08.09.2015

Parhaat kattoterassibaarit - budjetti vs. luksus

Tein eilen vahingossa uuden budjettilöydön Ateenassa. Mahtavaa.

Olin iltakävelyllä Psirrin kaupunginosassa keskustassa, ja kulkiessani muuan sivukatua kohti Monastiraki-aukiota, silmäni osuivat "rooftop terrace" -tekstiin erään rakennuksen seinässä. Tarkastellessani rakennusta lähemmin, ilmeni, että kyseessä oli hostelli.

AthenStyle_IMG_8742_2

Jossa on kattobaari Akropolis-maisemalla. Wow.

Drinkit ja cocktailit hostellin terassibaarissa; 5-6 euroa. Viini ja olut 3-4 euroa.

Vaihtoehtoisesti saman maiseman voi nauttia huomattavasti kallimmalla vajaan korttelin päässä sijaitsevan A For Athens -hotellin kattoterassilla:

AForAthens_IMG_8782_2

Joo. Onhan tämä toki luksuksempi. Etenkin kun kalliimpien juomien hinnalla saa myös tämän, lyömättömän maiseman Monastiraki-aukiolle:

AForAthens_IMG_8775_2

Lempinäkymiäni Ateenassa.

Tähän saakka olen aina käynyt A For Athensissa.

AthenStyle_terassi

...mutta AthenStyle-hostellin terassissa rosoisen rähjäisine maisemineen on enemmän asennetta. ;)

Toisella puolella Psirri, toisella puolella Monastiraki ja Plaka.

Athenstyle_IMG_8740_2

Lykavittos-kukkula AthenStylen terassilta.

AForAthens_IMG_8788_2

Ja A For Athensin terassilta.

Athenstyle_IMG_8748_2

AthenStyle_IMG_8754_2

vai...:

   AForAthens_IMG_8799

Puolensa kummallakin terassilla.

Mutta ilahduin budjettilöydöstä! :) Kattoterassit Akropolis-maisemilla ovat Ateenan keskustassa ymmärrettävästi erittäin kaupallistettuja ja hyvin hinnoiteltuja, enkä tiennyt, että kaupungista löytyy backpacker-versiokin.

Kiva. :)

Budjetista puheen ollen, olen jo nyt jäljessä matkabudjetista ja pysytellyt tänään sisätiloissa ettei tule houkutusta käydä ulkona syömässä. Säästin päivän käyttörahan 11 euroa iltaan - olen menossa illalla Mariannan kanssa lasilliselle ja myöhemmin Tiinan kanssa viiden euron konserttiin.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa tänään kunnon juttu kreikkalaisesta ruoasta, mutta se jää huomiseen. Olen vähän laiskotellut... :) Googlaillut bussiyhteyksiä ja majoitusta Zakynthokselle ja syönyt paljon jogurttia.

Ateenassa on niin kotoisaa olla. Olen vieraillut kaupungissa niin monta kertaa ettei enää ole "paineita" lähteä joka päivä tutkimusretkille. Voi vain olla öllöttää kotona jos siltä tuntuu. Tuttujahan me jo ollaan. :)

17 comments on “Parhaat kattoterassibaarit - budjetti vs. luksus”

 1. Olen käynyt 2001 Zakynthoksella. Se oli ihana. Rauhallinen ja sopivan kokoinen. Toivottavasti on edelleen sellainen :).
  Ps. Tuo aloituskuva tai mikä tuo kuva sivun yläosassa onkaan, oli minusta vaihtoehdoista paras. Kaunis tunnelma ja näytät niin onnelliselta.

  Vastaa

  0
  1. Odotan tosi uteliaana millaiset fiilikset itse saan "Zantesta". :) Zakynthos on opaskirjani mukaan kaksijakoinen paikka; toisaalta suuri osa saaresta on rauhallista vihreyttä, toisaalta Laganasin alue on tuhansien brittien kansoittama "24-hoo-party-alue pääsiäisestä lokakuun loppuun". Eihän mun tietenkään tarvitse tuonne Laganasiin mennä :D

   Zakynthoksella on niin monta vaihtoehtoa minne majoittua (toisilla, pienemmillä saarilla voi olla vain 1-3 "selvää" kohdetta) että on tosiaan vaikea valita mihin asettua. Samoin taitaa olla melkein kaikilla muillakin Joonian saarilla, Kefalonia ja Lefkada ovat myös isoja. Eniten odotan kenties Ithakaan tutustumista, se kun on vähiten turistillinen. Paxikin kiinnostaisi, mutta Mariannan mukaan se on tosi kallis saari, rikkaiden suosiossa.

   Vastaa

   0
  2. Ithaka ja Kefalonia ovat ihan mielettömän kauniita saaria. Kävin itse niillä 2011 ja suosittelen lämpimästi. :)

   Vastaa

   0
 2. :) Ihan mielenkiinnosta kysyn, että oletko ikinä vieraillut Kreikan matkoillasi Spinalongan saarella, joka toimi ennen leprasiirtolana? Keväällä seurasin YLE Teemalta Saari-nimistä sarjaa, jonka tapahtumat sijoittuivat tuolle saarelle.

  Vastaa

  0
  1. Hei K-M! En ole käynyt Spinalongalla, mutta nimi oli kyllä tuttu :) Sen verran vähän olen viettänyt aikaa Kreetalla (olen käynyt siellä vain kahdesti), että Spinalongan vierailumahdollisuudet ovat jääneet heikoiksi. Piti googlata tuo tv-sarja, ja vaikuttaapa muuten tosi kiinnostavalta, harmi ettei jaksoja ole enää nähtävissä Areenalla. Kaikkea tällaista missaa kun ei enää katso tv:tä... (Oikeasti hassua - kun tapa on jäänyt, ei tv:tä meinaa edes muistaa... Samalla hyvä juttu, samalla harmi, kun sitten missaa kaikkea yleissivistävääkin kuten hienoja dokumentteja. Välillä kun joku lukija on vinkannut jostain blogin teemoihin liittyvästä tv-ohjelmasta olen laittanut kännykkään hälytyksen että muistan katsoa sen :D)

   Vastaa

   0
  2. En ole nähnyt sarjaa, mutta ohjelma perustuu Victoria Hislopin romaaniin Saari, joka kannattaa ehdottomasti lukea :) Oli hyvä muutenkin, Kreikkafanille vielä mielenkiintoisempi! Muutkin Hislopin kirjat saa multa suosituksen.

   Vastaa

   0
  3. Kannattaa ehdottomasti katsoa ko. sarja jos siihen on mahdollisuus joskus. Jotkut sanoivat sarjaa hieman hidastempoiseksi ja jopa synkäksi, mutta itse ainakin tykkäsin! Pitääpä katsoa, jos löytäisin tuon Hislopin kirjan kirjastosta :).

   Sitä piti Sanni vielä kysyä, että oletko tuntenut oloasi turvattomaksi näillä reissuillasi, kun matkustat yksin? Itse olen jo pitkään haaveillut Kreikan matkasta, tosin yksin en varmaan lähtisi, vaan kaverin kanssa.

   Vastaa

   0
  4. Sitä piti Sanni vielä kysyä, että oletko tuntenut oloasi turvattomaksi näillä reissuillasi, kun matkustat yksin?

   En ole, toistaiseksi on ollut onni matkassa eikä koskaan ole tapahtunut mitään uhkaavaa *koputtaa puuta* - - Paitsi Sardiniassa;

   https://karkkipaivablogi.com/2012/11/14/sohvasurffailun-aallokossa/

   Tämän tapauksen vuoksi olen hieman jarruttanut Couchsurfauksen kanssa ja majoitun tätä nykyä useammin Airbnb'n kautta. Jostain syystä esim. Välimeren alueella valtaosa Couchsurfing-housteista on (sinkku)miehiä, ja oman mieheni kanssa sovimme tuon kamalan Sardinian tapauksen jälkeen, etten enää majoitu (yksin asuvien) miesten kotona.

   Vastaa

   0
 3. Mielenkiintoista olisi kuulla kuvausta tavallisesta elämästä, ja kuinka lama, kriisi (millä nimellä sitä kutsutaankin..) vaikuttaa paikalliseen arkeen ja ajatukseen. Ruokaa ja juomaa tuntuu Ateenassa riittävän ;)
  Toivottavasti pohjoiseurooppalaiseenkin jaksetaan suhtautua maailmantilanteesta huolimatta sopuisasti, eikä haukkua 'fasistiksi', kuten eräälle tutulle jossain päin Kreikkaa tapahtui..

  Vastaa

  0
  1. Mielenkiintoista olisi kuulla kuvausta tavallisesta elämästä, ja kuinka lama, kriisi (millä nimellä sitä kutsutaankin..) vaikuttaa paikalliseen arkeen ja ajatukseen.

   Tästä tulee varmasti kirjoiteltua reissun aikana, kun olen ollut täällä vähän pidempään.

   Olipas ikävä tuo tuttusi kokemus :( Hyi. Minulle on oltu toistaiseksi pelkästään ystävällisiä kertoessani että olen Suomesta. Ainakaan mikään kysyjien kasvoilla ei ole paljastanut kielteistä asennetta.

   Vastaa

   0
 4. Moi!

  Ihanaa lukea kreikasta, meillä joka vuosi ollut perinteenä matka kreikkaan! Nyt pari kesää jäänyt välistä kun saimme vauvan:) haluaisin kysyä sinun mielipidettä ja tietämystä hiusasiasta!;) karhealle, luonnontaipuisalle pitkälle polkalla jätettävää hiusöljyä? Mitä sinä suosittelisit?:) en haluaisi litistävää ja rasvaista lopputulosta, mutta en myöskään silikonimössöä täynnä olevaa öljyä..kiitos!:)

  Vastaa

  0
  1. haluaisin kysyä sinun mielipidettä ja tietämystä hiusasiasta!;) karhealle, luonnontaipuisalle pitkälle polkalla jätettävää hiusöljyä? Mitä sinä suosittelisit?:) en haluaisi litistävää ja rasvaista lopputulosta, mutta en myöskään silikonimössöä täynnä olevaa öljyä..kiitos!:)

   Moi heiduli! Hmm, siinä mielessä "hankala" toive, että oikeastaan kaikki hiusöljyseokset tuovat väkisin rasvaisen lopputuloksen - kyse on siis ennen kaikkea annostelusta :)

   Hiusöljyt voi jakaa karkeasti kolmeen ryhmään; 100-prosenttiset luonnonöljyt, synteettis-luonnonöljysekoitteet ja kuivaöljyt. Ensin mainitut jättävät hiukset kaikkein rasvaisimmiksi, mikäli niitä käyttää sellaisinaan (siis hiuksiin jätettävänä hoitona), ja ne ovatkin parhaimmillaan hoitoaineeseen sekoitettuna. Synteettis-luonnonöljysekoitteissa on yleensä aina silikoneja yhdistettynä suosituimpiin luonnonöljyihin kuten argan- tai kookosöljyyn, ja nämä sekoitteet ovat kaikkein tehokkaimpia hiusten silottajia ja pehmentäjiä. Koska dimetikoni ja amodimetikoni, joihin nämä sekoitteet lähes aina pohjautuvat, ovat raskaita ja paksukoostumuksellisia silikoneja, jää niitä sisältävistä öljyseoksista helposti rasvaisen ja lähmäisen näköinen tukka jos niitä annostelee liikaa. Pidän itse näitä seoksia parhaina leave-in-hiusöljyinä, mutta valitettavasti en osaa suositella mitään "ei-rasvaista" tulosta jättävää tuotetta. Kaikki kokeilemani ovat toimineet käytännössä samalla tavalla, ja on vain oltava huolellinen annostelun kanssa :) Toki paksuun, karheaan tukkaan voi laittaa enemmän öljyä kuin ohueen ja lasimaiseen, ilman että tulos on lähmäinen.

   Viime vuosien suosikkejani on Cutrinin Premium-hiusöljy.

   Sitten tuo kolmas ryhmä, kuivaöljyt. Niissä on aina sekä synteettisiä että luonnollisia ainesosia, ja valittujen öljyjen pieni molekyylikoko saa aikaan sen, että tuotteen tuntu on "kuiva". Tämän tyyppiset öljyt sopivat erityisesti hennoille hiuksille, mutta ne eivät ole läheskään yhtä pehmentäviä kuin ei-kuivaöljyt.

   Kirjoitin kerran pitkän ja perusteellisen tuotearvion kahdesta hiusten kuivaöljystä (johon nyt olisi ollut niin kätevä linkittää), ja se sitten katosi "Julkaisu"-namiskaa painaessa bittiavaruuteen. Arvaa ketuttiko. En koskaan jaksanut kirjoittaa juttua uusiksi. Kyseessä olivat Elvitalin Extraordinary Fine Hair Oil ja Born To Bion Elixir Sublimant (monoi-kuivaöljy). Born To Bion öljystä kirjoitin kuitenkin muutaman sanan myöhemmin täällä.

   Kuivaöljyt eivät "litistä" hiuksia yhtä herkästi kuin muut öljyt, mutta kyllä niistäkin jää rasvainen look liikaa annostellessa. Tuollainenkin tuote voisi kuitenkin olla ihan kokeilemisen arvoinen sinun tilanteessasi. :) Koska hiuslaatusi on karhea, se imee öljyä hanakammin kuin sileä ja lasimainen, eikä pinta näin ollen jää yhtä helposti rasvaiseksi.

   Vastaa

   0
  2. Kiiitos paljon Sanni tiedoista!:) tuota cutrinin öljyä olenkin miettinyt ja varmaan sen käyn nyt sitten hakemassa!:)
   Kiitos hyvästä blogista ja ihanaa aikaa Kreikassa!!:)

   Vastaa

   0
  3. Minulla on paksut luonnontaipuisat hiukset, jotka ovat kuivat ja karheat. Olen käyttänyt niihin jätettävänä öljynä juuri tuota Born to Bion Elixir Sublimantia ja hyvin toimii! Sitä saa suihkia hiuksiin aika huoletta ilman, että hiuksista tulee lähmäiset (toki sekin onnnistuu, jos öljyä laittaa ylenpalttisesti). Öljy on kätevässä suihkupullossa, ja siinä on ihana, mieto tuoksu.

   Pullon loputtua ostin tilalle Yves Rocherin Monoï de Tahiti -kuivaöljyn, joka ei myöskään lähmää hiuksia kovin helposti, mutta se haju... YR-öljyssä on BtB-öljyyn verrattuna todella voimakas haju, enkä ainakaan minä voi sitä käyttää kuin silloin, kun en ole muutamaan tuntiin menossa ihmisten ilmoille.

   Olen joskus käyttänyt hiuksiin myös kookos- ja avokadoöljyä, mutta niitä kyllä yliannostelee helposti, joten olen todennut kuivaöljyn soveltuvan minulle paremmin.

   Tällä hetkellä käytän hiuksissa jätettävänä hoitona sekoitusta, jossa on n. 2/3 kosteussuihketta (Herbinan MarjaSpa) ja 1/3 avokadoöljyä. Sekoitus on suihkupullossa, josta sitten suihkin ainetta hiuksiin aina kuin ne tarvitsevat lisäkosteutusta. Seos on toiminut minulla hyvin: hiukset tuntuvat kosteutetuilta, mutta eivät lähmäisiltä (tosin tätäkin on mahdollista laittaa liikaa, jolloin hiukset näyttävät siltä, että niitä ei ole pesty aikoihin...). Seokseen kävisi varmaankin melkein mikä vain öljy; minä käytin avokadoöljyä, koska sitä sattui olemaan kaapissa.

   Vastaa

   0
  4. Tällä hetkellä käytän hiuksissa jätettävänä hoitona sekoitusta, jossa on n. 2/3 kosteussuihketta (Herbinan MarjaSpa) ja 1/3 avokadoöljyä.

   Onpas hyvä vinkki! :) Kosteussuihkeessa on emulgaattoreita jotka edesauttavat öljyn imeytymistä hiukseen, kun se sekoittuu vesifaasiin. :)

   Vastaa

   0
  5. Hei kiitos sulle myös hyvistä vinkeistä ja kokemuksista!:) tuota sekoitusta voisinkin kokeilla tehdä ja suihkia:)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)