06.09.2014

Purtu nainen Skiathoksella

Olen saapunut Skiathokselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt ei tee juuri muuta mieli kertoa kuin

a) Skiathos on nätti ja juuri sellainen kuin odotinkin - tuttua ja takuuvarmaa saari-idylliä maustettuna pakettiturismilla.

b) En pysty lopettamaan raapimista. Tämä kesä (mullehan kesä jatkuu edelleen :p) on näköjään Hyttysten Oma.

Olen kahtena viime yönä kokenut jotain läheisesti sen kaltaista kuin mieheni heinäkuussa Kevolla, eivätkä hulluuden ajatukset ole olleet kaukana. En pysty sanomaan kumpi on pahempi, hiki vai kutiavat, jatkuvasti lisääntyvät paukamat. Viime yön sleep-count? Olisiko jossain 25 minuutin kieppeillä. En ole koskaan, koskaan aiemmin törmännyt Ateenassa hyttysiin. Nyt olen. Kuumuus sentään on tuttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skiathos0609_Selfie2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselaukaisimella otettu selfie voi olla tämän näköinen.

(Ja joo! Minulla on "vyötärölaukku"! :) I'm so 1991...! Voin kertoa että ilahduin suuresti kun sain kyseisen laukun joululahjaksi sisareltani - se ei sitäpaitsi ole mikä tahansa vyötärölaukku vaan sisareni argentiinalaisen artesaaniystävän tekemä sellainen...! Tämän tyyppinen laukku on parhautta hikitahmaolosuhteissa - jo viime syksynä manasin aurinkovoiteista olkapäätä vasten hikisenä roikkuvaa olkalaukkuani. Suosittelen muillekin vastaaviin olosuhteisiin :))

P.S. Minua on purtu varmasti viiteen paikkaan tätä juttua kirjoittaessani. Pakenen tavernaan just nyt.

 

29 comments on “Purtu nainen Skiathoksella”

 1. Kysyisin sellaista kuin että uskallatko juoda vettä muovipulloista säännöllisesti? Kun olet aika lailla kemiasta tietoinen, niin pelottaako sinua se, että muovipullosta liukenisi jotakin veteen? Onko käytössä lasipullo?

  Tuli mieleen, kun Ruohonjuuressa ja Sokoksella ainakin oli myynnissä erään firman lasisia juomapulloja...

  Vastaa

  0
  1. Juon muovipullosta. Myönnän, että en ole niin terveystietoinen että välttäisin muovipulloa noiden "liukenemien" takia. Metallistahan kai suositellaan, lasinen on snadisti epäkätevä noin niinkuin mukana kulkevana juomankantovälineenä. ;)

   Vastaa

   0
  2. Todellakin epäkätevä olisi lasinen. Työreppu tippuisi kerran lattialle, ja siinäpä sitä olisi onnensirpaleita kerrakseen. :) Metallinen olisi hyvä. Itseä vähän mietityttää kyllä tuo muoviasia. Ainakin yritän ostaa sellaisia pulloja, missä lukee "ei BPA:ta" tai sitten on symboli 02, 04 tai 05.

   Vastaa

   0
 2. Hah, tuosta tuli mieleeni se, kun olin joskus yli 12 vuotta sitten yksin Kreikkaa kiertelemässä ja jaoin muutaman yön huoneen laivassa tapaamani kanadankreikkalaisen naisen kanssa. Ihmettelin, kun nainen valitteli koko ajan hyttysiä, kun minua ne eivät vaivanneet ollenkaan. No, ymmärsin yskän sen jälkeen, kun jäin samaan huoneeseen vielä yhdeksi yöksi itsekseni.. Taisi olla tuo huonekaverini maistuvampaa evästä itikoille, mutta minä kelpasin sitten paremman puutteessa.

  Vastaa

  0
  1. Taisi olla tuo huonekaverini maistuvampaa evästä itikoille, mutta minä kelpasin sitten paremman puutteessa.

   :D :D Veikkaan että minäkin saattaisin jäädä rauhaan jos Mr Karkkipäivä olisi täällä, hän näytti maistuvan itikoille huomattavasti minua paremmin ainakin Lapissa..!

   Vastaa

   0
 3. Oioioiiii mitä kuvia!!! Tahtoo Skiathokselle hyttysistä huolimatta. Olet sä kyllä aikamoinen reissunainen! <3

  Vastaa

  0
 4. Hyttyset rakastavat mua ja tuo hulluuden tunne on tuttu. Mutta tässä ihan paras vinkki: nappaa suunkautta otettava allergialääke, niin jo loppuu kutina! Iholle levitettävät hydrokortisolivoiteet eivät auta juurikaan, mutta perus nieltävä antihistamiinilääke toimii. Ainoa huono puoli on, että ne ovat usein väsyttäviä.

  Vastaa

  0
  1. Olen muuten joskus muinaisessa nuoruudessani älynnyt käyttää tuota kikkaa, Zyrtecit oli aina mukana reissussa. Täytyy kenties vierailla paikallisessa apteekissa, kiitos kun muistutit tästä! :)

   Vastaa

   0
 5. aaaahhhhahahhahahhhah ! nyt kirvoitti otsikko kyllä semmoset naurut että huhhuh ( vai menisköhän väsymyksen piikkiin...) :D olen tosiaan porotilalla töissä,ja meillä päin tuo termi "pureminen" harvemmin liittyy ihmisiin,naisiin saatika sitten nais-ihmisiin.. :D

  Vastaa

  0
  1. Luulen että vain poroasioihin perehtyneet ymmärsivät tuon...! :D "Meillä päin" hyttyset purevat niin eläimiä kuin ihmisiäkin. :)

   Vastaa

   0
  2. poron purentahan siis meinaa samaa operaatiota kuin se kun esim kolli-kissa viedään leikattavaksi ;) pureminen vain tapahtuu pihdeillä (joskus jopa oikeasti hampailla),ja sen jälkeen porosta sanotaan että se on purtu poro. siitä johtui huvitus kun luin termin "purtu nainen" ;D

   Vastaa

   0
 6. Voi, tiedän täysin tuon tunteen! Unohdin mainita, että Skiathoksella oli kesäkuussa ihan hirveästi hyttysiä. Ne muodostuivat loman alussa ongelmaksi, jonka pelkäsin pilaavan koko loman. Oikeastaan ajattelin silloin, että "Miksi Karkkipäivän Sanni ei ole koskaan Kreikka-postauksissaan maininnut, että paikkahan on täynnä hyttysiä?" No nyt tiedän vastauksen!

  Matkaltamme otetut valokuvat paljastavat, että paukamat olivat juuri niin pahoja, kun olin kaikille kuvaillutkin; patit ihan verestivät ja tulehtuivat pahasti. Hotellimme oli todella kuuma (öisin n. 30 asteen tuntumassa), ja yön kuumuus sai paukamat kihelmöimään niin, että siihen heräsi, vaikkei uusia pistoja tullut. Pohdimme koko ajan, miten paikalliset elävät ja pärjäävät. Lopulta ostimme sekä iholle laitettavia karkotteita että kynttilöitä ja sellaisen pistorasiaan laitettavan kojeen, joka vapauttaa ilmaan tasaisesti myrkkyä. Iloinen uutinen on se, että aineet auttoivat, ja iholle laitettavat aineet ovat luonnollisia ja myrkyttömiä, joten ne eivät ärsytä ollenkaan. Ainoa myrkkytuote on se pistorasiaan laitettava koje. Iholle suihkutettavat karkotteet myös tuoksuvat ihanille ja todella toimivat. Voit arvata miltä tuntui, kun yölliset hyökkäykset vihdoin rauhoittuivat muutaman kamalan yön jälkeen. Vielä viimeinen huomautus: jotta aineet toimivat, niitä on suihkutettava iholle paljon, siis kauttaaltaan ja TOSI paljon. Minulla kului kahden viikon lomalla lähes neljä pulloa aineita, vaikka ensimmäisinä päivinä en käyttänyt mitään. Voi Skiathos ja ne tuhannet hyttyset! Valtavasti tsemppiä!

  Vastaa

  0
  1. Mä muuten käytän nyt Skiathoksen majapaikassani ensimmäistä kertaa elämässäni ilmastointia - yleensä vältän sitä viimeiseen asti koska vilustun ilmastoinnista niin helposti mutta nyt päätin että ei helkkari PAKKO saada nukuttua. Kiitos ilmastoinnin, ikkunan voi pitää kiinni ja näin ollen sain pidettyä ainakin nyt ekana yönä hyttyset ulkopuolella! :) Eilen illalla blogijuttua kirjoittaessa mun oli pakko istua talon takapihalla koska netti ei toiminut huoneessa, ja siksi päädyin itikoiden iltapalaksi.

   Mulla ei ole kokemusta noista pistorasiaan laitettavista myrkyistä, mutta Saiva (Ateenan ystäväni) kertoi, että heidän Ilioupolin hyttysensä vaikuttavat olevan jotenkin mutatoituneet sillä nuo myrkyt eivät kuulema enää tehoa niihin lainkaan... :P

   Vastaa

   0
 7. Hei, lisää kuvia vyötärölaukusta toivotaan! Tämän kuvan perustaalla näyttää kyllä hienolta.

  Vastaa

  0
 8. Miten sinä nyt pääsit sinne saarille ja tiedätkö jo minkälaisen kierroksen aiot tehdä? :) Minuakin kiinnostaisi joskus käydä Ateenassa ja kiertää muutama saari.
  Mikä muuten olisi ideaalein aika olla Kreikassa eli ei olisi liian kuuma, mutta kuitenkin suht lämmintä? Joskus olen kesällä käynyt Kreetalla ja kuumuus vähän rajoitti.

  Vastaa

  0
  1. Otin sen Alkyon Travelin järjestämän kuljetuksen, bussilippu oli 16 euroa eli ei paha. En tiedä yhtään olisiko KTELin bussi ollut edullisempi - ja meneekö KTELillä ylipäänsä bussia Agios Konstantinokseen (älysin jostain syystä kysyä vain Volosta).

   Täällä saarilla hypellessä en halua koskaan tehdä kiinteää suunnitelmaa, vaan annan reitin syntyä ns. itsestään. Toki minulla on mielessä kohteita joihin haluan mennä, mutta ei tarkkaa reittiä. Tällä hetkellä arvelen, että Sporadien jälkeen suuntaisin Hiokselle ja Lesvokselle. Mutta minne sieltä? Sitä en vielä tiedä. :) Enkä sitäkään, kauanko viivyn Sporadeilla.

   Ideaalein aika vierailla Kreikassa on kevät tai syksy, riippuen siitä tykkääkö enemmän luonnosta vai uimisesta. Jos tykkää luonnosta, eli kukkaloistosta ja rehevästä vihreydestä, kannattaa tulla huhti-toukokuussa jolloin kukat ovat upeimmillaan, nurmi ja puut kunnolla vihreitä ja ilma kirkasta. (Kesällä aurinko porottaa kaiken kuivaksi.) Keväällä meri kuitenkin on usein liian viileä uimiseen, tai riippuu tietysti mausta, jokuhan saattaa tykätä viileästä vedestä :D

   Syksyllä taas merivesi on ehdottomasti parhaimmillaan uimiseen. Vesi on lämpimimmillään saatuaan lämmetä koko kesän, ja pysyy lämpimänä alueesta riippuen jopa marraskuulle saakka (esim. Kreetalla ja mahdollisesti Rhodoksella). Syksyllä säät ovat minusta kerta kaikkiaan lyömättömän mahtavat Kreikassa - lämpötila on koko syyskuun vielä 30 astetta tai ylikin, ja lokakuussakin yli 20, tai yli 25 alueesta riippuen (Dodekanesiassa ja Kreetalla on muuta Kreikkaa lämpimämpi ilmasto, toissa syksynä köllöttelin Patmoksella rannalla lähes 30 asteen lämpötilassa vielä lokakuun lopullakin..!)

