29.12.2014

Vuoden 2014 Parhaat Tuotteet

Vuoden THE listan aika :)

Kuluneen vuoden parhaimmat tuotetuttavuudet tulevat tässä.

Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, mutta voin silti todeta, että vuoden paras löytö ilman epäilyn häivää on Lushin Fair Trade Honey -shampoo.

Vuodenparhaat2014_GentleFoaming

Vuoden miellyttävin putsari: Lavera Gentle Foaming- pumppuvaahto.

Kuten juuri tuli edellisessä postauksessa todettua, luonnonkosmetiikan pumppuvaahdot ovat järjestään koostumukseltaan ohuempia ja vähemmän liukkaita ja kermaisia kuin "normikosmetiikan" vastineet. Laveran vaahto on sieltä vähän täyteläisemmästä päästä ja tuoksu on vallan ihastuttava. Olen todella tykästynyt Laveran koko puhdistuslinjan tuoksuun.

Esittelin Gentle Foaming Cleanserin huhtikuussa täällä kera parin muun oikein hyvän pumppuvaahdon.

Vuodenparhaat2014_EyeBright

Yllättäjä: koukutuin vuoden aikana totaalisesti tähän ns. turhakkeeseen, eli silmille tarkoitettuun kasvoveteen :D Liz Earle Eyebright Soothing Lotion.

Tämä vesi raikastaa uniset silmät ja poistaa meikinjämät - joita minulla usein on yön aikana pulpahdellut esiin jostain silmän sisuksista, yöks. Totta kai huuhtelu vedellä ajaa aivan saman asian, mutta jostain syystä onnistuin ihastumaan juuri Eyebrightin jättämään tunteeseen siinä määrin, että Kreikan reissussa huomasin joka aamu kaipaavani tätä putelia. Vesihuuhtelu ei vain tuntunut samalta. :) Turhaa, mutta ihanaa!

Vuodenparhaat2014_RDeRose

Vuoden suosikkihajuvesi: Acorellen R De Rose EdP.

Eyebrightin tavoin R De Rosen nousu listalle tuli yllätyksenä, sillä normaalisti ruusutuoksut eivät millään lailla kuulu lempparituoksuihini. R De Rosessa kuitenkin on jotain selittämättömän viehkeää ja puoleensavetävää. Sen pehmeä, puuterinen makeus ja lempeä kukkaisuus luovat yhdessä jotenkin mielettömän rauhoittavan, "lohduttavan" tuoksuharmonian. Se on samalla helppo ja joka tilanteeseen sopiva tuoksu, mutta ei yhtään tylsä.

En osaa muuta sanoa kuin että minulle tulee tosi hyvä olo tätä suihkaistuani. Liekö syy sitten niissä eteerisissä öljyissä ja tuoksun aromaterapeuttisessa pohjassa? En tiedä, mutta R De Rose on varmaankin ensimmäinen tuoksu 10 vuoteen, jonka saan loppuun.

Vuodenparhaat2014_LipPlumper

Vuoden paras huulituote: Kicks Lip Plumper eli "köyhän miehen" versio Dermaglow'n Instant Lip Gloss Plumperista.

Kiilto vetelee viimeisiään - siinä tarpeeksi hyvät perustelut tuotteen sijoituksesta Vuoden Parhaat -listalle :) Omistan tuhat ja yksi huulikiiltoa jotka vaihtelevat laukussani, mutta ainoastaan Dermaglow'n huulikiiltoja olen saanut kulumaan loppuun viime vuosina - viimeistä pisaraa myöten. Kicksin edullisempi ja Suomesta saatava Lip Plumper peri Dermaglow'n manttelin, ja tällä hetkellä ei oikeastaan juuri muita huulikiiltoja tee edes mieli käyttää.

Miksi olen niin koukussa näihin "plumper"-kiiltoihin? Yksinkertaista: ne jättävät huulelle samanlaisen kevyesti kihelmövän tunteen kuin Blistexin ja Carmexin purkkihuulirasvat, joihin minulla on pahimmanlaatuinen riippuvuussuhde. Lisäksi olen huulikiiltojen suhteen samalla lailla supervaativa kuin kasvoputsarien - koostumuksen ja ihofiiliksen on oltava JUST eikä melkein, pelkkä nätti sävy tai putsarin kohdalla hyvä puhdistusteho ei riitä. Dermaglow on paras huulikiilto maan päällä minulle, sen koostumus on kuin "elämän eliksiiriä" huulilleni - toimii samalla huulikiiltona ja -hoiteena. Kicks ei ole ihan yhtä täydellinen mutta pirun hyvä korvike - ja lisäksi edullisempi ja saatavuudeltaan parempi.

idVuodenparhaat2014_FairTradeHoney

Tämä shampoo ei ole ainoastaan parhaita tuotteita tänä vuonna, vaan varmasti parhaita löytöjä koko kosmeettisen elämäni aikana. Lush Fair Trade Honey - nykyiseltä nimeltään Fairly Traded Honey Shampoo. Että kiitokset vain, Veppe! :)

Onko siellä ruudun takana joku joka missasi toukokuussa ylitsepursuavat intoiluni tästä varsin poikkeuksellisen koostumuksen omaavasta shampoosta? Mikäli vastasit kyllä, voit käydä tsekkaamassa postauksen täältä. Kyseessä on shampoo, jossa tavanomaisen vesipohjan sijaan (shampoistahan noin 90% on vettä) on käytetty hunaja-pellavanlimapohjaa. Jep! Pesevät ainesosat ovat samaa kamaa kuin normishampoissakin, mutta koostumus on täysin vedetön.  Eipäs olekaan täysin; tarkka lukijani muistutti, että pellavansiemenliman muodostukseen vaaditaan tietysti vettä. Mutta shampoossa ei ole vettä puhtaana. Hunaja muodostaa shampoosta 50%, pellavansiemenlima 20%.

Vaikutus: tuuheat, mielettömän pehmeät hiukset ja pidempi pesuväli kuin normishampoolla. Shampoo on samalla tehokkaasti pesevä, mutta myös hoitava - ominaisuudet, joita harvoin saa samaan pulloon kovin toimivana pakettina. Tämä on ainakin oma kokemukseni.

Vuodenparhaat2014_Korreshiusvari

Toinen hiustuotesuosikki - Kreikasta löytämäni Korresin Argan Oil Advanced Colorant! Tätä tuotetta ei valitettavasti myydä Suomessa, mutta sitä voi tilata ainakin Pharmazon-nettikaupasta.

Hämmentävä tuote: kestoväri, joka oikeasti tuntuu myös hoitavalta. Tiedättehän tunteen, kun kestoväriä huuhtoo hiuksistaan? Väriaineen alta käteen jää karhea, takkuinen tukka. Ei tämän jäljiltä. Pelkkä väriaine ennen hoitoainetta jättää hiukset silkkisen sileiksi..! Eikä kaunis, kirkkaan vaalea sävykään mitenkään huononna värjäyskokemusta..! ;) ^_^

Värjäystulosta esittelin syyskuun alussa täällä.

Vuodenparhaat2014_Undercover

Minä en käytä primereita eli meikinalusvoiteita. En koe niille tarvetta enkä myöskään pidä niiden synteettisestä tunnusta iholla (lue: siitä silikonimaisuudesta).

Poikkeus: IsaDoran Undercoveria olen käyttänyt vuoden aikana useastikin! Tämä on ensimmäinen primer, josta voin sanoa oikeasti tykkääväni. En usko, että se kohdallani mainittavasti pidentää meikin kestoa, sillä meikki pysyy minulla muutenkin tosi hyvin, mutta tykkään siitä millaiseksi Undercover jättää ihon. Ja miltä se tuntuu iholla. Juu, tokihan tässäkin on silikonia, mutta koostumus on erilainen kuin perinteisemmissä, vedettömissä ja lähes pelkkään silikoniin perustuvissa primereissa. Undercoverissa on myös vettä ja se tuntuu iholla selvästi kosteuttavalta. Rasvoittuvalle iholle perinteinen versio on todennäköisesti parempi, mutta minulle Undercover on miellyttävin primer-tuttavuus koskaan :)

Vertailin Undercoveria ja kolmea muuta primeria maaliskuussa täällä.

