03.10.2015

Paras Kauneusblogi ja nihkeä Nidri

Sain eilen illlalla kuulla, että Karkkipäivä on palkittu A-Lehtien The Blog Awards Finland -gaalassa tuomariston valintana Suomen Parhaana Kauneusblogina.

TheBlogAwards_kauneus

Olen luonnollisestikin uutisesta erittäin iloinen ja otettu. :)

idParas_Kauneusblogi_Karkkipaiva

Tunnustus Parhaana Kauneusblogina on Karkkipäivälle ensimmäinen laatuaan.

Kun Saara Sarvas lopetti, muillekin jäi mahdollisuus ;D

TheBlogAwards_Finland_voittajat

Ja olipa muuten hauska yllätys saada kuulla voitosta "ihan puskista" tänne Kreikkaan.

Suunnilleen samaan aikaan tuli kännykkään tekstari Indiedaysin henkilökunnalta jossa onniteltiin, ja Naamakirjaan lyhyt ja ytimekäs viesti:

BlogAwards_Finland

Näin siis jatketaan Kreikassa Parhaan Kauneusbloggaajan tittelillä ;)

Eilen tuli päätettyä vihdoin paluupäiväkin - kauneuslukijoille siis tiedoksi, että matkapostauksia jatkuu vielä kolmisen viikkoa. Voitte halutessanne merkata kalenteriin 22.10., siitä eteenpäin Karkkipäivä palaa taas normaaliin kosmetiikkapainotteiseen päiväjärjestykseensä. :)

.

Mutta nyt viihdytään vielä Kreikassa.

Olen siirtynyt Joonian saaristossa jälleen pykälän pohjoisemmaksi, Lefkadalle.

Yleensä tykkään majoittua kaikkialla aina suurimmassa kylässä tai kaupungissa, mutta Lefkadalla halusin tutustua myös saaren turistikohde numero ykköseen - Nidriin. Tämäkään ei ole mikään ihan pienin kylä, mutta ei kaupunkikaan, asukkaita noin 2000.

Nidri_IMG_3176_2

Minulla on ollut Nidriin saapumisesta saakka outo olo. Täällä on hyvin kummallinen tunnelma. Jo eilisen perusteella oli selvää, että minun ja Nidrin kemiat eivät kohdanneet. Ei tämä vastenmielinenkään paikka ole missään nimessä, mutta... outo. Hyvin oudot energiat.

Juttelin asiasta aamulla FB-chatissa kreikkalaistäväni Mariannan kanssa, joka suoraan tyyliinsä ruttasi Lefkada-raukan toteamalla, "Aside from beaches, Lefkada is a very ugly island".

No ei nyt sentään ruma. Ei ainakaan suomalaisen silmään! (Mutta Mariannalla on tosiaan hyvin vahvoja mielipiteitä kotimaansa saarista... olemme mm. aivan eri mieltä Karpathoksesta :D)

Lefkada tunnetaan ennen kaikkea länsirannikkonsa upeista rannoista, jotka ovat tyylillisesti samaa perhettä Zakynthoksen ja Kefalonian maailmankuulujen valkohiekkaisten postikorttibiitsien kanssa. Kenties kylät eivät ole saaren vahvuus, vähän samaan tyyliin kuin Zakynthoksella..? Ei, ei ole reilua tehdä mitään tämän tyylisiä olettamuksia tässä vaiheessa kun on vasta nähnyt yhden kylän ja kuullut yhden ystävänsä mielipiteen. ;)

Nidri_paakatu_

Nidrin rakenne on simppeli: täällä on kaksi katua, satama ja uimaranta.

Kuvassa pääkatu eli "ostoskatu". Asun sen toisessa päässä.

Nidri_rantakatu_

Samansuuntainen, rantaa myötäilevä "tavernakatu" näyttää tältä.

Siinä vaihtoehdot jos kaupungissa haluaa käveleskellä :) Näiden katujen tuolla puolen on vain asutusaluetta.

Nidri on todella, todella suosittu turistikohde. Makuja on totta kai monia, mutta kyllä nämä jutut välillä laittavat ihmisen mietteliääksi. Kun tietää, että Kreikka on täynnään myös niitä picture-perfect-kyliä.

Olen ollut Nidrissä kaksi päivää ja kävellyt sen kaksi katua päästä päähän niin monta kertaa että osaan kohta tavernojen nimet ja kauppojen sijainnit ulkoa.

Jooei, ei ole minun juttuni. Huomenna eteenpäin Lefkadan pääkaupunkiin. On muuten taas luvattu ukkossadetta.

Nidri_uimaranta

Ranta on mielestäni Nidrin viehättävintä aluetta, etenkin uloin kärki on todella soma. Horisontissa kohoava vuoristo kruunaa rannan kuvauksellisuuden.

Hiekkarantana biitsi on kuitenkin keskiverto; hyvin kapea ja pikkukivinen. Epäilemättä saarelle saapuvat biitsihirmut suuntaavat sinne länsipuolen kuuluisille rannoille kuten Porto Katsikiin, Egremniin ja Kathismaan.

Jäljelle jääkin kysymys - mitä lomailijat lopulta tekevät Nidrissä...?

Nidri_IMG_3292_2

Olisin voinut kysyä sitä Aurinkomatkalaisilta :)

Tänään oli kauden viimeinen lomalento takaisin Suomeen päin Joonialta (eipäs muuten ollutkaan, tänään tuli vielä yksi porukka ja ensi lauantaina viimeinen paluu), ja törmäsin sattumalta kadulla Aurinkomatkojen bussiin joka oli poimimassa kyytiin sesongin viimeisiä Lefkadan lomalaisia matkalla kentälle.

He palaavat sitten taas toukokuussa kun kesäsesonki 2016 starttaa :)

.

"This weekend is the end of season," tarjoilija kertoi minulle eilen ravintolassa. "Next week, everyone will be gone. Nidri will be dead".

Katselin ympärilleni illallispöydässä. Vielä eilen ravintolat olivat aivan täynnä, hyvä jos sekaan mahtui. Silti tunnelma oli jotenkin kolkko. Jos täällä nyt tuntuu tältä ja ensi viikolla on sitten oikeasti kuollutta, niin taitaa todella olla parasta vaihtaa maisemaa.

Nidri_IMG_3164_2

Maisema vuokrahuoneeni parvekkeelta.

34 comments on “Paras Kauneusblogi ja nihkeä Nidri”

 1. Olipa hauska nähdä kuvia Nidristä, olen itse siellä ollut aikana, jolloin pääkadun varrelta löytyi vain muutama taverna ja kauppa - olikohan siinä 90-luvun alussa. On mennyt hieman enemmän turistikohteeksi paikka näköjään ;)

  Vastaa

  0
 2. Lefkadalla pitää ehdottomasti vuokrata mopo ja ajella pitkin saarta. Länsipuoli on upea, varsinkin rannat!! Itse tykkäsin myös Nidristä, ei kauneuden takia vaan koska se on niin hiljainen paikka, ei paljoa turisteja.

  Vastaa

  0
  1. Itse tykkäsin myös Nidristä, ei kauneuden takia vaan koska se on niin hiljainen paikka, ei paljoa turisteja.

   Jännä :) Ei paljon turisteja saaren suurimmassa turistikohteessa? :) Mihin aikaan olit täällä..? Toisaalta, päiväsaikaan täällä kyllä on hiljaista. (Vasta illalla näkee ihmisiä, lounasaikaan ravintolat ovat hyvin tyhjiä.)

   Luulen, että useimmat turistit lähtevätkin kylästä päivisin risteilyille, biitseille tai vaikka Meganissin saarelle tuohon vastapäätä, koska mitäpä tekemistä itse Nidrissä on...

   Vastaa

   0
 3. Olin tuolla äitini kanssa viitisen vuotta sitten, eipä siellä ollut kamalasti mitään jännää tekemistä, mutta hyvässä seurassa viikkon meni mukavasti! En kyllä saa mitenkään päähäni miten saatiin aikamme kulumaan, käytiin ainakin useasti tuossa rannassa syömässä ja ehkä tehtiin jokunen bussireissu (?), luettiin hyviä kirjoja, hengattiin hotellin uima-altaalla ja pidetiin toisillemme seuraa! Ei jäänyt mitenkään ankeita muistoja vaikka moni Nidri-raukan onkin lytännyt…:D

  Vastaa

  0
  1. vaikka moni Nidri-raukan onkin lytännyt…:D

   Aa, lytätäänkö sitä ihan yleisestikin...?

