24.09.2014

Nyt ei sitten enää tarvitse pakata hoitoainettakaan! :)

No niin, asiaa! :) Vastaisuudessa voin taas vähän keventää matkapakaasia - jättämällä hiusten hoitoaineen pois :)

Yksi lukija heitti Hiusporno-postauksen kommenteissa, että "Ostaisin esmes Korresin ihanan suihkugeelin ja pesisin kuontaloni sillä". No, minähän olin ostanut Korresin suihkugeelin. Kokeillaan sitten! :)

Tokihan suihkugeelilläkin voi hiukset pestä, eihän siinä mitään, nehän sisältävät samoja peseviä ainesosia kuin hius-shampookin. Useimmat suihkugeeli-nimellä myytävät tuotteet vain ovat - etenkin huonokuntoisille hiuksille - liian vähän hoitavia.  Vaikka pesevät ainesosat ja monet muut kemikaalit suihkugeelissä samoja ovatkin kuin varsinaisessa hiuksille kehitellyssä tuotteessa, niin suihkugeelin ei tarvitse sisältää mm. antistaattisia tai hiusten kammattavuutta helpottavia ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkakäyttöön ostamani suihkugeeli on Korresin Citrus. Se kertoo vieläpä olevansa "Moisturising".

Ihofiiliksen perusteella allekirjoittaisin lupauksen, sillä tuote tuntuu selvästi keskivertosuihkugeeliä hellävaraisemmalta ja vähemmän kuivattavalta. Sitä vain en ymmärrä, miksi Korres on liittänyt tämän lupauksen vain osaan suihkugeeleistään - valtaosassa niistä on hajusteita lukuunottamatta sama inci. Vertasin 3-4 eri suihkugeeliä, toisissa teksti 'Moisturising', toisissa ei, ja ainesosat olivat ihan samat hajusteiden määrän vaihdellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoitavina ainesosina incistä voi poimia mm. aloen, arginiinin, castoyr maleaten (risiiniöljyjohdannainen), guar-yhdisteen ja vehnägluteenin. Etenkin tuo guar on tehokas kalvonmuodostaja ja hyvä hoitava ainesosa hiustuotteissa.

Kookosmaito-suihkugeeli erosi porukasta hienoisesti sillä, että siinä on vehnän sijaan kauraa.

Harmillisesti täältäkin löytyy imidazolidinyl urea, formaldehydiä vapauttava säilöntäaine, joka on näitä kosmetiikan ristiriitaisia ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta joo! Tämähän toimii! :) Eikä tarvitse edes hoitoainetta..! Kyllä - mun hiukset jäävät tämän jäljiltä ihan takuttomiksi, eivätkä myöskään ole kuivuttuaan sähköiset. Hämmentävää. Että suihkugeeli voi olla näin hoitavaa..!

Hiuksiin ei tokikaan jää samanlainen liukkaus ja silkkisyys kuin hyvää hoitoainetta pois huuhdellessa, mutta eivätpä ne myöskään jää karheiksi ja takkuisiksi. Kuivana hiukset tuntuvat lähes yhtä sileiltä kuin hoitiksen kanssa.

Pesevyydestä kuitenkin yksi sana - Korresin suihkugeeli ei ole yhtä pesevä kuin hius-shampoo. Ainakaan täällä kovan veden olosuhteissa - voihan olla että Suomessa tulos on eri. Hiukset puhdistuvat, mutta eivät täysin perusteellisesti. Useampi vaahdotuskaan ei vaikuta asiaan. Pesutulos on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Lushin palashampoolla ;) Godiva on nyt valitettavasti jäänyt vaihtopenkille - niinkuin myös mukaan otettu hoitoaine. Käytän hiustenpesuun ainoastaan Citrus-suihkugeeliä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten - täytyy vielä mainita tuoksusta. Olen tullut siihen tulokseen, että Citrus-suihkugeelin tuoksu on unisex. Itse asiassa se muistuttaa enemmän miesten kuin naisten kosmetiikan tuoksumaailmaa. Hassu juttu. En haistanut tuoksua tällä lailla alun perin, kun tein valintaa myymälässä... Tämä ei ole sellainen perinteinen kirpeän raikas sitrus, vaan lämpimän aromaattinen (- ja hyvin mieto).

Tässä viikkojen aikana olen jo alkanut haikailla uuden suihkutuoksun perään... No, tällä käytöllä (kroppa + hiukset) pullo tyhjenee ennen reissun loppua ja voin ostaa uuden :) Olen jo Korresin hyllyillä vähän katsellut Päärynä-Bergamottia sillä silmällä... ;)

P.S. Hehheh, tajusin juuri että eihän mun siis tarvitse vastaisuudessa pakata shampootakaan..! ^_^ Kun ostan suihkugeelin aina paikan päältä. ;)

23 comments on “Nyt ei sitten enää tarvitse pakata hoitoainettakaan! :)”

  1. Hitsi sä olet kyllä aamuvirkku lomallakin! Millaiset unirytmit sulla oikein yleensä on, monelta menet nukkumaan jne? :D

    Vastaa

    0
    1. Menen nukkumaan puolenyön jälkeen ja herään ennen kuutta :) Kotona seitsemältä, mutta täällä jostain syystä aina ennen auringonnousua.

      Vastaa

      0
  2. Täytyyoä pistää tämä vinkki korvan taakse! Näin entisenä Korres-tätinä muistan, että Citrusta myytiin eniten miehille, Cedarin ja Mint tean ohella :-) eli melko maskuliininen tuoksu. Mutta Korresin "mies"tuoksuissa on tosiaan se hyvä puoli, että ovat mietoja ja pehmeitä eikä tuoksu jää leijumaan kylppäriin loppupäiväksi... Korres suihkugeelielämyksen jälkeen meidän kylppärissä on ollut kieltolistalla axet ja adidakset ;-) en vaan kestä sitä hajupilveä mikä lämpimään kylppäriin jää loppupäiväksi!

    Vastaa

    0
    1. Näin entisenä Korres-tätinä muistan, että Citrusta myytiin eniten miehille, Cedarin ja Mint tean ohella :-)

      Aa, no ilmankos :)

      Vastaa

      0
  3. Mä olen kanssa aina pitänyt Citrus-linjan tuoksua enemmän miesten juttuna. Citrus-tuotteet onkin muistaakseni Korresin verkkosivuilla poimittu sinne miesten(kin) tuotteisiin. Mä ostin joskus myös sen Bergamot Pearin, mutta jouduin antamaan eteenpäin, kun haju laukaisi joka kerta migreenin... :/ Siinä oli jotain tosi pistävää. Luovuin lopulta Korresin suihkugeeleistä kokonaan, kun en (liian pistävien tuoksujen lisäksi) tykännyt siitä, miten tuntuvan kalvon ne iholle jättävät, mutta voin sitten toisaalta kuvitella, miten ne juuri siksi toimivatkin hyvin hiuksille.

    Vastaa

    0
  4. Yllättävä ja mielenkiintoinen tieto suihkugeelin toimivuudesta shampoona! Suosittelen lämpimästi Päärynä-bergamottia, ostin sitä itse kesällä Kreikasta suihkugeelinä ja vartalovoiteena. Aivan ihana tuoksu!

    Vastaa

    0
  5. Hei! Oletko koskaan pessyt hiuksiasi kananmunalla? Kuulostaa hullulta, mutta toimii! Itse käytän pitkiin hiuksiini mökki/ reissuoloissa pelkkää munaa, ja sillointällöin kotonakin. Jos muna tuoksuisi yhtä hyvälle kuin lempi shampooni, en käyttäisi muuta enää ollenkaan. Googletin tätä kommenttia varten munan käyttöä pesuaineena, ja löysin seuraavan tyytyväisen bloggaajan jossa myös ohjeet munan käyttöön. http://merenhelmi.indiedays.com/2011/10/22/kananmunalla-hiukset-hyvaan-kuntoon/

    Vastaa

    0
    1. Moi!

      Olen kuullut munan käytöstä pesuaineena mutta toistaiseksi en ole vielä kokeillut. On ollut tarkoitus kokeilla mutta miten se on jäänytkin... :P Pitää ihan laittaa puhelimeen muistutus että muistan tehdä tuon kotiin tultua! :)

      Vastaa

      0
  6. Olin juuri elokuussa Kreikassa, ja ostin Suomeen tuliaisiksi juurikin tuota Päärynä-Bergamotti suihkugeeliä sekä body lotionin.. Ihania ovat! :) Meinasi tulla lentoasemalla ylipainomaksua, kun oli matkalaukku niin täynnä uusia Korresin tuotteita.. :D

    Vastaa

    0
    1. Meinasi tulla lentoasemalla ylipainomaksua, kun oli matkalaukku niin täynnä uusia Korresin tuotteita.. :D

      :D Voin vain kuvitella..! ^_^

      Vastaa

      0
    1. Mitä muovittomia osaisit suositella?

      Oma suosikkini kasvoille on Sanctumin (australialaista luonnonkosmetiikkaa), mutta sitä ei saa Suomesta. Estelle & Thildin mikrokuorinta (ruotsalaista luonnonkosmetiikkaa) on myös hyvä.

      Kropalle en ole vielä löytänyt luonnonkosmetiikkasuosikkia kaupan kuorinnoista. Ovat joko liian harvarakeisia tai kuorivat partikkelit liian teräväreunaisia ja ihoa raapivia. Niinpä käytän kahvinpuruja :) Aivan ylivertainen tulos kaupan kuorintoihin verrattuna, iho on niin sileä ettei usko todeksikaan :D

      Itse muovirakeista minulla ei ole muuta mielipidettä kuin että en ole mitenkään tietoisesti niitä vältellyt, mutta mun puolesta ne saisi aivan hyvin vaihtaa luonnollisiin vaihtoehtoihin.

      Vastaa

      0
  7. Olipas hassua lukea tällainen postaus hoitoaineen poisjättämisestä - itse kun olen juuri ruvennut pesemään (hyvin kiharat) hiukseni pelkällä hoitoaineella. :D

    Vastaa

    0
    1. Minäkin olen kokeillut tuota CO-pesua. Ihan ok, mutta tyvi ei jää tarpeeksi ilmavaksi mun makuun.

      Vastaa

      0
  8. Kreikassa vesi on kyllä erilaista (kovuus ym. Asuessani siellä hiukseni olivat pehmeät aina ja kihartuivat luonnonkiharalle. Suomeen takaisinmuuton jälkeen sitten suoristuivat...

    Vastaa

    0
  9. Hei Sanni! Olen lähdössä parin viikon päästä Alanyaan ja meikkivoide jota käytän on todella tuhti ja peittävä (Vichy dermablend) ja mietin että niinä päivinä kun tuolla reissussa haluaa meikkiä pistää olisi kiva jos se olisi vähän kevyempi ja ohuempi ja helpompi eli että voisin levitellä sen helposti ja nopeasti kasvoille (tätä käyttäisin myös kun ei viitsisi ihan meikittömänä jonnekkin lähteä muttei koko naamaa pakkeloida eli pientä 'freesausta' varten). Olen nuori ja minulla on sekaiho, T-alue kiiltää ja rasvoittuu etenkin kesällä (talvisin iho on pintakuiva kaikkialta mutta kiiltää siis silti) ja puuteria on lisättävä todella usein, pahan aknen jäliltä on poskissa arpia ja muutenkin ihoni punoittaa jatkuvasti. Mitä suosittelet? Joku BB voide? Suojakerroin olisi kiva mutta voin käyttää suojakertoimellista päivävoidettakin alla (ellei ole jo muutenkin tosi kosteuttava tuote). Myös kohtuullinen hinta on tärkeä kun ei ihan jatkuvassa käytössä tuote edes olisi.

    Vastaa

    0
    1. Pelottaa että onkohan tuo liiankin hehkua ja kiiltoa yms tuova minun rasvoittuvalle iholleni joka kiiltää jo muutenkin? Puuterin mukana kuletus ja jatkuva lisääminen alkaa jo tympiä :D ja peittääkö tuo siis minkä verran?

      Vastaa

      0
    2. Ei peitä paljon, tulos on läpikuultava.

      Markkinoilla on myös paljon matta-BB-voiteita, mutta en valitettavasti osaa suositella mitään niistä hlökohtaisesti kun minulla on omaa kokemusta vain yhdestä (Maybelline Dream Pure), mutta se taas ei ole sellainen BB joka olisi tehnyt minuun jotain erityisvaikutusta. Ihan peruskamaa läpikuultavalla peitolla.

      Garnierin ja Lumenen BB:t peittää mun mielestä hyvin. Kummallakin on myös mattaversio, mutta niitä en ole kokeillut.

      Vastaa

      0
  10. Mä kans ostin Korresin nettikaupasta Citrus vartalovoiteen ja oli todella liian miehekäs tuoksu mun makuun. Ehdoton lemppari on basilika-sitruuna! Niin raikas ja sitruunainen. Oikein odotan aina että saan levittää sitä ja nauttia tuoksusta.

    On ollut taas niin mahtavia nää sun postaukset. Osaat kirjoittaa todella taitavasti.

    Vastaa

    0
    1. Ehdoton lemppari on basilika-sitruuna! Niin raikas ja sitruunainen. Oikein odotan aina että saan levittää sitä ja nauttia tuoksusta.

      Mun suosikkejan kanssa! :) Ostin sitä juuri tällä matkalla :) Siitä tulee tämän reissun The Tuoksu.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (71)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat