07.09.2015

Ilahduttava EKOPHARMA

Jes, olen innoissani! Ekopharma! Suomen kosmetiikkakentältä löytyy yllätyksiä! :)

Nyt siis vihdoin kokemuksia kotimaisesta luonnonkosmetiikkasarjasta Ekopharmasta. Ja saattaapa minulla olla heittää mukava tarjouskin sarjan tuotteista.

Ekopharma

Ekopharma Professional –tuotteita valmistaa suomalainen Naviter Oy ja sarja on tullut myyntiin vuonna 2012. Kuten melkein kaikkien luonnonkosmetiikan sarjojen kohdalla, myös Ekopharman synnyn taustalla on sen kehittäjän iho-ongelmat ja herkkä iho. Naviterin perustaja Anni Linnavirta tahtoi kehittää sarjan tehokkaita ja samalla hyvin siedettyjä tuotteita, jotka pohjautuvat luonnon raaka-aineille ja sopivat herkälle iholle.

Ekopharman tuotteet poikkeavat tavanomaisesta luonnonkosmetiikasta sillä, että niissä ei ole käytetty perinteisiä luonnonkosmetiikan yrttejä eikä yrtteihin kuuluvia mykerökukkaisia kasveja tai ihoa herkistäviä tuoksuja.

Ekopharman tuotteissa ei ole käytetty yhtäkään 26 eniten allergisoivasta tuoksukemikaalista, jotka EU:n kosmetiikkalainsäädäntö on määrännyt nimettäväksi erikseen ainesosaluetteloissa. Tämä on oikeasti poikkeuksellista luonnonkosmetiikassa, jossa tavallisesti käytetään runsaasti tälle listalle kuuluvia eteerisiin öljyihin pohjautuvia hajusteita.

Ekopharma_IMG_8536

Ekopharman tuotelinjoista herkän ihon linjassa ei ole lainkaan käytetty hajusteita. Muissa linjoissa on tuoksuaineita, mutta vain hyvin siedetyiksi tunnettuja. Herkän ihon linjasta on lisäksi jätetty pois pähkinäallergikoita mahdollisesti haittaavat karitevoi ja manteliöljy.

Ekopharma_vadelma

Kotimaisia luomumarjoja

Tuotteiden vaikuttavina aineina on suomalaisia luomumarjoja. Kosteuttava linja perustuu vadelmalle, anti-age linja tyrnille, herkän ihon linja mustaherukalle ja seka/epäpuhtaan ihon linja karpalolle.

Ekopharman kouluttaja Soile Riemunen kertoo, että marjat ovat erittäin siedettyjä ja niissä on enemmän iholle tärkeitä vitamiineja kuten C- ja E-vitamiini sekä beetakaroteenia kuin hedelmissä ja vihanneksissa. Marjat sisältävät vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi antioksidantteina toimivia polyfenoleita. Lisäksi marjojen siemenöljyssä on iholle välttämättömiä rasvahappoja omega-3 ja omega-6:a.

Marjojen erinomaisesta siedettävyydestä ja vähäisestä herkistysalttiudesta muistan myös Mádaran Lotte Tisenkopfa-Iltneren puhuneen Superseed-öljyjen yhteydessä. Peukut siis meidän pohjoisille marjoille!

Ekopharman tuotteet ovat myös alkoholittomia (incissä näkyvät ’alcohol’ –sanan sisältävät ainesosat ovat pehmentäviä rasva-alkoholeja, eivät kuivattavaa etanolia) ja monissa tuotteissa on käytetty pelkän veden sijaan marja- tai lehtiuutteita.

Kaikki Ekopharman tuotteet valmistetaan Suomessa Naviterin omassa tuotantolaitoksessa Helsingin Roihuvuoressa. Tuotteilla on suomalainen, sitoutumaton luonnonkosmetiikkasertifikaatti FI-Natura.

*

Tuotekokemuksia

Ekopharma

Sain testiin kattavan setin tuotteita puhdistusaineista kuorintavoiteeseen ja seerumiin.

Valitettavasti Vadelma-linjan tuleva uutuus, nykyisen puhdistusgeelin syksyllä korvaava puhdistusvaahto (juuri sellainen minun tykkäilemäni pumppu-malli) ei ollut ehtinyt ulos tehtaalta. Testiin saamani geeliputsari jää ihan näillä näppäimillä pois valikoimasta.

Ekopharma_IMG_8498

Vadelma Kosteuttava Puhdistusgeeli (250 ml / 23,45€)

Löysärakenteinen geeli hellävaraisella pesuteholla, huuhtoutuu iholta hyvin jättämättä joillekin geeliputsareille ominaista ”limaista” pintaa. Miellyttävä, mieto tuoksu. Tarkoitettu kasvojen puhdistukseen, ei poista meikkiä.

Geeliputsarin korvaavassa vaahdossa on tehokkaammat pinta-aktiiviset ainesosat jotka irrottavat myös meikin.

Hain Sokoselta vielä pienen näytepurkin Tyrni-puhdistusemulsiota (250 ml / 23,45€) jotta sain testattua jonkun Ekopharman meikinpuhdistusaineenkin. Emulsio on sekin aika mieto puhdistusteholtaan; meikki kyllä lähti, mutta vaati kaksi puhdistuskertaa. Luonnonkosmetiikan putsarit eivät useinkaan poista synteettisiä meikkipohjia, se on hyvä pitää mielessä. Ekopharman valikoima täydentyy syksyllä vielä öljypuhdistuksen sisältävällä kaksoispuhdistuksella, ja tämä lienee sarjan kaikkein tehokkain ase meikin irrotukseen.

Ekopharma_tyrni

Tyrni Hoitava Kasvovesi (250 ml / 23,45€)

Ihanan hedelmäisen tuoksuinen kasvovesi. Kysyin Soile Riemuselta tuoksusta, ja sain kuulla, että se tulee appelsiinin eteerisestä öljystä ja Ekopharman tuotteissa säilöntäaineena käytetystä fenetyylialkoholista (incinimi phenethyl alcohol). Fenetyylialkoholi ei ole kuivattava alkoholi vaan ruususta saatava rasva-alkoholi jota käytetään säilöntäaineena, ja bonuksena mukana tulee myös tuoksu. Itse tyrniuute ei Riemusen mukaan tuoksu juuri miltään.