   Voi Nidriä... Mutta kai täällä joku viehättää kun jengi tulee nimenomaan tänne eikä vaikkapa länsirannikolla sijaitsevaan, paljon nätimmäksi mainostettuun Ag. Nikitasiin. Länsirannikolla käydään käsittääkseni lähinnä päiväretkillä mutta sitten tämä itärannikko ja nimenomaan Nidri on sitä aluetta mihin turistit majoittuvat.

   Jos ne on nuo Lefkadan satelliittisaaret jotka on just tässä Nidrin lähellä jotka vetävät turisteja..? Onassiksen Skorpios-saari ja kumppanit..?

   Vastaa

   0
  2. Juu, Skorpioksen liepeillähän me käytiinkin risteilemässä ja se oli kyllä reissun parasta antia! Mulla oli elokuulta samanlainen kokemus sulla nyt, eli että päivällä rantakatukin oli ihan autio mutta illalla siellä oli jo eloakin. Tykkäsin just illoista siellä. Paitsi: emme saaneet nukuttua koska kreikkalainen perhe istui kaikki illat (ja yöt) seurustelemassa hotellihuonettamme vastapäätä olevalla pihalla ja isoäidin hyvin kovaääninen, loputon tarinointi tunki jopa parvekkeen ovien läpi korviimme… :D

   Vastaa

   0
 4. Sun oils kannattanut kävellä vesiputouksilla 2-3 kilsan matka keskustasta vuorille päin. Ehdottomasti kauneinta Nidriä. ;)

  Vastaa

  0
  1. Mä kävelin ;) Tänään :D Itse vesiputouksen alue oli kyllä tosi kaunis, mutta matka sinne... Nohh, asfalttitietä asuinalueiden läpi vailla maisemaa.

   Vastaa

   0
  2. Hah, joo se alkukumatka ei ole kaikista kauneinta. :D Saattaa olla, että itsellä on Nidristä aavistuksen kultaisemmat muistot, koska olimme siellä miehen kanssa häämatkalla, mutta mulle jäi paikasta tosi lämmin olo. Tosin oltiin reissussa juhannuksen aikaan, joten sesonki alussa ja voi olla, että ihmiset ei olleet vielä silloin läpensä kyllästyneitä turisteihin. ;) Tästä on kuitenkin viisi vuotta aikaa. Eihän siellä tosiaan mitään tekemistä sinällään ole, mutta meille riitti miehen kanssa hyvä kirja ja ranta, sekä ehkä elämäni paras snapperi, mitä oon koskaan syönyt. :p Mun mielestä hyvä paikka niille, jotka eivät kaipaa pahemmin tekemistä vaan osaavat arvostaa pelkkää oleilua.

   Vastaa

   0
  3. Saattaa olla, että itsellä on Nidristä aavistuksen kultaisemmat muistot, koska olimme siellä miehen kanssa häämatkalla, mutta mulle jäi paikasta tosi lämmin olo.

   Varmasti :) <3 Konteksti vaikuttaa asiaan vahvasti, no doubt. Ja ihmisillä on tosiaan erilaisia odotuksia ja toiveita lomakohteessa, ei moni varmasti edes kaipaa mitään erityistä katujen rakennetta tai arkkitehtuuria :) Se on hyvin tyypistä kiinni. Mä olen tällainen överiesteettinen sokkelokatujen ja kiinnostavien julkisivujen diggaaja :D

   Vastaa

   0
 5. Mä olin elo-syyskuussa Nidrissä ja tykkäsin kyllä. Kiva pikkunen paikka jossa ihmiset ystävällisiä. Mutta makunsa kullakin!

  Vastaa

  0
  1. Minäkin tykkään pikkuisista paikoista :) Ei Nidrin koossa vikaa, ja paikallisetkin ovat mitä ystävällisimpiä (eikä heissä ole havaittavissa mitään kyllästymistä turisteihin näin sesongin lopussa, mitä JonnaH tuossa aiemmin kommentissaa vihjasi/epäili). Nidri vain ei vetoa minuun esteettisesti ja tunnelmallisesti.

   Vastaa

   0
 6. Olen käynyt Nidrissä ja en lämmennyt. Oletin paikan olevan pienempi ja rauhallisempi. Lento oli perillä myöhään ja piti käydä vielä syömässä jotain ennen nukkumaanmenoa. Pääkadulla tuli tosiaan sellainen fiilis, että mihin olen joutunut. Mainosvaloja, pubeja, baareja ja ruman näköisiä rakennuksia. Mutta kivahan siitä lomasta tuli, se on vain asennekysymys.

  Kysyit, että mitä siellä ihmiset oikein tekee. No meillä oli useamman päivän ajan käytössä auto, millä kierreltiin saarta ympäri. Käytiin myös risteilyllä lähisaarilla. Mutta joo, olihan se koko saari vähän pettymys. Kauniita paikkoja kyllä oli, mutta yleisfiilis oli sellainen, että ei koskaan takaisin. Kun tosiaan Kreikassa niitä paljon kauniimpia paikkoja on niin paljon.

  Vastaa

  0
  1. Mainosvaloja, pubeja, baareja ja ruman näköisiä rakennuksia.

   Jep, tyyli on aika lailla samanlainen kuin Zakynthoksen Laganasissa. Ei perinteistä kreikkalaista kylähenkeä vaan rumaa ja ns. funktionaalista.

   Kysyit, että mitä siellä ihmiset oikein tekee.

   Joo, siis tarkoitin että mitä ihmiset tekee Nidrissä :D Toki ymmärrän että mielekkäintä on aina vuokrata auto ja käyttää jotain paikkaa vain "tukikohtana" josta kautta sitten kierrellä tienoota. (Tukikohtakin voi toki aina olla mahdollisimman viehättävä ;D) Mutta oletan, etteivät kaikki Nidriin saapuvat turistit vuokraa autoa vaan viettävät aikaa varsinaisessa kohteessaan.

   Vastaa

   0
 7. En itsekään pitänyt kovin Nidristä, mutta Lefkadan saarta oli kyllä kiva kierrellä. Kauniita rantoja ja kivoja pieniä kyliä.
  Mutta mantereen puolella olevaa Pargaa rakastin! Jos ehdit, käy tutustumassa. :)

  Vastaa

  0
  1. Mutta mantereen puolella olevaa Pargaa rakastin! Jos ehdit, käy tutustumassa. :)

   Tarkoitus olisi! :)

   Vastaa

   0
 8. Nidri on ehkäpä huonoin lomakohde, missä olen koskaan käynyt. Viikko riitti varsin hyvin ;) Vaikka meillä oli kolme päivää autokin vuokralla ja kierreltiin saarta. Sen loman jälkeen hylkäsin koko Kreikan muutamaksi vuodeksi. Nyt taas yhden onnistuneen loman ja kohdevalinnan ansiosta "uskaltaudun" ehkä jatkossakin Kreikkaan, mutta en enää niin varauksettomasti :)

  Vastaa

  0
  1. Minunkin on kyllä todettava, vaikka esimerkiksi Ithakaan täysin varauksettomasti rakastuinkin (ja se muodostaa poikkeuksen), että Joonian saarilla ei ole sitä samaa tunnelmaa ja kauneutta mitä Egeanmeren puoleisilla saarilla. Yli 30 saarta nähneenä on jo aika hyvää vertailupohjaa. Totta kai nämä ovat myös makuasioita, mutta omalla kohdallani Egean puoli vie voiton.

   Vastaa

   0
 9. Onnea Sanni!! Tuli niin oikeaan osoitteeseen tuo voitto ^_^ Saattaisin olla muuten vähän puolueellinen, mutta kävin lukemassa kaikkia ehdolla olleita blogeja ennen kuin annoin oman ääneni. Pitihän sitä antaa muillekin mahdollisuus... :D

  Vastaa

  0
 10. Me arvoimme miehen kanssa Nidrin ja Pargan välillä hyvin pitkään ennen matkan varaamista. :D Päädyimme sitten Pargaan, jossa vietimme ihanan viikon toukokuun lopussa.

