12.08.2014

No nythän se peppu vasta pehmeni...!

"Eikö tätä saisi maistaa..?" :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä oli ensimmäinen ajatukseni avatessani Lushilta saamiani purnukoita.

Koostumus Lushin tuotteissa on todellakin erilainen kuin normikosmetiikassa - tai en nyt enää tiedä mikä olisi sopiva ja korrekti ilmaisu viittaamaan siihen tavanomaisimpaan, peruskaupoissa myytävään kosmetiikkaan. Käytän yleensä 'normikosmetiikka' -termiä erottamaan synteettisiä ainesosia käyttävät merkit luonnonkosmetiikasta, mutta Lush ei runsaista syötävän kuuloisista ainesosistaan huolimatta itse (käsittääkseni, saa korjata) halua profiloitua luonnonkosmetiikaksi. Mutta ei se ole ihan tavallistakaan kosmetiikkaa :D

Koostumukset ovat kuin vanukasta, moussea, hyytelöä ja kastiketta. Koostumus voi hyvinkin johtua valmistustavasta, mutta se on myös saatettu valita tietoisesti korostamaan merkin "Keittiöstä suoraan tuoreena sulle" -filosofiaa.

Lush_ikkuna

Lush on minun kosmetiikkaelämässäni niitä merkkejä, jotka ovat kutkutelleet tietoisuudessani jo vuosikaudet. Vähän niinkuin kosmetiikkamaailman Ranska, jossa kävin ensimmäistä kertaa vasta 32 täytettyäni, tietäen koko elämäni että "jonain päivänä se Ranska koittaa"... :)

Säännöllisin väliajoin olen kiepsahdellut sisään ja ulos eri maiden Lush-liikkeissä miettien, "Koska mä oikein kokeilen jotain näistä...?" "No, kyllä se päivä tulee". :)

Vuosi 2012 oli sitten viimein se vuosi, jolloin ostin ensimmäisen Lush-tuotteeni. Sitruunan tuoksuinen, rasvainen voide kuiville kantapäille. Njoo, ihan ok, mutta en mitenkään heti vajonnut suureen Lush-huumaan. Vuonna 2013 ostin Fair Trade Honey -shampoon. Vasta vuonna 2014 kokeilin sitä. ^_^ Ja silloin oli menoa. Pian lähtikin lukijasuositusten innoittamana tilaus Lushiin.

Tämän postauksen tuotteet olen saanut Suomen Lushilta.

Lush_DFluff

Ajele karvasi tuoreiden mansikoiden siivittämänä... D'Fluff Strawberry Shaving Soap. Ylellisyystuote! Minulle siis, ainakin. Itse ajelen karvat aina milloin milläkin suihkugeelillä tai kasvoputsarilla, en ole koskaan hankkinut puuhaan mitään omaa erillistä tuotetta. Tämä mansikkaherkku on siis sarjassamme "En ostaisi itse, mutta ihan kiva kokeilla kun se minulle lähetettiin".

Kuunnelkaas tämän ainesosalistaa, panee tosiaan miettimään pitäisikö purkin sisältö oikeasti ennemmikin ohjata suuhun kuin sääreen:

rypsiöljy, kookosöljy, siirappi, glyseroli, ruusunmarjaöljy, kaakaovoi, tuoreet mansikat (inci haluaa korostaa niiden olevan FRESH :)), vapaan kanan luomumunanvalkuaiset, vaahterasiirappi, vanilja-absoluutti....

Tuotteessa on saippuapohja, mutta minun ihollani se ei juurikaan vaahtoa. Pirkan höylä sujahtaa tottuneesti liukastetun ihon yli haukaten mukanaan karvakaverit. Pirkka ei huomaa eroa Lushin mansikkamoussen ja tavallisen käsisaippuani välillä. Ei se mitään. :) D'Fluffia purkista lusikoidessa saan ainakin päähäni mielikuvan siirapista ja mansikoista... :) Elämyksiä, ihmiset, elämyksiä. Siitähän tässä on kysymys. D'Fluffin saa mukaansa kun ojentaa Lushin kassaneidille 10,95€.

Lush_AfricanParadise

Tämä purkki!! Ah! Oh! Uuuu!

African Paradise Body Conditioner. Kyllä! Vartalonhoitoaine.

"Siis... onko tuo hienompi tapa sanoa 'vartalovoide'?" kysytte.

Näin minäkin ensimmäiseksi ajattelin. Mutta paratiisimönjä toimiikin kuin hiustenhoitoaine - sitä levitetään suihkussa kostealle iholle ja huuhdellaan pois. Kenties annetaan vaikuttaa ja imeytyä hetki siinä välissä. Sitten kuivataan iho pyyhkeellä taputellen. Ja iho on peeeeehmeä ja hoidettu, ei tarvetta enää lisätä kosteusvoidetta.

"Häääh, no kuulostaa just sellaiselta turhakkeelta joka on keksitty että saadaan taas joku uuden ja erikoisen kuuloinen tuote!" kuulen jonkun sanovan.

No, näinkin voi toki ajatella. Totta, että ihon voi yhtä lailla hoitaa pehmeäksi suihkun jälkeen perinteisellä vartalovoiteellakin. Mutta voiteilla on eroja. On niitä vauvanpepun tuovia Estelle & Thildejä ja täysin yhdentekeviä Garniereita (--> kirjoittajan henkilökohtainen mielipide). Body Conditionerin voi nähdä yhtenä erilaisena vartalovoiteena, poispestävänä sellaisena. Jonka etuna on se, että hyvin rasvainen koostumus ei jääkään iholle kiilteleväksi tahmaksi, vaan iho on.... no, ultrapehmeä ja sileä, ilman tahmaa.

Ja mikä pehmeys...! Hei, tiedätte että en turhista hihku, minut täytyy todellakin vakuuttaa! Minulla on muuan takuuvarma vartalovoiteen tehomittari. Ja se on mun per-- siis takamus. Sen iho on karhea ja, yhm, sanotaan nätisti epätasainen vähemmän mairittelevien ilmaisujen sijaan. Tähän mennessä Estelle & Thildin voiteet ovat ainoina onnistuneet karkottamaan tuon karheuden ja tekemään pebasta "vauvanpehmeän" säännöllisellä käytöllä. Nyt väittäisin, että Lushin kroppahoitsikalla sain saman tuloksen yhdellä kerralla. Mun koko iho on niin älyttömän pehmeä että sitä ei vain voi olla hipelöimättä African Paradise -käsittelyn jälkeen...!

Entä tuoksu? Paratiisilla ja Mansikkavaahdolla ei (onneksi) kummallakaan ole mitään tekemistä kesällä tilaamani Godiva-palashampoon hajuvolyymin kanssa - näissä on mieto ja hienovarainen, oikein miellyttävä tuoksu. African Paradise tuoksuu kevyesti kaakaolle ja mantelille ja ehkäpä hieman aromaattiselle puulle.

Mutta sitten se ikävämpi uutinen. Purkilla on hintaa 34,95€ (225g).  Arvioisin, että purkista riittää noin 10-15 käsittelykertaan. Niin paljon kuin tuotteeseen hullaannuinkin, joutuisin kyllä miettimään maksaisinko tästä noin paljon. Anteeksi Lush, pakko olla rehellinen. (Joku muu kenties jättäisi hintakannanotot tekemättä... no, mä tykkään jauhaa kaikesta ;)).

Joka tapauksessa. Todella ihana tuote. Koostumus on hyvin rasvainen, ja iho jää huuhdellessa rasvaisen näköiseksikin. Mutta kun olet taputellut ihon kuivaksi (älä hankaa ettet poista ihosta hoitavia aineita), pintaan jäänyt rasva imeytyy nopeasti jättäen sinut vain ihastelemaan ravittua, sileää, hämmentävän pehmeää hipiääsi. Ja tämä tunne kestää iholla koko päivän.

Lush_MadeBy

Vielä loppuun: esimerkki siitä, kuinka pienillä asioilla voi olla merkitystä! :) Mä niin tykkään kun Lushilla on tuotteissaan hassut pikku-tarrat, joissa kerrotaan kuka työntekijä ja minä päivämääränä tuotteen on valmistanut. Olettaisin, että tarrojen ihmiset ovat jopa ihan oikeita henkilöitä Lushin tehtaalta. Hauska ja yksinkertainen idea, ja tekee tuotteen heti henkilökohtaisemmaksi.

Mun Paratiisin oli purkittanut Rafael! :)

17 comments on “No nythän se peppu vasta pehmeni...!”

 1. Tama on mun suosikki blogi ja aina ilostun, kun huomaan etta uusia juttuja on ilmaantunut! Mulle on ollut oikea pelastus tuo ihan kotitekoinen sokeri/oliivioljy/joku valitsema essential oil (vaikka laventeli tai greippi) vartalonkuorinta - hiero ihoon ennen suihkua ja huuhtele suihkussa pois. Ei tarvitse enaa ylimaaraisia rasvoja ja saa saarikarvatkin hoylailla pois suihkussa ilman ylimaaraisia tuotteita! :)

  Vastaa

  0
 2. African Paradise Vartalonhoitoaine on joskus tarttunut mun mukaan heräteostoksena, ja se on kyllä ihana! Tuoksuu valloittavalta ja saa vartalon ihon niin pehmeäksi, että oih! Et yhtään turhaan hehkuta ;) Tuota "mansikkamoussea" voisin kyllä myös kokeilla.

  http://beauty-highlights.blogspot.fi/

  Vastaa

  0
 3. Ro's Argan kuulunee samaan body conditioner -sarjaan tuon uudemman African Paradisen kanssa? Hintahan on aivan hirveä, mutta kun... :D sama koskee kosteusvoiteita (Enzymion, rakkaani): yli 20 euroa 45 gramman purkista kirpaisee vähän liikaa.

  Vastaa

  0
 4. Yksi mun suosikkituotteista ikinä on Lushin Ro's Argan -vartalonhoitoaine. Se tuoksu, ah. Koska tosiaan on arvokas hinnaltaan, käytän sitä vähän enemmän sellaisena erikoishemmltteluna. Lisäksi se on ihan perinteisen kosteuttajan tapaan tosi hyvä hoitamaan vartalon kuivimpia kohtia. Ja myönnetään, ihanan tuoksunsa takia levitän sitä välillä ihan päiväkäyttöön kaulan ja dekolteen iholle - toimii myös hajuvetenä. :)

  Vastaa

  0
 5. Viime viikolla lähti itteltäni tilaus brittien Lush:iin. (halvempia siellä ;) ) Suosittelen Angels on Bare Skin naamanpuhdistukseen. Se tekee naamasta kuin vauvan pyllyn pehmeydellään!

  Vastaa

  0
 6. Oma ihastukseni lähti kevään reissulta mukaan Lushilta Dublinista. Popcornin tuoksuinen ja makuinen huulienkuorinta-aine. Se on ihana!

  Vastaa

  0
 7. Kuulostaa ihanalta tuo vartalohoitoaine :) Lushin tuotteissa on varmaan paljonkin sellaisia, jotka täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit, mutta huomasin että ainakin tuo aiemmissa kommenteissa mainittu Ro's Argan Body Conditioner sisältää parabeeneja, eli Lush ei käsittääkseni edes voisi ilmoittautua luonnonkosmetiikaksi vaikka se ei markkinoinnillisesti heitä häiritsisi. Minusta tuo on itse asiassa hieno juttu että parabeeneja ei turhaan karteta. Lushin raaka-aineet vaikuttavat kyllä todella laadukkailta - ehkä vähän liiankin. Esim. ne tuoreet mansikat pitäisi minusta kyllä ehdottomasti syödä eikä tuhlata karvanpoistoon :D

  Vastaa

  0
 8. Oii, tuo vartalonhoitoaine kuulostaa niin täydelliseltä meikäläiselle! Itse olen aiemmin vähän varovaisesti Lushin tuotteihin suhtautunut, eteisen pöydällä kun kerran muutama lahjasaippua sattui lojumaan niin koko kämppä LEMUSI. Onkohan Lushilla mitään vastaavaa miedon tuoksuista supertuotetta ihon kuivuuteen hieman halvempaan hintaan? :)

  Vastaa

  0
 9. Ooh, kuulostaa täydelliseltä tuo vartalonhoitoaine! Varmasti parempaa laatua ku mitkään Nivean In Shower -geelit :) Täytyypä kattoa jos vaikka joululahjaksi - eihän siihenkään oo enää pitkä aika!

  Mutta kun oon tässä jo jonkin aikaa odotellut edes etäisesti kysymykseeni sopivaa postausta (ruoka-postauksiin tuntuu tyhmältä laittaa kosmetiikkaan liittyviä kysymyksiä!) niin nyt on sitten pakko laittaa tämä kysymykseni tähän postaukseen. Satutko sä yhtään tietämään, että saako BLISS Pore Perfecting Facial Polish -kuorinta-ainetta mistään Suomesta vai onko pakko tilata ulkomailta? :) Muistan kuinka joskus teit siitä postauksen, jossa kehuit sitä ja nyt tuli semmoinen olo, että haluaisin itekin kokeilla.
  Ja ihan näin muuuten, onko sun mielipide tästä kuorinnasta muuten muuttunut suuntaan tai toiseen?

  Vastaa

  0
  1. Ahaa, okei!! :) Kiitos tosi paljon. Mä oon yrittäny jostain Stockalta ettiä, mutta siellä sanottiin että eipä oo moista niiden valikoimassa :D Käynpä siis tsekkaamassa Kicksin!

   Vastaa

   0
  2. msr jo ehtikin vastaamaan, eli kyllä, Kicksistä saa Blissiä :)

   Mielipiteeni on säilynyt samana, ihan sikahyvä kuorinta :) Kannattaa muuten liittyä Kicks Clubiin (ilmaista), sen jäsenenä saa kotiin säännöllisin väliajoin 20% alekuponkeja, ja niitä on minusta kätsy käyttää juuri tällaisiin vähän hinnakkaampiin tuotteisiin. No, ei tuo Facial Polish mikään järisyttävän kallis ole, mutta arvokkaampi kuin perus-Herbinat ja Lumenet tietenkin.

   Vastaa

   0
  3. Okei, kiitos paljon sullekin!! :) En tiennytkään että sieltä ihan säännöllisin väliajoin saa noita alennuksia. Ja totta kai sitä mielellään viitisen euroa säästää jos jotain ostaa - pidemmällä aikavälillä saa jo hankittua jotain muuta tavallaan "ilmaiseksi" :) Mukavaa aina saada tällaisia käytännönvinkkejä asioista joita ei oo tullut edes ajatelleeksi!

   Vastaa

   0
 10. Onpa hauska idea nuo valmistajatarrat :D Jostain Lushin tuotteista mulla on kokemusta, mutta vähän tuntemattomaksi jäänyt koko sarja.

  Vastaa

  0
 11. Ai saakeli että näyttää syötävältä toi mansikkavaahto. :D Mä kokeilin Lushin jotain sheivausmömmöä joka oli ihan ÖVERIHUONO. En muista nimeä tähän hätään ja se jäikin jonnekin kaapin perukoille parin kerran testauksen jälkeen. Se ei kyllä ollut koostumukseltaan tällaista ja ulkomailta tilasin.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)