Iholle jää aavistuksen kihelmöivä tunne tuotteen jäljiltä.

Inci: tyrnin lehtiuute, tyrnin hedelmäuute, kurkku-uute, betaiini, appelsiinin eteerinen öljy, acacia senegal -kumi, ksantaanikumi, fenetyylialkoholi, sitruunahappo.

Ekopharma_IMG_8520

Tyrni AHA Duo-kuorinta (50 ml / 22,85€)

Mukavan ja tehokkaan tuntuinen kuorinta. Tuotteessa on kuorivina ainesosina sekä hedelmähappoja että rakeita (jojobahelmiä ja tyrnijauhetta), siitä nimi ”duo”. Iho jää juuri niin pehmeäksi ja sileäksi kuin hyvältä kuorintatuotteelta sopii odottaa.

Tehokas, tiheä rae-rakenne saattaa tosin jonkun makuun olla kenties liiankin tymäkkä. Tuotteessa on sama hedelmäinen tuoksu kuin koko Tyrni-linjassa.

Ekopharma_IMG_8506

Silmänympärysvoiteita sain testiin kaksi, peruskosteuttavan ja antioksidanttisen Vadelman ja kiinteyttävän, ravitsevamman Tyrnin.

Vadelma Kosteuttava silmänympärysgeeli (15 ml / 23,45€)

Todella miellyttävä koostumus, tämä tuote oli ykköslempparini testituotteista ennen kuin korkkasin seuraavan tuotteen. ;) Normaalisti en pidä geelimäisistä kosteuttajista, mutta Vadelma-silmänympärysgeeli on maitomainen ja tuntuu erilaiselta kun tavanomaiset, läpinäkyvät geelit.

Vadelma-geeli myös asettuu silmänympärysalueelle eikä leviä kauttaaltaan (tiettyjen silmänympärystuotteiden ongelma, josta puhun blogissa useinkin). Tuntu on erinomaisen kosteuttava eikä iho jää nahkeaksi (myös geelikoostumukselle ominaista).

Kaiken kaikkiaan huipputuote. Mutta kun korkkasin seuraavan testattavan, löytyi se Todellinen Rakkaustuote:

idEkopharmaTyrni_sy_IMG_8509

Tyrni Kiinteyttävä silmänympärysvoide (15 ml / 26,80€)

Suosikkini koko testisatsista! Ihana, ihana, ihana tuote. Haluaisin vain laulaa hymnejä tälle ystävälle. Pullo sai kunnian lähteä myös mukaan Kreikkaan – ainoana silmän/kasvojenkosteuttajana!

Kyllä, käytän tätä koko kasvoilla. Pumppuannostelijasta tulee kerralla vähän liian suuri määrä voidetta silmänympärysiholle, ja niinpä pyyhin loput voiteesta kasvoille. Kun huomasin, miten ihanan tuntuiseksi iho jää tuotteen jäljiltä, siirryin järjestelmällisesti käyttämään voidetta koko kasvojen kosteuttajana. 15 millin kokoisena se on myös täydellinen matkakoko.

Voiteen koostumusta voisi kuvailla sanoilla täyteläinen geelifluidi. Voiteessa on rasvamaisia ainesosia, mikä tekee siitä täydellisen yksinään koko kasvoilla käytettäväksi. Se sisältää iholle optimaalisen cocktailin vettä ja lipidejä, joita kumpiakin iho tarvitsee suojavaippansa eli hydrolipidikalvon ylläpitoon.

Ekopharma_IMG_8518

Täysin öljyttömät ja rasvattomat tuotteet jättävät iholle usein nahkean tunteen, koska ne ainoastaan sitovat ihoon kosteutta mutta eivät pehmennä ihoa. Tyrni-silmänympärysvoide myös pehmentää. Iho ei jää janoiseksi vaan täydellisen pehmeäksi ja suloisen sileäksi – eikä tähän vaadita edes silikoneja! Pahoittelen överiltä kuulostavia rakkauden tunnustuksia, mutta olen kerta kaikkiaan ihastunut tähän tuotteeseen. Kirkkaasti vuoden parhaita löytöjä.

Kokeilin myös Vadelma-silmänympärysvoidetta koko kasvoilla ja toimii, mutta Tyrni-voide on lipidipitoisempi ja jättää näin ollen pehmeämmän ihon pinnan.

Ainoa ”mutta” tuotteessa saattaisi olla jonkun makuun liian voimakas tuoksu. Tuotteessa on sama vahva hedelmäinen tuoksu kuin koko Tyrni-linjassa. Itse pidän tuoksua miellyttävänä, mutta voisihan se kenties olla miedompi. Tuoksu tulee aiemmin mainituista appelsiinista ja ruususta uutetusta rasva-alkoholista.

Ekopharma_IMG_8504

Öljytön Karpalovoide (30 ml / 33,15€)

Tämä tuote on seka- ja rasvoittuvan ihon linjasta. Oikein miellyttävä, fluidimainen ja sileä koostumus. Ei jätä ihoa nahkeaksi ja imeytyy nopeasti. Tykkään ja voisin käyttää koko pullon. Tyrni-silmänympärysvoide on kuitenkin ylellisempi ja jättää iholle vielä paremman tunteen. ;)

Karpalovoide on öljytön, mutta ei rasvaton (inci alla). Siinä on triglyseridejä, jotka osaltaan vaikuttavat koostumuksen pehmentävyyteen.

Ekopharma_IMG_8530

Kosteuttava 24-h-Vadelmavoide (30 ml / 32,40€)

Kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille sopiva Vadelma-kasvovoide on Soile Riemusen mukaan Ekopharman suosikkituotteita ja etenkin nuorten, Ekopharmaa koulussaan käyttävien kosmetologiopiskelijoiden suosiossa. Voide on täyteläisehkö ja sopii aamuin illoin käytettäväksi.

