07.10.2015

Kreikan halvin ravintola?

Tämän vuoksi olisin voinut jäädä Zakynthokselle.

Thymalos. Kalataverna aivan Zakynthoksen keskustassa rantakadulla.

Thymalos_IMG_9933

Näyttää ulkoapäin miltä tahansa turistien(kin) suosimalta "bulkki"paikalta.

Mutta Thymalos onkin instituutio - niin vierailijoiden kuin paikallisten rakastama taverna. Zakynthoksen suosituin. Suosituin on todellakin harvoin halvin. Tällaiseen paikkaan en ole koskaan törmännyt missään aikaisemmin.

Kerroin aiemmin Zakynthoksen laivalla tapaamastani paikallisesta. Kun kysyin häneltä ravintolavinkkiä, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä; Thymalos. Ja viereinen Spartakos - mutta Thymalos on edullisempi.

Thymalos_IMG_9642

Ja kuinka edullinen? Herran jestas - monien ruokien hinnat ovat puolet halvempia kuin muissa ravintoloissa missä päin Kreikkaa tahansa! Kreikan ravintolahinnat kun ovat muutenkin Suomea edullisemmat, niin täällä syö jo melkein opiskelijakanttiinihintaan!

Näillä hinnoilla voisi siis luulla, että paikan täytyy tarjoilla pääasiassa teollista pakastetavaraa, mutta paikalliset vakuuttivat että näin ei todellakaan ole. Thymalos tunnetaan autenttisena paikkana. Ja kyllähän paikallisten suosio aina on tae hyvästä paikasta. Jos et muuten tiedä mistä saa hyvää ruokaa - mene sinne missä paikalliset syövät.

Thymalos_IMG_9361

Ja minähän menin :) Söin Thymaloksessa Zakynthos-viikollani lähes joka päivä, joinain päivinä kaksikin kertaa.

Olin Zakynthoksella jäljessä budjetistani, mikä normaalisti tarkoittaa supermarket-ruokailua, mutta Thymaloksen hintataso mahdollisti ravintolassa käynnin minibudjetillakin. Joy!

Thymalos_Menu_Appetizers_

Vertailu kreikkalaisten ravintoloiden normihinnoista versus Thymalos:

(muutamia yleisimpiä/suosituimpia ruokia)

Horiatiki (eli kreikkalainen fetasalaatti) 5,50-7 €. Thymalos: 3,50€

Dipit (tsatsiki, hummus) 3,80-5€. Thymalos: 1,50€ (!!!!!)

Katkarapusaganaki 10-13€. Thymalos: 5,50€

Kesäkurpitsapyörykät 4,50-6€. Thymalos: 3€

Grillattu miekkakala 10-13 €. Thymalos: 8€

You catch my drift, right?

idThymalos

Thymalos_Menu

Kaiken lisäksi paikka on aivan mielettömän mukava ja tunnelmallinen. Oikeasti, voisin matkustaa Zakynthokselle uudestaan vain päästäkseni syömään taas Thymalokseen. :) Käykää ihmeessä jos menette ko. saarelle!

** SANNI SUOSITTELEE + + + + + **

Thymalos_IMG_9380

Tämä yksinkertainen vihanneskippo oli suosikkiannokseni. Kaipaan sitä vieläkin... Sipulin ja valkosipulin kanssa freesattu versio klassisesta hortasta (eli villivihanneksista), tätä en ole nähnyt tarjolla missään muualla. Niin simppeliä, niin tajuttoman hyvää.

Tavallinen horta on keitetty, ilman sipulia.

Thymalos_IMG_9449_2

Välillä sitä tulee vedettyä niitä kuuluisia övereitä kun ei maksa paljon mitään... Joo, puolet tästä ateriasta lähti doggy bagissa mukaan.

