09.06.2014

Dark Spot Solution, sinut on haastettu

Olen maininnut kesäisin ylähuulen iholle ilmestyvästä hyperpigmentaatiostani eli melasmasta (varmaan kyllästymiseen saakka..? :D). Alettuani suojata aluetta SPF 50-voiteella olen saanut ongelman aika hyvin kuriin, mutta mikään voide ei tietenkään anna 100-prosenttista suojaa UV-säteilyä vastaan. Niinpä alue joka tapauksessa täplittyy jonkun verran aurinkoisena aikana.

Hyperpigmentaatio_kesa2014

Syksyn tullen "pigmenttiviikset" aina vaalenevat kunnes talvella niitä ei käytännössä erotu lainkaan. Mutta keväällä heti pienikin aurinkoaltistus saa ihon vetämään täplille. Talvella UV-säteily on Suomen leveysasteilla niin mietoa ettei se vaikuta melasmaan (etenkään kun en viihdy rinteissä missä lumi voimistaa säteilyä).

Viime syksynä kokeilin nopeuttaa kesän hyperpigmentaation hälvenemistä Louis Widmerin Pigmacare-seerumilla. Ei tulosta. Nyt ajattelin heittää haasteen Kiehl'sin vastaavalle, seerumille nimeltä Clearly Corrective Dark Spot Solution.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1,5-millin pikkunäytteeni riittää varmasti kuukaudeksi ylähuulen alueelle. Minkä tahansa aineen pitäisi näyttää tehonsa 28 päivässä, sillä se on ihon uusiutumisen sykli. Joten bring it on, Dark Spot Solution!

Kiehl'sin seerumeista puheen ollen, haluan näyttää yhden jutun.

Muistatteko, kun olen kertonut Powerful-Strength C-vitamiini-seerumista ja siitä, kuinka sen supersilikoninen (seerumissa ei ole lainkaan vettä!) koostumus on iholla todella ikävän tuntuinen? Se rullaa, ja kun päälle levittää kosteusvoidetta, niin sekin alkaa rullaamaan.

Kiehls_CVitamiiniseerumi_iholla

1. C-Vitamiiniseerumiklöntti.

2. Levitetään. Pyörii iholla valkoisena, paksuna, kalvomaisena kerroksena.

3. Kun kerroksen lopulta saa hierottua "näkymättömiin", on iholla kuitenkin edelleen havaittavissa selkeä kalvo. Kuin primer-kerros.

4. Päälle levitettävä kosteusvoide jää sekin pyörimään kalvon päälle valkoisena.

* * huokaus * *

Nyt keksin kuitenkin jotain, joka olisi pitänyt älytä jo vuosi sitten kun aloin ko. seerumia käyttää. Laitan C-vitamiiniseerumin alle toisen, kosteuttavan seerumin, joka tekee ihon pinnan vastaanottavaisemmaksi C-vitamiiniseerumin koostumukselle. No, silikonihan ei tietenkään mihinkään imeydy, mutta kun alla on kosteutettu iho, tökötti sentään levittyy kauniisti eikä rullaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä käytössä talvella esitelty Favoran kosteusserumi, joka vetelee viimeisiään. Täytyy muuten sanoa, että tykkään tästä todella paljon, ja saatanpa ostaa tätä uuden pullon (ensimmäisen sain blogin kautta) vaikkei se luonnonkosmetiikkaa olekaan. On nimittäin sen verran hyvän tuntuista iholla. Ja täysin silikoniton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Favoran päälle C-vitamiiniseerumi levittyy nurisematta eikä jää pyörimään valkoisena.

Tätä vinkkiä voi soveltaa myös muihin voiteisiin. Joskus ihon pinta on niin kuiva, ettei paksu, suurimolekyylinen ja rasvainen voide tunnu kunnolla imeytyvän, mikä voi aiheuttaa ihmetystä kun luulisi tietysti että kuiva iho imee kuin sieni minkä tahansa tarjotun rasvan. Kun pinnan "valmistelee" ensin ohuella kosteusseerumilla tai geelimäisellä kasvovedellä (sellaisella, joka ei heti haihdu iholta), pääsee paksumpi voide imeytymään paremmin.

Ihan off topic mutta tähän muuten perustuu Cliniquen 3-Stepin kolmosvaihe eli Dramatically Different -voiteen tai -geelin käyttö. Cliniquehan suosittelee, että ihon perushoito päätetään aina heidän Dramatically Different -kosteusvoiteeseensa, ja vasta sen päälle levitetään varsinainen päivä- tai yövoide. DDML ja DDMG auttavat Cliniquen mukaan päälle tulevia tuotteita imeytymään paremmin. ;)

Palaan Dark Spot Solutioniin kuukauden kuluttua vertailukuvien kera.

16 comments on “Dark Spot Solution, sinut on haastettu”

  1. Miulla on nyt viime kuukausina tullut juuri tuota imeytymisongelmaa. Käytin e-pillereitä ihonhoidollisista syistä, mutta jätin ne pois (pää ei kestänyt) ja sen jälkeen ihoni on alkanut rasvoittumaan vauhdilla. Kuitenkin samalla ihoni on pintakuiva. Lopputuloksena on koko päivän kiiltävät kasvot (otsa on ehdottomasti pahin, eikä ole väliä onko kasvoilla meikkiä vai ei!), ja tuntuu että kosteusvoiteet ei silti imeydy kunnolla.. Iltaisin yritän antaa kunnolla kosteutta seerumin ja voiteen yhteistoiminnalla, mutta ainakaan vielä se ei ole toiminut..

    Vastaa

    0
    1. Miulla on kuoriva kasvojenpuhdistusaine. Putilo sanoo olevansa hyvä jokapäiväiseen käyttöön, mutta en siihen ole vielä uskaltanut.. Muutaman kerran viikossa tuota ja muina päivinä jotain muuta :)

      Vastaa

      0
  2. Ei (tietenkään :)) liity aiheeseen, mutta halusin vain tulla kertomaan, miten kesällä on ihana lauttautua aika minimikosmetiikkamäärällä tuntematta itseään siltikään ihan kamalan näköiseksi. Kyse on lähinnä hyvistä ja sopivista tuotteista. Eli päivä kuin päivä lähtee kesällä käyntiin sillä, että kasvoille laitan ohuen kosteusvoiteen jälkeen Lily lolon Candy cane -pohjan, peitän silmänaluset ja muutamat punaiset näpyt Diorin Nude-concealerilla ja sitten vielä hieman L'Oréalin Sandalwood pinkkiä poskille. Tuohon viimeiseen tuotteeseen olen muuten aivan rakastunut. :)

    Vastaa

    0
  3. Voi ei, eihän tässä malta kuukautta odottaa! :D Itselläni tuppaa ilmeisesti olemaan vähän samaa vikaa. Saisinkohan minäkin jostain tuommoisen testerin..?

    Vastaa

    0
    1. Kiehl'sin pisteistä saa aina näytteitä, käy ihmeessä pyytämässä :)

      Vastaa

      0
  4. Vihdoinkin löytyi tuohon tuotteiden iholla "pyörimiseen" järkevä selitys. Olen itse melkoinen kuivanaama ja ongelmana onkin etteivät kaikki syväkosteuttavat ja täyteläiset tuotteet meinaa imeytyä ihoon ollenkaan.

    Favoran tuotteet saavat suitsutusta minultakin, ja kiitos Sannille tuotteiden esittelystä. En olisi ilman tätä blogia hoksannut niihin tutustuakaan kun tosiaan ulkomuoto on aika vaatimaton ja arkinen näillä purnukoilla ;) Ainoastaan kasvoveteen en ole tyytyväinen kun koostumus on jotenkin liian "kemiallinen" ja se kirvelee ihollakin. Favora voisi kehittää siitä hellävaraisemman version.

    Vastaa

    0
  5. Moi Sanni!

    Tämä pigmenttiasia osui ja upposi minuun täysillä: Joitain vuosia sitten sain kesäisin läntin otsaani, sitten alkoi kehittyä viikset niinkuin sinullakin, jotka palasivat kesäkesältä suurempina ja tummempina.

    Nyt tämän kesän uutuus on parta! Selkeä pigmenttialue alkaa suupielten alta ja kaartuu leuankärkeen. Olen käyttänyt tuota samaa Kiehl'sin seerumia ja päivävoiteessa, cc-voiteessa ja erillisessä primerissa kaikissa on aurinkosuoja. Mikään ei auta! Olenkin siirtänyt ajatukseni peitevoiteeseen, nyt kokeilussa on Estee Lauderin Double Stay.

    Joten seuraan mielelläni tätä kokeilua! Ja sinun kivaa blogiasi muutenkin!

    Terkuin, Jonna

    Vastaa

    0
    1. Mikään ei auta!

      Suosittelen ehdottomasti suojakerrointa 50, harvassa päivävoiteessa, CC-voiteessa tai primerissa on noin korkeaa suojaa. Minullakaan ei esim. SK 30 auta, mutta 50 kyllä. Vaikkei niissä käytännössä ole kovin suurta eroa.

      Vastaa

      0
  6. Hei Sanni!
    Nyt on aihe, joka valitettavasti koskettaa myös minua. Kertoisitko mitä tuotetta käytät ihoa suojaamaan (SK 50)? On ollut vaikeaa löytää kasvoille sopiva tuote korkealla suojakertoimella, joka olisi huomaamaton, eikä siis valkoinen, rasvainen tai muuten oudon näköinen.
    Itselle parhaat tuotteet pigmentaation kurissa pitämiseen ovat olleet apteekin puolella mynnissä olevat ISIS Pharman tuotteet, sarjan nimi on Unitone 4. Mutta odotan kiinnostuneena sun testin tulosta!

    Vastaa

    0
  7. Mulla on kanssa sama ongelma ja läikkiä tulee muuallekkin kasvoihin.
    Kuinkas sattukaan kun itsellä menossa Kiehl's klassikkotuoteiden teemaviikko blogissa ja otan samaisen tuotteen käyttöön tällä viikolla. Kiva huomata miten sulla tämä toimii ja toimiiko itsellä samoin.

    Vastaa

    0
  8. Huomattu sama itselläni - suorastaan hämmästyin tänään nähdessäni itselläni paitsi kunnolla nahistuneen ylähuulen, myös viiksienalun.. ! Nenän alla iho on muutenkin todella herkkä, joten olen yrittänyt säästää sitä kemiallisilta aurinkosuojilta.. huokaus. Nyt äkkiä apuun Paulan seerumi ja 50spf.. Kemiallinen kuorintakin pitää kaivaa esiin, mutta vasta syksymmällä...

    Vastaa

    0
  9. Mitä tehdä niille "tummille spoteille" jotka tulee itseruskettavasta? Sain spraylla katastrofin sääriini, jota yritin korjailla uusintakerralla, jota taasen yritin korjailla... Tulos: jalat läiskiä täynnä. En onnistu saamaan sitä tasaisesti, en. Vaalenemisen merkkejä ei ole ainakaan viikossa näkynyt, yhtään. Jospa menen kauneushoitolan suihkurusketukseen peittämään läiskäni... Ehdotuksia?

    Vastaa

    0
    1. Mitä tehdä niille “tummille spoteille” jotka tulee itseruskettavasta?

      Ei nille oikein voi tehdä mitään. :/ Jos iho ruskettuu DHA:lla epätasaisesti, niin ei sille oikein muuta voi kuin yrittää vain huolellisesti esikäsitellä (kuoria + kosteuttaa) iho ja levittää itsari sienihanskaa käyttäen. Jos näilläkään konsteilla ei tule tasaista tulosta niin sitten asialle ei voi mitään :(

      Tuo, että DHA:n aikaansaamat läiskät eivät ole yhtään vaalenneet, kuulostaa TOSI oudolta. En ole aiemmin kuullut tuollaisesta. Menisin varmaan ihotautilääkärille jos läiskät eivät ole haihtuneet vielä viikonkaan kuluttua.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat