11.09.2013

Aamutunnelmia rannalta

Hyvää huomenta toivottelee hyväntuulisena Haniassa herännyt Sanni. :) Olin eilen niin sipissä että meinasin nukahtaa istualleni jo ennen kymmentä. No, ihmekös tuo kun oli pikkuisen tuota univelkaa kertynyt edellisiltä öiltä. Nukuin kunnon pitkät yöunet ja heräsin seitsemältä pirteänä ja levänneenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä on alkanut varhaisella lenkillä ja aamujumpalla rannalla. Tällä kertaa en aio enää lomailla liikunnasta, niinkuin viime syksyn reissussa. Olo meni niin hirveäksi. En todellakaan ole mikään kotijumpan ystävä, mutta nyt yritän tunnollisesti vetää setin, jos nyt en joka aamu niin edes joka toinen. :) Otin mukaan tuollaisen jumppakuminauhan, se on kyllä kätevä vempele kun kaipaan kuitenkin vastusta liikkeisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varhaiset aamuhetket rannalla on aina niin erityisiä. On niin hiljaista ja tyyntä ja aalloista kantautuu vain aamu-uinnillaan olevien tätien leppoisa rupattelu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söin rannalla mukaan ottamani aamiaisen. (Ei, tuo muna ei sentään ole Suomesta saakka raahattu vaan keitin hotellilla munia ;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavaa. :)

Matkasuunnitelmani koki muutoksen, kun ystäväni Marianna ei pääsekään tulemaan saarille. Meidän piti tavata perjantaina Paroksella, mutta nyt kun Marianna ei pääsekään, mietin muita vaihtoehtoja. Parokseen liikennöivä laivayhteys on nimittäin harmillisen kallis, ja pääsisin muutamalle muulle saarelle paljon halvemmalla.

Minulla on myös sellainen olo, että haluaisin tällä kertaa ottaa todella iisisti. No, leppoisiahan päiväni täällä Kreikan saaristossa viimekin syksynä olivat, mutta nyt huomaan, ettei minulla ole samanlaista kaipuuta hypellä parin päivän välein saarelta toiselle. Tekee mieli vain.... asettua jonnekin. Tulla tutuksi jonkun kylän kanssa. Viettää hiljaisia hetkiä kirjan kanssa rannalla ja kokkailla rauhassa ruokia omassa keittiössä. Istua hämärtyvässä illassa kattoterassilla.

Tällä hetkellä luulen, että tieni suuntaa Kassokselle ja Karpathokselle. Karpathos on tuttu jo viime syksyltä, ja se olikin yksi mukavimpia pysähdyspaikkojani. Saaren pääkaupunki Pigadia on sopivan suuri että siellä riittää elämää ja katseltavaa, mutta kuitenkin niin pieni ja turistillisesti vähemmän vallattu etteivät kaikki keskustan kadut ole matkamuistokrääsän peitossa. Ja ne aamut...

Täksi yöksi jään vielä Haniaan ja huomenna siirryn Heraklioniin jossa punkkaan Couchsurfing-emännän luona pari yötä. Sitten katsellaan mihin viikonloppu minut vie....

10 comments on “Aamutunnelmia rannalta”

 1. Ihanaa matkaa Sanniseni! Harmi että saaritreffit Mariannan kanssa peruuntuivat...

  Vastaa

  0
 2. Heei!
  Apua, auta, Sanni! Tää ei liity tähän postaukseen, mutta mulla on ongelma. Oon käyttänyt tyytyväisenä koko kesän ajan Lily Lolon mineraalimeikkipohjaa ja painellut päälle Max Factorin irtopuuteria. Kuitenkin nyt syksyn tullen ihoni on alkanut kiiltämään päivän mittaan. Jotenkin on semmoinen tunne, että tää on tapahtunut ennenkin, mutten ole koskaan oikein päässyt selville, mikä auttaisi. Ideoita? Pitäisikö kokeilla erilaista kosteusvoidetta, puuteria...?

  Vastaa

  0
  1. Pelkäänpä, että en oikein osaa sanoa muuta kuin että välillä iho tuntuu tykkäävän siitä, että tuotetta vaihtaa. Tämän olen huomannut itselläkin, joinain kausina iho kiiltää mineraalipohjan kanssa enemmän kuin toisina. Sitten käytän vähän aikaa meikkivoidetta tai toisen merkin mineraalia. Auttaa ainakin minulla. :)

   Vastaa

   0
 3. Ikaria!!!! Kaukana mutta worth it!
  Ja jos jotenkin saat kikkailtua sieltä itsesi vielä Samothrakille, olet nähnyt paljon enemmän entä valtaosa kreikkalaisista! Alexandroupoliksesta pääsee halvalla junalla Ateenaan jos vaan arse kestää istua... :) Toki mantereella on matkanvarrella MONTA pysähtymisen arvoista paikkaa.

  T. kreikkis stadista

  Vastaa

  0
  1. Ikaria on tosiaan liian kaukana tällä reissulla.... Tavallaan mikään Kreikan saarista ei _sinällään_ ole maantieteellisesti liian kaukana, mutta budjetti rajoittaa liikkumista. Mulla on tänä syksynä melkein puolet tiukempi budu viime vuoteen verrattuna... :/

   Samothrakista - vähänkö harmittaa ja "I could kick myself" kun mulla olisi ollut mitä parhaimmat mahikset vierailla siellä sinä kesänä kun olin Thassoksella au pairina, mutta en vain mennyt.... :/ Jälkeenpäin olen kuullut vaikka mistä että se on yksi Kreikan kauneimpia saaria.

   Vastaa

   0
 4. voi ei tuo nea horan ranta....ensimmäinen ulkomaan matkani... ja juuri tuossa itsekkin uin missä tädit rupattelevat ja kävin tutustmassa mustekaloihin tuolla takana näkyvällä pikku saarella..... kaipuu ja juuri nuo aamut kun siellä ei ollut muita kuin minä innokkaana tutkimassa :D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)