kuten ei mikään puristettu meikkituote, mutta väripigmentit tulevat mineraaleista. Inci on lyhyt mikä on puhtaita ja mahdollisimman vähän allergisoivia koostumuksia etsivälle hyvä juttu: Kaolin, Mica, Zinc Oxide, Silica, Octyldodecyl stearoyl, Caprylic capric triglyceride, CI77491, CI77492, CI77891, CI77499.

Voi kuulkaas kun luomivärit voisivat aina olla tämänkaltaista laatua... Makuja on totta kai monia, mutta minun mielestäni paras laatu on juuri tällainen: rakenteeltaan pehmeä ja samettinen, ikäänkuin kevyen "voinen", kauniisti levittyvä ja kerrostuva, iholla pysyvä (= ei lähde lätkimään häivytyssiveltimen mukana) ja pigmenttinen.

Todella voimakas pigmentti eli vahva väri ei aina ole tarkoituksenmukainen, joten pigmenttisyydellä en tarkoita sitä, että sävy on aina voimakkaan värinen. Miedommankin sävyinen luomiväri voi olla pigmenttinen. Minulle pigmenttisyys tarkoittaa sitä, että sävy levittyy tasaisesti, tarttuu ihoon ja kerrostuu hyvin, ja näyttää iholla kutakuinkin siltä miltä se näyttää hylsyssä.

Violetit_lempparit_

Tässä kuvassa Lin tapaa saman sävyperheen muita suosikkejani. Parfait Amour ja Beautiful Iris ovat mun suosikkivioletit MACiltä, Seedy Pearl taas on täydellinen häivytyssävy ja kulmaluun highlighter violeteissa meikeissä.

Swish on mun suosikkipinkkejä. Huurteinen, todella hohtava vaalea pinkki, sopii niin siniseen kuin punaiseenkin taittavien liilojen seuraan kuin nenä päähän.

IdunMinerals_Luomivari_Lin

Meikissä koko luomella Lin-luomiväri ja kulmaluulla MACin Seedy Pearl.

Lin on kauniisti hohtava sävy, ei kimalteinen eikä metallinen vaan valoaheijastavuudeltaan juuri passelin "keskivahva".

Off topic mutta itse en oikein lämpene kimallepartikkeleille vaikka helmiäisen hohdosta tykkäänkin. Kimalteet ja glitterit tuppaavat irtoamaan iholta koska ovat raskaampia partikkeleita kuin hienoksi jauhettu pigmentti, minkä seurauksena silmien alla on aina se tuttu kimaltava sotku kun meikkaa glitterluomiväreillä.

Vinkki: jos tykkää kimaltavasta meikistä, glitterinen luomivärikoostumus kannattaa taputella tahmealle pohjalle kuten juuri levitetylle voidemaiselle luomiväripohjalle, jolloin kimallepartikkelit "liimautuvat" iholle paremmin. Toinen tapa on lisätä glitter jo valmiiksi liimaavassa muodossa, eli tuputella silmämeikin päälle glittereyelineria.

IdunMinerals_Luomivari_Lin_vs_MAC

Swatch-vertailu suosikkivioletteihin. (MACin jauhemainen Violet-pigmentti kuuluisi vielä tähän joukkoon, mutta en kiiressä jaksanut kaivaa Violet-purkkia esiin kun se asuu eri paikassa kuin muut MAC-luomivärini :))

Lin on sävyltään kuin juuri Parfait Amourin ja "Kauniin iiriksen" välistä.

Idunin solo-luomivärien hinta on apteekeissa muistaakseni jossain 20 euron tietämillä. Yliopiston Apteekin verkkokaupassa hinta on jälleen halvempi, en tiedä miksi he myyvät netissä Idun-sarjaa niin reippaasti halvemmalla kuin itse myymälöissä.

IdunMinerals_Luomivari_Lin_IMG_1024

Eilisessä meikissä yhdistin Linin turkoosiin rajaukseen.

Idun_Eyeshadow_Lin_IMG_1014

Kuvan hieman klimppiintyneestä ripsarista tulossa arvostelu myöhemmin. Se on Idunin Silfr, joka toimii minulla hyvin yhdellä kerroksella mutta lähtee liimaamaan ripsiä yhteen jos kerroksia lisää.

     HM_Aqua_Liquidliner_MintApple_Poolside_IMG_1043

Rajauksissa H&M-kaunokaiset, Aqua Liquid Eyeliner Mint Apple ja uuden vuoden meikissä esitelty Poolside.

*

Kuka muu tykkää violetista? Kertokaas violetteja luomivärisuosikkejanne. :)

Mä voisin joskus tehdä ihan kunnon kattavan postauksen kaikista liiloista lemppareistani.

.

Pakkassuosikit-postauksen kommenttien kysymyksiin on vihdoin vastattu. :) Arvonta taas valitettavasti ei ole edistynyt, valitsin käyttää ajan mieluummin uuden postauksen eli tämän kirjoitukseen. Olen viettämässä viikonloppua Helsingissä sisareni luona joten blogille jää jälleen vähemmän aikaa. Ja taas mä selitän...!

Arvonta koittaa sitten kun on sen aika. :)

Edit. 18.1. Arvonta suoritettu :) Merkkasin voittajat postaukseen. Voittajille on lähetetty sähköpostia, tarkistattehan etenkin Hotmail-tililäiset myös roskapostifiltterin.

40 comments on “Lin, tuo ihana violetti”

 1. Lin olisi varmasti myös minun suosikkejani koska Beautiful Iris ja Parfait Amour ovat käytetyimmät MAC-violettini :) tosi hauska sattuma kun juuri pyörittelin violettia ja turkoosia kynsilakkoja ja mietin miten niistä saa yhteen sointuvat kynnet!

  Vastaa

  0
  1. Takuuvarmasti tykkäisit Linistä :) Siinä on myös sellainen Beautiful Iriksen tyylinen kevyt shiftaus, ei ihan duochrome mutta kuitenkin sellainen eloisa pinta :)

   Vastaa

   0
 2. Sain joskus viime keväänä päähäni, että haluan liilan/laventelin värisen luomivärin. Oli vaikea löytää sellaista kuin halusin. Lopulta ostin Isadoran "Amethys Crystal" -luomiväripaletin. Ei ole kyllä tullut paljoa käytettyä, kun tuppaan aina käyttämään joko pinkkiä tai beessiä luomilla.

  Vastaa

  0
  1. Nuo IsaDoran neljän sävyn paletit ovat olleet harmillisen epätasalaatuisia, mun kokeilemista suurempi osa on ollut laadultaan heikkoja kuin hyviä. Muistaakseni tällainen kokemus oli myös Amethyst Crystalista. Sellaista vähän kuivahkoa, varisevaa laatua. IsaDoran kvartettien koostumustahan tosi parannettiin viime vuonna enkä ole kokeillut uudistunutta versiota, tiedä vaikka se olisi nykyään paremmin käyttäytyvä :)

   Vastaa

   0
 3. Heip!
  Minä olen aivan myyty tälle Idun -sarjalle. Ja luomiväreistä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Vaikka omistan rasvoittuvat luomet, niin pohjustuksella väri pysyy paikallaan jopa 10 tuntia, eikä pigemntti häviä omituisesti päivän aikana mihinkään. Omistan nyt yhden duon ja solo luomivärin. Tämä solo on juurikin se sama persikan sävy, joka sinulla odottaa testausta. En ole vielä itsekään raaskinut aukaista ja testata tätä solo luomiväriä.
  Eilen kävin apteekki reissullani ihastelemassa sarjan uutuutta, eli kiiltopunia. Aika kivan tuntuisia, mutta en vielä raskinut ostaa huulipunaa. Myös kynsilakat kiinnostaa ja meinaan jossain vaiheessa testata sarjalta myös kynsilakan.

  Vastaa

  0
  1. Tämä solo on juurikin se sama persikan sävy, joka sinulla odottaa testausta.

   Olen jo käyttänyt Aklejaa monta kertaa, aivan yhtä loistava luomoväri kuin Lin'kin :) Halusin vain tehdä siitä oman erillispostauksen ettei aina tule niin pitkäksi venyneitä postauksia.

   Vastaa

   0
 4. Kiitos tästä vinkistä ! Minulla on käytössäni ihana lila Lancomen Ombre Absolue Electric Dream. En tiedä onko sävyä enää myynnissä mutta itse olen tykännyt siitä kovasti :)

  Vastaa

  0
  1. Mä muistan tuon Electric Dreamin töistä, se on tosi ihana! Muistuttaa MACin Parfait Amouria mutta taitaa olla aavistuksen punertavampi..?