Minultakin Vadelmavoide saa kiitosta, mutta ohuempien koostumusten ystävänä käyttäisin tätä itse talviaikaan kun iholla on pintakuivuutta. Tuote ei tunnu raskaalta tai rasvaiselta, mutta itse tykkään enemmän fluidimaisesta, ohuemmasta voidetyypistä. Vadelmavoiteen inci kuvassa oikealla.

Ekopharma_SK15_voide

Suojaava päivävoide SK 15 (50 ml / 34,50€)

Levittyy notkeasti, ei ole yhtään tahmea eikä jätä ihoa valkoiseksi. Toki koostumus on ”jämäkämpi” kuin Ekopharman muissa kasvovoiteissa, sillä mineraalifiltteri tekee koostumuksesta automaattisesti paksumman, mutta yleisellä aurinkovoidemittarilla kyseessä on voide ohuemmasta päästä.

Huomatkaa muuten supersimppeli ainesosaluettelo! :)  Kun vertaa synteettiseen aurinkosuojaan niin kemikaalien määrä niissä on huima.

Voiteessa on voimakas, hedelmäinen tuoksu, kuten monissa Ekopharman tuotteissa. Itse pidän tuoksuja kuitenkin miellyttävinä. Tämä tuttavuus meni ehdottomasti ykköseksi kaikista koskaan testaamistani luonnonkosmetiikan suojakertoimellisista voiteista, siksi se ansaitsee ”Löytö”-statuksen. (Tyrni-silmänympärysvoidekin ansaitsisi, mutta pärjäilköön se noilla sydämillä... :))

Ekopharma_IMG_8502

Mustaherukka C-Max –seerumi (30 ml / 33,15€)

C-vitamiinia sisältävä hoitoseerumi. Geelimäinen koostumus, iho tuntuu seerumin jälkeen hieman tahmealta (just se tyypillinen geelifiilis) ja ihon pinnalle jää ikään kuin napakka kalvo. Täysin rasvattomana ja öljyttömänä C-Max-seerumi ei riitä yksinään, vaan vaatii päälleen voiteen. Useimmat ihmiset tietysti käyttävätkin seerumeita nimenomaan voiteen alla.

Pakkaukseen liittyy ainoa Ekopharmalle suuntaamani kritiikki: kuten moni c-vitamiinituotteita ja niiden säilöntäteknologiaa tunteva saattoi kuvastakin huomata, ei C-Max-seerumin pakkaus ole kaikkein tarkoituksenmukaisin. C-vitamiini säilyy kosmeettiseessa valmisteessa parhaiten, kun tuote on pakattu läpinäkymättömään pumppupulloon (tietysti myös pH vaikuttaa, mutta Ekopharman kemistin mukaan se asia on C-Maxissa varmistettu). Läpinäkyvyys ei ole c-vitamiinituotteelle hyvä juttu, altistus valolle nopeuttaa vitamiinin hapettumista.

Ekopharmalta myönnettiin, että pullo olisi hyvä säilyttää pahvisessa ulkopakkauksessaan suojassa valolta, ja että tulevaisuudessa pakkaus kenties muutetaan läpinäkymättömäksi.

Inci: mustaherukkauute, kurkku-uute, glyseroli, lakritsiuute, persiljanlehtiuute, hydrolysoitu silkkiproteiini, l-askorbiinihappo (c-vitamiini), allantoiini, d-alpha tokoferoli (e-vitamiini), glyceryl caprylate, hyaluronihappo, niasiini, ksantaanikumi, fenetyylialkoholi, sodium phytate.

Ekopharma_karpalo

.

 

Ekopharman tuotteita myyvät hoitolat ja kosmetologit. Tampereella jälleenmyyjiin kuuluu Sokoksen Hyvä Olo –hoitola, jonka kanssa yhteistyössä pääsin tuotteisiin tutustumaan.

Tampereen Hyvä Olo haluaa tarjota Karkkipäivän lukijoille mahdollisuuden tutustua näihin ihaniin tuotteisiin tarjoushintaan. Hyvä Olo tarjoaa syyskuun loppuun saakka kaikki Ekopharma –tuotteet 20% alennuksella.

Alennuksen saa simppelisti ilmoittamalla olevansa Karkkipäivän lukija. Kuten tavallista, en saa tästä mitään provikoita.

Suosikilleni Tyrni-silmänympärysvoiteelle jää alennuksen jälkeen hintaa 21,45€ - ei todellakaan paha! Edes Lumenelta ei varmaan saa anti-age-tuotteita tuohon hintaan.

Tarjous on voimassa ainoastaan Tampereen Sokoksen Hyvä Olo –hoitolassa. Hoitola sijaitsee tavaratalon toisessa kerroksessa (sisäänkäynti on lasihissin vieressä). Hyvä Olo -hoitolaan pääsee myös Hämeenkadulta Kauppahallin sisäänkäynnin vierestä.

Hoitolassa tehdään myös ihania Ekopharma-kasvohoitoja (omasta hoitokokemuksestani juttua täällä), ja sarjan kanssa päivittäin hoitotyötä tekevät kosmetologit osaavat suositella sarjan tuotteista juuri sinun ihotyypillesi sopivat tuotteet. Saatte Hyvän Olon tytöiltä varmasti iloista ja osaavaa palvelua! :)

Tampere_SokosHyvaOloIMG_6784

Tällaista kotimaista, luonnonmukaista, aidosti miellyttäväkoostumuksellista sekä korkean siedettävyyden lähtökohdista kehitettyä sarjaa on ilo suositella. :) Sarjan tuotteet kokonaisuudessaan löydät täältä (klikkaa tuotelinjojen välilehtiä).

