09.10.2015

Parga: Picture Perfect

Parga.

Nyt ollaan paikassa, joka antaa uuden ulottuvuuden termille postikorttimaisema.

Parga_postikortti_IMG_4420

Katsokaa. Jos tätä ei voi jo kutsua naurettavan kuvaukselliseksi niin en tiedä mitä.

Ihmettelen miten kamerani suljin kesti eilisen kävelyn. En voinut irrottaa silmiäni tästä maisemasta enkä sormeani kameran laukaisimelta.

Parga_postikortti_IMG_4439

Yritin keksiä sopivia sanoja kuvaamaan ympärilläni avautuvaa maisemaa ja kylän söpöyttä.

Typerryttävän kaunista? Naurettavan idyllistä?

Parga_postikortti_IMG_4480

Entäs tämä pikkuisella kalliolla nököttävä kirkko keskellä sinistäkin sinisempää merta..!

Siis oikeasti - kuka näitä maisemia suunnittelee? Onko Kreikassa oma estetiikan jumala joka kertoo kreikkalaisille juttuja kuten, "Ja rakennatte sille pikkuiselle kalliolle keskelle ei-mitään pienen, valkoisen kirkon. Ei, ei siinä olekaan mitään järkeä. Se on vain kaunista".

Parga_postikortti_IMG_4560

Parga on kertakaikkisen ihastuttava.

Aivan mieletön.

Täällä ei voi kuin ihmetellä miten kohteet kuten Parga ja Nidri voivat nauttia samanlaista suosiota....

Parga_postikortti_IMG_4629_2

Parga_postikortti_IMG_4471_2

Tämä on sellainen turistipaikka, jonne minäkin haluaisin tulla lomailemaan. Ihan vaikka pakettimatkalla.

Ei minulla ole lähtökohtaisesti mitään turistipaikkoja vastaan, vaikka välillä mollaankin tietyn tyyppistä turistillista tunnelmaa. Ei minulla ole antipatioita muita turisteja kohtaan, olenhan itsekin sellainen. Turismi vain luo eri paikoille hyvin erilaisia tunnelmia. Joitain paikkoja se voi leimata kokonaan - onhan kyliä jotka on jopa rakennettu nimenomaan turisteille. Se luo aivan omansalaisen tunnelman. Jollaisesta en itse viehäty.

Tai siitä, että kuvankaunis paikka kuorrutetaan jääkaappimagneeteilla, peniksen muotoisilla pullonavaajilla ja rantapyyhkeillä niin että alla olevaa aitoa kaupunkia saa ihan etsiä. Hania, Kreeta.... Rhodoksen vanha kaupunki... :/

Parga_postikortti_IMG_4617

Mutta on myös sellaisia turistien täyttämiä paikkoja joita minäkin rakastan. Näissä paikoissa brittien valtaamat pubit ja postikorttitelineet eivät pysty kumoamaan paikkojen aitoa tunnelmaa ja erityisluonteista kauneutta.

Tällaisia paikkoja ovat Santorini. Paros. Skiathos.

Ja viimeisimpänä listallani; Parga.

Parga_postikortti_IMG_4593

Rakkautta ensi silmäyksellä.

Parga_postikortti_IMG_4705_2

Täällä on hyvä tunnelma. Todella hyvä.

Olen iloinnut jopa toisten suomalaisten tapaamisesta kaduilla. Aurinkomatkojen viimeisen Prevezan lennon porukka jakaantui Lefkadan Nidriin ja Pargaan, huomenna he lentävät kotiin.

Eräs lefkadalainen sanoi minulle, että Parga on lokakuussa aivan kuollut. "Oh no sweetie, you can hardly find an open kiosk to buy a bottle of water. This is no time to go there."

Parga_postikortti_IMG_4779_2

Ehm. Ei. Parga on eloisa vielä sesongin lopullakin. Juttelin täällä asuvan brittinaisen kanssa, joka nauroi lefkadalaisen väitteelle. Hän kertoi kuulleensa aiemminkin turisteilta tällaisia juttuja lefkadalaisten sanomina. "Taitavat vain olla kateellisia Pargalle, kun täällä on kauniimpaa", brittinainen sanoi. "He eivät halua 'omien' turistiensa tulevan tänne ja löytävän Pargaa".

No, onhan Lefkadalla kuitenkin Kreikan parhaimpiin kuuluvat rannat, sillä osastolla kohteet eivät voi kilpailla - Lefkada voittaa 6-0.

Parga_postikortti_IMG_4666_2

Mutta ei Pargankaan rannassa valittamista.

Valtos Beach ei ehkä näytä ihan Karibialta kuten Lefkadan mestat, mutta on täydellisen viehättävä sirppi kultaista hiekkaa ja kirkasta, turkoosia vettä.

Parga_postikortti_IMG_4752_2

Tapasin Pargan linnoituksella Boubis-koiran omistajansa kanssa.

Boubiksen isäntä on Korfulta mutta asuu Pargassa. Puhuimme kaupungin kuvauksellisuudesta - mieskin oli linnalla kameroineen.

"Olen töissä täällä mutta en koskaan kyllästy maisemaan", mies sanoi. "Joka päivä tekee mieli vain laulaa tälle kauneudelle".

Hän sen sanoi :)

Parga_postikortti_IMG_4452

Parga_postikortti_IMG_4490_2

Parga_postikortti_IMG_4442

Pakko sanoa että en usko nähneeni missään koskaan näin täydellistä postikorttiasetelmaa. Upea.

Parga_postikortti_IMG_4674_2

Parga_postikortti_IMG_4648

Olin jo perumassa koko Pargan keikkaa kun keskiviikon säätiedotuksessa luvattiin loppuviikolle pelkkää sadetta ja ukkosta tälle alueelle.

Onneksi päätin lopulta kuitenkin lähteä, muuten olisin missannut yhden reissun kohokohdista. Säätiedotuskin meni metsään, ainakin eilisen ja tämän päivän osalta. :)

Viikonloppuna kuitenkin tulee taas paukkumaan ja kunnolla, siksi jätän Pargan huomenna taakseni. Paxoskin jää nyt näkemättä, sinne ei enää mene täältä risteilyjä enkä halua epävakaan sään takia viipyä pohjoisemmassa Kreikassa pidempään. (Joonian alue on tunnettu sateisuudestaan Egeanmereen verrattuna.) Etelä kutsuu.

Mutta Parga - me näemme varmasti vielä :)

34 comments on “Parga: Picture Perfect”

 1. nyt apuja luonnonkosmetiikkanörtiltä, kiitos. Miksi risiiniöljyä käytetään kasvojen puhdistukseen, mutta sen sanotaan olevan ihoa kosteuttava tuote. Kumpi fakta mahtaa pitää paikkansa?

  Vastaa

  0
  1. Risiiniöljyllä, kuten kaikilla öljyillä, on myös likaa irrottava ominaisuus, etenkin öljypohjainen meikki lähtee öljyllä hyvin perustuen faktaan "rasva liuottaa rasvaa". Eri öljyillä on lisäksi toisistaan jonkun verran eroavia öljykohtaisia ominaisuuksia, ja esimerkiksi risiiniöljyn sanotaan olevan aivan erityisen "hanakka" imemään (kyllä, juuri tätä sanaa on käytetty) likaa ihosta. En valitettavasti osaa sanoa mihin tämä "hanakka" ominaisuus perustuu.

   Kaikki öljyt ovat lisäksi kosteuttavia sillä mekanismilla, että pidättävät kosteutta ihossa --> estävät kosteuden haihtumista. Itsessään öljy ei sido ihoon vettä ympäröivistä lähteistä, kuten vaikka glyseroli tekee, glyseroli siis pidättää ihossa esim. ilmankosteudesta sitomaansa kosteutta. Öljyt vain estävät ihossa jo valmiiksi olevan kosteuden haihtumista ja pehmentävät ihon pintaa.

   Eli öljyllä on kummatkin ominaisuudet; puhdistava ja kosteuttava.

   Vastaa

   0
  2. aa, okei. Tulit heti mieleeni kun öljyistä on kysymys :D

   Kiitos, kaunis!

   Vastaa

   0
 2. Parga <3

  Kävin viime keväänä juuri Aurinkomatkojen pakettimatkalla. Tein retkiä myös lähiympäristöön, kunnon turistina suomalaisen oppaan ja suomalaisten mummojen seurassa. Opas kertoi bussissa Styx-virrassa uimisesta ja sen tuomasta kuolemattomuudesta, johon mummot: "Ikuinen elämä. Kyllä olisi kamalaa olla kuolematon. Elää vaan loputtomiin." "Niin olisi. Kyllä tämä on jo nähty." :D Toiset, ilomielisemmät mummot taas lauloivat ja taputtivat käsiään matkalla kohti Meteoran luostareita (lisää niitä henkeäsalpaavan kauniita maisemia, oletko käynyt?).

  Mutta se Parga. Juuri niin kaunis kuin kuvailit. Ja tuo ylimmäinen kuva, mulla on noin miljoona samanlaista omalla koneella. Rakastin istua siellä kukkulalla ja katsella maisemia. Kävin reissun aikana siellä melkein joka päivä. Ei se toisella puolella kaupunkia ollut kukkulakaan hassumpi ollut, ne oliivilehdot oli ihania.

  Vastaa

  0
  1. Opas kertoi bussissa Styx-virrassa uimisesta ja sen tuomasta kuolemattomuudesta, johon mummot: "Ikuinen elämä. Kyllä olisi kamalaa olla kuolematon. Elää vaan loputtomiin." "Niin olisi. Kyllä tämä on jo nähty." :D Toiset, ilomielisemmät mummot taas lauloivat ja taputtivat käsiään matkalla kohti Meteoran luostareita

   Ihanat mummot <3 :)

   En ole käynyt Meteorassa, kovasti haluaisin joku päivä :) Nyt olisin varmasti käyttänyt tilaisuuden Pargassa hyödyksi, ellei suurin osa paikallisten matkailuyrittäjien järjestämistä retkistä olisi jo päättynyt. Näitä loppusesongin miinuspuolia...

   Parga on kyllä siitäkin aivan mahtava kohde, että täällä on sijaintinsa puolesta aivan erityisen monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn ympäröiville alueille.. En tajunnut aiemmin että Albaniakin on niin lähellä että matka rajalle taittuu puolessatoista tunnissa..!

   Vastaa

   0
 3. Tää on ensimmäisiä kertoja, kun sun blogiin pistän kommenttia :) Rakastan sun "ei-kosmetiikka"-postauksia erityisesti! Mut Parga, mieletön paikkahan se on, vielä mahtavampaa kuulla se noin kokeneen Kreikan-kävijän suusta! :D

  Vastaa

  0
  1. :) Toisissa paikoissa vain on se tunnelma... Ei se aina edes ole maisemiin sidonnainen, mutta täällä on vielä maisematkin kunnossa :) Ei voi kuin ihastua paikkaan. <3

   Vastaa

   0
  1. Aivan törkeän upea maisema

   Sanopa muuta. Toivottavasti mahdollistuu että pääset jonain päivänä näkemään sen paikan päällä..!

   Vastaa

   0
 4. Ihania kuvia! Pargassa olen käynyt itsekin n. 10 vuotta sitten - mukavia muistoja tuli mieleen :-) Kiitos tästä postauksta.

  Vastaa

  0
 5. Kuulin Pargasta ystävältäni ensimmäisen kerran tänä syksynä ja hän suositteli lämpimästi kyseistä paikkaa. Nämä kuvat nähtyäni minun on joskus vielä pakko päästä tuonne.

  Vastaa

  0
 6. Kyllä - jopa pakettimatkalle! Aloittelevana Kreikan matkaajana harkitsin tarkasti matkaa ja Parga vei sydämen kyllä kokonaan. Voit vain kuvitella kuinka suurelta pettymykseltä matka-aikataulujen pakottamana valittu Rodos tuntui Pargan jälkeen, muista aurinkolomista puhumattakaan. Tiedän toki että Kreikalla on tarjota parempaakin joten olisiko seuraava varma kohde Santorini tai Skiathos?

  Vastaa

  0
  1. Mene Santorinille!! Ellet ole erityisesti hiekkarantojen ystävä, silloin Skiathos on parempi. Santorinillakin on oikein päteviä rantoja siellä "lättänällä" puolella, mutta eivät ne kilpaile Kreikan parhaimpien rantojen kanssa. Skiathokselta taas löytyy sitä settiä :)

   Skiathos Townissa on turistimassoista huolimatta tosi kiva tunnelma ja viehättävä, mielenkiintoinen rakenne (oikein vaelteluystävällinen, toisin kuin vaikka Nidrissä). Maisemien puolesta Santorini taas hakkaa Skiathoksen. Jos haluat henkeäsalpaavaa ja uniikkia - ota Santorini :) Jos haluat viehättävän, eloisan lomakohteen upeilla rannoilla - ota Skiathos :)

   Vastaa

   0
 7. Ah, Parga! Siellä olimme vuonna 2000 häämatkalla, ja "heti" uudestaan 2011 juhlimassa vuoden myöhässä 10-vuotispäivää :)
  Eiköhän sinne kohta palata uudestaan - täytyyhän tuo meidän naperokin tutustuttaa niihin maisemiin, joissa hän on saanut alkunsa :)

  Vastaa

  0
 8. Hei, Sanni! Voisitko tehdä Kreikkaa ja sen saaristoa tuntemattomille lukijoillesi sellaisen karttakuvan, mihin merkkaisit näiden paikkojen nimiä tai muuten vaan niitä saaria millä olet käynyt. Tai ehkä sellainen jo löytyykin, en vaan muista.

  Ainakin itse hahmottaisin kokonaisuutta paremmin kartan avulla ja osaisin sijoittaa upeat maisemat oikeaan kohteeseen. (Plus mä vaan satun tykkäämään kartoista:))

  Vastaa

  0
  1. Itse asiassa mun äitikin ehdotti tuollaista karttaa blogiin :) Täytyy tehdä vaikka reissun lopuksi. :)

   Vastaa

   0
 9. Voi Parga! Kävimme siellä viime kesänä Aurinkomatkojen pakettimatkalla ja rakastuin.. Oppaat sanoivat alusta asti, että lähes jokainen joka on Pargassa käynyt, palaa sinne vielä uudelleen. Ja en voi olla kuin samaa mieltä.

  Vastaa

  0
 10. Voi ihana Parga! Olimme siellä kans reissussa loppukesästä, ihana kattoa näitä kuvia, samanlaisia löytyy omasta albumista :) ja kiva kuulla tuollaisen kokeneen matkustajan suustaki, että Parga oli poikkeuksellisen kaunis.

  Vastaa

  0
 11. Olimme Pargassa 6 vuotta sitten kahden tuttavaperheen kanssa - ihana matka! Sekä seuran että kohteen puolesta; kaikki viihtyivät ja vannottiin että tullaan uudelleen. Viime kesänä olimme siellä viikon ja kaikki oli juuri niin ihanaa kuin muistimmekin. Kävimme Acheronin lähteillä (hrrr!), Kalamitsi Beachillä ja Ammoudiassa loikomassa rannalla; omalta osaltani matka meni vähän laimeammin koska olin juuri viikkoa aiemmin murtanut nilkkani... Paikallinen väki oli kuitenkin kovin ystävällistä ja huomioi vaivaani parhaan tahtonsa mukaan vaikka infra ei aina ollut todellakaan suunniteltu liikuntaesteisille;).. Parga on paikka jonne menisin uudelleen vaikka kuinka monta kertaa!

  Vastaa

  0
 12. Heippa Sanni! Pitikin sulle jo aikaisemmin vinkata, että mene ihmeessä Pargaan! Itse olen tosiaan siellä(kin) ollut töissä ja lomalla muutamaan otteesee. Onhan se aivan ihana paikka, yksi suosikeistani Kreikassa ja koko maailmassa :) Onneksi tosiaan päätit mennä käymään. Ihmisiin on helppo tutustua, maisemat mahtavat ja lähiympäristössäkin kivoja paikkoja. Kivaa reissun jatkoa sinulle!

  Vastaa

  0
 13. Voi ei, minä tuolla aiemmin haukuin Nidriä ja juuri Nidrin takia olen hylännyt myös Pargan! Ajattelin, etten Pargaan ikinä mene koska se on kuitenkin ihan samanlainen kuin Nidri :D Nyt mä aion kyllä uskaltautua.

  Ensi kesänä tosin ehkä se Santorini ;)

  Vastaa

  0
 14. Kiitos tästä postauksesta! Olen käynyt sekä Skiathoksessa että Santorinilla... Ja nyt tuntuu, että täytyy päästä Pargaan :D

  Vastaa

  0
 15. Tartunpa noihin turistipaikkoihin krääsineen. Kävin kesällä Rodoksella sattumien summana ja tuijotin hämmentyneenä paikkaa, joka ei kymmenessä vuodessa ollut muuttunut miksikään. Tai ehkä turistikrääsää oli tullut vielä enemmän.. Siltä ainakin tuntui. Samat pikku tuhmat matkamuistot ja hihasta kiskovat ravintoloiden sisäänheittäjät. Vieläkö nämä kiinnostavat ihmisiä?!

  Jotenkin hämmentävää, että tälläinen oikeasti vetoaa joihinkin. Sata kertaa mielummin kävisin jossain tällaisessa paikassa kuin Parga. Varmaan löytyy sitä turismihöttöäkin, mutta jos nyt vähän muutakin.

