14.11.2012

Sohvasurffailun aallokossa

Minulla oli jo meikkitutorial valmiina tälle päivälle, mutta olen nyt niin kuohuksissa, että täytyy päästä jakamaan tämä jonkun kanssa.

Eilisen postauksen kommenteissa osa kyselikin Couchsurfing-kokemuksiani. Täältä tulee nyt sellainen! (Huh, tärisen niin että en meinaa pystyä kirjoittamaan…) Kuvituksena Algheron vanhaa kaupunkia.

Couchsurfing.org on sivusto, jolla kuka tahansa voi tarjota kotiaan (=”sohvaansa”) majoituspaikaksi reissaajille. Sivulla on miljoonia jäseniä ja käytännössä voit siis löytää ilmaisen majapaikan mistä tahansa päin maailmaa. Sohvan tarjoajia ei kuitenkaan ole tarkoitus käyttää vain ilmaisena hotellina, vaan idea perustuu kulttuurinvaihtoon ja mahdollisuuteen tutustua paikallisiin.

Jottei juttu paisu liian pitkäksi, en lähde tässä kertomaan CS:n yksityiskohdista sen tarkemmin, mutta majapaikan tarjoajia eli ”hosteja” etsiessä kannattaa lukea edellisten surfaajien houstille jättämät referenssit, ja tehdä päätös majoittumisesta sen perusteella. Toki CS:n sivuilla voi olla sohvaansa tarjoamassa epärehellisiäkin ihmisiä.

Minulla on oman reissuni ajalta nyt kuusi Couchsurfing-kokemusta, joista neljä on ollut pelkästään positiivisia. Ensimmäinen houstini Santorinilla oli loppujen lopuksi vähän liian eksentrinen ja vapaamielinen minun arvomaailmaani, enkä tuntenut oloani kovin mukavaksi sen jälkeen kun hän alkoi muka vitsinä lähennellä minua. Ja jatkoi lähentelyjä seuraavina päivinä siitä huolimatta, että pyysin häntä tiukasti lopettamaan. Olin lopulta huojentunut, kun pääsin jatkamaan matkaa hänen kämpiltään.

Oman suhteellisen lyhyen CS-historiani aikana olen tehnyt sen havainnon, että ainakin niissä maissa, missä tällä matkalla olen reissannut, 90% sohvan tarjoajista on miespuolisia. En ole onnistunut löytämään yhtäkään naishoustia mistään vierailemastani kaupungista.

Olen henkilö, joka uskoo aina hyvää kaikista (mikä on välillä johtanut ikäviinkin seurauksiin elämässäni), ja siksi en haluaisi ajatella luvun johtuvan siitä, että miehet kokevat CS:n olevan kätevä deittipalvelu ja tie helppoihin one-night-standeihin. Mutta ikävä kyllä sellaisiakin totta kai mahtuu joukkoon.

Sardiniasta löysin kaksi mukavan oloista houstia, kummatkin miehiä. Toisella oli positiivisia palautteita muilta surfaajilta, toisella ei yhtäkään referenssiä. Maalaisjärjellä päädyin tietenkin valitsemaan hyvät palautteet saaneen henkilön.

Kutsutaan häntä vaikka Sergioksi, ja tätä toista sohvan tarjoajaa Luigiksi. Vaihdoimme Sergion kanssa viestejä Couchsurfingissa ja hän vaikutti kaiken kaikkiaan mahtavalta tyypiltä. Hän sanoi voivansa houstata minua kaikki kuusi päivää Sardiniassa ja tarjoutui hakemaan minut Algheron lentokentältäkin. Minusta hän tuntui heti kohdatessamme mukavalta ja luotettavalta kaverilta.

Seuraavana aamuna Sergio ilmoitti yhtäkkiä, että voisikin tarjota majoitusta vain yhdeksi yöksi. Syy oli se, että hänen vanhempansa olivat palaamassa ennakoitua aikaisemmin kotiin reissusta. (Italiassahan tunnetusti asutaan kotona vanhempien luona siihen saakka, kun mennään naimisiin.) Hän kertoi, että perheellä on myös kesäasunto läheisessä kylässä, mutta siellä oli liian kylmä majoittua tähän aikaan vuodesta. Emme siis voisi yöpyä sielläkään.

Olin vähän hämmentynyt tilanteen äkillisestä käänteestä, mutta sanoin vain että OK, totta kai ymmärrän.

Mietin pitkään kehtaisinko laittaa näin lyhyellä varoitusajalla viestiä toiselle houstilleni Luigille, jonka kutsun olin siis jo aiemmin hylännyt. Päädyin sitten ottamaan häneen yhteyttä, ja ilokseni hän pystyi ottamaan minut vastaan samana iltana töidensä jälkeen.

Sergio oli kovin pahoillaan, ettei voinutkaan isännöidä minua alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, ja ehdotti, että tekisimme kuitenkin yhdessä päiväretken Kylään (jossa perheen kesäasunto sijaitsee) joko tiistaina tai keskiviikkona. Sanoin, että mikäpäs siinä.

Tapasin Luigin illalla Algherossa, ja hän osoittautui todella sympaattiseksi ja mielenkiintoiseksi henkilöksi. Luigi on ammatiltaan arkkitehti, ja tietää kaiken Algheron vanhan kaupungin historiallisten rakennusten arkkitehtuurista. Tein hänen kanssaan yhden matkani kiinnostavimmista iltakävelyistä, voi kun aina voisi saada Luigin kaltaisen oppaan mukaansa..!

. .

Eilen aamulla laitoin Sergiolle viestiä, että voisimme vaikka tänään lähteä Kylään, jos tämä sopisi hänen aikatauluunsa. Luigi oli töissä koko päivän. Sergio vastasi iloisesti, että tavataan puolentoista tunnin kuluttua.

Kun kohtasimme, hän ihmetteli, missä tavarani olivat. ”Mitkä tavarat?” Nyt Sergio olikin yhtäkkiä yöpymässä kanssani kesäasunnolla. Kun sanoin, että olin jo tehnyt illaksi suunnitelmia Luigin kanssa, ja että puhehan oli vain päiväretkestä, Sergio alkoi selvästi osoittaa hermostumisen merkkejä. Aiemmin hän oli kertonut Kylän olevan ihan lähellä Algheroa, nyt hän sanoikin, ettei sinne ole mitään järkeä ajaa vain päiväksi. Minulle alkoi tulla vähän outo fiilis.

Tajusin kiusaantuneena, että mitä tahansa nyt tekisin, loukkaan jompaakumpaa houstiani. Päädyin sitten hakemaan pienemmän reppuni Luigin luota ja laittamaan hänelle viestiä, että olisinkin nyt yötä Kylässä. Se oli minusta äärimmäisen noloa, toinen kun oli juuri lyhyellä varoajalla tarjonnut minulle majapaikan ja odotti, että viettäisin nyt aikaa hänen kanssaan.

Jotta en vielä entuudestaan paisuttaisi kertomusta, kirjoitan vain, että erinäisten jo farssin muotoja saavien sattumusten seurauksena pääsimme lopulta Sergion kanssa lähtemään Kylään niin myöhään, että olimme perillä vasta illan hämärtyessä. Sergion paljon mainostama Kylän upea auringonlaskukin jäi kokematta, aurinko kun laski ajomatkan aikana.

Päivä päättyi niin absurdiin ja lopulta pelottavaankin tilanteeseen, että en voi vieläkään ajatella sitä tärisemättä.

Olin ilmoittanut Sergiolle, että en budjettini takia mielelläni laita illalliseen enempää kuin 20 euroa, ja Sergio sanoi, ettei hänkään missään kalliissa paikoissa tykkää syödä. Hän vei minut yhteen Kylän suosituimmista ravintoloista.

Valkkasimme menusta pääruoaksi kalaa, joka oli hinnoiteltu kilohinnan, ei annoksen mukaan. Ilmoitin Sergiolle, minkä verran kalaa itse halusin (n. 12 eurolla). Sergio hoiti tilauksen italiaksi, ja ihmettelin kyllä, miksi he keskustelivat tarjoilijan kanssa niin pitkään, mutta en tietenkään ymmärtänyt mistä on kysymys.

Ruoat tulivat ja söimme. Kalatarjotin näytti ruhtinaalliselta, ja aloin miettiä, ettei tämä kyllä ollut se määrä mitä itse tilasin. Sergio tilasi itselleen vielä lisää viiniä, kahvia ja jälkiruokaakin. Itse söin vain alkuruoan, pääruoan ja lasillisen viiniä.

Kun tuli maksun aika, lasku olikin sitten jotain ihan muuta kaliiperia mistä olimme puhuneet… Illallinen kustansi yhteensä 95 euroa. Kalan osuus siitä oli 60 euroa. Olin lievästi ilmaistuna järkyttynyt. Kysyin Sergiolta, mitä ihmettä hän oli mennyt tilaamaan, ja hän oli yhtä järkyttynyt ja alkoi huutamaan ja mesoamaan ravintolan henkilökunnalle.

Huutoa kesti jonkin aikaa, ja meitä palvellut tarjoilija selitti minulle myötätuntoisena englanniksi, että hän oli koettanut selittää Sergiolle miten kala hinnoitellaan, ja kysynyt, haluammeko 500g per henkilö. Sergio oli kuulemma tilannut sen (oikeasti ymmärtämättä lainkaan mitä tilasi).

Ravintola ei suostunut antamaan alennusta, koska virhe ei luonnollisestikaan ollut heidän. Kaiken kukkuraksi Sergio kaivoi taskustaan vain kaksikymppisen – hänellä ei kuulemma ollut enempää rahaa (!!). Minä jouduin maksamaan illallisesta 75 euroa. Ruoasta, jonka tilauksessa toinen oli mokannut. (Itse asiassa Sergion 20€ ei olisi riittänyt edes hänen nauttimaansa alkupalaan, viiniin, jälkkäriin ja kahviin, eli mies oli ilmeisesti olettanut syövänsä minun piikkiini.)

Sergio ei pahoitellut minulle millään lailla sitä, että maksoi megalaskusta itse vain kaksi kymppiä. Hän vain sätti ravintolan tarjoilijaa koko matkan takaisin asunnolle. Minä kävelin vaitonaisena vieressä ja kiehuin sisäisesti järkytyksestä.

Loppuilta – tai yö – ei sujunut sen mukavammissa merkeissä. Yritän tiivistää. Sergio jatkoi asunnolla viinin juomista, alkoi lähennellä, eikä suostunut lähtemään sohvalta, missä minun oli tarkoitus nukkua. Hän oli selvästi päihdyksissä ja alkoi jankata, enkö muka tuntenut vetoa häntä kohtaan ja miksi sitten muka olin ollut niin ystävällinen häntä kohtaan, ja että hän on niin ihastunut minuun ja haluaa vain viettää kaiken mahdollisen ajan kanssani.

Lopulta suutuin ja sanoin, että nyt saa riittää ja että hän on humalassa ja tämä on täysin epäsopivaa Couchsurfing-isännän käytöstä. Sergio poistui huoneesta vihaisena. En saanut peittoa, en tyynyä, enkä lakanaa. Vietin yön sohvalla viluisena enkä todellakaan nukkunut silmäystäkään. Jokainen pieni rasahdus talossa sai minut säpsähtämään, ja pelkäsin koko ajan Sergion palaavan ja tekevän jotain ikävää humalaisen pettymyksensä kuohuttamana. Siinä vaiheessa mietin, että viini tuskin oli ainoa syy miehen todella oudolle käytökselle. Sergio ei vaikuttanut tasapainoiselta.

Se oli pelottavin yö, jonka olen koskaan viettänyt. Harkitsin monta kertaa lähteväni ulos talosta, mutta minne menisin aamuyön tunteina vieraassa kylässä?

Aamulla mies oli vaitonainen. En sanonut yöllisestä mitään, koska halusin vain päästä pois ilman lisää välikohtauksia. Ajoimme hiljaisuuden vallitessa takaisin Algheroon, ja tilanteen absurdiuden kruunasi hetki, kun olin nousemassa ulos autosta.

”Niin, sun osuus näistä bensoista on 20€”, sanoi Sergio. ”Anteeksi kuinka?” ”Niin, minähän hain sinut lentokentältä, siihen meni bensaa, ja sitten ajoin eilen Algheroon ja vielä Kylään, siihen meni paljon bensaa.”

Meinasin oikeasti tukehtua. Jo on ihmisellä pokkaa…!! Sanoin ääni kiukusta täristen, että maksettuani melkein kahden päiväbudjettini verran eilisestä illallisestamme en todellakaan aio antaa hänelle senttiäkään bensarahaa, ja nousin autosta kamoineni. Ovi paukahti takanani kiinni ja Sergio ajoi pois.

Päästyäni takaisin Luigin asunnolle (hän oli ystävällisesti antanut minulle avaimen) minun piti istua pitkä tovi sohvalla ennen kuin rauhoituin. Miten hirveä kokemus…! Tunnen vieläkin heikotusta.

Couchsurfing on aivan mahtava idea ja se antaa niin paljon lisäarvoa matkustelulle, kun pääsee tutustumaan paikkoihin ns. pintaa syvemmältä paikallisten kanssa. Mutta mikäli haluaa sohvasurffailua harrastaa, pitää varautua tällaistenkin ikävien tilanteiden mahdollisuuteen. Surullista, että Sergion kaltaiset ihmiset pilaavat CS-yhteisön tunnelmaa. :(

Juuri tällä hetkellä tuntuu siltä, että on todella vaikea luottaa enää kehenkään, olivat he sitten saaneet Couchsurfingissa miten positiiviset palautteet tahansa. Housti on voinut olla täysin asiallinen muiden aiempien vieraidensa kanssa, mutta jossain vaiheessa voi sitten napsahtaa…. Sergiolla napsahti nyt sitten mun kohdalla.

* * * Jos lukijoiden joukossa on muita CS:läisiä, niin olisi kiva kuulla teidän kokemuksia..? * * *

57 comments on “Sohvasurffailun aallokossa”

 1. HUi, onneksi olet kunnossa! Ja toivottavasti kuitenkin vielä nautit loppumatkastasi :)

  Vastaa

  0
 2. Kauheata!!:(Onneksi hyviäkin majapaikkoja on jäljellä,mutta tälläiset latistaa fillikset..Onneks Luigi vaikttaa asialliselta mieheltä!!Olehan varovainen siellä maailman turuilla!

  Vastaa

  0
 3. tosi ikävä kokemus ,harmi että tuollasia ihmisiä mahtuu joukkoon .onnex ei mitään pahempaa sattunu

  Vastaa

  0
 4. Hui, tosi inhottava kokemus sulla! ;( Onneks ei sattunut vakavempaa. Ja hei, muista kirjottaa Sergion sivulle tosta, etta muut tietaa varoa, (naiset). Ma en ainakaan haluais sattua sen sohvalle nukkumaan! Oon jasen mutten ole viela surffannut. Oon lahdossa Sri Lankaan pian, ja kaikki hostit on miehia, pitaa kai vaan tutkia tarkkaan. Harmi etta joillain on vahan eri intressit kuin suurimmalla osalla. Hyvaa matkan jatkoa Sanni, hymya huuleen taas! :)

  Vastaa

  0
 5. Pääsit nimenomaan tutustumaan paikallisiin ns. pintaa syvemmältä. Olen pahoillani puolestasi, kamala kokemus. Pitäisi aina luottaa siihen aavistukseen (jälkikäteen on niin helppo miettiä) kun alkaa tuntua siltä, ettei kaikki ole kunnossa. Onneksi ei saattunut mitään.
  terveisin itse vuosia Italiassa asunut

  Vastaa

  0
 6. Toivottavasti kirjoitit suusi puhtaaksi sinne arvosteluihin, pitäis varmaan varoittaa tyttöjä etteivät tule raiskatuksi.

  Vastaa

  0
 7. Voi itku! Onneksi pääsit ehjänä pois noin ikävästä tilanteesta. Ja jätä ihmeessä palautetta Sergiolle, osaapahan joku toinen sitten varoa.

  Parempaa onnea tulevien sohvamajoittajien kanssa!

  Vastaa

  0
 8. Jäin kyllä monttu auki tän tekstin jälkeen. Siis miten joku kehtaa...?!! Oon niin pahoillani, että jouduit kokemaan noin ikäviä! :( Ja niin ikävää kuin se onkin sanoa ja tyypitellä kansakuntaa, niin kuulostaa hyvin italialaiselta toiminnalta. Vedetään omiin päin niin paljon kuin mahdollista, ollaan epämääräisiä eikä pidetä lupauksia. En ole itse couchsurfingia kokeillut, enkä ehkä yksin uskaltaisikaan, olen liian omissa oloissani viihtyvä.

  Tuli mieleen lisäksi, että voisikohan couchsurfing-hostien miesvoittoisuus jotenkin heijastella sukupuolten asemia noissa Välimeren maissa? Naisten ehkä edelleen oletetaan enemmän jäävän kotiin ja ajattelevan perhettä, kun miehet voivat toimia vapaammin.

  Joka tapauksessa, halauksia sinulle Sanni, yritä pian unohtaa tuollainen törkeä tyyppi!

  Vastaa

  0
 9. Hui kamala, täälläkin kiehuu myötätunnosta, kaikkia idiootteja sitä maailmaan mahtuukin! Laitathan kunnon rehelliset palautteet Sergiolle ja toivotaan että Luigin kanssa menee hyvin, ainakin vaikuttaa tosi mukavalta, ja sitten hänelle hyvää palautetta että muutkin uskaltavat valita hänet. Kerroitko Luigille tästä Sergio-episodista muuten?

  Vastaa

  0
  1. Kerroitko Luigille tästä Sergio-episodista muuten?

   Kerroin, ja hän oli aivan pöyristynyt. Haukuimme Sergiota yhdessä koko eilisillan....

   Aion todellakin laittaa Sergiolle negapalautteen.

   Vastaa

   0
 10. Ikävä kuulla tapahtuneesta! Ole nyt varovainen siellä reissussa ja käytä hotellia jos vähänkään tulee huono aavistus jostain tyypistä. Tsemppiä!

  Vastaa

  0
 11. Tosi ikävä lukea tällaisia CS-kokemuksia. :( Olen itse harrastanut Couchsurfingia kolmisen vuotta, ja pelkästään positiivisia kokemuksia on minun onnekseni vain tullut. Olen kuullut juuri noista miehistä, jotka etsivät one night standeja CS:n kautta. Todella ikävää, koska tietenkin he sitten vetoavat siihen miten ystävällisiä ovat olleet ja miten niin nyt ei seksi kelpaakaan vaikka niin hyvin meillä menee. CS:n _tarkoitus_ on ystävällisyys sukupuoleen katsomatta, siinä pitää olla lähtökohtaisesti vilpittömästi ja puhtaat jauhot pussissa liikkeellä, muuten homma menee juuri näin pipariksi. CS:n ydinpointti on, tarjota ilman mitään takeita omaa sohvaansa tuntemattomalle. Jos tämä ei tunnu oikealta, niin silloin ei CS ei ole sinua varten.

  Vastaa

  0
 12. Voi ei...
  Mulla oli kans kerran vähän negatiivinen kokemus. Hostasin yhden yön ajan kahta espanjalaista kundia jotka vaikuttivat koko illan erittäin mukavilta. Vain toisella heistä oli CS profiili ja se oli täynnä ylistäviä palautteita hänestä. Joten luotin heihin. Nukkumaan menon aikaan kuitenkin tämä kundi (jolla siis oli profiili täynnä kehuja) sanoi ihan suoraan että ei haluasi mennä sohvalle ystävänsä kanssa, vaan tulla minun sänkyyni. Se oli hieman pelottava hetki. Sanoin kuitenkin tiukasti ei. Onneksi kundi paineli sitten sohvalle.

  Vastaa

  0
 13. Huh huh, onpa kurja kuulla tuollaista! niin tyhmää että maailmaan pitää mahtua kaikenlaisia kakkiaisia... no onneksi selvisit ilman mitään pahempia, pakko sanoa, että kuulosti siltä, että tuossa olisi voinut käydä pahastikin... itse en olisi uskaltanut enää tuossa vaiheessa lähteä jonkin epäilyttävän oloisen tyypin kanssa minnekään kyliin ajelemaan. toivottavasti muut hostit ovat sitäkin mukavampia! :)

  Vastaa

  0
 14. Huh,suoraan sanottuna järkytyin lukemastani,ja mietin vaan kuinka paniikissa olisin ollut itse samassa tilanteessa....:( Onneksi kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin! Ja parempi onni tulevaisuudessa :) Pakko muuten vielä kysyä,että mitä mieltä Mr Karkkipäivä on tuosta sinun CS-reissaamisesta ja kaikkien vieraiden miesten luona yöpymisistä? ;o Onko paniikissa,vai levollisin mielin? :D

  Vastaa

  0
  1. Pakko muuten vielä kysyä,että mitä mieltä Mr Karkkipäivä on tuosta sinun CS-reissaamisesta ja kaikkien vieraiden miesten luona yöpymisistä?

   Misteri on ikävä kyllä vähän sitä mieltä että CS:n konsepti on kuin luotu Sergion kaltaisia väärinkäyttäjiä varten, ja hän on toki ollut huolissaan siitä että minulle voi sattua tämän kaltaisia huonoja kokemuksia (no, 'huono' on tässä yhteydessä jo understatement..). Mutta hän suhtautuu asiaan kuitenkin niin, että minä olen aikuinen ihminen ja teen niinkuin haluan. On hän jossain vaiheessa yrittänyt tarjoutua maksamaan hotelliöitä jotta välttäisin CS-sohvailun joissain paikoissa (etenkin Albaniasta Mr. oli sitä mieltä että siellä et ainakaan sohvasurffaa), mutta olen kieltätynyt sillä tämä on minun matkani ja haluan selvitä omillani.

   Hän oli tietysti erittäin pahoillaan tästä Sergio-välikohtauksesta ja hyvin huojentunut että selvisin "ehjin nahoin", mutta totesi realistin tyyliinsä vain että "Juuri tällaisia mulkvisteja odotankin löytyvän tuolta saitilta..." :/ Itse haluan kovasti uskoa siihen että nuo one-night-stand -tyypit ovat vain poikkeuksia ja valtaosa CS:läisistä olisi mukana touhussa vilpittömin mielin, mutta misterin mielestä se on turhan naiivia ajattelua.....

   Vastaa

   0
  2. Aivan hirveä kokemus! Onneksi olet kunnossa, onneksi!

   Olen Misterin kanssa asiasta täysin samaa mieltä. Tuollaisiin ( ja vielä paljon pahempiin!) tilanteisiin on varauduttava, kun tuollaiseen ryhtyy. Pippurisumute ei ehkä olisi hullumpi pitää jatkuvasti lähettyvillä...tai joku kunnon pamppu...
   keittiöveitsi taitaisi mennä liian pitkälle ;)

   Oma aviomieheni suuttuisi aivan perin pohjin, jos tekisin samoin, ja on pakko sanoa, että ymmärrän. On aivan hirvittävää pelätä toisen puolesta. Myös naisena pelkäisin todella mieheni puolesta, jos hän haluaisi "seikkailla" noin. Estäisin sen keinolla millä hyvänsä. Jos jotain sattusisi, en pystyisi enää jatkamaan omaa elämääni, koska en selviytsisi tunnon tuskistani. Syyttäisin itseäni elämäni loppuun asti. Misterillä on oltava hermot teräksestä!

   Vastaa

   0
  3. Tosi kurja kokemus. Jotkut kyllä kehtaa! Taisi käydä tuo episodi ravintolassa niin pahasti miehen kunnian päälle, että lähti sitten syöksykierre päälle. Älä murehdi rahaa, se on pieni hinta kun selvisit kuitenkin ehjin nahoin. Olethan varovainen ja, kuten muutkin ovat sanoneet, uskot sitä pientä ääntä sisälläsi joka sanoo että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Mitä jos pitäisit vaikka kuulakärkikynää ulottuvilla, se on sopivan terävä mutta ei-epäilyttävä, ja antaa sen pienen hetken, jonka aikana voi paeta?

   Vaikka on varovainen, niin mielestäni ei silti kannata vaipua kyynisyyteen. Pahoja asioita voi sattua missä vain, ihan vaikka linja-autossa työmatkalla, ja jos alkaa pelkäämään ja odottamaan pahinta kaikista, niin pian lamautuu. Mitä tuohon negatiivisten kommenttien jättöön tulee, niin eikö niitä voi itse kommentoida myös? Vai jääkö se negatiivinen kommentti semmoiseksi "tuon kanssa tulee konflikteja" -mielleyhtymäksi?

   Vastaa

   0
 15. Uh, mikä persreikä! Onneksi olet kunnossa ja toivottavasti vastaisuudessa hostit ovat asiallisia. Saiskohan sieltä reissun päältä pippurisumutetta hankittua...

  Vastaa

  0
 16. hyi hirvitys mikä tilanne...onneks säästyit henkiseltä ja fyysiseltä väkivallalta-rahanmeno on pientä henkeen ja fyysiseen koskemattomuuteen verrattuna. voimahalauksia helsingistä <3

  Vastaa

  0
 17. Laita hänelle negatiivinen palaute! Se on ehdottoman tärkeää. CS toimii juuri siksi, että käytöksestä saa palautteen.

  Meillä on ollut cs-vieraita ja itse olen ollut cs-vieraana. Vieraat ovat olleet miehiä ja naisia monista eri kulttuureista. Kaikki on mennyt erinomaisesti. En ole koskaan kuullut tuollaisesta mitä sinulle kävi ja täytyy sanoa että pidin tuollaista kyllä aika mahdottomana juurikin siksi että cs:n laitetaan omat henkilötiedot ja tosiaan käytöksestä saa palautteen.

  Vastaa

  0
  1. Laita hänelle negatiivinen palaute! Se on ehdottoman tärkeää.

   Itse olen samaa mieltä, mutta ihme kyllä yksi pitkän linjan latvialainen Couchsurfaaja, jonka kanssa juttelin eilen Algherossa, sanoi että monet noudattavat CS:ssä "negative experience = no reference" -periaatetta. Olin tosi hämmästynyt. Tämän latvialaisen mukaan on huono asia jos profiilissasi on MITÄÄN negatiivista, edes vaikka se oma jättämäsi negapalaute (joka siis jää näkyviin omaankiin profiiliin, vaikkei vastapuoli jättäisikään "kostonegaa" sinulle). Hän sanoi että "That's just how it is with Couchsurfing". Kuulema monessa tapauksessa on oman profiilin myönteisyyden (!) kannalta parempi, että ei jätä negatiivisesta kokemuksesta mitään palautetta, kuin että jättäisi negan tai edes neutraalin...

   Vastaa

   0
  2. Itse olen jonkun verran sohvasurffailua harrastanut, tosin enemmän hostaajana (meitä on itseni lisäksi kaksi miestä asunnossa, niin ei tuo edes epäilytä). Viime kesänä hostasin erittäin mielenkiintoista brassia, jolla oli tavoitteena käydä kaikissa maailman maissa CS-yhteisöä käyttäen. Hänkin kertoi, että tuo kostonegaaminen on ikävän yleistä, minkä takia huonoista kokemuksista on vaikea kertoa. Kun on kaksi tarinaa tapahtumista, on vaikea tietää kumpaa uskoa, jos molemmilla on muuten positiivisia arvioita. Tämä brassi myös kertoi varsin kovasta painostuksesta ja spämmäyksestä ja todella pahasta mustamaalauksesta, mikäli jättää negatiivista palautetta.
   Muuten loistava yhteisö, mutta väärinkäytöksiä on ikävä kyllä todella vaikea kontrolloida.

   Vastaa

   0
  3. Viime kesänä hostasin erittäin mielenkiintoista brassia, jolla oli tavoitteena käydä kaikissa maailman maissa CS-yhteisöä käyttäen

   Oho, wow..! Johan on suunnitelma..! :) Tuossa saa kyllä elämän hyvin vierähtämään.... ^_^

   Vastaa

   0
 18. Hyvin selvitty!

  Mulla on pääosin positiivisia kokemuksia CS:sta. Italiassa yksi kahdeksasta hostista oli vähän epäilyttävä, vaikka olikin saanut positiivista(kin) palautetta. Aika nopeasti ilmeni, että tyyppi taitaa etsiä vain seuraa, mutta jotenkin sniikisti onnistuin torjumaan lähentely-yritykset (ja syömään mainion illallisen kaverin piikkiin, hah!).

  Kommenttien lukemisessakin tarvitaan toki pelisilmää. Mieshostien kohdalla naisilta saadut reippaat ja asialliset kommentit ovat plussaa, miesten kommentit taas eivät kerro paljoakaan. Ehkä postauksessa esille tulleen "väärinymmärtämisen" vaaran vuoksi olen vieraana usein perinteisen suomalaisesti hieman pidättyväinen, ennen kuin selviää millainen tyypi on kyseessä. :) Olen myös aina henkisesti varautunut siihen, että etsin tarvittaessa hotellin, jossa yöpyä.

  Toivottavasti Luigi on tosiaan mukavampaa seuraa. Itsekin yövyin toisella Italianreissullani tuoreen (referenssittömän) CS-hostin luona ja hän oli aivan loistotyyppi!

  Belgiassa olin yhden yön juuri sille hetkelle täydellisesti sopivan CS-tyypin luona. Olin saanut suorastaan yliannostuksen sosiaalisuutta ja halusin vain hengata yksin kaupungilla ja päästä jonnekin yöksi (tämän olin sanonut myös majoituspyynnössäni). Hostini totesi illalla pizzaa mutustaessamme, että "Olipa mukavaa kun kerrankin sai vaan tarjota yösijan, eikä tarvinnut keksiä mitään viihdykettä vieraalle!" :D

  Vastaa

  0
  1. Voiko olla niin että ne ylistävät ja posiitiviset kommentit ovat feikkausta? Jollain tekaistulla profiililla kirjoitettuja keksittyjä kehuja hyväksikäyttöä varten? En tunne tuota systeemiä, mutta ammattini puolesta olen kohdannut keinoja kaihtamattomia ihmisiä, jotka saattaisivat tehdäkin niin..

   Vastaa

   0
  2. Voiko olla niin että ne ylistävät ja posiitiviset kommentit ovat feikkausta?

   En mä oikein usko että tuollainen on CS:ssä mahdollista... Tai sanotaan näin, että jos kaikki ylistävät kommentit olisivat sellaisilta profiileilta, joilla ei itsellään olisi mitään referenssejä, niin sitten ehkä voisi olla mahdollista että profiilit olisivat feikkejä. Mutta jos kaikilla kommenttien jättäneillä henkilöillä on profiilissaan muiden jättämiä palautteita, niin sitten ne ei oikein voi olla tekaistuja... Olisi jo aika suuri homma laatia esim. sata eri profiilia jotka kaikki jättäisivät toisilleen palautteita... Profiileistakin kun sitten pystyisi näkemään, jos ne kaikki on luotu samaan aikaan ja palautteet jätetty lyhyen ajan sisällä, sekin herättäisi heti epäilyksiä... Uskottavan feikkiprofiilin luomiseen menisi varmaan vähintään vuosi, että palautteille saisi sen verran väliä että ne vaikuttaisivat aidoilta.

   Vastaa

   0
  3. Toivottavasti Luigi on tosiaan mukavampaa seuraa.

   Hän osoittautui onneksi aivan aarteeksi...! Uskon että jäämme kyllä ystäviksi. :) Harmittaa ihan "pikkuisen" etten valinnut häntä jo alunperin. Mutta eihän näistä koskaan tiedä.....

   Ehkä postauksessa esille tulleen “väärinymmärtämisen” vaaran vuoksi olen vieraana usein perinteisen suomalaisesti hieman pidättyväinen, ennen kuin selviää millainen tyypi on kyseessä. :)

   Mun persoonallisuudella tuollainen on hurjan vaikeaa... Olen niin "kupliva" luonne että on vaikea kätkeä "papupatamaista höpöttelyiloisuuttani". Tykkään myös sanoa ihmisille kohteliaisuuksia. Ilmeisesti se ei todellakaan ole kaikkien kohdalla hyvä idea....

   Vastaa

   0
 19. Voi ei! Olen kiinnostuneena seurannut reissusi kulkua. Kamalan ikävää kuulla, että jouduit kokemaan tällaisiakin.

  On valitettavan tyypillistä, että Sergion ja Santorinin houstin kaltaiset miehet odottavat naisilta seksiä oman "ystävällisyytensä" vastineena (ovatpa he sitten kokeneet tarjonneensa naiselle sympatiaa, sohvan tai mitä tahansa). Kulttuurissamme naisia ja tyttöjä ehdollistetaan pienestä pitäen olemaan aina kilttejä ja välttämään kenenkään loukkaamista, mutta kannattaa aina luottaa omiin fiiliksiin vaikka epäkohteliaisuuden uhalla. Jos varoituskellot alkavat vieraan (tai tutun) miehen kohdalla soida, ei pidä tuntea hippuakaan huonoa omaatuntoa siitä, että kieltäytyy tämän seurasta. (En siis todellakaan sano tätä syyllistääkseni sinua! Sergion törkeä ja uhkaava käytös on vain ja ainoastaan tyypin itsensä harteilla.)

  Toivottavasti loppumatka sujuu ilman ikävyyksiä!

  Vastaa

  0
  1. Jos varoituskellot alkavat vieraan (tai tutun) miehen kohdalla soida, ei pidä tuntea hippuakaan huonoa omaatuntoa siitä, että kieltäytyy tämän seurasta.

   Joo, arvaa vain harmittaako aivan vietävästi etten seurannut outoa fiilistäni ja lähettänyt Sergiota kotiinsa sen Kylä-reissun sijaan. :( Koin vain niin voimakkaasti että "en kehtaa", kun hän oli ajanut kotikaupungistaan saakka (vaikkakin etäisyys on vain 35 km) Algheroon meidän Kylä-tripin takia.

   Vastaa

   0
 20. Ai kamala! Ihan hirveää! Mietinkin, miten sinä vaaleana skandinaavikaunottarena uskallat yöpyä kaikenmaailman sergioiden luona sen kummemmin tuntematta. Toivottavasti jää ainoaksi huonoksi kokemukseksi :/
  Couch surfingia olisi kiva kokeilla joskus. Tarjoatko sinä omaa sohvaasi sitten myös Suomeen saapuville matkaajille vastapalveluksena? Olisi kiva kuulla myös sohvasurffauksen plussat ja miinukset!
  Itse olen kerran vuokrannut asunnon yksityiseltä Nykissä ja nyt tammikuullekin olen vuokrannut asunnon viikoksi Edinburghista kun isommalla porukalla ollaan liikenteessä. Ihan luottavaisin mielin olen, vaikkei tämä Homeaway, jonka kautta Edinburghista vuokrasin, sillä tavalla valvo kuluttujaoikeuksia kuin NY-Habitat.

  Vastaa

  0
  1. Tarjoatko sinä omaa sohvaasi sitten myös Suomeen saapuville matkaajille vastapalveluksena?

   Kyllä! :) Se ei ole CS:ssä pakollista, jäseneksi voi siis liittyä ja majapaikkoja etsiä vaikkei itse sohvaa pystyisikään tarjoamaan, mutta mua kiinnostaa hurjasti toimia myös houstina.

   ja nyt tammikuullekin olen vuokrannut asunnon viikoksi Edinburghista

   Kuulostaapa ihanalta...! :) Pitääkin laittaa tuo Homeaway muistiin.

   Vastaa

   0
 21. Luin kommenttini lähetettyäni sen ja haluan muotoilla viestini alun uudelleen. Eli:
  Olenkin miettinyt, että toivottavasti mikään niljakas gigolo ei yritä mitään kun olet nainen ja yksin liikenteessä. Ei siis ollut tarkoitus aliarvioida pärjäämistäsi, jos sellaisen kuvan sait.

  Vastaa

  0
 22. Ajattelin jo jutun alussa miten siinä sitten käy....Itse en uskaltaisi yksin yöpyä tuollaisissa paikoissa. Olen jonkun verran maailmaa ja elämää nähnyt ja valitettavasti en luota ihmisiin helposti. Ole varovainen!!!!

  Vastaa

  0
 23. Ikävä kokemuksesi oli vähän kuin paluu todellisuuteen.
  Nykypäivänä on parempi olla reilusti liian epäluuloinen ja varovainen, kuin päinvastoin. Muuten voi käydä hyvinkin huonosti.
  Toivottavasti laitoit tyypeistä palautetta sivustolle.

  Vastaa

  0
 24. Hyvä ettei tuon pahempaa käynyt...

  Mutta miksi ihmeessä suostuit tuollaisen kusipään ruuat kustantamaan? Olisit vain tyynesti antanut sen 12 euroa ja sanonut että enempää ei ole käyttää ruokaa varten! Ethän sinä ymmärtänyt italiaa ja kaiken lisäksi olit vielä etukäteen antanut sille tollolle ohjeet, että millä summalla tilataan...

  Vastaa

  0
  1. Mutta miksi ihmeessä suostuit tuollaisen kusipään ruuat kustantamaan?

   Sanopa muuta... :( Arvaa olenko itse miettinyt tuota kerta toisensa jälkeen kuluneina päivinä... Tottakai mun olisi vain pitänyt sanoa että en missään nimessä maksa Sergion mokasta tai hänen ruoistaan. Mutta siinä tilanteessa sitä vain menee niin kipsiin.... Seuralaisesi huutaa, ravintolan henkilökunta huutaa, et ymmärrä sanaakaan, ja seuralaisesi ilmoittaa sinulle että lasku on nyt vain maksettava, ravintola ei suostu muuhun. :( Niin sitten vain kaivat lompakon esiin päästäksesi pois tilanteesta..... :/

   Vastaa

   0
 25. Olipa kurja lukea näin ikävästä kohtaamisesta.
  Itse olen sohvasurffannut vain kerran, mutta kavereiltani sitten kuullut vaikka minkälaisia kokemuksia aina eteisessä istuma-asennossa nukkumisesta mahtaviin, pidempiaikaistakin yhteydenpitoa poikineisiin surffauksiin.

  Sohvasurffasin kahden kaverini kanssa kaksi yötä Varsovassa, ja oma ainokainen kokemukseni asetti riman jo niin yläilmoihin, että mielelläni jättäisinkin itselleni ainoastaan tuon huikaisevan muiston mieleeni sohvasurffaamisesta.
  Meitä emännöivät kaksi äitinsä kanssa vielä asuvaa siskoa, ja saimme kunnian olla heidän ensimmäinen vierasjoukko. Ainoastaan tytöt olivat tuona aikana paikalla ja molemmilla oli omilla tahoillaan hieman kiirettä, jota he meille useaan otteeseen pahoittelivat. Saimme avaimet heidän taloonsa ja vapaat kädet keittiössä aina astioista ruokatarvikkeisiin.
  Kiireistään huolimatta molemmat emännät halusivat panostaa myös meihin, joka näkyi hyvän ruoan kruunaamina myöhään venyvinä peli-iltoina tyttöjen tarjoamia liköörejä maistellessa.

  Itselleni kun tuo kokemus oli ensimmäinen, kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä sekä upeaa, mutta muita kokemuksia kuullessa ja lukiessa olen miettinyt, että juuri sitä upeaa se todella taisi meidän kohdalla olla. Itseäni kosketti kovasti se välittömyys ja luottamus meitä kohtaan, vaikka olimme ensimmäiset sohvasurffaajat ja jokainen vielä eri maista kotoisin.

  Vastaa

  0
 26. Huh, onpa ikävää että kohdallesi sattui tällainen mätämuna. Itselläni on kokemusta yksin matkustelusta nuorena, alle parikymppisenä ja tällainen tilanne kuulostaa hyvin tutulta. Tavallaan haluaisi uskoa hyvää kaikista, mutta yksikin ikävä kokemus rikkoo tämän luottamuksen ja jättää epäluulon kaikkia tapaamiasi ihmisiä kohtaan.
  Yksin matkustaessa täytyy tosiaan olla ihan eri lailla valppaana kuin kaveriporukassa tai poikaystävän kanssa. Miehet kiinnittävät enemmän huomiota yksin liikkuvaan naiseen enemmän kuin pariskuntaan. Ole mieluummin liian varovainen: varaudu etukäteen vieraassa paikassa ja katso miten pääsee pois ja miten voi puolustautua.
  Jos cs-isännät vaikuttavat jossain paikassa epäilyttäviltä niin voisitko sitten ajatella meneväsi johonkin halpaan hosteliin? Nyt kun ei ole sesonki, niin tilaa varmasti löytyy.
  Onneksi olet kunnossa ja kaikkea hyvää reissullesi!

  Vastaa

  0
  1. voisitko sitten ajatella meneväsi johonkin halpaan hosteliin?

   Toki, toki. :) Suurimman osan öistä matkalla olenkin nukkunut halvassa hotellissa/vuokrahuoneessa. Couchsurfaus vain olisi toimiessaan niin mahtava juttu, että vaikka mulla on budjetissakin tilaa hostelleille, niin mieluusti käyttäisin CS:ää.:)

   Vastaa

   0
 27. Hui, onneksi selvisit säikähdyksellä ja unettomalla yöllä. Yksi syy miksi varmaankin iso osa hosteista on miehiä, löytyy siinä, että myös matkaajien seassa voi olla epämääräisiä henkilöitä. Naiset, varsinkaan jos asuvat yksin, eivät varmaan uskalla päästää vieraita ihmisiä kotiinsa, jos vieraalla ei olisikaan puhtaat jauhot pussissa. Kokevat varmasti, etteivät pystyisi pistämään kampoihin, jos jotain ikävää sattuisi.

  Vastaa

  0
  1. Naiset, varsinkaan jos asuvat yksin, eivät varmaan uskalla päästää vieraita ihmisiä kotiinsa

   Totta, tätä puolta en tullut ajatelleeksikaan... Varmaan voi olla yksi syy sukupuolijakaumalle.

   Vastaa

   0
 28. Olisikohan Sergio käynyt ihan itse jättämässä itselleen positiivsia kommentteja... Mikä persepää, tosiaan!

  Vastaa

  0
 29. Musta tämä coachsurfing on kyllä erittäin huono idea. Toivottavasti pääset turvallisesti kotiin.

  Vastaa

  0
 30. Nopea viesti: vastailen kommentteihin ajatuksella myöhemmin tänään, nyt kiire! :)

  Vastaa

  0
 31. Huh, tosi inhottava juttu! Onneksi ei käynyt pahemmin tässä tapauksessa.
  Mä olen nuorempana reissaillessa majoittautunut Hospitality clubin kautta, sama idea kuin tuossa couch surfingissa, eikä mitään pahaa sanottavaa ole mistään houstista,tosi mukavia tyyppejä kaikki. Itsekkin kerran majoitin kolme nuorta italialaista poikaa luokseni ja sekin meni hyvin.
  Isoon joukkoon näköjään vaan mahtuu aina muutama idiootti. :(

  Vastaa

  0
 32. Harmi kun kaikista ilmiöistä ja asioista aina löytyy hyviä ja huonoja puolia :/ Idea tuossa CSssässä on kyl aivan mahtava. Tsemppiä siis tuleville cs yöpymisille! :)

  Vastaa

  0
 33. Musta moni kommentoija turhaan tuomitsee coachsurfingin. Totuus kuitenkin on, että monesti matkoilla sattuu muutenkin kommelluksia. Jos niitä pakettimatkoista poikkeavia elämyksiä haluaa kokea, niin täytyy olla valmis vähän laittamaan itsensä likoonkin. Sannikin on kaunis, näyttävä nainen, mikä varmasti lisähaasteita tähän tuo. Miehetkin kun ovat vain, noh, miehiä :) Varmasti vaatii kumppanilta luottamusta, mutta toisaalta se luottamuksen osoittaminen ja erilaisista kokemuksista selviäminen lopulta vain vahvistaa. Ja niinhän sitä sanotaan, että parempi elää päivä leijonana kuin sata vuotta lampaana.

  Vastaa

  0
  1. En mä haluaisi elää yötäkään suuressa uhassa tulla raiskatuksi. Lampaana on kivempaa.

   Vastaa

   0
 34. Onneksi selvisit ehjin nahoin! Minuakin on kieltämättä kummastuttanut, miten paljon sinkkumiehiä CS:stä löytyy verratuna naisiin. Ja, jos naiskäyttäjiä löytyy, he ovat useimmiten reissaajia..

  Tuolla välimerellä päin kannattaisi varmaan suomalaisen naisen olla poikkeuksellisen varpaillaan, ei siksi että kaikki miehet olisivat sikoja tai että naiset olisivat sinisilmäisiä, vaan ihan vain kulttuurierojen vuoksi. Kaverini oli vaihto-opiskelemassa Italiassa ja hänen tarinansa kuulostivat jo kauhujutuilta itsenäisen suomalaisen naisen korvaan :D Esimerkiksi tää mun ystävä oli kaveriporukassa jossa muut olivat miehiä jotka keskustelivat ja tämä tyttö kommentoi keskustelua - miehet käskivät tämän olla hiljaa sillä "miehet juttelevat nyt". Uskomatonta! Mutta se on sen maan meininki. Minkä ne miehet sille mahtaa jos ovat kasvatettuja ajattelemaan että nainen on alempiarvoinen (ja naiset ajattelevat samoin) ja kaikki ystävälliset hymyt ja eleet tarkoittavat että nainen on kiinnostunut.. Tietenkin kaikkien ihmisten tulisi kohdella toisiaan kunnioittavasti eikä olettaa toisen käytöksestä yhtään mitään ylimääräistä, mutta valitettavasti maailma ei pyöri niin ihan joka paikassa.. Älä kuitenkaan missään tapauksessa syytä itseäsi siitä että ajattelet ihmisistä "liikaa" hyvää. Syy tuohon ikävään kokemukseesi oli yksin sen kusipään!

  Minulla on kokemuksia couch surfingista yhdeltä kesältä kun reissasimme poikaystäväni kanssa Saksassa. Olimme ensikertalaisia emmekä tajunneet että ne yöpaikat kannattaisi sopia "hieman" aiemmin kuin paria päivää ennen hostelliyöpymisen päättymistä.. sopivan hostin löytäminen oli yllättävän vaikeaa! Monta potentiaalista majapaikkaa toki löytyi, mutta aika harvat käyttäjät kirjautuvat päivittäin sivulle tsekkaamaan onko tullut sohvapyyntöjä. Siinä sitten pommitettiin varmaan yli viittäkymmentä käyttäjää viesteillä että apua auttakaa nyt (no olisi meillä ollut varaa vielä muutamaan hostelliyöhön, mutta ei kymmeneksi päiväksi mitä aioimme kaupungissa viettää)!

  Sitten onneksi löysin ns. emergency groupin suurkaupungille missä olimme. Ryhmän kaikki jäsenet olivat sellaisia, että pystyisivät majoittamaan reissaajia 1-3, jopa saman päivän varoitusajalla. No tietenkään läheskään kaikki käyttäjät eivät olleet käyneet sivuillaan kuukausiin.. mutta lopulta löysimme tästä ryhmästä erittäin ystävällisen puolalaisen miehen joka asui äitinsä luona. Hän yleensä majoittaa reissaajia vain yhdeksi yöksi, mutta meillä kolmella oli niin hauskaa yhdessä että saimme olla hänen luonaan useammankin yön :) Hän on myös kunnon historiafriikki. Mitään vaivaannuttavia hiljaisuuksia ei tullut kun hostimme kävelytti meitä pitkin kaupunkia ja tiesi lähestulkoon jokaisesta merkittävämmästä rakennuksesta ja kaikista perusnähtävyyksistä paljon enemmän kuin normi-turistiopas. Jos jutut meinasi itseltä loppua niin ei tarvinnut huolia sillä hostilla oli aina uusi tarina kerrottavana :) Pakko myöntää että jos olisin ollut yksin matkassa, kuvan perusteella minua olisi hieman pelottanut mennä tämän ison miehen luo yöksi (vaikka hänellä oli kymmeniä ainoastaan hyviä palautteita muilta CS -käyttäjiltä). Ja kyllä hävetti typerät ennakkoluuloni kun sainkin tutustua yhteen sydämmellisimmistä ihmisistä mitä olen koskaan tavannut!

  Puolalaisen miehen jälkeen yövyimme yhden yön suomalaisen reppureissaajan luona joka oli alivuokralaisena kämpässä jonka oli löytänyt CS:n kautta. Sekin oli erittäin mukava kokemus, hän oli tosi rento ja "saimme" lähteä kaupungille kahdestaan tapaamaan muita ystäviämme hänen jäädessä kämpille tekemään töitä. Saimme olla ulkona niin pitkään kuin halusimme eikä hän ollut moksiskaan siitä että heräsi kolmen jälkeen yöllä koputteluumme.

  Siinä minun kokemukseni :) Jos meinaan ensi kesänä reissata niin ehdottomasti aion kokeilla couch surfingia uudestaan vaikka olisikin rahaa majoitukseen, sillä uusien ihmisten tapaaminen on niin hauskaa.

  Mun CS -vinkit olisivat: (aika itsestäänselviä jotkut)

  - suosi naisten tai pariskuntien sohvia jos mahdollista

  - suosi käyttäjiä jotka ovat saaneet hyvää palautetta

  - suosi käyttäjiä jotka ovat antaneet paljon yksityiskohtaista tietoa itsestään. Näin on epätodennäköisempää että kyseessä olisi feikkiprofiili

  - kun harkitset jotain käyttäjää hostiksi ja hänellä on paljon palautteita, kannattaa myös lukaista muutaman palautteenantajan profiili myös jotta näkee, onko heidän antamallaan palautteella pohjaa. Jos palautteentantaja-reissaaja on itse saanut paljon negatiivista palautetta useilta eri hosteilta, ehkä vika ei olekaan sohvantarjoajassa vaan reissaajassa. (näistä saa usein myös hyvät naurut koska joskus kommentit paisuvat ilmiriidoiksi :D)

  - etsi matkakohteestasi erilaisia käyttäjäryhmiä, kuten vaikka Rome emergency group, Vegetarians in Tallinn tai vastaavaa. Näin voi löytää helpommin itsensäkaltaisia hosteja joiden kanssa tulee todennäköisemmin toimeen :) Ja jos host yhtäkkiä peruukin majoituksen, emergency groupista voi löytää hyvinkin lyhyellä varoitusajalla majapaikan edes yhdeksi yöksi.

  - suosi käyttäjiä jotka on "vouhced", ainakin muistaakseni tämä oli se käytetty termi. Se tarkoittaa että joku CS käyttäjä luottaa toiseen niin paljon että "vannoo" tämän olevan luotettava. Kun käyttäjä on saanut kolme tällaista vouchia hän on myös oikeutettu antamaan niitä rajattomasti muille käyttäjille joihin todella luottaa.

  Vastaa

  0
 35. minäkin olen CS:n jäsen. tuossa edellä muut kertoivatkin jo omia vinkkejään ja näkökulmiaan. minä olen myös sitä mieltä että aikuisena naisena pärjäät kyllä ja osaat valita missä yövyt. olen jonkun toisen kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä että näissä etelän maissa on miesvoittoista koska perinteet elävät vielä, ja esim. nuoremmat naiset asuvat vanhempiensa luona ja sinne on vaikeampi vieraita kutsua. lisäksi perinteisesti naiset ovat olleet enemmän kotona ja miehet enemmän "ulospäinsuuntautuneita" ja "muuta maailmaa kokevia" koska heillä on ollut siihen mahdollisuuksia, jos kärjistetään. ja sitten siihen vielä 10-40% noita yhden yön heilaa etsiviä, niin selittyy CS:n miesvoittoisuus.

  itselläni on n. 25 CS kokemusta, lähinnä mieten luona tai miesvieraita. vieraiden kanssa ei ollut kertaakaan ongelmaa. itse kyläillessä muistaakseni 3 miestä yritti lähennellä, mutta siis vain pienesti, ja kun torjuin niin peruuttivat ja häpesivät kovasti. yksi jenkkimies yritti kännipäissään tunkea mun sänkyyn tai tunkikin mutta sain itse paettua sitten siitä. ja yhden miehen kanssa päädyin avoliittoon(ollaan edelleen), mutta häntäkään en voi syyttää lähentelystä :)

  itse totesin että profiilissa on hyvä korostaa olevansa parisuhteessa, niin hostit tai guestit joilla on p**** mielessä eivät hyväksyä tai lähetä kutsuja. voi myös melkeen jopa sanoa että asuu poikaystävän kanssa tai on kihloissa, yksin matkustavaa naista voi monet kuitenkin pitää vapaana riistana. sormus sormeen. ja jos miehen profiilissa lukee että hän haluaa van naisvieraita niin en sellaiselle kirjoita.

  mutta jätä ehdottomasti kommentti hänen profiiliinsa
  tapahtuneesta, tosi järkkyä käytöstä, jossain italian maaseudulla lähentelijän mökissä... kamalaa varmasti.

  Vastaa

  0
 36. Jonnekin sitä kuitenkin toivoisi tietoa noista tyypeistä... Minulla on profiili CS:ssä, mutta en ole vielä käyttänyt sitä kertaakaan. Minusta olisi hyvin ikävää joutua tuollaisen tyypin luokse. Nyt tulee se olo, että siihen hyvään palautteeseenkaan ei voi luottaa. Voisikohan sitä infota ylläpitoa tms tai kysyä heiltä neuvoa, niin ainakin jäisi siitä tyypistä merkintä jonnekin? Eri paikoissa tuntuu olevan myös ambassarodereja, josko sellaiselta kysyisi neuvoa, niin ehkä tulisi jotain vinkkejä miten toimia niin, ettei omaan profiiliin tule negoja?

  Vastaa

  0
  1. Mä luulen että ylläpito sanoisi vain, että anna ihmeessä totuudenmukainen negatiivinen referenssi. :/ Eivät kai he oikein muutakaan voi sanoa, kun niinhän homman pitäisi Surfingissa toimia...

   Vastaa

   0
 37. Hurja kokemus, onneksi olet kunnossa!
  Tosiaan monet yksinasuvat naiset eivät varmaan helposti ota luokseen vieraita miehiä. Itseasiassa yksi mun naispuolinen ystävä toimi hostina mutta oli joutunut kerran jos toisenkin ahdistelun kohteeksi -omassa kotonaan :/

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)