Sokos Tampere

Hyvä Olo-hoitola

Hämeenkatu 21

33200 Tampere

puh. 010 767 0896

www.hyväolotampere.fi

56 comments on “Ilahduttava EKOPHARMA”

 1. Olipas kiva lukea sun kokemuksia näistä! Joskus pari vuotta sitten olen sarjalta testannut messuilta ostamaani Tyrniseerumia, mutta sen jälkeen EkoPharma on kyllä kokenut ulkoisesti aikamoisen muodonmuutoksen ja uudistunut muutenkin. Kivannäköisiä varsinkin nuo seerumit! Myös puhdistustuotteiden pumppupullomuodosta irtoaa multa plussat jo nyt ;)

  Vastaa

  0
  1. Minulle EkoPharma on tosiaan ihan uusi tuttavuus josta kuulin (itse asiassa lukijalta!) ensimmäisen kerran tänä keväänä. Jos Sokokselta ei olisi ehdotettu yhteistyötä niin olisin varmasti itse omasta takaa ennemmin tai myöhemmin ottanut valmistajaan yhteyttä, kyllähän nyt suomalaiseen, sertifioituun luonnonkosmetiikkasarjaan on päästävä tutustumaan! :)

   Vastaa

   0
 2. Käytän hoitolassani EkoPharmaa ja pakko on hehkuttaa vielä yhtä tuotetta. Herkän ihon naamio saa multa kaikki ylisanat. Asiakkaan iho saattaa esim. timanttihionnan jälkeen punoittaa voimakkaasti, mutta tämä naamio rauhoittaa ihon vartissa. Itse pidän myös siitä ajatuksesta, että sarjaa käyttämällä tuen suomalaista yritystoimintaa.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos naamiovinkistä! :) Myönnän, että itse naamioista epäkiinnostuneena kieltäydyin testiin tarjotuista Ekopharman naamioista, niitä on niin tylsä testata minun ihollani kun ne eivät käytännössä mitään tee... (Paitsi syväpuhdistavat.)

   Vastaa

   0
 3. Ehin innostua todella, kunnes pääsin loppuun ja sitä myydään siis vain noissa paikoissa eikä saa netistä mistään tilattua vai?! Hööööö

  Vastaa

  0
  1. Laitan EkoPharmalle kyselyä koskien tuotteiden postimyyntiä. Käsittääkseni sarjaa ei myydä nettikaupoissa siksi, kun se on hoitolasarja. Siitä syystä EkoPharmaa ei saa tavallisistakaan myymälöistä.

   Huomasin, että valmistajan sivuilla ei myöskään ole listausta EkoPharma-hoitoloista. Tai ainakaan en itse löydä. Olisi varmasti hyödyllinen tieto niille, jotka eivät asu Tampereella ja olisivat kiinnostuneita tutustumaan EkoPharman tuotteisiin omalla paikkakunnallaan.

   Edit. Löysinpäs :D Tässä linkki jälleenmyyjiin.

   Vastaa

   0
  2. Kauneussalonki Anna myy EcoPharman tuotteita nettikaupassaan joten sieltä vaan tilaamaan.

   Naviterin sivuilta klikkaamalla Naviter - Etsi jälleenmyyjä löytyy kaupunkikohtaiset listaukset EcoPharman jälleenmyyjistä sekä tuotteita hoidoissa käyttävistä kauneushoitoloista (EkoPharma Professional).

   Itse koin pelastuksen EcoPharman mustaherukkaisista herkän ihon tuotteista, kasvojen punoitus on poistunut kokonaan! Suosittelen kokeilemaan!

   Vastaa

   0
 4. Heippa! Osaatko neuvoa, miten ja millä tuotteilla rakentaisin meikkipohjan, kun nenänpääni on täynnä kraaterin kokoisia avonaisia ihohuokosia? Pyrin ihonhoidossa suosimaam tuotteita, jotka supistaisivat näitä huokosia ja kasvot pesen viileällä vedellä, mutta argh se meikkipohja. Kaikki meikki kerääntyy rumasti näihin kraatereihin korostaen niitä. Arkena sipaisen nenälleni lorealin studio secrets -meikinpohjustusvoidetta, koska se häivyttää huokosia näkyvistä. En meikkaa ihoani muuten, mutta juhliin olisi kiva saada myös huoliteltu iho. Kiitos tuhannesti, jos osaat antaa vinkkejä!

  Vastaa

  0
  1. Hei roosa! Sinulla onkin jo käytössä tehokkain ase "kraatereiden" häivytykseen, eli runsassilikoninen, paksukoostumuksinen ja tehokkaasti täyttävä primer (Studio Secrets). Juuri tuota tai sen tyyppistä tuotetta olisin sinulle suositellut, valitettavasti ei taida olla sen tehokkaampaa keinoa. Kun vielä käytät ihonhoidossa supistavia tuotteitakin, niin tee jo kaiken ns. oikein.

   Yhtä primeria tehokkaampi on tietysti kaksi primeria tai huokosten häivyttäjää ^_^ En kylläkään ole itse koskaan kokeillut kerrostaa primereita, joten en tiedä saako sillä käytännössä oikeasti sileämmän ihon. Ainahan voi kokeilla :) Laittaisin alimmaksi tuon paksun Studio Secretsin ja sitten päälle Cliniquen Pore Refining Instant Perfectoria. Tuo Cliniquen tuote kulki ennen nimellä Pore Minimizer ja esittelin sen aikoinaan täällä, tosi hyvä tuote.

   Vastaa

   0
  2. Mulla on rasvoittuva nenä ja joskus ihohuokoset tosi suurina ja pari kunnolla arpeutunutta suurta huokosta nenässä.

   Tota studiosecrrtsiäkin olen testannut meikkivoiteen alla nenässä, mutta pahensi vain asiaa. Siis minulla ainakin tapahtuu nimenomaan niin päin että useiden silikonipohjaisten primereiden kanssa meikkivoide nenällä vain tosiaan pahentaa huokaisten näkyvyyttä ja alusta asti ns ohjaa meikkivoiteen oikeen näkyvästi niihin huokosiin... Olen todennut helpoimmaksi vain laittaa geelipohjasen tai vesipohjaisen kosteuttajan meikkivoiteen alle ja asia ei ole niin katastrofi kuin pohjustajan kanssa. Meikkivoiteissakin on metsästystä, mikä istuu nenälle parhaiten ja mikä ei. Niissäkin paradoksaalisesti joskus ns mattameikkivoiteet hurahtaa huokosiin ja näkyy vaan valkoiset huokoset kauas... Itsellä käytössä esim nyt rimmelim mattameikkivoide ja toimii muualla paitsi nenällä ja laitan sitten nenään jonkin ohuen ohuen meikkivoiteen... Ja ihon kunnon mukaan niitäkin vaihtelen... Näinpä siis olen aina vähän oudoksunut näitä silikonipohjustajia ja niiden ideaa, koska mulla ainakin tulee just se efekti että päälle kun meikkivoiteen laittaa niin meikkivoide liukuu siinä koko nenällä siten että kaikkiin huokosiin jää meikkivoiteesta vaaleet jäljet ja näkyy kuuhun saakka...

   Vastaa

   0
  3. minulla ainakin tapahtuu nimenomaan niin päin että useiden silikonipohjaisten primereiden kanssa meikkivoide nenällä vain tosiaan pahentaa huokaisten näkyvyyttä ja alusta asti ns ohjaa meikkivoiteen oikeen näkyvästi niihin huokosiin…

   Aaa, okei, no voi harmi. Jännä ilmiö, kun silikonimömmö kuitenkin konkreettisesti täyttää "koloja" ihossa, eli huokosten ja arpien pitäisi kuitenkin olla vähemmän "syviä" --> sitä kautta vähemmän erottuvia meikkivoiteen kerakin. Kun meikkivoiteella ei ole primerin jäljiltä yhtä syviä koloja mihin upota. Mutta luultavasti sinun ihosi ja silikoniapulaisten kemia (pH ja mitä kaikkea siihen vaikuttaakaan) ei vain toimi yhteen, eikä primer todennäköisesti "tartu" ihoosi yhtä hyvin kuin ihannetapauksissa. Nämä on näitä kemian juttuja, samaan tyyliin kuin esim. minun ripsieni ja 38-maskaroiden epäkemia. Ei vain toimi, ripsari ei vain irtoa.

   Tuli mieleen vielä yksi hoidollinen tuote, jonka käyttäjiin muuten kuuluu mm. näyttelijä Martti Suosalo, jonka iho on varmasti kaikille suomalaisille tuttu. Ei siis tasaisimmasta päästä. Tuote on Dr. Hauschkan Kirkastava naamio, joka jollain taikajipolla oikeasti tasoittaa ihon korkokuvaa. Siis tutkitusti ja mitatusti, jos iho esimerkiksi on voimakkaasti arpinen (niinkuin Suosalolla), naamio saa arpisen pinnan tasaisemmaksi. Naamio myös rauhoittaa ja poistaa punoitusta ja luonnollisestikin myös kosteuttaa ja ravitsee.

   En kyllä osaa sanoa miten tuo vaikuttaa huokosiin... Ehkä sinun tapauksessasi kuitenkin väärä tuote. Harmi etten osannut tarjota mitään vippaskonstia. Lukijoiden joukossa kun on myös ihon ammattilaisia niin olisiko kellään kosmetologilla heittää tähän vinkkiä...?

   Vastaa

   0
  4. Hei Roosa täällä jatkaa! Nimimerkki sms sai tilanteeni kuvailtua itseäni paremmin. Eli tosiaan pelkkä studio secrets toimii hyvin, mutta jos sen päälle (kuten olettaisin meikinpohjustusvoiteen ideana olevan) yrittää laittaa meikkivoidetta tai puuteria, kerääntyy meikki valkoisiksi pilkuiksi nenään.

   Täytyykin pitää mielessä tuo naamio! Kiitos kovasti vastauksista, tavallaan tyydyttävää saada tietää, että olen edes oikealla suunnalla. Ja kiitos Sanni mahtavasta blogista :)

   Vastaa

   0
  5. Haha, apua, en tajunnut sms:n viestiä lukiessa että se tuli eri henkilöltä kuin samaan aiheeseen liittynyt kommentti, johon olin vastannut - eli siis sinun :D SMS:n viesti oli jotenkin kirjoitettu siihen tyyliin kuin se jatkaisi sinun ylempää kommenttiasi. :) Anteeksi sekaannus.

   Vastaa

   0
  6. Heh, sattumia :)... Mulla oli tuosta Sannin mainitsemasta naamiosta näytepussi, jonka satuin jollakin suurimmalla epätoivon hetkellä lätkäsemään nenään ja otsaan ja se todella toimi!!

   Tämän jälkeen olen huomannut ruokavaliolla olleen mun kohdalla suuri merkitys, vegaaniruokavaliota käyttämällä sain oman ihotyypin muuttumaan pintakuivasta rasvoittuvasta vaikeasta ihosta paljon mukavammaksi, ihan toisenlaiseksi ihoksi. Suosittelen kokeilemaan. Itsellä ei itsekuri pitänyt ja lipesin takaisin juustoihin ja iho on taas rasvoittuva ja vaikea. Mutta tiedän nyt, mikä toimii. Jos on vaikka tosi tärkeä juhla tulossa, niin on kuukauden vegaanina ja iho on sitten juhlissa ihana ;D

   Musta tuntuu, että silikoniprimeri tosiaan itsellä ja siis joillakin muillakin näemmä, aiheuttaa vaan siis sen, että primerin jäljiltä meikkivoide levittyykin niin "sulavasti" ja ohuesti siihen nenälle, ja takertuukin sitten niihin kuoppiin eli isoihin huokosiin näkyvästi. En ole sellaseen silikoniprimeriin törmännyt, joka tekisi lupausten mukaan isojen huokosten pintaan kerroksen, jonka päällä meikkivoide levittyisi kuin normaalille iholle. Studiosecrets oli kaikista pahin kun sen yhdisti meikkivoiteeseen, ihan millaiseen tahansa meikkivoiteeseen. Yksinäänhän se voikin toimia! Mutta kuten sanoin, Vesipohjainen ja geelipohjainen kosteutus /primeri voi auttaa paljon. Itse ihastuin dermosilin blossom- kausituote ihon pohjustajaan nyt kesällä. Ei se rasvoittuvuuteen hirveästi auttanut, mutta piti nimenomaan päälle laitettavan ohuen vesipohjaisen meikkivoiteen siinä primerin päällä erittäin kauniisti nenällä, eikä tehnyt ihohuokosista numeroa, vaan peitti ne niin huomaamattomiksi kuin vain pystyi.. Jännä, mutta minulla rasvoittuvalla ja "huokoisella" nenällä toimii yleensä nimenomaan kosteuttavat meikkivoiteet, joista esimerkkinä lumenen kosteuttava meikkivoide jonka ostin poistokorista (poistunut jo vissiin markkinoilta)...

   Isoihin aknearpiin silariprimerit saattavat auttaa meikkivoiteen allakin, mutta sellaisesta mulla ei ole kokemusta. Nenä on mun ainoa murheenkryyni, mutta hyvillä tuotteilla ja puhdistuksella ja ruokavaliolla mun ei tarvi niitä nenän huokosia edes miettiä... Vääntämistä ja kokeilua meikkituotteiden kanssa saa kyllä tehdä, mutta vain kokeilemalla löytää... Hermostuttavasti vain joskus aivan päinvastaiset kokeilut auttavat eniten, kuin ne mitä yleisesti suositellaan :)

   Vastaa

   0
  7. Pahoittelut superpitkistä lauseista yllä! :D ainoa "silariprimeri", mikä mulla toimi ihan ok, tais olla myöskin Lumenea ja se oli se rasvoittuvalle iholle laitettava pohjustustuote. Mutta totesin sen kanssa, että oli aika plus miinus nolla- tuote, mitään eroa en huomannut siinä käyttikö sitä sitten vai ei... Roskiin taisi lentään vain siksi että oli turha tuote. Olen myös kaikkien pohjustustuotteiden kanssa koittanut levittää niitä vain aivan äärimmäisen vähän ja ohuelti, että jos sitten toimisi... Ei ole sekään auttanut, jos ei ole alunperinkään ottanut tuote toimiakseen. Joko pohjustustuote toimii tai sitten ei...

   Vastaa

   0
  8. Mulla oli tuosta Sannin mainitsemasta naamiosta näytepussi, jonka satuin jollakin suurimmalla epätoivon hetkellä lätkäsemään nenään ja otsaan ja se todella toimi!!

   Oi, onpas kiva kuulla :)

   Kiinnostavaa kuulla myös ruokavalion vaikutuksista. Ravinnolla on tosiaan ihan mieletön vaikutus ihoon, luulen ettei moni tule koskaan sitä ajatelleeksi.

   Vastaa

   0
  1. En osaa valitettavasti sanoa onko näitä Helsingin Sokoksella, ainakaan Sokosta ei mainittu jälleenmyyjälistassa (siellä on 31 muuta paikkaa Helsingissä josta EkoPharmaa saa). Toisaalta tuolla jälleenmyyjälistassa ei myöskään mainita Tampereen kohdalla Sokosta, eli en tiedä onko sieltä jostain syystä haluttu jättää tavaratalojen hoitolat pois (missä en kylläkään näe logiikkaa :D).

   Kannattaa soittaa Helsingin Sokoksen hoitolaan ja kysyä suoraan sieltä.

   Vadelma-linjan tuotteissa on miedompi tuoksu kuin Tyrnissä, ja niissä tuoksuu aito vadelma-aromi. Sellainen mukavan marjainen tuoksu, mutta fenetyylialkoholi tuo kaikkiin tuotteisiin vielä sellaisen oman, tunnistettavan pohjatuoksun jota minun on vaikea kuvailla.

   Vastaa

   0
 5. Ihanaa lukea nyt tästä Ekopharmasta Karkkipäivästä. Arvasin niin jotenkin että tykästyt tähän. :) Koska itsekin niin tykästyin. Tilasin juuri nettikaupasta Ekopharmaa lisää itselle. Käytän itse anti-akne sarjan kasvoputsaria joka tosin uudistunut, vadelmavoidetta sekin näyttää uudistuneen 24h voiteeksi ennen oli päivä ja yö erikseen! Sitten herkänihon kasvovettä. Nyt tilasin myös herkän ihon naamion kokeeksi talveakin ajatellen. Taitaa melkein kaikki sarjat uudistua, jos oikeinn olen ymmärtänyt...? Kosmetologilla käyn tosiaan Ekopharmaa käyttävässä hoitolassa, ja sieltä siis kuulin tästä sarjasta, kun etsin minulle hajusteyliherkälle/astmaatikolle sopivaa sarjaa. Minulle itselle ei nämä Ekopharman tuoksut aiheuta oireita, ja itse ainakin olen sitä mieltä, että nämä haihtuvat melko nopeasti iholta!

  Mun ehdoton suosikki on tuo sinunkin postauksen alimmassa kuvassa näkyvä värillinen päivävoide. <33 En käytä meikkiä itse ollenkaan, mutta tuota käytän päivittäin, jäin koukkuun. :) Toivottavasti sitä vielä valmistetaan, pitäisi lisää ostaa..? En ole nyt aivan tietoinen mitkä poistumassa ja mitkä näitä uudistuneita :D

  terveisin siis se, joka sai vinkata sinulle tästä koko sarjasta! :))

  Vastaa

  0
  1. Tilasin juuri nettikaupasta Ekopharmaa lisää itselle.

   Nettikaupasta? Saako näitä siis jostain nettikaupasta? Muutama lukija saattaisi olla erittäin kiinnostunut tästä tiedosta. :) Juuri tuossa ylempänä (ja näemmä myös heti seuraavana alla :D) kysyttiin nettiostamisen mahdollisuudesta.

   terveisin siis se, joka sai vinkata sinulle tästä koko sarjasta! :))

   Aa, se olit siis sinä :D

   Sarjan uudistuksesta - joitain päivityksiä tuotteissa on tosiaan tapahtumassa, mutta ainakin näistä minun testaamistani tuotteista kaikki Vadelma-putsaria lukuunottamatta ovat jo uudistuksen läpikäyneet ja siis "uusia". (Ainakin näin mä ymmärsin.) Esimerkiksi Vadelma-24-h-voide on uusi ja korvaa aiemmat Vadelma-päivä- ja yövoiteet. Samoin Karpalovoide on ihan tuore, vanhassa oli eri vaikuttavat aineet ja nimi oli Öljytön hoitovoide tai jotain sellaista.

   Vastaa

   0
  2. Hei, anteeksi että vastaan vähän myöhässä, mutta täältä tilasin :)

   Kauneuhoitola Helgingissa, jolla myös verkkokauppa:
   http://hillankauppa.mycashflow.fi

   Siellä oli tosi edullisesti poistuvien sarjojen tuotteita ;)
   Taitaa vieläkin joitain olla jäljellä!

   Mutta myös löysin toisen kauneushoitolan jolla verkkokauppa, tai hoitola ei ilmeisesti pyöri tällä hetkellä äitiysloman vuoksi mutta verkkokauppa toimii:
   http://kauneussalonkianna.suomalainenverkkokauppa.fi

   Vastaa

   0
  3. Kiitos Roosa :)

   Muutama muukin ehti jo tuon Kauneussalonki Annan linkata. Hyvä että tuotteita saa kuin saakin myös verkosta :) Kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä hoitolaan tutustumaan EkoPharmaan.

   Vastaa

   0
 6. Yrityksellä on hyvä nimi - informatiivinen, tietää minkä teeman kanssa on tekemisissä. Mutta.

  Olisiko tuohon pakkausdesigniin voinut jotenkin satsata. Miksi tätä ei Suomessa ymmärretä. Nuo marjat purkin kyljessä on kornit - tuote 10-vuotiaille!? Vai halpahalpa markettimerkki Herbina? Jos haluaisivat luoda apteekkimaista imagoa tuotteelle, miksi sotkea tekstityksen joukkoon itsestään selvää, turhaa, alleviivaavaa grafiikkaa. Hohhoijaa. Ei pääse näköpaikalle kylppäriin.

  Vastaa

  0
  1. Olen samaa mieltä marja-grafiikan, hmm, lapsekkuudesta, mutta muuten pakkaukset ovat mielestäni ihan tyylikkäitä selkeydessään. Kaiken kaikkiaan koen pakkaus-designin aika neutraalina. Yleensähän älähdän heti pakkauksista jos koen ne epäonnistuneina, ne kun vaikuttavat minuun tosi voimakkaasti. Kun näin EkoPharman tuotteita ensimmäistä kertaa Sokoksella hyllyssä riveissä, minulle tuli ihan myönteinen kuva. Tyylikäskin. Mutta joo, marjat ovat kieltämättä sellaista Clip Art -tyyliä.

   Vastaa

   0
  2. Älkää nyt, design on ihan pelkistettyä tyylikästä linjaa :) marjankuvat tuovat mieleen Lumene Lab-linjan pakkaukset...
   Ehkä se oli tarkoituskin - alitajuinen muistutus kotimaisuudesta ja turvallisuudesta?

   Vastaa

   0
  3. Ehkä se oli tarkoituskin – alitajuinen muistutus kotimaisuudesta ja turvallisuudesta?

   Näin menee omakin veikkaukseni.

   Vastaa

   0
  1. Kiitokset vinkeistä kummallekin :) EkoPharmaa ei kuitenkaan varmasti saa joka paikkakunnalta.

   Vastaa

   0
 7. Minä, tai siis mieheni, innostui eniten sarjan after shave -geelistä, jota vein kotiin tuomisiksi näytepurnukallisen. Punoitus ja aristus hävisi nopeasti parranajon jälkeen. Miehellä on ollut ongelmia ihon kanssa parranajon jälkeen ja aika harvasta tuotteesta on oikeasti ollut apua.

  Olen raahannut kotiin miehen kokeiltavaksi yhtä sun toista after shave -tuotetta ja EkoPharman After Shave Healer on tähän menessä ollut paras. Harmitti, ettei hoksannut sitä tilata kouluaikana vielä opiskelija-alennuksella... :D

  Vastaa

  0
 8. Wow! Tässä sarja, johon haluaisin heti tutustua - toivotaan, että tuotteita saadaan myyntiin muuallekin kuin hoitoloihin... Sokos voisi näyttää esimerkkiä ja alkaa myydä kotimaista luontaiskosmetiikkaa, saksalaisten ja ruotsalaisten rinnalla...

  Vastaa

  0
  1. EkoPharmalta kerrottiin, että tuotteita ei haluta tarjota kaupan hyllyillä, koska konseptiin kuuluu ammattilaisen apu. Brändi haluaa korostaa ammattimaisuutta ja oikeiden tuotteiden valinnan tärkeyttä. Toki meitä tuotteiden päälle oikeasti ymmärtäviä ja harkittuja, vankkaan tieto- ja kokemuspohjaan nojaavia valintoja tekeviä kuluttajiakin on vaikka kuinka, mutta EkoPharma haluaa profiloitua palvelusarjaksi.

   He eivät siis halua olla "hyllyltä kenen tahansa napattavaa itsepalvelukamaa", eli suomeksi sanottuna he eivät kai halua olla kaupallisia. Mikä on ihan mielenkiintoista näinä aikoina, kun kuvittelisi myynnin olevan jokaisen yrityksen suurin tavoite. Mutta arvostan kyllä ehdottomasti epäkaupallisuutta. :) Harmi tietysti tässä yhteydessä, kun EkoPharman tuotteet jäävät monelta löytämättä. Onhan itsestään selvää, ettei tavallinen kuluttaja vaeltele hoitoloissa tutkimassa tuotevalikoimia vaan löytää tuotteita nimenomaan kemppariosastoilta joissa ne ovat helposti saatavilla.

   Vastaa

   0
  2. 'Ei-kaupallisuus' on kauniin kuuloinen käsite, mutta ihan se ei pidä paikkaansa tässä tapauksessa, kun kuitenkin tuotesarjalla on omat myyntikanavansa :)

   Vastaa

   0
  3. Nojoo, totta tietenkin. :) Mutta kaupallisempikin voisi olla, jos valitsisi laajemmin tarjolla olevat myyntikanavat ;)

   Vastaa

   0
 9. Hei! Kysymys koskien tuota EkoPharman kiinteyttävää silmänympärysvoidetta. Osaisitko verrata koostumusta ja kosteustehoa Madaran Time Miracle -silmänympärysvoiteeseen? :)

  Vastaa

  0
 10. On se vaan jännä, miten iloiseksi voi ihminen tulla siitä että toinen tykkää samasta kuin itsekin ^_^
  Kommentoin omista tuotekokemuksistani silloin kun ensimmäisen kerran kirjoitit pääseväsi näihin tutustumaan ja muistan epäilleeni, ettet ehkä tykkäisi tuotteista. Shame on me! Omalle herkälle ja kuivalle iholleni suositellut tuotteet eivät tietenkään ole samoja, kuin sinulle suositellut ja testiin saamasi tuotteet. On sillä ammattilaisten palvelulla näköjään jotain merkitystä ;) Mutta on meillä myös yhteinen lemppari - se suojakertoimellinen päivävoide. Ihan loistava!

  En tiedä onko luvallista mainostaa, mutta nettikauppaa kaipaaville voin vinkata oman kosmetologini myyvän tuotteita myös nettikaupan kautta (http://hillankauppa.fi/). Siellä näyttäsi parhaillaan olevan mm. tuo Sannin hehkuttama Tyrni silmänympärysvoide tarjouksessa :)

  Vastaa

  0
  1. On se vaan jännä, miten iloiseksi voi ihminen tulla siitä että toinen tykkää samasta kuin itsekin ^_^

   :) :)

   Minusta noita nettikauppoja on ihan ok linkittää, etenkin kun tämän postauksen tarjous hyödyttää vain tamperelaisia. Eikä EkoPharman jälleenmyyjää varmaankaan löydy jokaisen kiinnostuneen kotipaikkakunnalta, joten verkkokauppojen esiinnosto on ihan perusteltua :)

   Vastaa

   0
 11. Sarjan myynnin rajoittaminen hoitoloihin tuntuu hölmöltä, ihan kuin sitä haluttaisiin jotenkin piilotella. Kyse on kuitenkin rasvoista ja pesuaineista eikä mistään lääkkeistä, joiden väärästä käytöstä voi aiheutua suoranaista haittaa.
  Arvioidesi perusteella sarjassa on hyviä tuotteita, jotka varmasti myisivät itse itsensä, jos niitä olisi saatavilla ja jos niitä jopa mainostettaisiin. Kosmetiikkaa ostavien kuluttajien ryhmä on varmasti monta kertaa suurempi kuin hoitoloissa käyvien. On outo valinta rajoittaa sarjan myynti vain pienelle osalle mahdollisesta asiakaskunnasta. Madara on mielestäni hyvä esimerkki hyvin profiloidusta ja markkinoidusta luonnonkosmetiikkasarjasta. Hyvä saatavuus ja oma nettikauppa ovat takuulla tuoneet Madaralle paljon asiakkaita, jotka eivät olisi muuten jaksaneet tuotteita metsästää.

  Vastaa

  0
  1. On outo valinta rajoittaa sarjan myynti vain pienelle osalle mahdollisesta asiakaskunnasta.

   Sama konsepti on kaikilla hoitolakäyttöön kehitetyillä sarjoilla, eli siinä mielessä EkoPharman toiminta ei ole poikkeavaa tai erityisen outoa. Käsittääkseni hoitolasarjoja saa aina vain hoitoloista, kuten Ella Bachéta, Guinot'ia, Exuviancea, Décleoria ja mitä näitä nyt onkaan. En ole ainakaan missään tavaratalossa tai kosmetiikkaliikkeessä niitä nähnyt.

   Mádara on brändinä erilainen kuin EkoPharma - Mádaran tuotelinja on luotu kuluttajille, myyntikanavana kivijalkaliikkeet ja tavaratalot, ja vasta myöhemmin avattiin muutama Mádara-hoitola (ja niitäkin vain Latviassa), EkoPharma taas on alun alkujaan kehitetty hoitolakäyttöön ja kosmetologien myymäksi sarjaksi. Ns. päivittäistavarakauppasarjat ja hoitolasarjat ovat eri konsepteja, Mádara ja EkoPharma on luotu eri lähtökohdista.

   Mutta toki itsekin soisin että hyvä sarja tavoittaisi enemmänkin potentiaalisia asiakkaita, sehän on selvä :)

   Vastaa

   0
 12. Vau, hankin Eko Pharma tuotteita vuonna 2013 messuilta ja täytyy kyllä sanoa, että ovat parantaneet ulkoasua ja valikoimaa hurjasti, silloin ne olivat vaan läpinäkyvissä peruspurkeissa ja etikettikin oli vähän niin ja näin. Ainesosat olivat kyllä uskomattoman hyviä ja ihanan tuoksuisia, minulla on vieläkin tyrni kasvovoidetta jäljellä, tosin se ei enää ole käyttökelpoista. Maksoin silloin tutustumistarjouksena neljästä tuotteesta 35€ ja tykkäsin kyllä kovasti! Eikö näitä saa mistään verkkokaupasta :/?

  Vastaa

  0
  1. Eikö näitä saa mistään verkkokaupasta :/?

   Kurkkaas ylempiä kommentteja, kaksiki verkkokauppaa on linkattuna :)

   Vastaa

   0
 13. Hei, EkoPharman tuotteita saa myös kauneushoitola Ihokeskus Taina Paarmaksen yhteyteen juuri avatusta verkkokaupasta kauppa.ihokeskus.fi. Sivuilla voit myös kysyä SKY-kosmetologilta mitkä EkoPharman tuotteet sopivat juuri sinun ihollesi :).

  Ystävällisin terveisin,
  Jussi Paarmas

  Vastaa

  0
 14. Hei!

  Kiitos Sanni hyvistä tuotearvioinneista! Olen seurannut blogiasi jo pitkään :)

  Oulun ydinkeskustassa sijaitseva Hoitolani on avannut luonnonkosmetiikan verkkokaupan, jossa myydään mm. yhtenä pääsarjana käytettyä Ekopharmaa! 18.10 asti koodilla HETKI15 saa 15% alen kaikista tuotteista :)

  http://Www.kauppa.hetkikauneudelle.com

  Vastaa

  0
 15. Olis tosi kiva jos testaisit myös ekopharman sävyttävän päivävoiteen?:) olis kiva kuulla onko hyvä tuote sun mielestä!

  Vastaa

  0
 16. Minun herkkä iho ei tykännyt tyrnituotteista, joten palautukseen meni ne tuotteet.

  Vastaa

  0
  1. Tyrni-sarjaa :) Mutta kuivalle iholle sekoittaisin päivävoiteeseen myös Tyrni-kasvoöljyä.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)