31.03.2012

Onnettomat kynnet

Tämä kuva on historiaa. Kynteni ovat olleet viimeiset puoli vuotta kaukana näistä tunnelmista.

Sannin kynnet mallia maaliskuu 2012. Nyyh. :´-(

Kynsieni kunto on huonontunut asteittain oikeastaan koko viime vuoden. Ensin keskisormen kynnet alkoivat lohkeilla niin, että ne eivät enää kasva milliä pidemmiksi. Kynnen pää murenee kokonaan. Sitten muutkin kynnet alkoivat liuskoittua. Kynnet ovat edelleen aika vahvat, ts. paksut, mutta erittäin kuivat ja hauraat.

Geelivahvisteiden jälkeen sain väliaikaisen haurastumisen kuntoon kynsiöljykuurilla ja OPIn Nail Envy Original -hoitolakalla. En enää. Öljy ei tässä enää auta, eikä Nail Envynkään käytöllä ole mitään vaikutusta. :(

Päätin sitten ottaa ravintolisät kokeiluun. Konsultoin Charming Nailsia, joka suositteli minulle Bioteekin TehoPii & Kalkki+D:tä. CN oli itse huomannut ravintolisän vaikutuksen kynsissään n. kolmessa kuukaudessa. Itse olen nyt popsinut TehoPiitä helmikuun puolesta välistä saakka, eli on vielä liian varhaista nähdä auttavatko tabletit ongelmaan. Toivottavasti!

Vaihdoin myös Original Nail Envyn Dry & Brittle -versioon. Jos vaikka sekin voisi jotenkin auttaa. Dry & Brittlen koostumus ei ole yhtä paksu kuin Originalin eikä näin ollen tunnu yhtä suojaavalta, ja koen ettei se pysykään kynsillä yhtä hyvin kuin Original. Mutta kaikkea on nyt kokeiltava.

[tähän väliin piti tulla kuva mun vaivalla viilaamista kynsistä - yritin siis oikeasti saada ne kerrankin tasamittaisiksi ja edes jotenkin sievän muotoisiksi, mutta kuvat olivat joutuneet vahingossa läppärin roskakoriin jonka Mr. Karkkipäivä tyhjensi sillä välin kun poistuin hetkeksi koneelta...! :P]

Olen ollut viimeiset pari kuukautta melkeinpä kokonaan ilman lakkaa. Katson alakuloisena kynsilakkojani. Siellä ne seisovat värikkäänä armeijana odottamassa että voivat taas piristää olemustani. Vaikea kuvailla miten oudolta tuntuu olla ilman lakkaa. Kynteni ovat olleet lakattuina käytännössä non-stop viimeiset 18 vuotta, lukuunottamatta yhtä lyhyttä periodia jolloin kynteni olivat samalla lailla huonossa kunnossa kuin nyt.

Lakattomana ja lyhytkyntisenä tuntuu siltä, että tärkeä osa persoonallisuuttani puuttuu.

Mutta....

...sehän ei kuitenkaan estänyt minua hankkimasta kolmea uutta Depend-lakkaa "Osta 3, maksa 2" -tarjouksesta. :) Sairastuneet kynnet tai ei, aina on tilaa violeteille lakoille! Etenkin edullisille Depsuille.

Lempparini on keskimmäinen sävy, ihastuttavan lempeä vaalea sinivioletti # 299. Kuuluu Dependin kevään värikokoelmaan.

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa. Tämän lähemmäs tasapituisuutta en kyennyt viilani kanssa pääsemään. En vain pystynyt nirhaamaan niitä muutamia kynsiä jotka olivat edes vähän pidemmät.

Lakka on luonnossa hieman violetimpi kuin kuvissa.

Loppuun vielä muutama kuva "hyviltä ajoilta...." Voi, milloin pääsen taas pelottelemaan ihmisiä sapeleillani? :-´(

Vuosi sitten kynnet olivat vielä näin "elävät". Snowcrystal # 460 Pink Coral.

Depend # 196

OPI Parlez-vous OPI.

Onko kellään jakaa hyviä vinkkejä etenkin ravintolisistä joilla voisin saada kynteni taas kuntoon? Uskon, että jostain vitamiinin puutteesta tässä täytyy olla kysymys. Toisaalta olen myös ollut aikamoisessa stressissä, mikä oli syynä edelliseen vuosien takaiseen "kynsikatoon". Siihen eivät tietenkään napit auta.

* * *

P.S. Kiitos runsaasta osallistumisestanne "köyhyys"-keskusteluun! Pariin sataan kommenttiin vastaaminen on mahdotonta, mutta kaikki olen luonnollisestikin lukenut ja monet niistä ovat kirvoittaneet lisää keskustelua täällä kotona. Haluaisin muuten vielä korostaa, vaikka suurin osa lukijoista varmasti tämän ymmärsikin, että kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut ihmetellä mistä kukin rahansa elämäntyyliinsä saa. Se ei ole olennaista. Jokainen saa tehdä tuloillaan ihan mitä haluaa, se on mielestäni itsestäänselvää. En tuomitse heitä jotka laittavat rahansa mieluummin kenkiin kuin asuntolainaan, nämä ovat jokaisen henkilökohtaisia valintoja eikä yksi valinta ole toista parempi.

Postauksen tarkoituksena oli herättää keskustelua blogien kulutusta ihannoivista arvoista, ja kertoa "toisenlainen" tarina. Näin minä elän. Ja kuten kommenteista saattoi lukea, niin elää moni muukin. Tällaisesta elämäntyylistä vain ei juurikaan kirjoitella blogeja, ja siksi halusin tuoda esiin tällaisenkin näkökulman vallalla olevan shoppailuihanteen keskelle.

0 comments on “Onnettomat kynnet”

  1. Oletko kokeillut biotiinin syöntiä? Biotiinilla on saatu jonkin verran hyviä hoitotuloksia tuollaisissa tilanteissa. Ainoa ongelmahan tässä on se, että ihmisille tarkoitetut valmisteet, evät sisällä sitä riittävästi. Eläinlääkkeiden puolella sopivia tuotteita on enemmän. Aluksi voisit kokeilla kuitenkin jotain monivitamiinivalmistetta (lonkalta heittäen Berex/Multitabs taitavat sisältää), joka sisältäisi biotiinia :)

    Toivottavasti saat kynnet kuntoon :)

    Vastaa

    0
    1. Olen syönyt purkin biotiinia (eläimille! ;)) joskus muinoin hiusten takia, mutta en huomannut vaikutusta. Tosin silloin tarkkailinkin hiuksia ja kynnet olivat hyvässä kunnossa, joten nyt voisi tietysti olla eri mahkut nähdä tuloksia.

      Vastaa

      0
    2. Kannattaa kuitenkin varmaan kokeilla, joskos sillä olisi vaikutusta. Hyvällä tuurilla on, huonomalla ei, mutta niinhän se on monessa muussakin asiassa :)
      Mä tykkään kyllä sun kynsistä lyhyinäkin :)

      Vastaa

      0
  2. Voi kyllä sun kyntesi ovat kauniit lyhyinäkin, kun olet lakannut ne noin kauniisti. Ymmärrän kyllä surusi, koska Sannille kuuluu takaisin Sannin entiset kynnet =)
    Koska kyntesi eivät ole koskaan olleet noin huonossa kunnossa, voisiko karppaamisella olla osuutta?

    Vastaa

    0
    1. Joku muukin on ehdottanut karppausta syyksi, mutta en keksi miten hiilihydraatit vaikuttaisivat kynsiin...? Luulen ettei VHH-ruokavalio voi vaikuttaa kynsiin ainakaan negatiivisesti. Ravintoarvollisesti syön nyt paljon ravinteikkaampaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin ennen.

      Vastaa

      0
    2. Mulla kynnet taas on vahvistunu ja alkaneet kasvaa nopeemmin kun oon karpannut. Ainakin kaalien syömisen oon todennu olevan aikamoisen tehokasta kynsille. Esim valkokaalissahan on paljon kalkkia yms.Toivottavasti saat nuo kyntesi parempaan kuntoon. :) Ainiin ja kauniit ne on lyhyetkin kynnet, siis mun mielestä ;)

      Vastaa

      0
  3. Voi kurjuus sun kynsien kanssa. :( Vielä kun sulla on yleensä ollu vahvat kynnet. Mä oon saanu tottua siihen etten juurikaan voi kasvatella kynsiä kun ne hajoo. Mä olen löytänyt avun hyaluronihaposta, MSM: sta ja kalaöljystä. Nuo auttaa lisäksi moneen muuhunkin asiaan kuten ihoon.

    Kiitos samalla köyhyys-postauksesta. Hieno kannanotto vaiettuun aiheeseen.

    Vastaa

    0
    1. Tuli myös mieleen kalaöljykapselit. Niitä kannattaa vielä kans kokeilla.

      Vastaa

      0
  4. Oletko pohtinut, voiko karppaus olla "syyllinen" kynsien kuntoon? Tietysti proteiinin ja rasvojen saanti on varmaan karpatessa paremmin kohdallaan ja juuri niiden tärkeyttä korostetaan kynsienkasvattelijoille. Mutta mahdollista on kaikki :)

    Jos sun kynnet ei Nail Envyllä tahdo enää elpyvän, suosittelen Trindin hoitolakkoja.

    Vastaa

    0
  5. Voin suositella Biotiini strong Hair & Nail -nimistä tuotetta! Sisältää biotiinia, sinkkiä ja metioniinia. Sillä olen omat kynnet saanut kuntoon hyvinkin nopeaa.

    :)

    Vastaa

    0
  6. en tiedä mikä siinä on, mutta kyllä mulla karpatessa meni kynnet ihan paskaksi, ja nyt kun en enää vahtaa sitä niin tarkasti, niin on kynnetkin alkaneet pikkuhiljaa palautumaan. Mutta en todellakaan tiedä mikä siinä karppaamisessa sen tekee.

    Vastaa

    0
  7. Rakas Sanni, jos nuo tabut eivät auta niin voisit kokeilla Biotiini strong Hair & nail valmistetta. Se on siis sama kuin se eläinten biotiini. Maksaa n.16 e apteekista. Minä syön sitä + kalkkia + D-vitamiinia. Mulla alkaa kynnet olemaan hyvässä kunnossa talven jäljiltä.

    Suosittelen syömään biotiinia ja pitämään kynsissä koko ajan aluslakkaa, värilakkaa sekä päällyslakkaa. Lakkaus ei saa lohjeta koska lohjennut kärki osuu johonkin helposti, nirhaa vaatteita jolloin kynsi taas liuskoituu herkemmin.
    Öljyä ja käsirasvaa voit laittaa vaikka on lakkaa, öljyä kannattaa laittaa kynnen alapuolelle sekä kynsinauhoille.

    Mullekin tuli se karppaus mieleen, jos yhdistää sen ja kynsien huonon kunnon samaan aikaan? Mutta en voi tietää kun en ole expertti enkä itse karppaa enkä sitä väheksy.

    Aluslakasta vielä. Mulla tuo Dry OPI pahensi vaan ongelmaa, käytin nimittäin tuota joskus. Kokeile muuta aluslakkaa heti jos tuo ei tunnin toimivan. Mä tykkään Poshe Nail Treatmentista :)

    Vastaa

    0
  8. Kyntesi ovat kauniit lyhyenäkin.
    Itse aikoinaan (silloin nuorena) pidin pitkiä kynsiä,niiden liuskoittuminen ja murtuminen oli ihan katastrofaalista =)
    Sitten vain opin lyhyempiin kynsiin, olivat työni takia oikeastaan pakkokin pitää lyhyempinä.Lakattuina ja siisteinä niihin hiljaksiin oppi ja nyt en kovin pitkiksi enää anna kasvaakaan.
    Eiköhän kynsien kunto ole kuin muutenkin kropan vointi,kun syö monipuolisesti niin saa tarpeelliset "kasvuaineet".Jos jokin ravinne jää ravinnosta saamatta tai liian vähälle niin sitten purkista lisää.Moni napsii piitä ja kalsiumia,ja kalaöljyhän on aikamoinen jeesaaja moniin puutoksiin.Erilaisia kynsiin suoraan laitettavia "korjaussettejä" pidän enemmän ylläpitävänä apuna,ehkä korjaamiseen tarvitaan enemmän sisältä tulevaa hyvinvointia.
    Ja se stressi vaikuttaa kaikeen kropassa,kynsiinkin.Valitettavasti.
    Onko hiuksesi kokeneet muutoksia kynsien tavoin?
    Ja kiitokset köyhyys-postauksesta.Tosi mielenkiintoinen ja asian ytimeen ulottuva postaus,kommentointiakin oli mielenkiintoista lukea.Kaikki kahlasin läpi.

    Vastaa

    0
  9. Oivoi noita sun kynsiä :( Ravintolisistä mulla ei ole mitään tietoa, mutta itse saan ainakin kynteni pysymään hyvässä kunnossa Trindin kynsibalsamilla ja kynnenkovettajalla. Ennen niiden käyttöä mulla oli aika samannäköiset kynnet kuin sulla nyt: liuskottuvat ja lohkeilevat. Itselläni ainakin nuo Trindin tuotteet ovat auttaneet, mutta en sitten tiedä oletko jo kokeillut niitä:)

    Vastaa

    0
  10. Toivottavasti ravintolisä tepsii! Mun kynnet oli muutama vuosi sitten ihan surkeassa kunnossa, liuskottuivat ja katkeilivat jatkuvasti. Mutta kun lopetin maidon juomisen, ongelma katosi eikä ole sen jälkeen palannut - vaikka maidon pitäisi kalsiumin takia pikemminkin auttaa asiaa. Olen kuullut saman tarinan muiltakin, joten kannattaa tarkkailla ruokavaliota. Voi olla, ettei jokin ruoka-aine vain sovi itselle.

    Kynsilakanpoistoainekin tietysti rasittaa kynsiä, joten yritän olla käyttämättä sitä kauhean usein.

    Vastaa

    0
  11. Minä olen vuoden päivät ottanut aamuisin Möllerin sitruunan makuista kalanmaksaöljyä ja tuntuu että hiukset ja ripset alkoivat kasvamaan hurjaa vauhtia. Kynsiä en kamalan pitkäksi koskaan kasvata, mutta varmasti nekin osansa vitamiineista hyötyy. Hyvällehän toi aine ei maistu mutta kahvin tai teen kanssa sen saa kunnialla alas.

    Vastaa

    0
  12. Mullekin tuli mieleen tuo ruokavalio, ei siis välttämättä karppaaminen sinällään, mutta saatkohan ruosta esim. tarpeeksi hyviä rasvoja?

    Mulla ei ole kokemusta noista kynnenvahvistajista, ja käytän kynsilakkaa aika harvoin, mutta olen huomannut että itselläni jostain syystä kynnet kuivaa ja alkaa liuskottua aina jos olen käyttänyt kynsilakkaa pidempään. Kun pidän kynnet ilman lakkaa, ne on ihan ok. Tosin en kasvatakaan niistä tuollaisia kotkankynsiä :)

    Vastaa

    0
  13. Olen kuullut puhuttavan, että kynsiin voisi olla apua biotiinista (mutta vain isommista määristä, kuten olet ilmeisesti hiuksiin joskus syönytkin), MSM:stä ja piistä. Nää on vaan niin yksilöllisiä juttuja, ja mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimikaan toisella :/ Mutta noita voi ainakin harkita kokeilevansa!

    Vastaa

    0
  14. Oi kuinka ihana toi sun kynsilakkakokoelma! Tekisi mieli tulla pihistämään muutama lakka;)

    Mulla on aika usein tilanne että joudun oleen lakkaamatta kynsiäni sen takia, että niillä ois vähän aikaa toipua. Mulla liuskottuu kynnet aika helposti harrastukseni takia, ja samasta syystä en voi niitä pitkänäkään pitää:(

    Mutta sun kynnet näyttää hyviltä lyhyenäkin, ja verrattuna mun kynsiin sulla on tosi "tasaset" kynnet:)

    Vastaa

    0
  15. Trindin nail repair auttoi samaan ongelmaan. Kosteuttaa ja jättää kynnet joustaviksi. Kannattaa kokeilla muutaman viikon ilman lakkaa, pelkällä nail repairilla. Näkyy äkkiä tulokset. =)

    Vastaa

    0
  16. Itsellä kynnet alkaa lohkeilla, kun hemoglobiini laskee liian alas. Rautatableteilla korjaantuu. Tämän asian tietentin voi varmistaa käymällä vaikka terveydenhoitajalla.

    Vastaa

    0
  17. Liuskoittuvat kynnet on inhat - tuntuu että ne kasvaa ja pysyy kunnossa, kun niissä on koko ajan jotain lakkaa, mutta jos menee vähänkin retuperälle niin hupsistaheijaa - sitten ollaan nysäkyntenä, niin kuin nyt. Omalla kohdalla kyllä (metalli-alan)työkin vaikuttaa kynsien kestoon, ovat kovalla rasituksella. Kesälomalla kynnet ovat aina edustuskelpoiset :) Ajattelin kyllä kokeilla tuota Biotiini strong Hair & nail-valmistetta, jos sitä saa vaan syödä raskauden aikana.

    Ja tuohon köyhyys-keskusteluun täytyy todet sen verran, että ihailen kykyäsi pitää budjettia! Meikäläiselle se on nimittäin hirveän vaikeaa, koska olen huomannut "harrastavani" tunne-shoppailua (ahdistukseen, tylsyyteen, alakuloon). Siksi useimmat vaate-/meikki-ostokseni ovatkin kirppiksiltä, alennuksista ja Huuto.netistä - harvoin tulee ostettua mitään ns. täyteen hintaan ;)

    Vastaa

    0
  18. Oikein kauniilta näyttää nuo tämän hetkiset lakatut kynnetkin!:)

    Ja näille sinun sapellivitseillesi ei voi kun aina vain nauraa <3 Ihanaa, että otat negatiiviset kommentit huumorilla vastaan.

    Ihanaa, että kaikilla ei ole samannäköiset kynnet.

    Vastaa

    0
  19. Mullakin on biotiini auttanut huonokuntoisiin kynsiin, liuskoittuvat vähemmän ja kasvavat tosi nopeasti. Itse olen ostanut viime aikoina biotiinit iHerbistä, löysin sieltä valmisteen jossa on pelkkää biotiinia, ei metioniinia eikä sinkkiä (eläinten biotiinivalmisteissa on yleensä sinkkiä sen verran, että päivän suositusrajat paukkuvat äkkiä rikki kun samalla syön monivitamiinivalmistetta). Hintaakin on vain murto-osa Suomen apteekkien hinnoista. Toivottavasti kynnet lähtevät kasvamaan, olisi mukava nähdä noin kauniit lakat kynsillä! :)

    Vastaa

    0
  20. Inhottavaa, että kynsillesi on käynyt noin. Väkisin tulee mieleen huoli, olisiko kyse jostain vakavammastakin puutoksesta, josta vain kynsien heikkeneminen näkyy päälle. Toivottavasti löydät syyn ja saat kyntesi korjattua entiseen vahvuuteensa. Samanlaisena "hirmukyntenä" viihtyneenä tunnen ainakin itseni ihan vajavaiseksi lyhyillä kynsillä :/

    Tällä hetkellä itselläni on edelleen terveet kynnet, mutta hiuslaatu on muuttunut huomattavasti aiempaa ohuemmaksi. Mainitsit kommenteissa jo biotiinista, ettei ainakaan omalla kohdallasi näkynyt muutosta hiuksissa. Olisiko jollakulla lukijalla vinkkejä ravintolisistä hiusten hyvinvoinnille?

    Vastaa

    0
  21. Eihän nuo mykyiset kynnet lakattuina ole edes pahat :)
    Eikös rauta ja kokojyvävilja vaikuta kynsien kuntoon positiivisesti?

    Vastaa

    0
    1. Niin ja piti vielä sanoa, että itsekin suosin vähähiilarista. Tosin oma linjani on lähinnä, että välttelen sokeria ja valkoisia jauhoja pääasiassa, mutta herkuttelen "tavallisella" ruoalla.Mutta tosiaan syön silloin tällöin esim jälkiuunipaloja ja lähes päivittäin puuroa.
      Sen sijaan ruokavalioon tuli lisättyä pähkinöitä ja kananmunia sekä siemeniä, jotka varmaan edesauttoivat kynsien kuntoa.
      Huomasin ruokavalioni muututtua kynsien kasvaneen huomaamatta pitkiksi. En pidä pitkiä kynsiä, koska en osaa olla niiden kanssa. Sitäpaitsi työssäni ja pianonsoittoharrastuksessani pitkät kynnet ovat vain tiellä. Olen jopa niin moukka, että leikkaan saksilla tai leikkurilla aina kynnet. En ilmeisesti osaa viilata oikealla tekniikalla, kun kynnet lohkeavat aina jos viilalla lyhennän. Olen yrittänyt sitä "viilaa yhteen suuntaan keskeltä sivuille (vai sivuilta keskkelle?)"-tekniikkaa, mutta ei onnistu. Miten siinä keskellä sitten viilataan?

      Vastaa

      0
  22. Voih... Mutta katsos, eivätpä nuo lyhyet kynnet näytä yhtään hassummilta lakattuina! Itsellänikin on suht pitkät kynnet, jotka aina välillä lohkeavat lyhyiksi. Silloin värkkään niihin Konadeja, joita en pysty pidemmillä kynsillä käyttämään, eli otan ns. ilon irti siitä lyhyydestä. Mutta kyllä sä saat kyntesi vielä pitkiksi! :) Ps. Täytyykin käydä poimimassa tuo # 299.

    Vastaa

    0
  23. Makuja on monia, mutta omaan silmään nuo pisimmät kyntesi näyttävät vähän karuilta :) sellaiset puolipitkät on mielestäni kauneimmat ja käytännöllisimmät, varsinkin lakattuna. Mutta toivottavasti apu löytyy jostain, jos pitkä on se mitä halajat!

    Vastaa

    0
  24. Kärsin ihan samasta vaivasta, tosin syyn tiedän täsmälleen. Se on happosalpaajalääkitys (jota syön refluksivaivaani), jonka takia kalsium ei imeydy normaalisti. En tiedä miten karppaus vaikuttaa vatsan happotasapainoon, mutta jos sinulla on kovinkin emäksinen vatsa, voi olla ettei kalsium kunnolla imeydy. Kalsium tarvitsee imeytyäkseen d-vitamiinia ja d-vitamiini tarvitsee taas rasvaa.

    Mun mielestä noi sun kynnet on kyllä todella kauniit noin "lyhyinä". Minulle tuolaiset kynnet on jo pitkät, tällä hetkellä kun kaikki kynteni ovat mallia "samalla tasolla sormenpään kanssa". :D

    Vastaa

    0
  25. Kynnet on kauniit lyhyenäkin, kunhan ne vaan ovat lähestulkoon samanpituiset. Noissa kuvissa näkyi noita "ylipitkiä" kynsiä ja ne ovat oksettavia, oikeasti. Jos olit jossain kosmetiikkaa myyvässä liikkeessä töissä, niin suosittelisin pitämään ne kynnet siisteinä sekä tasapituisina, vaikka sitten lyhyinä.

    Vastaa

    0
    1. Vai että ihan oksettavia :) Voi teitä.

      Voin hämmästykseksesi kertoa, että kukaan asiakkaista ei sano koskaan mitään muuta kuin positiivista kynsistäni. Kun huomautan, että eiväthän nämä mitkään kauniit ole vaan ihan eri pituisetkin, niin saan useimmiten vastakommenttina, "Ai, en huomannutkaan." Ei kynsien pituuserot tule niin esiin livetilanteissa. Eri asia tuijottaa suurennettua kuvaa tietokoneen ruudulla.

      Vastaa

      0
    2. Tàà on vàhàn asian vierestà, mutta liittyy live tilanteisiin.

      Vasta aloittavat kynsien lakkaajat usein tavoittelevat tàydellisyyttà. Ja kun tekniikka ei ole kehittynyt, niin usein tàytyy tehdà useampaan kertaan.
      Ja jos se ei làhde sujumaan, niin luovuttaa..

      kun oikeasti voisi antaa hiukan armoa, sillà live tilanteessa harva huomaa pienià virheità.

      Ja ylipààtààn, armahdetaan itseàmme ja muita useammin. On tàssà elàmàssà paineita muutenkin ;)

      Vastaa

      0
  26. Siis oikeesti sun kyntes olis paljon kauniimmat kun vaan reilusti lyhentäisit ne saman mittaisiksi, siitä ne sitten ksvaa ja vahvistuu. Eri mittaiset ja muotoiset kynnet eivät ole mitenkään kauniit tai edustavan näköiset! !!

    Vastaa

    0
    1. Oletko tullut ajatelleeksi että kaikki eivät halua edustavan näköisiä kynsiä? ;)

      Minä haluan minun näköiseni kynnet. :)

      Vastaa

      0
  27. Saatko ravinnostasi tarpeeksi rasvoja? Itselläni ainakin huomasin kynsien huononemisen kun yritin laihduttaa erittäin niukkarasvaisella ruokavaliolla... Tosin vasta kun "repsahdin" ja palasin takaisin normaaliin rasvaisempaan ruokavalioon, huomasin kynsienkin paranevan.

    Ja muistathan juoda tarpeeksi vettä?

    Vastaa

    0
    1. Rasvat muodostavat prosentuaalisesti varmaankin suurimman osan ravinnostani, eli saan kyllä.

      Vettä en ikävä kyllä ole koskaan juonut muutamaa lasillista enempää päivässä. Eikä se ole vaikuttanut kynsiini.

      Vastaa

      0
  28. Karppaus vaikuttaa sun hormoneihin negatiivisesti nostamalla stressihormonitasoja, ja sitä kautta se tekee tuollaista kynsille, ja en halua pelotella, mutta se on monilla varsinkin pitkäaikaisena tiputtanut hiuksiakin, ohentanut ihoa myös.

    Googlaa high cortisol, ja lue siitä mitä koholla olevat kortisolitasot tekee pitkällä ajalla.

    Löydät myös karppauksen vaikutuksista tietoa esim. anthony colpolta, 180 degree health blogista (jossa on todella paljon kokemuksia ihmisiltä karppauksen vaikutuksista terveyteen), carbsane on myös hyvä sivusto, ja siitä kannattaa aloittaa, siellä on kans aina lähdeviitteet, suomessa karppaus on aika uusi juttu (vaikka täälläkin löytyy ihmisiä, joilla on tullut kilpparin vajis sillä mm. monkeyfood blogin pitäjä), ja täällä on hyvin vähän todellista tietoa karppauksen hormonitoimintavaikutuksista.

    Suosittelen sua ainakin ottamaan selville mitä karppaus tarkoittaa (sun maksa tekee sulle sokeria stressihormonien kautta), mitä se tekee elimistölle jne.
    Jopa atkinsin kirjoissa mainitaan karppauksen aiheuttama kilpirauhasen vajaatoiminta, ja sen takia sekin suositteli alun (kahden viikon!) jälkeen nostamaan hiilarit.

    Jos sulla on hyvä olo ilman viljoja, niin hiilareita voi nostaa myös juureksilla ja hedelmillä.

    Vastaa

    0
    1. Suosittelen sua ainakin ottamaan selville mitä karppaus tarkoittaa

      Mistä päättelet että en ole ottanut selvää mitä karppaus tarkoittaa..?

      Vastaa

      0
  29. Moikka!

    Kyntesi näyttävät samoilta kuin omat kynteni pari vuotta sitten. Nekin olivat näennäisesti paksut, mutta tosi hauraat ja liuskoittuivat. Seuraava kombo auttoi minua: kynsinauhojen säännöllinen öljyäminen päivittäin, en käyttänyt kynsilakkoja, vaihdoin kynsilakan poistoaineen asetonittomaan versioon, enkä missään nimessä käyttänyt mitään kynnen "kovettajia"/vahvistajia tai vastaavia. Myyjä ainakin sanoi minulle silloin (ja lisäksi selasin monet blogit läpi), että kynnenvahvistajat ovat turhia ja jopa haitallisia, mikäli kynnet ovat hyvin hauraat.

    Pahoittelen, sillä termit voivat olla hieman vääriä;)

    Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaan!

    Vastaa

    0
  30. Itselläni oli liuskottuvat kynnet, joka kasvoivat mielestäni hitaasti. Tilasin iHerbistä tosi edullisesti 5 mg:sta biotiinia, jota söin kuurina muutaman kuukauden. Sitten siirryin käyttämään laimeampaa biotiinia tai otin tuota vahvaa ylläpitoon muutamana päivänä viikossa. Kynteni kasvavat nopsaan ja ovat muuttuneet vahvemmiksi. Hiuksiinikin se on vaikuttanut siten, että ne tuntuvat runsaammilta.

    Vastaa

    0
  31. Ravinto tietysti vaikuttaa kynsiin, joten sitä kannattaa miettiä. Mä olen saanut vielä syksyllä erittäin heikot kynteni kuntoon juurikin pitämällä ne lakattuina koko ajan ja rasvaamalla kynsinauhat joka ilta huolellisesti Burt's Bees:n kynsinauhavoiteella ja sitten ihan puhtaalla shea-voilla.

    Vastaa

    0
  32. Heippa,
    täysjyväviljoissa on kyllä muutakin kuin hiilihydraatteja -ainakin sinkkiä, kromia, magnesiumia ja rautaa, jotka kaikki vaikuttavat kynsien ja hiustenkin kuntoon. Minullekin tuli siis heti mieleen, että kynsiesi huono kunto voisi johtua karppauksesta.

    Kiitos köyhyyspostauksestasi, se oli todella oivaltava ja ajatuksia herättävä teksti! Olen samaa miettinyt minäkin, että miten ihmeessä bloggaajilla oikein on rahaa ylläpitää elämäntapaansa. Monien blogien keskeinen sisältö kun on kuluttaminen: esitellään tavaroita, joita on ostettu tai joiden ostamista suunnitellaan.

    Vastaa

    0
  33. Kuten ennenkin todettua, nuo sinun "vanhat" kyntesi ovat kamalat. Todellakin, oikeasti vastenmieliset. Paljon, paljon paremmat lyhyinä. Vaikkain tietysti tosi surullisen näköiset noissa lakkaamattomissa kuvissa.

    Itse suosittelisin jättämään kaikki kosmetiikat kynsistä pois, rasvaamaan käsiä huolella ja lepuuttamaan kynsiä pidemmän aikaa. Eiköhän ne siitä toivu, mutta toivottavasti eivät enää vanhan kaltaisiksi ;) Oikein puistattaa...

    Vastaa

    0
  34. mun mielestä noi lyhyet kynnet on kyllä paaljon kauniimmat, noi älyttömän pitkät ja epätasaisen pituiset menee lähinnä oksettavuuden puolelle, ihme ettei työnantajasi ole puuttunut noin epäsiistin näköisiin käsiin

    Vastaa

    0
    1. Voi että te muruset olette huvittavia..! ^_^ Esimieheni lukee blogiani aika harvoin mutta toivottavasti lukee nyt. :) Olen hänelle ennenkin kertonut kynsieni vihaajien blogikommenteista ja hän on ollut suunnattoman huvittunut. Hän ei ikävä kyllä jaa teidän näkemystänne. :)

      Vastaa

      0
    2. Eiköhän jokaisella meistä ole oikeus pitää sellaisia kynsiä kuin vain halutaan. Ja tuskin kynsien pituus vaikuttaa siihen, miten työnsä hoitaa. Minustakin aika huvittavaa, että tullaan kommentoimaan miten jonkun kynnet ovat kuvottavat tai oksettavat. Pitänee omaan blogiin laittaa kuva omista kynsistä... Innolla odotan minkälaisia kommentteja nämä minun minikynnet aiheuttavat. :D Toivon Sannin kynsille pikaista toipumista ja pitkien kynsien paluuta! :)

      Vastaa

      0
  35. Itse valittelin samaa ystävälleni, joka neuvoi syömään viisi mantelia joka päivä. On muute auttanut ja kynteni ovat vahvemmat kuin ennen outoa haurastumista.

    Vastaa

    0
  36. Mutta voihan toi kynsien huono kunto johtua karppauksesta ihan senkin takia, että kaikkien ravintoaineiden saanti ei ole niin monipuolista.. Ja huomaamatta tai tietämättä edes voi jäädä jotkut tärkeät aineet ruokavaliosta pois. Ite oon aina uskonut terveelliseen perusruokavalioon, johon kuuluu kaikkia ravintoaineita kohtuudella ja tietty paljon vihanneksia yms. Ja sellanenhan se ihmisen 'perusruokavalion' pitäiskin olla, siis millä ihminen pärjää ja voi hyvin. En halua väheksyä tuota sun ruokavaliota, mutta kunhan sanon mitä mulle tuli mieleen:) Mutta voihan olla, että pelkästään talven kuivuus ja muu on saanut sun kynnet tollasiks - mullakin kynnet ja kynsinauhat hirveän kuivat, lohkeilevat ja muutenkin kynnet muuttuneet jotenkin kellertäviksi/likaisen värisiksi, enkä keksi, mistä se vois johtua :/

    Vastaa

    0
    1. että kaikkien ravintoaineiden saanti ei ole niin monipuolista..

      Itse asiassa saan nyt ehdottomasti monipuolisemmin ravintoaineita kuin ennen.

      Tilanne ennen VHH-ruokavaliota: söin pelkästään pastaa, eineskastikkeita, riisiä, pakastevihanneksia, leipää, muroja, leipää, leipää, leipää......

      Tilanne nyt: syön runsaasti kasviksia (n. 50% päivän ravinnosta), syön kananmunia, kalaa, pähkinöitä, tuoreita vihanneksia, marjoja, maustamatonta jogurttia, sieniä, tofua, soijapihvejä.....

      Mutta voihan olla, että pelkästään talven kuivuus ja muu on saanut sun kynnet tollasiks

      Kynteni menivät huonoon kuntoon jo viime talvena (eli paljon ennen karppausta) ja olivat huonossa kunnossa kesälläkin... :/ Eli vuodenajat eivät ole nyt syypäänä.

      Vastaa

      0
  37. Syön MSM:ää, kalanmaksaöljyä, hyaluronihappoa, vahvaa biotiinia ja vahvaa d-vitamiinia enkä huomaa mitään vaikutusta hiuksissa saati kynsissä. Kynnet ovat parhaimmillaan 4 viikon kesäloman jälkeen ja viikossa taas murtuvat, katkeavat, liuskostuvat ja ovat jatkuvasti kuivat hoidosta huolimatta, mulle se on ainakin ihan geeni-kysymys.

    Tuo Opi ei ainakaan mulle käynyt yhtään.

    Ihania nuo Dependin uudet, ei ne kaupassa näytä miltään, olisin ostanut justiinsa.

    Vastaa

    0
  38. Hei sulla saattaa olla h-vitamiinin (ts. biotiinin) puute kun oot vhh-ruokavaliolla! Viime keväästä syksyyn karppailin ja sama puutetila tuli itellä - ja kynnet ja hiukset kärsi! Kynteni oli itseasiassa juuri samanlaiset kuin sulla nyt :/ Biotiinia kun saa normiruokavaliosta lähinnä viljoista :) Ooon ite syöny piimax c + biotiini -lisää, mutta en oo kynsiä enää saanu samaan kunton kun ennen vhh:ta. Mutta paremmaksi kuitenkin. Ravintoaineet vaan tehoaa aina paremmin kun ne saa ruokavaliosta kuin purkista.

    Vastaa

    0
  39. Ainii ja 300 kpl purkki maksaa kärkkäisellä muistaakseni alle kympin, taitaa olla siellä paljon edullisempi kuin apteekisssa ym. Mutta eläinten biotiinia voi myös ihmiset syödä. Kananmunissa on myös biotiinia!

    Vastaa

    0
  40. Vaikka ei varmaan yhtään helpota tämä mun kommenttini sun kynsituskaasi, niin todella kauniit kynnet sulla on lakattuina vieläkin. Ihan iski kynsikateus! Ne on just tasan sellaiset, mitkä mäkin haluaisin. Ihanat.
    Millä sä olet saanut noin kauniit kynsinauhat? Mä joudun pesemään käsiäni päivän mittaa oikeestaan koko ajan. Kädet on ihan kuivat, mut kynsinauhat AIVAN rutikuivat. Mulla on vielä se tosi paha tapa, että revin niitä mun kuivia kynsinauhoja - välillä jopa ihan vereslihalle. Pitäis saada kuivuus pois, niin ei ole mitään, mitä repiä.....

    Vastaa

    0
  41. No kyllä lakka tekee ihmeitä vähän lyhyemmille ja huonokuntoisimmellekin kynsille:-)

    Vastaa

    0
  42. Mielestäni tuollaiset vähän lyhyemmät kynnet näyttävät oikein hyvältä, ja ovat varmasti myös käytännöllisemmät. :)

    Vastaa

    0
  43. Mullakin oli alkutalvesta kynnet toooosi huonossa kunnossa. Vähänkin kun kasvoivat pidemmiksi niin lohkesivat heti :/ Ennen omistin todella vahvat ja pitkät kynnet (riippumatta vuodenajasta), en tiedä mikä sitten muuttui. Olen tässä muutaman kuukauden syönyt piimaxia ja kynnet alkavat pikkuhiljaa näyttää taas siltä miltä ennenkin :)

    Vastaa

    0
  44. Hmm. Mahdoitko olla juuri se Sanni, joka sattui minut meikkaamaan xxx:ssa (musta polkkatukka ja punainen takki)? Aivan samannäköinen ja -niminen, mutta tyypilliseen suomalaiseen tapaan sitä ei uskalla kysyä ääneen :) Sain aivan loistavan päivämeikin (jota pitäisi maanantaina opetella...) ja ikinä en edes ajatellut että huuleni voisivat olla upeat! Huomasi kuinka nautit työstäsi ja meikkaamisesta. Kiitos paljon ja voimia töissä!

    T. Anna, joka käyttää aivan liikaa huutomerkkejä.

    Vastaa

    0
    1. Ainakin meikkasin eilen tytön jolla oli upean siniset silmät ja kauniit huulet. :) Ehkäpä se olit sinä?

      Vastaa

      0
  45. Tiedän ettet halua keskustella karppauksesta ja sen erilaisista vaikutuksista kehoon mutta otan asian silti esille kertomalla omakohtaisia kokemuksiani. Ja tämä nyt ei ole mikään syyllistyspostaus vaan ihan mihin olen itse kiinnittänyt huomiota.

    Kun ihmisen ravinto on tasapainoinen ja kunnollinen käyttäytyy kehokin sen mukaisesti. Hiukset on kiiltävät ja terveet sekä kynnet vahvat. Hiukset ja kynnet kun ovat useimmiten ne, jotka ensimmäisinä alkavat kieliä siitä ettei ravinto oli tasapuolista ja jotakin jää uupumaan.

    Itseltäni alkoi irtoilemaan hiuksia jonkin aikaa (ehkä noin vuosi) sen jälkeen kun olin aloittanut kasvissyönnin. Vaikka käytinkin maitotuotteita ja noudatin suosituksia en silti saanut omalle keholleni tarkoitettua määrää kalsiumia ja hivenaineita. Jouduin siis etsimään juuri Minulle sopivan ruokaympyrän ja vaikka edelleen kymmenen vuoden jälkeen noudatan samaa ravintoa, on kynnet ja hiukset (ja iho!) erittäin hyvässä kunnossa.

    Tuttavapiirissäni on myös ollut useampia karppaajia, jotka ovat alkaneet kärsiä noin vuoden päästä ruokavalion aloittamisen jälkeen iho-ja kynsiongelmista. Vaikka ovat yrittäneet tehdä "oikeaoppisen" ruokavalion ja katsoneet että saavat kaikkea tarvittavan määrän. Toinen lopetti karppauksen muutaman vuoden jälkeen ja on saanut taas ihonsa kuntoon noudattamalla ihan vain perinteistä kaikkea kohtuudella-ruokavaliota. Kaksi sinnittelee vieläkin syöden vitamiineja purkeista. Toinen on syönyt biotiinia ja sinkkiä nyt viitisen kuukautta mutta valittelee edelleen ettei tilanne ole muuttunut. Toinen aloitti biotiinikuurin muutama kuukausi sitten, joten vielä ei pysty sanomaan auttaako se vai ei. Muistaakseni molemmat söivät vielä ihan perusvitskuja ympärivuoden mutta niin tekee monet meistä ja sehän on ihan suositeltavaakin (etenkin D-vitamiinin kohdalla).

    Tällä haluan sanoa että jokainen meistä on yksilö, eikä ole olemassa jokaiselle sopivaa ruokavaliota tai ravinnemääriä. Ne pitää selvittää itse ja kuunnella omaa kehoaan. Se nimittäin oikeasti kertoo meille todella paljon jos vain osaamme ja ennen kaikkea haluamme sitä kuunnella. Ravinto vaikuttaa niin moneen asiaan niin monella tavalla, ja kun se on oikeasti sopiva ja kunnossa voi kehokin kaikin puolin hyvin.

    Sinullakin kun on ollut erittäin hyväkuntoiset ja vahvat kynnet vielä vuosi pari sitten lähtisin katsomaan asiaa siltä kantilta että mikä on muuttunut. Ja ratkomaan tilannetta sitä kautta. Se vastaus nimittäin löytyy sieltä eikä tilanne muutu ennen kuin sen on korjannut. Joko muuttamalla elintapoja tai ottamalla purkit käyttöön. Tapoja on monia.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat