10.09.2014

Minun päiväni 9.9.2014

Eilinen oli viimeinen päiväni Skiathoksella.

Tältä se näytti.

(Aamu alkoi kynsikuvien otolla ja jumpalla kello 7.35, minkä jälkeen hain kahvin ja kirjoittelin Nail Repair -postauksen ja söin aamiaisen - joka koostui kefalotiri-juustosta, tomaatista, porkkanasta ja kreikkalaisesta jogurtista. :))

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puolen päivän aikaan olin saanut pakattua rantakassini ja lähdin kaupungille. Kävin sataman matkatoimistossa tarkistamassa seuraavan päivän laiva-aikataulut ja ostin lipun keskiviikkona kello 12.05 lähtevään laivaan Skopelokselle.

Tein pienen kävelyn Bourtzin kautta ja hain yhdestä rantakadun lukuisista tavernoista take-away-horiatikin (eli sen klassisen kreikkalaisen salaatin fetajuustolla), jonka söisin myöhemmin rannalla yhdessä laukkuun pakatun säilyketonnikalan kanssa.

Nousin yhden maissa Skiathoksen ainoan bussilinjan bussiin, joka kulkee Skiathos Townin ja Koukounariesin rannan väliä. Välimatka on yhtä suurta hotellialuetta ja toinen toistaan kauniimpia rantoja.

Skiathos_tiistai0909P9090585_pixl

Päätin Koukounariesin rannan sijaan mennä tällä kertaa viereiselle, niemekkeen takana sijaitsevalle Banana Beachille. (Nää nimet on aina niin korneja... ^_^) Vaikka rannat ovat lähekkäin, on hiekka Bananalla ihan erilaista - ruskeaa ja vähemmän kimaltavaa. Ei mica-galorea täällä! :)

Rannalla oli yllättävän hiljaista ja rauhallista. Sesonki Skiathoksella on päättymässä, ja paikallisten mukaan parin viikon kuluttua on ihan kuollutta. Viivyin rannalla kuuteen saakka ja otin sitten bussin takaisin kaupunkiin.

Koukounariesin ranta, jolla olin maanantaina, on muuten kerrassaan upea. En ihmettele Skiathoksen mainetta rantaparatiisina. Vaikka en itse ole erityinen "biitsimonsteri" eikä uima-rannoilla ole minulle niin suurta merkitystä reissuillani, niin toki tulee huomioitua kuinka suuria eroja rannoilla on. 'Hieno ranta' ei tarkoita pelkästään leveää, hienohiekkaista rantakaistaletta vaan laatuun vaikuttaa myös rannan pohja ja veden puhtaus, väri ja kirkkaus. Koukounariesin ranta on ensiluokkainen - kirkas, turkoosin sävyinen vesi ja täysin puhdas, vaaleahiekkainen pohja.

Skiathos_tiistai0909_sunset

Suihkun, vaatteiden vaihdon ja blogikommentteihin vastaamisen jälkeen suuntasin Skiathos Townin parhaalle näköalapaikalle, kellotornin juureen katsomaan auringonlaskua.

Kaunista. Päätin suunnata viimeisen Skiathos-iltani kunniaksi drinkeille - ensimmäisille laatuaan tällä matkalla. (Jos nyt ei sunnuntai-illan ouzo-ryyppyä lasketa..! :D)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksin matkustaminen on kivaa, mutta sanotaanko näin, että yksin vietetty Happy Hour baarissa ei ole hilpeintä mahdollisinta ajanvietettä. Drinkkiseurana minulla oli Kreikan saariopas (kirja, ei ihminen...) ja muistikirjani johon piirustelin mahdollisia reittivaihtoehtoja Sporadeilta eteenpäin.

Nautittuani kaksi rommikolaa (laitti-kolalla tietysti) lähdin illalliselle.

Skiathos_tiistai0909_dinner

Ennen kuvan simpukkavadillista olin jo tuhonnut annoksen halloumilla täytettyjä paprikoita sekä munakoiso-saganakin, eli tomaattikastikkeen ja kahden eri juuston kanssa uunissa kypsennettyä munakoisoa.

Illallisen lasku? Kolme ruokalajia, lasi viiniä ja vesipullo: 18 euroa. Ei tarvitse miettiä miksi täällä on niin hurja houkutus syödä - ja paljon. ;)

Olin kämpillä yhdentoista maissa, vaihdoin muutaman sanan miehen kanssa chatissa (me ei edelleenkään olla niin moderneja että käytettäisiin skypeä) ja varasin Skopeloksen majoituksen kahdelle ensimmäiselle yölle.

Kalinichta eli hyvää yötä kello 01.45 tienoilla. :)

* * *

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri nyt istun juuri tässä mistä kuva on otettu. Söin äsken aamiaisen, kirjoittelin tämän postauksen ja join aamun toisen kupin kahvia. Ensimmäinen oli haettu lähileipomosta jo kahdeksalta.

Laivani saapuu 20 minuutin päästä. Matka Skopelokselle kestää 30 minuuttia.

Hei sitten, Skiathos! Oli hauska tutustua. :)

27 comments on “Minun päiväni 9.9.2014”

 1. Onko sinulla keneltäkään kosmetiikkapanelistilta kokemuksia L'Oréalin bb-voiteesta, joka on suunniteltu erityisesti punakoille? Onkohan koostumus yhtä onnistunut kuin perusversiossa?

  Vastaa

  0
 2. Hei, Sanni!
  Tämäkään ei nyt liittynyt aiheeseen mitenkään mutta mietin tässä yhtä juttua. Olen viimeaikoina tykännyt kovasti tehdä kotona huulipunia, ja nyt kysyisin sitten tälläisen ihan alustavan kysymyksen. Olisitko sinä ehkä kiinnostunut saamaan yhden sellaisen, jos sinulle sellaisen lähettäisin ja olisiko se edes mahdollista?

  Vastaa

  0
  1. Moi! (Vastauksena kahteen muuhun kommenttiisi: joo, en hylännnyt tätä kommenttiasi, en ollut vielä edes ehtinyt lukea sitä ja se oli "odottaa julkaisua" -tilassa kun ihmettelit olinko poistanut sen ^_^)

   Oikein mielellään voi kokeilla itsetekemääsi huulipunaa, kuulostaa sympaattiselta :) Laitan sinulle sähköpostia.

   Vastaa

   0
  2. Okei kiitos. Katsotaan tuleeko perille kun sähköpostilla on myös tapana kenkkuilla.

   Vastaa

   0
 3. Ihanaa Kreikan lomaa sinulle! Vaikka et nyt olekaan biitsimonsteri, voin kertoa ilokseni, että Skopeloksen saaren paras, kaunein ja mitä kaikkea-biitsi on Limnonari. Sinne ei pääse suoraan bussilla, mutta pieni reilun kilometrin patikointi kannattaa. Myös biitsillä olevassa tavernassa, siinä ekassa puiden alla, on varsin maittavaa ruokaa. Sen sijaan "Mamma Mia"-rantana mainostettu Kastani beach on ihan morjens.

  Paras ruoka Skopeloksella oli ehdottomasti Molos-ravintolassa, tosin ihastuin siellä erityisesti lampaaseen ja hummeripastaan, joita et taida syödä kumpaakaan. Kauhean kehuttu ravintola Zoupa oli puolestaan pettymys, ruoka ei ollut suinkaan pahaa, mutta hinta oli verrattain korkea. Olivo-kuppila siinä vieressä oli taasen iloinen ylläri.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos vinkeistä! :) Hauska sattuma että mainitsit Zoupan - itsehän en tiennyt vielä tänä aamuna Skopeloksen ravintoloista yhtään mitään, mutta bussimatkalla Glossasta Skopelos Towniin eräs saarella usein vieraileva pariskunta suositteli Zoupaa - kuulema ihan parasta ruokaa mitä he ovat koskaan saaneet Kreikassa. Ja annokset kuulema aivan valtavia.

   Sijaitseeko tuo Molos-ravintola Skopelos Townissa vai muuaalla päin saarta..?

   Vastaa

   0
  2. Noniin. no nyt tiedänkin missä Molos sijaitsee - päädyin syömään siellä eilen illalla :) Oikein hyvä ruoka, tosin ei mitään tavallisesta, laadukkaasta perustavernaruoasta poikkeavaa. Tällä kertaa en tilannut tsatsikia ja horiatikia - yleensä näiden simppeleiden perusannosten perusteella voi päätellä paljon ravintolasta; onko tsatsiki itse tehtyä vai bulkkikamaa ja millaista fetaa horiatikissa on käytetty. Esimerkiksi lounaspaikassani (olin niin nälkäinen Glossan bussista ulos astuessani että kävelin lähimpään rantakadun raflaan) ruoassa käytettiin halpaa, kumista "feikki-fetaa" - en ollut uskoa silmiäni. En uskonut minkään kreikkalaisen ruokapaikan voivan alentua käyttämään muka-fetaa...!

   Nojoo, mutta Molosissa viereisten pöytien salaatit näyttivät kyllä erittäin asianmukaisilta ;) Voisin syödä siellä toisenkin kerran. Yllättäen panin muuten merkille, että useimpien Skopelos Townin rantakadun ravintoloiden (Molosinkin) hinnat olivat kalliimmat kuin kalliina pidetyn Skiathoksen. Söin itse Skiathoksella esimerkiksi halvempaa mustekalaa, munakoisoa ja katkarapuja.

   Vastaa

   0
 4. Kiitos ihanista matkapostauksista ja hyvästä blogista! Ihanaa lukea sun reissaamisesta, kun itse aloitin just opiskelut niin matkustushaaveet siirtyi sinne valmistumisen jälkeiseen elämään... Sun blogista saa hyviä elämäntapavinkkejä ruokaan, säästämiseen ja tietty kosmetiikkaan:) Olet rohkea kun reissaat yksin, olen aina haaveillut samasta, ehkä sitten joskus rohkaistun kun talous antaa myöden;)
  Aurinkoisia päiviä sinne Kreikan saarille!

  Vastaa

  0
 5. Hei! Suunnittelin ystäväni kanssa reissua Kreikkaan noin kuukauden kuluttua. Opiskelijabudjetilla mennään, joten kyselisinkin vinkkejä kauneimmista saarista? :) Ei tarvitse olla suuri saari, ostoksille voisimme lähteä yhtenä päivänä vähän kauemmaskin. Kunhan saari olisi kaunis ja majoitus edullinen. Olisi hienoa, jos antaisit joitain vinkkejä muutamista eri kohteista, sekä siitä, että mistä varaat omat matkasi/missä saa parhaat tarjoukset? Kiitos :)

  Vastaa

  0
  1. Noniin, nyt aikaa vastata :)

   Varaan lennot ja majoitukset erikseen, en siis koskaan mitään pakettia. Paikan päällä liikun laivoilla ja busseilla.

   Suomesta pääsee edullisimmin suoraan Kreikkaan joko viime hetken lomalennoilla (suuntautuvat pääasiallisesti saarille) tai esimerkiksi Norwegianilla, joka lentää helsingistä Ateenaan (esim. 25.10. irtoaa lento hintaan 55 euroa tällä hetkellä..! Ei paha!!)

   Paikan päällä Kreikassa laivaliput voi ostaa mistä tahansa matkatoimistosta, tarjouksia ei ole ja kaikkialla on samat hinnat. Hintoja ja laivayhteyksiä voit tsekkailla vaikka täältä:

   http://www.danae.gr/ferries-greece.asp

   Kreikan oma halpalentoyhtiö Aegean lentää Ateenasta eri saarille, välillä löytää todella halpoja lippuja, jopa edullisempia kuin laivat:

   http://en.aegeanair.com/?_ga=1.240281412.670582867.1410469148

   Saarista suosittelen esimerkiksi Hydraa, Parosta tai Symiä, tosin Symi on aika kaukana (Ateenasta/Pireuksesta on mentävä ensin Rhodokselle ja sieltä Symille, tosin jos "pikku-Suomi"-meininki kiinnostaa, niin voitte yhdistää Rhodoksen hyvine shoppailumahdollisuuksineen Symiin). Symi on ehkä kaunein paikka missä olen toistaiseksi käynyt Kreikassa.

   https://karkkipaivablogi.com/2012/10/12/spotlight-symi/

   Paros on siitä loistava että se on suuri ja siellä on paljon tekemistä ja eri kohteita. Samoin Naxos. Mutta mä tykkään Paroksen "pääkaupungista" vieläkin enemmän...

   Vastaa

   0
 6. Toimiikohan mineraalipohjalle tarkoitetussa Muumisuihkautustekniikassa myös pelkkä vesi suihkautettuna suihkepullon läpi? Mietin tätä, kun nyt syksyllä iho jää selvästi todella epämiellyttävän kuivan näköiseksi mineraalipohjan kanssa ja suihketta on pakko laittaa koko naamalle, niin jotenkin vähän mietin, että tuota kasvovettä (mitä sekoituksesta on osa) menee myös silmiin, kun avaan silmäni suihkautuksen jälkeen. Mikä kasvoveden funktio on tuossa vesi+kasvovesi-yhdistelmässä?

  Vastaa

  0
  1. Toimiikohan mineraalipohjalle tarkoitetussa Muumisuihkautustekniikassa myös pelkkä vesi suihkautettuna suihkepullon läpi?

   En osaa sanoa. Ainakin se on iholle kuivattavampaa, sillä kasvovedessähän on aina mukana myös kosteutta ihoon sitovia ainesosia. Pelkkä vesi yksinään kasvoille suihkutettuna ei juurikaan kosteuta, niin hassulta kuin se tuntuukin. Kun se kosteus täytyy myös saada pidätettyä iholla.

   Vastaa

   0
  2. Tuota en olisi tullut itse ajatelleeksi ollenkaan. Mietin vain, että pelkkä puhdas vesi mineraalin päälle suihkautettuna olisi se kaikkein eniten luomuvaihtoehto. Mutta pidän siis mukana nyt myös kasvovettä. :) Kiitos.

   Vastaa

   0
  1. <3 Niin kiva kuulla! ^_^ Koskaan ei voi tietää onko jengi päinvastoin että "joo, hehkuta nyt reissujas siellä"...

   Vastaa

   0
 7. Ihana matkapostaus! Piristää näitä pimeitä syysiltoja, kun lukee miten vietät päiväsi siellä Kreikan lämmössä :)

  Vastaa

  0
 8. Me ollaan oltu kaksi kertaa skiathoksella ja kerran myös skopeloksella. Tämän kesän skiathos matkalla menimme kihloihin - aika merkityksellinen paikka minulle siis :) Kiitos näistä ihanista tunnelmista matkasi varrelta!

  Vastaa

  0
 9. Moi! Ihania nämä reissupostaukset! Lisää vaan :) millä ohjelmalla teet nuo kuvakollaasit? Ihania niiden tekstit ja kaikki.

  Vastaa

  0
  1. millä ohjelmalla teet nuo kuvakollaasit?

   Pixl-o-Maticilla ja PicMonkeylla :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)