  Pargassa saa vedettyä kunnon mäkitreeniä niin itse kaupungilla kuin oliivilehdoissakin. Patikoimme miehen kanssa erään kukkulan huipulle valkoiselle kirkolle (Agia Eleni). Sieltä oli selkeällä säällä mahtava näkymä Pargaan ja saarille (Lefkas, Paxos, Anti Paxos ja Korfu). Huippupaikka!

  Monien lempiranta Pargassa oli kuulemma Valtos, me tykkäsimme rantakadun varrella olevasta Krionerista. Olisin voinut istuskella siellä tunteja ihastelemassa maisemia ja tunnelmaa.

  Tekisi mieli takaisinkin...:)

  Vastaa

  0
  1. Kuulostaa ihanalta! :) Toivottavasti minäkin ehtisin näkemään nuo näkymät :)

   Vaikka en ole Pargassa vielä käynyt, niin jo kuvienkin perusteella se on aiiivan erilainen mesta kuin Nidri :) Ja selvästi kauniimpi.

   Vastaa

   0
 11. Paljon onnea! En kyllä muistanut itse äänestää, mutta jos minulta kysytään, niin parashan tämä on, tai ainakin minun lempparini - yhteen aikaanhan tämä oli ainoa kauneuteen liittyvä blogi, jota seurasin. Silloin en itse oikein harrastanut sen enempää ihonhoitoa kuin meikkaustakaan mitenkään sen kummemmin, mutta jokin veti ja jäin koukkuun. En kyllä yhtään osaa sanoa, mikä se jokin oli ja on edelleenkin. Tosin nythän olen itsekin innostunut kosmetiikasta löydettyäni ekologisempia mutta ihania vaihtoehtoja, ja lukulistaltani löytyy liuta muitakin hyviä kauneusblogeja. Mutta Karkkipäivä on minulle silti ihan oma juttunsa. <3 Ehkä teksteissäsi viehättää ennen kaikkea rehellisyys ja aitouden tunne. Ja kait innostuksesi on vain niin välitöntä, että se vain tarttui minuun. :)

  Matkapostauksesi eivät itse asiassa kiinnosta minua niin paljon, ja luen niitä vähän satunnaisemmin, mutta minusta on silti kivaa, että blogi on laajempi ja että jaat muistakin kiinnostuksenkohteistasi kuin ihan vaan kosmetiikasta. (Ja minä luen ne rahkapostaukset kyllä kans.) Vaikka kaikki aiheet eivät kiinnostaisikaan, on silti kivempaa, että blogin aihepiiri ei ole liian suppea ja jää täysin kiertämään kehää.

  Vastaa

  0
  1. En kyllä muistanut itse äänestää

   Ei se mitään, kun tuomarit tekivät päätöksen :) Eri kategorioissa ei ilmeisesti valittu lainkaan yleisön valitsemaa voittajaa, vaan oli vain yksi kokonaisvaltainen Yleisön Suosikki -kategoria, jonka voittaja valikoitui kaikista ehdolla olleista blogeista. Sen voitti Venla Savikuja.

   Ehkä teksteissäsi viehättää ennen kaikkea rehellisyys ja aitouden tunne. Ja kait innostuksesi on vain niin välitöntä, että se vain tarttui minuun. :)

   Kiitos Belle :) Ja kivaa että luet rahkajututkin ^_^

   Vastaa

   0
  2. Ai, hups. Mä jotenkin tulkitsin jostain, että nimenomaan olisi pitänyt äänestää. Mutta en sitten perehtynyt asiaan sen tarkemmin. Onnea joka tapauksessa! :)

   Vastaa

   0
  3. Joo, kyllä siellä äänestettiinkin :) Mutta ei kategoriakohtaisia voittajia, vaan yleisöäänestys oli pelkästään "Mikä on ylipäänsä suomalaisten lukijoiden suosikkiblogi". Vähän hassusti kyllä järjestetty se yleisöäänestys, kun ehdokkaat kuitenkin oli kategorioittain.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)