17.03.2013

Vinkki: miten hyödyntää kuivahtaneet puhdistusliinat?

Tämä voi nyt olla ihan "Daa?" -vinkki, mutta ajattelinpa kuitenkin jakaa sen täällä. :)

Löysin kylppäriä siivotessani pinon vanhoja kosteus- ja puhdistusliinoja kasvoille. Vanhimman parasta ennen -päiväys oli ollut jo 2010...! Minähän en normaalisti käytä tällaista puhdistustyyliä lainkaan, ja hankin näitä liinoja ainoastaan retkeilytarkoitusta varten. Näköjään olen viime vuosina aina ostanut uuden pakkauksen tutkimatta, löytyykö kaapeista jo vanhoja avattuja. Nyt näitä avattuja pakkauksia löytyi eri jemmoista yhteensä viisi. Osan sisältö on jo totaalisesti kuivahtanut.

Puhdistusliinat

Olin jo heittämässä niitä pois, kun keksin että hyvinhän näitä voi käyttää kuivinakin.

Pyyhin yleensä kasvonaamiot iholta kevyesti kostutetulla froteepyyhkeellä, nyt käytän näitä. Naamiot on minusta aina miellyttävämpi poistaa pyyhkeellä kuin vedellä huuhtelemalla, kosteusnaamiostakin jää enemmän vaikuttavia aineita ihoon. Ylimääräinen vedellä huuhtelu kuivattaa aina ihoa.

Ja meikinpoistoonhan nämä kelpaavat edelleenkin vanulappujen asemasta emulsiomaisen putsarin kanssa. :)

Vanulaput

Ja vielä yksi uudelleenkäyttövinkki, vaikka tämä on varmasti monen mielestä jo aika hooceetä... ^_^ Säästän aina kasvoveden levitykseen käyttämäni vanulapun seuraavaan iltaan, jolloin käytän sen silmämeikin poistoon. :D Kasvovesihän haihtuu vanulapusta kokonaan ja lappu on vielä aivan käyttökelpoinen tanakamman meikin poistoon.

Ymmärrän, että vanulaput ovat halpoja eikä kenenkään varmasti tarvitse niitä uudelleenkäyttää. Minulle vain on jäänyt tällainen tapa enkä osaa siitä luopuakaan. :)

0 comments on “Vinkki: miten hyödyntää kuivahtaneet puhdistusliinat?”

  1. Mä oon käyttänyt kuivahtaneita puhdistusliinoja kynsilakan poistoon kun vanulaput on ollu loppu! :D Toimii siinäkin.

    Vastaa

    0
  2. Kasvovesi ja neste ylipäätään kyllä haihtuu pumpulista, mutta pöpöt ja likäjämät jäävät... kannattaa miettiä, haluaako niitä jämiä silmiinsä. :)

    Vastaa

    0
    1. mutta pöpöt ja likäjämät jäävät…

      Noo, ei siihen vanulappuun niin hurjasti mitään likaa jää, kun kasvot on jo puhdistettu! ^_^ Kasvovesihän on vain viimeistely. Mutta nojoo, meikäläinenhän ei tunnetusti ole mikään hygieniafriikki. :) Nimimerkillä "Käytän samaa ripsariakin iloisesti vaikka yli vuoden" ;)

      Vastaa

      0
  3. itse suihkautan kuivahtaneisiin puhdistusliinoihin suihkepullolla vettä ennen käyttöä, good as new ;).

    Vastaa

    0
  4. Mä keksin eilen myös yhden penninvenytysvinkin. En ollut aiemmin hiffannut että käyttämäni Dermosilin puhdistusvaahdon pullot ovat uudelleentäytettäviä. Pesin tyhjentyneen pullon ja täytin n. puolet vettä, puolet käsisaippuaa. Nyt käsisaippuaa kuluu puolet vähemmän, mikä on mukavaa minulle lähinnä siksi, että käytän käsien pesuun ainoastaan Lemon Juice & Glyserine Lime-saippuaa, jota ei saa läheskään kaikista kaupoista. Toimii varmaan myös suihkugeelillä ja sampoolla (tosin jos pesee hiuksiaan harvoin, voi sampoo olla vähän turhan laimeaa).

    Vastaa

    0
  5. Eeeiiiiii Sanni, kohta saat sponsoriksi jonkun vanulappu firman :) vähän nauratti tuo vanulappujen säästely, tunnen itseni ihan tuhlariksi kun mulla kuluu ihan älyttömästi vanulappuja mutta en tykkää säästellä niitä :D vaikka mun mielestä niitä voi ihan hyvin käyttää silmämeikin poistoon, ei tuo paha juttu ole pöpöjen kannalta.

    Vastaa

    0
  6. Kiitos tästä, arvaa vaan kuinka paljon täältä löytyy kuivahtaneita liinoja? Niitä kun ei tule käyttäneeksi kuin mökillä, pari kertaa vuodessa. :)

    Vastaa

    0
    1. Minä pyyhin niillä pölyjä, hiukan kostutan. Ja muuhunkin siivoamiseen.

      Vastaa

      0
  7. Mä oon aina heittäny kuivaneet puhdistusliinat roskiin, enkä ees ajatellu et niitä vois käyttää eritavalla uudelleen. Tosi hyvä vinkki, kiitos. :)

    Vastaa

    0
  8. Mä kostutan uudelleen vedellä nuo puhdistusliinat ja käytän alkuperäiseen tarkoitukseen :)

    Vastaa

    0
  9. Minä olen leikellyt venähtäneen t-paitani pyöreiksi lapuiksi, joita käytän vanulappujen sijaan. JA pesen tämän jälkeen pesukoneessa...

    Vastaa

    0
  10. Hyviä vinkkejä! Minustakin tuntuu pahalta tuhlailla pumpulia, ja kun laput ovat vielä niin paksujakin, jaan ne aina kahtia ennen kuin käytän niitä. Kahteen kertaan käyttäminen ei ollut tullut mieleeni, mutta nyt parannan tapani :)

    Vastaa

    0
  11. Jes! En ole siis ainoa, joka uusiokäyttää kasvovesilappuja meikinpoistoon - jotenkin olen vaan niin tottunut kaiken kierrättämiseen, niin tekisi pahaa heittää laput "puhtaina" pois! Lisäksi vielä leikkaan vanulaput aina ensin puoliksi, kun puolikaskin riittää vallan mainiosti :D

    Vastaa

    0
  12. Minä en enää juuri käytä vanulappuja, koska suoraan käsiin laittamalla ainetta kuluu huomattavasti vähemmän, ja niitä vanulappuja ei silloin tarvitse olla ollenkaan :D Tuplasäästö!

    Vastaa

    0
    1. Mullakaan ei niitä kulu suoranaisesti kasvojen puhdistukseen, kun yleensä käytän aina vedellä vaahdotettavia putsareita. Mutta silmämeikkiä en saisi irti ilman vanua.... Silmämeikkini istuu niin tiukassa että sen irrottamiseksi on pakko käyttää hankausta ja imeytystä, ilman vanua esim. suurin osa rajauksistani jäisi paikoilleen... :) Luulen, että käytänkin kyllä keskivertomaijaa enemmän silmämeikkiä. Yhteen silmämeikinpoistoon menee ainakin kaksi vanulappua, joskus kolmekin. Usein joudun vielä hinkkaamaan viimeiset rajaustenjämät irti manteliöljyyn kastetulla topsipuikolla.:)

      Vastaa

      0
    2. Testaa tupla-putsaus! Ensin voidemaista pyöritellään luomilla ja ripsillä, sitten meikinpoistonesteeseen (vedenkestävän poistoon tarkoitettua) kostutetut laput silmille ja muutaman sekunnin liotus. Sitten silmiä sen serran auki, jotta vanulapun saa sujautettua ripsien alle. Siis ripset kääntyvät ylöspäin silmän ollessa suljettu. Näin saa ripsarit ja rajaukset yläripsien tyvestä ja vesirajasta. Ja usein toistettuna ripseni ovat alkaneet kaareutumaan ylöspäin.
      Ps. Kostuta vanulaput ensin. Muuten voidemainen saattaa kirvellä niin ettei eteensä näe!

      Vastaa

      0
    3. Liian monivaiheinen tapa minulle, tämä "wash-and-go" -ihminen ei jaksa :D Silmämeikin täytyy lähteä yhdellä tuotteella helposti pyyhkimällä. Onneksi sellaisiakin aineita on olemassa :)

      Vastaa

      0
  13. Hih, ihanaa tuo sinun laihialaisuutesi <3
    Olen samoilla linjoilla, että kaikenlainen tärvääminen ja haaskuuseen heittäminen tuntuu minustakin jotenkin väärältä. Mulla ja näköjään aika monella muullakin on tapana saksia laput kahtia.

    Mä kierrätän vanupuikkoja: iltapesun jälkeen pyöräytän silmämeikin jämät puikkoon, yleensä toinen pää riittää hyvin. Tikku menee peilikaappiin yöksi, ja se käytetään aamulla suhkun jälkeen korvien kuivaamiseen/puhdistukseen (joojoo, ei saa tunkea vanupuikkoja korvaan, putsaankin korvakäytävän suulta vain ;)

    Vastaa

    0
  14. Itse aloin käyttämään kasvojen puhdistuksessa vanulappujen sijaan Cailapin pyöreitä kasvosieniä, jotka pesen käytön jälkeen aina saippualla ja lämpimällä vedellä. Meikki irtoaa paljon paremmin, kun nuo sienet ovat paljon huokoisempia kuin vanulaput. Maksoivat vain n. 2e/2kpl. Olen säästänyt monen monta euroa, kun ei ole tarvinnut enää vanulappuja ostaa.

    Vastaa

    0
  15. hyviä vinkkejä, vaikkakaan itselläni ei ole tuollaisia puhdistuspyyhkeitä jäänyt jemmaan. en ole niitä vuosiin edes reissuille ostanut, koska ne jättää ihmeen nihkeän löllöolon naamaan! mutta parasta postauksessa oli toi vanulappujuttu!!! ihan mahtavaa, että joku muukin käyttää niitä säästellen, vaikka rahan takia ei tarvitsisikaan. itseäni harmittaa kamalasti kaikenlainen kertakäyttöisyys, ja vaikka eihän niitä vanulappuja mene kuin ehkä pari, kolme päivässä, niin silti! kyllä siitä tulee vuodessa jo aika isot läjät jätettä. lisäksi puuvillan viljelyyn nyt liittyy aivan älyttömiä ongelmia. tunnen omantunnontuskia käyttäessäni vanulappuja! -.- sen takia olenkin siirtynyt reilun kaupan puuvillasta tehtyjen lappujen käyttöön, mutta ne ovat sitten jo kalliimpia, että kaikenlainen säästö kyllä kelpaa. jos joskus alan laittaa kasvoveden vanulapulla, niin tuo vinkki menee ehdottomasti käyttöön!

    sun pitäisi kirjoittaa enemmänkin näitä "laihialaisvinkkejä" jos sulla niitä sattuu löytymään... :D

    Vastaa

    0
  16. Ihana kuulla että joku ilkeää kertoa "pihistely"tottumuksistaan:) Itse teen samoin ja monia muita juttuja mutta ei ees ilkeä kertoa kavereillleen kun muut nyrpistävät nenää. Pihistely on mun mielestä ennen kaikkea ympäristöystävällisyys eikä aina tartte kuluttaa tavaraa niin vimmatusti. Jos kaikilla maailmassa käytettäisiin yhtä paljon vaatteita, kosmetiikkaa, huonekaluja yms kuin Suomessa ja Jenkeissä, niin oisi maapallo aika huonolla tolalla. Eli syystä voi olla ylpeä jos vähän onkin pihi:)

    Vastaa

    0
    1. Puuvillan kasvattamiseen menee aivan järkyttävät määrät vettä, joten minä ymmärrän vanulappujen kanssa nuukailun!
      Pitää ottaa sun ideat käyttöön :D

      Vastaa

      0
  17. Mun kikkani on laittaa misellivettä puhdistusliina pakettiin, (siis kastella ne uudelleen) ja taas toimii!
    Joskus ostin isoja vanulappuja ja leikkasin ne kahtia. Nyt ostan niitä "kyykky" vanulappuja, ja käytän silmämeikin poistoon kummallekin silmälle omaa lappua.

    Vastaa

    0
    1. Mun kikkani on laittaa misellivettä puhdistusliina pakettiin, (siis kastella ne uudelleen) ja taas toimii!

      Tämähän oli tosi hyvä vinkki :)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat