20.06.2012

Rusketa mut!

Ensin myötätunnon sana teille lukijoille: tiedän kuinka tylsää on lukea samoista tuotteista blogi toisensa perään. :/ Samat tuotelähetykset kolahtelevat yhden sun toisenkin bloggaajan postiluukusta ja sitten lukijat altistetaan tuotteen X kuville ja arvosteluille joka paikassa. Itse pyrin välttämään ihan hurjan monessa blogissa esiintyneistä tuotteista kirjoittelua koska se on, no, tylsää. Mutta nyt tulee juttua jo useammassa blogissa näkyneistä puteleista, pahoitteluni ja toivottavasti jaksatte silti lukea. ^_^

  

Eli testissä siis itseruskettajia. Ymppäsin mukaan viime vuoden keväällä testaamani Rocherin ruskettajan niin saadaan vertailuun kolme eri tyyppistä tuotetta; suihke, vaahto ja voide. Neljäs tuote on kasvoille.

Olen kyllä joidenkin testikertojen jälkeen ollut oikea kävelevä itserusketuskatastrofi ranteiden ja käsivarsien kohdalta. Arvatkaa oliko nolo mennä töihin myymään itseruskettajia käsivarret läikillä? :D Vaikutin varmaan tosi ammattilaiselta.... Yhtä kämmenselkäfiaskoa jouduin peittelemään meikkivoiteellakin...! Kertokaa minulle, te itseruskettaja-maestrot, millä ihmeellä käsivarsien sisäpinnan ja etenkin ranteet & kämmenselät saa käsiteltyä niin että tulos on tasainen? Kun kädet on pakko pestä voiteen levityksen jälkeen, millä estää ranteiden ja kämmenselkien raidoittuminen?

LOVEA Itseruskettava suihke. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa porukassa edustaa Lovea, jonka raaka-aineista 100% on luonnollisia. Olen ihmetellyt miksei monillakaan luonnonkosmetiikkafirmoilla ole valikoimassaan itseruskettajia, kun rusketuksen aikaansaava aine DHA:han on mitä luonnollisin aine eli sokeri  (sitä syntyy kasvi- ja eläinkunnassa sokeriaineenvaihdunnan välituotteena). "Normikosmetiikkaan" DHA:ta valmistetaan kuitenkin useimmiten synteettisesti.

Tuoksu: alkoholi on incissä ensimmäisenä, ja sen haistaa. Voimakkaahko tuoksu jossa voi aistia gardenian kun alkoholin ensipuraisu on haihtunut.

Tuntu: suihke jää ikävä kyllä iholla vähän tahmeaksi.

Tulos: tasainen, luonnollisen sävyinen rusketus kaikkialla muualla paitsi käsivarsissa, ja yhtenä testikertana suihkin ainetta piiikkaisen liian innokkaasti kainaloiden alueelle - tuloksena läikkä-deluxe.

LUMENE Natural Bronze Itseruskettava vaahto. Vaahtomaista "itsaria" (kiitos nauruista, Tanja) en ole ennen kokeillutkaan, ja kokemus osoittautui erittäin positiiviseksi.

Tuoksu: raikas, ei perinteisellä kookos/gardenia-linjalla. Tuoksussa ei erotu yhtään DHA = kaikin puolin miellyttävä.

Tuntu: vaahto on kermavaahtomaisen pehmeää ja liukasta, tuntuu mukavalta iholla, levittyy notkeasti ja imeytyy nopeasti. Kuivuu hetkessä!! Ei jätä minkäänlaista pintatuntua, siitä extrasuuret plussat.

Tulos: tasainen, kaunis ja luonnollinen rusketus - paitsi käsivarsien sisäpinnalla. Kollegatkin kehuivat tämän päivetyksen väriä.

YVES ROCHER Itseruskettava emulsio. Tätä kokeilin pari kertaa jo viime vuonna, sitten se jäi kaappiin koska itseruskettajat eivät vain ole mun juttu.

Tuoksu: tiraré eli gardenian kukka täälläkin - mutta Yvesin voiteessa läpi tunkee myös DHA:n tuttu makea tuoksu.

Tuntu: kosteuttava, nopeasti imeytyvä emulsio. Porukan kosteuttavin.

Tulos: suhteellisen tasainen ja luonnollinen tämäkin, tosin ei ehkä ihan yhtä tasainen kuin kilpasiskonsa. Käsivarret jäävät jälleen läikikkäiksi - tosin vika taitaa olla levittäjässä eikä tuotteissa.

LUMENE Natural Bronze Itseruskettava kasvovoide.

Tuoksu: raikas ja miellyttävä.

Tuntu: koostumus on kevyt ja geelivoidemainen, imeytyy nopeasti ja jättää ihon miellyttävän sileäksi. Riittää kosteuttamaan yksinään ei-kuivaa ihoani. Koostumus vaikuttaa jonkun verran epästabiililta, sillä melkein joka kerta kun tuubia puristaa tulee ensin ulos pelkkää vettä ja sitten vasta voidetta.

Tulos: mieto, luonnollinen päivetys, hyvin samaa luokkaa kuin säännöllisesti käyttämäni Yvesin kasvoruskettaja. Ei jätä rajoja, voi levittää huoletta varomatta sen kummemmin kulmakarvoja kuin hiusrajaakaan (ainakaan minulla ei rajoja ole jäänyt kertaakaan). Tykkäilen tästä kovasti, varmasti tulee käytettyä loppuun viimeistään sitten kun Yves-purkki on saatu tyhjäksi.

Tässä yhden testikierroksen jälkiä.... Läntti oli kuvanottohetkellä jo ehtinyt vaalentuakin, aluksi se oli vielä hirveämpi. Kun heräsin käsi tämän näköisenä, yritin hulluna kuoria ihoa ja liuottaa sitä öljyssä toivoen että sävy vähän tasoittuisi, mutta turha luulo.... Työkaveri vinkkasi että sitruuna vaalentaa ihoa, ja niinpä laitoin seuraavana yönä pahimman väriläiskän päälle laastarin jonka tyynyyn olin imeyttänyt sitruunamehua. (Saa nauraa...!) Kun aamulla repäisin laastarin, lähti väri kyllä teippikohdista, mutta ei tyynyn kohdalta.... Aaargh!!

Onneksi itserusketus irtoaa nopeasti ja viiden päivän kuluttua minun ei enää tarvinnut yrittää piilotella kättäni töissä. ^_^

Onko teillä jakaa jotain hauskoja "itserusketus gone horribly wrong" -juttuja? :)

P.S. Kropparuskettajista voiton vei kirkkaasti mousseversio eli Lumene! Ei minusta kuitenkaan koskaan tulisi itseruskettajan rutiinikäyttäjää (muualle kuin kasvoihin), sen takaa vähintään aamuisin ilmassa leijuva DHA:n lemu. Sillä vaikka "itsari" ei iholle levittäessä tuoksuisikaan DHA:lle, muodostuu haju kyllä yön aikana kun voide alkaa vaikuttaa iholla. Oli tuote sitten mikä hyvänsä - edes paksulla lompakolla ei voi ostaa täysin hajutonta itseruskettajaa.

* * *

P.P.S. Mikrobloggaus reaaliajassa: arvatkaa mitä juuri kolahti postiluukusta? No Lumenen BB-voide. Kuka yllättyi tästä tuoteuutuudesta? ^_^ Jaksaako kuluttaja vielä innostua BB-uutuuksista...? Jäämme mielenkiinnolla tarkkailemaan Lumenebeebeen vastaanottoa. Luuletteko että BB-buumin huiput on jo koettu vai voisiko Blemish Balmin kulta-aika olla Suomessa vielä edessäpäin..? Syksyllähän markkinoille on hivuttautumassa vielä ainakin Cliniquen BB, ja tuskin jää viimeiseksi.............

0 comments on “Rusketa mut!”

  1. Itse en pese käsiä itseruskettavan levityksen jälkeen juuri siksi että siinähän lähtisi kämmenselistäkin väri, joskus yritin varovasti pestä vain kämmenet mutta sen on vähän hankalaa :D Nykyään pyyhin talouspaperilla kämmenet ja sormien välit mihin itseruskettava kertyy, on toiminut ihan hyvin. :)

    Vastaa

    0
    1. Itse olen tehnyt samoin, enkä olekkaan ymmärtänyt ikinä miksi purnukoissa lukee että pese kädet levityksen jälkeen :) sehän on ihan hullua, että käsistä aineen pesee pois kun on koko muuhun vartaloon kuitenkin laittanut sitä!

      Vastaa

      0
  2. Itse olen ihastunut tällä hetkellä siihen Doven asteittain ruskettavaan kosteusvoiteeseen, en millään saa nyt nimeä päähäni :D Mutta sen kanssa olen toiminut niin, että levityksen jälkeen olen huuhdellut käteni, mutta sen jälkeen vielä laittanut ihan pienen pienen pikkiriikkisen tipan ainetta molemmille kämmenselille, ja sitten toisen käden ranteella levittänyt sen pitkin kämmenselkää ja ranteen päällysosaa, sekä lopuksi hieronut molempien käsien ranteiden alapuolia yhteen. Sitten sama toiselle kädelle. Näin ollen niin kämmenselät kuin ranteetkin ylä- ja alapuolelta ovat tulleet tasaisiksi, mutta tuotetta ei tule rystysiin, sormitaipeisiin tai kämmenien sisäpuolelle. Olen levitellyt/hieronut niin kauan kunnes aine on tuntunut suht imeytyneeltä, ja senkin jälkeen vielä koittanut pitää ranteet suht suorina jonkun aikaa, ettei mitään ryppyjälkiä pääse syntymään :)

    Vastaa

    0
    1. En ole enää moneen vuoteen jaksanut pelata itseruskettavien kanssa, olen mieluummin sävyltäni "puhdas broileri". Oma kikkani kämmenselkien ja ranteiden kanssa oli se, että pesin ensin kädet ja sormenvälit huolellisesti. Sitten levitin tanakalla vanulapulla (sellaisella, joka ei nukkaa) itseruskettavaa kämmenselkiin ja ranteisiin. Voitelin ensin toisen ja sitten toisen käden. Mielestäni tällä sai aikaan ihan mukiinmenevän tuloksen, sillä huolellisesti toimien ainetta levittyi kevyesti ja tulos oli maltillinen.

      Käsienpesun aikana pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei lotraa ja valuta vettä juuri voidelluille käsivarsille ja katsoo, mihin kohtaan ranteita veden jättämä rantu noin suurin piirtein jää. Sitten vaan muistaa tasoitella itseruskettavalla ja vanulapulla rajan.

      Vastaa

      0
  3. http://www.sttropeztan.com/applicator-mitt

    Toi hanska on ihan must-have, ainakin vaahtojen kanssa toimii! Eli tossa on sellanen vaahtomuovipinta (?), joka ei päästä sitä itsaria lävitseen ja tolla voi huoletta levitellä vaahdon joka puolelle kroppaa. Viimeseks levitetään itsari sitten toiseen kämmeneen ja vaihdetaan hanska toiseen käteen, ja levitetään toiseen kämmeneen. Helppoa kun mikä - käsiä ei tarvitse pestä ja näinollen inhottavia läikkiä ei synny! :) Itsari myöskin levittyy tasaisesti, kun "sormienvälijäämät" ei jätä niitä inhottavia raitoja levittäessä.

    PS. Suosittelen muutenkin tuota St. Tropezin vaahtoa (http://www.lookfantastic.com/st-tropez-self-tan-bronzing-mousse-240ml/10360052.html)! Onhan se vähän hintavampi, mutta DHA:n tuoksu on olematon ja tuote on riittoisaa sekä antaa todella kauniin, ei yhtään oranssisen sävyn :)

    Vastaa

    0
    1. Minäkin tulin suosittelemaan tumppua! Se buffaa vaahdon ihoon tosi nätisti.

      Aikana ennen tumppua pesin käteni tosi varovasti ja vaahdotin vain kämmenpuolen ja sormenvälit. Jostain kumman syystä olen onnistunut pysymään raidattomana ja läikättömänä. Paitsi kuivasumutteen kanssa saan karsean väriset jalkapohjat, kun tulee tassultetua sen tahrimalla lattialla..

      Vastaa

      0
  4. Itsari :DDD Itsareita en olekkaan käyttänyt moneen vuoteen. Mutta tämä kesänä kun olen jopa aurinkoa ottanut, joten kaupasta on tarttunut mukaan myös itseruskettavaa. Olen aikasmoinen sohlaamaan, joten suosin mieluummin asteettain päivettäviä, turvallisia versioita. Kerrottakoon, että omapohjavärini, ilman auringon näkemistä on aikaslailla maidonvalkoinen :D

    Kämmenselkäni ovat aina ruskeammat kuin muu kroppa, joten voin huoletta jättää itseruskettavan pois käsistä. Mutta jalkani, siis jalkateräni näyttävät juurikin kätesi kaltaiselta! Varsinkin nuo nilkan nuppiluut ja ne vastakkaiset pallukat(en muista nyt nimeä :D) ovat aina yliruskeita :D Viimekerralla varauduin ongelmaan ja lopuksi pyyhin nilkkoja hieman nihkeällä pyyhkeellä. Noh, lopputulos oli vielä läikikkäämpi! :D