   Vastaa

   0
 5. Violettia, ihanaa! Suosikkivärini jo ala-asteelta. Oma luomivärisuosikkini on Isadoran Eye Shadow Trio 85 Purple Vain. Turkoosi on myös tämänhetkisiä lempivärejäni. Hyvä yhdistelmä siis. :)

  Vastaa

  0
 6. Toki pidän violeteista (ja kai sopivat hyvin silmienikin sävyyn), mutta kun en osaa meikata, niin ei tule juuri hankittua.

  Vastaa

  0
  1. Sävyt kuten MACin Beautiful Iris ovat siitä hyviä kun niiden kanssa ei tarvitse osata meikata, levittää vain koko luomelle ja se on siinä :) Sävy on niin lempeä ettei juuri kaipaa häivyttelyjäkään :) Mä käytän Beautiful Iristä lähes aina vain yksinään koko luomella (+ tietty kulmaluulla vaaleampi sävy ettei meikki "lopu kesken") kun se on niin kaunis että ansaitsee koko luomen :D Esimerkiksi tänäänkin on BI luomilla + Seedy Pearl kulmaluulla :)

   Vastaa

   0
  2. Voin levittää koko luomelle lähes mitä vain, kun se jää sitten sinne luomen hupun alle kivasti piiloon. :D Lopputulos on sitten lähes sama kuin ilman meikkiä...

   Vastaa

   0
  3. Paitsi kun räpäytät niin kaunis liila (tai mikä ikinä kaunis sävy sulla onkaan luomilla :D) sieltä vilahtelee läheistesi iloksi ^_^

   Vastaa

   0
  4. Ei muuten ole kauaakaan, kun vasta tajusin tämän rakenteellisen seikan estävän normaalien meikkivinkkien soveltamista itselleni. Aina ennen vain ajattelin, että kun ei ole hyvälaatuisia luomivärejä, ei oikeanlaisia siveltimiä eikä hyvää luomenpohjustajaa, niin en saa samanlaista jälkeä kuin ohjeissa. Nyt vasta ihan hiljattain tajusin, että kun on runsaasti alaspäin valuva luomi, niin se luo ihan toisenlaisen pohjan silmämeikille kuin normaalisti näkyvä luomi. Nyt olenkin etsinyt huppuluomisille tehtyjä tutoja, ja olen löytänytkin hyviä neuvoja; on ihan tullut sellaisia huippuhetkiä, kun on tajunnut, että tuo voisi sopia oman silmäni muotoon.

   Vastaa

   0
  5. Tuliko havainto Silmän muodot ja meikkaus -postauksen myötä? :) Ei sillä että kuvittelisin että vain mun jutuista ponnahtaa oivalluksia... ^_^ :D

   Nyt olenkin etsinyt huppuluomisille tehtyjä tutoja, ja olen löytänytkin hyviä neuvoja; on ihan tullut sellaisia huippuhetkiä, kun on tajunnut, että tuo voisi sopia oman silmäni muotoon.

   Loistavaa :)

   Vastaa

   0
  6. Ei tällä kertaa tullut (vaikka paljon olen täällä blogista totisesti neuvoja ja vinkkejä löytänytkin ja etenkin KYSYNYT:)), vaan tällä kertaa taisin selailla YouTubesta meikkivideoita raskaille luomille englanniksi. En oikein muista, miten edes päädyin noihin hakusanoihin...

   Vastaa

   0
  7. Mutta voin sanoa, että on hankalaa löytää edes samanmuotoista silmää keneltäkään tubettajalta. Kun meitä raskasluomisiakin on niin monenlaisilla silmillä, ja ohjeet sopivat aina parhaiten juuri sille, joka itseään kulloisellakin videolla meikkaa. Pitää hieman aina soveltaa. Etenkin tuo on aika kriittinen seikka, että minkä verran luomi laskeutuu silmäkulman yli, joka taas vaikuttaa siihen, miten vaikea rajausta on tehdä siellä silmänurkan kohdalla. Tällaiselle poropeukalomeikkaajalle rajauksen tekeminen on siis vielä monin verroin normaalisilmäisiä vaikeampaa, kun tuo luomi tosiaan on sellainen kuin on. Olen siis nyt alkanut vähän ymmärtää sitäkin, miksi en ole kovin hanakasti tarttunut meikkivälineisiin - silmien meikkaaminen on ihan syystäkin tuntunut aina todella vaikealta.

   Vastaa

   0
  8. Ymmärrän. Etenkin rajaus on tosiaankin haastava tehdä silmäkulman yli laskeutuvalle luomelle, en itsekään ole siinä taituri.