Vuodenparhaat2014_PihlajaDD

Mádaran Pihlaja DD-voide hurmasi koostumuksellaan ja kettukarkkimaisella tuoksullaan. En olisi odottanut minulle olevan käyttöä kuivan ihon rasvaisella "jankkivoiteella", mutta niin vain Pihlaja löysi tiensä lemppariksi käsivoiteen ominaisuudessa.

Jouluaattoillan pakkaskävelylle laitoin Pihlajaa ulkoiluvoiteeksi - ja iho oli edelleen rasvainen kun palasimme kahden tunnin jälkeen sisään :) Muissa yhteyksissä ei siis tulisi mieleenkään laittaa Pihlajaa kasvoille. Mutta käsivoiteena tämä on ollut niin loistava että voisin ostaa itsekin! (Olen saanut tuubin blogin kautta.) Jo pelkkä tuoksu tekisi tästä hankkimisen arvoisen :)

Vuodenparhaat2014_IntenseLiner

Vuoden ehdottomasti eniten käytössä ollut silmämeikkituote - Lumenen vedenkestävä nestemäinen eyeliner. Saatuani näitä testiin keväällä en juuri muita silmänrajaustuotteita loppuvuonna käyttänytkään. :) Esittelin linerit ensi kertaa täällä.

Miksi tykkään näistä? Geelimäiset eli paremminkin voidemaiset eyelinerit ovat itse asiassa suurimpia suosikkejani kestävyytensä, jälkensä ja hallittavuutensa puolesta, mutta nestemäisissä on yksi etu - ei tarvitse erillistä sivellintä eikä sivellintä tarvitse pestä. Ihan vain tästä syystä nestemäiset ovat parin viime vuoden aikana pikkuhiljaa kivunneet käyttötiheydellään voidemaisten ohi.

Lumenen Intense Linereissa kohtaa kaksi asiaa jotka tekevät niistä lemppareitani - miellyttävä, sopivan ohut ja joustava huopakärki sekä kauniit, tavallisesta poikkeavat sävyt. Yleensähän eyelinereissa on saatavilla vain musta sävy ja tuurilla ruskea. Intense Liner -perusvalikoimaan kuuluu mustan lisäksi myös tumma harmaankimaltava sävy sekä metallisen hohtava khaki-vihreä. Ihan parhautta!! Olen käyttänyt näitä suunnilleen joka toisessa meikissä koko vuoden. Khakin sävy toimii loistavasti arkisemmissa meikeissä koska se on huomaamattomampi kuin musta ja ruskea - valoaheijastava pinta syö rajauksen intensiteettiä tehden siitä kesyn. Kimaltava harmaa taas on aivan upea sävy itsessään ja kiinnostavampi korvike mustalle. Jo toinen Grey Crystal -tuubi on menossa! :) Lumene, älkää lopettako näitä pitkään aikaan, please!

Vuodenparhaat2014_DoubleChoco

Haha - tätä ette ehkä odottaneet! :D

Tänä vuonna Atkins-patukat hävisivät haastajalle, ja nyt syön yksinomaan Quest-proteiinipatukoita. Quest-urani meinasi tosin tyssätä heti alkuunsa, kun onnistuin ensimmäisellä kerralla tilaamaan yhden vähiten onnistuneista mauista, ja olin tosi pettynyt. Sain sitten teiltä lukijoilta vinkkejä parhaista Quest-mauista, ja yksi sai ääniä ylitse muiden - Double Chocolate Chunk.

Tämä patukka on kieltämättä Mielettömän Älyttömän Hyvä. Vielä loppukesästä olin sitä mieltä, että Chocolate Peanut Butter on suosikkini, mutta Double Choco kiri pikkuhiljaa rinnalle - ja ohi. :) Patukka on täydellinen vhh:ta noudattavalle, ei-kovin-makeista jutuista tykkäävälle henkilölle. Juuri sopivan suklainen, mutta ei kuitenkaan suorastaan karkkimainen - ja näissähän ei ole lainkaan suklaakuorrutusta. Ihana  "chunky" koostumus ja aidon kaakaon maku. Perrrrfect!

DCC on tosi hyvää, mutta tiedättekö mikä siinä on parasta? Siihen ei jää koukkuun. ^_^ Minulle riittää jo juustoaddiktio, enkä kaipaa rinnalle muita "pakkosaadapakkosaada" -tunteen aiheuttavia herkkuja. Pyrin päinvastoin sellaisista eroon. DCC maistuu treenin jälkeen tai vaikka junaeväänä - mutta en mä siitä haaveile tai himoa pötkylän perään päivät pitkät. :)

Vuodenparhaat2014_AfricanParadise

Olen pyrkinyt pitämään nämä "Vuoden Parhaat" -listat kymmenessä tuotteessa, mutta viimekin vuonna listalle pääsi 11 tuotetta. Olkoon sitten niin tänäkin vuonna. Tai nimetään Lushin African Paradise "Bubbling Under" -tuotteeksi - aika hyvä, mutta ei ihan Top Kymppi -matskua enkä nyt välttämättä itse tästä maksaisi.

Erilainen ja valtavirrasta poikkeava tuote kuitenkin - ja iho jää aivan häkellyttävän hyvän tuntuiseksi. Kyseessä on suihkussa käytettävä, pois huuhdottava vartalonhoitoaine - siis käytännössä tosi rasvainen vartalovoide joka pestään pois. Iho taputellaan kuivaksi, ja ahh - voit jäädä hivelemään vauvan pyllyn pehmoista hipiääsi. Kallis tuote jota on ihana käyttää satunnaiseen hemmotteluun.

Miltäs teidän vuoden listaukset näyttää? :)

*

Aiempien vuosien listaukset:

Vuoden 2013 parhaat tuotteet

Vuoden 2012 parhaat tuotteet

Vuoden 2011 parhaat tuotteet

Vuoden 2010 parhaat tuotteet

Vuoden 2009 parhaat tuotteet

84 comments on “Vuoden 2014 Parhaat Tuotteet”

 1. Ostin sinun blogisi suosittelemana tuota Isadoran meikinpohjustajaa ja se on kyllä ollut hyvää. Naama ei kiillä. Myös Madaran DD-voide on hyvää.
  Lisäisin listaan vielä Konjac pesusienen. Se on ollut todella hyvä. Finnit ja mustapäät vähentynyt. Myös Laveran Volume shampoo on ollut hyvää, jo kolmas pullo menossa.

  Vastaa

  0
  1. Kiva kuulla että mun vinkeistä on ollut hyötyä :)

   Konjac-pesusieni jäi minulle vähän arvoitukseksi... En viitsinyt siitä koskaan mitään kirjoittaakaan kun en oikein tykännyt. Musliiniliina toimii mun kasvoilla paremmin :)

   Laveran Volume-shampoo taitaa olla mulla edelleen korkkaamattomana.... :P ^_^

   Vastaa

   0
  2. Kirjoittaisit Konjacista, kun monia varmaan kiinnostaisi aihe. Mua kiinnostaisi erityisesti myös se, että onko aamuvanulappu samanlainen Konjackäsittelyn jälkeen kuin ilman sitä :)

   Vastaa

   0
 2. Munkin listalle pääsee Lumenen Intense Liner, mutta nimenomaan sävyssä Khaki Crystal! Tuo kivasti pilkettä silmään :D Samoin tykkään pihlajavoiteesta, hamstrasin sitä Madaran alesta kolme tuubia =)

  Muita listalle päässeitä sit ois Goldwellin Green - sarjan Pure Repair - hiusnaamio, tekee hiuksista silkkiä! Toinen hiustuotelöytö, vaikka ei edes ole kosmetiikkaa eikä varmastikaan monelle mitään uutta, on hiusvalkki :D Sotkunuttura ei meikäläiseltä ole koskaan onnistunut, mutta valkin avulla saan tehtyä siistin ja ennen kaikkea kestävän nutturan nopeasti.

  Meikeistä Lumenen rajaustussin lisäksi suosikiksi on noussut Cliniquen Almost Powder - meikkipuuteri, jonka vaalein sävy kerrankin pukee mun aatelista kalpeuttani :D ja jättää todella siistin, meikittömän näköisen mutta tasaisen pinnan. Ihonhoidon puolelta löytöjä ovat Konjac-sieni ja L'orealin uusi GEELIMÄINEN silmämeikin puhdistusaine - miksi oi miksi markkinat on pullollaan niitä kamalia nestemäisiä, joilla joutuu hinkkaamaan? :D

  Sit tykästyin myös totaalisesti Lumenen hiekkalakkoihin! Ja hajuvesistä haluan valita kaksi: philosophyn Amazing Grace (kerrankin täydellisen puhtaan tunteen antava tuoksu, joka ei häiritse ketään mutta ei ole liian pesuainemainen omaankaan nenään) ja Diorin Hypnotic Poison, josta sain vastikään poikaystävän mummolta pullon, joka on vuodelta - 98 :D tämä tuoksufriikkihän innostuu vuosikertatuoksuista :D

  Vastaa

  0
  1. Tuo Almost Powder on kyllä aina vain niin suosittua :)

   Minäkin muuten sain juuri L'Orealin geelimäistä silmämeikinpoistooainetta testiin. Koostumus on vetisempi kuin suosikissani Natural Coden edesmenneessä, ja jopa ihan pikkuisen kirvelee mun silmissä. Mutta ihan ok. Geelimäinen koostumus on silti aina parempi kuin mikään muu koostumus :)

   Lumenen hiekkalakat ovat minunkin mielestä onnistuneita :) Lumene on kyllä petrannut lakkavalikoimassa ja -laadussa kovasti. Ja pullojen tämänhetkinen design on tosi tyylikäs, tykkään fontin yksinkertaisuudesta :)

   Ja Hypnotic Poison... oh... Ehkä mun suurin rakkaustuoksu....

   Vastaa

   0
 3. Kiva, että listalla on tavallisen kuluttajan ostettavissa olevaa kosmetiikkaa. Usein nämä koostuvat niin kalliista tuotteista, että jää ainakin mulla vain haaveeksi. Shampoosta voisin käydä ruinaamassa Lushilta samplet ja IsaDoran primer kiinnostaa myös.

  Vastaa

  0
 4. Mä ostin sun esittelyn pohjalta tuon Isadoran pohjustajan :) en halunnut investoida tuotteeseen montaa kymppiä siltä varalta, että siitä tulisi vain sellaisten hetkien tuote, kun panostaa meikkaamiseen enemmän - vaan kuinkas kävikään, käyttökokemus oli aivan erilainen kuin lumenen tuotteessa, jonka ennen tätä omistin ja nyt olen sitten käyttänyt tuota aina meikatessa ja onnistuin koukuttamaan kaverinkin :D kerran lainasin hänelle tuota kun meikkailtiin ja seuraavana päivänä tuli heti kehut, että hankala atooppinen iho ei ollut puhdistaessa edes punoittanut kuten yleensä, kun hänellä on kasvoilla ollut meikkiä. Normaalisti hänellä jämähtää meikki kuiviin kohtiin, mutta nyt meikki levittyy kuin normaalille iholle :) täältä siis kiitos vinkistä! :D

  Olen himoinnut tuota silmävettä (?!) aina vähän väliä. Ehkä joku päivä senkin joutuu hankkia. Tällä hetkellä asiaa ajaa herbinan alkoholiton ruusukasvovesi, se tuntuu tarkoitukseen mukavan rauhoittavalta ja jättää silmänympärysiholle mukavan nahkean ihofiiliksen, ei ole yhtään niin paha "voidetta tänne heti"-tunne kun tuolla pyyhkäisee kasvojen putsauksen jälkeen :D

  Vastaa

  0
  1. vaan kuinkas kävikään, käyttökokemus oli aivan erilainen kuin lumenen tuotteessa, jonka ennen tätä omistin ja nyt olen sitten käyttänyt tuota aina meikatessa ja onnistuin koukuttamaan kaverinkin :D

   Jee :) Aina niin kivaa jos joku löytää mun kautta itselleen toimivan tuotteen. Ja vielä kaverillekin...! :D

   Harmi kun Liz Earlea ei saa Suomesta. Mulla loppuu tuo silmävesi ihan justiinsa ja olen miettinyt että pitää kai sitten tilata Briteistä vaikka turhakkeelle tulee postareineen hintaa melkein 17 puntaa....

   Vastaa

   0
 5. Mäkin olen aivan rakastunut Madaran Pihlaja-voiteeseen, eikä vähiten sen tuoksun takia! Sopii muutenkin mun korppukuivalle iholle. Sait muuten mun kiinnostuksen heräämään noihin Lumenen silmänrajaustusseihin, oon ollut vakiintunut kakkurajauksen käyttäjä, ja pullomaisia, dipattavia eyelinereitä en vaan osaa käyttää, mutta ehkä tällanen pitäis hommata testiin...

  Vastaa

  0
  1. Suosittelen :) Jälkeä ei saa hallittua yhtä hyvin kuin kakku- ja voidemaisilla lainereilla, mutta sävyt ja applikaattorin helppous on vain niin loistavat :)

   Nämä on muuten niin nestemäisiä, että hylsyä kannattaa ravistaa kunnolla ennen jokaista käyttökertaa että pigmentti leviää nesteeseen kunnolla. Jälki on välillä hieman läpikuultavaa jos pigmentti ei ole sekoittunut kunnolla, ja täytyy vetää usea veto päällekkäin jotta saa peittävän viivan.

   Vastaa

   0
 6. hauska lista! :)

  pakko saivarrella: mun järjen käytöllä on vaikea nähdä, miten toi shampoo voisi olla "täysin vedetön". ei kai ne pellavat itsekseen limaannu, vaan tarvinnevat veden siihen limaantumisprosessiin. uskoisin :) vai voiko olla mahdollista että lima olisi saatu aikaan ilman vettä..? :O

  toiseksi: oletko pohtinut pakkasen vaikutusta ihoon enemmälti? mulle on opetettu (ja kuulemma tätä asiaa on empiirisesti tutkittu ihan puolustusvoimissa asti, tiedä sitten onko totta :D), että ihoa ei missään nimessä saisi rasvata ennen ulkoilua, vaikka kyseessä olisi vedetön rasva. rasva joka tapauksessa jotenkin aiheuttaa paremman kylmänjohtavuuden tms. kun ei ole ihon omaa rasvaa. iholle paras on tämän opetuksen mukaan se, että ulkoilua edellisenä iltana kasvot pestään normaalisti ja rasvataan. iho muodostaa yön aikana yhdessä voiteen kanssa oman suojakerroksensa, jonka pitäisi olla tehokkain suoja pakkasta vastaan. aihe on taas ainakin muutaman päivän ajankohtaista kun pakkanen paukkuu, ja toivottavasti olisi vielä myöhemminkin talvella :) eli: oletko itse havannoinut tai pohtinut asiaa sen kummemmin? ainakin mun iholle pakkanen tuntuu olevan melkoista rääkkiä. en voi meikata pakkaspäivinä ollenkaan sillä siitä iho vasta kärsiikin... mietin, että uskaltaisikohan sitä kokeilla jotain tollaista jankkirasvaa ulkoiluun. tosin usein naaman edessä on buff joka ei varmaan ilahtuisi rasvakäsittelystä :D

  mukavia vuoden viimeisiä hetkiä ja totta kai ihanaa vuoden 2015 alkua sitten parin päivän päästä ^^

  Vastaa

  0
  1. Mulle on opetettu, että pakkasrasvat naamaan 2h ennen ulkoilua tai aikaisemmin. :)

   Vastaa

   0
  2. Itse teen juuri noin. Eli edellisenä iltana kunnon rasvaus ja voiteen sekaan jojoba-öljyä ja aamulla ei pestä pois. Vähän voin pyyhkiä kasvoja. Lisään aamulla kasvoille hieman jojoba-öljyä.

   Tuo öljy ei rasvoita yhtään eikä muodosta kalvoa iholle, mutta suojaa mielestäni ihoa.

   Vastaa

   0
  3. Olen jostain lukenut, että pakkasvoiteen huono puoli on, ettei kylmä tunnu yhtä hyvin ja iho voi saada huomaamatta paleltumia. Voideton iho tuntee kylmän ja viestii milloin pitää mennä sisällä tai suojata mekaanisesti, huovilla ym. Samassa jutussa sanottiin, että nyt kun tämä tieto on mennyt perille monille ihmisille, niin pakkasvoiteiden myynti on todella vähäistä. Verrattuna (oliko..) 80-90 -lukujen myyntiin. Tämä siis luettua tietoa, itse en ole asiantuntija :-)

   Vastaa

   0
  4. Tästä olisi kiva lukea vaikka postauksen muodossa. Mitä asiasta tuumaapi Sanni?

   Vastaa

   0
  5. Tästä olisi kiva lukea vaikka postauksen muodossa. Mitä asiasta tuumaapi Sanni?

   Mulla ei taida riittää aiheesta postauksen verran juttua :D Kaikki taisi tulla jo tuossa mitä vastasin Ellille. Tai no joo.... ainahan tätä voisi kysyä joltain dermatologilta :)

   Vastaa

   0
  6. Olen jostain lukenut, että pakkasvoiteen huono puoli on, ettei kylmä tunnu yhtä hyvin ja iho voi saada huomaamatta paleltumia.

   Ai niin joo tämäkin... Tämänkin olen kuullut. Ja siinä voi kyllä olla perää. Eli minun ihoani ei palele kun se on käsitelty rasvalla, mutta saattaisin silti saada paleltumia... No, mä ajattelen asian kohdallani näin; vietän pakkasessa niin vähän aikaa (enkä esimerkiksi laskettele tai hiihdä, ulkoiluni on aina kävelyä), että ihoni ei todennäköisesti ehdi siinä ajassa paleltua. Lisäksi puolet naamasta on vielä huivin peitossa :D

   En laita ulkoiluvoidetta joka kerta, mutta aaton miinus 15 tuntui jo vaativan sitä.

   Vastaa

   0
  7. Eikö esim. mineraalimeikkikerros siinä päällä suojaisi ihoa vielä enemmän pakkasella?

   Vastaa

   0
  8. Rasva eristää, mineraalijauhe ei :) Paksumpi meikkikerros, kuten vaikka kunnon kerros vahamaista Joe Blascoa, suojaa ihoa epäilemättä jonkun verran, mutta mineraalimeikki on rasvatonta ja sitä levitetään iholle paljon ohuemmin kuin voidemaisia meikkipohjia. Näin ollen en usko sen suojaavan paremmin kuin rasvainen tuote.

   Vastaa

   0
  9. Tietenkin siinä limassa on vettä. Mutta vesi itsessään ei ole puhtaana vetenä shampoon reseptipohjassa. Mainostaahan Madarakin antiage-tuotteissaan vedettömyyttä, joka on korvattu koivunmahlalla. Uskallan kuitenkin biologina ja kemistinä väittää, että kyllä siitä koivunmahlastakin suurin osa on vettä.

   Vastaa

   0
  10. Ja onhan myös uutteissa usein vettä, jos oikein olen ymmärtänyt. Joku aine voidaan uuttaa veteen tai alkoholiin - eikös näin ole? Eikä uutteenkaan kohdalla silti mainita erikseen vettä.

   Eli olet oikeassa, anonymous, Fairly Traded Honey Shampoo ei ole täysin vedetön. Korjaan tekstin. :)

   Vastaa

   0
  11. Pellavanlimajutussa olet aivan oikeassa, ja korjasinkin sen tekstiin :)

   toiseksi: oletko pohtinut pakkasen vaikutusta ihoon enemmälti?

   Olen kuullut usein tuon saman teorian mistä kirjoitit, mutta itse asiassa en ole jaksanut sitä sen kummemmin pohtia. Oma kokemukseni on se, että ihon pinta näyttää selvästi "kärsineemmältä" pitkän pakkasulkoilun jälkeen jos siinä ei ole rasvakerrosta. Ja ennenkaikkea ihoa paleltaa ulkona enemmän ilman rasvaa :) En osaa sanoa onko kyseessä psykologinen vai "oikea" ilmiö, mutta niin vain palelee :)

   mukavia vuoden viimeisiä hetkiä ja totta kai ihanaa vuoden 2015 alkua sitten parin päivän päästä

   Samoin sinulle anonymous :)

   Vastaa

   0
 7. Otinpa oikein aikaa miettiäkseni omia suosikkejani:

  Isadoran Build-up Mascara Waterproof - pituutta, tuuheutta sekä kestoa samassa putkilossa

  Isadora Matte Chocolates -ikisuosikki, monikäyttöinen kuin mikä!

  Soap&Glory Cat Eye - eylinertussi - levittyy kuin unelma vieläkin, vaikka ollut yli vuoden lähes päivittäisessä käytössä

  Musliiniliina - tuli Liz Earlen putsarin mukana. Itse putsarikin ihan jees, mutta saatavuus ei ole niin helppo, että jaksaisin tilailla säännöllisesti kotiin. Mutta koska olen kuivaihoinen ja vihaan naaman kastelua, ovat musliiniliinat jääneet jatkokäyttöön.

  Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant - mikään ei saa ihoa näin hyvän tuntuiseksi! Talvella tosin kuivattaa liikaa, joten käytän muutaman päivän kuureina

  Paula's Choice Skin Recovery Enriched Calming Toner - vihdoinkin kasvovesi, joka ei tunnu herkällä kasvojen ihollani miltään jälkikäteen. Tosin taidanpa kokeilla seuraavaksi jotain Suomesta saatavaa kasvovettä, koska tätäkin on tilattava ulkomailta.

  Dermosil Face Extra- ja Extra- voiteet - jep, käytän sitä kroppaversiotakin naamalle, kun oikein kuivaa :D Face Extra menee päivävoiteena. Nämäkin vuodesta toiseen mukana kulkevat luottotuotteet.

  Ai miten niin otan vaikutteita blogeista? No mutta onneksi ne ovat olemassa! Miten muuten olisin löytänyt näin ihania ja toimivia tuotteita?

  Vastaa

  0
  1. Mulla kävi niin, että unohdin Paulan tuotteet kotiin lähtiessäni äidin luokse joulun viettoon. Ne oli tarkoitus korkata juuri joululomalla. No, aloittelen sitten uuden vuoden Paulan seurassa! :) Odotan innolla mitä mun iho noista sanoo.

   Dermosil Face Extra- ja Extra- voiteet – jep, käytän sitä kroppaversiotakin naamalle, kun oikein kuivaa :D

   Whoa...! Imeytyykö se jopa..? Extrahan on mun luottorasvani kantapäille! :D Mulle on aina yhtä kiehtovaa yrittää kuvitella miten kuiva iho jollain voikin olla... ja miten rasvaiset voiteet niihin tosiaan uppoaa :)

   Ai miten niin otan vaikutteita blogeista? No mutta onneksi ne ovat olemassa! Miten muuten olisin löytänyt näin ihania ja toimivia tuotteita?

   Hyvä blogit..! ^_^

   Vastaa

   0
  2. Kyllä se imeytyy, usko tai älä :D Jos haluan sen oikeasti imeytyvän, niin pienenä määränä laitettuna uppoaa aika helposti.
   Ilta- (tai siis vuorotyöläisenä nukkumaanmeno-)pesun jälkeen lähmin Extraa niin paljon, että naama on valkoinen.
   Pesen yleensä naaman vessassa, mutta koska kosmetiikka on vallannut vessankaapit, pestään hampaat kylppärissä, kun sinne peilikaappiin mahtuu paremmin hammasharja (säilytän kosmetiikkaa mielummin kuivassa tilassa) ja matkalla vessasta kylppäriin on osa valkoisuudestakin kadonnut.

   Ainiin! Kuivaihoisten kannattaa kokeilla Weledan Calendula-sarjan (se vauvoille tarkoitettu) kasvovoidetta! On rutkasti edullisempaa kuin esim manteli ja mulla on muutaman käyttökerran perusteella jättänyt ihon ihanan kiristämättömäksi!

   Vastaa

   0
  3. Paksu kerros ei siis imeydy kokonaan, vaan jättää rasvaisen pinnan, mikä ei minua kotioloissa haittaa.

   Vastaa

   0
  4. pesun jälkeen lähmin Extraa niin paljon, että naama on valkoinen

   Oho :) Veikkaan, että jos mä laittaisin noin paljon Extraa nassuun, olisi naama valkoinen vielä seuraavana päivänä :D Todennäköisesti siihen saakka kunnes pesisin ihon ^_^

   Kiitos kun jaoit Caledula-vinkin. Voisin lisätä sen kuivan ihon tuotetärppeihini, ja jos vaikka tänä talvena saisin toteutettua sen tärppipostauksen joka viime talvena jäi tekemättä... :P (Ei riittänyt inspiraatio kun talvi oli niin leuto ettei omakaan iho juuri paksumpia voiteita kaivannut...)

   Vastaa

   0
 8. Minun listalla komeilevat lähinnä vain kasvojenpuhdistusaine (Philosophy) sekä ripsiväri(Lorealin Volume million lashes So Couture). Mutta ei se mitään. Ne onkin ihan huippuja :D

  Vastaa

  0
  1. Tuo So Couture on kyllä tosi hyvä maskara, minäkin tykkään! :) Juuri tuon tyyliset harjat on mun suosikkeja - pieni, tarkka ja joustava.

   Vastaa

   0
 9. Lushin fairly traded honey on ehdottomasti vuoden ykköstuotteeni! Muuta shampoota en enää osta :)

  Vastaa

  0
 10. Minulla on tuosta Laveran puhdistusvaahdosta maitoversio, ja aivan ihanaa on sekin, mutta kamala hinta tuolla vaahdolla, vielä maitoakin kalliimpaa, kääk!

  Miten muuten, osaatko sanoa näppituntumalta, kumpi on suomalaisten naisten keskuudessa yleisempi ihonsävy, kylmä vai lämmin?

  Vastaa

  0
  1. mutta kamala hinta tuolla vaahdolla, vielä maitoakin kalliimpaa, kääk!

   Laveran joillain puhdistustuotteilla on kyllä huimat hinnat, sitä on ihmetelty...

   Miten muuten, osaatko sanoa näppituntumalta, kumpi on suomalaisten naisten keskuudessa yleisempi ihonsävy, kylmä vai lämmin?

   Mun asiakaskokemuksen perusteella sanoisin, että viileä on ehkä hitusen yleisempi.

   Vastaa

   0
 11. Ai vitsit kun mä tykkään näistä parhaat-listauksista! :) Mua jäi erityisesti kiinnostamaan tuo Kicksin Lip Plumper ja Lushin Fairly Traded Honey Shampoo. Mikä on sun mielipide, riittääköhän hoitavuus vaallennetuille ja vähän huonokuntoisille hiuksille, vai olisko sen kanssa tarkoitus käyttää hoitoainetta (ja millaista)? Olis mainiota, jos joskus jakasaisit/ehtisit tehdä vastaavan listauksen koskien ainoastaan meikkituotteita. :)

  Vastaa

  0
  1. Mikä on sun mielipide, riittääköhän hoitavuus vaallennetuille ja vähän huonokuntoisille hiuksille, vai olisko sen kanssa tarkoitus käyttää hoitoainetta (ja millaista)?

   Mä käytän aina hoitoainetta joka tapauksessa :) FTH:nkin kanssa. Mielestäni kemiallisesti käsitelty ja huonokuntoinen hius kaipaa aina erillistä hoitoainetta. Normaalikin hius, joka ei muuten tarvitsisi hoitoainetta silotukseen ja selvitykseen, jää helposti sähköiseksi shampoopesun jäljiltä ilman hoitoainetta.

   Eli sanoisin, että vaikka jonkun shampoon hoitavuus riittäisikin jättämään hiukset pehmeiksi ja takuttomiksi, on hoitoaineesta aina extra-hyötyä vähintään sähköisyyden poistossa tai vähentämisessä.

   Mä olen käyttänyt FTH:n kanssa kaikkia vuoden aikana hallussani olleita lempparihoitoaineita, kuten Yves Rocherin Reparationia, Aubreyn Honeysuckle-Rosea ja ja Santen Brilliant Carea.

   Vastaa

   0
  2. Sanopa kuule, kuinka kestät tuon Aubreyn H-R hoitoaineen hajun? .. Tilasin sellaisen iherbin kautta, mutta on tuolla jemmassa, kun en kestä sitä lemua...

   Vastaa

   0
  3. Mun mielestä (ainakin vanhan) H-R-hoitiksen tuoksu on ihan neutraali, shampoo sen sijaan oli kamala. Sitähän en tosin pystynyt muiltakaan ominaisuuksiltaan käyttämään... :P Olen juuri saanut testiin uudistuneet Honeysuckle-Roset, mutta en ole vielä avannut niitä. Onkohan sun yksilö mahdollisesti tuollainen uudistunut...? En pääse sniffaamaan omaa testikappalettani vielä muutamaan päivään, olen vielä joululomalla sunnuntaihin saakka.

   Vastaa

   0
  4. No niin mä ajattelinkin, kyllä tämä mun pehko ehdottomasti jotain hoitoainetta aina vaatii. Ajattelin vaan, että onko sille joku oma hoitsikkansa noin niinkuin erityisesti. Mutta joo, tämä selvensi asian, kiitos vastauksesta. Ja onnellista Uutta Vuotta! :)

   Vastaa

   0
  5. Ajattelin vaan, että onko sille joku oma hoitsikkansa noin niinkuin erityisesti.

   Juu, no niinpä, en tullut ajatelleeksi tuota :) Järkeenkäypä kysymys :) Lushilla ei harrasteta tuota muille merkeille ominaista shampoiden ja hoitisten paritusta, eli ei ole samannimisiä shampoita ja hoitiksia. Olen kokeillut toistaiseksi yhtä Lushin hoitista, ihanan tuoksuista American Creamia, mutta sen hoitotehot eivät vakuuttaneet.

   Vastaa

   0
  1. Lush ei tosiaan ole halpa merkki.... Onneksi sieltä saa tilattua myös pieniä kokoja - jotka nekin tietysti ovat hinnakkaita mutta ei tunnu psykologisesti yhtä pahalta yskäistä ulos 15 euroa kuin 30 euroa shampoosta..! :D

   Vastaa

   0
 12. Listasin tähän tämän vuoden tuttavuudet, jotka jäivät käyttöön. En vakkarituotteita, joita on käyttänyt vuosia.

  Melvitan narsissi-vesiseerumi. Käytän kasvovetenä. Ihana tuote.

  Kiehl'sin overnight biological peel. Kerran pari viikossa öisin. Ihanan pehmeä iho aamulla!

  Guerlainin meteores perles meikinpohjustaja. Ei silikoniin perustuva vaan vesimäisen ohut. Ei varmaan kaikkien mieleen. Ihana lakritsimainen tuoksu.

  Armanin aurinkopuuteri. Täydellinen beige väri. Korostukseen ja kaikkeen. Kallis mutta joka pennin arvoinen.

  Lumenen gel-effect kynsilakat. Hyvin laadukas koostumus ja tyylikäs pinta. Hyviä nudevärejä.

  Apivita värjättyjen hiusten hoito-aine. Silikoniton ja silti sillkisen hoitava.

  Macin nestemäinen peitevoide. Ihan paras. Näin kauan meni ennen kuin kokeilin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Clarinsin silmänrajauskynät. Ihanan pitäviä ja pehmeitä. Toisessa päässä sivellin, jolla voi pehmentää rajausta. Loistavat värit, varsinkin pronssi (hitusen kimaltava), tumma violetti ja taupe. Hyvä hinta-laatu suhde, n. 18€.

  Decubalin puhdistusvaahto. Tätä Sanni olet aikaisemmin kehunut, mutta kokeilin vasta kesällä. Oli hyvä:-) Pesin sillä lastenkin kasvoilta pois aurinkovoiteet.

  Apteekin Klorane-kuivashampoo. Luonnollisen tuntuinen ja lähes tuoksuton.

  Huomasin juuri, että vakiinnuttaneet kosteusvoiteet, meikkivoiteet, muut meikkituotteet, shampoot ja muut ovat olleet käytössä jo tosi kauan:-)

  Vastaa

  0
  1. Tuo Guerlainin Meteorites Perles Primer kuulosti niin kiinnostavalta että oli pakko googlata se :) Ja olipas kyllä sangen vetoava esittely/tuotekuvaus Guerlainin sivulla...! :-D Sellaiset superlatiivit ja taikaan hunnutetut runolliset adjektiivit käytössä että copywriter sietäisi saada erityismaininnan työstään...! :)

   Guerlainin tuotteet ovat imagoltaan ihania ja ovat aina vetäneet minua puoleensa, mutta jotenkin ne ovat jääneet etäisiksi. Omistan pari Guerlainin luomiväriä jotka eivät ole mitenkään vakuuttaneet kilpailijoihinsa nähden, ehkä sekin on hillinnyt konkreettisiin ostotapahtumiin johdattavaa kiinnostusts. Ylellisen kosmetiikan kategoriassa kuitenkin aatelia. :)

   Vastaa

   0
  2. Itse en ole kokeillut Guerlainilta muuta tuotetta kuin tuota primeria. En edes luomivärejä. Primeria suositteli eräs myyjä lentokentällä, kun sanoin etten voi käyttää niitä silikoniperusteisia. Ostin siis ihan sokkona, mutta hyvä että uskalsin:-) Täytyykin nyt googlettaa noi ylistystekstit ihan mielenkiinnosta!

   Vastaa

   0
 13. Hei ohi aiheen, mutta mitä luonnonkosmetiikan peitevoidetta suosittelisit tummille silmänalusille. Nyt ollut käytössä lily lolon purnukka, mutta en viitsisi ostaa uutta, kun luomien pohjusta jää käyttämättä, ei toimi mulla. Meikkipohjana käytän Madaran meikkivoidetta, sopiva kuulaus tulee siitä kuivalle iholleni, mutta koostumus niin ohut ettei tummia silmänalusia tietenkään peitä. Joskus käytössä myös lily lolon mineraalipohja, millä saa peittävämmän tuloksen, mutta kuivalle iholle ei tuu sitä ihanaa kuulautta mikä nestemäisestä Madarasta. Kiitti, jos keksit jonkun suht hyvän tuotteen :)

  Vastaa

  0
  1. mitä luonnonkosmetiikan peitevoidetta suosittelisit tummille silmänalusille.

   En ole kovin montaa luonnonkosmetiikan peiteainetta testannut, mutta mikäli Lily Lolo on jätettävä ulkopuolelle, osaan suositella vain Laveran uudistunutta peitepuikkoa. Siinä on yllättävän miellyttävä, ei-niin-kuiva koostumus. Peitepuikkojahan ei yleensä silmänalusille edes suositella kuivattavuutensa takia.

   Kertomasi perusteella veikkaan, että Laveran Cover-Stick riittää sinulle peittävyydellään. Jos koet Mádaran sävyttävän päivävoiteen toimivan hyvin meikkipohjana, niin Laveran Cover-Stickin pigmenttitaso riittää varmasti silmänalusille :) Laveralla on myös miellyttävän tuntuinen voidemainen peiteaine, mutta se ei peitä yhtä hyvin ja koostumus rullaa välillä.

   Vastaa

   0
  2. Pistämpä tilaukseen molemmat, kiitos vinkistä :) minulla tosiaan ihan hyvä iho ja kevyt pohja riittää, silmänaluset kaipaa vähän enemmän.

   Vastaa

   0
 14. Heti löytyi monta tuotetta ostoslistalle - testaan ainakin Laveran putsarin ja Lushin hunaja shampoon. Kesyttäisiköhän tuo shampoo minun kauhean takkupesäkkeen? Toivottavasti. :)

  Quest patukoista on pakko todeta, että itseäni eivät sytyttäneet laisinkaan. Ensinnäkin, tilasin ne jenkkiverkkokaupasta ja ne olivat kivikovia kun tulivat perille, vaikka oli vielä pitkä aika päiväykseen. Kokeilin mikrotusta (jostain luin, että se auttaa), silti patukat olivat kauheaa jankkia. Olikohan minulla vain huono tuuri patukoiden kanssa. Maut kyllä kuulostavat herkullisilta. :)

  Vastaa

  0
  1. Kesyttäisiköhän tuo shampoo minun kauhean takkupesäkkeen? Toivottavasti. :)

   Suosittelen toki myös erillistä hoitoainetta tuon shampoon kanssa, vaikka se hoitavaa onkin :)

   Questeista - ne kyllä kieltämättä kuivuvat nopeasti. Se ensimmäisenä tilaamani Brownie-maku oli koostumukseltaan kuivaa ja kovaa jo ennen mikrotustakin, mutta ne pehmeätkin maut kovettuvat parissa päivässä kun kääreen on avannut (aina ei jaksa syödä koko patukkaa kerralla).

   Vastaa

   0
 15. Tämä kommentti ei nyt varsinaisesti liity postauksen aiheeseen, mutta pakko tulla asiasta sanomaan :D Sulla on aivan ihana kirjoitustyyli! :) Jotenkin niin piristävää lukea, kun tekstissä on hymiöitä :)

  Vastaa

  0
 16. Heippa tähän ketjuun kommentoineet! Jatkan kommentteihin vastaamista huomenna, en ole missannut kysymyksiä :)

  Vastaa

  0
 17. Aiai, näitä on niin kiva lukea! Joka kerta luen myös kaikki edellisten vuosien listat!:D Tuota Lushin shampoota täytyisi nyt saada!:) Mun omalla listalla (jota tuskin pystyisi vuosittain päivittämään) on suuri osa juuri Karkkipäivästä bongattuja tuotteita. Tämän vuoden (ja osa jo pidempäänkin käytössä olleita) suosikkeja on
  1. Lumenen CC-voide
  2. Madaran puhdistusvaahto
  3. Estee Lauderin double wear concealer
  4. Batisten kirsikkakuivashampoo
  5. Julia Lawless jojobaöljy
  6. Ella Baché crème intex no2 (
  7. Bodyshopin E-vitamiinisuihkepullo (täytteenä on alkuperäisen loputtua herbinan ruusukasvovettä, joka sekin toimii hyvin:)
  8. Yves Rocherin Cerisier en fleurs -tuoksu
  9. Flow kosmetiikan valkoinen savi
  10. Urban decayn eyeshadow primer

  Vastaa

  0
  1. Aiai, näitä on niin kiva lukea! Joka kerta luen myös kaikki edellisten vuosien listat!:D

   Kivaa kuulla :) Itsekin rakastan listoja ja myös muiden listojen lukemista...!

   On se jännä kun alkaa miettiä sosiaalisen median vaikutusta omaan ostokäyttäytymiseen... Ennen keskustelupalstojen ja myöhemmin blogien astumista elämääni ostin lähinnä perheessäni tavaksi tulleita tai kavereiden käyttämiä merkkejä, enkä juurikaan miettinyt mitään tuotesuosituksia. SOME-aikakauden myötä teen käytännössä kaikki hankinnat nettisivuilta bongattujen vinkkien pohjalta. En muista ostaneeni koko elämäni aikana kuin yhden ainoan tuotteen naistenlehden suosituksen perusteella - Rochasin tuoksuöljyn. Kyllä some vain on lyömätön tuotevinkeissä..! ;)

   Vastaa

   0
 18. Oivoi, nyt kyllä himottais ostaa tuo lushin shampoo, terveisin lättänäpää..
  Mun suosikkeihin kuuluu:
  Lily lolon meikkipuuteri ! Oioi, sinulle suuret kiitokset tästä, ihastuin mineraalipohjaan kun kokeilin tätä. Sävy "sulautuu" ihoon ja on tosi luonnollinen, mutta tarvittaessa peittävä pohja.
  Lumenen poskipuna sävyssä onnellisuus <3. Tajusin tänä vuonna poskipunan tarpeellisuuden, piristää niiiiiin kivasti.
  Lumenen sävytetty kulmavaha, muutti mun kulmakarvat kamalista siedettäviksi. ;) Aivam mahtava tuote kiireisiin aamuihin ja muutenkin!
  Glissin hiusseerumi (daily oil elixir) pelaataa takkupesäni ja hamppukasan.
  The body shopin frosted cranberry EDT tuoksuu niiiin hyvälle!
  Pumppuputsarit on valloittanut mun sydämen aamukasvonputsauksessa. Herbinan ruusuputsari on <3 mutta jotkut muutkin käy, kunhan vaahto on oikeanlaista ja kasvoille jää sopiva puhdas, ei nihkeä tunne. :)
  Lushin palashampoot (seanik ja jumpin juniper).
  Kyllähän noita enemmänkin löytyisi ja voisin puhua suosikeistani koko päivän mutta taidan säästää sinua siltä. :D
  (Ja ihan pakko mainita, tangle teezer, no words needed. <3)

  Vastaa

  0
  1. Hei, hyvä kun muistutit :) Tuota Herbinan puhdustusvaahtoa on minunkin tehnyt mieli kokeilla jo pitkään :)

   Ja Lushin palashampoita tulen varmasti kokeilemaan lisää tänä vuonna.

   Vastaa

   0
 19. Tekisi mieli kokeilla tuota LUSHin shampoota, vaikka hinta on aika paha :/

  Tämän vuoden lempilöytöjä ovat mm.:

  Lemon Juice & Glycerine suihkutuotteet / käsisaippuat / vartalovoide (jotain hyvää kotimarkkinoilta, jee)

  Paula's Choice RESIST kasvovesi
  NUXE Huulivoide purkissa

  LA Roche Posayn misellivesi - toimii! Kiitos vinkistä, tilasin blogisi innoittamana :)

  Vastaa

  0
  1. LA Roche Posayn misellivesi – toimii! Kiitos vinkistä, tilasin blogisi innoittamana :)

   Jee :)

   Mä muuten sain joululahjaksi Nuxen PUIKKOhuulirasvan... Yhtä heikko vastus Blistexille kuin kaikki muutkin maailman puikot...! :D

   Vastaa

   0
 20. Tekisi niin kovasti mieli kokeilla tuota Lushin shampoota, mutta tuo hinta on vähän paha - varsinkin kun itse en yleensä jaksa hiustuotteisiin kauheasti panostaa :D Harmi kun noita ei oikeen taida saada mistää halvemmalla.
  Omaan listaani pääsisivät ainakin

  Youngbloodin mineraalimeikkipohja (ihan mahtava, vaikka onkin kallis)
  Lumenen hiekkakynsilakat (niin kuin joku onkin jo maininnut)
  Isadoran blonde inliner kajal
  Clarins 3-dot-liner

  Suuret kiitokset siitä että oot tuosta Isadoran blondesta vinkkaillut - en olisi ilman suosituksia sitä ikinä ostanut mutta nyt on vaikea kuvitella etten sitä käyttäisi!

  Vastaa

  0
  1. Harmi kun noita ei oikeen taida saada mistää halvemmalla.

   Ainakin Englannissa Lush maksaa paljon vähemmän kuin Suomessa, jopa postikulut mukaan laskettuna. Itse tilasin FTH-shampooni Briteistä.

   Lushilta saa muuten käsittääkseni näytteitä kaikista tuotteista, minä olen saanut pieneen muovipurkkiin näytteen kaikista toivomistani tuotteista (no en nyt kyllä kerralla enempää pyytänyt kuin kolme.., ;)) Jos asut Helsingissä tai käyt siellä joskus, niin kipaise Asematunnelin Lush-myymälään pyytämään FTH-näyte :)

   Vastaa

   0
 21. Kysymys Mufen face & body-meikkipohjan sävyistä. Postausten perusteella olet kokeillut joitakin sävyjä? Mietin mikä sävy voisi olla minulle paras. Minulla on vaalea keltapohjainen iho esim. mufe hd 117, lily lolo-popcorn ovat minulle sopivia.. Lähinnä pohdin sävyjen 20 ja 32 välillä. Osaatko heittää arviota kumpi olisi parempi?

  Vastaa

  0
  1. Hei Katar!

   Olen kokeillut MUFEn Face & Bodysta vain sävyjä #20 Ivory ja #32 Alabaster Beige, muut sävyt eivät valitettavasti ole minulle lainkaan tuttuja. Noista kummatkin sopivat lämpimälle tai neutraalille iholle, mutta tummuusastetta en osaa verrata Lolon Popcorniin kuin täysin villinä veikkauksena. Popcorn on "light-medium", ja MUFEn #32 on tummempi kuin kaikkein vaalein #20, joten sillä perusteella sanoisin #32 Alabaster Beige.

   Vastaa

   0
 22. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle Sanni ja kiitos, kun jaksat päivästä toiseen ilahduttaa meitä lukijoita näkemällä paljon vaivaa postaustesi eteen. Postauksiasi on aina ilo lukea, ja lisäksi niissä on paljon laadukasta informaatiota. :)

  Ja anteeksi pieni välikohtaus tuossa loppusyksystä, kun jouduit ihan etsintäkuuluttamaan minua. Olin pienellä nettitauolla.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos Jonttu :) Älä suotta pyytele anteeksi, nettitauot ovat täysin ymmärrettäviä. Ilahduin kun palasit, et ole selityksen velkaa :)

   Vastaa

   0
 23. täytyisi varmaan itsekin testata tuo lushin shampotti. Tukka kun on ohut kuin hiirenhäntä

  Hyvää uutta vuotta Sanni! :)

  Vastaa

  0
  1. Heh :)

   Tarkoitat varmaankin sitä aamu-vanulapputestiä..? Sille kuuluu sellaista, että sen ajanjakson ajan, kun en laittanut kasvoille mitään kosteustuotetta illalla, oli vanulappu aamuisin joko täysin puhdas tai vähemmän likainen kuin yleensä. Olen päätynyt samaan mitä moni lukija ehdotti, eli vanulapussa näkyvä lika on lähinnä sekoitus iholle jäänyttä (hapettunutta) kasvovoidetta ja rasvan ansiosta iholle takertunutta tyynyliinan nöyhtää.

   Vastaa

   0
 24. Ootko sattunut huomaamaan, että nuo Lumenen eyelinerit on lämpimällä vedellä lähteviä? Tai ainakin ne versiot, mitä meillä töissä on myynnissä :D Häiritsee kun siitä ei ole mitään virallista mainintaa missään, mutta ainakin mulla ne lähtee sellasina samanlaisina palasina lämpimällä vedellä kuin 38-mascarat.

  Vastaa

  0
  1. Kuulin tuon saman 38-jutun Lumenen edustajalta, mutta minulla nuo rajaukset eivät lähde lämpimällä/kuumalla vedellä. Luultavasti siksi, kun "oikeat" 38-tuotteetkaan eivät lähde - se kemia ei siis jostain syystä toimi mun iholla. Mutta sellaisina isompina riekaleina nuo lainerit kyllä irtoaa, eri lailla kuin muut rajaustuotteet.

   Vastaa

   0
  2. Jes ihana kuulla, että Lumenen edustaja on maininnut asiasta! Vaikka olen itse omin silmin moneen kertaan todennut, että lineri lähtee lämpimällä vedellä (minulla ainakin) niin en silti jotenkaan ole "uskaltanut" hirveän hyvin luottaa tuohon pelkkään omakohtaiseen, koska meille ei tosiaan ole mitään virallista mainintaa asiasta tullut. Ehkä tästä eteenpäin uskallan rohkeammin kaupitella lineria tuolla argumentilla ;)

   Vastaa

   0
 25. Joskus ostin tuon lumenen kimalteisen rajaustussin ja oli kyllä täysi pettymys :/ Levisi melko nopesti käytössä. Luotto rajausvärini maybellinenlta ja rimmeliltä pysyvät koko päivän.

  Kiinnostaisi tuota Lushin shampoota kyllä kokeilla :)
  Sun blogista joskus löysin suosituksen lumenen cc-voiteesta ja se on jäänyt päivittäiseen käyttöön :)Lumenen gel effect kynsilakatkin taisin täältä bongata :) Muitakin tosi hyviä tuotteita olen täältä löytänyt ja saanut vinkkiä. Isadoran tai lorealin maskara olisi seuraavaksi aikomus ostaa :)

  Olen lukenut pitkään blogiasi ja harvoin kumminkaan kommentoin :D Eli pitänee parantaa tapani.

  Vastaa

  0
  1. Mukava kun kommentoit! :)

   Kivaa että olen voinut olla hyödyksi ^_^ Hyvää uutta vuotta!

   Vastaa

   0
 26. Aluksi kiitos ihanasta blogistasi.

  Olen ostanut blogisi vaikutuksena mm. madaran aha-peel kuorinnan ja detox-savinaamion, joihin olen ihastunut tosissaan.
  Itse olen huono tilaamaan mitään netistä, mutta paikallinen emotion on kosmetiikan mekkani, josta ostan (no laivalla käyn joskus kerran kymmenessä vuodessa).

  Se täydellinen kosteusvoide on hakusessa (olisko vinkkejä?).
  Pähkinäallergia (myös manteli) sulkee joitain kokeiluja pois.
  Nyt ollut käytössä Decubalin punakorkkinen perusvoide (koko kropalle tarkoitettu), kun parempaa jokapaikan voidetta en ole löytänyt. Vaatimuksena on kevyt purkki, josta voi puristaa/pumpata tuotteetn ulos. Lasipurkki ei hyvä, rikon sen kumminkin. Ihoni rasvoittuu (vaikka voinkin vetäistä Dermosilin extran yöksi ja se imeytyy naamaani).

  Hiusshampoista tuo lempparisi vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
  Loccitanella on ihana shampoo ja hoitis (yrttinen, hoitava, tuuheuttava), tykkään myösPaul Mitchelin teatree shampoosta.

  Tuoksuina tykkään kamferi, salvia, rosmariini tyylisistä tuoksuista. Ne jotenkin saippuoissa ja voiteissa saa puhtaan fiiliksen (kauneustunnustuksieni monsteri lienee, että välillä lainaan koiran tea tree shampoota mökillä...;).

  Tästä jatostuksestani varsinaiseen kyssäriini.
  Jos mietit aikaisempia top-listojasi, mitkä ottaisit niistä vieläkäyttöösi?

  Vastaa

  0
  1. Meikeistä:

   Ripsarit: en tykkää niistä kalttausvedellä poispestävistä, ne ei meinaa lähteä pois, myöskään vedenkestävät ei pysy, ihoni rasva saa ne kesäluumalla leviämään pandaksi...
   Lancomen Definils (tai jotain semmoista) on lempparini.

   Peitevärit: Estee Lauder Double wear (tai jotain semmoista, se viiksivoiteesi, kiitos suosittelusta) on luottopeitevoiteeni (mustat silmänaluset).

   Sit muuta en säännöllisesti meikeissä käytä.
   Diorin aurinkopuuteri - oon käyttänyt paljon, pohja paistaa...ehä ostan uudn, jos jotain muuta ei ole tarjouksessa...
   Luomivärejä olen ostanut, yksi makeupstoren tummanharmaanruskea jäi kulmaväriksi käyttöön (muut on lähes korkkaamatta vessan hyllyssä), sammaleenvihreellä vedän sutirajaukset, mutta noi häivytyssysteemit sun muut...en osaa.

   Värillinen labellon huulirasva.

   Vaikea sanoa mut just meikkaamiseni kaipaa petrausta, luen siis jatkossakin blogiasi...

   Vastaa

   0
  2. Se täydellinen kosteusvoide on hakusessa (olisko vinkkejä?).

   Mitä ominaisuuksia haet voiteelta? :) Voin antaa vinkkejä sen pohjalta, minkä tyyppistä voidetta haet - luonnonkosmetiikan/normikosmetiikan, fluidimaista/rasvaista, suojakertoimellista/ilman suojakerrointa, sävytettyä/sävyttämätöntä, hajustettya/hajusteetonta jne.:)

   Jos mietit aikaisempia top-listojasi, mitkä ottaisit niistä vielä käyttöösi?

   Voi, tämä on tosi kiva kysymys! :) Moni aiempien listojen tuotteista onkin vielä vakituisessa käytössä - ovat siis jääneet ikisuosikeiksi!

   Vuoden 2009 listalta ottaisin IsaDoran Blooming Springin ja Blonde-kajalin, vuoden 2010 listalta Dermaglow'n huulikiillon, Estelle & Thildin vartalovoiteen ja OPIn Nail Envyn, vuoden 2011 listalta KAIKKI, 2012-listalta Viva La Divan huulipunat, Elizabeth Ardenin käsivoiteen, MUFEn UV-Primen ja Flow'n mineraalipuuterin ja vuoden 2013 listalta E&T:n seerumin, Yves Rocherin hoitoaineen, Cutrinin hiusöljyn ja Kiehlsin deodorantin.

   Vastaa

   0
 27. Saanko kysyä mistä tilaat Questin patukat? iHerbistä, Questin omalta sivulta vai jostain muualta? Olen itse tilannut niitä iHerbistä mutta mietin, että olisiko ne halvempia jossain muualla nyt, kun iHerb nosti postikulujaan.

  Vastaa

  0
  1. Tilaan edelleen Herbistä, uusilla postareillakin hinnaksi jää noin 2,25€/patukka mikä on edelleen halvempaa kuin Suomessa.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)