08.05.2014

Kutrit tuuheiksi reilun kaupan hunajalla

Tuuheutta! Ilmavuutta!

Nyt on kuulkaas löytynyt uusi suosikkishampoo!

Hiukset_07052014

Sain viime syksyn hiussaippuaoopperan aikoihin lukijaltani Vepeltä vinkin varsin erityiseen shampooseen; Lushin Fair Trade Honeyyn (nykyiseltä nimeltään Fairly Traded Honey).

Ja olen rakastunut!

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä tästä shampoosta tekee niin erityisen ja erilaisen? No, siinä ei ole lainkaan vettä, vaan pesevät ainesosat sun muut on sekoitettu hunaja-pellavanlimapohjaan! :) Luit oikein - veden sijaan tässä shampoossa on 50%  hunajaa ja 20% pellavansiemenlimaa. 'Lima' ei kuulosta miellyttävältä ilmaisulta kosmetiikan yhteydessä, mutta limaahan niistä pellavansiemenistä tulee :D Ei, tuote ei kuitenkaan ole limainen.

Inci: fairly traded honey, linseed mucilage, sodium laureth sulfate, sunflower lecithin, cocamide dea, lauryl betaine, geranium oil, beeswax absolute, neroli oil, rose absolute, bergamot oil....hajusteita. (Tuotteeseen ei edes tarvitse lisätä säilöntäaineita sillä bakteerit eivät kasva hunajassa!)

Veppe kirjoitti syyskuussa shampoosta näin (käytiin saippuapostausten kommenteissa keskustelua hiuksia tuuheuttavista tuotteista): "Esimerkiksi hunaja, banaani, pantenoli ja niasiiniamidi ovat olleet minusta hyödyksi sekä tuuheuttamisessa että hoitamisessa ohuelle, vaalealle, hauraalle ja laineikkaalle tukalle. (...) LUSHilla on (nestemäinen, suolaton) Fair Trade Honey -shampoo, jonka pohja on hunajaa ja pellavansiemenlimaa, ja jolla saa tukkaan pehmeyttä, kiiltoa ja runsautta." Veppe on niitä lukijoitani joiden kosmetiikkatietoutta arvostan suuresti ja olen saanut häneltä paljon hyviä vinkkejä ja tietoa.

Ostin Fair Trade Honey -shampoon jo viime lokakuussa mutta se on odotellut vuoroaan aina tänne kevääseen saakka. Pullossa on tavaraa 110 g (Lushin tuotteissa määrä ilmoitetaan grammoissa, ei millilitroissa) ja se maksoi jotain 16 euron kieppeillä. Litrahinta on siis todella suolainen. Lushin tuotteet eivät ole mitään erityisen halpoja.

FairTradeHoneyhiukset_0805

Muuan lukija kommentoi vaellus("peili")postaukseen, että oli mukavaa nähdä minusta "silmäpussikuva" (kun monet bloggaajat kuulema vaikuttavat niin täydellisiltä). Ilahdutan sinua uudelleen, "pussukka". :) Tänä aamuna oli taas pussit. Onkohan ruokaan ropsahtanut vähän liikaa suolaa... :p

Mutta siis joo, kuvat ovat tältä aamulta "just-nousin-sängystä" ja yrittävät havainnollistaa miten möyheä tukkani nykyisin on hunajashampoopesujen jäljiltä. Myös pesuväli on pidentynyt jo kolmeen päivään. Mikään erityisen kaunishan tuo tukka ei ole - mutta se ei todellakaan ole valunut päätä myöten sen jälkeen kun aloin käyttää Fair Trade Honey'ta! Ja juuri sitä minä haluan hiuksiini!!

FairTradeHoneyshampoo2

Tällä shampoolla minulle riittää poikkeuksellisesti yksi vaahdotus ja tyvi tulee perusteellisen puhtaaksi. Yleensä vaahdotan aina kahdesti, eron huomaa heti jos jättää toisen väliin. Mutta ei FTH:lla.

Hiukset ovat myös hunajan ansiosta superpehmeät. Kertakaikkiaan sairaan hyvän tuntuiset. Vepen puhumaa kiiltoa en huomaa, mutta se on minulle toissijaista. Luonnonkihara tai taipuisa vaalea tukka on harvoin luonnostaan kiiltävä ja olen hyväksynyt hiusteni kroonisen hamppuisuuden. Kiiltoa voi aina taikoa helposti kiiltotipoilla ja öljyillä, mutta tuuheuden taikominen on koko elämän mittaisen volyymin metsästyksen aikana osoittautunut varsin haasteelliseksi, etenkin kaltaiselleni ihmiselle joka vierastaa muotoilutuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minun ihanneshampoossani yhdistyvät tehokas pesevyys, hoitavuus ja kyky jättää hiukset ilmaviksi. Lushin Fair Trade Honey tekee juuri tämän. Aivan mahtava shampoo. Hinta on kovempi kuin monissa kampaamoshampoissa, mutta koska tuotetta kuluu puolet vähemmän kuin muita shampoita (joitain luonnonkosmetiikan shampoita voi mennä millilitroissa neljäkin kertaa enemmän miedon pesutehonsa takia), pidän sen hinta-laatu-suhdetta hyvänä ja olen valmis maksamaan toisestakin pullosta.

Onko tämä hunajaihme tuttu jollekin teistäkin?

P.S. Unohtui mainita että shampoon tuoksu on kaukana miellyttävästä (ainakin mulle henkilökohtaisesti), mutta kyllä tuon kestää. :)

77 comments on “Kutrit tuuheiksi reilun kaupan hunajalla”

 1. Ihanat hiukset! Mikä tuuheus ja runsaus :)
  Itselläni polkka mitta, hiukset ohuet ja myös määrällisesti vähän. Mikä hoitis sopisi tämän shampoon kaveriksi?

  Vastaa

  0
  1. Mikä hoitis sopisi tämän shampoon kaveriksi?

   Mä olen itse asiassa kokeiluluontoisesti käyttänyt tän shampoon kanssa joka kerta eri hoitista, ihan vain testatakseni kuinka paljon hoitoaine vaikuttaa hiusten lässähtävyyteen, mutta joka yhdistelmällä hiukset ovat silti olleet ilmavat. :)

   Vastaa

   0
  2. Mun täytyy kyllä vielä jättää tähän yksi edullinen suositus: XZ:n xylitol-hunaja-hoitis, tai kun kerran sen kuoppasivat, niin korvaava (lähes samanlainen) Niittyvilla. Xylitol-hunaja-hoitis oli yksi mun suurimmista suosikeista FTH:n kanssa - se pehmeys noiden jäljiltä oli vaan niin älytön! :D

   Vastaa

   0
  3. Mä voisin Lushilta suositella Veganese -hoitsikkaa; on kosteuttava muttei lässäytä hiuksia. Ja sillä saa ihanan kiillon myös :) Ja tuoksukin on miellyttävä, varsinkin jos on sitrusten ystävä.

   Vastaa

   0
 2. Jääkö hiukset takkuisiksi tämän shampoon jäljiltä? Riippuu tietty myös hiustyypistä...

  Vastaa

  0
  1. Eivät jää, ainakaan minulla. Eivät mitenkään erityisen selviksikään, siis niinkuin "2-in-1" -tyyppisillä shampoilla tai vaikka Burt's Beesin Moisture-shampoolla (mutta ne vasta jättävätkin lättähiukset..!!), mutta takkuiset ne eivät ole ja sormet kulkevat hiuspohjassa oikein sutjakkaasti. :)

   Vastaa

   0
 3. Onpa jännä! Ei nyt ekana tulisi mieleen sokerista tahmeaa ainetta alkaa päähänsä läträämään:) Varsinkaan pesutarkoituksessa!
  Vaikkakin uskoakseni hunajaa on kosmetiikkatarkoitusta varten jotenkin käsitelty?
  Tosi hyvän näköinen lopputulos.

  Ja kyllähän se vaan niin menee, että itselleen mieluisesta ja toimivasta tuotteesta on valmis maksamaan mansikoita ja mannaryynejä ja paljon muutakin. Sun hiukset näyttää noissa ulkona otetuissa kuvissa aika lailla samanlaisilta, kuin jossain vanhassa postauksessa, missä ne oli föönattu tosi taitavasti (Olisiko ollut kampaajaystäväsi tekosia). En nyt kuollaksenikaan muistanut mitä postaus käsitteli, enkä edes sitä kuinka vanha se oli, mutta silloin jotkut kommentoivat, että hiuksesi näyttivät samoilta, kuin sillä csi Miamin vaalealla naisella...

  Vastaa

  0
  1. Ei nyt ekana tulisi mieleen sokerista tahmeaa ainetta alkaa päähänsä läträämään:)

   Tämäpäs ei olekaan tahmeaa :) En tiedä mitä ne on sille tehneet mutta ei tunnu yhtään sellaiselta hunajaisen tahmealta. Aika normilta paksulta shampookoostumukselta, no, ehkä vähän viskoosimmalta kuin useimmat muut shampoot.

   Sun hiukset näyttää noissa ulkona otetuissa kuvissa aika lailla samanlaisilta, kuin jossain vanhassa postauksessa, missä ne oli föönattu tosi taitavasti (Olisiko ollut kampaajaystäväsi tekosia). En nyt kuollaksenikaan muistanut mitä postaus käsitteli, enkä edes sitä kuinka vanha se oli,

   Olisko ollut tämä "2 Sexy"-postaus:

   https://karkkipaivablogi.com/2013/06/23/liian-seksikas/

   Oijoi, noita kuvia katsellessa tuli ikävä tuota vaaleampaa hiusväriä.....

   Vastaa

   0
  2. Joo!!! Se oli just tuo.

   En mä ajatellutkaan, että Lushin shamppoo olisi tahmeaa. Vaan ihan idean tasolla, millaisen sotkun itse saisi aikaan hunajasta ja pellavansiemenlimasta:D Ei taida ihan mennä top kymppiin DIY kosmetiikkakokeiluissa:)

   Vastaa

   0
 4. Tuuhealta näyttää! :) Kiva että tykkäsit! Eihän se mikään erityinen kiiltoshampoo tosiaan olekaan, kun ei jätä mitään kalvoa hiusten pintaan. Siis en mäkään mitään häikäisevää kiiltoa saisi muuta kuin silikonisilla tuotteilla tai öljyillä. Mutta tällaisen käsittelemättömän tukan (vaikka vaalea ja taipuisa onkin) saa yleensä pysymään "terveen kiiltävänä" sillä, että pesusta jää hiuksiin sopivasti kosteutta. Vaikeetahan se on, kun jos pesu on liian hellä ja hiuksiin jää yhtään rasvaa/shampootahmaa, niin ne ovat ihan mattaiset, ja jos pesu on liian voimakas, niin hiukset ovat karheat ja... ihan mattaiset. :p

  Btw, mäkin inhosin sitä tuoksua aluksi. Inhoan yleensäkin kukkaistuoksuja, etenkin niitä ruusua ja pelargonia. Olen enemmän sitrusten ja muiden raikkaiden tuoksujen ystävä. Mutta jännästi siihen tottui, varsinkin kun käytti muitakin kahjoja Lush-tuoksuja samaan aikaan. Aloin ajan myötä ihan tykätä! Hoitiksen tuoksukin vaikuttaa jälkifiilikseen, ja kyllä sen shampoon omakin tuoksu aukomisen myötä pehmenee. :) Kannattaa muuten oikeesti tilata Britti-Lushilta, suunnilleen tuollakin hinnalla saa sen seuraavan koon (300 g). Hinnat on siellä puolta pienemmät, eikä postimaksutkaan niin suuria ole, etteikö jopa yksittäisenkin isomman pullon tilaaminen kannattaisi.

  Vastaa

  0
  1. Tuuhealta näyttää! :) Kiva että tykkäsit!

   Kiitos vain kovasti vinkistä! :)

   Kannattaa muuten oikeesti tilata Britti-Lushilta, suunnilleen tuollakin hinnalla saa sen seuraavan koon (300 g)

   Ja tästä...! ;)

   Vastaa

   0
 5. Jösses, mikä volyymi! Tota on kyllä melkein testattava! Harmi vaan en bongannut lushin nettisivuilta tuosta pikkukokoa, täytynee siis tehdä visiitti ihan paikan päälle jos myymälässä olisi pienempää kokoa..isoa en viitsi ostaa, jos shampoo ei sovikaan itselle optimaalisesti.

  Vastaa

  0
 6. Olen monta kertaa käynyt katsomassa tuota Lushin shampoota, mutta se on aina jäänyt ostamatta tuoksun takia. Päädyin ostamaan The Body Shopin Banaanishampoon, joka on myös aivan ihana. Pesee puhtaaksi, tekee hiukset ilmavaksi, mutta ilman tuuheuttavien shampoiden kuivattavaa efektiä. Ja tuoksuu hyvältä! Vinkin banaanishampooseen taisin saada juuri täältä lukijasuosituksista!

  Vastaa

  0
  1. Mun mielenkiinto heräsi sen verran, että oli ihan pakko käydä ostamassa tuota banaanishampoota pullo ja nyt pesin sillä ekan kerran hiukset..ja oikeasti, tunsin jo heti, kuinka ihanasti se ryhdisti ja jämäköitti hiukset! Hiuksia vaahdottaessa tuntui kuin hiusten määrä olisi triplaantunut ja ikäänkuin ne olisivat hakeutuneet kiharalle..aivan ihana tunne! Nyt mielenkiinnolla odotan, miltä hiukset näyttävät täysin kuivina ja pysyvätkö kuohkeina. Mutta aika kova luotto on jo tässä vaiheessa :D

   Vastaa

   0
  2. Kuulostaa hyvältä! :) On se varmaan pakko minunkin tuota taas vuosien jälkeen kokeilla, joskus teininä olen viimeksi TBS:n Banaania käyttänyt. Silloin en kiinnittänyt mitään huomiota sen tuuheuttavuuteen.

   Vastaa

   0
  3. Ennen kuin kokeilet niin ajattelin varoittaa, että TBS:n banaanishampoo on kuitenkin aika raakaa verrattuna esim. FTH:hon. Ja hoitis tosi kevyttä. Mun tukka on käsittelemätön, mutta aika kuiva ja hauras, enkä mä noita banaaneja pystyisi varmaankaan pitämään jatkuvassa käytössä, ainakaan viimeaikaisten testailujen valossa. Se shampoo (kuten hoitiskin) on lopulta tosi "perus", ohutta ja banaanikin tulee vasta sulfaatin jälkeen. Mulla se pesee ihan supernarskuvaksi. Kyllä sillä sitten saa kiiltoa ja ilmavuutta, mutta ei se sellainen hoitavuuden ja tuuheuttavuuden (semi-utopistinen) yhdistelmä minusta kuitenkaan ole, mistä sitä yleensä haaveilee. Banaanishampoo voisi teoriassa olla paljon parempi, mutta en ole sopivaan toteutukseen vielä törmännyt.

   Toistaiseksi itselleni parhaat shampoot ovat olleet Korresin Aloe & Dittany (joka vaatii mulla tosin kaksi vaahdotusta, muuten jää päänahka rasvaiseksi) ja useampikin Lushin tuote, kuten juuri FTH. Hoitoaineista tälle päälle parhaat ovat Mádaran Gloss & Vibrancy ja XZ:n xylitol-hunaja. Lushin American Creamia käytän joskus ihan tuoksun vuoksi, mutta ei siitä mulla hyväksi hoitoaineeksi ihan ole.

   No tulipa taas läpistyä! :p

   Vastaa

   0
 7. Onko tämä Lushin shampoo sertifioimatonta luonnonkosmetiikkaa? Incilukutaitoni ei ole niin hyvä, että osaisin sanoa onko joku noista sen sisältämistä aineista luonnonkosmetiikassa kiellettyä.

  Vastaa

  0
  1. Onko tämä Lushin shampoo sertifioimatonta luonnonkosmetiikkaa?

   Ei ole luonnonkosmetiikkaa lainkaan. Lushin tuotteet kyllä pohjautuvat luonnollisiin ainesosiin mutta niillä ei ole sertifikaattia eikä yritys myöskään kutsu tuotteitaan 'luonnonkosmetiikaksi'.

   Vastaa

   0
 8. Pyhät pyssyt, mikä tuuheus! :D Tuo olis just sitä mitä olen shampoorintamalla yrittänyt etsiä. Pesevä, mutta hoitava, sillä minunkin pitkä fleda roikkuu monesti päänahtaa myöten... Lushin shampoita olen jotenkin aina pitänyt "epäilyttävinä", mutta tuota on pakko ostaa kokeiluun!

  Vastaa

  0
 9. Kiillosta ja tuuheudesta - viimeksi kampaajalla käydessäni laittoi kampaaja tuccaani muotoilutuotteeksi jotain uutta öljyä, jolla oli tuuheuttava vaikutus. Melko skeptinen ennakkoasenteeni kuitenkin kumoutui, sillä öljy ihan oikeasti hoisi ja kiillotti, muttei lätännyt tukkaa edes parin päivän jälkeen. En kuollaksenikaan muista, minkä niminen ja merkkinen tuote oli, mutta tuoksui ruusuille ja näytti hajuvesipullolta.

  Jos joku kampaaja / muu hiusalaa seuraava tietäisi merkin?

  Vastaa

  0
 10. Mistä näitä Lushin tuotteita saa? Onko niillä nettikauppa? Tähän mennessä olen ostanut vain Tallinnassa olevasta liikkeestä heidän tuotteitaan. Niillä on muuten aivan ihastuttava mustaherukka kroppakuorinta. Myydään saippuan muodossa. Ja sitten löysin niiltä huulipunan, joka on matta, ja todellakin pysyy hyvin huulilla, ja samalla kosteuttaa. Olen kokeillut myös Lushin kuivashampoota ja minusta se on ollut hyvä myös. Lushilta varmaan löytyy hyvä tuote myös karheille, paksuille ja rasvoittuville hiuksille?

  Vastaa

  0
  1. Mistä näitä Lushin tuotteita saa? Onko niillä nettikauppa?

   Liekö Suomessa enää yksi ainoa Lushin liike, ennen oli ainakin myös Lahdessa... Helsingin liike sijaitsee asematunnelissa, löytyy kun menet liukuportaat alas rautatieasemalta tai kun tulet Rautatientorin metropysäkiltä liukuportaat ylös, Lushin liike näkyy ihan siinä edessä - viimeistään tuoksu johdattaa perille ^_^

   Nettikauppa on osoitteessa:

   http://www.lush.fi/index.php

   Vastaa

   0
 11. Tätähän pitää heti kokeilla. Mistä tätä Lushia voi ostaa? Saako tavarataloista? Kiitos taas
  vinkistä, Sanniseni!

  Vastaa

  0
  1. Lahden liike on näemmä lopetettu, joten Lushia saa Suomesta nettikaupan lisäksi vain Helsingin Asematunnelin liikkeestä.

   Vastaa

   0
 12. Mitenkähän paljon hullaantuisitkaan, jos tuon ohella kokeilisit saman firman Daddy O -shampoota? :) Se nimittäin tekee tuon kaiken JA kirkastaa blondeja sävyjä sekä juurikasvua. Ja tuoksuu ihanalle!

  Vastaa

  0
 13. Ihanalta näyttää sun tukka!! Ja tuote kuulostaa tosi hyvältä ja INCIkin yhtä ainesosaa lukuunottamatta. Törmäsin tuohon cocamide deaan, kun aloin joskus INCIstä tutkimaan, mikä mahdollisesti ärsytti mun käsiä Methodin käsisaippuoissa. Toi cocamide dea on kai aika paha ja aiheuttaa myös syöpäriskiä. :( No, mikäpä ei aiheuttaisi, mutta itse en ole enää halua käyttää tuotteita, joista löytyy tuo cocamide dea.

  Vastaa

  0
  1. Jos haluaa kokeilla jotain samankaltaista, mutta ilman cocamide DEA:ta tai muitakaan etanoliamideja, niin kannattaa katsastaa Lushin hunajapohjainen It's Raining Men -suihkugeeli, joka soveltuu sekä hiuksille että vartalolle. (Se mainitaan mainospuheessa, mutta olen testannut myös käytännössä, joskin on se vähän kuivattavampaa hiuksille kuin FTH.) Toivottavasti pääset, Sanni, kokeilemaan tätäkin! Se on ollut mulla iholle ihan ainutlaatuista herkkua! :)

   Vastaa

   0
  2. It’s Raining Men -suihkugeeli

   ...ainiin tuokin vielä..! Muistan kun joskus mainitsit tuon. Ei muuta kuin tilauslistaa väsäämään Britti-Lushiin... :)

   Vastaa

   0
  3. Hei!! Tätä ei varmaan kukaan asiasta kiinnostunut hoksaa enää nähdä, mutta katsoin FTH:n ainesosat (brittisivuilta), ja ainesosalistassa ei enää ole cocamide DEA:ta! Lista taisi päivittyä kun tuotteen nimi muuttui, joten ehkäpä siitä on oikeasti jätetty pois kyseinen ainesosa, ellei sitten ole vain käynyt vahinkoa listan kanssa. LUSH on myös muokkaamassa monia tuotteittaan säilöntäaineettomiksi, ja ainakin kroppavoiteita on jo "julkaistu" päivitetyllä koostumuksella. Jotain siis vissiin sisällöille tapahtuu.

   Vastaa

   0
 14. Luuletko, että tuote toimisi myös minun hiustyypilleni, joka on siis tosi hento ja lasimainen? Itsellänikin hiukset suorastaan liimautuvat päänahkaan.. :D

  Vastaa

  0
  1. En valitettavasti osaa sanoa. :/ Omat hiukseni ovat hennot mutta eivät lasimaiset.

   Vastaa

   0
 15. Siis vautsi vau! Ihana tukka kertakaikkiaan. Täytyypä tsekata tuo nettikauppa :) Vielä kun saisi nämä omat ohuet ja lyhyet haivenet kasvamaan tuollaisiksi kultakutreiksi *syvä huokaus*.

  Vastaa

  0
 16. Noniin, tilaus BrittiLushille lähti saman tien hunajashampoon osalta ( ja vähän muu kin:)). Olen hunajan puolestapuhuja niin ulkoisessa kuin sisäisessä käytössä, koska isälläni on mehiläis"farmi". Minua on aivopesty koko ikäni hunajan terveysvaikutuksilla :). Eihän se turhaa puhetta ole ollut lainkaan, koko ajan tulee uusia tutkimuksia mihin hunajan ainesosa, tehoavat: mrsa(?)-bakteeriin ja muihin kauheuksiin.Nythän on kehitetty lääkehunajakin. Oli hellyttävää, kun isäni, joka ei ulkonäköasioista ole koskaan piitannut tuon taivaallista, neuvoi käyttämään hunajaa huonon ihon hoitoon ollessani teini :)

  Pitäisi tuon shampoon olla juuri hyvä hiuslaadulleni, koska se on luonnonkihara ja "huokoinen". Tarvitsee kosteutta,mutta liimalettimäisen fiiliksen jättävät shampoot ei ole kivoja. Suosikki on ollut pitkään xz- shampoo värjätyille hiuksille. Ennen käytin läpi ties mitä selektiivisiä mutta xz vaan oli parempi.

  Tämä shampoo lähti tilaukseen juuri siksi että se oikeasti sisältää hunajaa ja reilusti.

  Noniin,voisin pitää esitelmän hunajasta, mutta jääköön tähän :) Käytetäänköhän sitä paljon kosmetiikassa? En ole pahemmin törmännyt.

  Se vielä pitää mainita, että olen taas järkyttynyt Suomen kosmetiikan hinnoista...Olen suomen lushin nettisivuja katsellut, mutta aina on jäänyt tilaamatta kovien hintojen takia. Ei vaan ole raaskinut. Briteistähän voi tilata ihan ilolla :)

  Vastaa

  0
  1. Aiempi korjaus ei näköjään tullut perille, eli tietty xz eikä zx :D

   Vastaa

   0
  2. Mutta mä korjasin sen itse tekstiisi :) Siksi en julkaissut korjauskommenttiakaan.

   Vastaa

   0
 17. Itselläni on luonnonkihara (ei nyt mikään ihan käkkärä kuitenkaan) tukka, joka on karhea ja hamppuuntuva laadultaan. Latvoja saa olla leikkaamassa n. 3-4 kk välein ettei ne olis ihan kuivaa hamppua. Olen monta vuotta metsästänyt hyvää ja sopivaa shampoota ja hoitoainetta. Sokoksen alesta löysin Bonacuren Miracle Oil - sarjan ja sen jälkeen en kyllä muuta ostaisikaan! Omille hiuksilleni öljytuotteet ovat olleet todella hyväksi! Jo pelkkä shampoo jättää hiukset pehmeiksi ja hoitoaine viimeistelee pehmeyden tunteen, perrrfect! Lisäksi sarjassa on tehohoitoaine, jota en ole kokeillut. Sarjaan kuuluva hoitoöljy on myös todella tehokas, pehmeyttää ja imeytyy nopsaan. Voisin sanoa, että tämän täydellisempää hiustenhoitosarjaa saa etsiä! Toki normihintaisena se on kallis, yks tuubi shampoota tai hoitoainetta melkein 20€.. Jokatapauksessa maksamisen väärti:)

  Vastaa

  0
 18. Cocamide dea on Fairly traded honey-shampoossa edelleen. Jopa niinkin aikaisin incilistassa kuin viidentenä. Ostin vasta tuon ja pulloni on tehty maaliskuun puolivälissä tänä vuonna. Ihan tämä uusi nimikin sillä jo on, eli ei nimen uudistuksen myötä ole kyllä tuo ainesosa lähtenyt minnekään.

  Minulle ei sovi Tigin tai Paul mitchellin tuotteet, shampoo pahin. Tukkii päänahan ja aiheuttaa myös kutinaa ja hilsettä... En ole perehtynyt mikä niiden inci listoissa eroaa ns tavallisemmista shampoista, joita käytän (kampaamotuotteita kuitenkin) ja toivon, että se ei ole just tuo cocamide dea... Aika näyttää, takana ei ole niin montaa pesua, että voisin sanoa vielä juuta taikka jaata.

  Vastaa

  0
  1. Mitähän se Lush sitten niiden verkkosivuilla olevien ainesosalistojen kanssa oikein yrittää...

   Mullakin Paul Mitchellin shampoot aiheuttaa ihan hirveää mähmäisyyttä ja rankkaa hiustenlähtöä, mutta FTH ei aiheuttanut minkäänlaista, vaan päänahka pysyi melkeinpä poikkeuksellisen hyvänä. Mutta yksilöllistä tietty.

   Vastaa

   0
  2. No, kyllä se ainesosa nyt saattaa kuitenkin olla oikeastikin katoamassa Lush-tuotteista. Googlettamalla 'Lush' ja 'cocamide DEA' löytyy tietoa, että Lush on monen muun yhtiön ohella lupautunut poistamaan cocamide DEA:n tuotteistaan. Lupaus on vissiin sitova ainoastaan Californiassa, jossa asiaa on ajettu, mutta kaipa useimmat firmat pitävät sisällöt yhdenmukaisina, joten ehkäpä ne koostumukset muuttuvat tai ovat muuttuneet täälläkin päin. Ehkäpä tätä voisi tiedustella Lushilta.

