08.10.2014

Persaukinen Androksella

Istun tässä juuri vuokrahuoneeni terassilla syömässä päivän lounasta; jogurttia ja manouri-juustoa. En taida nähdä tavernaruokaa vähään aikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen jäänyt budjetista jälkeen yhden vuorokauden. Syy: Mykonos. Halusin tehdä päiväretken Deloksen saarelle (yksi maailman suurimmista arkeologisista alueista, UNESCO-perintökohde) ja söin ehkä vähän ylimitoitetusti ravintoloissa. Kröhöm. :/

Saavuin Androkselle sillä asenteella, että täällä kuron budjetin kiinni. Enpäs kurokaan. Andros osoittautui majoituksen suhteen kalleimmaksi saareksi mihin olen koskaan Kreikan matkoillani törmännyt. Jopa Mykonoksella, joka muuten tunnetaan erittäin kalliina paikkana, oli mahdollista löytää tilava, freesi, keittiöllinen huone 25 eurolla. Androksen pääkaupungissa kuvitelmat huoneen löytämisestä alle 30 eurolla kuivuivat kasaan hyvin nopeasti. Paikalliset domatia-omistajat suunnilleen nauroivat naamaani. Lähtöhinta täällä on 40 euroa - vaikka eletään lokakuuta ja ollaan kaukana huippusesongista.

BrokeinAndros

Käytin kaikki neuvottelutaitoni jotta sain lopulta huoneen 30 eurolla. Se on maksimi mitä ikinä suostun maksamaan.

Ihan kuin budjetissa jälkeen jääminen ei jo tarpeeksi harmittaisi, pankkikin viitsii jatkaa *ittuiluaan. Kerroin aiemmin debit-nostoihin liittyvästä ongelmasta. En tajua mitä Kreikan pankkisysteemissä on tapahtunut, kun täällä ei enää tänä syksynä ole pystynyt nostamaan käteistä Debit-puolelta. Kaikkina aiempina vuosina, sen jälkeen kun Debit-nostot ulkomailla ylipäänsä tulivat mahdollisiksi, se on onnistunut ongelmitta.

Nyt, kun olen ollut pakotettu käyttämään luottoa, on luottoraja tullut vastaan. Minulla on tietysti alin mahdollinen limitti, sillä a) en käytä luottoa kuin hätä/pakkotilanteissa ja b) ei kiinnosta maksaa turhaan korkeamman limitin tuomaa korkeampaa vuosimaksua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laskutuskausi vaihtuu tililläni kuun 6. päivä. Minulla on lompakossa enää 63 euroa, saan sillä juuri maksettua kaksi yötä tässä kämpässä. Lisää käteistä pitäisi siis nostaa pikimiten. Mutta luottoraja ei olekaan nollaantunut, vaikka laskutuskausi on vaihtunut...! "Käytettävissä 20 euroa 60 senttiä", kertoo nettipankki. Mitä helvettiä - anteeksi mutta nyt on ihan pakko kiroilla ilman tähtösiä.

Tililläni ON rahaa. Mutta en pääse siihen käsiksi! Koska debit-nostot vain kieltäytyvät tapahtumasta tässä maassa tänä kauniina syksynä. Aaargh!! Voiko olla turhauttavampaa?

Ja nyt en voi nostaa luotoltakaan, koska raja on tullut vastaan. Olen NIIN kiukkuinen. Jos luottoraja ei nollaudu huomiseen mennessä, jolloin minun on ostettava seuraava laivalippu, tilanne pakottaa minut nostamaan luottorajaa että saan käteistä! Niin perseestä! Eikä pankilla ole mitään selitystä debit-nostojen ongelmaan. "Me emme sille mitään voi jos jonkun maan automaatit eivät lue kortin sirua." Voi %€#@£€ !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No niin. Yritetään ajatella positiivisesti.

Jääkaapissa ja säilykevarastossani on ruokaa vielä muutamaan ateriaan.

Huoneeni on tosi suloinen ja kotoisa - siinä on kaksi kerrosta. Kyllä tästä toisissa olosuhteissa mielellään 30 euroa maksaisikin.

Androksen Chora on upea.

Ja ehkä se luottoraja huomenna nollaantuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Portaat vievät makuuhuoneeseen.

BrokeinAndros_

*

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lempiruokaani munakoisopaistosta saa myös tölkissä, uskokaa tai älkää...

Nähdään illalla, Auberginen Imam...

* * *

Edit. Kiitoksia vinkeistänne ja avustanne!

Nyt on tullut niin monta samanlaista ehdotusta ratkaisuksi pulmaan, että sen sijaan että naputtelisin jokaiselle saman vastauksen, kirjaan sen tähän. Olen saanut ehdotuksia joko siirtää rahaa käyttötililtä luotolle tai maksaa luottokortin lasku pois, jotta luottorajaa vapautuisi. Minun pankissani (Ålandsbanken) ei kuitenkaan voi siirtää rahaa käyttötililtä luotolle. :( Mitä taas laskun poismaksamiseen tai lyhentämiseen ennen eräpäivää tulee, maksan laskun aina kuun puolessa välissä (eli 2 viikkoa ennen eräpäivää), ja silti se näkyy kirjattuna suorituksena vasta eräpäivän jälkeen. Lasku jää siis auki vaikka olen sen maksanut ja nollaantuu vasta eräpäivänä. Tämän vuoksi minulle ei ollut tullut mieleenkään, että laskun maksaminen vapauttaisi luottorajan.

Laitoin pankille viestiä tänään aamulla, mutta en saanut vastausta. Kai sielläkin on kyllästytty ongelmiini. (Aiempiin debit-ongelmia koskeviin viesteihini vastattiin tunnin sisällä.) Täytyy soittaa pankkiin huomenna. Oikeasti vähän jännittää tämä tilanne. :/

50 comments on “Persaukinen Androksella”

 1. Siis onko sulla luottopuolella jokin kuukausittainen nostoraja? o_O Itselläni on vain luottoraja, jonka voi vaikka kerralla vetää täyteen, jos siltä tuntuu... en ole ainakaan koskaan kuullutkaan siitä, että itselläni olisi korteilla jotain moista rajaa, mutta tosin olen vain maksanut suoraan kortillani, en ole yrittänyt saada sillä käteistä ulos... Eli jos kortissasi on jokin nostoraja, pystyisitkö silti maksamaan suoraan tuolla kortilla?

  (meniköhän sekavaksi?)

  Kauniita matkakuviasi on kyllä mukava katsella! Toivon pikaista helpotusta rahaongelmiin!

  Vastaa

  0
  1. Siis onko sulla luottopuolella jokin kuukausittainen nostoraja? o_O Itselläni on vain luottoraja

   Ei ole kuukausittaista nostorajaa, mutta vuorokautinen kyllä. Se ei tietenkään ole ylittynyt. Käteisnostot kuluttavat luottoa samalla missä korttimaksutkin. En voi siis myöskään maksaa kortilla, sillä nostot ovat kuluttaneet luottorajan.

   Vastaa

   0
 2. Sarjaa 'kreikkalaisia yllätyksiä'...tosiasiassa ei mikään yllätys.

  Tuo munakoiso näyttää oikein makoisalta, hauska nähdä yksi Välimeren keittiön kuuluisa ruoka 'Imaami pyörtyi' :) kyseinen nimi voi juontua joko munakoison ihanan kurvikkaasta muodosta, joka järkytti hurskasta muslimia, tai sitten runsaasta oliiviöljystä... Keskustelin aiheesta viimeksi viikko sitten Osmannien valtakuntaa käsittelevällä luennolla...

  Vastaa

  0
  1. kyseinen nimi voi juontua joko munakoison ihanan kurvikkaasta muodosta, joka järkytti hurskasta muslimia, tai sitten runsaasta oliiviöljystä… Keskustelin aiheesta viimeksi viikko sitten Osmannien valtakuntaa käsittelevällä luennolla…

   Kiinnostavaa! :)

   Pyörtyvä imaami on todellakin ehkä se kaikkein suurin ruokaherkku minulle täällä :)

   Vastaa

   0
 3. Kuulostaa omituiselta tuo "luottoraja ei ole nollaantunut, vaikka laskutuskausi on vaihtunut" .. harvemmin se mullakaan on nollaantunut, olisikin :D mutta ilmeisesti tarkoitat, ettei maksu ole kirjautunut vielä sinne luotolle suoritukseksi? Ilmeisesti sulla on siis luottokortti ja debit-kortti eri pankeista?