  En vain jaksa ymmärtää mitä hauskaa on viedä tyttöystävälle peniksen muotoinen viinapullo, ostaa itselleen Jack Daniels paita ja parin euron aurinkolasit lähipuodista ja kiskoa viinaa loppuviikko lähimmässä pubissa. Huh. Onneksi jokainen voi valita haluamansa matkakohteen :)

  Vastaa

  0
  1. En vain jaksa ymmärtää mitä hauskaa on viedä tyttöystävälle peniksen muotoinen viinapullo, ostaa itselleen Jack Daniels paita ja parin euron aurinkolasit lähipuodista ja kiskoa viinaa loppuviikko lähimmässä pubissa. Huh. Onneksi jokainen voi valita haluamansa matkakohteen :)

   Ei voi sanoa muuta kuin että niinpä...

   Tosiaan nuo ravintoloiden sisäänheittäjät... aaargh. Turistirihkaman ohella se on ikävin asia turismissa, jos ilmaisen asian näin kilttiä sanaa käyttäen. :( Tavallisissa kreikkalaisissa (tai minkä maalaisissa tahansa) ravintoloissa sisäänheittäjiä ei näy, se on vain turisteja varten kehitetty työnkuva....

   Pargassa turistikrääsää on lopulta aika maltillisesti, ja oikeastaan nuo sisäänheittäjät olivatkin hyttysten ohella paikan ainoa vähänkään ärsyttäväksi mainittava asia.

   Vastaa

   0
 16. Ai ihanaa menit Pargaan!! Se on kyllä niin ihana paikka ja ne maisemat... Joka päivä innolla tulen aina katsomaan sun blogia että onko tullu uusia juttuja sulta kreikan reissusta ja missä päin kreikkaa viiletät! Ihanaa!

  Vastaa

  0
 17. Hei Sanni! Olen iloinen että Parga miellytti ja sait hyvän jutun kuvineen paikasta.Tapasimme linnakelta kaupunkiin laskeutuvissa portaissa ja kyselit Pargasta Kaverini vinkkasi tekemästäsi jutusta, nyt jäin koukkuun ihaniin postauksiisi Hyvää syksyä ja antoisaa Kreikka-kiertuetta siulle! T. Hanne

  Vastaa

  0
  1. Hei Hanne! Onpa hauska sattuma että kaverisi sattuu kuulumaan lukijoihini..! :) Olipa kiva saada tämä kommentti. :) Terveisiä teille koko perheelle ja kaverillesikin! :)

   Vastaa

   0
 18. Hei Sanni!

  Suuntaan Pargaan elokuun alussa pikkusiskoni kanssa. Tämä on meille molemmille ensimmäinen Kreikan matka, vaikka Välimerta onkin muutaman kohteen verran nähty. Olen monta kertaa palannut lukemaan tämän sinun kirjoituksesi ja innostus kasvaa kasvamistaan! Olisiko sinulla vielä jotain vinkkejä Pargaan tai ensimmäiselle Kreikan matkalle ylipäätään?

  Vastaa

  0
  1. Moi Jenna! Viivyin Pargassa niin vähän aikaa että en valitettavasti osaa antaa syvällisempiä vinkkejä kuin nauttia kaupungin huikeasta kauneudesta :) Tein myös huomion, että Pargasta käsin pääsee tosi monille huippumielenkiintoisille päiväretkille kuten Albaniaan, ei kannata missata! Samoin Paxoksen saarella kannattaa käydä, itsehän missasin sen kun kesäsesongin viimeinen veneyhteys Pargasta Paxokselle oli lähtenyt edellisenä päivänä :/

   Ensimmäiselle Kreikan matkalle voin vain sanoa että varautukaa maailman parhaaseen kasvisruokaan <3 Ja ylipäänsä ihanaan, ihanaan ruokakulttuuriin. Jos ruoka yhtään kuuluu kiinnostuksen kohteisiin, niin tämä juttu kannattaa lukea:

   https://karkkipaivablogi.com/2015/09/10/the-good-stuff-kreikkalainen-keittio/

   Ihanaa matkaa teille! Tulee muuten olemaan kuumat oltavat, elokuu on Kreikassa kuukausista kuumin :)

   Vastaa

   0
 19. Jo yli 20 Pargan lomaa takana ja aina sinne täytyy vaan mennä uudestaan. Noin 50 saarta käyty myös mutta nyt vaan kutsuu ihana Parga.

  Vastaa

  0
 20. Pargasta kovin myös Albanian retkellä ja kaksi retkeä on tehty Meteoraan joka on ihan oma lukunsa.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)