03.10.2013

Huonon Tuurin Ilmiöitä: Miten Lehmä-illallisen kävikään

 A.k.a Vihreästä Lehmästä Vihreään Rakettiin.

Maanantai-iltana tarkalleen ottaen kello 21.17 koin taas yhden näitä elämän "Ei siis voi olla totta...!!" -momentteja.

Jaoin täällä innoissani fiiliksiäni kasvisravintola Happy Green Cow'sista, ja painettuani "julkaise" -nappia lähdin tukka putkella ja kestohymy naamalla rientämään kohti keskustaa ja Lehmä-ravintolaani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuin Lehmä-kadulle, ja minua tervehti kuvan kutsuva näky. Mutta miksi pöydät ovat ihan tyhjiä? Eihän ravintola vielä yhdeksältä ole voinut mennä kiinni, Kreikassahan syödään usein vasta kymmeneltä.

Harpoin viimeiset askeleet ovelle sydän melkein pamppaillen pahoista aavistuksista, ja kohtasin oviaukossa kaksi työntekijää. Heidän takanaan hahmotin tyhjät ruokailutilat.

"Onko keittiö jo mennyt kiinni...?" kysyin.

"Ei. Koko ravintola on kiinni. Olimme eilen auki viimeistä iltaa tällä sesongilla", kuului pahoitteleva vastaus.

"Ette voi olla tosissanne...!"

Oikeasti, en voinut uskoa huonoa tuuriani. Siis ei. Jos olisin sunnuntai-iltana malttanut jatkaa Lehmän etsintää kurnivasta vatsastani huolimatta, olisin vielä päässyt sinne syömään. Mutta tänään. Ei. Tervetuloa takaisin maaliskuussa kun avaamme jälleen.

Huomasin tuntevani suurta ärtymystä siitä, että ravintola oli kehdannut kiusata minua laittamalla valot päälle ja pitämällä ovet auki. Mitä varten lavastaa pöydät ulos kun ravintola oli sulkeutunut? Olin hetken aikaa ihan raivoissani. (Sellaista sattuu kun lähtee hirveän nälkäisenä koko päivän odottamalleen illalliselle.)

HappyGreenCows_sisalta

Happy Green Cow's sisältä

Hyvä on sitten. Palataan ensi vuonna! Kokosin itseni ja kalkuloin nopeasti Plan B:n.

Kello oli melkein puoli kymmenen. Saisinkohan vielä pöydän toisesta suositusta, persoonallisesta ravintolasta uuden kaupungin puolelta? Päiväkävelylläni olin bongannut taverna-rivistöstä raikkaana poikkeuksena erottuvan Little Green Rocket -nimisen paikan uuden kaupungin rantakadulta. Myöhempi konsultointi Trip Advisorin kanssa tiesi kertoa, että ravintola oli avattu vasta kesäkuussa ja oli Trip Advisorin mukaan Parikian tämän hetken ykkösravintola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiiruhdin 10 minuutin matkan uuden kaupungin puolelle, ja erotin jo kaukaa täpötäyden ravintolan. Mutta täällä minulla kävi tuuri - sain viimeisen pöydän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vihreä Raketti ei ole kreikkalainen ravintola, vaan yhdistelee eri keittiöitä aasialaisesta meksikolaiseen. Menu on lyhyt mutta kiinnostava. Päivän spesiaalina oli kana- tai katkarapuvarras. Kasvisruokia menulla ei harmikseni ollut. Valitsin siis katkaravun, ja minua palvellut mieshenkilö (joka myöhemmin paljastui yhdeksi omistajista) ilmoitti hymyillen, että riisin korvaaminen kasviksilla oli "no problem".

Hän valitteli että ruoan saapumisessa saattaisi kestää, "We are full, you see". Yes, I see that, mutta ei haitannut. Olin niin iloinen että olin ylipäänsä saanut pöydän.

LittleGreenRocket_

(Kuvan kaktus peltipurkissa ei ole alkupala, vaan pöytäkoriste ;))

Annokseni saapui lopulta vain 25 minuutin odottelun jälkeen. Presentaatio yksinkertainen - maut erinomaiset.

Marinadi oli aasialaistyyppinen, ja saatoin kyllä aistia minkä verran sokeria tässä nautiskeltiin.... ^_^ :P Noo, tämän kerran! (Vaikka en voi kieltää, etteikö asia olisi ehkä pikkkkkuisen vaivannut pedanttia mieltäni... Mutta yritin rentoutua ja antaa itselleni virtuaaliläimäytyksen; "Nainen! Kuinka usein syöt tällaisessa ravintolassa? Nyt chill ja nautit vain hyvistä mauista!")

Ja niin tein. Trip Advisorin arviot Vihreästa Raketista olivat kohdillaan. Ruoka + lasi viiniä maksoivat 10€, eli hinnatkin vähintään kohtuulliset. Vallan mainio paikka, vaikka Happy Green Cow'sin ruokalista oli enemmän mieleeni. (Olin jo valkannut sieltä täydelliseltä kuulostavan annoksen: "Sauteed Mushrooms With Peppers and Spinach in Smoked Cheese Sauce" - mmmmmm....! Täytyy toivoa että se on listalla ensi vuonna :p)

Ja ensi vuonna vien myös miehen mukanani Kreikan saarille! En jätä hänelle vaihtoehtoja. ;) Vihreän Lehmän lisäksi haluan nähdä meidät illastamassa myös Santorinin kuuluisassa auringonlaskussa. :)

13 comments on “Huonon Tuurin Ilmiöitä: Miten Lehmä-illallisen kävikään”

 1. Voi vitsi, kunpa olisin tiennyt tuosta lehmäravintolasta, kun olimme Parikiassa kesällä. Näyttää ihanalta paikalta!

  Santorinilta Perissan turistihelvetistä (Paroksen jälkeen tuntui liian turistiselta) löytyi ihana kasvisravintola Tranquilo.

  Vastaa

  0
 2. No voihan nenä! Olipa huono tuuri. Miten kehtasivat laittaa paikan silti ulospäin noin houkuttelevan näköiseksi?!? :o

  Vastaa

  0
  1. Miten kehtasivat laittaa paikan silti ulospäin noin houkuttelevan näköiseksi?!? :o

   Niin, en käsitä mikä pointti siinä oli... :/ Henkilökunnan ilmeistä päätellen en ollut ainoa joka oli yrittänyt tulla syömään...

   Vastaa

   0
 3. Voi EI! Ihan kamalaa, varsinkin nälkäisenä tuommoiset asiat ottaa hyvin raskaasti päähän..! Ruoka on vakava asia. Ja niin hyvää. :D

  Postaukseen liittymättä - availin äsken kaksi iHerbin pakettia, availin myös putelit, nuuskin autuaana niiden sisältöjä, ja mietin miltä koostumukset mahtavat tuntua iholla. Kun olin päässyt kylppäriin asti kokeilemaan mm. minttu-rosmariinisuihkugeeliä ja merileväkuorinta-ainetta, ajattelin että nyt musta on tullut Karkkipäivän Sanni.. :D Kaikella hyvällä siis :) Kuorinta-ainetta pitää hehkuttaa vielä erikseen: se teki ihostani PEHMEÄN. Tuntuma oli aika tuju (pitää hieroa varovaisesti), mutta kuorintarakeet sopivan pieniä ja tuoksu ainakin allekirjoittaneen nenään ihana. Mun mielestä tämä muistuttaa Blissin kuorinta-ainetta, maksaa vain rutosti vähemmän!
  http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Even-Advanced-Sea-Algae-Enzyme-Scrub-4-oz-113-g/23431

  Toivottavasti loppumatkasi kuluu ilman Vihreän Lehmän kaltaisia pettymyksiä... Innolla odotan uusia kuulumisia. :)

  Vastaa

  0
  1. Kun olin päässyt kylppäriin asti kokeilemaan mm. minttu-rosmariinisuihkugeeliä ja merileväkuorinta-ainetta, ajattelin että nyt musta on tullut Karkkipäivän Sanni.. :D

   Ihhihii... Mahtavaa..! ^_^

   Kiitos scrub-vinkistä! Minttu-rosmariinisuihkugeeli kuulostaa myös tosi herkulta...!

   Vastaa

   0
 4. Osaatko suositella hiuksille jotain suht halpaa tuotetta, joka tekisi luonnonkiharoista hiuksistani enemmän kiharat eikä räjähtäneen afron ? :d Kiitos jo etukäteen :3

  Vastaa

  0
  1. Hmmm... Itse olen tykännyt K Pour Karite Muotoiluvoiteesta (juttu täällä) ja Aussien & Björn Axenin hoitavista muotoiluvaahdoista (juttua täällä) - tosin nuo itse asiassa tuuheuttaa enemmän, mutta toki mikä tahansa muotoilutuote myös korostaa kiharaa.

   Sitten olen joskus muinoin käyttänyt tosi tehokasta kiharan korostajavoidetta Osikselta, mutta sehän on kampaamosarja eli ei enää halpa.

   Vastaa

   0
  2. Ostin tuotteen jo vuosia sitten (olisiko ollut 2006...), joten tuotelinjat ovat vaihtuneet sen jälkeen, noissakin on uusi design verrattuna siihen yksilöön mikä mulla on. Muistaakseni tuotteen nimi oli ihan vain "Curl Cream", ja se oli tuubissa. Muistutti paljon tuota ylemmän kuvan tuotetta, voihan olla että tuo "Twin Curl Cream" on sama tuote kuin mun Curl Cream mutta uudistetulla nimellä ja päivitetyllä pakkausdesignilla. :)

   Vastaa

   0
 5. Voi eii, mikä tuuri :O Voin vaan kuvitella sen harmituksen ja vielä nälän kurniessa! Mutta onneksi sait lopulta ruokaa :) Mekin miehen kanssa viime kesänä mentiin varta vasten Helsingissä avautuneeseen, meksikolaiseen katukeittiöraflaan todetaksemme ovella, että mesta on kiinni, lomalla. Eikä sitä oltu mainostettu heidän nettisivuillaan tai facessa :D Ainoastaan lappu ikkunassa kertoi karun totuuden. Lisäksi Plan B oli rempassa ja Plan C:n keksiminen nälkä kurniessa ei ollut helppoa. Mutta ei silti päädytty Mäkkäriin :D

  Vastaa

  0
  1. Mekin miehen kanssa viime kesänä mentiin varta vasten Helsingissä avautuneeseen, meksikolaiseen katukeittiöraflaan todetaksemme ovella, että mesta on kiinni, lomalla. Eikä sitä oltu mainostettu heidän nettisivuillaan tai facessa :D Ainoastaan lappu ikkunassa kertoi karun totuuden.

   Tuollainen on tosiaan niiiiiiiin raivostuttavaa..! ^_^

   Hyvä ettette kuitenkaan ihan Mäkkäriin menneet :D

   Vastaa

   0
 6. Okei, mun on ensi vuonna pakko päästä Kreikkaan! Oon lukenut näitä sun postauksia nyt ihan silleen ohimennen vaan tuosta Kreikka-aiheesta, mutta en voi enää olla kommentoimatta! Hehkutat Kreikkaa niin paljon joten sinne on pakko päästä! :)

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)