   Vastaa

   0
  9. Mummollani muuten on hääkuvassaan (siis nuorena tyttönä) tosi surullinen katse ja silmät lähes näkymättömät, kun luomet laskeutuvat silmien päälle ja juuri painottuen silmänurkkaa kohti, mikä tekee ilmeestä surumielisen.

   Vastaa

   0
 7. Ompa tosiaan kauniita violetteja, ite en uskalla kokeilla. Koitan edelleen hyviä mustia/harmaita sävyjä etsiä smoky eyesiä varten. :) Noita henkkamaukan eyelinereita täytyy käydä kyllä itekkin hamstraamassa, niin herkullisen värisiä ja saa nopeasti jotain piristystä meikkiin. :)

  Vastaa

  0
  1. Harmaaseen smoky eyesiin pari hyvää ja edullista tärppiä ovat Grimasin luomivärisävyt 710 ja 713:

   https://karkkipaivablogi.com/2011/10/21/grimas-viikko-hopeanharmaa-smokey-eye/

   Ja tosiaan, nuo Henkkamaukan eyelinerit on kyllä huippuja! PAITSI, nyt mulla on pari kertaa levinnyt sellainen rajaus. Eli ilmeisesti ne eivät olekaan vedenkestäviä, vaikka itse tulkitsin nimen Aqua Liquid Eyeliner sellaiseksi (koska MUFElla on vedenkestävä Aqua Liquid Liner...)

   Vastaa

   0
  2. Mistä noita Grimaksia muuten löytyy? Itselle ihan tuntematon merkki ainakin :o

   Vastaa

   0
  3. Maskeeraus- ja naamiaisasuliikkeistä, hoitoloista ja sekalaisista hiustarvike- & koruliikkeistä. Kaikki jälleenmyyjät näkee täältä. esim. Punanaamio ja Aprilli myyvät Grimasia. Tai sitten voi tilata suoraan maahantuojan nettikaupasta, mutta tuo on vähän sekava paikka. Nuo mun käyttämät luomivärit löytyy sieltä nimellä Rouge luomiväri.

   Vastaa

   0
 8. Elä Sanni ressaa arvonnasta! Nauti siskosi seurasta ja Helsingistä rauhassa! <3

  Vastaa

  0
  1. Kiits :) Mä olen tällainen huoli/stressierkki, ei kivaa mutta en oikein tunnu pääsevän ominaisuudesta eroonkaan...

   Vastaa

   0
 9. Ah, ihanaa silmäkarkkia <3 Pitäisiköhän sitä itsekin sutaista jotain värikästä tänään luomille, tässähän ihan inspiroituu taas ^^ :) Violetteja on useammassakin paletissa, mutta paras ja luomilla kestävin, mikä itseltä löytyy on vivaladivan värikkäässä luomiväripaletissa, nimeähän en tietysti muista :D Tuo samainen luomiväripaletti oli muuten ensimmäinen oikeasti värikäs luomivärisetti minkä ostin, hurahdettuani ihan täysin lukemaan tätä blogia muutama vuosi sitten ;)

  Vastaa

  0
  1. Tuo samainen luomiväripaletti oli muuten ensimmäinen oikeasti värikäs luomivärisetti minkä ostin, hurahdettuani ihan täysin lukemaan tätä blogia muutama vuosi sitten ;)

   Peukku :)

   Vastaa

   0
  1. Sun on PAKKO siinä tapauksessa hankkia ainakin MACin Beautiful Iris!! :) Ei oikein pääse oikeuksiinsa tuossa swatch-kuvassa, mutta esim. tän postauksen lopussa olevassa meikkikuvassa sen sävy luomella näkyy hyvin :)

   Vastaa

   0
 10. Tuli muuten mieleen, että ostatko koskaan esim. Rainbowin maustettuja tonnikaloja, siis esim. meksikolaisten kasvisten seassa tai curryn kyljessä olevaa tonnikalaa?

  Vastaa

  0
  1. Itse olen aivan hullaantunut tuohon meskiloisvihannesjuttuun. Tosin näistä löytyy hiilareita perustonnikalaa enemmän.

   Vastaa

   0
 11. Mulla oli nuoruudessa aivan ihana vähän kimalteleva smokyviolet Pierre Robertilta. On vieläkin jämät tallella ja olen yrittänyt etsiä samaa sävyä aina välillä :) Ehkä se kimalle ei vaan enää sovi kuten ennen ;D

  Vastaa

  0
 12. Tee ihmeessä postaus violeteista! Lemppareita muun muassa MAC:n Nocturnelle ja Blooming Mad.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)