23.09.2015

Täydellinen päivä

Kefalonia viehättää.

Saaren värit ovat jotain aivan upeaa. Se on jännä miten meri ja kasvillisuus voivat näyttäytyä intensiivisemmän ja syvemmän värisinä eri paikoissa. Jos muuten haluatte nähdä todella saturoitunutta vihreää, käykää Skotlannissa. Mieletöntä!

Eilen oli blogissa paljon tekstiä, tänään vähän. Tässä kuvakertomus eilisestä - täydellinen päivä. <3 Maanantainen sade raikasti hautovan kuuman sään lempeäksi ja tuuli viilensi.

Päivä alkoi tunnin lenkillä Koutavosin laguunin ympärille ja iltapäivällä tein pitkän kävelyn Katavothresiin Argostolin pohjoispuolelle. Katavothres on mystinen paikka jossa meri kuohuu alas maanalaisiin tunneleihin, ilmestyäkseen esiin 23 km päässä saaren toisella puolella Melissanin järveen.

Argostoli_tiistai_IMG_0253

Argostoli_tiistai_IMG_0268_2

Tuoksuvat männyt ja turkoosi meri... <3

Argostoli_tiistai_IMG_0280_2

Rakastan tällaisia maisemia.

Argostoli_tiistai_IMG_0414_2

Argostoli_tiistai_IMG_0302_2

Argostoli_tiistai_IMG_0293_2

Argostoli_tiistai_IMG_0284_2

Argostoli_tiistai_IMG_0342_2

Löysin täydellisen rauhallisen paikan niemen kärjestä Katavothresista, jossa istuin pitkään lähes meditatiivisessa tilassa lukemassa ja nauttimassa esteettömästä merinäköalasta Lixourin kaupunkiin lahden toiselle puolelle.

Suljetun ravintolan tuolit olivat jääneet kiviterassille. Sain olla aivan yksin.

Argostoli_tiistai_IMG_0366

Täydellinen hetki.

Argostoli_tiistai_IMG_0356

Argostoli_tiistai_IMG_0383_3

Argostoli_tiistai_IMG_0397

Poseerausta vaativa paikka.... ;)

Argostoli_tiistai_IMG_0421_2

Argostoli_tiistai_IMG_0489_2

Argostoli_tiistai_lounas

Päivän kruunasi jälleen yksi suussa sulava uunimunakoiso- ja kesäkurpitsapyörykkälounas.

Tiedättehän Eat, Pray, Love -kirjan? Jossa päähenkilö matkustaa Italiaan melkein vain syödäkseen (no, ja oppiakseen kieltä)? Minä voisin melkein sanoa Kreikasta samaa.... Paras ruoka ja kaupan päällisinä upeat maisemat. Vai toisin päin..? ^_^

          Argostoli_tiistai_IMG_0315_2

Kefalonia, meistä tuli kaverit :)

10 comments on “Täydellinen päivä”

 1. Heippa! Heti alkuun kiitos blogistasi, se on ollut oikea löytö itselleni, kun olen tällainen Kreikkaan täysin hurahtanut! Lukiessani kokemuksiasi ja tuntemuksiasi Zakynthoksen jälkeen, jännäsin vähän, että mitähän mieltä olet Kefaloniasta, se kun on minulle se sydämeni paikka, lempparisaareni. ♥ Zakynthoksella en ole vielä käynyt ja se ei ole oikeastaan suuremmin kiinnostanutkaan, mielikuvani siitä vahvistui luettuani kokemuksiasi siitä, joten se jää varmaan väliin jatkossakin. :) Mutta kokemuksiasi Kefaloniassa odotan jo innolla! Suosittelen ainakin Assosta, Fiskardoa, Agia Efimiaa, Porosta.. Itse pidin myös Skalan kylästä, joka oli majapaikkamme viikon ajan. Pieni paikka, jossa ei sinänsä ollut mitään erikoista, mutta se ainutlaatuinen tunnelma, niin kuin muuallakin Kefaloniassa. ♥ Kannattaa ehdottomasti käydä myös Melissani Lakella, josta oletkin varmaan lukenut/kuullut. Todella hieno paikka, jota ei kannata missata! Oikein ihanaa lomanjatkoa niissä ihanissa maisemissa, kateeksi käy! :)

  Vastaa

  0
  1. Moi Anna!