Sienet... miksei niitä ole enemmän tarjolla suomalaisissa ravintoloissa..? Harvemmin niitä on varsinaisena lisukkeena, useimmiten vain kastikkeen muodossa. Rakastan sieniä. Kreikan tavernoissa lemppareitani ovat valkosipulin kanssa paistetut sienet tai kermassa haudutetut sienet.

Thymalos_lasku

Kallein Thymalos-laskuni. Neljä ruokaa, viiniä ja limpparia.

Thymalos_IMG_9640

Ainoa virhetilaus. Turskaa.

Menussa luki vain "cod with garlic sauce dip". Enhän minä tajunnut, että se turska tulee friteerattuna. Jäi syömättä. Tai yritin minä vähän kuoria leivitystä mutta huonolla menestyksellä. Olen aina inhonnut friteerattuja, leivitettyjä kalaruokia, jo ennen nykyistä ruokavaliotani. Tahdon kalani ilman taikinoita, kiitos.

Thymalos_IMG_9370

Thymalos_IMG_9810

Viimeisenä iltana illastin Zakynthos-kaverini kanssa.

Huomatkaa ruokailijoiden annosten ero: kaverini söi friteerattuja mustekalarenkaita ja horiatiki-salaatin (jonka hän oletti jakavansa kanssani). Itse söin hortan, paistettuja sieniä ja katkarapu-saganakin :D Mies vähän katsoi että "On sulla ruokahalua"... ^_^

Thymalos. Jäät muistoihin. <3

9 comments on “Kreikan halvin ravintola?”

 1. Ihanan näköisiä ruokia, nam! Onneksi söin just, muuten voisi olla nälkä :D Hei oletko joskus tehnyt itse noita kesäkurpitsapyöryköitä? Mainitsit ne pari postausta aikaisemminkin ja ne näytti herkullisilta, niitä on ehkä pakko kokeilla. Pikainen googlettelu ei kovin vakuuttavaa tulosta antanut.

  Vastaa

  0
  1. En ole kokeillut vielä itse tehdä - kumma kyllä :D Ottaen huomioon kuinka paljon niistä tykkään. Täytyy kunnostautua asiassa kun palaan kotiin :)

   Vastaa

   0
  2. Mulla on tässä edessäni Kreikasta ostettu keittokirja, jossa on kolokithokeftedes-resepti - onkohan kyse samasta ruokalajista? Tuota sanahirvitystä googlaamalla löytyi kyllä samantyyppisiä reseptejä. :)

   Vastaa

   0
  3. jossa on kolokithokeftedes-resepti – onkohan kyse samasta ruokalajista?

   Kyllä. :) Minä tietysti korvaan jauhon vhh-vaihtoehdolla omassa versiossani :)

   Olen kysellyt monilta kreikkalaisilta kokeilta noista kesäkurppapyöryköistä ja niiden reseptit vaihtelevat aika paljonkin, joissain jauhoa käytetään vain leivitykseen (korppujauhoa), toisissa itse taikinan sisälläkin. Joissain käytetään runsaasti juustoa, toisissa niukasti. Lempparipyörykkäni olen syönyt Skopeloksella, jossa kokki valmisti kaikki pyörykkänsä (paikassa oli jotain viitta, kuutta eri lajia pyöryköitä, oi namnam) gluteenittomina kikhernejauhoon.

   Vastaa

   0
  4. Oi, kiitos vinkistä! Sattuukin olemaan gramjauhojen jämät kaapissa, joten niillehän tuli nyt täydellinen loppusijoituspaikka. :)

   Vastaa

   0
 2. Just tällaiset jutut on superia, kiitos;) Ihanaa lukea matkajuttuja ja saada hintatietoa majoituksesta ja syömisistä. Luen kyllä kaikki muutkin jutut!

  Vastaa

  0
 3. Matkakuumeen lisäksi nyt myös nälkä... Oih ja voih nuo ruuat... Lähden hakemaan jotain riepua, jolla puhdistaa näppis kuolasta :D
  Pääsin kyllä oikein hyvin tunnelmaan eli kiitos!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)