23.07.2013

Makeover: Raita 66 vuotta ja poimuluomen varjostus

Raitamakeover_beforeafter_

Minulla oli eilen ilo meikata äitini hyvä ystävä Raita, joka on parhaillaan äiskäni kanssa viettämässä Ahvenanmaan lomaa täällä luonani.

Raidan ensikommentti meikistään; "Silmät, minullahan on silmät...!" :)

Raitamakeover_silmatbeforeafter

Raidan oikean silmän luomi muodostaa löysän poimun, joka peittää liikkuvan luomen näkyvistä ja saa katseen näyttämään väsyneeltä. Roikkuvat luomet eivät ole pelkästään vanhempien ihmisten ja ikääntyvän ihon "ongelma", vaan niitä on kaiken ikäisillä ihan rakenteellisesti. Toiset meistä vain syntyvät "huppuluomilla".

Näytän nyt teille, miten huppua voi meikin avulla häivyttää ja katseen liftata muutamalla luomivärisiveltimen vedolla.

Raitamakeover_luomenvarjostus

Raskailla luomilla voi toki käyttää myös helmiäistä sisältävää luomiväriä, mutta poimun kohdalle suosittelen joko täysin mattaista tai vain himmeästi hohtavaa satiinista luomivärikoostumusta. Mitä enemmän valoaheijastavaa meikkiä pussittavan ihon kohdalla, sitä enemmän ihon löysyys tai raskaus korostuu.

Raidan meikissä käytin luomen sisänurkassa helmiäisvaaleaa ja poimun kohdalla kahta täysin mattaa ruskeaa.

Raitamakeover_silmat_varjostus

Raidan silmät tekee persoonallisiksi se, että poimu on vain toisessa silmässä. Meikki ei siis ainoastaan häivytä poimua vaan myös tasapainottaa silmiä ja luo niistä symmetrisemmät.

Raitamakeover_iho_varjostus

Mitä kasvomeikkiin tulee, Raidan iho oli helppo meikata sillä se on hyvässä kunnossa ja säilyttänyt vielä kiinteytensä. Mielenkiintoista muuten tarkastella kahden samanikäisen ja yhtälailla terveitä elämäntapoja noudattaneen naisen ihoa - oman äitini iho on jo selkeästi veltostunut ja huomattavasti ryppyisempi kuin Raidan.

Kuvassa olen tehnyt Raidalle pohjameikin ja tuonut poskipäitä esiin voimakkaahkolla aurinkopuuterivarjostuksella. Kokonaisuus on vielä häivyttämättä ja poskipunaa ja huulipunaa vailla.

Raitamakeover_beforeafter2

Raidan meikkiin käytetyt tuotteet:

Silmät

Elizabeth Arden Eye Fix Primer

MAC Shroom (vaalea luomiväri sisänurkassa)

MAC Wedge (vaaleanruskea luomiväri varjostuksen pohjana)

MAC Mystery (tummanruskea luomiväri voimistamassa varjostusta)

(kumpiakin ruskeita myös alaluomella)

Indelible Gel Eyeliner Chocolate Mousse (yläluomen rajaus)

IsaDora Inliner Kajal Blonde (sisäluomella)

Lumene-kulmakynä #2

MUFE HD Powder (kulmaluulla häivyttämässä varjostuksen rajaa)

Kasvot

Yves Rocher Pure Light -meikkivoide, sävy 200 Beige

Estee Lauder Double Wear -peiteaine, Light Medium

Make Up For Ever HD Powder

Yves Rocher Bronzer & Shimmer Duo 02 (mattapuoli varjostuksiin)

Sekoitus Zuiin Mango-poskipunaa ja Yves Rocherin Pêche Nude -luomiväriä poskilla

Yves Rocher Grande Rouge -huulipuna, sävy Beige Radieux

.

Ripsiväriä emme käyttäneet sillä Raidalla ei ole omaansa mukana. Normaalisti Raita meikkaa vain juhlatilaisuuksiin - ja silloinkin ainoastaan ripsivärillä.

Kiitokset iloiselle mallilleni! :)

51 comments on “Makeover: Raita 66 vuotta ja poimuluomen varjostus”

 1. Aivan ihastuttavaa seurata, kuinka paljon meikillä saa ´osaavissa käsissä´ aikaan. Onnistunut meikki ja ihana malli. Tällaiset makeover-postaukset kuuluvat suosikkeihini.

  Vastaa

  0
 2. Ihan käsitämätöntä! Minulla on juurikin tuo roikkuluomi riesana "rakenteellisesti". Se on aina ottanut mua päähän ja olen jopa harkinnut menoa leikkaukseen, mutta täytyypä rohkeammin koittaa häivytellä ja käyttää tummempia värejä luomissa ohjeistuksesi mukaisesti. Kiitos.

  Vastaa

  0
 3. Hyödyllinen postaus kerta kaikkiaan! Kuvat havainnollistavat asiaa hienosti. Mukava nähdä miten vähän vanhempi nainen voi meikata tyylikkäästi.Kiitos!

  Vastaa

  0
 4. Voi hyvää päivää miten hienosti olet onnistunut tuomaan mallisi kauneuden esiin! Lopputulos on ihanan naturelli ja raikas!

  Ja sitten kielipoliisista, päivää ;) Merkitsevien etunimien taivutus tuottaa välillä päänvaivaa. Minulle on opetettu aikoinaan, että yleensä on tapana "etäännyttää" erisnimi alkuperäisestä tarkoituksestaan, ja taivuttaa sitä eri tavoin, esim. Meri - Merin, Helmi- Helmin. Kuitenkin Satu taipuu yleensä Sadun, Satun kuulostaa jotenkin kömpelöltä. Jotenkin haluaisin itse taivuttaa Raita - Raitan, mutta luulenpa, että se on makuasia :)

  Naurakaa vaan, mutta välillä mua ihan rassaa, kun puhuu henkilöstä (erityisesti jos tämä on läsnä) eikä ole varma kuinka hän kenties haluaa nimensä taivutettavan...

  Vastaa

  0
  1. Heh :D

   Joo, nuo Satut ja Sadut jne on aina vähän tapauskohtaisia, kumpaankin törmää... mutta omaan korvaani d-versio kuulostaa paremmalta. Raidan kohdalla sama juttu, ja hän myös itse taivuttaa nimensä d:llä.

   Mitä Meri- ja Helmi -nimiin tulee, ne taas sitten jostain syystä kuulostaa paremmalta i:llä taivutettuina.

   Vastaa

   0
  2. Meillä on aina Satu taivutettu t:llä, eikä se, ainakaan enää, kuulosta hassulta :p Raita onkin vaikeampi: t kuulostaa tönköltä ja d särähtää erisnimessä korvaan.. Maku- ja tottumusasioita :)

   Vastaa

   0
  3. Raidalta terveisiä että hänen omaan ääntämiseensä vaikuttaa hänen omat vanhempansa jotka taivuttivat nimen d:llä. :)

   Vastaa

   0
 5. Oikein kauniilta näyttää! Onneksi meikillä voi korjata näitä pieniä kauneusvirheitä mistä me "ryppyluomet" kärsitään. Nämä on tosi mielenkiintoisia ja opettavaisia nämä muiden meikkaukset. Ammattimaista!

  Vastaa

  0
 6. Ihana, elämäniloisen näköinen ja kaunis malli sinulla! Uskomattoman hyvin sait Raidan silmistä symmetriset, kiitos paljon näistä vinkeistä. Luultavasti itselläni on samanlaiset huput tulossa :)

  Vastaa

  0
 7. Tykkään näistä postauksista, joissa meikkaat eri-ikäisiä ja -näköisiä naisia ja saat aina kauniin lopputuloksen ja meikattavan parhaat puolet esille! :)

  Ulkopuolisen meikkaajan käyttäminen tekisikin varmaan kaikille hyvää, jos saisivat yhtä hyvän meikkaajan kuin sinä! Olen nimittäin aina ihmetellyt esim. sitä, kun missit meikataan kaikki samanlailla ja häämeikkikin saattaa olla kuin oppikirjasta eikä meikattavan persoonaa huomoida ollenkaan.
  Nämä sinun meikkaukset on taas aina tehty sen mukaan ketä olet meikkaamassa ja lopputulos on juuri sitä mitä meikki parhaillaan on eli hyvien puolien korostamista.

  Vastaa

  0
 8. Todella kaunis ja onnistunut meikki! Kerrassaan ihana! Tästä huomaa miten meikkaaminen ei aina ole väri-iloittelua ja sesongin värien "pukemista" päälle, vaan voi ehostaa ja hieman fiksata kauniin luonnollisesti ja todella raikastaa ilmettä näyttämättä maalipytyltä :D pitää näyttää tämä omalle äidilleni joka vieroksuu meikkaamista koska omien sanojensa mukaan meikit on nuorille ja kauniille. Hän aina hämmentyy meikkiosastolla, ja ymmärrän kyllä, mainoskuvissa on (syystäkin kai) usein aika eeikoiset ja hyvin fotoshopatut meikit, joista on todellakin vaikea varttuneemman lähteä hahmoytamaan omaan lookiin sopivia tuotteita. Lämmin kiitos siis tästä, onnistunut ikä-ihmisen meikki!

  Vastaa

  0
 9. Todella sympaattinen ja aurinkoinen postaus! Raita näyttää niin onnelliselta viimeisessä kuvassa. :)

  Vastaa

  0
 10. Ei voi muuta sanoa, kuin että VAU! :) Melkoinen muutos. Tuo käyttämäsi kikka on tosi kätevä. Käytän sitä äitiäni meikatessa.

  Vastaa

  0
 11. Heippa!

  Näin kauneudenhoidon ammattilaisena kiitän sinua kovasti helpon ja hyvän meikkiohjeen teosta. Kiva, että otat malliksi ikääntyviäkin naisia. Itse postailin juuri omassa blogissani samasta aiheesta, osoite purkkiarmeija.blogspot.com.

  Hyvää kesänjatkoa ja intoa postauksiin. Teet todella hyvää blogia!

  Inkeri

  Vastaa

  0
  1. Kiitos paljon Inkeri! Ja olipa sinulla hyvä ja perusteellinen katsaus 6-kymppisen meikkiin! :)

   Vastaa

   0
 12. Aivan huippu! Minulla, reilu kymmenen vuotta nuorempi, on samanlaiset luomet. Äidillä on myös ja ne on kerran jo leikattukin, mutta uudelleen alkaneet " roikkua".
  Kiitos todella paljon meikkaus vinkistä, nyt on sännättävä täältä mökiltä meikki ostoksille ;)
  -päivi-

  Vastaa

  0
 13. VAU millainen vaikutus tuolla roikkuluomen meikillä! Silmät näyttävät paljon tasapainoisemmilta. Hieno! :) Mulla tuppaa joskus toisen silmän luomi roikkumaan, pitäisikin opetella meikkaamaan niinä päivinä hieman epäsymmetrisemmin ja kiinnittää huomiota tähän.

  Vastaa

  0
  1. RIP MLP :( Ei pysty tämä 80-luvun lapsi enää tuollaista ymmärtämään, miksi pitää klassikkolelu tärvellä noin..? Eihän Barbiekaan ole muuttunut puoliksi hevoseksi tai vuoheksi tai whatever.

   Vastaa

   0
 14. Oot sä kyllä todella taitava. :) Ei uskoisi, että jälkeen-kuvassa on kyseessä sama "poimusilmä". Mitä siveltimiä käytit meikkiin?

  Vastaa

  0
  1. Lienee nävertelyä nimien taivuttamisesta. Ilmeisesti osalle ihmisiä on äidinkielenopetuksessa painotettu, että nimet taipuvat vain tietyn kaavan mukaan. Minulle on opetettu, että taivutetaan niin kuin nimenhaltija haluaa. Toiset ovat asiasta tarkempia kuin toiset. Pienenä tunsin esimerkiksi Satu-nimisen tytön, joka kiukustui usein kyyneliin saakka väärästä muodosta kiljuen "minä en ole mikään SADU!"

   Vastaa

   0
  2. Öhöm, tuskin tässä on itsestäni kyse sentään, mutta pienenä olen sanonut samaa. :D Eli Satu-Satulle-Satun-Satut(jos meitä on kaksi paikalla). Nykyään olen hivenen suvaitsevaisempi, mutta edelleenkään nimeni eli ole Sadu. Onneksi moni kysyy, millä muodolla nimeni lausutaan, vastaan aina että t-kirjainhan siinä on. Ehkä tosiaan tökerön kuuloista, mutta en näe mitään syytä miksi se pitäisi d:llä sanoa. Että tosiaan, nimen haltijan toiveiden mukaan, olen itsekin törmännyt näihin länkyttäjiin, joiden mielestä nimeni pitää lausua nimenomaan muodossa "Sadun", ja sekös se vasta ärsyttääkin kun joku pyrkii pätemään ja lausuu tahallaan toisin kuin tahtoisin. Ehkä Raitakin on ilmaissut toiveensa tai sitten on vakiintunut ilman sanomisiakin? Silloin ei kellään liene asiaan mitään sanomista, ellei nyt sitten Raitaa henkilökohtaisesi tunne ja tiedä toisin. :)

   Vastaa

   0
  3. Kielifaktaa:

   "Jos etunimen taustalla on vastaava suomen kielen yleissana, nimi taipuu yleensä tuon sanan tavoin, esim. Kukka: Kukan, Kulta: Kullan, Poika: Pojan, Raita: Raidan, Satu: Sadun, Sointu: Soinnun, Säde: Säteen, Veikka: Veikan, Voitto: Voiton ja Vuokko: Vuokon.

   On etunimiä, jotka eivät taivu yleissanojen tavoin. Tällaiset etunimet on haluttu tietoisesti etäännyttää vastaavan yleissanan taivutuksesta tai sanan merkitystä ei ehkä ole ajateltukaan. Merkitystä on joskus voitu pitää myös häiritsevänä. Näitä nimiä ovat esim. Aarre: Aarren, Helmi: Helmin, Impi: Impin, Into: Inton, Lempi: Lempin, Meri: Merin, Onni: Onnin, Sini: Sinin, Suvi: Suvin, Taimi: Taimin, Tuuli: Tuulin, Veli: Velin ja Varpu: Varpun. "

   http://www.kotus.fi/?s=4418
   http://www.kotus.fi/index.phtml?s=4420

   Vastaa

   0
 15. Vau mitä meikillä voikaan saada aikaan! Osaat kyllä hommasi, sen huomaa näistä kuvista. Ei voi muuta kuin kehua ja toivoa, että pysyy itsekin noin rypyttömänä vielä tuossa iässä :)

  - hannamaria
  hannamariav.blogspot.com

  Vastaa

  0
 16. Ou Wau! Rouvastahan tuli sängen eri näköinen! Wau. Ei voi muuta sanoa. Hämmästyttävää...

  Vastaa

  0
 17. Siis sangen eri näköinen. Todella taitavasti meikattu. Huomaa, että olet oikeasti tosi taitava. En itse ainakaan pystyisi yhtään miettimään, millainen meikki jollekin toiselle ihmiselle sopii. Saati vähän vanhemmalle ihmiselle tai "erityistarpeisiin" kuten esim nuo eriparisilmät...

  Vastaa

  0
 18. Tosi kiva postaus; hienosti tehty meikki. Ja millainen iho tällä sinun mallillasi onkaan!! Todella upea <3

  Vastaa

  0
 19. Ihana makeover :) Toivottavasti Raita rohkaistui tästä meikkaamaan muulloinkin kuin juhlapäivinä! :)

  Vastaa

  0
 20. Mää niin tykkään näistä makeovereista! :) Hyvin taas huomaa kuinka melko vähäiselläkin meikillä saa aivan eri ilmeen!

  Vastaa

  0
 21. Ihana makeover! Täytyy pitää nämäkin vinkit muistissa auttamatta vielä joskus väsyneen näköisiksi muuttuvia luomiani varten :D

  Vastaa

  0
 22. Osaatko suositella mulle jotain meikkivoidetta joka sopisi rasvaiselle iholle jossa on näppyjä. Nenän ja poskien alueelta on pintakuiva. Jos joku marketti ja vähän kalliinpi. :)

  Vastaa

  0
 23. Ihana postaus ja aivan ihana malli! Minusta oli hauskaa, että Raidalla on kuvissa päällään raidallinen paita (vaikka nimen miellänkin henk.koht. enemmän kasvista kuin raidoista juontuvaksi). Kauniin meikin olet Raidalle tehnyt ja poimuluomikin hienosti vain häviää jonnekin! Kiitos minunkin puolestani, ilo oli taas lukea!

  Ainoa harmistus tulee taas siitä, miten eräät jaksavat kiinnittää huomionsa täysin epäoleellisiin juttuihin. Mutta, toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos, ei ole minulta pois, päinvastoin! ;-)

  Vastaa

  0
 24. Haha tuli vähän sellainen olo, ettei malttaisi odottaa kun on itse tuossa iässä, että pääsee testaamaan käytännössä tuota meikkiä :D
  Aivan ihanan hehkuva iho Raidalla. Pitääkö mun nyt oikeasti siirtyä YR meikkipohjiin? :D

  Vastaa

  0
  1. Pitääkö mun nyt oikeasti siirtyä YR meikkipohjiin? :D

   Heh... No ainakin tuo Pure Light on hintaluokassaan minusta tosi hyvä meikkivoide. Se muuten on suhteellisen voimakkaasti hajustettu, ihan vain tiedoksi jos satut olemaan hajusteherkkä. Tuoksu on minusta miellyttävä, mutta yllättävän voimakas.

   Vastaa

   0
 25. Hei! Kuinka pienellä ehostuksella saa paljon aikaan!
  Blogisi on lempiblogini! Voisin vaikka maksaa blogisi lukemisesta :-D

  Ihania pilkun viilaajia, onneksi ihmisillä on pienet murheet! :-)

  -Sanna

  Vastaa

  0
 26. Wau, onpa onnistunut meikki. Silmät ovat tietysti upeat mutta erityisesti kiinnitin huomoita ihoon ja siihen miten poskipuna ja meikkipohja tekevät ihosta todella kuulaan ja kauniin. Tämän kun muistaisi itsekin, suht hyväihoisena "unohdan" usein meikkipohjan ja poskipunan ja keskityn ainoastaan silmiin :)

  Vastaa

  0
 27. Virallinen taho eli Kotimaisten kielten keskus (Kotus) sanoo tällä hetkellä, että erisnimet taivutetaan kuten muutkin suomen kielen sanat eli paita - paidan, aita - aidan ja Raita - Raidan. Ihan ylemmille kommentoijille (esim. Sadulle) tiedoksi, että vaikka ennen käytettiin henkilön itse haluamaa muotoa, on Kotus myöhemmin muuttanut kantaansa niin, ettei henkilön omalla mielipiteellä tai toiveella ole enää virallisen tahon mukaan väliä.

  Vastaa

  0
 28. Paras postaus aikoihin tai ikinä. Olet niin taitava, Raita näyttää todella hyvältä! Hänestä myös välittyy todella positiivinen fiilis. Tulin hyvälle mielelle. :)

  Pidän muutenkin eniten näistä makeovereistasi. Samaa sanon kuin moni muukin: osaat totisesti ottaa huomioon ihmiset ja kasvot yksilöinä.

  Vastaa

  0
 29. Mahtava makeover! Niinkuin mainittukin, upeasti onnistuit häivyttämään roikkuluomen ja tasapainottamaan silmät. Mutta erityisesti huomioni kiinnitti kuva, jossa mallillasi on otsatukka vedetty taakse pannalla. Kerrassaan toimiva look hänelle!

  Kiitos vielä kun teet näitä makeover-juttuja käyttäen vaihtelevia malleja. Jatka samaa rataa :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)