   (...oletko muuten sukua tai peräti sama henkilö kuin blogin Facebook-sivulla kommentoiva toinen saman sukunimen omaava henkilö joka myös on suuresti ihastunut Kefaloniaan..? :))

   Assokselle en suureksi harmikseni pääse, sillä sinne ei mene bussia. Pitäisi ottaa taksi Divaratasta. :/ Fiskardossa kävin tänään ja se on todellakin ihastuttava paikka. Bussi ajoi Agia Efimian ohi, ja sekin vaikutti niin viehättävältä että sinne aion suunnata omalle retkelleen perjantaina :) Poroksella vietin ensimmäisen yöni Kefaloniassa, ja se paikka taas ei vakuuttanut ollenkaan, hyvin erikoinen paikka mielestäni. Mutta halpaa majoitusta ja hyvää, edullista ruokaa sieltä kyllä löytää :)

   Vastaa

   0
  2. Hei Sanni!

   Olen tässä viettänyt vapaapäivää lueskellen blogiasi ja erityisesti näitä Kreikka-juttuja :) Ei meinaa siivoamisesta tulla mitään, kun ajattelen, että luen vielä yhden tekstin, ja vielä yhden :D Nyt vasta huomasin, että olet vastannut tuohon minun kommenttiin viime syksynä! Kiitos siis vastauksesta ja pahoittelut, että minulla kesti näin kauan vastata :D Olemme tosiaan K:n kanssa "melkein sukua" eli kyseessä on veljeni vaimo :) Meillä tosiaan on koko perhe hulluna Kreikkaan! :)

   Olen tässä miettinyt monet kerrat, että sinä olisit juuri oikea ihminen tekemään suomenkielisen matkaoppaan Kreikasta! Kallein aarteeni matkaoppaista on tällä hetkellä Mondon Ateena ja Kreikan saaret, jonka ostin joskus kymmenen vuotta sitten ja jossa alkaa olla jo auttamattomasti vanhaa tietoa :) Sinulla olisi niin paljon tietoutta Kreikasta ja lisäksi osaat kirjoittaa aivan ihanalla, mielenkiintoisella tavalla.

   Vastaa

   0
  3. Ei meinaa siivoamisesta tulla mitään, kun ajattelen, että luen vielä yhden tekstin, ja vielä yhden :D

   Hihi ^_^

   Olemme tosiaan K:n kanssa ”melkein sukua” eli kyseessä on veljeni vaimo :)

   OK, kivaa saada tähänkin vihdoin selvyys ^_^

   Meillä tosiaan on koko perhe hulluna Kreikkaan! :)

   Meillä hulluus on valitettavasti rajoittunut vain meikäläiseen... Koko perhe kyllä rakastaa matkailua ja kaikki reissaavat tahoillaan ahkerasti, mutta vain minä käyn Kreikassa.

   Olen tässä miettinyt monet kerrat, että sinä olisit juuri oikea ihminen tekemään suomenkielisen matkaoppaan Kreikasta!

   Oo, tämähän on imartelevaa..! Kiitos Anna :) Tietoa varmaan on kertynyt sen verran että jonkinlaista opasta voisi sen perusteella jo kirjoittaakin, mutta en usko että kirjoittajan taitoni ovat tarpeeksi ammattimaiset "oikean kirjan" tuottamiseen. Mutta saan ainakin jakaa vinkkejäni blogissa, siinä on elävä, kaikkien ulottuvissa oleva ilmainen opas :) Blogiformaatin etu on se että ei tarvitse miettiä sanojaan ja ilmaisuaan niin pikkutarkasti kuin jos kirjoittaisi johonkin printtijulkaisuun, saa kirjoittaa enemmän tunteella eikä kukaan välitä kömpelöistä lauserakenteista tai pilkkuvirheistä ^_^

   Mutta kiitos kuitenkin kohteliaisuudesta, se ilahduttaa :)

   Vastaa

   0
 2. Oletko käynyt koskaa Pargassa? Aijotko tällä reissullä käydä? Jos et ole niin suosittelen. Kiva paikka!

  Vastaa

  0
  1. En ole käynyt, mutta itse asiassa olen miettinyt että se voisi olla tällä reissulla mahdollistakin, kun olen näillä hoodeilla :) Jos menen Paxokselle, niin silloin on mentävä mantereen kautta ja reitti kulkee nähdäkseni Pargan kautta. Jottei sieltä vaikka menisi Paxokselle laivayhteyskin :)

   Vastaa

   0
 3. Hei mäkin ihastuin tähän paikkaan, kiitos sun mahtavien kuvien. :) Kiitos taas aamukahviseurasta, on ilo vierailla Kreikassa näin aamulla! :D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)