    Joskus yläasteiässä, noin 10vuotta sitten en ollut ikinä kuullutkaan itseruskettavista. Enkä kauppojen hyllyillä ollut vastaavaan ennen törmännytkää. Kaupassa käteeni eksyi kumminkin purkki, jossa luki itseruskettava. Teksti oli tarralappu, eikä muuta suomen tai englanninkielellä ollut. Noh tämä teinineiti mitään tietämätön hieroi väritöntä vaahtoa itseensä. Mieleen ei tullut kysyä neuvoa googlela... Kokeilun halu oli suunnaton, mutta pettymys todella kova, kun lopputulos oli vain pahanhajuinen! Menin nukkumaan...
    aamulla sängystä heräsi SEEPRAHIRVIÖ! Thank god, en laittanut tököttiä naamaan, en ollut laittanut sitä pettyneenä edes koko kroppaan! Aine oli siis väriltään todella, todella tummanruskeaa (eikä todellakaan tarkoitettu suomalaiselle tai varsinkaan minulle!) ja tapanani on muutenkin laittaa kaikkea "vähän" runsaanmalla otteella. Huimatummuus ja maidonvalkea iho oli ihana yhdistelmä, Raitoina vieläpä. Tietysti koko komeuden kruunasi parhaiten väriä kahmaisseet kämmeneni :D
    Muistan mutsin aamukahvien lentäneen keittiön pöydälle, kun hän näki lopputuloksen! :D Piristimpäs ainakin viikon ellen pidempäänkin kaikkia kanssa ihmisiä!

    Tietenkin teininä keksi loppu vaahdolle hyvää käyttöä ja pilailun kohteeksi joutuivat nukkuvat kaverit :D

    Vastaa

    0
    1. hahah :D Muistan myös kun yläaste-iässä kaverini luuli lainanneensa äitinsä kosteusvoidetta, oli siinä naurussa pitelemistä kun koulussa kaverin naama alkoi vaan tummua ja tummua, hyvin epätasaisesti tottakai.

      Vastaa

      0
  5. Hei! Mitä luulet, onko rusketusraitojen paikkaamisessa itseruskettavalla mitään järkeä?

    Lähdin tässä päivänä eräänä pilvisenä linnanmäelle riekkumaan, ja kappas vaan, olin kuin olinkin sekä ruskettunut että polttanut olkapääni painijanselkätopissa. Eli nyt keskiselkäni on kalmankalpea, kun taas hartiat ovat jo kohtuullisen ruskeat. Houkuttelisi kovasti ensin paikata tuota aluetta jotenkin ja sitten koettaa ottaa aurinkoa koko selälle.

    Vastaa

    0
  6. -R-:n vinkkaaman St.Tropezin lisäksi St.Moritz (löytyy mm. Pretty.fi:stä) on lompakollekin kevyt vaihtoehto DHA:ta kammoaville :) Väitän että tarkinkaan nenä ei juuri löydä tuotteesta valittamista ja sävy on luonnollinen, kaunis päivetys. Minäkin käytän levittämiseen rusketuskinnasta, ilman ei varmasti tulisi kuin itkua ja hammasten kiristystä...

    Vastaa

    0
  7. En ymmärrä miksi kädet pitäisi pestä itseruskettavan levityksen jälkeen. Itse pyyhin kämmenet ja sormien välit välittömästi levityksen jälkeen joko talouspaperiin tai tummaan pyyhkeeseen ja sipaisen sillä myös ranteiden sisäpintoja (koska sinne helposti jää läikkiä). Tällöin kämmenselän ja ranteen rusketus säilyy tasaisena.
    Toinen juttu millä epätasaista rusketusta voi välttää on ottaa ruskettavaa ainetta reippaasti, jopa vähän "liikaa". Voi tuntua hullulta, mutta itse otan aina runsaasti voidetta levitykseen ja levitän sitä sitten vaan niin kauan että se imeytyy. Jos joskus vahingossa otan liian niukasti, rajat ja rannut ovat taattuja. Omassa käytössäni on Kicksin Self Tannin Lotion; voi laittaa sekä kasvoille että vartalolle, levittyy helposti, imeytyy nopeasti ja tuoksuu hyvälle! Tosin olen vähän sitä mieltä että tasaisen tuloksen saa millä tahansa tuotteella, jälki riippuu enemmän levittäjästä :)

    Vastaa

    0
  8. Itse aina pesen kädet rasvan levityksen jälkeen ja käsittelen sitten kämmenselät pumpulilla jossa on itseruskettavaa...

    Vastaa

    0
  9. Itseasiassa se Lumenen BB on toimivin noista markettivalikoimien bb-voiteista. Lähes verrattavissa mun korealaisiin lemppareihin, kuten Bavibhatiin :)

    Vastaa

    0
  10. Lumenen moussella tulee todellakin aivan valtavan kauniinsävyinen rusketus, mutta sain sillä aikaan myös elämäni järkyttävimmät läikät sekä ranteisiin että nilkkoihin + jalkateriin. Kunnon "äititeresat", auts.

    Omalla kohdalla kyseessä oli varmaan omat mokat, sillä ihoni oli sekä erittäin kuiva että en käyttänyt suojahanskoja moussea levittäessä. En vaan saa hanskoilla kunnon tuntumaa.

    Vastaa

    0
  11. Varsinkin jos haluaa levittää itseruskettavaa laajoille alueille, kämmenien tahaton ruskettuminen on lähes väistämätöntä ja sangen epämiellyttävää… yhdessä vaiheessa kypsyin, kun rasva imahti kämmenien paksuun ihoon niin, ettei saippuapesukaan tepsinyt kunnolla. Teepä näin: levitä voide lateksihanskat kädessä (tai tietty muukin materiaali käy, kunhan ovat istuvat!) ranteisiin saakka. Sitten hanskat veke, pisara voidetta kämmenselälle ja levitys nukkaamattomalla pumpulilla tai meikkisienellä. Kannattaa vahtia ettei ”saumakohtaan” ranteeseen tule kaksinkertainen satsi, värillisellä voiteella on helpompi operoida. Lopuksi kämmenien ”reunoilta” pyyhkäisy kostealla (ei märällä) pyyhkeellä.

    Vastaa

    0
  12. Ai niin ja vielä: laiskana olen suosinut viime aikoina suihkutettavaa tuotetta, jolla saa kädet siististi rusketettua. Esim Lorkun Sublime bronzella on hyvä hienojakoinen sironta (onko oikea sana?)

    Vastaa

    0
  13. Oon tykännyt Laveran itsarista (hyvä lyhenne) vaikka lopputulos on hieman liian vaalea, ei jaksaisi kolmea päivää peräkkäin laittaa. Raidoittaa mulla käsivarsien sisäpinnat/pohkeet (eihän niihin ota edes aurinko), mutta kasvoilla on ollut yllättävän hyvä. DHA haisee ja paljon!

    Minusta se ei välttämättä ole levittäjästä tai aineesta kiinni, joittenkin iho vaan toimii niin että tasaista tulee vaikka kuinka huoletta lätkisi!

    Vastaa

    0
  14. itse teen sillä tavalla että kun olen levittänyt itseruskettavan kroppaani, pesen kädet ja suihkutan ranteisiin ja kämmeniin suihkutettavaa itseruskettavaa :) kertaakaan ei ole rajoja jäänyt kannattaa kokeilla!

    Vastaa

    0
    1. kun olen levittänyt itseruskettavan kroppaani, pesen kädet ja suihkutan ranteisiin ja kämmeniin suihkutettavaa itseruskettavaa :)

      Mä kokeilin tuota Lovealla ja silti tuli läntit. :(

      Vastaa

      0
  15. Eka ja viimeinen kokeilu itseruskettajaa: iho tosi nätti, mutta kaikki valkoiset vaatteet joutui kuljettamaan kloriitin kautta, koska tavallinen tahranpoistaja ei vienyt väriä vaatteista :-( Siihen loppui se pelleily.

    Vastaa

    0
  16. Kämmenselkä probleeman ratkaisen rasvaamalla kädet ensin normaalilla kosteutusvoiteella, käytän sellast jossa on sitä "oikeaa" rasvaa. :)

    Vastaa

    0
  17. Kaveri kertoi pesevänsä kädet kunnolla saippualla ja sitten laittavansa vain etusormen- ja keskisormenpäillä itsaria kämmenselkiin ja ranteisiin.

    Itse pesen kädet ja pyydän sitten miehen avuksi sutimaan ranteet ja kämmenselät. Samoin selän kanssa tietty. :)

    Vastaa

    0
  18. voih, kamalin kokemus taitaa olla teini-iältä. Seuraavana päivänä oli tiedossa hienot juhlat ja tietenkin menin edellisenä iltana pyyhkimään ihoani itseruskettavalla "kosteuspyyhkeellä". Tulos: tiikeri-iho :D menin saunaan ja kuorin ihoani paljon. Se kyllä tepsi tosi hyvin - tosin iho oli sitten aika punainen ;D nyt tuosta kauhukokemuksesta on 7 vuotta aikaa ja nyt vasta olen tänä kesänä palannut itseruskettavien maailmaan :D

    ps. acolla on tosi kiva päivettävä nassuvoide :p

    Vastaa

    0
    1. Juu, acon päivettävä nassuvoide on siitä kiva, että siitä ei jää rajoja.. Tuote kun ei rusketa yhtään. Nyt käytetty yli puoli purkkia ko. rasvaa päivittäin, eikä nassun väri ole muuttunutsuuntaan eikä toiseen (ja olen mallia kalkkilaivan kapteeni). En suosittele.

      Vastaa

      0
  19. She loved life: juuri samaa Dovea käytän ja toimin ihan samalla tavalla! :) Siis käsien pesu, tippa lisää kämmenselille, jotka hieron yhteen, myös sormista. Pyyhin myös tummalla pyyhkeellä käsien sisäpintaa tasoittaen. Koskaan ei ole tullut raitoja! Tosin tuote aika kevyt ja voidemainen, mutta tummin silti ruskettaa minun aika tummaakin ihoani aivan hyvin!

    Kiitos Sanni yhdestä suosikkiblogistani! Bongasin muuten tonnikalapullasi jokin aika sitten, ja niitä oli pakko mainostaa omassakin blogissa, mums! :)

    Vastaa

    0
  20. Itse ostin juurikin tuon Lumenen BB -voiteen, medium sävyssä. Ja täytyy sanoa, että tykkään kovasti! Tarkoituksena oli lähinnä saada kesäksi kevyttä meikkiä naamalle. Väri on ehkä hieman tummahko, mutta kun saa aurinkoa lisää, niin sävy passaa oikein hyvin. Voiteen koostumus on kivan kevyttä, ja levittyy tosi hyvin (vrt. Estee Lauder, joka on mielestäni paksua jankkia ja hankala levittää). Pinta jää puuteriseksi, mistä tykkään tosi paljon. Peittää ihon virheetkin ihan kivasti, jopa punoittavat näppykohdat.

    Vastaa

    0
  21. Itse suosin itsareista sitä lorealin kuivasumutetta, jota ei tarvitse levittää -> ei itsari-raitoja! :)

    Mikäli käytän jotakin muuta itseruskettavaa, pesen lopuksi kädet ja tämän jälkeen frotee-pyyhkeellä HELLÄSTI pyyhkaisen pyörivin liikkein (ikään kuin häivyttämällä nuo ranteiden alueet. Tällä tyylillä en ole rajoja saanut aikaiseksi :)

    Vastaa

    0
  22. Itse en kyllä ikinä uskaltaisi kokeilla mitään itseruskettavaa kun minulla jää jo päivettävistä kosteusvoiteistakin rajat. :D Niin kalman kalpea kun olen.
    Itse odotan tarpeeksi vaaleaa ja kohtuuhintaista BB-voidetta, ainakin Garnierin ja Lorealin ovat olleet liian tummia. Toivottavasti tuo Lumenen täsmäisi. ;)

    Vastaa

    0
  23. En ole vuosikausiin käyttänyt vartaloon itseruskettavia, mutta mielelläni käyttäisin kasvoihin. En vain tiedä niistä mitään, eli mikä on hyvä ja mikä ei. Mielellään saisi olla sellainen joka ruskettaisi asteittain koska ihoni on todella vaalea. Toisaalta haluaisin käyttää tuollaista tuotetta jotta ihollani olisi pikkuisen väriä ja toisaalta pelkään katastrofia.
    Ja siis kuinka alas kaulaa myöten voidetta levitetään; kysyy tyhmä.... :-o

    Vastaa

    0
    1. Koklaa Chanelin Soleil Identité kasvoille. Olen kokeillut about kaikkia itseruskettavia, ja tämä on ainoa joka antaa kasvoille luonnollisen näköisen ja läikättömän värin.

      Vastaa

      0
    2. Olen ekaa kertaa uskaltautunut laittamaan kasvoille itseruskettavaa viime viikkojen aikana. Käytössä Acon kasvoille tarkoitettu tuote (apteekista). Se on tosi hyvä! Varuiksi sekoitin sitä ensin normaalin päivävoiteeni kanssa kun en tiennyt, miten voimakas tulos on. No, se on todella kevyt eli sopii valkoiselle iholle. Olen tosi kalpea itse. Olen levittänyt voidetta kevyesti myös kaulalle ja dekolteelle. Mitään rajoja en ole saanut aikaan!

      Vartalon iholle sopiva itseruskettava puolestaan on kinkkisempi juttu.. acoa mulla on siihenkin tarkoitukseen, mutten oikein pidä sävystä, jonka tuo vartaloversio antaa. Oranssihtaa... ainakin minun ihollani. Lumenen mousse alkoi kiinnostaa tämän postauksen perusteella. Lumenesta tykkäilen muutenkin (olen aivan ihastunut tyrni-sarjaan, dödö ja kasvonaamio on lempparit).

      Ja vaaleaa kohtuuhintaista bb-voidetta tai sävyttävää päivävoidetta minäkin kaipaan! Schrammekia olen ostanut kosmetologilta, mutta tuote on aika kallis.. Lumene pitää käydä tsekkaamassa =)

      Vastaa

      0
  24. Tämä kysymys tulee nyt väärään kohtaan kun on kyse itsareista, mutta olen illan lueskellut sun blogia ja katsellut noita mineraalipuutereita ym.
    Hyvä vinkki oli sipaisu poskipunaa ja huulikiiltoa luomaan freesin näköinen ilme :)
    Mutta kysymys; kun käytät puuterimaista poskipunaa niin laitatko sen alle irtopuuteria tms, vai laitatko poskipunan ihan vain päivävoiteen päälle?

    Vastaa

    0
    1. Laitan aina puuterimaisen poskipunan alle kevyesti puuteria, useimmiten irtopuuteria (käytän kivipuuteria oikeastaan vain matkoilla). Voidemaisen poskipunan (joita tosin käytän harvemmin) laitan suoraan "paljaalle" iholle, tai voidemaisen meikkipohjan päälle jos satun sellaista käyttämään. :)

      Vastaa

      0
  25. Uusi lukija ilmottautuu! Löysin blogisi pari päivää sitten ja sen jälkeen oon selannut sitä tuntitolkulla töissä ja kotona :) Kynä sauhuten kirjannut ylös mahdollisesti mulle sopivia tuotteita ja tehnyt elämäni ekan mineraalimeikkitilauksen. Oon ollut aina kiinnostunut kosmetiikasta ja nettishoppailu sujuu turhankin hyvin, mutta viime vuodet pienten lasten äitinä on tiputtanut mut kelkasta ja sun blogi on nyt kuin huumetta! :D Suuri kiitos siis sulle <3

    Vastaa

    0
  26. Mua ei haittaa vaikka blogeissa kirjoitetaan samoista tuotteista. Siinä saa eri ihmisten käyttökokemuksista tietoa ja voi niiden kaikkien perusteella sitten itse valita itselle ehkä sopivan tuotteen. Mä ainakin tykkään sun näistä testauksista :)

    Vastaa

    0
  27. tuotteiden levitykseen löytyy "hanskoja", joilla myös käden alueesta saa tasaisen. Hanskoja käytettäessä käsien pesulta välttyy kokonaan ja tämä hanska todellakin toimii. Suosittelen sellaista kaikille itseruskettajien käyttäjille ja niitä kokeileville. Ainakin shopping4netistä niitä on saanut tilattua. Tarvittaessa kannattaa käyttää itseruskettajan poistoainetta. Sellaista löytyy ainakin ST. Tropez sarjalta. Aurinkoista kesän jatkoa ja ruskettumisia kaikille :)

    Vastaa

    0
  28. Läikikäs tulos itseruskettavilla tosiaan tuvoi tulla vaikka käyttäjä olisi kuinka huolellinen levittäessään tuotetta, nimittäin jos ihossa on kuivia läiskiä,ja myös paksu iho (esim. kämmenet) imee enemmän voidetta -> tummempi tulos. Kannattaa siis kuoria ja kosteuttaa iho ennen itsarin levitystä (tämä ohje on kaikissa puteleissakin, eikä suotta!)Kädet ovat erityisen hankalat siksi, että niissä on paikoin paksumpaa ja/tai poimuttunutta ihoa esim. nivelien kohdalla, joihin voide tuppaa kerääntymään. Voiteen levittäminen on siksi aikamoista taiteilua ;) Ohuempi kerron paksuille/kuivemmilleihoalueille, paksumpi kerron sileälle, ohuelle iholle. Käsiin sipaisen ko. tuotteita hyyyyvin kevyellä kädellä.

    Vastaa

    0
  29. Tästähän tulikin mieleeni tämän aamun Turun Sanomissa ollut juttu intialaisten innosta vaalentaa ihoa vaalennusvoiteilla. Mainittiin mm. Unileverin perinteinen merkki "Fair and Lovely" ja uusin trendi; intiimialueen ihon vaalennus naisille. Kuulemma sielläpäin systeemi on sellainen, että mitä vaaleampi iho, sen paremmassa asemassa olet, ja mitä tummempi niin saat syrjintää osaksesi koska kuulut alempiin kasteihin. Vaalennusvoiteet sisältävät jutun mukaan vaan runsaasti kalkkia, elohopeaa, lyijyä ja steroideja, ja käyttö ei todellakaan ole turvallista.

    Mun mielestä mielenkiintoista että me siis täällä lotrataan itseruskettavaa jotta näytettäis paremmilta ja joku muu taas lotraa vaalennusvoidetta jotta olisi paremmassa yhteiskunnallisessa asemassa. O_o

    Vastaa

    0
    1. Katselin televisiosta dokumentin noista vaalennusvoiteista. Eri kulttuureista kun ollaan niin toinen hakee tummempaa ihoa ja toinen vaaleampaa... Ja ne vaalennusvoiteet olivat tosiaan täynnä kaikenlaisia myrkkyjä :(

      Vastaa

      0
  30. En ole koskaan käyttänyt meikkivoidetta tai puuteria, mutta joku ikäkriisi iski keväällä, ja hurahdin BB-voiteisiin. Läträsin joka aamu voiteen naamani ja kuvittelin ihoni olevan kirkas ja sulokas. Jotenkin kuitenkin ahdisti, sillä minusta tuntui että naamani on nyt meikattu, mitä se ei yleensä ole ollut. Saatuani hiukan rusketusta olen laittanut BB-voidetta enää vain silmien ympärille mustia silmänalusia peittämään. Katsotaan lankeanko syksyllä uudestaan..
    Mukavaa juhannusta!

    Vastaa

    0
  31. Hei Sanni!

    Karkkipäivä on ainoa kosmetiikkablogi, jota seuraan säännöllisesti, joten minua ei ainakaan haittaa, vaikka postaisit samasta aiheesta, mistä moni muukin bloggaaja. :) Kiitos tästäkin vertailusta, täytyy pistää tuo Lumenen mousse harkintaan.

    Muistan lukeneeni jostain postauksestasi, että kehuit jotakin BeYu-merkkistä tuotetta. Olikohan se eyeliner vai mikä mahtoi olla? Mistäköhän niitä voisi hankkia? Joku verkkokauppa ulkomailla, joka toimittaisi Suomeen?

    Vastaa

    0
    1. Joo, BeYu'n eyelinerit on tosi hyviä - ja jestas miten riittoisia! :) Mutta ikävä kyllä niitä ei enää saa Suomesta, Kicksit vaihtoivat sarjan toiseen "halpikseen" eli Viva La Divaan. Merkki on saksalainen eli Saksasta ja varmaankin sen naapurimaista saa. En löytänyt nettikauppaa joka myisi BeYu'ta (vain Douglasin, mutta toimittaa vain Saksan sisällä).

      Vastaa

      0
  32. En yleens käytä itseruskettavia. Nyt tilasin green peoplen self tan voiteen (pumppupullossa). Sävy on tosi luonnollinen. Ei mikään tumma, mutta näyttää kevyeltä päivetykseltä. Tuoksu on mun mielestä miellyttävä ja täähän on luonnonkosmetiikkaa. Tuote on tosi riittoisa ja levittyy hyvin. Ei jätä tahmeaa pintaa. Samaa tuotetta laitoin kasvoille. Pesin pelkät kämmenet ja sormien välit, en edes kastellu kämmenselkiä. Olen kyllä muutenkin green people tuotteiden käyttäjä... Aurinkorasvat ja shampoot/ hoitoaineet lapsille on ihan huippuja. Itselle käytän kasvojen iholle tarkoitettuja tuotteita. (pientä mainostusta). ;D

    Vastaa

    0
  33. Paras itseruskettava kasvoille on ehdottomasti Acon jota saa apteekista. Kroppaan Dovea, todella luonnollinen väri eikä sotke (eikä haise pahalle). Olen kokeillut vaikka kuinka monet merkit, mutta yllättäen joskus edullisempi voi olla parempi!!! Näistä kahdesta tuotteesta en luovu:)

    Vastaa

    0
  34. en jaksanut lukea kaikkia muiden vastauksia.. mutta läiskittömät ranteet ja kämmenselät saan aikaiseksi siten että levitän voidetta ko alueille vasta sitten kun olen pessyt kätöseni ja laitan voidetta kämmen selälle ja hieron niitä toisiinsa ja ranteiden alueille.. mahdollisimman niukka määrä voidetta, kuitenkin niin että riittää koko alueelle

    Vastaa

    0
  35. Kannattaa testata Solstice self tanning, tilasin villikiharan nettikaupasta. Mielestäni ihan hyvä (kasvoihin en ole testannut).

    Vastaa

    0
  36. Ilmeisesti kaikkien ongelma itseruskettavien kanssa on kädet? Se ongelma tuli hoidettua juuri tuolla tyylillä, että pesi kädet ja levitti pienen määrän voidetta kämmenseälle sen jälkeen. Minun ongelmani itseruskettavien kanssa oli se kun siitä jäi aina tummemmat kohdat polviin ja kyynärpäihin! Onko muilla ollut samaa? Päättelin sen johtuvan eri ihotyypistä näillä alueilla sekä kuivasta ihosta, joten levitin ensin polviin ja kyynärpäihin kosteusvoidetta ja sen imeydyttyä koko vartalolle itseruskettavaa. Toimii ainakin minulle.. Onko muilla tuota ongelmaa ja muita ratkaisuja?

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (71)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat