26.02.2013

Iiiiiiih - Idun!!!

Aina välillä saa vihiä niin ihanista tuotteista, ettei meinaa pysyä liitoksissaan kunnes pääsee intoilemaan niistä blogiin! Whaaaa....! ^_^

Kyseessä on ruotsalainen mineraalimeikkisarja Idun Minerals, josta luin noin vuosi sitten ruotsalaisesta Kosmetik-lehdestä. Sarja teki minuun vaikutuksen, sillä se on kehitetty yhteistyössä tutkija ja dermatologian dosentti Marie Lodénin kanssa. Lodén on tullut minulle tutuksi Ruotsin mediasta, jossa häntä käytetään usein asiantuntijalähteenä kosmetiikkajutuissa, ja löytyypä kirjahyllystäni myös hänen kirjoittamansa teos kosmetiikan kemiasta.

Viime vuonna törmäsin yhtäkkiä Iduniin kaverini meikkipussissa. Haa, näitä on siis alettu myydä myös meillä päin..! Kaveri kehui tuotteet maasta taivaisiin, ja päätin, että reissuprojektin jälkeen tutustun sarjaan itsekin.

Tuumasta toimeen; otin yhteyttä sarjan maahantuojaan ja pääsin pari viikkoa sitten kuolaamaan tuotteita heidän showroomilleen.

        IdunMinerals1

Marie Lodénin lisäksi sarja jäi mieleeni ehdottomasti kauniiden pakkaustensa ansiosta. Kuvituksena on italialaisen taiteilija ja suunnittelija Patricia Guccin tulkinta pohjoismaisen mytologian Idun -jumalattaresta.

IdunMinerals_face

Idun_showroom

.

Idun_showroom2

Minusta tuotteet näyttävät ylellisiltä, ja odotin myös hinnan olevan sen mukainen. Yllätyin, kun sarja onkin hinnoiteltu kilpailijoitaan edullisemmaksi. (Ja kilpailijoilla tarkoitan tässä yhteydessä muita tavarataloissa, hoitoloissa tai apteekeissa myytäviä ns. "palvelusarjoja", en nettikauppojen itsepalvelusarjoja jotka luonnollisestikin ovat kaikkein halvimmat.)

Meikkipohjan (9g) hinta on 42,95€, poskipunan 36,50€, huulikiillon 20,95€ ja luomiväripaletin 26€. Siveltimet kustantavat 11-24€.

Idun_tuotteet

Sain valita testiin muutaman perustuotteen, ja mukaan lähti meikkipohja sävyssä Freja, maapuuteri sävyssä Midsommar, poskipuna sävyssä Lingon, luomiväripaletti sävyssä Brunkulla, huulikiilto sävyssä Cornelia ja kajal sävyssä Sand.

En vain lakkaa ihastelemasta pakkausten ulkonäköä...! Nämähän ovat kuin pieniä taideteoksia.

Mineraalipohjat_vertailu

Vertailua kahden muun tällä hetkellä käytössäni olevan sävyn kanssa. Frejan määritelmä on "lämmin vaalea", ja se on toisiksi vaalein Idunin sävyistä. Frejaan verrattuna BM:n Fairly Light on selvästi pinkimpi ja Flow'n Peach taas oranssimpi ja tummempi.

Freja on kellertävämpi kuin mikään aiemmin käyttämäni mineraalipohjan sävy, ja ensikokeilulla vaikutti siltä että se olisi myös hitusen liian vaalea. Käytän säännöllisesti kevyttä itseruskettavaa, ja tämän vuoksi Flow'n Peach on ollut minulle tänä talvena se sopivin sävy. Nyt pidin tarkoituksellisesti itseruskettavasta taukoa ja normaaliin talvi-ihon sävyyni Freja sulautuu täydellisesti.

Alla vaihe vaiheelta Idun-meikkipohja Freja + maapuuteri Midsommar + poskipuna Lingon.

Idun_meikkipohja

Älkää hämääntykö kuvasarjan kahden ylimmän kuvan sävyeroa, mineraalipohja saa ihon usein näyttämään kuvissa todellisuutta vaaleammalta titaanidioksidin ansiosta.

Idunin meikkipohjat ovat 100-prosenttisesti mineraalipohjaisia ja sisältävät micaa, sinkkioksidia, titaanidioksidia ja kolmea eri rautaoksidia (väriaineita). Myös maapuuteri ja poskipuna ovat 100-prosenttisesti mineraalia.

Moni teistä on varmasti erityisen kiinnostunut kuulemaan peittävyydestä. Minun kokemukseni on, että Idun on herkemmin "kerrostuvaa" kuin esimerkiksi Lily Lolo tai Flow, ja tuo täten peittävämmän pohjan. Yhdellä kerroksella ihoni on todella luonnollisen meikittömän näköinen, mutta kahdella-kolmella kerroksella meikkiä tulee minun tarpeisiini jo liikaa. Enemmän peittoa kaipaavalle tämä on varmasti vain hyvä uutinen. :)

Pinta jää hyvin kuulaaksi ja valoaheijastavaksi, jopa lähelle Bare Minerals Originalin tasoa. BM Original'han jättää ihon selkeän hohtavaksi sisältämänsä vismuttioksikloridin ansiosta, mutta tätä ainesosaa ei Idun taas sisällä. Idunin hohde tulee pelkästään micasta. Ja kuten vierailullani Flow Kosmetiikan tehtaalla opin, on micaa hyvin monenlaista laatua, osan ollessa mattaisempaa ja osan kiiltävämpää. Voi selvästi havaita, että Idunin käyttämä mica on kiiltävämpää kuin vaikkapa Lily Lolon ja Flow'n.

Idun_startkit

Idunin tyylikäs starttikitti.

