25.04.2012

Yves Rocherin ekosertifioidut tuotteet

Moni ei varmaan tiedäkään, että Yves Rocherilla on kokonainen Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. (Muut YR:n tuotteethan eivät ole luonnonkosmetiikkaa, vaikka kasvipohjaisia ovatkin.)

Linjan nimi on Culture Bio, eikä YR pidä siitä kovinkaan suurta "meteliä" joten ei ihmekään, että sarja on jäänyt vähemmän tunnetuksi luonnonkosmetiikan käyttäjien keskuudessa. Esimerkiksi Rocherin nettikaupan sivuilta linjaa ei edelleenkään löydä kuin sattumanvaraisen surffailun tuloksena. Markkinointivalveutuneena ihmisenä aina ihmettelen (niin kuluttajan kuin ammattilaisenkin näkökulmasta), miten tuotteiden löytäminen tai sivuilla navigointi voidaan joskus tehdä hämmästyttävän vaikeaksi...! Esimerkiksi Culture Bion kohdalla tulee sellainen tunne, että haluaako firma ylipäänsä asiakkaidensa tietävän, että tarjolla on sertifioitu tuotelinja..?

Culture Bio -sarjaan näyttäisi tällä hetkellä kuuluvan 9 tuotetta. Minä sain tuotelinjan testiin jo runsas vuosi sitten, ja osa tuotteista on sittemmin jäänyt valikoimasta pois.

Testaamani tuotteet ovat:

 • Päivävoide
 • Yövoide
 • Anti-wrinkle-päivävoide
 • Anti-wrinkle-yövoide
 • Energisoiva aamuseerumi (ei enää valikoimassa)
 • Hoitava iltaöljy (ei enää valikoimassa)
 • Puhdistusemulsio
 • Aamukasvovesi (ei enää valikoimassa)
 • Iltakasvovesi (ei enää valikoimassa)
 • Silmänympärysvoide
 • Vartalovoide (ei enää valikoimassa)
 • Vartaloöljy (ei enää valikoimassa)
 • Huulirasva

Näiden lisäksi linjaan kuuluu:

 • Silmämeikinpoistoaine
 • Rauhoittava seerumi

Tuotelinjasta voi sanoa yleisesti kaksi asiaa. 1: Alunperin (aika persoonallisena) ideana oli tarjota omat tuotteensa aamuun ja iltaan. Enpähän ole millään muulla kosmetiikkamerkillä törmännyt esimerkiksi aamuvartalovoiteeseen ja iltavartaloöljyyn...! Sittemmin suuri osa näistä aamu/iltatuotteista jätettiin pois. 2: Lähes kaikissa linjan tuotteissa on hamamelis- ja piparminttuvettä. Paula Begounin fanit ainakin harkinnevat pitkään näiden käyttöä, sillä Paula listaa hamameliksen ja erilaiset mentolit ärsyttävien aineiden listalleen ja neuvoo välttämään niitä.

Hamamelista eli taikapähkinää käytetään kosmetiikassa kuitenkin runsaasti antioksidanttisen ja ihohuokosia supistavan vaikutuksensa ansiosta.

Halusin taikapähkinästä ja piparmintusta toisenkin asiantuntijamielipiteen, ja käännyin Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen Päivi Kousan puoleen. Kousan mukaan taikapähkinästä voi riittävänä pitoisuutena olla hyötyä seka- ja akneiholle, mutta liian korkea pitoisuus taas voi ärsyttää. Siksi hän ei suosittelisi hamamelistä sisältäviä tuotteita esimerkiksi couperosa-ihoisille. Samoin mentolin Kousa kertoo voivan ärsyttää ihoa isoina pitoisuuksina, mutta pienet konsentraatiot tuovat tuotteeseen lähinnä tuoksua ja raikasta tunnetta iholle.

Culture Bio -tuotteissa on käytetty hamamelisvettä, eikä tiedossa ole, kuinka paljon ainesosasta on pelkkää vettä ja kuinka monta prosenttia hamamelista. Ainesosa on kuitenkin heti incin kärjessä. Jään miettimään, miksi potentiaalisesti supistavaa, parhaiten sekaiholle sopivaa ainetta on haluttu käyttää näissä kaikille ihotyypeille tarkoitetuissa tuotteissa. Piparminttua on arvatenkin käytetty tuoksuelämyksen kannalta, ja jättäähän se iholle viileän, raikkaan tunteen.

Jaan tuotearviot kahteen omaan postaukseensa, niin "artikkeleista" ei tule niin pitkiä ja raskaita. (Tiedän, tiedän.... Monet teistä ovat sanoneet lukevansa mielellään vaikka kuinka pitkiä juttuja, mutta omaa esteettistä silmääni häiritsevät kilometrimittaiset bloggaukset!)

Totean vielä Culture Bion pakkaussuunnittelusta, että tykkään näiden ulkonäöstä kovasti! Oranssi ja violetti ovat raikkaita värejä, ja ne on yhdistetty mielestäni tyylikkäästi vaaleanvihreään bränditekstiin. Alkuperäisen konseptin mukaisesti violetti väri on liitetty iltatuotteisiin ja oranssi aamutuotteisiin.

 

Onko lukijoiden joukossa Culture Bion käyttäjiä? Oliko linja monelle teistä tuttu? Tiesittekö ennestään, että Yves Rocherilta löytyy ekosertifioitua kosmetiikkaa?

P.S. Meikkinälkäisille juttu väreihin totuttelusta täällä!

0 comments on “Yves Rocherin ekosertifioidut tuotteet”

 1. Olen kyllä nähnyt näitä tuotteita mutta en ole jaksanut selvittää mitään niistä joten olen vain luullut että he kuuluvat samaan ryhmään muiden Yves Rocherin tuotteiden kanssa. Nyt on ehkä pakko mennä tarkistelemaan keskustan Yves Rocherin valikoimaa, haha. Kiitos jälleen hyvästä postauksesta ja hauskaa kevättä :) xx

  http://minboudoir.blogspot.com/

  Vastaa

  0
 2. Voi, minä ihmettelen välillä myös sitä nettikauppojen hankaluutta. Alaa opiskelevana ei vain aukene se, miten vaikeaa joillekin tuntuu olevan käyttöliittymäsuunnittelu. Mutta se on vähän tätä kun pitää mennä siitä kohti, että minä osaan tehdä tämän vain näin.

  Mun omat kokemukset YR:sta on aina olleet kehnoja. En tiedä mikä siinä on, kun en markettimerkkejä kuitenkaan kavahda. Mietin että onkohan sitä kuitenkin iskostunut päähän joku "YR on halpamerkki, eikä siksi voi olla laadukas"-ajatus.

  Vastaa

  0
 3. Kyseisten tuotteiden löytäminen YR:n sivuilta on totisesti hieman haastavaa, olen ihmetellyt samaa! Tuo sarjan päivävoide on suosikkituotteeni, enkä muita päivävoiteita (tai mitään muitakaan voiteita) käytä. Aiemmin voide oli pakattu lasipulloon, mikä oli ehkä muovipurtiloa tyylikkäämpi (ja painavampi) ratkaisu, mutta ainakin allekirjoittanut onnistui pudottamaan lasipurkissa olleen voiteen pian saatuaan lattialle ja sirpaleiksihan se meni, joten pakkausmateriaalin muutos otettiin tässä osoitteessa ilolla vastaan. :)

  Vastaa

  0
 4. Ehdin tutustumaan tuotteisiin silloin kun tuli myyntiin, eikä kokemus ollut kauhean mairitteleva. Tosta alemman kuvan kasvovedestä(keltainen tuote), joka oli ainakin aiemmin suihkupullossa, tuli ihan kohtuulliset allergia oiret. Kasvoja alkoi polttelemaan siihen malliin että sai valella kylmällä vedellä suht kauan&päälle allergia lääke. Pipettipullossa olevasta öljystä tuli lievempiä oireita, mutta sitäkään ei siis voinut käyttää. Olen allerginen mykerökukkaisille, joten liekä näissä jotain ärsyttävää. YR on muuten merkkinä käytössä, sensitive&kamomillatuotteet joita taas kestän..(?).

  Vastaa

  0
  1. Kummassakin noissa on hamamelisvettä, seerumissa itse asiassa ihan ykkösenä. Kummankin incissä myös piparminttua (kasvovedessä heti kolmantena veden ja taikapähkinäveden jälkeen), eli oireesi ovat voineet johtua jommasta kummasta.... tai tietystikin mahdollisesti jostain muusta tuotteissa käytetystä kasviuutteesta. Taikapähkinää ja piparminttua tulee vain helpoiten epäiltyä kun ne kuitenkin ovat monilla kriteereillä tunnettuja potentiaalisia irritantteja (<-- onko tuo suomea..? :)).

   Vastaa

   0
  2. Piparminttu voi olla syyllinen, myöskään hammastahnoissa en pysty käyttämään kuin muutamaa herkkäsuiden merkkiä. Silmistä vaan vesi valuu ja polttelee aivan mielettömästi suun limakalvoja perus pepsodentit. toki hankaavat aineet ärsyttä kanssa.
   Muuten en ole huomannut yrttituotteiden kanssa ongelmia, 8h cream on suosikki rohtuneisiin huuliin ym.

   Vastaa

   0
 5. Minä olen joskus aiemmin pikaisesti vilkaissut näitä tuotteita ja laittanut listalle "pitää ottaa enemmän selvää", ja taidankin tehdä sen nyt heti pikimmiten. :)

  Vastaa

  0
 6. Mä löysin nuo YR.n tuotteet kesällä Ranskassa ollessani. Kuulun siihen porukkaan, joka milellään hypistelee ja nuuhkii tuottelita ihan livenä. Kävin siis YR.n myymälässä ja silloin ostin Ecocert-sertifioitua karitevoi suihkusaippuaa. Olen tykännyt siitä, vaikka se ei ihan hirmusesti vaahtoakkaan.

  Syksyllä tilasin netistä silmänympärysvoiteen sekä yövoiteen. Silmänympärysvoiteesta olen tykännyt, yövoiteessa on mielestäni ikävä tuoksu (enkä ehkä muutenkaan ole yövoiteiden ystävä muuta kuin talvisin).

  Vastaa

  0
 7. Olen kokeillut näytekokoja sarjan voiteista ja valitettavasti tuoksu oli niin kamala, etten näitä ole sen vuoksi koskaan ostanut.

  Vastaa

  0
 8. Ihanaa kun näitä ekotuotteita alkaa olla niin mukavasti jo Suomessakin kauppojen hyllyillä :) olen tilannut Biodellystä ja ostanut suoraan Sokokselta ekotuotteita ihonhoitoon ja ollut todella tyytyväinen!

  Vastaa

  0
 9. Eco-sertifioitu merkintä ei varmaankaan kuitenkaan tarkoita sitä, että tuotteita ei olisi testattu eläinkokein?

  Vastaa

  0
  1. Tipi, EU:n alueella ei ole saanut testata kosmetiikkaa eläinkokeilla tai myydä eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa vuodesta 2009. Eli minkä tahansa kosmetiikkapurkin EU-maassa ostat, sitä tai siihen käytettyjä raaka-aineita ei ole testattu eläimillä.

   Kuluttajaviraston sivuilta:

   "Valmiita kosmetiikkatuotteita ei ole saanut testata EU:ssa eläimillä vuoden 2004 jälkeen.

   Myös tuotteiden valmistamiseen käytettävien ainesosien testaaminen eläimillä kielletään sitä mukaa kuin vaihtoehtoiset koemenetelmät kehittyvät. Kielto astui voimaan vuonna 2009. Direktiivi kieltää myös sellaisten kosmetiikkatuotteiden myynnin, jotka on testattu eläinkokeilla EU:n ulkopuolella. Joidenkin erityisen vaikeasti korvattavien kokeiden sallitaan jatkuvan eläimillä vuoteen 2013 asti."

   http://www.mtv3.fi/helmi/kauneus/artikkeli.shtml/392790?kauneus-kauneuden_tahden-elainkokeet

   Vastaa

   0
 10. Tilasin jokunen kuukausi sitten YR:lta pieniä testereitä eri tuotteista ja mukana oli pari tämän sarjan päivävoidetta/energisoivaa mitälie... Eikä voi kyllä kehua. Haju oli todella kuvottava, tuli mieleen joku ylikirpeä porkkana, ja se haju säilyi omalla ihollani tuntikausia. Lisäksi töhnä kuivatti ihoa eikä kyllä todellakaan tuonut minkäänlaista virkistävää vaikutusta, tosin kyllähän se ihon pieni kirvely ja todella ällöttävä haju jollain tavalla "virkisti". Onneksi sain vain pienet näytepussit, isommat pakkaukset olisivat menneet aivan hukkaan :D

  Vastaa

  0
 11. Itsellä ei myöskään ole kokemusta kuin joskus 10-vuotiaana YR:n tuotteista, kun silloin niillä tuli niitä arvontalappuja ja muita, ja houkutteli halpuudella.

  Tilasin iherbistä Avalon organicsin Vitamin C sun-aging defense refreshing cleansing geelin (huh kun oli pitkä:). No jokatapauksessa, ensimmäiset incin:n osat ovat organic lavandula angustifolia (lavender) sekä chamomilla recutita.

  Muistaaksen Paula's choicen Paula kirjoittaa näistä myös että voi ärsyttää? Muistatko/tiedätkö sinä samaa näistä?

  Minulla itsellä on omasta mielestäni ehkä hieman couperosan tapaista poskissa, ja en haluaisi ärsyttää niitä, en vain hoksannut tuotetta tilatessa, että siinä on näitä osia. Geeli tuntuu kyllä tosi puhdistavalta ja hyvältä, ja sitä oli tosi paljon myös kehuttu iherbissa. Minua vain ärsyttää mustapäät poskilla ja nenässä,joten haluaisin myös tuotteen joka voisi niitä vähentää.

  Mahtaisiko joku tietää sopivaa tuotetta tällaiselle iholle?

  Vastaa

  0
 12. Työssäni joudun olemaan verkkokauppojen kanssa tekemisissä enemmän tai vähemmän, ja se verkkokauppojen "laadun" eli helppokäyttöisyyden ja mukavuuden kirjo on niin järkyttävän laaja. Joskus hävettää jonkun päätoimisen yrittäjän puolesta, että miten ihmeesssä ne tuollaisella verkkokaupalla yrittää saada elantoa?! En ikinä tilaisi sellaisesta kaupasta mitään.

  Vastaa

  0
 13. Eipä ole kokeiluun vielä näitä tullut hommattua.
  Olen totaalisien tympääntynyt nimenomaan Yvy Ryppysen omiin verkkokauppasivuihin..ihme sokkelo josta ei löydä mitään.
  Ja kun ei satu asuinpaikalla olemaan omaa liikettä joten netin varassa mentävä.

  Vuosia olin Yvyltä tilaamatta kunnes onneksi taas sattumalta sivuille eksyin.Hankaluudesta huolimatta ajoittain tekee edullisia löytöjä ja Yvyllä on ihan kelpo tavaraakin.

  Vastaa

  0
 14. Onpa kyllä tosiaan kumma, että ovat tuota taikapähkinää laittaneet normaalin ihon tuotteisiin. Mulla on rehellisen rasvainen iho ja oon pitkään etsinyt tälle ihotyypille toimivaa luonnonkosmetiikkasarjaa. Ei ole mikään helppo tehtävä! Jätin tän YR:n sarjan hyllyyn, koska sen sanottiin olevan normaalille iholle. Ehkä voisin tota kasvovettä kuitenkin kokeilla, puhdistusemulsiota taas ei houkuta käyttää rasvaiselle iholle yhtään...

  Vastaa

  0
  1. Niin tosiaan, harmi ettei heillä ole puhdistusgeeliä tai muuten vaahtoavaa putsaria. Itsekin tykkään niistä enemmän.

   Vastaa

   0
 15. Itseäni ärsyttää tuo verkkokauppa myös, vaikka mielelläni sieltä silloin tällöin tilaisinkin jotain. Lisäksi kaksi kertaa olen sieltä yrittänyt tilata, mutta tuotteet eivät koskaan saapuneet perille, mikä oli todella outoa. Huvikseni sitten kokeilin niillä paperilippulappusilla tilaamista, jolloin tuotteet kyllä tulivat viikossa postiin! Kuitenkin nykyaikaistuminen olisi tuollekin brändille hyvä, koska harva niitä jaksaa niitä lappusia enää liimailla...

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)