23.09.2012

Kreikan meri, meri Kreikan

(Julmahuvin ystävät voivat halutessaan klikata taustamusiikin täältä :))

Seuraa ensimmäinen varsinainen "on the road" -postaus. Olen viettänyt reissun ensimmäisen viikon Ateenassa paikallisten ystävieni luona ja ensimmäistä kertaa koskaan millään reissulla todella ottanut iisisti.

Jos keltä tahansa kanssani matkustelleelta kysyy, allekirjoittavat kaikki varmasti sen, että Sanni ei todellakaan ole mikään lomalla chillailija. Vierailtavan kohteen must-nähtävyydet ja parhaat kävelyreitit on listattu jo viikkoja ellei kuukausia aikaisemmin ja kohteessa mennään melkein minuuttiaikataululla nenä opaskirjan väliin puristuneena. Saatan kokea jo pakatessa stressiä siitä, ehdinkö varmasti nähdä tulevalla lomalla kaikki tärkeät paikat, puistot, museot ja monumentit.

Tällä kertaa asiat ovat aivan toisin. :) Ei listoja, ei yksityiskohtaisia suunnitelmia, ei sidottuja aikatauluja... Nyt on tarkoitus vain nauttia olemisesta.

Ateena on minulle tuttu ja rakas paikka jo monen monelta vierailulta, ja haluankin nyt jakaa kanssanne yhden "kätketyn helmen". Kuinka moni on Kreikassa syönyt bougatsaa? Se on filotaikinasta ja joko makeasta kreemistä tai suolaisesta täytteestä kuten juustosta tehty leivonnainen. Nykyisellä ruokavaliollani en enää tätä herkkua syö, mutta kreemiversio on ennen kuulunut ehdottomiin Kreikan suosikeihini.

Ystäväni vei minut Psirin kaupunginosassa Iroon-aukiolla sijaitsevaan Bougatsadiko-leipomoon, joka on kuulema kaupungin paras bougatsa-mesta. Ja edullinen! Kuvan annos suklaakuorrutteista bougatsaa maksaa 2 euroa, ja tuosta olisi riittänyt varmaan kolmelle. Ystäväni kiusasi minua tuomalla annokseen kaksi lusikkaa, mutta pysyin tiukkana. ^_^ Koska ruokavalioni tarkoitus ei kuitenkaan ole olla haudanvakava, aion saarilta palattua suoda itselleni yhden bougatsatuokion. Itse tykkään bougatsastani sen perinteisimmässä muodossa kanelilla tarjoiltuna.

Tätä lukiessanne olen Astrosin pienessä merenrantakylässä ystäväni luona (postaus on ajastettu). Tiistaina suuntaan saarille, ja ensimmäinen kohteeni tulee olemaan Naxos. En halua tehdä kiveen hakattuja suunnitelmia, mutta suuntaa-antava reitti-ideani veisi minut Naxokselta Santorinille, sieltä Karpathokselle, sitten Rhodoksen kautta Symille, josta Kalymnokselle ja Patmokselle.

Naxoksella majoitun hostelliin ja Santorinilta olen jo löytänyt mukavan Couchsurfing-isännän. Kyllä, isännän. Miten kummassa lähes kaikki kreikkalaiset Couchsurfing-houstit ovatkaan miehiä..... No, kaverilla on hyvät referenssit joten ei kun menoksi! :)

Nälkä kasvaa syödessä ja vaikka olen vielä Kreikassa, ajatukset hapuilevat jo tuleviin kohteisiin. Seuraavaksi saatan suunnata Albaniaan.... Sinne pääsisi kätevästi bussilla Ateenasta tai sitten lautalla Korfulta.

Matkakohteista puheen ollen, oletteko huomanneet portaalin etusivulla että Indiedaysin yhteistyökumppanilla Yves Rocherilla on parhaillaan menossa kilpailu jossa voi voittaa 1000 euron arvoisen matkalahjakortin? Sivulla puhutaan matkasta Pariisiin, mutta itse asiassa voittolahjakortin saa käyttää mihin tahansa kohteeseen. Nice! :) Kävin juuri osallistumassa, eihän sitä koskaan tiedä vaikka onni potkaisisi....Käykäähän tekin ihmeessä osallistumassa täällä. Ja oijoi, vähänko kauniina Pupulandian Jenni tuossa Rocherin lookissa....  (murmur.... minkäs takia kauneusbloggareita ei pyydetä tuollaisiin meikkikamppiksiin...? Vitsivitsi...! ^_^)

0 comments on “Kreikan meri, meri Kreikan”

 1. Ihania kuvia! Hauskaa matkaa! Mutta ole varovainen yksin matkustelevana blondina tuolla päin maailmaa...

  Vastaa

  0
 2. Voi että kun siellä näyttää ihanalta! Ja varsinkin tuo bougatsa, nyt tuli himo matkustaa Kreikkaan! :D Itse en ole koskaan Kreikassa käynyt, mutta sen sijaan olen ollut Turkissa Marmariksessa ja Fethiyessä. Marmaris on luultavasti hyvinkin tunnettu lomakaupunki, Fethiye taas on siitä 2 tunnin ajomatkan päässä ja mielestäni paljon ihanampi paikka kuin Marmaris. Nähtävää riittää vaikka kuinka ja siltikin tuntuu siltä ettei kaikkea ole ehtinyt nähdä, tosin itse etsimällä sieltä ei onnistu mitään löytämään vaan jonkun paikallisen on autettava tai sitten on osallistuttava sellaisiin kierroksiin jotka kuskaavak turisteja nähtävyydestä toiseen. Jos suunnitelmiisi yhtään sopii kehotan lämpimästi käymään Fethiyessä, tietääkseni sinne pääsee suoraan Rhodokselta 1,5 tunnin laivamatkalla. :) Hyvää reissua sinne vaan!

  Vastaa

  0
 3. Hyvännäköinen alustava suunnitelma :) Ja todella, sinähän lähdit rentoutumaan joten kirjat pois ja sinne minne nenä näyttää ;D

  Vastaa

  0
 4. Oon kade koska haluun itekkin lähteä kiertämään maailmaa mutta eiköhän sekin päivä koita joskus... :)
  Osaatko muuten kreikan kieltä? Luin että oot ollut aupairina siellä. Olen kerran käynyt kreikassa Lefkadassa (Joonianmerellä) ja rakastuin paikkaan heti ja menisin milloin vain takaisin :D

  Vastaa

  0
  1. En osaa kreikkaa kuin muutaman sanan, mutta osaan lukea kreikan aakkosia niin en ole hukassa karttojen ja tienviittojen kanssa. :)

   Vastaa

   0
 5. Sanni sä oot siis niin hassu <3

  Olisit vaan ottanut sen bougatsan. Sitten vanhoilla päivillä voisit muistella mitä tuli tehtyä hurjasssa nuoruudessa :D

  Vastaa

  0
 6. Albania on matkakohteena kiva, kuin menisi 50 vuotta ajassa taaksepäin. Liikenne on ihan hullua, kaverit ovat saaneet ensimmäiset ajokorttinsa reilu 15 vuotta sitten ja se näkyy: kaasu pohjassa ajetaan koko ajan ja kyynärpäätaktiikka toimii parhaiten. Yhtäkkiä vastaan tulee aasi- tai hevoskärry. Mitä landemmaksi menet, sitä enemmän koet. Ihanaa reissua sulle, toteutat reissullasi monen ihmisen unelmaa :)

  Vastaa

  0
 7. Repesin täysin tolle otsikolle, tajusin heti mistä on kyse:D En ole ennen kommentoinut blogiasi, mutta nyt oli pakko. Kreikan meri, meri Kreikan. Reps. :D!!!

  Vastaa

  0
 8. Ihania kuvia ja tunnelmia! Olin todella iloinen, kun kirjoitit, ettei ruokavaliosi ole niin haudanvakava, ettet voisi hiukan herkutella paikallisilla herkuilla. Se on tervettä! Itse kärsin nuorena syömishäiriöistä ja yritän nyt välttää tekemästä syömisestä itselleni liian tarkkoja rajoituksia. Ei siitä liho, jos välillä herkuttelee. Hyvä mieli ja erilaiset ruokaelämykset ovat nautintoja, joista elämässä saa nauttia. Toki Kreikassa varmasti on ihania ruokia, jotka sopivat täsmälleen sinun ruokavalioosikin! Itse rakastan kreikkalaista ruokaa!

  Ihanaa matkaa!
  Jenni

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)