28.05.2012

Lisää beebeetä

BB-voidekuume sen kuin jyllää, ja kevään aikana Suomen markkinoille on ilmestynyt kaksi selektiivistä versiota tästä hittituotteesta. Jos et tiedä mitä ovat BB-voiteet (onko joku voinut välttyä siltä...?), lue ensin tämä postaus.

Seuraavassa arviot Diorin ja Estee Lauderin BB-voiteista.

DIOR Hydra Life BB Creme SPF 30 (50 ml 65,50€)

Diorin BB-voiteesta on vain yksi sävy, joka on perusvaalealle suomalaiselle hiukan liian tumma. Minut tämä sävy saa näyttämään selvästi ruskettuneelta. Olenkin vitsaillut että Diorin BB on viime aikoina toiminut minulla kuin itseruskettavana, sävy on sen verran kaunis ja tasainen että menee päivetyksestä eikä näytä pelkästään vääränsävyiseltä meikkivoiteelta.

Ruskettuneen lookin saaminen jääkin omalla kohdallani ainoaksi positiiviseksi kokemukseksi tästä voiteesta. Voiteen kuiva, puuterinen tuntu ei ole yhtään mieleeni. Voiteen koostumus näyttää ohuelta ja notkealta kun sen pumppaa ulos pullosta, mutta kasvoille levittäessä aine onkin yllättävän jämäkkää ja kankeasti levittyvää. Sanalla sanoen; kuivaa. Vaikka BB-voiteen olisi tarkoitus korvata myös kosteusvoide, on tämän beebeen alle laitettava vähintään kosteusseerumi tai kuivemmalla ihotyypillä kosteusemulsio tai -voide. Saara Sarvas oli tullut omassa arviossaan samaan tulokseen, tosin hän oli kaiken kaikkiaan ihastunut voiteeseen tajuttuaan laittaa alle seerumia.

Vertasin mielenkiinnosta Hydra Life BB Cremeä samaisen linjan sävyttävään päivävoiteeseen (Hydra Life Pro Youth Skin Tint, arvio täällä). Ja huhheijaa että Skin Tintin koostumus tuntuu minun ihollani miellyttävämmältä kuin BB Cremen. Peittävyys on melkein samaa luokkaa, tosin BB jättää ihon tasaisemmaksi puuterisen koostumuksensa ansiosta. BB:ssä on myös korkeampi suojakerroin.

 

ESTEE LAUDER DayWear BB Antioxidant Creme SPF 35 (30 ml 43€)

Siinä missä Diorin BB-voide näyttää ohuelta mutta käyttäytyy iholla jähmeästi, näyttää Lauderin BB paksummalta mutta tuntuukin iholla huomattavasti Dioria notkeammalta ja kosteuttavammalta. Lauderin etuna on myös kaksi eri sävyvaihtoehtoa; Light ja Medium. Light sopii pohjoismaalaisen vaalealle iholle, ei kuitenkaan lumikki-hipiäiselle.

Lauderin BB:ssä on myös (ainakin toistaiseksi) Suomen markkinoiden korkein suojakerroin - 35. Joillekin se on tärkeää.

En oikein osaa sanoa EL:n versiosta muuta kuin että "tuntuu ihan kivalta". Tämän alle en tarvitse erillistä kosteusvoidetta ja se peittää ja tasoittaa ihoa meikkivoiteen tavoin. DayWear-linjan tyypillinen tuoksu tuntuu voimakkaasti. Täytyy sanoa, että pidän kuitenkin edelleen eniten Garnierin BB-voiteen koostumuksesta. Lauderin, Diorin ja Garnierin välillä valitsisin Garnierin. Se on kolmikosta vähiten puuterisin ja eniten tavallisen sävyttävän päivävoiteen kaltainen. Minä en kai sitten oikein kaipaa kosteusvoiteeseeni puuterisuutta...

Markkinoille on tullut yksi apteekkiversiokin BB-voiteista, Vichyn Neovadiol Lumiere. Tätä en ole kokeillut, mutta netin arviot kertovat voiteen olevan hyvin läpikuultavaa ja tuovan iholle lähinnä tervettä hehkua varsinaisen tasoituksen ja virheiden peiton sijaan. Voiteessa ei myöskään ole lainkaan suojakerrointa,  mikä on epätyypillistä BB-voiteelle. Tuubin koko on 40 ml ja hinta 29,30. Onko joku lukijoista kokeillut Vichyn BB:tä..?

Markettipuolella markkinoita on hallinnut yksin Garnierin BB, mutta se on juuri saanut "kilpailijan" saman talon eli L'orealin Nude Magique BB Creamista (30 ml 16,90€).

L'orealin versiossa on Garnierin tavoin kaksi sävyä, mutta muuta yhteistä niillä ei olekaan. Nude Magique on enemmänkin kuin markettiversio Estee Lauderin klassisesta DayWear Sheer Tint -voiteesta. Se tulee tuubista vaaleanharmaan sävyisenä (tai vaaleana jossa on harmaita "rakeita"), mutta muuttuu ihon lämmön vaikutuksesta rusehtavaksi. Markkinointikielellä voide "imitoi ihon tekstuuria ja hehkua luoden täydellisen paljaan ihon vaikutelman". Tuotteessa on suojakerroin 12.

Nude Magique on erittäin ohutta, melkein fluidimaista, eikä sillä ole juurikaan peittokykyä. Kuten Lauderin Sheer Tint, se tuo iholle lämmintä sävyä ja tervettä hehkua ja tasoittaa ihon sävyä ehkä hitusen. Kalpealla iholla efekti muistuttaa kevyttä rusketusta.

Tätäkään en ole vielä kasvoille kokeillut, ainoastaan kämmenselälle.

Muuten, aiemmin esittelemäni alkuperäinen Schrammekin BB-voide on osoittautunut täydelliseksi näppyjen nirhaajaksi! Jos ihossa näkyy epäpuhtauksien alkua, levitän yöksi päälle Schrammekia ja iho on viimeistään parin käsittelyn jälkeen kunnossa. :) Madeiran matkalla hoidin Schrammekilla myös auringonpolttaman nenänvarren. Tulehdus laski heti!

* * *

Meidänkin hyllyjen tyhjentyessä jatkuvasti BB-voiteista voin vain hymyillen todeta, että on tämä markkinoinnin maailma sitten ovelaa. Esimerkiksi Garnierin BB-voide on ollut Suomessa ihan mieletön menestys, mutta mitäs luulette, vietäisiinkö se käsistä jos se olisi lanseerattu "sävyttävänä kosteusvoiteena"? Kaikki uusi ja erikoinen kiehtoo kuluttajaa, ja kun BB-termin ympärille kehitettiin taitava härdelli ja saatiin voide kuulostamaan joltain ihan uudelta tuotteelta - ja ennenkaikkea erottumaan joukosta, niin johan tyhjenee hyllyt. Mahtavaa! Näitä juttuja on vain niiin kiehtovaa seurata.

Tein muuten sivupalkkiin aiheen inspiroimana uuden kyselyn.

0 comments on “Lisää beebeetä”

 1. Moikka! Tiiän et tää ei oo välttämättä oikee paikka kysyä, mutta osaisitko kertoo mikä luomiväri(paletti) vastais Natural Coden Coddess palettia jota ei enää saa? :( Täältä malta kun ei pääse kosmetiikkaliikkeisiin kyselemään.. Sulla on ihan huippu blogi ja jos oon hankkimassa jotain kosmetiikkaa tarkistan aina mitä sä oot testaillu :) kiitos!

  Vastaa

  0
  1. Kannattaa katsastaa Tokmanni/Maxi makasiini, Kuopiosta löytyi ainakin sieltä melkein kaikki Natural Coden vanhat paletit poistolaatikosta.

   Vastaa

   0
 2. Suomessako ei ole markkinoilla tätä Maybellinen BB-creamia?
  http://www.maybelline.co.uk/products/136/face/foundation/dream-fresh-bb/light/001?shadeId=917

  Itse ostin Bootsin oman merkin "17" sarjan BB-creamin ihan vaan uteliaisuuttani, kun en halunnut ostaa Garnieria
  http://www.boots.com/en/17-BB-Blemish-Balm-All-In-One-Magic-Make-up-SPF-15_1238113/

  Ihan ok sävyttävä päivävoide, tai ehkä vähän jopa peittävämpi, tuoksu on vaan aika ällöttävä. Mutta hauska tietää, että nuo selektiivisen puolen BB:t ei ole sen kummempia sitten.

  Vastaa

  0
  1. Hahaa, repesin kun tuossa Maybellinen purkissa lukee "8 in 1 Perfector".... XD Piti siis Garnierin "5 in 1" peitota kolmella! ^_^ En ole kyllä tuota Maybellinea täällä nähnyt eikä L'orealin edustajakaan ole sanonut mitään että myös Maybellinella olisi BB... Viimeksi kun edustaja kävi niin hän puhui ainoastaan Garnierin ja L'oreal Parisin BB-voiteista.

   Vastaa

   0
  2. Minä ostin vähän aikaa sitten tuon Maybellinen voiteen Tallinnasta. Pidän siitä kovasti! Light-sävy sulautuu kivasti, ainakin minulla häivyttää suurentuneita ihohuokosia (muuten ei epäpuhtauksia kummemmin ole) ja ihosta tulee jotenkin kuulaan näköinen. Voide on tosi ohutta, ei ollenkaan samanlaista kuin Garnier.

   Vastaa

   0
  3. Niin ja Maybellinen kanssa ainakaan minun ihoni ei kaipaa erillistä kosteusvoidetta. En sitten tiedä miten käy talven tullessa :)

   Vastaa

   0
  4. Tapasinkin töissä eilen sattumalta L'orealin ihmisen, joka kertoi että Maybellinen BB on kuin onkin tulossa Suomeen ihan "näillä näppäimillä"....

   Vastaa

   0
 3. juuh, pitihän näitä testata kun keväämmällä tuntui meikkivoide jo paksulta.
  Garnier itselle liian rasvaista, pakenee pois melko nopeasti. Sävy ok.
  L'oreal taas muuttui todella tummaksi iholla(selvät rajat vaikka yritin häivyttää) ja vaatii alleen ehdottomasti kosteusvoiteen mikä hiukan syö voiteen ideaa.
  Dermalogica hankittuna, vielä kokeilematta koska erehdyksessä ostamani Medium sävy on melko tumma.
  Ongelmana pintakuiva sekaiho, joka reagoi varsin eri tavalla eri päivinä/erilaisiin koostumuksiin. Enää en hamstraa, josko näitä kaikki sekoittelis niin löytyy sopiva koostumus..

  Vastaa

  0
 4. Ostin juurikin mainonnan uhrina tuon Estee Lauderin BB-voiteen ja täytyy todeta ettei olisi ehkä kannattanut. Voide on mielestäni aivan liian paksua ja "kuivaa" ja siksi vaikeasti levitettävää. Olen tottunut käyttämään tavallisia meikkivoiteita joten täytynee opetella uusi levitystekniikka.
  Korkeasta aurinkosuojasta plussaa. Ja tuoksu on ihanan raikas. Eiköhän tuo tule kesällä käytettyä.

  Vastaa

  0
  1. Jos Lauder tuntuu kuivalta niin varmaan järkyttyisit Diorin koostumuksesta.... :D

   Vastaa

   0
 5. Mulla on tuota estee lauderin voidetta ja tarvitsen sen alle kyllä kosteusvoiteen, muuten jää iho liian kuivan näköiseksi ja tuntuiseksi. Mutta muutoin kyllä tykkään :) Suojakerroin on ok muutoin, mutta hoksasin, että nyt olen vaalea kasvoista mutta ruskettunut muualta kun olin rannalla yhden pvän ja aurinkorasvaa ei ollut kehossa mutta naamassa oli tätä BB -voidetta :D

  Vastaa

  0
  1. Tosi tylsää että BB-voiteet ei sitten kuitenkaan toimi monien iholla ilman kosteusvoidetta... Sehän tosiaan syö voiteen idean. Tällöinhän BB on kuin mikä tahansa meikkivoide.

   Vastaa

   0
 6. Tulin vastanneeksi kyselyyn kohdalla "Kyllä, ja tykkään." Asiaan tosin vaikuttaa suuresti se, että minä käytän ns. "oikeaa" BB-voidetta, tällä hetkellä Skin79´n valmistamaa. Tällä hetkellä suomesta saatavat mukabb´t ovat yhtä tyhjän kanssa, ja menevät ehdottomasti kategoriaan Ö.

  Vastaa

  0
 7. Mitkä voiteista sisältävät Oxybenzonia? Ainakin Estee Lauder, se jäi minulla hyllyy tämän vuoksi.

  Vastaa

  0
 8. Osaatko sanoa kävisikö todella helposti punoittavalle (tai no, koko ajan tämä on punainen.. etenkin posket ja nenä) ja couperosa-iholle BB-voide?
  Minun on tosi hankala löytää kesäksi mitään kivan kevyttä mutta tarpeeksi peittävää, punaisenneutralisoija ei toimi koska sitä pitäisi lätkiä oikeasti koko naamaan :D Meikkivoiteena olen käyttänyt Maybellinen sitä moussea mutta alkaa vähän kyllästyttää, ja siinäkin vaalein on liian vaalea ja seuraava sävy omituisen kellertävä..

  Kiitos etukäteen jos kerkeät vastata! :)

  Vastaa

  0
  1. Ja se piti vielä mainita, että ihoni on muuten runsaasti rasvoittuva mutta pintakuiva.

   Vastaa

   0
  2. Diorin BB on yksi peittävimmistä BB-voiteista (tai varmaankin se peittäVIN Suomen markkinoilla), ja sopii puuterisuutensa vuoksi rasvoittuvalle iholle. Kokeile Dioria ja laita alle kosteusseerumi hoitamaan pintakuivuutta. :)

   Vastaa

   0
  1. Kyllä, tulevat ulos... ^_^ Ja loppua ei näy, uskallan ennustaa että vuoden 2012 loppuun mennessä kaupoistamme löytyy vielä huomattavasti monilukuisempi valikoima beebeetä...

   Vastaa

   0
 9. Huh huh, kylläpäs nyt pukkaa BB:tä ovista ja ikkunoista. Ärsyttää kun kuluttajaa viilataan linssiin tämmöisellä "feikkie"BB:llä. höh :(

  Osaatko muuten suositella sävyttäviä päivävoiteita luonnonkosmetiikan puolelta?

  Vastaa

  0
 10. En tiedä millä tavalla nämä länsimaiset BB-voiteet eroavat aasialaisista, mutta itse olen täysin ihastunut niiden käyttämiseen ja tilailenkin säännöllisin väliajoin esimerkiksi ebaysta tai mistä tahansa aasialaisesta kosmetiikkafirmasta niitä itselleni. Sopivat ainakin omalle (sekaiho, rasvainen t-alue, ei ärsyyntyvä ja muutenkin ihan vauvanpylly) iholleni loistavasti, kunhan muistaa tilata tuotteen joka ei ole ihoa vaalentava..

  Vastaa

  0
 11. Mulla kanssa kokemusta vain noista Garnierin ja Estee Lauderin beebeistä. Garnierista on kokemusta muutamasta näytteestä, EL:n ostin kicksin alekupongilla, enkä ole vieläkään varma, viitsisinkö maksaa täyttä hintaa, oli aikamoinen pettymys. Mulla rasvainen sekaihokin tarvitsee alle jotakin, ei tahdo ilman levittyä millään. Yksistään on niin kuivan oloista, että kuluu turhan paljon hintaan nähden ja jälkikin on epätasaista, eli tuskin ostan uudestaan.

  Garnier taas on ihan mukavan oloista, saatan kesäksi ostaa tuubin, mutta ei todellakaan täytä mielikuvaani BB-voiteesta, enemmän suhtaudun siihen kuin mihin tahansa sävyttävään päivävoiteeseen, ja onkin kesällä varmaan oikein passeli ihon väriä tasoittamassa.

  Kaikenkaikkiaan kova pettymys nämä Suomen markkinoilta löytyvät voiteet:( Seuraavaksi on tarkoitus kokeilla ihan "oikeata" BB:tä, saa nähdä, odotanko vain liikoja. On ollut kuitenkin tosi positiivista, että blogeissa on tuntunut olevan niinkin rehellisiä arvosteluita näistä!

  Vastaa

  0
 12. Mulla on toi Estée Lauder vaikka en yleensä osta mitään kallista kosmetiikkaa (vaalea Garnier oli myyty kaikkialta loppuun ja lentokentällä matkalla naamanpolttoalueelle kakskymppiä taxfreehen vielä meni). Olen ollut tosi tyytyväinen vaikka mulla on hankala pintakuiva mutta rasvoittuva, herkkä ja supervaalea iho. Mun BB siistii ihon ihan nätiksi (primerin kanssa jopa mattaiseksi ja pysyy), ei ärsytä (muihin tuotteisiin) reagoinuttakaan ihoa, kosteuttaa sopivasti, sävy sulautuu naamaan tosi hyvin ja suojakerroin pitää vaikka olisi koko päivän auringonpaisteessa (tosin en pala kovin helposti). Ja musta toi kurkuntuoksu on ihana! En kyllä laittaisi mihinkään jatkuvassa käytössä olevaan naamarasvaan noin paljoa rahaa joten kertaostokseksi jäi, varsinkin kun tietysti kosteusvoide+primer+meikkivoide -combolla saa paremman jäljen.

  Vastaa

  0
 13. Minä olen kokeillut tuota Vichyn voidetta. Koska olen jo vanhempi ja ihoni on kuiva olen laittanut kevyen kosteusvoiteen ensin. Pidän tuotteesta, Tosin käytän Vichyn tuotteita muitakin, samoin Clarinsin

  Vastaa

  0
 14. Olipas kiva juttu! Halusinkin juuri kuulla tuosta L'Orealin BB-voiteesta. Kiitos ! :)

  Vastaa

  0
 15. Justiinsa ostin tuon Vichyn! Ei se tosiaan tee muuta kuin tuo sävyä, persikkaista sellaista, ja hehkua jonkinverran. Ihan kiva sävyttäväksi, ei siis peitä ollenkaan, vähän ehkä juonteet pehmenee mutta voisin kuvitella että soveltuu paremmin just 50+ naamoille mille tuo Neovadiol-sarja käsittääkseni onkin tarkoitettu.. Hintaansa nähden kallis, itse ostin kun sain useamman kymmenen prossan henksualet, täyttä hintaa en maksais :)

  Vastaa

  0
  1. ovatko vain pakanneet vanhan tuotteen uuteen pakkaukseen päästäkseen nopeasti osallistumaan BB-huumaan

   Ei jessus, siltähän tuo tosiaan vaikuttaa...! Incit ihan identtiset ja ainakin tuon blogijutun perusteella voiteiden jälki/koostumuskin yksi yhteen... *pyörittelee päätään*

   BB-voiteiden kirjosta voimme tehdä sen päätelmän, että kosmetiikkafirmoilla on nyt BB-huuman ansiosta pokkaa nimetä mikä tahansa väripigmenttiä sisältävä kosteusvoide/primer BB:ksi. On tämä kyllä...... *huokaa* Kuluttaja-raukat eivät tajua miten heitä pyöritetään.

   Vastaa

   0
 16. Sun kannattaisi tosiian tutustua vaikka korealaisiin bb-creameihin (esim. Skin79:n), ne on ainakin itsellä toimineet loiatavasti :-D

  Vastaa

  0
 17. Suosittelisitko kesäksi BB-voidetta (Lumi Magique?) vai Cliniquen sävyttävää voidetta iholle, joka kaipaa vain sävyn tasoitusta eikä niinkään peittävyyttä? Eli kuultavaa (muttei kiiltävän/rasvaisen pinnan jättävää) ja kevyttä voidetta haen sekä kestävyyttä kuumiinkin kesäpäiviin (suojakertoimella ei väliä). Ihoni ruskettuu helposti, joten sävynkin pitäisi olla tummahko...

  Vastaa

  0
  1. Cliniquen on mielestäni parempi. Tosin jos haluat selvästi heleää (=valoaheijastavaa) pintaa, niin Nude Magique on tuotteesi.

   Vastaa

   0
 18. Vielä yksi voidevinkki: Vichyllä on jo pitempään ollut valikoimissa Aqualia Antiox Pro-Youth Deoxidising 24hr Hydrating Fluid. Sisältää aurinkosuojakertoimen 12. Minulla toimi mukavasti talvenkalpealla iholla, toi tervettä väriä naamaan. Ei ole mikään oikea BB-voide, mutta kevyt, sävyttävä päivävoide suojakertoimella apteekkisarjassa.
  http://www.vichy.fi/tuotteet/tuote/31

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)