  Koska, jos mä teen saman pankin tililtä luottokortille ns. ylimääräisen maksun, eli ihan sillä viitenumerolla "maksan luottoa pois", niin kyllä se kirjautuu samantien katteeksi luottokortille..

  Tarkoitan siis, että jos sulla on tilillä rahaa niin voithan tehdä ylimääräisen maksusuorituksen luottokortille ja sitä kautta nostaa rahaa käteiseksi?

  Vastaa

  0
  1. En siis ole maksanut luottokortin laskua, sekö siis vasta nollaisi luottoraja..? Olen ollut siinä uskossa, että luottoraja nollaantuu kun laskutuskausi vaihtuu. Eräpäivä on kuun viimeinen päivä, ja maksan laskun kokonaisuudessaan pois palkkapäivänä eli kuun puolessa välissä. Silti maksu näkyy suoritettuna vasta eräpäivän jälkeen. Tämänkään vuoksi ei ole tullut mieleenkään, että laskun maksaminen nollaisi luoton. Kun tosiaan mun tapauksessa, vaikka maksaisinkin laskun nyt saman tien, se näkyisi suoritettuna vasta eräpäivän jälkeen. Miten siis luottoraja nollaantuisi saman tien..?

   Olen joskus kysynyt tätä pankiltani koska hämäännyin luottokorttia vaihtaessa aluksi, kun lasku edelleen näkyi auki olevana kuun lopussa, vaikka olin maksanut sen kahta viikkoa aiemmin. Pankista vain selitettiin jotain jostain kirjautumiskäytännöistä jota en ihan tajunnut ja joka ei jäänyt mieleen. Eli vaikka maksan 15. päivä, lasku jää auki kuun viimeiseen päivään saakka ja kirjaantuu maksetuksi vasta eräpäivää seuraavana päivänä. Todella outoa if you ask me, mutta näin on minun pankissani (Ålandsbanken).

   Vastaa

   0
 4. Huone näyttää todella sievältä.

  Mun luottokortissa (Nordea Mastercard) luottoraja nollautuu sillä hetkellä kun maksan laskun... Tämä muuttui pari vuotta sitten (samalla kun maksuaika hieman lyheni), aiemmin laskutuskausi vaihtui aina kuun vaihteessa ja heti kuun ensimmäinen päivä oli käytössä "koko potti". Eli oli käytännössä mahdollista käyttää kaksi kertaa luottorajan verran luottoa. Nykyisin kaikki ostot, sekä edelliseltä että kuluvalta laskutuskaudelta "rasittavat" luottorajaa kunnes lasku on maksettu.

  Mulla ainakin viitenumero pysyy samana joten luottoa voi maksaa takaisin jo ennen kuin lasku on tullut ja näin vapauttaa luottorajaa tilanteessa jossa luottokorttia on pakko käyttää.

  Vastaa

  0
  1. Kun mä maksan mun luottokorttilaskun, se kirjaantuu maksetuksi vasta eräpäivänään, vaikka maksan sen aina kahta viikkoa aiemmin (palkkapäivänä).

   Vastaa

   0
  2. Vaikka maksat laskun kahta viikkoa ennen eräpäivää, niin muutatko eräpäivän myös sen hetkiseksi päiväksi, vai jätätkö eräpäivän ennalleen? Jos et vaihda eräpäivää, niin verkkopankki ottaa maksusi toimeksiantona, jonka se suorittaa laskussa ilmoitettuna eräpäivänä, eli silloin 2 viikon päästö. Jos vaihdat eräpäivää, voit maksaa laskun vaikka samantien.

   Vastaa

   0
  3. Vaikka maksat laskun kahta viikkoa ennen eräpäivää, niin muutatko eräpäivän myös sen hetkiseksi päiväksi, vai jätätkö eräpäivän ennalleen?

   Vaihdan eräpäiväksi sen hetkisen päivän eli maksupäivän.

   Vastaa

   0
 5. Hei, luottopuolelle voi siirtää rahaa käyttötililtä milloin vain! Eli jos käyttötililläsi on rahaa, voit siirtää sen luottopuolelle > velkasaldo pienenee ja voit tehdä nostoja. Näin ainakin meidän pankissa (joka toivottavasti ei ole sinun pankkisi asiakaspalvelusta päätellen).. :)

  Vastaa

  0
  1. Hei, luottopuolelle voi siirtää rahaa käyttötililtä milloin vain!

   Ei mun pankissa (Ålandsbanken). :/

   Vastaa

   0
  2. Jos näin todella on, niin minä kyllä vaihtaisin pankkia! Käsittämättömän joustamatonta :/

   Vastaa

   0
 6. Kuulostaa kurjalta! Erityisesti kun on yksin reissussa :(
  Toivottavasti luotto on taas pian käytössä!

  Muistan kerran Barcelonassa että meidän luotto- ja pankkikortit eivät toimineet, mutta visa electronillani saatiin molemmille rahaa nostettua.

  Nämä voi olla pankki kohtaisia eroja, mutta Danske bankilla luottoraja nollautuu heti kun tilille maksaa mitä on käyttänyt. Esim jos ostan lennot luottokortilla, voin siirtää käyttötililtä rahat heti luottotilille (visatili) ja luottoraja on taas korkein mahdollinen.
  Näin yleensä teen aina, eli maksan heti kun voin tilille rahat enkä odota laskua.

  Tsemppiä kovasti! Toivotaan että nurkan takana odottaa ihania (ilmaisia) yllätyksiä!
  Munakoisopaistoksen kuva on hauska! :D

  Vastaa

  0
 7. Eikös nettipankissa pysty siirtämään pankkitililtä luotolle rahaa? Omassa pankissani voi ainakin maksaa luottoa pois milloin haluaa, kunhan käyttää vaan samaa viitenumeroa kuin luottokorttilaskussa. Tällöin saa luottorajaa nollattua.
  Toivottavasti tuo onnistuisi niin saisit rahat käyttöön.

  Lomapostaukset on ollut tosi ihanaa luettavaa. Itse olen niin rutiinien orja ettei tule oikeastaan reissattua. Kuvia reissustasi on kiva kuitenkin katsella ja haaveilla, ehkä minäkin joskus :D

  Vastaa

  0
 8. Pahoin pelkään, ettei luottokortti mihinkään nollaannu, vaikka laskutuskausi vaihtuisikin. Ainakin itselläni luottokortin saldo nollautuu vain maksamalla ;) Minulla on 2000€ luottoraja, joka ainakin omalla kohdalla tarkoittaa sitä, että saan maksimissaan 2000€ luottoa ja enempää ei tipu, jollen lyhennä velkaani tai korota luottorajaa. En siis voi höylätä luottokortilla 2000€/laskutuskausi - thank god! ;)

  Toivottavasti rahaongelmat eivät haittaa noista ihanista maisemista nauttimista!

  Vastaa

  0
 9. Tuosta luottokortin limitistä. Ainakin joillakin korteilla (Visa, Mastercard) se limitti ei "nollaudu", vaan se kate on olemassa koko ajan saman kokoinen. Jos välissä sitä ei lyhennetä, niin se ei siitä nollaudu. Tällä tavallaan ei tule sellaista tilannetta, että joka kuukausi voisi käyttää sen kokonaan, jolloin luottomäärä olisi pian melko iso! Toivottavasti löydät ratkaisun - voisitko tehdä tilisiirron luottokortillesi?

  Vastaa

  0
 10. Toivottavasti nollautuu huomenna, tylsä tilanne.

  Minä olen juuri tuon takia niin neuroottinen, että matkustan neljän luottokortin kanssa, joista suurimman luottoraja on 9700 euroa.

  Sinulla on ollut ihana matka! Olen periaatteessa downshiftari, mutta entiseen oravanpyörään on niin helppo luisua takaisin, ja sitten ei olekaan enää aikaa matkustaa minne nokka näyttää. Työmatkoja ei lasketa miksikään lomareissuiksi, sillä yleensä omaa aikaa jää vähän ja taksin ikkunasta näkee vielä vähemmän...ystävät ja tutut kuitenkin ihastelevat "kun sä pääset niin paljon matkustelemaan". Mitä hienoa se nyt sitten on? Maailman lentokentillä istuskelu ja hotellien kokoushuoneet. Jotka ovat niin samanlaisia, ettei niitä yleensä edes muista jälkikäteen.

  Vastaa

  0
 11. Kaikella kunnioituksella, mutta pankki ei tosiaan voi ulkomaan automaateille mitään.. Etsi automaatti, jossa on sirulukija niin saat rahaa Debit -puolelta. Magneettijuovalla veloitukset menee pääsääntöisesti Creditiltä, pankin ku pankin kortilla..

  Vastaa

  0
  1. Kaikella kunnioituksella, mutta pankki ei tosiaan voi ulkomaan automaateille mitään..

   Ei tokikaan. Mutta kyllähän se väistämättä tulee mieleen, että itse kortissa täytyy olla vikaa, kun olen niiden ihan samojen pankkien (Piraeus Bank, Alpha Bank, EuroBank, National Bank jne) automaateilta nostanut käteistä Debit-puolelta aiempina vuosina ilman ongelman ongelmaa.

   Etsi automaatti, jossa on sirulukija niin saat rahaa Debit -puolelta.

   Niin, siis totta kai olen kokeillut joka ikisen pankin automaatin. Ei toimi. Aika epätodennäköistä että joka ikisestä kokeilemastani automaatista puuttuisi sirunlukuominaisuus, kun esim. viime vuonna nostin onnistuneesti käteistä Debitiltä mm. 300 ihmisen kylästä Kassokselta.

   Vastaa

   0
 12. Tiesitkö, että niitä luottokortilla maksettuja ostoksia voi kyllä maksella pois ennen kuin raja tulee vastaan/lasku tulee? Eli siis jos olet käyttänyt vaikkapa 400e luottoa, maksat sen vaikka saman tien luottokorttiin liitetylle tilillesi ja maksut nollaantuvat heti, kun rahat ovat siirtyneet luottotilille. Eli ei tarvitse odotella niitä kuukausittaisia luottokauden vaihtumisia. Viitenumerohan säilyy aina samana, joten sinne vaan rahaa tililtä toiselle! Näin minä aina teen jos vain voin jo siksi, että pysyn paremmin kärryillä rahankäytöstä kun ei ole hirveää luottokorttilaskua odottamassa kuukauden päästä..

  Vastaa

  0
 13. Varmasti olet jo tämänkin tarkistanut,mutta itsellä vasta luottokottilaskun maksaminen nollaa luottotili. Ei mikään maksukausi. onko edellinen lasku jo tullut? Äkkiä maksamaan vaikka eräpäivä vasta edessä.

  Vastaa

  0
 14. No onpas vähän kenkku tilanne, jospa kaikki sutviintuisi ilman lisäongelmia :)

  Vastaa

  0
 15. Hmmm.... Onpas omituista, jos kerran olet maksanut luottokortin laskun niin kyllähän sen nyt pitäisi heti nollaantua, jos vielä nettipankista maksat! Minulla ainakin on niin, että jos olen käyttänyt luotolta 500e ja maksan laskun nyt, on luottokortilla välittömästi tuo 500e taas käytössä. Kannattaa heti kysyä pankissa miksi luottoa ei ole vaikka olet maksanut laskun.

  Vastaa

  0
 16. No hui, inhottava tilanne! Mutta eikö siellä voi maksaa normaalisti pankkikortilla (debit)?

  Piti tulla vinkkaamaan, kun tiedän että blogin lukijoissa on paljon Lily Lolon käyttäjiä: LL:n omassa verkkokaupassa on tänään ilmainen toimitus, myös Suomeen, ja kun tuotteetkin ovat halvempia kuin Suomessa, niin kannattaa laittaa tilaus. Kylkiäisenä tulee vielä LL:n BB-voide :)

  Vastaa

  0
 17. Mahtavatko nuo olla niitä munakoisoja, joiden takia imaami aikoinaan pyörtyi? (Imam Bayildi)

  Vastaa

  0
 18. Ikävä sanoa, mutta ainakaan oma visani ei nollaudu laskutuskauden lopussa, vaan vasta kun lasku on maksettu. Eräpäivää ei kuitenkaan ole pakko jäädä odottelemaan, vaan voit maksaa luottokortin saldon pois verkkopankissa vaikka saman tien. Tieto maksusta päivittyy luottorajaan yleensä yhdessä tai kahdessa pankkipäivässä.

  Vastaa

  0
 19. Mutta eikö luottolimitti nouse vasta kun edellisen laskun on maksanut pois? Ainakin mulla alkaa uusi laskutuskausi aina kuun vaihteessa, mutta itse luottolimitti nousee vasta kun lasku on maksettu (eräpäivä puolessa välissä kuuta) ja kirjautunut muutaman päivän kuluessa tilille.

  Vastaa

  0
 20. Voi ei :/ pystyisitkö siirtämään verkkopankista luottokortille rahaa? Sitten sinulla vapautuisi luottolimiittiä. Voit siirtää myös luottolimiitin yli rahaa, niin sinulla on luotonpuolella ns. enemmän käyttövaraa. Olen ollut töissä luottokorttiyhtiössä ja ainakin tämä toimi pelkän credit- kortin kanssa.

  Vastaa

  0
 21. Anteeksi typerä kysymykseni, mutta miksi et vain maksa nettipankin kautta luottoasi pois? Luottorajaahan pystyy käsittääkseni myös hetkellisesti nostamaan siirtämällä rahaa pankkitililtä luoton puolelle. Tätä itse olen joskus harrastanut aikana ennen debit kortteja kun olen lähtenyt reissuun. Voi tosin olla vanhaa tietoa.

  Vastaa

  0
 22. Vaihtaisin kortin sinuna, eihän tossa ole mitään järkeä. Pitäköön tunkkinsa!

  Vastaa

  0
 23. Aikanaan vanhoissa silloisen Luottokunnan korteissa oli juuri tuollainen ominaisuus, jossa luottotili nollaantui laskutuskauden vaihtuessa. Mielestäni tällä tavalla toimivia kortteja ei taida olla oikeastaan kellään enää nykyään. Jos nollaantuminen olisi tapahtuakseen, se olisi toiminut heti kauden vaihtuessa.

  Jos olet ihan pulassa, rahaa pystyy myös lähettämään ulkomaille, mm. Western union ja käsittääkseni myös Forexilla on nykyään vastaava palvelu.

  Suosittelisin minäkin toisen kortin hankkimista matkoja varten, ihan varalle. Monet tarjoavat nykyään vuosimaksuttomia kortteja, joten sellaista voi ihan hyvin pitää varalla.

  Pankissa töissä olevana voisin todeta, että jos korttisi tosiaan toimii kuvailemallasi tavalla (suoritus kirjautuu vasta eräpäivän jälkeen maksoit milloin tahansa), niin äkkiä vaihtamaan korttia. Jos siinä vielä vuosimaksukin on. Tarjolla on merkittävästi parempiakin vaihtoehtoja.

  Toivottavasti tilanteesi selkiää pian!

  Vastaa

  0
  1. Aikanaan vanhoissa silloisen Luottokunnan korteissa oli juuri tuollainen ominaisuus, jossa luottotili nollaantui laskutuskauden vaihtuessa.

   Mä varmaan elän vielä siinä ajassa... Mulla oli niin pitkään Visa. Sitten Ålandsbanken ilmoitti ettei heillä enää ole tarjota Visaa ja oli pakko vaihtaa Masteriin. Jo sekin sapetti että laskutuskausi ei olekaan enää kalenterikuukausi vaan aivan älytön kuudennesta kuudenteen päivään, ja eräpäivä kuun lopussa, jolloin maksuaikakin lyhentyi. Murr.

   Vastaa

   0
  2. S-pankista ainakin nykyään saa visakortin! Ja ihan ilmaiseksi vieläpä (kuten muutkin pankkipalvelut). Suosittelen vaikkapa "varakortiksi" matkalle.

   Ja ehkä jopa harkitsemaan pankin vaihtoa johonkin "hätätapaus ulkomailla" ystävällisempään, jos laskun maksamalla ei saa saldoa nollaantumaan.

   Vastaa

   0
 24. Hei. Tuli mieleeni, että eihän sinulla ole kortissa rajoitusta, joka estää käteisen noston tai pankkikortin käytön tietyissä maissa? Yleensä korteissa pitäisi olla automaattisesti valittuna vaihtoehto, että kaikissa maailman maissa korttia voi käyttää ja sillä voi nostaa rahaa, mutta jospa vaikka pankin päässä olisi käynyt joku virhe? Mielessä kävi sekin, voiko Kreikan nykyinen taloudellinen ja poliittinen tilanne olla syypää tilanteeseen...

  Vastaa

  0
  1. Tuli mieleeni, että eihän sinulla ole kortissa rajoitusta, joka estää käteisen noston tai pankkikortin käytön tietyissä maissa?

   Ei pitäisi olla. Tai jos sellainen olisi viime syksyn jälkeen ilmestynyt, niin Ålansbanken olisi varmaan kertonut siitä kun laitoin ekan kerran viestiä että miksen saa nostettua.

   Vastaa

   0
 25. Hei Sanni, mikä sulla on debit-puolella nostorajana (ei tartte kertoa) ja olethan laskenut siihen päälle ulkomaan nostopalkkion, olisiko se jotain 50 senttiä? Mulla ei debit-kortti toiminut ulkomailla, kun yritin nostaa 300 euroa, joka on myös päivittäinen nostorajani, koska nostopalkkion kanssa nostettava summa olisikin ollut 300,50 euroa, joka ylitti nostorajan 50 sentillä. Vaihdoin verkkopankissa nostorajaksi 301 euroa ja johan alkoivat debit-nostot onnistua.

  Ehkä sulla oli tämä jo tiedossa, kun nostot ovat aikaisemmin onnistuneet, kurja tilanne! Tuo että luottosaldo ei nollaannu heti kun lasku on maksettu, on kyllä huono ominaisuus, jota ei ole esim. OP:llä. Toivottavasti asiaa selviää huomenna.

  Vastaa

  0
  1. Hei Sanni, mikä sulla on debit-puolella nostorajana (ei tartte kertoa) ja olethan laskenut siihen päälle ulkomaan nostopalkkion

   Nostoraja on kolme kertaa suurempi kuin ne summat mitä olen yrittänyt nostaa... :/

   Olisiko se jotain 50 senttiä?

   Oho, onpa sun pankissa halpa kulu..! Mun pankki ottaa 2% nostosummasta + 1,50€.

   Vastaa

   0
 26. Toivottavasti saat pankista pikaisen vastauksen ja jonkinlaisen ratkaisun tilanteeseen! Kummaa toimintaa kyllä pankilta ettei heti laskun maksettua saa luottoa käyttöönsä vaan pitää odottaa puoli kuukautta, ei kyllä mitään järkeä. :(

  On se muuten jännä, miten sitä on huolissaan lähes tuntemattoman ihmisen huolista ja murheista.. :D Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ja saat vietettyä ihanan loppuloman!

  Vastaa

  0
  1. On se muuten jännä, miten sitä on huolissaan lähes tuntemattoman ihmisen huolista ja murheista.. :D

   Voi kiitos Minna! :) <3

   Kyllä mä olen itsekin tosi huolissani, toivottavasti pankissa löydetään tähän joku ratkaisu. Muuten joudun varmaan jäämään Androkselle tiskaamaan tai kuorimaan perunoita.... :P

   Vastaa

   0
 27. Tosi harmillista tuo pankkiautomaattien toimimattomuus, toivottavasti asiat kuitenkin järjestyvät.
  Itselläni on Dansken electron/ debit, ja se toimi elokuussa kreikanreissulla kaikissa kokeilemissani automaateissa moitteettomasti. Tosi outoa, ettei Ålandsbankenin kortti toimi.