Kitti maksaa 59€ ja siihen kuuluu meikkipohja (4 g), maapuuteri (3,8 g), pitkävartinen kabukisivellin, poskipunasivellin ja meikkilaukku. Siveltimien mukana tulee tuollaiset tosi kätevät hylsyt joihin siveltimet saa seisomaan meikkipöydällä. Siveltimet on valmistettu synteettisestä taklon-kuidusta. Idun ei halua käyttää eläinperäisiä raaka-aineita.

Idun_meikki

Maapuuteri Midsommar muistuttaa minusta ominaisuuksiltaan Bare Mineralsin Warmth All-Over Face Coloria, ja sopii sekä aurinkopuuteriksi että poskipunaksi. Sävy ei ole niin ruskea kuin "perinteisissä" aurinkopuutereissa.

Idun_Blush_Bronzer

Hassusti tuotetiedoissa puhutaan matasta koostumuksesta, mutta Midsommar ei suinkaan ole matta vaan sisältää micaa ja jättää valoaheijastavan pinnan.

Poskipuna Lingon on sävyltään raikas vaalea roosapinkki. Ilman maapuuteria laitettuna tulos on todella tyttömäinen ja mieleen tulee nuori morsian...! Häämeikkimateriaalia! ^_^ Koostumus on mattaisempi kuin Midsommarissa.

. . .

Idunin silmämeikin ja huulikiillon esittelyn jätän omaan postaukseen, tässä oli jo varmasti tarpeeksi luettavaa yhteen settiin. :)

Idun_Midsommar

Mitä siis sanoisin Idunin meikkipohjasta tiivistettynä?

Idun sopii sinulle, jos....

* etsit erityisen puhdasta meikkipohjaa herkälle iholle (Idunin raaka-aineet ovat korkeapuhdistettuja ja niistä on poistettu kaikki nikkeli ja kromi)

* etsit kuulasta mutta samalla peittävää mineraalipohjaa

* arvostat kaunista ja tyylikästä pakkaus-designia

* sinulle on tärkeää raaka-aineiden korkea laatu ja luotettavat tuotekehittelijät

Idun ei sovi sinulle, jos...

* etsit mattaa mineraalimeikkipohjaa

* sinulla on suuret ihohuokoset (hohto korostaa niitä)

* et halua maksaa meikkipohjastasi enempää kuin 20 euroa

Idun Mineralsia myydään valikoiduissa apteekeissa pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Imatralla, Kotkassa, Oulunsalossa ja Lappeenrannassa. Saatavuus on siis vielä tällä hetkellä aika rajallinen. Tarkat tiedot jälleenmyyjistä löydät täältä. Edit. Sain juuri viestiä eräältä jälleenmyyjältä, joka puuttuu maahantuojan sivuilta; kauneushoitola Eira Estetica Helsingin Ullanlinnassa. He toimittavat myös postitse koko Suomeen, tiedustelut eiraestetica ( at ) elisanet.fi.

Intoilu jatkuu huomenna Brunkulla-luomivärin merkeissä....! :)

0 comments on “Iiiiiiih - Idun!!!”

 1. Mielipide-erot on mukavia :) Mun mielestä pakkaukset taasen ovat aivan kamalia enkä ikinä ostais jos en kuulis hyvää noista. Eli mulla ostopäätökseen vaikuttaa paljon myös pakkauksen ulkonäkö jos en ois kuullu suositteluita. Voishan tätä koittaa, mutta niin kallista, että saatanpa jättää väliin. Mutta kiva kun teit arvostelun :)

  Vastaa

  0
  1. Mielipide-erot on mukavia :)

   No niin on :) Minusta kun nuo ovat ihan älyttömän tyylikkäitä ja erottuvat edukseen muuten niin samankaltaisesti stailatuista mineraalisarjoista. Mutta varmasti löytyy myös niitä joille tyylikkyys on yhtä kuin yksinkertaisen virtaviivainen musta. :)

   Vastaa

   0
 2. Onpa kyllä kauniit pakkaukset :) Jatkopostausta odotellessa.. ^^
  Kiinnostivat kyllä, mutta harmi että saatavuus on vielä aika rajallinen.. Meikkivoidetta ei oikein voi ostaa tuttujen kautta mistään kauempaa, sävyjä testaamatta :/

  Vastaa

  0
 3. Kertomasi perusteella innostuin kovasti, mutta sitten: se saatavuus. Taas jäi puoli Suomea ilman ;) Meikkipohjaa en uskalla testaamatta hankkia.

  Vastaa

  0
  1. Taas jäi puoli Suomea ilman

   Tuo on kyllä tosiaan harmi että jälleenmyyjiä on (ainakin toistaiseksi) vielä niin vähän.

   Vastaa

   0
 4. Måste ha -kategoriaan menevät! Pitääkin käydä vaikkapa Sellon Apteekissa katselemassa. Ilmeisesti näitä ei myydä netissä?

  Vastaa

  0
 5. Näköjään yksi jälleenmyyjä löytyykin kotimatkan varrelta, joten pitänee käydä joku päivä tutustumassa.. Tosin vasta palkkapäivän jälkeen :D

  Vastaa

  0
  1. :) Kiitos, pitäisi tosiaan muistaa hymyillä kuvissa reippaammin ^_^ (Mun perusilme kun on valitettavasti vähän totinen...)

   Vastaa

   0
  2. Mä kans kattelin että näytätpä jotenkin tavallistakin kauniimmalta ja hehkeämmältä noissa kahdessa ekassa kuvassa! :)

   Vastaa

   0
 6. Moikkeliskoikkelis! Minkä kirjan oot lukenut Marie Lodénilta? Katoin, et Dry Skin and Moisturizers maksaa lähemmäs 200e (amazon + akateeminen kirjakauppa), eikä sitä oo kirjastossakaan :( Niin mietin, et mistä oot saanut sen käsiisi? Ren, mjuk och vacker-kirjaa on kirjastossa, mut en kyl usko et mun ruotsin taidot riittää siihen... :P Ja nyt Lodénilta on tullut uusi kirja: Treatment of Dry Skin Syndrome, mut tätä taas en löytänyt mistään... Ois niin kiva lukee jotain tollast syvällist kemia-kosmetiikka-juttuu! :D

  Vastaa

  0
  1. Juurikin tuo Ren, mjuk och vacker on kyseessä. Mieletön tietopaketti, mutta en usko monenkaan perus kosmefriikin tuota jaksavan lukea... On nimittäin sen verran tieteellistä tekstiä. En mäkään kaikkea pystynyt omaksumaan koska en ole kemiaa opiskellut. Mutta lähdeteoksena hakee vertaistaan! :)

   Vastaa

   0
  2. Aa, kiva kuulla! Oletin ton nimen perusteella et Ren, mjuk, vackerissa ei olis hirveesti kemiaa, ennemminkin jotain kauneusniksejä. Ehkä mä sitten käyn lainaamassa sen :) Vaikkei kemia ruotsiks kuulosta kovinkaan houkuttelevalta... :D Mua just kiinnostaa nimenomaan kemia kosmetiikassa, mut tosi vaikeeta löytää mitään teoksia aiheesta. Koulussakin meille vaan kerrotaan, että tälläsessä paineessa ja lämpötilassa tälläsessä reaktorissa ja säiliössä valmistetaan teollisesti paljon ureaa ja teollisuudessa urea tekee tätä, mut kaipailisin itse ihan jotain muuta kosketuspintaa... :D

   Vastaa

   0
  3. Joo, suomeksi ei ole tuollaista kosmetiikan kemian perusteosta ilmestynytkään. Tuon Lodénin teoksen voisi joku joskus suomentaa..! ^_^

   Vastaa

   0
 7. Peittävyys kuulostaa hyvältä, mutta tarkoittaako tuo "ei sinulle joka etsit mattaista tulosta", että ei sovellu rasvoittuvalle iholle vaan rupeaa "liejuuntumaan"?

  Aiemmin käytin Everyday Mineralsia, suosituksestasi siirryin Cliniqueen, joka ei nyt taas tunnukaan enää niin hyvältä... En tiedä, käytänkö sitten meikkivoidetta liikaa (siis liian paksu kerros), kun otsalta se tosiaan muhjuuntuu... Sama kävi, kun kokeilin Max Factorin Facefinityä. Voihan pläärgh! Mietin, että pitäisikö kaivaa tuolta kaapin pohjalta ne mineraalit taas käyttöön, ja katsoa, miten ne saa nyt asettumaan kasvoille. Kesällä niitä olisi kivempi käyttää, kun on aurinkosuoja samassa!

  Vastaa

  0
  1. “ei sinulle joka etsit mattaista tulosta”, että ei sovellu rasvoittuvalle iholle vaan rupeaa “liejuuntumaan”?

   Liejuuntumisesta en tiedä, mutta sanoisin, että Idunin pohja ei ole paras mahdollinen valinta rasvoittuvalle iholle. Useimmat rasvoittuvan ihon omaavat eivät kaipaa lisäkiiltoa iholleen, ja samoin rasvoittuvan ihon tuotteissa on hyvä olla talia imeviä ainesosia kuten kaoliinia, silikaa tai maissitärkkelystä, joita Idunin pohjassa ei ole. Tokihan, jos rasvoittuvaihoinen Idunia haluaa kokeilla, hän voi laittaa alle talia imevän primerin ja katsoa miten pinta kestää.

   Vastaa

   0
 8. Kiitos kivasta postauksesta!

  Meikkipohjat ovat meikkitaitojeni heikoin kohta, mutta olen tuskallisen tietoinen kuinka tärkeä hyvä pohja olisi jotta koko meikki näyttää kivalta. Tämä postaus sisälsi tarpeeksi mutta ei liikaa tietoa, ja vielä sellaisesta tuotteesta joka saattaisi vastata minun meikkipohjaongelmiin.

  Olen ihonsävyltäni kalpeankeltainen, ja valtaosa meikkipohjista on pinkkejä tai oransseja. Siksipä en olekaan viitsinyt panostaa meikkipohjaan, teki niin tai näin niin pieleen menee.

  Mutta tämä on ruotsalainen merkki, ja ruotsalaiset ovat aika samansävyisiä kuin me, joten minullakin on toivoa löytää se oikea!

  Yhtä asiaa aina mietin meikkipohjiin liittyen; miten ratkaista ihon värin muuttuminen vuodenaikojen myötä? Vai onko vain hyväksyttävä purkkiarsenaalin lisääntyminen?

  Vastaa

  0
  1. miten ratkaista ihon värin muuttuminen vuodenaikojen myötä?

   Ei siihen oikein muuta ratkaisua ole kuin kaksi eri väristä meikkipohjaa, joista sekoittelee sitten vuodenaikaan sopivan sävyn. :) Eli ainakin yhdellä tuotteella on hyväksyttävä purkkiarsenaalin kasvaminen. ^_^

   Vastaa

   0
 9. Mitä sanoisit Lily Lolon meikkipohjan peittävyydestä? Tilasin itselleni ystävän suosituksesta Everyday mineralsin näytteitä ja pohja ei pysynyt minulla koko päivää esim. nenästä pohja alkoi ikään kuin kulua pois jättäen laikkuja, sama ongelma nestemmäisissä meikkivoiteissa. Sopiiko Lily Lolo pintakuivalle iholle?

  Vastaa

  0
  1. Mitä sanoisit Lily Lolon meikkipohjan peittävyydestä?

   En ole Lololla koskaan ketään muita meikkaillut, joten sellaista laajempaa näkemystä sen peittävyyteen ei ole päässyt syntymään. Pidän sitä kuitenkin vähintään keskivahvan peiton omaavana, mineraalien ideahan on kerrostuksessa ja kerrostamalla saa kyllä Loloonkin peittävyyttä. Itse käytän aina vain yhtä, max kahta kerrosta.

   EDM:n pohjan ominaisuuksista en ikävä kyllä osaa sanoa mitään, sillä en ole sitä koskaan kokeillut.

   Sopiiko Lily Lolo pintakuivalle iholle?

   Kaikki mineraalipohjat sopivat kaikille ihotyypeille. :)

   Vastaa

   0
  2. Itselläni on pintakuiva, mutta rasvoittuva ja vaikka teini-ikä on takana päin niin finnejä pukkaa varsinkin tiettyyn aikaan kuukaudesta. Silti LL pysyy naamalla hyvin. Myös vaikka maski, jota työn takia joutuu käyttämään, hinkkaa nenän vartta niin siitä ei jää mitään jälkeä (toisin kuin meikkivoidetta käyttäessäni nenässä oli n. 3 sentin punakka viiru, jossa ei ollut meikistä tietoakaan). Tietysti jos haluaisin mattaisemman pinnan niin iltapäivällä pitäisi puuteripaperilla töpötellä, mutta kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen. Ja kalkkilaivan kapteeni kiittää oikeasti vaaleasta porcelain-sävystä :)

   Vastaa

   0
  3. Niin piti vielä lisätä, että mikäli haluaa lisä peittävyyttä niin LL:llä on Cover up tuotteet (itselläni 2; pohjan värinen ja vihreä). Laitan niitä joko suoraan epäpuhtauden päälle tai ensimmäisen "kerroksen" sekaan, jolloin pohja on kokonaisuudessaan peittävämpi. Mutta tätä tarvitsee tosiaan käyttää vain jos iho on jostain syystä punakka (kuuman suihkun jälkeen) tai on meneillään finnikausi.

   Vastaa

   0
  4. Niin tietysti...! ^_^ Miten mä unohdin tuon Cover-upin.... Sisareni nimittäin tekee juuri noin että sekoittaa Cover-uppia Lolon pohjaansa koska tykkää enemmästä peitosta.

   Vastaa

   0
  5. Kiitos tintti! :) Loistavaa saada kokemuksia erilaisilta ihotyypeiltä. :)

   Vastaa

   0
 10. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Minulla on ties kuinka monta vääränsävyistä mineraalipohjaa kaapinperukoilla, joudunkohan hankkimaan tuon starter-kitin :P Ja löytyypä tuolta myös oman asuinkaupunkini apteekki jälleenmyyjien joukosta.
  Tuo Lingon- poskipuna on aivan ihastuttavan värinen.

  On muuten mukavaa, että vaikka kyseessä on hehkutuspostaus, otat huomioon myös sen, ettei tämä välttämättä sovi ihan jokaiselle ja kerrot sen myös :)

  Vastaa

  0
 11. Olipa kivan oloinen tuote. Tahtoisin kyllä kovasti kokeilla. Aika jännä, että ovat lanseeranneet pk-seudun lisäksi verrattain pieniin kaupunkeihin. Tosin ehkä isommissa sitten on enemmän kosmetiikkaa tarjolla muutenkin, eivätkä usko erottuvansa.
  Jos tuo ottaa tuulta alleen, niin tuskin siinä kauaa menee, kun isommatkin ketjut ottavat nuo valikoimiinsa.

  Vastaa

  0
 12. Todella erikoiset pakkaukset, harvoin/jos koskaan noin suurta panostusta näkee, ihan kuin pikku tauluja!

  Vastaa

  0
 13. Kuulostaa hyvältä! Ja sä näytät niin kauniilta ja hehkeeltä tuossa meikissä, että on kyllä hyvää mainosta. :D Minua kiinnostaa aina tämmöisten irtojauhemaisten meikkien kanssa, että onko niissä nano- tai mikropartikkeleita. Liian pienet partikkelikoot ovat terveysriski tämmöiseissä herkästi pöllyävissä irtojauhemeikeissä.

  Vastaa

  0
 14. Huh, näin hienoja pakkauksia en ole nähnyt varmaan koskaan. Ihan silmiä hivelee!

  OT, mua kiinnostaisi kovasti lukea puolueeton arvostelu Lancomen Visionnaire-meikkivoide/peitevoidesetistä. Sitä hehkutetaan nyt joka lehdissä, ja jotenkin minuakin alkoi kiinnostaa (onnistunutta markkinointia siis) :) Toinen mielestäni jännä uutuustuote on Lorealin BB-poskipuna. Muistan, että tykästyit merkin BB-voiteeseen tosi paljon, joten täällä on peukut pystyssä, että haluat arvostella blogissa myös poskipunan.

  Arvostan kriittisen puolueettomia arvioitasi, kiitos niistä!

  Vastaa

  0
  1. Mulla on tuo uusi Visionnaire-meikkivoide vielä kokonaan kokeilematta, mutta täytyy ottaa sitä pian kotiin testiin.

   BB-poskipunaan en myöskään ole vielä ehtinyt tutustua, mutta sen sisältämä teknologia on jo sinänsä vanha ja tuttu esim. Smashboxin O-Glow-poskipunasta. Mutta tokihan tuo Lorkun versiokin kiinnostaa kokeilla. :)

   Vastaa

   0
  2. Niinpä, mulla itse asiassa on vastaava Body shopin poskipuna, joka on jäänyt vähälle käytölle. Mulla on arkikäytössä niin puuterimaisen pinnan jättävä meikkivoide (Armanin Face fabric), että sen päälle ei voi voidemaisia tuotteita enää siististi laittaa. Ja alle laitettuna poskipuna aika lailla katosi. Mutta niin vaan nämä uutuudet jaksaa kiinnostaa hahaa

   Vastaa

   0
 15. Kiinnostuin! (Vaikkakin kuulun niihin pelkistettyjen, valkoisten pakkausten kannattajiin. :)

  Olisin kuitenkin kiinnostunut tuosta pakkauksesta, miten mineraalipohja on pakattu neliöön purkkiin? Millainen on purkin koko? Itse suosin Lily Loloa jo siitäkin syystä, että isossa purkissa kabukin pyörittely on paljon helpompaa ja siistiä jos vertaa vaikkapa bareMineralsin pikkupurkkeihin.

  Vastaa

  0
  1. Aa, täytyykin ottaa tän päivän postaukseen kuva noista purkeista avonaisina niin näet käytännössä. :) Ihan samalla lailla on pakattu kuin pyöreäänkin purkkiin, muoto vain on neliön mallinen.

   Vastaa

   0
 16. Hienoa, kiitos tästä! Omassa lähiapteekissa olin jo jonkin aikaa katsellut näitä tuotteita ja pari viikkoa sitten ostin neljän sävyn luomivärin. Minuakin viehätti pakkausten ulkonäkö, itselleni tuli mieleen Muchan naiset.

  Tarkemmin en näistä tiennyt, joten muuta kuin luomiväriä en uskaltanut ottaa kokeiluun. Mukavaa lukea ammattilaisen näkemys tuotteista. Luomivärisetti on ollut kiva, vaikkakin sävyt ovat melko hohdokkaita.

  Olen pohtinut meikkipohjan ja poskipunan hankkimista sarjasta ja tämän kirjoituksen jälkeen houkuttaisi enemmänkin. Apteekissa ei kuitenkaan taida kovin tarkkaa apua oikean sävyn valintaan saada (vrt. tavaratalojen koulutettu apu). Osaisitko neuvoa, mikä on paras tapa testaamalla ymmärtää itselle sopivin sävy pohjasta ja poskipunasta?

  Ihan samanlainen tuska on yrittää löytää itselle sopiva huulipunan sävy. :) Ehkä pitäisi mennä johonkin iho/sävy-analyysiin, että osaisi hahmottaa paremmin, mitkä sävyt itselle käy...? Hassua, etten tätä oikein tiedä, vaikka meikkaan varsin paljon ja olen lähes lapsesta asti ollut kiinnostunut meikeistä!

  Omien sävyjen määritys on mielestäni tosi vaikeaa vaikka perusperiaatteet tietäisikin,. Itse olen hankkinut kaikki minulla olevat silmämeikit ja poskipunat ammattimeikkaajan luona käynnin jälkeen (MUS). Samoin meikkivoiteet ovat löytyneet hyvän myyjän avustuksella. Sävyt ovat siis kohdillaan, mutta koska en ole itse perehtynyt niiden valintaan, en ole varma, osaanko ostaa oikein, vaikka sävyä testaisinkin. Sen verran kalliita Idunin pohjat ja poskipunat kuitenkin olivat, ettei harhaostoksia haluaisi tehdä.

  Uhhuh, tulipa sepustus... :) Kiitos mukavasta blogista, kirjoitat miellyttävään tyyliin erilaisista asioista. Monet hyvät tuotteet olen löytänyt käyttööni sinun kirjoitustesi perusteella!

  T: Johanna

  Vastaa

  0
  1. Monissa apteekeissa on nykyään töissä kosmetologi, jos myyvät muutakin kosmetiikkaa kuin perusvoiteita. Kannattaa siis käydä lähiapteekissa kyselemässä!

   Vastaa

   0
 17. Tää todella herätti mun kiinnostuksen!! :) Olisipa vain saatavuus parempi..

  Vastaa

  0
 18. Ohoh... Näinköhän tuo Freja sopisi minulle, kun ongelmana on ollut nimenomaan tarpeeksi vaalean, lämpimän sävyisen ja peittävän meikkipohjan löytäminen. Kaikki tähän mennessä kokeilemani ovat tehneet liian pinkin, ruskean tai oranssin lopputuloksen. Hinta on kyllä opiskelijan kukkarolle todella suolainen, mutta kevyesti alkaa kyllästyttää, kun tiedostan naamani olevan aina eri sävyä kuin kaula, mutta en tiedä mitä asialle tekisin :/

  Vastaa

  0
  1. Minulla oli aikoinaan sama ongelma meikkipohjan sävyn kanssa. Voin suositella ainakin Barefaced Beautyn sävyjä Gracious (vaalea) ja Promise (vaalea/keskivaalea), joissa on suomalaiselle iholle tosi hyvin sopiva kellertävä pohja, ei oranssisuutta eikä ruskeutta (eikä tietenkään pinkkiyttä). Olen käyttänyt molempia, minulla on vaaleahko, lämminsävyinen iho. Noissa on minusta kohtuullinen peittävyys ja kuulas lopputulos, hintaa noin 20 e. BB:n siveltimet ovat mahtavia!

   Vastaa

   0
 19. Yllätyin ettei kukaan vielä maininnut, mutta näitähän siis saa Nelly.comista :) itse ajattelin tilata tuon bronzerin, näyttää sulla tosi kauniilta vaikka nellyn kuvassa pelottavan tummalta.

  Vastaa

  0
 20. Herramunjee! Miten näin kauniita tuotteita ovat saaneetkaan aikaiseksi.. Pakko saada kokeilla, pakko.

  Vastaa

  0
 21. Hah hah, oon kyllä sellanen suositusten perässäjuoksija ettei mitään rajaa! :D Luin tämän jutun ja heti innostuin että josko tämä mineraalimeikki olisi se sopiva. Kävin Vuoksenniskan apteekissa Imatralla ostoksilla (huvittavaa: olin juuri muuttamassa pääkaupunkiseudulle joten oli toimittava nopeasti, sillä Imatralla Idun-tuotteet olivat lähempänä minua kuin uudella paikkakunnalla! Kerrankin näin päin). Hyvää palvelua apteekissa, meikkejä sai testata sarjan siveltimillä ja myyjä oli vieressä putsailemassa siveltimiä uuden sävyn kokeilua varten. Jahkailin siinä ties kuinka kauan mutta kärsivällisesti minua palveltiin :)

  Ensin meinasin ostaa starter kitin, mutta Vuoksenniskalla starter kit maksoi liki 80 € ! Olinkin enemmän kuin helpottunut kun myyjä neuvoi ettei sitä kannata ottaa ellei nimenomaan tahdo myös aurinkopuuteria. Heillä oli sattumoisin meneillään tarjous, että normaalikokoisen meikkipohjan ostaja saa kaupan päälle 24 €:n arvoisen meikkipohjasiveltimen. Mun olisi ollut joka tapauksessa pakko ostaa mineraalimeikkisivellin jostain jossain vaiheessa sillä mulla ei ole sellaista, joten tällä mentiin. Mun ostokset eli meikkipohja, vihreä peiteväri ja peitevärisivellin (n. 12 €) sekä se kaupanpäällissivellin maksoi yhteensä about 94 €. Omalle budjetille tää oli kyllä melkoinen sijoitus, mutta oli loppujenlopuksi edullisempaa ostaa täyskokoinen meikkipohja kuin se starter kit. Ja siveltimet on tosi laadukkaita, ihanan pehmeitä ja niistä saa hyvän otteen!

  Koostumus on todella hienojakoista ja yleellisen tuntuista verrattuna vaikka BareMineralsiin, joka on myös tosi peittävä mutta mun kasvoilla BareMinerals oli aina hieman "kakkuinen". Mulla riittää peitettävää joten olen laittanut kolme kerrosta Idunia, ja peittävyys on oikein hyvä. Tuntuu siltä että kerroksia voisi pyöritellä niin paljon kuin sielu sietää mutta iho ei silti näytä meikatulta. Täysin virheettömäksi ihoa tämä ei kuitenkaan tee. Vihreä peiteaine on tosi kätevä mutta se oikeastaan vain neutralisoi punaisuutta, ei niinkään peitä finnejä. Oon sekoittanut sitä meikkipohjaan neutralisoimaan punaisuutta.

  Mutta, meikki sulautuu niiiiin hyvin ihoon että mua ei oikeastaan haittaa että muutama varjo epäpuhtaudesta näkyy. Kuljen niin usein ilman meikkiä että kyllä jengi tietää mitä siellä meikin alla piilee, joten aivan sama jos aavistus jostain arvesta näkyy bileissä :D Saatan ehkä liioitella mutta mulla on oikeasti sellaisia ikävyyksiä naamassa että mikään ei niitä täysin häivytä. Toinen meikkipohja mitä käytän on Joe Blascon meikkivoidenappi joka on superpeittävä, muttei sekään peitä aivan kaikkea. Ja Blascon kanssa naama näyttää enemmän meikatulta kuin Idunin kohdalla.

  Idunin peittävyys siis hyvä, jälki erittäin luonnollinen ja meikki kestävä. Ihan mielelläni maksoin tästä lystistä. Tyytyväisin olen otsani suhteen, se on tosi hankala meikata niin että ihon sävy olisi tasainen muttei aivan "täynnä meikkiä". Ja kun on tällainen sekaiho (jota kutsun "sekoihoksi") niin tuo otsa on oikeasti hankala. Idun on selvinnyt siitä kunnialla :) Seuraavaksi varmaankin ostan Idunilta peitevärin tai sitten kokeilen jos jonkin muun merkin peiteväri sopisi tämän pohjan kanssa. YSL:n valokynä ei muuten yhtään tykännyt Idun -pohjasta, mössöksi menee. Täytyypä pitää se Blascon kaverina sitten vain, tai vältellä valokynä-alueita mineraalimeikin kanssa.

  BareMineralsilla mun sävy on ollut "light / matte", Joe Blascolla "Special Lite Olive 1" ja Idunilla "Ingrid (cold medium)" oli paras. Joskin se on aavistuksen tummempi kuin talvella tarvitsisin, mutta koska kesä on tulossa ja rusketun helposti niin otin tämän. Vaaleampi sävy olisi ollut liian vaalea. Ehkä sitten syksyllä hommaan vaaleamman tämän sävyn kaveriksi.

  Hieman kyllä harmitti se, että osa apteekin Iduneista oli uudella pakkausmekanismilla varustettuja ja osa ei, eikä pakkauksia saanut avata ja kurkata että onko siellä sitä kätevää suljinmekanismia. Vihreään peiteväriin sain sen suljinmekanismin, mutta meikkipohjan rasian rei'ät ovat vailla mitään suojaa. Vaikka puhkoin vain muutaman rei'än eikä tuotetta sinänsä tule kerralla liikaa, en aio ottaa tätä matkoille mukaan. Se on niin monet kerrat nähty, miten käy kun ottaa mukaan puuterimeikin joka pölisee kannen alla vallattomasti..

  Tulipa taas tällainen wall of text.. no, ehkä tämä auttaa jotakuta ostopäätöksen tekemisessä :)

  Vastaa

  0
  1. Hei, kiitos paljon kokemuksen jakamisesta! :) Varmasti on hyödyllinen muille lukijoille. Olipas kyllä Vuoksenniskan apteekki laittanut Starttikitille hintaa... Ja harmi että sulle sattui vanhalla suljinmekanismilla oleva pohja... Mä en edes tiennyt että niitä on valmistettu ilmankin.

   Vastaa

   0
  2. Joo, ilmeisesti ovat aloittaneet tuotannon "basic"-mallisilla pakkauksilla ja myöhemmin siirtyneet tuohon järkevämpään ratkaisuun.

   Nyt kun oon tätä muutaman viikon naamaani pyöritellyt, niin tykkään yhä. Mutta taidan kuitenkin tilata sen peitevärin myös lisäämään pohjan peittävyyttä. Puuteri olisi varmaan myös ihan kätevä niin ei ala iho kiiltelemään liikaa. En ole vuosiin ostanut puuteria (BareMineralsin ja Lily Lolon meikkipohjiin en tarvinnut) ja jonkin aikaa tässä olen surkutellut kun iltaan mennessä otsa aina kiiltelee. Tosiaan, sellainenkin asia on kyllä olemassa kuin viimeistelypuuteri.. :D

   Ehkä tämä Idun kuitenkin on paras hieman kuivemmalle iholle, jos siis meinaa käyttää sellaisenaan. Olen toisinaan laittanut alle mattapinnan tekevää pohjustusainetta, se auttaa jonkin verran.

   Vastaa

   0
 22. Huomasin juuri, että Idun Minerals -tuotteita on myynnissä myös Nelly.comissa. Sieltä ainakin voi tilata, jos läheltä ei löydy jälleenmyyjää.

  Vastaa

  0
 23. Tämän postauksesi innoittamana olen hankkinut kaksi Idunin huulikiiltoa (ovat mahtavia!) ja yhden luomivärin. Sävy on kaunis lila, mutta pigmenttiä on makuuni liian vähän. Pitääköhän sitä levittää siveltimellä vai vaahtomuoviaplikaattorilla? Kuivalla vai kostealla?

  Vastaa

  0
  1. Vaahtomuoviapplikaattorilla saa voimakkaampaa jälkeä kuin siveltimellä. Kosteana levitettynä pigmentti on kaikkein voimakkainta (suosittelen sivellintä kosteaan käyttöön vaahtomuoviapplikaattoria enemmän, sävyt häivyttyvät kauniimmin). Kaikki luomivärit eivät toimi kosteana yhtä hyvin (jotkut on jo valmiiksi kehitetty wet&dry -koostumuksella, ne toimivat parhaiten), kannattaa kokeilla ensin ottaa vain luomivärin reunasta kostealla sillä joissain luomiväreissä kosteus aiheuttaa pinnan kovettumisen.

   Vastaa

   0
 24. Paikallisessa apteekissa oli Idunia myynnissä ja marssin sinne seuraavana päivänä testaamaan sävyjä. Olen siis kalpea mutta kellertävä. Kerrostin Frejaa ja Sagaa kumpaakin kasvopuoliskoon-onneksi. Ajattelin että Freja olisi ollut passeli sävy, mutta olikin liian tumma/kellertävä. Saga taas ei erottunut ihosta kerrostuksesta huolimatta. Joten sävy oli nappivalinta. Aikaisempaa kokemusta mineraalimeikeistä ei ole mutta aika simppeliä levitys loppupelissä oli. Mietin vain pohjaa levittäessä että pitääkö sutia myös silmäluomien päältä? Tuntuma silmissä ei ollut kovinkaan mukava kun levitin myös silmien ympärille ja luomille. Minulla ei ole kovinkaan herkkä iho meikkien suhteen mutta Idun saa kasvot kutisemaan. Olen ehtinyt vasta kerran testaamaan Start kitiä, ja toivon että kutina johtuu jostain muusta kuin meikkipohjasta lopputulos oli sen verran bueno! Olen koittanut etsiä swatchia Jorunn-sävystä, mutta ei löydy mistään. Idunin sivuilla/esitteessäkään ei ole oikein tietoa kyseisestä meikkipohjan sävystä?

  Vastaa

  0
  1. Mietin vain pohjaa levittäessä että pitääkö sutia myös silmäluomien päältä?

   Ei sen pitäisi mitään haitatakaan, mutta useimmat eivät varmaan sudi silmäluomien alueelle. En myöskään minä. Peiteainesiveltimellä sitten levitän erikseen silmänalusille mineraalipeiteaineen, mutta silmäluomille en jauhetta laita sillä käytän luomilla erikseen omaa silmämeikinpohjustusainetta.

   En osaa sanoa kutinasta muuta kuin että jotkut sanovat mican voivan kutittaa. Voihan myös olla, että kutina johtuu siitä että ihosi totuttelee uudenlaiseen (jauhemaiseen meikkipohjaan)..?

   Jorunn-sävystä en osaa myöskään sanoa mitään, sävy ei ollut ilmestynyt vielä tuolloin kun vuosi sitten vierailin Idunin maahantuojalla. Itse löydän kyllä Jorunnin swatchin Idunin suvuilta:
   http://www.idunminerals.fi/index.asp?val=162&osid=161&mt=2
   http://www.idunminerals.fi/index.asp?val=163&osid=162&mt=3 "neutraali extravaalea meikkivoide"
   (aargh mua ärsyttää aina kun jossain kutsutaan puuterimaista meikkipohjaa voiteeksi...)

   Vastaa

   0
 25. Mulla ei ole aiempaa kokemusta mineraalimeikeistä, mutta kun näin Idunin pakkaukset paikallisessa apteekissa ja pääsi konkreettisesti testaamaan niin ihastuin välittömästi. Sävyn valinta oli aika simppeliä: Aamusta ilman meikkiä apteekkiin ja sutimaan oletettua kahta oikeaa sävyä (Freja&Saga) kasvoihin kummallekin puolelle. Kerrostin aika reippaasti että väärä sävy näkyisi. Ostin Start kitin sävyssä Saga. Harmi että mallikuvaa tai tietoa Jorunn-sävystä ei juurikaan ole tai en ole ainakaan löytänyt. Olen kerran ehtinyt meikkipohjaa kokeilemaan ja suurena yllätyksenä se kutittaa(?) Toivon vain että kutina johtuu jostain muusta kuin pohjasta. Yleensä mulla ei ole kosmetiikan suhteen kauhean herkkä iho mutta esim. Joe Blascon nappimeikkivoiteeseen ihoni reagoi voimakkaasti. Vakikäytössä mulla on Zuiin ja Laveran meikkivoiteet. Onko mineraalipohjan päälle laitettava puuteria? Jotenkin tuntuu että pohja lähtisi liikkumaan ilman puuteria. Lopputulos mineraaleilla on kuitenkin paras mitä olen tähän asti kokeillut :)

  Vastaa

  0
  1. Vastasinkin jo tuohon eilen illalla jättämääsi kommenttiin tuossa ylempänä :)

   Onko mineraalipohjan päälle laitettava puuteria?

   Ei ole tarpeen laittaa ellei iho ole helposti rasvoittuva ja kiiltelevä. Itse lisään puuteria päivän mittaan jos iho alkaa kiiltää, mutta harvemmin laitan puuteria jo aamulla. Riippuu myös ihon sen hetkisestä tilasta, välillä iho jää jo aamulla kiiltävämmäksi ja silloin viimeistelen meikin irtopuuterilla.

   Vastaa

   0
  2. Juu, tuli kahteen kertaan kun luulin kommenttini kadonneen. Blogspotin puolella on ollut sitä häikkää että kommentit vain katoavat. Jorunnista löysin vain tuon linkkaamasi sävykartan mutta se ei oikeastaan kerro miltä näyttää kasvoilla tai kuinka vaalealle sopii. Tänään ei onneksi enää kutittanut :)

   Vastaa

   0
 26. Moi! Tämä sarja saapui myös Pälkäneen apteekkiin ja eilen ostin tuon meikkipohjan esittelijän yllyttämänä. Nyt googlettelin sitä ja kuinkas ollakaan sun blogiin oli linkki heti kolmantena! Tänään menossa kaupunkiin valmistujaisiin, pääsen koittaan sitä tosi toimissa.:)

  Vastaa

  0
 27. Kiitos tästä mahtavasta postauksesta! En ole ikinä kokeillut mineraalimeikkejä vaikka kiinnostusta on ollut.
  Olen kuitenkin ajatellut ettei ne vedä vertoja Joe blascolle jota ole 10v käyttänyt. Se on peittänyt hyvin ihon punaisuuttakin.

  Olin kuitenkin niin vakuuttunut tästä tuotteesta ja marssin ostamaan Idun-meikkipohjan Frejan ja sudin :-) En edes testannut väriä omalle iholle siellä liikkeessä. Freja Väri näytti vaan niin samalle kuin special lite 0live 1 (omasta mielestäni)

  Ja tadaa!! Tuote on aivan ihana ja niin hyvän värinen että!! Iho näyttää todella hyvälle ja kyllä se peittää tämän lievän couperosan! :-)
  (En tietty suosittele ostamaan meikkipohjaa testamatta ensin värin sopivuutta..mut mulla oli vaan hirveä kiire ja halusin sen ;) )

  Nyt tais 30 kymppiselle alkaa toinen jakso idun mineralssien kanssa. Ihastuin täysin!! Joten kiitos paljon!! Kaikkea hyvää toivottelen! :-)

  Vastaa

  0
 28. Hei! Mietin, että mistä sait tuon starter kitin 59€ hintaan? Kaikkialla, missä olen itse käynyt, kitin hinta on huidellut 80€... Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa

  0
  1. Mietin, että mistä sait tuon starter kitin 59€ hintaan?

   Helmikuussa 2013 sen hinta oli 59€, hinta on arvatenkin kahdessa vuodessa noussut suosion myötä ;)

   Vastaa

   0
 29. En nyt lukenut aikaisemoia kommentteja, mutta onko tuossa ihan ensimmäisessä kuvassa pelkästään tuota Lingon-poskipunaa? Aivan ihanan raikkaan näköinen! :)

  Vastaa

  0
  1. Postauksen teosta on jo niin kauan että en muista, mutta veikkaan että kuvassa on Lingonin lisäksi myös Midsommar-bronzeria.

   Lingon on todella raikas ja heleä sävy :)

   Vastaa

   0
 30. Olenkin näköjään kommentoinut tähän ketjuun jo aikanaan. Ostin ekan pohjani 2014 ja se oli sävyä Saga, sitten siirryin Frejaan ja lopulta on käynyt niin että käytän kesällä Sveaa ja loppusyksystä Frejaa kunnes kesä taas tulee. Vierastin pohjan voimakasta kuultoa pitkään, mutta yksinkertaisesti en ole löytänyt näihinkään päiviin mennessä niin hyvin sopivaa sävyä mineraaleista kuin Idunilla. Haluaisin toki vähemmän kiiltävän lopputuloksen. Lily Lololla ei natsannut Warm Peach eikä Popcorn, Flowlta Peach tai Ivory eivät sopineet. Koin että pohjassa ei ole tarpeeksi keltaista tai jään jotenkin sävyjen väliin. Onneksi mineraalipohjia on tullut markkinoille lisää.

  Vastaa

  0
  1. Kiva kun laitoit päivityksen :) Oikean sävyn löytäminen on kyllä "the thing", minulle ihan paras sävy on löytynyt Korennolta.

   Vastaa

   0
 31. Oh Lord! Kokeilin Flown (vanhanmallisen) mineraalipohjan ja Idunin kuultoon verrattuna se tuntui jopa mattaiselta. Ei tosiaan kerrostu yhtä hyvin kuin Idun. Osaatko sanoa ovatko Flown Korento mineraalipohjat yhtä kiiltäviä kuin Idun? Sävynä Peach on aavistusen liian vaalea kesäkasvoille mutta sekoittamalla Amberiin saan säädettyä sävyä. Ellei Amber käy sitten yksinään.

  Vastaa

  0
  1. Mulla on mun Idunin mineraalipohja työhuoneella niin en pääse just nyt vertaamaan sitä Korentoon, mutta olen suhteellisen varma että Idun on hohtavampi. Korentoa en kutsuisi hohtavaksi ollenkaan, korkeintaan kevyesti kuultavaksi. Idunin kuvauksessa puhun samankaltaisesta valoaheijastavuudesta kuin jopa Bare Mineralsin Originalissa, eli silloin olen tarkoittanut todella selvää hohtoa :)

   (Säilytän Idunin mineraalipohjaa työhuoneen "kosmetiikkareferenssikirjastossa" koska en voi enää sävyn puolesta sitä käyttää - aikoinaan saamani Freja on minulle nykyään ihan liian vaalea.)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)