23.09.2013

Huomenet Milokselta

Varhainen lintu madon nappaa jne.... ^_^

Tämä varhainen lintu nappasi aamukahvin Adamasin rantakadulla jo ennen auringonnousua. Heräsin kuudelta todetakseni, että olen aivan pirteä ja kahvi tekisi terää. Olin saapunut saarelle vain kahta tuntia aikaisemmin, takana muutama tunti torkkuja laivassa (ja nyt keinuttaa niin mahdottomasti.....).

(Kosmetiikkalukijoille - tänään on tulossa myös kosmetiikkapostaus ja onpahan tälle viikolle peräti meikkipostauskin..!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Portaat alas kaupunkiin etsimään kahvilaa. Aurinko kareili horisontissa, "Kohta minä täältä nousen, kumpi ehtii ensin rantaan...?"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Minä!" :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milosin viidestä tuhannesta asukkaasta tuhat asuu pääkaupunki Adamasissa. Se on reilusti suurempi kuin unelias Kassos, mutta pienempi kuin Karpathoksen Pigadia. Charter-turismia täällä ei ole, vaan kaikki turistit saapuvat Milokselle itsenäisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole sortunut..! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seitsemältä ainoastaan kaksi kahvilaa oli auki. Kävelin rantakadun päästä päähän. Tähän aikaan seurana on Adamasin keskustassa vain koulubussia odottavia lapsia ja muutama kahvila-asiakas. Istuin katsomaan auringon kipuamista vuorten ylle ja odotin kunnes supermarket aukesi kahdeksalta.

Rakastan aamuhetkiä ja aamun valoa. Se lyhyt hetki, kun kylä tai kaupunki herää auringon kanssa on jotenkin niin satumainen. Yhtenä hetkenä kaikkialla on hiljaista, ja sitten, auringon säteiden myötä, kadut alkavat hiljalleen täyttyä äänistä. Kauppojen ovet avautuvat, kahvilojen aamuvirkut ukot saavat seuraa töihin lähtevistä leivonnaisen hakijoista, autoja murahtelee ohi.

Suurimman osan elämästäni tällaiset hetket ovat menneet minulta ohi. Melkein 3-kymppiseksi saakka minut sai hereille ennen yhdeksää vain kaksi ärhäkkää herätyskelloa. Nyt viimeiset vuodet herään joka aamu seitsemältä. (Kiitos siitä miehen työaikataulun - en olisi uskonut että jossain vaiheessa elämäänsä sitä olisi kiitollinen siitä että oppii heräämään aikaisin..! :))

Muita aikaisten aamujen lintuja?

16 comments on “Huomenet Milokselta”

 1. Aamuhetki todella on satumainen! Itse olen harmikseni aamu-uninen vieläkin, mutta ehkäpä voisin alkaa kääntämään rytmiä muutamalla tunnilla, niin ei kouluun meno tuntuisi niin väsyttävältä..
  Meikkipostaustasi odotellessa! ;)

  Vastaa

  0
  1. Mä luulin nuorempana etten _ikimaailmassa_ pystyisi heräämään ennen kahdeksaa, yhdeksänkin teki sairaan tiukkaa.. ^_^ Nimimerkillä "Aina-myöhässä-koulun-ekoilta-tunneilta"...

   Mutta sitten yhtäkkiä rytmi vain muuttui. Vaikka en olisi saman katon alla miehen kanssa moneen viikkoon (ja "joutuisi" siis heräämään hänen herätykseensä), niin herään seitsemältä. Vaikka olisin mennyt nukkumaan kolmelta. Todella kumma juttu, mutta olen iloinen. :) Saan vuorokauteen enemmän tunteja. ^_^

   Vastaa

   0
 2. Niin ihanan näkösiä maisemia ja näkymiä! Tässä melkein toivoo, että olis ite aamuihminen. Terveisin: Takana about 12 tuntia unta ja herääminen klo 11 jälkeen. Olen kyllä myös kipeänä nyt, mutta lähes aina jos saan vain nukkua, nukun yli kymmenen tuntia ainakin.

  Vastaa

  0
  1. Mä en ole nukkunut 12 tunnin unia varmaan.... hmm, kahdeksaan vuoteen...? :D Sellainen 8-9 tuntia on maksimi, 9 tunnin jälkeen on jo sellainen "ylinukkunut" olo. Mulla on outo fysiikka. :)

   Vastaa

   0
  2. Hehhee, heräsin tänään 11.30, nukahdin joskus 1-2 välillä yöllä :D Kello oli herättämässä jo 9.00, mutta en vaan saanut itseäni ylös. Haluaisin olla aamuihminen mutta jos vaan saan, niin nukun helposti puolille päivin. Nyt olen siis kesälomalla, työaikoina on pakko välillä nousta ns. aikaisin. Mutta iltavuoroina saatan nukkua silloinkin..kymppiin tai yhteentoista ihan kevyesti. Itse kyllä epäilen, että hormonitoiminassani on nyt tällä hetkellä jotain vikaa, sillä tämä vaikeasti herääminen on nyt oikeastaan vasta tänä vuonna muuttunut radikaalisti pahempaan suuntaan :O Mutta kuulemma vanhemmiten ihminen tarvitsee vähemmän unta, oiskohan sulla sitten tuo 30-rajapyykin ylitys sekä uusi ruokavalio syynä uuteen unirytmiin..? :)

   Ja btw, nämä postaukset eivät kyllä yhtään auta meikäläisen matkakuumeeseen! :D

   Vastaa

   0
 3. Aikaisissa aamuissa on tosiaan aivan erityinen tunnelma! Heräilevää kaupunkia (tai luontoa) on ihan seurata.
  Ilman pakkoa tosin herään tarpeeksi aikaisin vain todella todella harvoin (tai sitten aikaa on liian vähän tunnelmointiin). Mutta sitten silloin harvoin kun on hereillä ajoissa, siitä tunnelmasta nauttiikin ihan erityisen paljon.

  Vastaa

  0
  1. Aikaisissa aamuissa on tosiaan aivan erityinen tunnelma!

   Näin on. :) Ennen olin totaalinen iltaihminen... Niin sitä voi vain muuttua. Onko tämä nyt sitten sitä "aikuistumista".? :p ^_^

   Vastaa

   0
 4. Tykkään sun blogista tosi paljon. Vaikutat siltä, että sulla on jalat maassa :) Liian monissa blogeissa esitellään uusia Louis Vuittoneita ja nelly-kollaaseja.
  Olen oppinut blogistasi tosi paljon, ja löytänyt jopa uusia luottotuotteita!
  Kiitos kivasta blogistasi.

  Vastaa

  0
 5. aamut on parhaimpia :) Kaikki on sillon niin tuoretta ja uutta, kaikki on mahdollista! Nyt puolivuotiaan pojan äitinä, aamulla väsyttää, kun yöllä joutuu herämään useampaan otteeseen. Niinä aamuina, kun saadaan lähdettyä ulos varhain, olen kiitollinen, koska aamut antaa energiaa eikä lamaa niin kuin pitkät aamu-unet.

  Olet ihana piristys jokaiseen päivääni, kun käyn täällä kurkistamassa blogiasi. Olen jopa kerran nähnyt unta, että pääsin meikattavaksesi! Mitähän herra Freud tulkitisisi unesta? ;)

  Vastaa

  0
 6. En ole (vielä ainakaan) aamuihminen, vaikka yli kolmekymppinen olenkin ;). Onneksi minulla kuitenkin alkaa työt aamuisin kello 8-9 aikaan, joten voin ihailla kaunista aamuluontoa työmatkani aikana. Opiskelin kuusi vuotta sitten Helsingissä ja edelleen muistelen ilolla niitä upeita talviaamujen "sinisiä hetkiä" Tuomiokirkon ja Senaatintorin nurkilla.

  Vastaa

  0
 7. Aikaiset aamut on kyllä ihania! Mulle vaan ainoa mahdollisuus nähdä ne on valvoa sinne viiteen-kuuteen saakka, koska niin aikaisin ei minua hereille saa! :D

  Vastaa

  0
 8. Minä vuorotyöläinen nautin niistä vapaapäivistä, kun voin nukkua yön ja herätä aamulla. Minusta on ihanaa huomata klo 11, että olen tehnyt vaikka ja mitä, eikä päivä ole vielä ohi.
  Jos on useampi yövuoro peräkkäin, nautin myös siitä, että saan nukkua ilman herätystä. Kaikella on puolensa. Ilman vuorotyötä saisin tuskin nauttia arkiaamuista kaikessa rauhassa :)
  Mutta kyllä mielummin valitsisin normaalin päivärytmin, sillä olen huomannut olevani energisempi, jos edes neljäkin päivää saan elää normaali-ihmisten ajassa.

  Vastaa

  0
 9. Millä ohjelmalla muokkaat kuvasi? Kuvat ovat mahtavia! Olen itsekkin käynyt Kreikassa moneen kertaan :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)