  Vastaa

  0
 28. Siis ihan suoraan sanottuna Debit on niiiin paskaa!! Tästä voinee päätellä että samanlaisia kokemuksia löytyy :D Onkohan Debit toiminut moitteettomasti yhdelläkään matkallani (Thaimaa, USA, Euroopassa usea kohde). Tai lähinnä ongelmat on olleet miehelläni, itselläni on Visa Electron joka on vain yhden kerran temppuillut jenkeissä, sekin taisi johtua siitä etten valinnut oikein vaihtoehdoista Credit/Savings/ym. Äidilläni debit ei tainnut toimia ollenkaan sillä reissulla. Ja pankista ei mitään selitystä ongelmiin (Säästöpankki ja OP). Toivottavasti asia selviää, ahdistava pelkkä hetkellinenkin ajatus siitä ettei rahaa vaan kertakaikkiaan saisi mistään. Matkan jälkeen on varmaan aiheellista käydä pankissa vähän antamassa palautetta ;)

  Vastaa

  0
 29. Mulla on kanssa Ålandsbankenin pankkikortti (MasterCard debit), jolla sain viimeksi ulkomailla (Espanjassa) ollessani tämän vuoden tammikuussa maksetuksi joka paikassa ilman mitään ongelmia. Luotto-ominaisuutta mulla ei edes ole. Mä olen varmaan ymmärtänyt sun ongelman jotenkin väärin, mutta ihmettelen kun sä mainitset vaihtoehtoina vain käteisen nostamisen automaatista ja luoton. Tarkoitatko sä siis käteisen nostamisella myös suoraan pankkikortilla maksamista? Vai tarvitsetko sä siellä Kreikassa nimenomaan niitä kahisevia seteleitä? (Voin jo kuvitella että kysymykseni on niin tyhmä, että se päätyy jonnekin ihmisten tyhmyyttä päivittelevälle sivustolle, mutta pakko kysyä, kun tämä ihmetyttää minua edelleen ja tilanteesi huolestuttaa!)

  Vastaa

  0
  1. Vai tarvitsetko sä siellä Kreikassa nimenomaan niitä kahisevia seteleitä?

   Kyllä, siitä juuri on kysymys. Suurimmalla osalla Kreikan saarista käy vain käteinen, korttimaksuja ei hyväksytä. Poikkeuksena isoimmat ja kehittyneimmät turistisaaret (ja tietysti isot kaupungit manner-Kreikassa) mutta niilläkään ei jokainen kauppa ja ravintola hyväksy korttia.

   Täällä on pakko olla käteistä.

   Vastaa

   0
  2. Joo, alan pikku hiljaa ymmärtää :) Nyt vasta tajusin että majoituksissa tarvitset varmaan aina kahisevaa käteistä yksinkertaisesti siksi, ettei majoittajilla ole kortinlukulaitetta, ja muuallakin käteistä suositaan tietysti siksi ettei maksutapahtumasta jää silloin jälkeä :-/

   Vastaa

   0
 30. Jos tosiaan on noin, että pankki tilittää etukäteen maksetun luottolaskun väkisin vasta eräpäivänä, pankki vaihtoon ja äkkiä. He toisin sanottuna pitävät siis sinun maksamaasi rahaa omilla tileillään esimerkkisi mukaisen kaksi viikkoa kasvamassa korkoa pankille. Minulla esim. Debit/Visa yhdestelmä kortti omasta pankista ja Masteri toisesta pankista. Pystyn siirtämään pankkitililtä (Debit) koska vain, minkä suuruisen summan vain kummalle luotolle vain ja se näkyy ihan viimeistään kahden pankkipäivän jälkeen luotolla käytettävissä. Esim. kauempana (euroopan ulkopuolella) oikeastaan poikkeuksetta ei toimi Debit puolen nostot. Joten reissubudjetti on aina ollut pakko siirtää luotolle.

  Vastaa

  0
 31. Hei Sanni,
  Jos hätä tulee, niin suomesta pystyy lähettämään käteistä Kreikkaan ihan puolessa tunnissa. Esimerkiksi Stockmannilla on se palvelu (oliko nyt Western Union..?). Pankkitilille sitä ei saa mutta saat sen käteisenä sieltä. Ja myös lähettäjä joutuu käymään paikan päällä suomessa, eli netin kautta ei onnistu. Palvelu on tietenkin suht kallis, mutta pelastaa hädässä:-) Nordean maksu käteisnostoissa Eu-alueella kun nostaa debit-puolelta on nykyään 0,5 € summasta riippumatta. Tulevaisuuden varalle kannattaa tosiaan hankkia kaksi erillistä korttia, sillä jos toinen häviää tai magneettijuova tai siru naarmuntuu, niin on varalla toinen kortti. Onnea sinulle!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)