   Kesästä en itse enää välitä Kreikassa (nuorempana tuli ne heinä-elokuun ähkyhelteet koettua). Eijei. Aivan liian kuuma ja aivan liikaa porukkaa, ja hinnatkin kalliimmat. Syyskuussa turistien määrä putoaa vähintään puoleen ja samoin useimpien majoituspaikkojen hinnat. Säiden ollessa silti edelleen mitä parhaimmat..!

   Vastaa

   0
 9. Missäköhän kohtaa blogisi historiaa sinulla oli juttu, jossa selvitit huulipunien erilaiset koostumukset (siis esim. matta, helmiäinen jne.)?

  Vastaa

  0
  1. Luin tuon läpi. Mielessäni on vähän toisenlainen postaus. Vai oletko tehnyt sen luomiväreissä, missä tarkasti erottelet erilaiset laadut? Ehkä muistelen, että sellainen oli myös huulipunista.

   Vastaa

   0
  2. Ok. Muistelin vain väärin.

   No olisin vain tsekannut huulipunien kimalteisuuden luokittelun.:) Ja sen sitä varten, että olisin kysynyt, onko tuo Lumenen syysuutuus (91 Vuodenajat) mielestäsi kuitenkin hitusen verran kiiltävä. Kun mietin, että tuo sävy olisi ihana, mutta ilman kiiltoa. Voisi jotenkin paremmin sopia silloin myös omille tummemmille huulilleni.

   Vastaa

   0
  3. onko tuo Lumenen syysuutuus (91 Vuodenajat) mielestäsi kuitenkin hitusen verran kiiltävä.

   Se on niin sanottu creme-koostumus (sama kuin kynsilakoissa), eli ei mattainen mutta ei myöskään sisällä mitään kimalle- tai helmiäispartikkeleita. Adjektiivia "kiiltävä" en osaa siitä käyttää mutta ei se missään nimessä mattakaan ole, mattapunat on ihan eri tuntuisia ja näköisiä huulilla - todella kuivia. Creme-huulipunissa taas on yleisesti liukkaampi ja kosteampi tuntu.

   Vastaa

   0
  4. Minun huulilla (näin meikkejä hyvin vähän käyttävänä) tuo näyttää omaan silmään aika valoaheijastavalta, varsinkin kun on noin vaaleakin vasten huulten omaa sävyä. Sävy olisi herkullinen, mutta matta saisi olla minulle.

   Vastaa

   0
 10. Oih, näyttääpä ihanalta! Vietimme viikon Skiathoksella kesäkuussa 2012. Todellinen turistirysä kuumimpaan aikaan, kyllä, mutta silloin jonnekin piti päästä ja halvalla. Asuimme hieman keskustan ulkopuolella Achladiaksen rannan tuntumassa. Onneksi, sillä Skiathos Town ja Koukounariksen alue olikin aivan liian "rysäbailandoa" meidän makuun =) Parhaina kokemuksina jäivät mieleen pitkän ja koukeroisen tien päässä saaren toisella puolella sijaitseva ranta, jonka nimeä en muista. Aivan sen vieressä oli jokin vanha linnoitus. Koska ranta oli niin syrjäinen, rysäbailandolaiset jäivät suosiolla helpompiin kohteisiin keskustan lähelle. Toinen mahtava paikka on saaren keskiosissa sijaitseva luostari, suosittelen, jos kierrät saarta. Kävimme myös päiväreissulla Skopeloksella ja Alonissoksella, aivan ihania, rauhallisempia kohteita, sinne olisin valmis palaamaan, en niinkään Skiathokselle. Hauskaa reissua, nämä sun Kreikka-turneet on mahtavia!

  Vastaa

  0
 11. Oih! Pitkästä aikaa tulin lukemaan blogiasi ja kappas, olet Skiathoksella missä vietin mieheni kanssa viikon pituisen häämatkan heinäkuussa :) Ihana paikka ja nyt iski taas matkakuume :D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)