   Vastaa

   0
  3. Moi. Ei mulla muuta kuin että tykkään tuosta hunajashampoosta kerta kerralta enemmän enkä meinaisi millään haluta keskeyttää sen käyttöä jonossa odottavien testituotteiden vuoksi.... Dilemma! ^_^ Mä vaan haron hiuksiani joka päivä ihan ihmeissäni että miten saattoi löytyä noin täydellinen shampoo. Enpähän voi sinua kyllin kiittää Veppe! :)

   Vastaa

   0
  4. Ihana kuulla! :D Huvittavaa kyllä tuo yleisöryntäys, jos FTH meni jo loppumaan Suomen Lushilta, hehee. (Missä mun provikat, Lush?! :p) Ehkä sä voit sillä motivoitua testaamaan välissä muutakin - kun tätä aarretta ei nyt saa nopeasti mistään, niin joutuu säästelemään... No ei vaan, kyllä mä oikeasti haluaisin sanoa, että käytä ihmeessä sitä mikä hyvältä tuntuu. Voithan sä ruveta tekemään vähän entistä lyhempiä testejä uusilla tuotteilla, tai tehdä aina vain yhden testijakson ja palata välissä joksikin aikaa hunajaan - niin ettei tule liian ikävä! :)

   Mä muuten laitoin Britti-Lushille kysymystä siitä cocamide DEA:sta. Laitan vaikka tähän vielä kommenttia sitten kun saan vastausta, jos nyt jotakuta vielä sittenkin asia kiinnostaa. Ja hei, kun mä sulle niitä Paula's Choicen juttuja kovasti suosittelin, niin olen kyllä merkkiä yhä käyttäneenä ihan vakuuttunut siitä, että jos ei usko kosmetiikan voivan tehdä ihoonsa eroa, niin ei yksinkertaisesti vain ole kokeillut oikeita tuotteita. ;)

   Vastaa

   0
  5. Mie pistin aikanikuluksi myöskin kyselyä Suomen Lushille, että onko Fairly traded honeyn sisältö muuttumassa tai muuttunut vai miksi UKssa on eri sisältö kuin ostamassani putelissa... Sieltähän tuokin pullo on käsittäkseni tilattu heille, eikä tehty esim Suomessa.

   Ekan kerran ku tota kokeili niin olin kyllä ällimystynyt mitä oikein tapahtui. Jo pois huuhdellessa hiukset tuntui tuplaantuneen ja sitten kun vielä föönasi niin VOU.. Kun puristi hiukset ponnarille niin paksuus tuntu tuplalta mitä oikeesti hiukset on. Mysterious. :)

   Vastaa

   0
  6. Pöh, koitin äsken postata tähän, mutta unohin nimimerkin ja postioson ja se tais kosahtaa siihen. Niin, mieki muuten pistin ajankuluksi eilen Suomen Lushille kysymyksen, miksi heiltä ostamani FTH on eri sisältöinen kuin UK Lushin sivuilla kerrotaan. Sieltähän tuo käsittääkseni on heille tilattu kuitenkin eikä ole tehty Suomessa.

   Eka kerran kun tuota käytti olin ihan ihmeissäni kun jo huuhdellessa hiukset oli niin paksun tuntuset. Sitten kun föönasi niin VOU. Ponnarilenkille kun laittoi niin hiukset tuntu lenkin kohalta valehtelematta tuplasti paksummalta kuin normaalisti. Mysterious :) eipä tartte sotkea miljoonan eri tuuheuttavan tuotteen ja muotoilutuotteen kanssa kuten yleensä.

   Vastaa

   0
  7. Nimimerkki ja sähköposti eivät ole pakollisia jotta voi jättää kommentin :)

   Mahtava kuulla että sullakin toimii tuo shampoo!

   Vastaa

   0
  8. Täällä ainakin vastausta kiinnostuneena odotellaan jos viitsit tänne raportoida :)

   Vastaa

   0
  9. Mä sain viikonlopun aikana Britti-Lushilta vastauksen, jossa kerrottiin, että kaikki Lush-tuotteet valmistetaan nyt ilman cocamide DEA:ta. Ainesosa on siis Lushilla kokonaan poistettu käytöstä. Kysyin myös, että jos tilaan (Briteistä) tuotteita saman tien, niin saanko jo sellaiset versiot, joissa ainesosaa ei ole, ja tähän vastattiin että näin pitäisi varsin suurella todennäköisyydellä olla, koska tuotteiden kierto on hyvin nopeaa. Ja näinhän se tosiaan on aina ollut - Britanniasta tilaamieni tuotteiden valmistuspäivämäärä on aina ollut vain viikosta muutamaan ennen tilaushetkeä. Suomeen tuodut tuotteet vaihtuvat sitten tietenkin viiveellä, joten täällä olettaisin vanhempia koostumuksia vielä olevan myynnissä. Ainahan asian voi kuitenkin itse varmistaa tilaamisen yhteydessä.

   Vastaa

   0
  10. Kiitos paljon tiedosta! Mä tilasin Briteistä just viime viikolla hunajashampoota ja siinä kyllä vielä ainakin oli cocamide DEA incissä mukana.. Vähän harmi jos on juuri muuttunut ja tuo on nyt vielä vanha koostumus, mutta tuskin tässä nyt hirveästä terveysriskistä yhden pikkupullon kohdalla on kyse.. :D

   Kiitos paljon raportoinnista! :)

   Vastaa

   0
  11. Ihan siltä varalta, että tämä jollekulle olisi vielä ajankohtaista: minunkin reilu viikko sitten tilaamani hunajashampoon incissä on yhä cocamide DEA, vaikka kirjaimellisesti kysyin ennen tilaamista Britti-Lushilta, tulisiko näin olemaan, ja sanottiin, että ei tulisi. Laitoin Lushille viestiä, mutta en ole vielä saanut vastausta. Kyllä siellä asiakaspalvelu on aina ollut ripeää ja ystävällistä, mutta tällainen soheltaminen kismittää, kun tilausta saa muutenkin aina odottaa hyvän aikaa. Ei siis kannata ilmeisesti vieläkään tilata FTH:ta siinä uskossa, ettei siinä olisi cocamide DEA:ta, vaikka inci sivuilla niin sanookin. :/

   Vastaa

   0
  12. Veppe, kauanko muuten Britti-Lushin tilausten toimitukseen yleensä menee..? Mun tilaus on laitettu matkaan 20. päivä mutta ei ole vielä kuulunut.

   Vastaa

   0
  13. Mä laitoin tilauksen 18. päivä, se postitettiin seuraavana päivänä, ja eilen (27.) jaettiin lappunen jolla paketin pääsi noutamaan. Ohjeellinen kesto Suomeen on postilla korkeintaan 7 arkipäivää ja kuriirilla 5-7 arkipäivää (toimitusajat eri maihin näkee täältä: http://www.lush.co.uk/help/delivery). Yleensä mun tilaukset ovat tulleet noissa ohjeellisissa ajoissa, useimmiten 6-7 työpäivässä, joskus harvemmin viidessä tai kahdeksassa. Loppuvuodesta on tuntuvaa viivettä, kuten arvata saattaa. Moni viivästys on ollut myös Itellan aiheuttama ihan täällä Suomen päässä.

   Vastaa

   0
  14. Voihan kökkö, tajusin juuri että mä en sitten saa tuota pakettia ennenkuin kesäkuun lopussa. :( Huomennahan se ei voi tulla kun on pyhäpäivä ja perjantaiaamuna lähden Ahvenanmaalle jossa olen koko kesäkuun. Toivottavasti äijä ehtii sen joskus mulle hakea....

   Vastaa

   0
 19. Lushin Suomen verkkosivuilta on ilmeisesti nyt Karkkipäivän ansioista :) loppunut tuo fairly traded honey, eli ei ole myyntilistalla sitä, joten en näe sitä heidän inciään noista Suomen tiedoista...

  Jännä, mutta monissa muissa lushin sivuilla myytävissä shampoissa on sellainen kuin cocamide MEA, ei dea... No itse en tajua näistä mitään. Hyvä jos ne sitten on kaliforniasta lähtien nyt poistamassa cocamide deaa... Luulisi, että jos ne osaa korvata sen jollain muulla menestyksekkäästi, niin se leviää joka puolella maailmaa myytäviin Lush tuotteisiin...

  En uskalla googlettaa, kuinka myrkyllinen tuo aine on, mutta luulisi, että ei sitä hirveästi voi päähän jäädä... Mutta jäähän sinne päähän kaikkia muitakin kemikaaleja, niinkuin just se Paul Mitchell-shampoosta joku mömmö, joka aiheuttaa meille joillekin ongelmia. Ja kun toi cocamide dea on incilistalla viidentenä, niin on sitä kemikaaliksi aika paljon, koska lista jatkuu senkin jälkeen vielä 17 ainesosalla...

  Mutta hyvä shampoohan se on, ei siitä mihinkään pääse :)

  Vastaa

  0
 20. Ostin tuota Lushin hunajashampoota juuri reissusta, kiitos vaan vinkistä! En ole ehtinyt kokeilemaan tosin vielä.

  Kysyisinkin yhtä hiusasiaa. Kostealla ilmalla mun hiukset pörröttyvät ihan hirveästi. Eli siis ympäri päätä tukan seasta nousee lyhyempiä hiuksia latvoistaan ylös ja tulee sellainen kauhea pörrötukka. Mistä tämä johtuu, liian kuivasta hiuksestako? Mulla oli viimeksi käytössä Korresin shampoo ja Sanctumin hoitis, kun tuo pörröys tuli. Mitä sille pitäisi sitten tehdä? Lisää kosteuttavia hoitoaineita? Öljyä? Muotoilutuotteita? En haluaisi kauheasti laittaa tukkaan muotoilutuotteita, kun ne helposti lässäyttää tukan.

  Vastaa

  0
  1. Kostealla ilmalla mun hiukset pörröttyvät ihan hirveästi. Eli siis ympäri päätä tukan seasta nousee lyhyempiä hiuksia latvoistaan ylös ja tulee sellainen kauhea pörrötukka. Mistä tämä johtuu, liian kuivasta hiuksestako?

   Kuulostaa hyvin tyypilliseltä hiuksen käytökseltä kosteassa säässä :) Sopiiko että linkitän suoraan yhdelle sivustolle jossa selitetään (tosin englanniksi) hiusten pörrööntymistä kosteassa ilmassa?

   http://www.smithsonianmag.com/science-nature/why-humidity-makes-your-hair-curl-21127724/?no-ist

   Pointti tiivistettynä otsikossa: "Kostea ilma luo vetysidoksia vesimolekyylien ja hiusten proteiinien välille, aikaansaaden näin hiusten kihartumista ja pörröä".

   Hydrogen bonds occur when molecules on neighboring keratin strands each form a weak attraction with the same water molecule, thereby indirectly bonding the two keratin proteins together. Because humid air has much higher numbers of water molecules than dry air, a given strand of hair can form much higher numbers of hydrogen bonds on a humid day. When many such bonds are formed between the keratin proteins in a strand of hair, it causes the hair to fold back on itself at the molecular level at a greater rate.

   Vastaa

   0
 21. VIelä asiaan. Sain Lushilta nopeasti vastauksen, mutta en ole ehtinyt raportoida. Eli siis olen se yksi kommentoija tästä ketjusta, joka osti ei-niin-kauan-sitten fairly traded honeyta suomen Lushilta. Minulla oli se Cocamide DEA vielä ostamassani pullossa mukana, joka oli valmistettu ilmeisestikin briteissä,kuten kaikki suomessa myytävät(?). Pulloni valmistuspvämäärä oli siis 17.3.2014.

  Cocamide DEA on Lushin mukaan lopetettu briteissä tuotteista 28.3.2014. Elikkäs siitä eteenpäin tehdyissä tuotteissa EI pitäisi olla Cocamide DEA mukana. Lushin henkilö toteaa vielä, että silti pulloissa, jotka tulleet tämän aineen poisjätön jälkeen markkinoille, saattaa olla vanha etiketti tallella, joissa lukee siis cocamide DEA...

  Mutta siihen pullon etiketin päällehän ne lätkäseen sen pienen pyöreän tarran, jossa lukee tuotteen valmistaneen henkilön nimi ja päivämäärä... Eli jos ns uudessa pullossa olisikin vanha etiketti cocamide DEAn kanssa, niin jos tuote valmistettu 28.3 jälkeen niin pullossa ei ole cocamide deaa.

  Shampoohetkiä kaikille! :)

  Vastaa

  0
  1. Elikkäs sain vastaukseni ja tietoni Suomen Lushilta kysellessäni asiasta. He olivat ilmeisesti konsultoineet Brittien Lushia asiassa. Kun tuossa yllä Veppekö se oli, niin ilmoitti ettei ole Britti Lushilta vielä vastausta saanut kyseltyään.

   Vastaa

   0
  2. No tämähän meneekin mielenkiintoiseksi! En ole vieläkään saanut itse vastausta asiaan, mutta pohdin kyllä tuollaistakin mahdollisuutta, kun saamani tuotteet on valmistettu toukokuun alussa, eli aika hiljattain. Ajattelin vaan, että ei kai missään firmassa nyt kuitenkaan niin typeriä oltaisi, että laitettaisiin tuotteeseen epätosi etiketti, krhöm... Mutta ehkäpä sitten tämäkin on mahdollista. Ei vaan kauheasti luottamusta herätä.

   Vastaa

   0
  3. No kyllä mullekin nyt sitten juuri äsken Briteistä tuo sama ystävällisesti vahvistettiin. Ei kai siinä sitten mitään, hyvä juttu, mutta vähän jäi mietityttämään että kuinka järkevää/laillista on laittaa tuotteisiin vääriä selosteita... Enpä siitä nyt toki enempää melua nosta, pullot käyttöön vaan, mutta olisihan tältä turhalta vöhkäämiseltä ollut kiva välttyä.

   Vastaa

   0
 22. Kiitos tästä vinkistä: ostin pikkupurkin kokeiluun ja tukka on niin upean ilmava ja tuuhea <3 Hinta on suolainen, mutta tulos sen arvoinen!

  Vastaa

  0
 23. Tätä tuskin enää kukaan näkee, mutta jospa vepelle tulisi tästä ilmoitus spostiin. Eli esimerkiksi suomen elintarvikkeiden etiketeissä saa lukea aineita, joita ei tuotteessa ole. Tuotteessa ei kuitenkaan saa olla mitään, mitä ei etiketissä lue. Tuotteille saatetaan tehdä yllättävän usein jotain hienosäätöä, ja tällöin pakkausmateriaalia menisi paljon hukkaan, jos aina heti vaihdettaisiin :). Lushillakin on siis todennäköisesti käytetty vielä tuo kalvoerä loppuun :).

  Vastaa

  0
 24. Tämä postaus jäi mieleeni ja ostin tuon Lushin shampoon juuri. Täytyi tulla ihan takaisin lukemaan tämä postaus että muistinko väärin.. nimittäin minun hiukseni jäävät tuon jäljiltä tosi likaisen oloisiksi! Tuuheudesta ei tietoakaan.. onpa jännä ilmiö miten eri lailla tuotteet toimivat eri ihmisillä. Tallinnassa tuon shampoon pienempi koko eli tuo 110g maksoi 9,90€.

  Vastaa

  0
  1. onpa jännä ilmiö miten eri lailla tuotteet toimivat eri ihmisillä.

   Tämä on tosiaan havaittu etenkin saippuashampoon yhteydessä ;D

   Minä taas olen juuri tilaamassa uutta pänikkää, hiukset on niin kamalan lattanat ja kaipaan FTH:n tuomaa kuohkeutta joka oli vertaansa vailla.

   Vastaa

   0
 25. Onko tietoa kummassa halvempaa tämä shampoo, tallinnassa vai briteistä tilattaessa?

  Vastaa

  0
  1. 300 g näyttäisi maksavan 15,25 puntaa Briteissä eli 19,50€ ja Suomessa hinta on 30,50€ ja Tallinnassa se kustansi viime keväänä jotain alle 20€. Eli suunnilleen sama hinta Briteissä ja Tallinnassa.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)