18.05.2013

Gironasta ja turbulenssista

Girona on tuttu monelle ainoastaan Ryanairin pääasiallisena Barcelonan lentokenttänä. Harva vaivautuu kaupunkiin edes pysähtymään, vaan lastautuu suoraan Barcelonan bussiin ja lähinnä harmittelee sitä että joutuu istumaan vielä 70 minuuttia ennenkuin pääsee varsinaiseen määränpäähänsä.

Girona1

Jos vain loman pituus antaa myöten, Gironalle kannattaisi kuitenkin ehdottomasti suoda päivä tai pari!

Kyseessä on nimittäin erittäin kaunis historiallinen kaupunki. Jos pidät linnoituksista, monumentaalisista vanhoista katedraaleista, kuvauksellisista joenrantanäkymistä  ja kapeista, tunnelmallisista pikku kaduista tulet ihastumaan Gironaan.

Girona4

Girona5

Girona6

Girona8

Vierailuni aikaan Gironassa oli juuri meneillään suosittu vuotuinen Temps de Flors -festivaali, jonka aikana linnoitusta ympäröivän vanhan kaupungin kadut täyttyvät kukkiin liittyvistä taideteoksista. Taidetta on kaikkialla mitä eriskummallisimmissa paikoissa - vanhojen palatsien portaikoissa, piilossa sisäpihoilla, linnan raunoiden keskellä,  kadun päällä roikkumassa, talojen seinillä... Taideteosten bongailuun jaetaan kaupungilla numeroituja karttoja. Mukaan mahtuu myös perinteisiä istutuksia, mutta suurin osa teoksista on mitä kekseliäimpiä installaatioita joiden yhteys kukkiin ei aina edes selvinnyt... Tosi kiinnostavaa! Jos siis satut Barcelonaan toukokuun keskivaiheilla, älä missaa Gironan Kukkaisviikkoa.

Girona_kukkaistytto

"Gironan kukkaistyttö" :D Pakko oli julkaista tämä Luisin ikuistama upea kuva minusta poseeraamassa taideteoksessa. Aina ei voi näyttää hyvältä...! ^_^

Girona9

Girona10

Girona2

Girona7

Päivä Gironassa oli mitä mukavin päätös Espanjan lomalleni. Koko viikko oli niin ihana ja tunsin itseni niin rauhalliseksi ja onnelliseksi  että aloin taas tapani mukaan pelätä että kohta täytyy tapahtua jotain ikävää. Koska ei vain muka voi olla näin pitkään näin hyvä, iloinen ja tasapainoinen olo. (Ihan totaalinen vastakohta vain kahta kuukautta aiemmin vallinneeseen tilanteeseen. Sanonpahan muuten tähän väliin nopeasti, että vaikka jokunen lukija tuntui paheksuvankin tapaani käyttää blogiani jonain julkisena terapia-alustana, niin asiasta avautuminen ja naurettavien epävarmuuksieni julkituominen yllättäen auttoi. Kirjoituksen jälkeisistä viikoista lähti nimittäin tasainen helpotuksen tunne ja nousujohdanne! :))

No, se "jokin ikävä" tuli sitten onneksi niinkin hetkellisessä ja väliaikaisessa muodossa kuin Rajuimmassa Turbulenssissa Mitä Olen Koskaan Lennolla Kokenut. Olin nuorempana tosi lentopelkoinen ja puristin penkkiä rystyset valkoisina jokaisen nousun ja laskun aikana, mutta vanhemmiten hermostun vain turbulenssin aikana. Mitään hurjan voimakkaita rytinöitä ei ole lennoilleni koskaan aiemmin sattunut, mutta nyt Girona-Västerås -lennon ensimmäiset 30 minuuttia olivat sellaista heittelehdintää ja rytkettä että ihmiset (minä mukaanluettuna) huusivat ääneen. Kone poukkoili ja keikkui niin että oli oikeasti pidettävä kiinni käsinojista etteivät kädet olisi sinkoilleet mukana. Täytyy sanoa että oikeasti pelotti. Outoa oli se, etteivät Ryanairin kuskit vaivautuneet tekemään asiasta mitään kuulutusta. Yleensähän kipparit ilmoittavat kun lähestytään mahdollista turbulenssi-aluetta että matkustajat osaavat varautua eivätkä säikähdä - ja ennen kaikkea pysyvät paikoillaan.

Turbulenssi

Kun turvavyön merkkivalo vihdoin sammui, minä ja muutama muu nousimme samantien ja syöksyimme koneen perälle ostamaan hermolääkettä = alkoholia! :D (Ehkä Ryanairin kipparit ohjaavat tarkoituksella pahaan sivutuuleen niin firma saa lisää rahaa myydystä alkoholista? :p) On se kyllä hassua miten 18 cl punaviiniä voi muuttaa tärisevän ja hikoilevan kehon muutamassa kymmenessä minuutissa rennoksi. Seuraavien töyssyjen tullessa ei sydän enää hypännytkään kurkkuun. Ei ihmekään että jotkut lentopelkoiset vetävät aina drinkit naamaan ennen koneeseen tuloa.

Eilisellä lennolla mietin, pitäisikö minunkin alkaa toimia näin ihan vain ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä...

Onko lukijoiden joukossa lentopelkoisia? Miten te selviätte turbulenssista tai valmistaudutte lennolle? Jos jollain on jakaa jotain alkoholia välittömämpiä kikkakolmosia (sitä viiniä kun ei pääse tilaamaan ennenkuin töyssytys on ohi ja kroppa jo ihan sekaisin....) niin  niitä otetaan mielenkiinnolla vastaan. Ja huom: tällä kirjoituksella en kannusta ketään hoitamaan lentopelkoaan alkoholilla. ;)

37 comments on “Gironasta ja turbulenssista”

  1. No jos ihan tarkkoja ollaan, niin turbulenssi (tai turbulenttinen pyörre/virtaus) on aineen kolmiulotteista heilahtelua ajan suhteen. Lentokoneessa turbulenssina kuuluttevat olosuhteet, ovat kuitenkin useimmiten ilmamassojen lämpötilaerojen aiheuttamista nousevista ja laskevista ilmavirtauksista. Laminaarin virtauksen aiheuttama vastus (lentokoneen siiven) nostovoiman synnyttämiseksi on turbulenttista virtausta pienempi, mutta laminaari virtaus irtoaa koneen siivestä turbulenttista virtausta aikaisemmin. Tämä aiheuttaa sakkaukseen. Tästä syystä virtaus pyritään muuttamaan turbulenttiseksi, jolloin nostovoimaa kyetään synnyttämään vielä suurilla tai erittäin suurilla kohtauskulmilla (vapaan virtauksen ja siiven profiilin jänteen välinen kulma). Samaa ilmiötä hyödynnetään esimerkiksi golfpallon pinnassa, joka on siis röpelöinen. Eikä sileä. Myös tupakan päästä nouseva savu muuttuu turbulenttiseksi siinä kohdassa, missä savupatsas 'hajoaa'. Näin.

    Vastaa

    0
  2. Gironassa myös vuonna 2013 maailman parhaaksi ravintolaksi valittu El Celler de Can Roca :)

    Vastaa

    0
    1. Joo, Luis mainitsikin tuosta :) Ehdotti että varataan nyt pöytä niin sitten kahden vuoden päästä, kun pääsisimme syömään, niin olisimme ehkä saaneet säästettyä menuun rahaakin :D

      Vastaa

      0
  3. Huhtikuussa Tampere-Malaga välillä tai no tarkemmin ihan Malagan lähellä oli kans niin mahdotonta turbulenssia (mitä lie virallisesti :D) että puristin käsinojia rystyset valkoisina. Mulla on tosi kova lentopelko enkä yleensä sitä voi näyttää, lapseni ovat lähes aina mukana matkustaessa. Luojan kiitos keväällä oltiin ilman lapsia reissussa ja sain pelätä ihan rauhassa. Tuolloin näytti, että kone kallistui sivuttain tosi reippaasti, mun ikkuna oli paljon, paljon korkeammalla kuin käytävän toisella puolen. Olihan sen pelottaavaa katsoa miten siipi nousee ylemmäs ja ylemmäs ja vastaavasti toinen siipi jää alemmas. Hyi.
    Aika usein Malagaan laskeuduttaessa kuulutetaan, että on tulossa Rouhg landing, mutta vaikka sinne kuinka lentää, niin en minä ainkaan tuohon totu.

    Vastaa

    0
  4. Luin jostain, että nämä turbulenssit vain kovenevat jatkossa ilmastomuutoksen myötä.Muutaman kokeneena välttelen lentämistä.

    Vastaa

    0
  5. Joo-o, en sano mitään kyseisen firman koneista... Ja Mr. K; en ymmärtänyt tuosta pätkääkään :D :D Mut ei kai mun tarttekaan *virn*
    Sen sijaan laitan Sannille kysymyksen; tuossa kaviaarilakkauksessa sinulla on Viva la Divan kromin värinen kynsilakka. Muistatko sen värin numeron? Yritin Nellysta katsella tuota väriä mutta mikään ei näyttänyt samalta.

    Vastaa

    0
    1. En valitettavasti muista numeroa, enkä pysty sitä tarkistamaankaan ennenkuin 27.5. kun olen taas samassa osoitteessa lakan kanssa. :)

      Vastaa

      0
  6. AINA ennen lentoa kaksi konjakkia naamariin jo kentällä. Se riittää nousuhikoiluun ja -huippaukseen, mitä siis itselläni lennon aikana tulee. Inhoan eniten juuri nousuja. Jos tulee turbulenssia lennon aikana, niin äkkiä pari konkkua lisää, jos ehtii...joskus voi olla hyvä tilata ne pari pikkupulloa varastoon varmuuden vuoksi. Saahan ne kantaa sieltä uloskin, jos ei tule tarvetta juoda.
    Ajoittain on ollut hämmentäviä tilanteita, kun ulkomailla ei lentokentillä ole baarissa lainkaan konjakkia/ brandya. Kun olet tottunut siihen AINA ennen lentoa, yhtäkkiä voi olla vaikea olla, jos ei saakaan "normaalia annosta". Olen joutunut joskus siis tyytymään vodkaan (ei lainkaan sama vaikutus) tai mennyt yksinkertaisesti tax freestä ostamaan pikkupullon kultajuomaa, ottanut pois turvapussista ja juonut kahvikupista. Happy landings!

    Vastaa

    0
    1. Olen joutunut joskus siis tyytymään vodkaan (ei lainkaan sama vaikutus)

      Mielenkiintoista, siis tuo että vodkalla on eri vaikutus kuin konjakilla. Mä olen siis ihminen joka ei ymmärrä juurikaan eri alkoholijuomien päälle, mä aina ajattelen että vain prosentilla on väliä. :) Eikös konjakissa ja vodkassa ole suunnilleen samansuuruinen alkoholiprosentti?

      Vastaa

      0
  7. Toisaalta, matkustaessa kannattaa turvallisuussyistä olla mahdollisimman terävässä kunnossa, ei siis pahoinvointilääkkeen tai alkoholin pehmentämä. Jos jotain sattuu, niin olen mieluiten selvinpäin pystyäkseni reagoimaan järjellisesti, esim. etsimään hätäuloskäytävää rysäyksen jälkeen.
    Ja ei, en ole lentopelkoinen enkä pelkää kuollakseni, että jotain ikävää sattuu. Useita kertoja lentäneenä tiedän lentomatkustamisen olevan turvallisimpia liikennemuotoja. Mutta: koska lento-onnettomuuksia voi sattua, olen realisti ja tajuan alkoholin vähentävän olennaisesti selviämisen mahdollisuuksiani. Suurin osa onnettomuuksia kun on sellaisia, joissa ripeällä toiminnalla on suuri merkitys henkiinjäämisen maksimoimiseksi.
    Haluan mahdollisessa kriisissä olla tajuissani, en huppeluksissa :)

    Vastaa

    0
    1. Haluan mahdollisessa kriisissä olla tajuissani, en huppeluksissa :)

      Tämä on myös toki erittäin viisasta! :) Mä katson myöskin itse olevani ihan normaalissa reaktiotilassa yhden 18 senttilitran viinipullon jälkeen. Mihinkään kunnon juopumustilaan en kyllä koskaan itseäni lennolla vetäisi.

      Vastaa

      0
    2. pelkään lentämistä, mutta olen myös mieluummin koneessa selvin päin koska siellä on joka tapauksessa riittävän epämukavaa ilman nurkan takana vaanivaa laskuhumalaakin :D. en tosin usko, että skarppiustilalla on mitään vaikutusta jos rysähtää, harvemmin niistä onnettomuuksista tarvitsee kuitenkaan jäädä jälkipolville kertomaan :|...

      Vastaa

      0
  8. Hih, mun mies ei suostu koneeseen kuin viskin voimin. En siis osaa neuvoa muuta turbulenssia ajatellen...

    Vastaa

    0
  9. Mä suosittelen harkitsemaan lentämisestä luopumista kokonaan. Muitakin vaihtoehtoja matkustamiseen on. Interrail-matka Euroopassa alkaa jo kotikaupungin juna-asemalta eikä junassa käytetty aika tunnu hukkaan menevältä kuten lentokentän jonoissa käytetty. Junassa myös kohtaa hieman vaihtelevempia maisemia kuin lentokoneessa. Aina ei myöskään tarvi matkustaa kauas jos aika ei junalla matkustamiseen riitä :)

    Vastaa

    0
    1. Mä siis tosiaankin matkustaisin paljon mieluummin junilla ja laivoilla! :) Reilikokemusta on ja rakastan sitä rentouttavaa kolketta.... Valitettavasti rahat vain ei riitä junalla liikkumiseen. :/ Lentokone on jo kauan ollut halvin tapa matkustaa ulkomaille, harmikseni.

      Vastaa

      0
  10. Haha voi ei! :D Siis ihan kamalaa, mutta nauroin ratketakseni sun jutuille, ja erityisesti Mr. K:n selitykselle! :D Täytyy sanoa, että näin teekkarinakin en voi ihan käsittää "aineen kolmiulotteista heilahtelua ajan suhteen", koska tällöinhän aineella olisi mahdollisuus matkustaa ajassa taaksepäin? O_o Mut whateva, ei oo niin tarkkaa! :D Ihana toi sun kukkaistyttö-kuva! ^__^

    En oikeastaan pelkää lentämistä yhtään, mutta mä yleensä pyrin nukkumaan koneessa, koska silloin ei tarvii stressaa tai miettii mitää! Yritän kans nukkuu, kun oon esim. kasvohoidossa ja kosmetologi puristelee mustapäitä. :D Taattu toimivuus, ei satu läheskään niin paljoa! :D Tosin pyydän sit aina viereisen ihmisen herättää mut ruokaa varten, koska muuten tulee tosi äree olo. Paitsi, jos se ihminen on pelottavan ja epämääräsen näkönen... Sillon en tosin uskalla nukkuukaan... Nukahtamiseen auttaa toki korvatulpat, jotka on mulle ihan must koneessa. Varsinkin laskuissa mua sattuu korviin _aina_ niin paljon, että haluisin vaan itkee ja kiljuu ja vaikka syödä oikean käteni mielummin. :P

    Vastaa

    0
    1. mä yleensä pyrin nukkumaan koneessa, koska silloin ei tarvii stressaa tai miettii mitää!

      Whoa, miten sä pystyt nukkumaan jos kone tärisee ja heittelehtii...? Tai siis etkö heräää jos kone joutuu turbulenssiin? Mä herään pienestäkin ilmakuopasta tai poikkeavasta äänestä. Moottorin äänen kuunteleminen on muuten tosi hermostuttavaa... Tiedän että koneen äänien kuuluukin muuttua eri lentovaiheiden aikana mutta silti höristän korviani huolestuneena aina kun pörinä vaimenee tai voimistuu.... :p

      Varsinkin laskuissa mua sattuu korviin _aina_ niin paljon, että haluisin vaan itkee ja kiljuu

      Mulla oli kanssa sama homma penskana, mutta sitten mun korvakäytävät vissiin jotenkin laajeni tai mitä ihmettä sitten tapahtuikaan mutta vanhemmalla iällä kivut ja korvien lukkoon menot lakkasivat kokonaan. Muistan kun ekan lennon (joka muuten oli Lontooseen kun olin 9 :)) jälkeen korvat oli osittain lukossa varmaan viikon...! Ihan kauheaa.

      Vastaa

      0
  11. Korviin sattuminen loppui kun kuulin seuraavan konstin:
    Puolta tuntia ennen koneen lähtöä ja pitkillä lennoilla myös ennen laskeutumista suolaliuosnenätippoja (saa apteekista) nenään. En tiedä mikä siinä on, mutta korvat pysyy auki koko matkan ja kivut poissa.

    Vastaa

    0
  12. Onpa tosi kauniin näköinen paikka tuo Girona. Ja tosi mukava muutenkin taas saada matkakuvia :)

    Mitä tohon lentämiseen tulee, niin mullakin oli jossain vaiheessa melko paha lentopelko, mutta nyt se on laantunut sellaseen lievään jännittämiseen. Mutta, en ole joutunut tosi pahoihin turbulensseihin (tärinä ilman pahoja heittelyitä vielä menettelee) tai myrskyyn lentämään, ja todennäköisesti jos joskus sellaseen osun niin mun lentämiset jää kyllä siihen... (täytyy toivoa että se on tulomatka etten joudu kävelemään kotiin :D) Joo, en siis hirveesti tykkää lentää mutta muutama paikka täytyis vielä nähdä, ja esim. Uuteen Seelantiin on melko paha lähtee mitenkään muuten kuin lentämällä :D

    Vastaa

    0
    1. "Rescue Remedy is a combination of five of the original Bach Flower Remedies which are especially beneficial when you find yourself in traumatic situations, such as, stress, emergencies, after getting bad news, before an exam or job interview and all other kind of situations where we suddenly lose balance mentally. The Remedies quickly get us back in our normal balance so that we calmly can deal with any situation."

      :D Oho.... kuulostaa jonkinlaiselta uskomustuotteelta.... Siis sellaiselta jossa apu voi tulla siitä että tuotteen käyttäjä vahvasti uskoo sen auttavan..? Eikös monet ole tätä mieltä homeopaattisista lääkkeistä...? Itse en ole muodostanut homeopatiasta mielipidettä suuntaan tai toiseen, mutta kiinnostavaltahan tällaiset tuotteet kuulostavat...

      Vastaa

      0
    2. Moi,

      Olen käyttänyt kyseistä Rescue remedy tippoja jo vuosia lentopelkooni. Ensimmäisen kerran ostin mukaani Australiasta palatessani Suomeen vuosia sitten. Menomatka ausseihin oli silloin sen verran turbulenssia myrskyssä että paluu suomeen pelotti hirveästi. Tuotetta opastettiin laittamaan 4 tippaa pipetillä kielen alle. Sydneyn lentokentällä otin yliannostuksen ja en noin viiteen minuttiin pystynyt lopettamaan nauramista/hihittämistä. Sen jälkeen en ole yliannostusta ottanut, mutta yleensä tipautuan muutaman tipan kielen alle juuri ennen kuin kone lähtee ja voin kertoa että tämä todellakin rentouttaa vähäksi aikaa ja nousut ja laskut eivät ole läheskään niin kammottavia. Lisäksi olen käyttänyt inkivääri tabletteja joita myös ostin ison paketin ausseista mukaan, suomesta en ole löytänyt näitä (maistuvat kamalalle mutta auttavat). Syynä se että reagoin aina jännittämiseen vatsallani ja tämä tuote poistaa sen vatsassa perhosia tunteen. Rescue Remedy tippoja löytyy Helsingin Kampin Ruohojuuresta ja niitä on myös jopa pienille lapsille esim. nukkumisongelmiin. Nykyään lentopelkoni on nousun ja laskun lievää jännittämistä, enemmän pelkään ehkä myös juuri tuota turbulenssia.

      Vastaa

      0
  13. Olin eilen lentokoneessa ja pelkään lentämistä myöskin. Kuuntelen ääniä ja epäilen aina pahinta :) Turbulenssi on aina ikävää, mutta eilinen ja viikon takainen lento oli tasaisin ikinä, siitä huolimatta saan koko ajan keskittää ajatukseni johonkin muuhun. Nukkuminen lennon aikana on parasta lääkettä, mutta pelokkaana se harvoin onnistuu. Joskus olen ottanut lasin viiniä, joka kyllä rentouttaa, mutta ei se vie pois sitä jatkuvaa epämiellyttävää tunnetta. Olo on mitä kiitollisin kun pääsee koneesta pois!

    Luulen, että helpoin tie siedettävään lentomatkaan olisi pyytää jokin rauhoittava lääke ihan lääkäriltä, jos ei tuollaiset kevyemmät luontaistuotteet tai alkoholi riitä. Ei siinä ole mitään pahaa :) Teen työtä, jossa joudun kohtaamaan pelokkaita ihmisiä ja joskus se lääke on vaan ainoa millä tutkimuksen tekeminen onnistuu, eikä se ole mikään tuomittava tai kauhea asia ottaa rauhoittavaa..

    Vastaa

    0
  14. Kommentti ei liity lentopelkoon, vaan itse aiheeseen eli olipa mielenkiintoinen postaus tuosta "pesuainetehtaasta"! Näitä juttuja on minusta todella, todella mielenkiintoista lukea. Pääsee salaa kuikkimaan mistä ne kodin joka hyllyt täyttävät purkit ja purnukat tulevat. Todella paljon kiitoksia, että olet tehnyt näitä tutustumismatkoja jo niin monta ja ulkomailta asti olen saanut lukea tuotteiden prosesseja kuluttajille! Ja Dermosilin suurkuluttajana erityisesti mieleeni jäi retkesi heidän firmaansa.
    Ja tätä juttua lukiessani tuli vahvasti mieleen shampoon työllistävä vaikutus kotimaassamme ;) Eli jo osin suomalaisten tuotteiden suosiminen kannattaisi jo siinä mielessä, että siitä saa joku kotikatujen tallaaja voita leivälle. Vaikka raaka-aineet tulisivatkin ulkomailta..

    Näitä juttuja lisää ja toiveena olisi myös postaus kotimaisiin kauneudenhoitotuotteisiin liittyen. Siis semmosiin joista sulla on asiantuntevaa kokemustasi. Kuinka suurelta osin esim. kosmetiikka voi edes olla kotimaista? Ei ole tietoa minulla, onko sinulla?

    Kiitos ihanasta blogistasi, jota olen nyt kaksi vuotta onnelisen rutiininomaisesti lukenut! Olet suosikkini!

    T. Alma

    Vastaa

    0
    1. Moi Alma! :)

      Kiitos ilahduttavasta kommentistasi! :) Siirsin sen muuten tuonne Sim-artikkelin kommenttiboksiin, jonne olit sen varmaankin tarkoittanut. :)

      Kuinka suurelta osin esim. kosmetiikka voi edes olla kotimaista? Ei ole tietoa minulla, onko sinulla?

      Tarkoitatko sitä, että kuinka suurelta osin raaka-aineet ovat kotimaisia? Sillä kotimaisia kosmetiikkafirmojahan kyllä löytyy. :) Kuitenkin kaikki ne valmistajat, joiden kanssa olen jutellut, kertovat että osa (varmaankin suurin osa) raaka-aineista ostetaan ulkomailta. En usko, että Suomessa kertakaikkiaan pystytään valmistamaan kaikkia niitä ainesosia mitä kosmetiikkaan tarvitaan. Meillähän ei ole täällä luonnostaan mm. kookos- tai palmuöljyä, eksoottisia hedelmiä, suuria ruusuviljelmiä tai lukuisia muitakaan kasveja.

      Vastaa

      0
  15. Voihan Girona sentään! :) Asun sieltä alle tunnin ajomatkan päässä ja en koskaan ole käynyt tutustumassa tuohon noin ihanan näköiseen kaupunkiin, isossa kauppakeskuksessa vain olen siinä liepeillä piipahtanut. Niin se vaan on, kun on matkalla, käy katsomassa kaikkia nähtävyyksiä ja ihania kaupunkeja, sitten kun asuu paikan päällä, sitä vain on ja möllöttää! Toivottavasti lomasi oli turbulenssista huolimatta onnistunut!

    Sun Mufe-yhteistyöhösi liittyen kysäisisin vähän tuotetietoja Mufen meikkivoiteista, jos osaisit vaikka vastata. Saan Mufea täältä ostettua Suomea paljon edullisemmin, mutta on ostettava netistä kun lähin myyvä liike on turhan kaukana. Kumpakohan meikkivoide HD vai Face&Body on kevyempää? Ihoni on kuivahko, joten ihan kuivan ihon kamaakaan ei saisi olla. Entä HD primeri, se vihertävä, toimiiko se sinusta oikeasti vai onko vain sanahelinää? Netistä olen paljon lueskellut kommentteja puolesta ja vastaan, osa sanoo, ettei siitä ole juurikaan mitään hyötyä.

    Ja vielä nettiostajan ikuisuus ongelma: liian tummat meikkivoiteet! Kannattaako ostaa vaalentamista varten just sama voide vaan vaaleana versiona, vai kelpaisikohan joku vaalea puteli halvempaa merkkiä? Kärsiiköhän meikkivoiteen koostumus jos laatua miksaa halpiksella? Käytössä nyt Guerlain Lingerie de Peau, joka on ah niin ihana, mutta päiväkäyttöön ainakin turhan tumma.

    Kiitos ihanasta blogista!

    Vastaa

    0
    1. Kumpikohan meikkivoide HD vai Face&Body on kevyempää?

      Face & Body, siitä on 80% vettä! (Jos nyt luvun ihan oikein muistan ;))

      HD ei oikein sovi kuivalle iholle, se voi tuoda pintakuivuutta esiin. Tämä demonstroitiin meille konkreettisesti MUFEn kurssilla. Face & Body ei ole yhtä peittävää, mutta sopii koostumuksensa puolesta iholle, jossa on sekä kuivuutta että kiiltoa. Voisi sanoa, että kaikille ihotyypeille (niin kauan kun ei kaivata paljon peittoa).

      Entä HD primeri, se vihertävä, toimiiko se sinusta oikeasti vai onko vain sanahelinää?

      Itse en ole tuotetta kokeillut omalle (tai kenenkään muunkaan) iholle, mutta kurssilla näin Juliuksen häivyttävän oman naamansa punoituksen tuotteella tosi tehokkaasti. Hän vielä kommentoi pigmenttiä olevan sen verran runsaasti, että häivyttäessä vain pientä punoitusta kannattaa Green Primer sekoittaa läpinäkyvään primeriin ettei tulos ole liian vihreä. Mutta joo, mulla on vain tämä yksi visuaalinen kokemus. :) Juliuksen naamasta punoitus taittui oikeasti todella hyvin.

      Kannattaako ostaa vaalentamista varten just sama voide vaan vaaleana versiona, vai kelpaisikohan joku vaalea puteli halvempaa merkkiä?

      Mä en ehkä sekoittelisi eri merkkisiä meikkivoiteita.... Kokeilemallahan tietysti selviää, toimivatko ne yhdessä, mutta koostumus voi kärsiä. Kahden eri merkin sekoittaminen vaikuttaa merkittävästi meikkivoiteen ominaisuuksiin, jos esim. sekoitat Diorin Forever -meikkivoiteeseen jotain muuta meikkivoidetta, niin "Franken-meikkivoiteesi" ei varmastikaan sisällä enää Foreverin teknologiaa (kestävyys + kosteutus + talin imu jne). Epäilemättä saat Franken-voiteella jonkinlaisen meikkipohjan, ehkäpä jopa oikein hyvänkin, mutta tulos voi myös olla valju versio alkuperäisestä Hyvästä Meikkivoiteesta. Esim. Foreverin tapauksessa (jonka nyt siis vedin tähän vain ihan esimerkkinä, minulla ei ole mitään erityissuhdetta Foreveriin ;)) tuloksena saattaisi olla meikkipohja joka ei kestä vaan sulaa iholle.

      Tällaisia mietteitä :)

      Ja hei nyt - järjestähän itsesi pian Gironaan! ^_^

      Vastaa

      0
  16. Isot kiitokset näistä. Täytyy pistää face&body hankintalistalle ja harkita sitä primeriakin.

    Pitää koittaa jostain kaivaa tuo Lingerienkin vaalea versio. Täältä vain on vaikeaa löytää vaaleita sävyjä, paikalliset kun ovat väritykseltään tummempia ja tuuria on, jos löytää jostain meikkivoiteesta niinkin vaalean kuin 02 sävyn. Ehkä ristiretki Sephoraan olisi nyt paikallaan.

    Vastaa

    0
  17. Lentäessämme lentopelkoisen ystäväni kanssa Teneriffalle hänellä oli mukanaan jotain luontaistuotekaupasta ostettua ''rauhoittavaa''. En kuollaksenikaan muista tuotteen nimeä, mutta matka sujui mukavasti minun istuessa ikkunapaikalla, hän ei kuulemma pystynyt katselemaan lainkaan edes ulos :D

    Itse en ole koko lentohommasta moksiskaan, ja pieni turbulenssi tuntuu oikeastaan vaan hauskalta :D kerran jouduin melko kovaan turbulenssiin Vancouverin lennolla, juuri kun olin aikeissa syödä! Siinä sitten pitelin tarjotintani juomien loiskuessa pitkin pöytää, huoh :D

    Vastaa

    0
  18. Moi!
    Kaunis paikka tuo Girona. Jotenkin "italialaisen näköinen" :). Palasin myös lauantaina Espanjasta. Olimme ensin viikon Barcelonassa ja sitten viisi päivää Madridissa. Kiitos muuten vinkeistä, joita kyselin Pariisi -postauksen yhteydessä. Tuollainen pienempi kaupunki olisi voinut sopia "paremmin" toisen viikon lomakohteeksi, koska nyt olimme ihan uuvuksissa kotiin päästyämme ;). Isoissa kaupungeissa kun tulee käveltyä aina todella paljon, vaikka kuinka suunnittelisi ottavansa rennosti.

    Lauantaina oli aika viileä ja sateinen keli Madridissa ja pelkäsin hieman etukäteen lentoa (olen aika lentopelkoinen). Onneksi lennon aikan ei tullut kuin kerran lievää turbolenssia=tärinää :). Itselläni lentopelko johtuu varmaan eräästä töyssyisestä lennosta sekä mielikuvituksestani. Tapoihini kuuluu ottaa viskipaukku ennen lentoa :) ja lukea jotain sekä pitää matkakumppania kädestä kiinni nousun ajan. Nousu on mielestäni ehdottomasti lennon inhottavin osuus (turbolenssin lisäksi). Lentopelkoni on sitä luokkaa, että en uskalla lähteä yksin matkalle (tai sitten pitäisi ottaa mukaan joku tekokäsi, jota puristaa).
    Käytän lennolla myös akupunktiorannekkeita, jotka auttavat matkapahoinvointiin. Lentäminen kun tuntuu fyysisestikin epämukavalta. Pyrin myös tekemään kerralla pitemmän reissun, jotta näen samalla lentämisellä enemmän.

    Vastaa

    0
  19. Paras neuvo tähän on kyllä se, että hakee lääkäristä miedot rauhoittavat sekä betasalpaajat. Ensin mainittu poistaa huolestuneisuuden tunnetta, jälkimmäinen fyysisiä reaktoita, kuten sykkeen nousua ja vapinaa. Itse hermostun vielä enemmän kun syke nousee, tärisee, sitten alankin jo haukkoa henkeä, mikä vain lisää sykkeen kiihtymistä jne. Minulla siis lentämisessä ahdistaa suljettu paikka. Kärvistelin jonkin aikaa alkoholilla, mutta loppujen lopuksi alkoholi voi myös pahentaa oireita, ja pitkillä lennoilla ei voi olla koko aikaa ryyppäämässä ilman että tulee joko laskuhumalaan tai liian känniin. Miedot rauhoittavat eivät alenna toimintakykyä tai järjen valoa kuten alkoholi, ja työmatkalla nyt ei viitsi perille päästyä tuoksahtaa viiniltä :)

    Häpeän tässä korkeintaan sitä, etten jo paljon aiemmin yksinkertaisesti kertonut ongelmastani lääkärille ja pyytänyt niitä rauhoittavia.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat