04.10.2012

Päivä KORRESilla

Kuten tuossa aiemmin tuli mainittua, kävin viime viikon maanantaina tutustumassa Ateenassa KORRESin tuotantotiloihin ja pääkonttoriin. Vierailuideasta saan itse asiassa kiittää entistä pomoani, terveisiä vain sinne töihin…! :) Meillä oli töissä juuri ennen reissuun lähtöäni Korresin koulutus, ja yhtäkkiä esimieheni totesi, ”Sanni, sinähän olet ensi viikolla Ateenassa – miksi et menisi käymään Korresilla?” No mutta niinpä, miksipä en!

Korresin vanha myymäläkonsepti vs. uusi konsepti.       

Tuumasta toimeen ja otin yhteyttä Korresiin, ja vierailu järjestyi nou problemos.

Taustatietona minusta ja Korresista kerrottakoon, että olen tuntenut merkin ns. ”iät ja ajat” ja ollut kiinnostunut siitä jo pitkään, mutta tuotekokeilut ovat rajoittuneet muutamiin työn kautta suoritettuihin testailuihin. Elämä lyhyt – kosmetiikkatuotteita paljon….

Ja niille lukijoille jotka eivät tunne Korresia lainkaan; Korres on kreikkalainen, paikallisiin yrtteihin ja homeopatiaan pohjautuva luonnonmukainen sarja (ei kuitenkaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa). Ymmärtääkseni maailmalla tunnetuimpia kreikkalaisia brändejä.

Tislaustiloissa

Sain Korresilla aivan tähtikohtelun, olin ihan häkeltynyt. Minut noudettiin autolla kotiovelta ja kuljetettiin ensimmäiseksi Ateenan ulkopuolelle yrityksen tehtaalle. Perillä minua odotti Director Of Communications and PR George Anthoulakis ja runsaat aamiaistarjoilut. Voitte uskoa että ei todellakaan ollut pokkaa jättää vastaleivottuja pinaattipiirakoita tarjottimelle ruokavalioni vuoksi…! ^_^

.

George Anthoulakis

 .

Aamiaisjutustelun jälkeen George lähti kierrättämään minua tuotantotiloihin. Vielä muutama vuosi sitten myös Korresin pääkonttori sijaitsi samoissa tiloissa, mutta on sittemmin muuttanut kaupunkiin.

.

Ennen kuin lähden viemään teitä mukanani kierrokselle, kerron muutaman sanan Korresin historiasta.

Yrityksen tarina alkaa Kreikan ensimmäisestä, 60-luvulla perustetusta homeopaattisesta apteekista Ateenassa. Nuori farmakologian opiskelija George Korres aloitti työt apteekissa 1989, ja oli aluksi hyvinkin skeptinen homeopatiaa kohtaan.

Pian George kuitenkin vakuuttui luonnon raaka-aineiden tehosta, ja alkoi mielessään suunnitella yrtteihin pohjautuvaa ihonhoitosarjaa. Siirryttyään 1992 apteekin johtoon, George perusti oman homeopaattisen testilaboratorion ja aloitti ihonhoitolinjansa reseptikehittelyn. Tuotteet testattiin hänen ystävillään.

Kuka tunnistaa tämän esineen?

PR-George oli todella vaikuttunut, kun minä tunnistin! Sehän on Korresin omalaatuinen logo joka löytyy joka pakkauksesta. Mutta tietääkseen, mikä tämä härveli todella on, täytyykin olla jo paremmin perehtynyt Korresiin. Vempelettä käytetään rakomelo-juoman tislaukseen ja se on peräisin George Korresin isoiso-isoisältä. Korresin kaikkein ensimmäinen tuote, aromaattinen hunaja-anis-yskänlääke sai inspiraationsa rakomelosta, ja tästä syystä rakomelo-keitin toimii Korresin logona.

Tuotekehittelyosasto

KORRES brändinä syntyi vuonna 1996. Yrityksen filosofia perustuu korkealaatuisten luonnon raaka-aineiden käyttöön, kliinisesti testattuun tehokkuuteen, jokaisen kukkarolle sopivaan hintatasoon sekä inspiroivaan esteettisyyteen. Tehokkuus ja esteettisyys ovat George Korresille hyvin tärkeitä asioita. Hän ei halua valmistaa tuotteita, jotka pelkästään ”tuoksuvat ja tuntuvat hyvältä”, vaan niiden on todella toimittava.

Meikkituotteiden koulutustila

PR-George kertoi minulle niin seikkaperäisesti ja inspiroivasti erilaisten yrttien vaikutuksista ihonhoitoon, että voisin kirjoittaa pelkästään siitä oman jutun. Korresin homeopaattiseen tietotaitoon pohjautuva tuotekehittely vaikuttaa kerta kaikkiaan, no, vaikuttavalta..! Esittelyä ei voinut kuunnella innostumatta! :) Koen melkeinpä vaikeaksi tiivistää kaikkea mielenkiintoista informaatiota helposti luettavaksi ja ”sulatettavaksi” paketiksi.

Raaka-ainevarasto

Vielä sananen KORRESista maailmalla. Korresia ei suinkaan alettu heti kotimaan menestyksen myötä kauppaamaan ulkomaille, vaan ensimmäinen vientidiili oli käytännössä ihan sattuman tulos. Muuan amerikkalainen sisäänostaja näki Korresin tuotteita kreetalaisessa apteekissa vuonna 1999, ihastui ja soitti saman tien George Korresille ja ilmoitti haluavansa alkaa viedä tuotteita USAan. Vuotta myöhemmin seurasi Englanti, kun Harvey Nicholsin ostaja bongasi tuotteita Jenkeissä. Tämän jälkeen Korres alkoikin levitä muihin suurkaupunkeihin, ja tänä päivänä merkin tuotteita löytää melkein kaikkialta. Myös Helsingissä on oma Korres-store, muualla Suomessa jälleenmyyjinä toimivat valikoidut tavaratalot kuten Sokos ja Stockmann ja liikkeet kuten Kicks.

Kreikassa Korresia myydään yksinomaan apteekeissa.

Laborantti työssään

Kuten olen aiemminkin tuonut blogissa esiin, kosmetiikan estetiikka on minulle tärkeä kriteeri. Kiinnitän pakkausten ulkonäköön jopa pedanttista huomiota. ”Miksi nuo on valinneet näin ruman fontin, onko tämä muka myyvää…?” ”Apua miten karmean värinen etiketti, onko nää tosissaan” jne. :) Tätä taustaa vasten voi ymmärtää, miksi Korres on vetänyt minua puoleensa. Pakkausdesign on todella tyylikäs, ja se on palkittu maailmalla moneen otteeseen.

PR-George kertoi, että esteettinen kokonaisuus on Korresilla niin tärkeä elementti, että jopa tehdastilojen graafinen ilme seinäprintteineen seuraa samaa linjaa kuin tuotesarjat. Mahtavaa…!

Pullotus- & pakkaustilat

Korresin ensimmäinen kosmetiikkatuote oli Villiruusuvoide, joka on edelleen myynnissä. Villiruusulinja on kautta aikain ollut Korresin suosituin sarja, mutta vuonna 2009 lanseerattu anti-age-linja Quercetin & Oak on kasvanut monilla markkinoilla suuremmaksi.

.

Korresin tuotteet eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta yritys välttää mm. mineraaliöljyä, silikoneja, parabeeneja, propyleeniglykolia, etanolamiineja ja PEG-yhdisteitä. Pesevät ainesosat tulevat luonnosta, ei synteettisiä sulfaatteja. Tuotteiden luonnonraaka-ainepitoisuus on 80-99,8%.

.

Korresilla ei ole omia viljelyksiä, vaan luonnon raaka-aineet tulevat kreikkalaisilta viljelijöiltä. Korres tekee yhteistyötä yliopistojen kanssa löytääkseen parhaat alueet eri kasveille, esim. salvia otetaan sieltä osasta maata missä juuri salvialle on tutkitusti parhaat kasvuolosuhteet.

Luonnon raaka-aineet (esim. kuvan teesäkki) tulevat käsittelemättöminä viljelijöiltä, ja Korres suorittaa niiden uuttamisprosessin alusta loppuun omalla tehtaallaan. Muut ainesosat tulevat valmiina raaka-ainetuottajilta.

Tislaamo

.

Tehdaskierroksen jälkeen minut vietiin takaisin kaupunkiin, jossa pääsin vierailemaan yrityksen pääkonttorilla. Täällä työskentee PR-osasto, graafisia suunnittelijoita, johto jne. Korresilla on Ateenassa 260 työntekijää.

PR-tiimi Georgen ja Pinelopen työpisteet ovat hauskan persoonallisia..! Ja kyllä, minulla oli lupa kuvata täälläkin. Korresilaiset vaikuttivat kaiken kaikkiaan todella välittömiltä ja mukavilta ihmisiltä. En tiedä miksi sitä odottaisi näin suurelta firmalta jotenkin ”virallisempaa” lähestymistä kaikenmaailman kuvausrajoituksin ja "tuonne tai tänne ei sitten saa mennä tai koskea" -varoituksin. Mutta tässä paikassa sai liikkua ja taltioida vapaasti. Todella positiivinen kokemus!

Loppuun sopii tämä sympaattinen piirros Korresin logosta eli rakomelo-masiinasta. Sen on piirtänyt George Korresin tyttärentytär.

Kiva kun kävitte kanssani Korresilla! :)

0 comments on “Päivä KORRESilla”

 1. Todella mielenkiintoinen postaus :) Onko mahdollista saada jotain postausta tuotteista, jotenkin yhteenvetoa, mitä tarjolla. Mielellä niistä kuulisi, kun merkki ei tuttu ole.

  Vastaa

  0
 2. Vähänkö siistiä!

  Mää niin haluaisin tollaiseen tehtaaseen töihin!

  Vastaa

  0
 3. Mielenkiintoista lukea taustaa Korresista. Ehdoton lempparituotteeni on lomamatkoilla ollut Korresin jogurtti after sun! Viilentänyt nopeasti vähän kärähtämäänkin päässeen ihon ja tästä tuotteesta tykkää kovasti miehenikin, suosittelen (tosin nämä ollaan ostettu apteekista Kreikassa) :)

  Vastaa

  0
 4. Mun puolesta voisit tehdä kymmenittäin postauksia Korresista, Korres on nimittäin mun lempikosmebrändi, todellakaan kaikki tuotteet eivät sovi mun iholle mutta haluaisin niiden sopivan xD Onneksi sopiviakin tuotteita on löytynyt. Mutta Korresissa on sitä jotain, mikä vetoaa muhun, design, filosofia ja jotenkin just sellainen sympaattinen henki, joka brändistä huokuu..:)

  Vastaa

  0
 5. Kotimaahan palattuasi voitkin alkaa selvitellä, mihin (luonnon)kosmetiikkafirmaan pääsisit töihin tuonne tuotekehittely- ja tuotantopuolelle. Kuulostais ihan sun jutulta. ;)

  Vastaa

  0
 6. Ihanaa saada näin paljon lisä infoa kyseisestä merkistä. Olen fanittanut Korresia niin kauan kuin sitä on vaan saanut Suomesta. Lempparituotteita on tea tree-kasvojen puhdistus"geeli", sävytetyt huulivoiteet(lip butter)on aina mukana parissa värissä.Villiruusu kasvorasva on ihanteellinen erityisesti talvella(tosin tuote-esittelijä sanoi että se on ikääntyvälle iholle, oon käyttänyt sitä jo vuosia talvisin). Saippuat on ihanan tuoksuisia! Samoin bodybutterit. Niin ja aurinkorasva stick kasvoille, aivan huippu ja todella näpsäkkä käsilaukussa kesällä. Siitä jää hieman "hohtava" pinta ei rasvainen. Kuorinnat todella hyviä, tosin erityisesti vartalon kuorinnat esim. meloni on todella kuoriva. Niin ja rice proteins- shampoo on todella hyvä. Mun päänahkaa on kutittanut muutaman kuukauden aivan kamalasti.Olin kokeillu kaikkea esim.ceridal öljyä päänahkaan.Mut otin uudestaan käyttöön ton vanhan jämän rice proteins- shampoosta ja enää ei kutita:).Oon varmaan allergisoitunut jollekin ainesosalle aiemmissa shampoissa. Nyt täytyykin selvitellä onko kyseistä shampoota enää valikoimissa.Kannattaa ehdottamasti kokeilla noita tuotteita, ja jos ei halua ostaa isoa putelia niin joistakin tuotteista on saatavilla myös matkakokoja. Esim.kasvokuorinnoista ja naamioista.

  Vastaa

  0
  1. Hmm, kukahan tuote-esittelijä sulla on ollut... Ainakaan meidän koulutuksissa ei ole väitetty Villiruusu-sarjan olevan ikääntyneelle iholle tarkoitettu, vaikka ruusuöljyllä onkin juonteita pehmentävä vaikutus. Mun käsityksen mukaan linja on ihan kaikenikäisille, sellainen vähän tehokkaampi peruskosteutuslinja. Villiruusu on mm. Scarlett Johansonin suosikkisarja, ja Scarlettia nyt ei voi kovin ikääntyneenä pitää.... :P

   Vastaa

   0
  2. Kyseessä oli sokoksen oma myyjä joka oli saanut koulutuksen Korresin tuotteisiin.Pidin itsekin tätä tietoa yllättävänä, koska olin noin 23-vuotiaana alkanut käyttämään voidetta koska Korresin putiikissa sitä minulle suositeltiin. Korresin Helsingin myymälässä on muuten todella hyvä palvelu! Viime talvena yritin käyttää hunajatimjami voidetta mutta se ei oikein soveltunut iholleni, se oli jotenkin liian raskas. Luultavasti tänä talvena taas palaan villiruusuvoiteeseen, tosin mietin kyllä watercress-voidettakin. Luuletko että villiruusu voide sopii kun minulla on hieman poskissa couperosaa tai herkästi punoittavat posket? Niin ja täytän piakkoin 29, joten ei kai siitä ole haittaa vaikka naamarasva vähän ensimmäisiä juonteita pehmentäisikin...

   Vastaa

   0
  3. Moi Henni!
   Nyt joudun toteamaan että Korres-tuotteiden asiantuntevuuteni ei ole ihan hurjan syvällinen (en ehtinyt työskentelemään tuotteiden kanssa montaakaan kuukautta), mutta en muista että Villiruusu-linjaa olisi erityisesti suositeltu couperosa-iholle tai muuten vain herkälle iholle. En nyt pääse tarkistamaan Korresin omalta sivulta tuotteiden tarkkoja tietoja (Rodoksen hotellini wi-fi-yhteys sucks..!! Korresin sivut eivät avaudu millään...), mutta melkein saattaisin oman maalaisjärkeni kautta suositella herkälle iholle Korresin jogurttivoiteita. Jogurttihan tunnetaan ihon rauhoittajana, se on mm. yksi tehokkaimpia auringossa palaneen ihon pelastajia.

   Vastaa

   0
  4. Kiitos vinkistä! Kävin itse korresin nettisivuilla(yövuorossa ollut aikaa selvitellä asiaa:)) ja ei siellä mainita erityisesti että villiruusuvoide olisi herkälle iholle sopiva. Myynnisssä on näköjään nykyään villiruusuvoide normaali/kuiva iholle sekä seka/rasvoittuvalle iholle. Tuote esittelyssä mainitaan että voide auttaa pieniin juonteisiin ja epätasaiseen ihonväriin(for color disordes)kirkastaen ihoa. Ainesosat ovat pehmentäviä, parantavia ja kosteuttavia. Ja vielä mainitaan suojaavuus ja ihoa uudistavat ominaisuudet. Joten kuulostaa melko sopivilta ominaisuuksilta:). Jogurttivoidetta olen kokeillut ja se oli muutoin hyvä muttei jostain syystä kunnolla imeytynyt ihooni(ja muuten,Korresin nettisivuilla Jogurttikasvorasvaa ei enää ole! Onkohan tuotanto lopetettu?). Koen omalle iholle villiruusun olleen parempi. Tietenkin ihoa rauhoittava ominaisuus puuttuu, mutta toisaalta ihoni ei ole ärtynyt kun alan ajoissa syksyllä käyttämään tarpeeksi suojaavia ja ravitsevia rasvoja.

   Vastaa

   0
 7. Heippa, osaisitko suositella jotain luonnonkosmetiikkasarjaa (puhdistusaineet, päivä- ja yövoide + silmänympärysvoide)pintakuivalle iholle, johon pukkaa välillä epäpuhtauksia tuohon T-alueelle? Pitäisi siis olla puhdistava,mutta myös tarpeeksi kosteuttava.
  Ja mielellään opiskelijan kukkarolle suht sopivaa.;)

  Vastaa

  0
  1. Kaltaisessasi tapauksessa paras ratkaisu on aina käyttää kasvoille kahta eri voidetta, sillä epäpuhtaan ihon voiteet eivät koskaan ole yhtä kosteuttavia kuin normaalin tai kuivan ihon. Voisit kokeilla t-alueelle vaikka Laveran Minttu-voidetta, muualle kasvoihin vaikkapa Laveran Neutral- tai Calendula -voidetta ja putsariksi Laveran Neutral-vaahto. Eivät ole kalliita. :) Voisit valita päivävoiteen ja putsarin myös Basis Sensitiv -linjasta, tulevat vielä halvemmiksi (Basis Sensitiv on Laveran edullisin sarja). Yövoiteeksi käyttäisin samaa kuin päivällä, en näe tarpeelliseksi käyttää yöllä eri voidetta ellei iho ole erityisen kuiva tai jo ikääntynyt, tai tietysti jos muuten vain tykkää käyttää eri puteleita (niinkuin esim. minä...! ^_^) niin mikäs siinä. Monilla luonnonkosmetiikkamerkeillä ei ole erikseen yövoidetta, mieleen tulee nopeasti vain Marilou Bio (TOSI täyteläinen, sopii lähinnä kuivalle iholle) ja Laveran My Age (30+ iholle, myös aika täyteläinen, mä esim. en tykännyt sitä käyttää).

   Vastaa

   0
 8. Ihana juttu taas! Tykkään niin näistä kosmetiikkavalmistajajutuista. Btw. Kohtasin juuri sellaisen ongelman, että haluaisin siirtyä talkittomaan irtopuuteriin. Tiedätkö millään merkillä sellaista olevan?

  Vastaa

  0
  1. Ainakin itse käyttämäni Laveran irtopuuteri on talkiton, ja eiköhän Dr. Hauschkankin. :)

   Vastaa

   0
 9. Mielenkiintoinen ja antoisa postaus! Ja vähän ärsyttää myöntää, mutta myös tehokasta mainontaa :D en ole ennen ollut pahemmin kiinnostunut merkistä sillä käytän mieluummin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta nyt tuli sellainen fiilis "pakko saada noita nättejä pulloja kylppäriin ja kokeilla"... :D

  Vastaa

  0
  1. Ja vähän ärsyttää myöntää, mutta myös tehokasta mainontaa :D

   Hahhah..! ^_^ No, jos yhtään lohduttaa niin jouduin itsekin sen "mainonnan" uhriksi vierailullani, teki välittömästi mieli ostaa iso kasa Korresin tuotteita...! Ja itse asiassa ostinkin saman tien Korresin hunaja-timjami-kasvokuorinnan kun mulla ei ole täällä reissussa ollenkaan kuorintaa mukana ja tuli sellainen tunne että nyt olisi kyllä ihoa kuorittava.... Ostan varmaankin myös Korresin suihkugeelin kun nykyinen matkasuihkugeeli (no, sekin Korresia sattumalta, ainoa Korresin tuote jonka omistin ennen matkalle lähtöä..! ^_^) loppuu. Korresin tuotteethan on yli puolet halvempia täällä Kreikassa niin mikäs ostellessa... Kuorinta esim. maksoi 3,90€ ja suihkugeeli on 5€. :)

   Vastaa

   0
 10. Mahtava juttu, aina niin mielenkiintoista....
  Käyn sivuillasi joka päivä ja voi sitä pettymystä jos ei ole tuulut uutta postia.. Kiva kun jaksat kirjoittaa näin usein :)

  Vastaa

  0
  1. Apua, ikävä ajatella että joku pettyy kun en postaa päivittäin.... Mutta olenhan sentään aika usein ehtinyt postailemaan täältä reissustakin...! :)

   Vastaa

   0
 11. Onpas sulla ollut mahtava vierailupäivä, kiva kun päästit meidätkin kurkkaamaan ja mahtava idea ex-pomoltasi! Mun oli pakko tilata parit Korresin putilot kun luin tän sun jutun ja samana päivänä oli tullut alekoodi Sokoksen verkkokauppaan. Kirjoittelen sitten joskus omaan blogiin kokemuksia niistä. Mahtavaa matkan jatkoa sinne lämpöiseen!

  Vastaa

  0
  1. Kirjoittelen sitten joskus omaan blogiin kokemuksia niistä.

   Jään odottamaan mielenkiinnolla...!

   Vastaa

   0
 12. Olipa mielenkiintoista taas! Sä kyllä pääset niin mielenkiintoisiin paikkoihin ja on hienoa, että jaat ne meidän kanssa. :)

  Vastaa

  0
 13. Ihana juttu, kiitos! Vaikka pääsääntöisesti käytänkin vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, Korres on silti kuulunut lemppareihini jo vuosien ajan. Löytyy monia todella hyviä tuotteita, sekä meikitkin ovat laadukkaita.

  Vastaa

  0
 14. testataanko kyseisen merkin tuotteet eläimillä? (jos siitä mainittiin tässä, hyppäsin nähtävästi sen kohdan yli :D )

  Vastaa

  0
 15. Moikka, kaivoin sun vanhan postauksen esiin, kun halusin kysyä tiedätkö onko Korresin jogurttivoide lopetettu? Sen kerran kun löysin täydellisen, nyt sitä ei meinaa nettikaupat ja googlekaan tuntea... Onkohan Korresin voiteista mikään muu yhtä ihana? :)

  Vastaa

  0
  1. Ohhoh, sitä ei tosiaan näy enää Korresin nettisivuilla...! :-O *hämmennys* Täytyypä laittaa Korresin Jukalle kysely asiasta.

   Vastaa

   0
  2. Noniin, vastaus tuli:

   "Kiitos viestistäsi.

   Valitettavasti Korres Yoghurt voiteen tuotanto on lopettu.

   Korres pyrkii koko ajan kehittämään tuotteitaan ja parantamaan luonnollisuus prosenttia. Koska Korres Yoghurt voide tosiaan oli ensimmäisiä tuotteita, ei se enää vastannut luonnollisuusprosentiltaan Korresin nykyisiä tuotteita.

   Vaikka tuotetta ei ole nykyään Korresin valimoimassa, saattaa se silti ehkä myöhemmin palata uudestaan parempana versiona..
   Toivomme ainakin niin :)

   Korresiltahan kuitenkin löytyy jugurtti pohjaisia aurinkotuotteita.
   Uusin tulokas on Yoghurt fluid SPF30, kosteusvoide seka-/ rasvaiselle iholle."

   Vastaa

   0
 16. Vau miten tyylikäs tehdas. Ja tuo metallimötikä näytti kyllä niin ihmeelliseltä, että en voinut uskoa sen olevan yrityksen logossa, joten piti ihan googlata...ja siellähän se oli kauniiden pullojen kyljessä. :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)