Voivoivoi Aussie. Minulla on nyt paljon sanottavaa.
Mutta aloitetaan sanomalla, että minä ihan oikeasti tykkään Aussien tuotteista, niillä saa todella sileän tukan! Kritiikki kohdistuu merkin markkinointiin ja mainosteksteihin. Ja kyllä siihen sisältöönkin. Mutta - niillä saa sileän tukan! ;) En valita.
Aussiella on tällä hetkellä (ainakin Suomen valikoimassa) kuusi tuotelinjaa; Miracle Moist kuiville hiuksille, Luscious Long pitkille hiuksille (hmph, pidän tätä kategoriaa aika tarpeettomana), Colour Mate värjätyille hiuksille, Aussome Volume ohuille hiuksille, Frizz Miracle karheille ja kiharille hiuksille ja uusimpana tulokkaana Take The Heat hiuksille, joita käsitellään paljon lämpömuotoilulaitteilla. Jokainen tuotelinja on markkinoinnin mukaan rakennettu jonkun Australian hyvää tekevän marjan tai kasvin ympärille.
Kuten arvata saattaa, on näitä "ihmeaineita" tuotteissa oikeasti todella vähän, ja hoitotehot perustuvat johonkin ihan muuhun. Osan mainostetuista aineista kohdalla ei voi edes puhua minkäänlaisesta vaikutuksesta hiukseen, esimerkkinä eukalyptus. Kaikkien Aussie-hoitoaineiden (miinus tehohoidot) hiusta silottava ja selvittävä ominaisuus on selitettävissä kosmetiikan peruspehmentäjillä kuten rasva-alkoholeilla ja estereillä, ja näiden lisäksi on käytetty runsaasti kalvonmuodostajia ja antistaattisia aineita. Aussielle on kuitenkin annettava credittiä siitä, että se on kehittänyt aivan erityisen nerokkaan ainesosacocktailin ilman silikoneja* ja käyttäen vain hyvin vähän aitoja rasvoja & öljyjä - jotka oikeasti ovat niitä parhaimpia pehmentäjiä ja silottajia. Rehellisesti sanottuna en ole koskaan aiemmin ollut yhtä yllättynyt tuloksesta incin lukemisen jälkeen.
*) Silikonijohdannaisia löytyy vain Miracle Moist - ja Take The Heat -hoitoaineista sekä muutamista tehohoidoista.
Mutta tutustutaampa hieman lähemmin näihin Aussien ylistämiin "vaikuttaviin ihmeaineisiin".
MIRACLE MOIST - markkinoidaan ainesosalla Queensland Macadamia Nut (=Queenslandin Makadamiapähkinä).
Ainesosa löytyy incistä nimellä Macadamia Ternifolia Seed Extract. Kyllä, makadamiapähkinän uute on öljyn ohella hiuksia pehmentävä aine, mutta Miracle Moist -tuotteissa se on vain yksi uute kymmenen muun keskellä, eikä todellakaan incin alkupäässä.
LUSCIOUS LONG - markkinoidaan ainesosalla Australian Blue Mountain Blend (= eukalyptusuutteiden sekoitus).
Ainesosa löytyy incistä nimellä eucalyptus dunnii & eucalyptus acmenioides. Ja tietysti ihan viimeisinä ennen paria hajustetta ja väriainetta. Eukalyptus on kosmetiikassa piristävä, raikastava tai antimikrobinen aine. Mitä se siis tekee hiusten hoitoaineessa? Hoitaa pitkiä kutreja? Tuskin. Aussie lienee keksinyt käyttää eukalyptusta markkinoinnissaan, koska se liittyy vahvasti Australiaan ja tekee tietysti tuotteesta kivan tuoksuisen.
FRIZZ MIRACLE - markkinoidaan ainesosalla Australian Blue Gum Leaves (=eukalyptusuutteiden sekoitus).
Ainesosa löytyy incistä nimellä eucalyptus dunnii & eucalyptus acmenioides. Ja jälleen viimeisinä ennen väriainetta ja pH:n säätäjää. Mutta hetkinen. Kuulostiko tutulta? Eikös juuri pitkien hiusten linjassa puhuttu Australian Blue Mountain Blendistä, joka on yhtä kuin nämä aivan samat eukalyptusuutteet? Aivan. Niitä on tyrkätty kahteen eri tuotelinjaan tuomaan häivähdys australialaismaista tuoksua, ja mainostekstiin ne on sitten nimetty eri nimillä että näyttäisi siltä kuin tuotteissa olisi eri vaikuttavat ainesoat. Jeps.
COLOUR MATE - markkinoidaan ainesosalla Australian Wild Peach (= Australian villipersikka).
Löytyy incistä nimellä Santalum Acuminatum, ja luonnollisestikin viimeisten joukossa ennen säilöntäaineita. Inci ei kerro missä muodossa kasvia on käytetty (uutteena vai öljynä), mutta eipä sillä väliä, sillä mikään kosmetiikan tietolähde tai edes Wikipedia ei tunne tämän hedelmän hyödyistä hiusten- tai ihonhoidossa. Mutta kuulostaahan villipersikka tietysti kivemmalta pullon kyljessä kuin jos siihen veisteltäisiin "our unique formula with linoleamidopropyl pg-dimonium chloride phosphate". ^_^
AUSSOME VOLUME - markkinoidaan ainesosalla Australian hops (=humala - siis kasvi, ei päihtymys..! :P)
Löytyy incistä nimellä Humulus Lupulus extract, ja tiedättekin jo missä päin ainesosaluetteloa se sijaitsee. Eur-Lex tietää kertoa humalauutteelle seuraavat funktiot kosmetiikassa: ihoa piristävä aine/supistava aine/pehmentävä aine/rauhoittava aine/antimikrobinen aine/ihoa hoitava aine. Tiedä sitten millä sen pitäisi tuuhentaa hiusta...? En löydä mistään päin netin ihmemaailmaa mainintaa humalan eduista hentojen hiusten hoidossa. Jos joku lukijoista tietää, niin kerro ihmeessä.
TAKE THE HEAT - markkinoidaan ainesosalla Australian Jojoba-seed oil (= Australian jojobaöljy)
Löytyy incistä nimellä Simmondsia Chinensis Seed Oil - ja kyllä, aivan incin loppupäässä. Jojobaöljy on tunnetusti hyväksi hiuksille ja erinomainen pehmentäjä, mutta kun kyseessä on lämpösuojaksi tarkoitettu tuote, kannattaisi sitä ennemminkin mainostaa sillä lämpösuojan tuovalla aineella - eli silikonilla. Heat-tuoteperhe on Aussie-linjastossa ainoa, jossa joka tuotteessa on silikonia jo ihan incin alussa. Ja pitääkin olla, sillä se toimii suojakalvona hiuksen ja kuumuuden välillä. Take The Heatissa muuten ikävä kyllä käytetään säilöntäaineyhdistelmää methylchloroisothiazolinone + methylisothiazolinone, joka tunnetaan kauppanimellä Kathon CG. Kathon CG luetaan superallergeeneihin, ja monet valmistajat ovat luopuneet sen käytöstä.
Olen kokeillut kaikkia Aussien hoitoaineita, ja niissä on kaikissa hyvin samantapainen inci. Ne myös tuntuvat hiuksissa hyvin samanlaisilta. Miracle Moistin, Frizz Miraclen ja Aussome Volumen viisi ensimmäistä ainesosaa ovat ihan samat ja samassa järjestyksessä, vaikka tuotteiden pitäisi olla hyvin erityyppisiä. Samoin Luscious Long ja Colour Mate muodostavat parivaljakon incin perusteella. Hoitoaineissa loistavat poissaolollaan ne parhaimpina ja hoitavimpina tunnetut aineet, eli keratiini, luonnon öljyt ja rasvat ja hyaluronihappo. Edes peruskosteuttaja glyserolia ei juuri näy. Kuten jo ylempänä mainitsin, olen aikamoisen hämmästynyt siitä, miten mielettömän liukkaiksi Aussien hoitikset tekevät hiukset, kun pääraaka-aineina on vain 3- tai 4-luokan (eli heikompia) pehmentäjiä. Mutta pisteet onnistuneesta reseptistä Aussien kemisteille! Todella huonokuntoisille hiuksille valitsisin silti tuotteita jostain toisesta sarjasta, joka sisältää enemmän oikeasti hoitavia ainesosia.
Vaikka postaus on jo pitkä kuin nälkävuosi, en malta olla vielä kirjoittamatta muutamaa sanaa 3MM-perheestä. Ai mikä ihmeen 3MM? No, 3 Minute Miracle, kuten Aussie tehohoitojaan kutsuu. Tehohoitoja löytyy viittä erilaista; alkuperäinen 3MM Reconstructor, 3MM Colour, 3MM Luscious Long, 3MM Frizz Remedy ja 3MM Take The Heat.
3MM-inceissä on sama kaava kuin hoitoaineissakin, eli tuotteet muodostavat inci"kaksosia". Colour Maten ja Luscious Longin ainesosaluettelot ovat lähes identtiset (ja näissä on muuten myöskin Kathon CG:tä), ja Original 3MM ja Frizz Remedy 3MM jakavat täsmälleen saman incin, alusta loppuun. Lienevät siis sama tuote eri hajusteella. Kun alkuperäinen 3MM on ollut niin suosittu, niin kannattaahan se pullottaa myös toisella nimellä? Right Aussie?
Alkuperäisen 3MM:n pullonkylkitekstien rustaajalla kävi muuten aika hassu lapsus. Meiltä löytyy hyllystä vieläkin kahdella eri tekstillä varustettuja 3MM-pulloja. Vanhempaa mainostetaan Australian Balm Mint -nimisellä ainesosalla (Australian balsamiminttu), ja uudempaa Safflower Seed Oililla (safloriöljy). Kummassakin on kuitenkin sama inci - eikä ainesosiin kuulu minkäänlaista minttua. Vanhemmassa 3MM:ssä teksti jopa sanoo, että "Australian Balm Mint has a naturally sweet scent" - jonka siis väitetään tuoksuvan tuotteessa. Itse asiassahan tuoksu tulee synteettisestä hajusteesta. Joku Aussiella sitten varmaan hoksasi jossain vaiheessa että "pirhana, eihän tässä tuotteessa edes ole koko minttua", ja teksti vaihdettiin kaikessa hiljaisuudessa. Ikävä kyllä tässäkin vähän epäonnistuttiin. Kun pullonkylkitekstit siirrettiin uuteen Safflower-versioon sellaisinaan, ja Balm Mint -tekstin paikalle vain vaihdettiin sana Safflower, niin nyt Aussie väittää saflorilla olevan "luontaisen makean tuoksun". Mainostoimiston heppu oli vähän laiskotellut taustatyön suhteen, sillä safloriöljy sattuu olemaan täysin hajuton aine. (Lähde.)
Nojoo. Ehkä mietitte nyt siellä, että mitäs väliä tällaisilla pullonkylkitekstien virheellisyyksillä ja incien samankaltaisuuksilla on, jos tuotteet kerran toimii. Antaa Aussien houkutella ostajia persikoillaan ja "sinivuorisekoituksillaan", kun asiakkaat kuitenkin saavat sileän tukan ja kaikki ovat tyytyväisiä. Onhan se näinkin. Minusta on vain mielenkiintoista nostaa esiin näitä kosmetiikkamaailman totuuksia, ja kurkistaa pinnan alle. Ja ennenkaikkea rakastan tietysti höpistä vaikuttavista aineista, ja oikeasti kiukustun kun kuluttajia yritetään huijata jollain humpuukilla. Aussien tuotteet toimivat, mutta minusta olisi reilumpaa jos kaikki höpötykset eukalyptusuutteiden ihmeellisestä voimasta sun muusta jätettäisiin pois.
P.S. Jos olette aina etsineet hiusväripakettien mukana tulevien supersilottavien hoitoaineiden kaltaista hoitista isommassa purkissa, niin Luscious Long Conditioner voisi olla hyvä tärppi! Lyhyt ja naurettavan yksinkertainen inci ilman silikonia - ja niin silottava. Mulle tuli kerran yksi asiakas jopa seuraavana päivänä kiittämään siitä, että myin hänelle Luscious Longin, kun hän oli alunperin etsimässä Schwarzkopfin Seah'ia.
0 comments on “Tapaus Aussie”
Just tällaisia purkkien väittämien taakse meneviä postauksia arvostan, kiitos! Ja olen kyllä kaipaillut tuollaista supersilotushoitsikkaa, Luscious Long lähtee tänään minulle.
Postaustoive-ehdotus: Miten tehdä arkimeikin syksyiseen säähään työmatkapyöräilijälle (jolla silmät vielä vuotaa)? Rajaukset ja ripsari on vedenkestäviä, mutta entäs luomiväri? Käytän kyllä UDPP:tä ja välillä Max Factorin voidemaista vedenkestävää luomiväriä, mutta sen häivytys ei nätisti oikein onnistu:( Vinkkejä?
Paras vinkki taitaa olla ikävä kyllä tehdä silmämeikki muilta osin valmiiksi kotona, ja lisätä luomiväri vasta työpaikalla. Mä olen joskus harrastanut tällaista jos sää on ollut sellainen että meikillä on suuret mahdollisuudet levitä. En usko, että mikään pohjustus + luomiväriyhdistelmä kestää pyöräilyä sateisessa viimassa jos silmät vielä vuotavat luonnostaankin. :/
No enpä olisi noinkin yksinkertaista ratkaisua itse keksinyt, kiitti. Onneksi on luomivärejä sen verran reilusti, että voi töihinkin jonkun setin viedä:) Vai oikeuttaako tämä jo hankkimaan jonkun uuden ja kivan..
Toinen superyksinkertainen ratkaisu: käytä pyöräilylaseja. Siis niin kuin aurinkolaseja, mutta linssit ovat kirkkaat (tai sadesäällä keltaiset).
Missä noita Aussieita myydään, ihan marketissako?
Aussieta myydään ainakin Sokoksilla, Stockalla, Emotioneissa ja Kickseissä. Voi olla että Prismastakin löytyy, en ole ihan varma.
Eiks about kaikki kosmetiikkamainonta oo tota samaa sontaa - ei kai nyt kukaan tosissaan usko, että esim. Lumenen "Kauneutta puhtaasta pohjoisesta luonnosta" -tuotteissa olis oikeesti jotain Lapin kanervaa l. liekovarpiota ("Arctic heather") tai lakkaa l. hillaa ("Arctic cloudberry"). Tai vaikkapa Fructis garnier -shampoossa hedelmiä? Ja niin edelleen. Tai vaikka olisikin joku minimaalinen määrä niin pääasiassa kyse on kuitenkijn markkinoinnista (=usein puhdasta valehtelua)
Kyllä Lumenen tuotteissa on oikeasti jonkinlaiset pitoisuudet heidän mainostamiaan luonnon raaka-aineita, mutta on aivan eri asia vaikuttavatko ne millään lailla ihoon. Mikään EU:n komission tuntema tutkimus ei esimerkiksi kerro, että poronmaito tekisi iholle yhtään mitään. Joten kyllä, mielestäni kosmetiikkamainonnassa sorrutaan usein liioitteleviin tai jopa ihan tuulesta temmatuihin väittämiin. On suosittua mainostaa tuotetta vaikkapa jollain tunnetusti hyvällä ainesosalla (vaikka joku avokadoöljy), mutta itse tuotteessa sitä on käytetty niin vähän ettei se käytännössä vaikuta suuntaan tai toiseen. Kun incin lopusta kuitenkin löytyy se avokadoöljy, ei mainos mene laittomuuksiin tai valehtele. Aussien tapauksessahan tuossa minttu-jutussa mentiin jo valheen puolelle, ja se on oikeasti vähän harvinaisempaa.
Jep, juuri tuota ajoin takaa, vähän kärjistetysti vaan. Ja joo, myönnän että saattaa tosiaan hyvin olla et Lumenella on noissa tuotteissaan just noita eksoottisia kasveja (en tiedä, en oo tsekannu), mutta eri asia kuinka paljon ja onko niillä oikeesti muuta kuin psykologista vaikutusta, ja sitä siis tarkotin ettei toivottavasti oikeesti kukaan usko, että noi kasvit olis niiden tuotteiden pääraaka-aineita tai jotain ihmeitä tekeviä taikayrttejä.
Just noi Lumenen tuotteet on siksi ollu mielessä, koska oon koko pienen ikäni käyttänyt Lumenen meikkejä yms. ja ollut niihin varsin tyytyväinen - kunnes siellä lähdettiin uusimaan jokaikistä tuotelinjaa just näihin "pohjoisen kasveja" sisältäviin uutuksiin. Kaikki suosikkituotteeni korvattiin ties millä lakka-kanerva-jäkälä-karpalo-seteillä, ja aika monista oon saanut ikävää allergiaa. Siihen jäi mun Lumene-asiakkuus, ja oon joutunut etsimään uudet puhdistusmaidot, ripsarit, meikkivoiteet, kasvovedet jne. Aurinkopuuteri on ainoa Lumenen tuote, jota edelleen käytän. Sori, tais mennä hiukan sivuraiteille tää juttu, mutta ylipäätään ärsyttää kosmetiikkateollisuudessa (ei pelkästään Lumenen kohdalla) se, että on pakko jatkuvasti lanseerata uutuksia, joiden tilalta vanhat, tutut ja hyväksi havaitut tuotteet joutuvat väistymään.
Mahtavaa, kiitos postauksesta! Näitä analyysejä on aina mielenkiintoista lukea, sisäinen pikku kemisti arvostaa. Analysoisitko suosikkini Tigin shamppoot myös, vai perustuuko niissä kaikki rehellisesti silikooneihin?
Tigin kaikissa shampoissa (tai edes hoitoaineissa) ei ole silikonia, ja sieltä löytyy ihan hyviäkin tuotteita. En ole ehtinyt paljonkaan tutustua Tigin uusiutuneisiin sarjoihin, tipuin kärryiltä suunnilleen siinä vaiheessa kuin ne Love, Peace & Planet -tuotteet ilmestyivät, mutta sitä ennen joukosta löytyi kyllä useita aika keskinkertaisia shampoita & hoitiksia, ja shampoot olivat megapeseviä ja suorastaan hiuspohjaa kuivattavia. En siis tiedä mikä tilanne on tällä hetkellä, mutta ainakin ennen Tigin suosio perustui pitkälle tarkasti mietittyyn, houkuttelevaan imagoon, ei niinkään huippulaadukkaisiin raaka-aineisiin (vrt. Joico ja L'anza, joden pullot ovat syöneet ihan eri matskua). Kukapa niitä värikkäitä pulloja, humoristisia pakkaustekstejä ja makeita karkkituoksuja pystyi vastustamaan?
mikäs ihmeen peikko tosta silikoonista on tullutkaan. niistäkin löytyy monenlaista niin hyvää kuin pahaakin.silikonia löytyy vaikka mimmosista purkeista ja purnukoista.ja mua ainakin ärsyttää tällaiset postaukset ja totuuden töräyttelyt -tyyliin.ehkä tällaiset vertailut ym. tulkinnat pitäs jättää ihan ammattilaisten käsiin niin ettei tule vääränlaista tietoa kuluttajalle....
No mulle silikoni ei ainakaan ole mikään "peikko", enkä tässäkään postauksessa mitään sen tyylistä kirjoittanut. Tunnen erilaiset silikonit, niin vesiliukoiset kuin liukenemattomatkin, varsin hyvin. Se, että kerron Aussien kyvystä saavuttaa silikonimainen sileyden tunne ilman silikonia, ei kai ole mitään silikonin vastaisuutta? Lukutaito hukassa anonyymillä? Ja minä olen ammattilainen. ;) Vai mitä muuta pitäisi vielä CV:stä löytyä, jos on jo alan koulutus ja kosmetiikan kemian kurssi käytynä, ja töissä alalla?
Heippa! Kiitos kattavasta tietopaketista, oot nähny paljon vaivaa! Käytän paljon Aussien tuotteita, vähän jänskättää tuo uusin take the heat, jos siinä on tuota pahaa säilöntäaineyhdistelmää.
Onko sulla suositella jotain tuotesarjaa jossa on incit kohdillaan?
L'anzassa on mielestäni ehkä ihan laadukkaimmat incit, Joico tulee hyvänä kakkosena.
Hee, aika mielenkiintoista.
Onko sulla muuten kokemusta luonnonkosmetiikkashampoista? Itse olen käyttänyt Urtekramin shampoota, mutta saan siitä täysin lättätukan... Rasittavaa. Tekee mieli palata normishampoiden pariin.
Olen parhaillaan testaamassa muutamaa luonnonkosmetiikan shampoota (ja hoitoainettakin), ja käyttökokemuksia on tulossa aivan lähiaikoina. :)
Olen pohdiskellut näiden tuotteiden hankintaa. Värjätyt, ohuet ja kuivat ovat hiukset, joten mikähän linja kannattaisi valita? ;)
Oletko muuten tutustunut Pureology-sarjaan? Kampaajani sitä mainosti, mutta en vielä ottanut kokeiluun. Se on siis värjätyille hiuksille, mutta siinä on eri linjat eri tyyppisille hiuksille.
Sehän noissa Aussien tuotteissa on hauskinta (tai hassuinta, miten sen nyt ottaa), että on loppujen lopuksi ihan sama minkä tuotelinjan valitset, kun kaikissa on suunnilleen samat vaikuttavat aineet, ja kaikki jättää hiukset saman tuntuisiksi. Ainoa "poikkeava" linja on Heat korkeammalla silikonipitoisuudellaan. Sinuna kokeilisin ehkä Colour Mate -sarjaa, koska värjättyjen hiusten shampoo on aina miedompaa kuin muut, ja näin ollen hyväksi myös kuiville hiuksille.
Pureologyyn en ole tutustunut ollenkaan, en ole tainnut edes pitää sellaista purkkia kädessäni.
Minun hiuksiini Aussien hoitoaineet eivät ole toimineet laisinkaan. Silottivat kyllä, mutta takkujen selvittäminen oli hirmu hankalaa. Ehkä alaselkään asti ulottuvat hiukseni vain kaipaavat enemmän "oikeita" kosteuttejia? Vielä en ole löytänyt Elvital Nutriglossin veroista kosteuttajaa mistään. Olisiko vinkkejä vastaavasta silikonittomasta kosteuttajasta? Täältä Lapista Viroon matkaaminen tulee aika hankalaksi pelkkien hiusten takia. :D
Voipi olla että luonnonkosmetiikan puolelta voisi löytyä vastaus hoitoaineprobleemaasi. Luonnonkosmetiikan hoitikset ovat takuuvarmasti silarittomia, ja niistä löytyy ravitsevia öljyjä. Olen vasta testaamassa luonnonkosmetiikan hiustuotteita, mutta palaan asiaan lähiaikoina.
Pakko muuten huomauttaa tässä välissä siitä asiasta, että INCI-listahan ei kuitenkaan kerro koko totuutta tuotteista. Tämän sain omalla kohdallani kokea karusti, kun 3MM Frizz Remedy lähmäsi tukan kuukaudessa jatkuvaan "huono tukka päivä" -kuntoon, kun taas 3MM Reconstructor ei moista ilkeyttä tee :)
Muuten iso kiitos taas mielenkiintoisesta postauksesta!
Kiitos kuin jaoit käyttökokemuksen! Jännä miten täsmälleen samat ainesosat voi tuoda noin eri tuloksen. Okei, kaikkihan me tiedetään, että ainesosien mittasuhteet voi silti olla erilaiset vaikka ne olisivat samassa järjestyksessäkin, mutta tuo oli silti aika hätkähdyttävä ero. Etenkin kun pikahoitoaineiden erot on lähes olemattomat, ja niissäkin pääosin samoja ainesosia. Mä en ole noista 3MM:istä kokeillut kuin Reconstructorin, joka mieletäni silotti huomattavasti huonommin kuin Aussien perushoitoaineet.
Tällaisia postauksia ehdottomasti lisää!! Erittäin mielenkiintoisia. Oon kans samoilla linjoilla, on kiva mennä pintaa syvemmälle ja tosiaan tutkia, mitä kaikkea humpuukia sitä meille oikein koitetaan syytää :) Kiitos!
Kiitos tästä! Toi Luscious Long Conditioner on just sitä mitä mun hiukset kaipaa, pakko ostaa. Paljonko noi nykyään Suomessa maksaa? Taidan kuitenkin odottaa joulukuun alkuun ton hankkimisen kanssa, sisko menee sillon Lontooseen ja sieltä saa hieman halvemmalla Aussieita (periaatekysymys..).
Noin kympin maksavat nykyään.
Aussielta olen käyttänyt Real Volume -tuuheuttavaa sarjaa. Ja se tosiaan tuuheuttaa! Ihan huippua! En olisi uskonut, että joku shampoo ja hoitis voi oikeasti tehdä niin.
Luciuos Long on kiinnostanut jo jonkin aikaa. Pitäisi varmaan tilata ainakin nuo hoitikset taas käyttöön. Ebayssä on halvemmalla, muistaakseni kympillä sain 2 pulloa postikuluineen... Mutta olen kyllä valmis toisaalta maksamaan sen kympin per pullo, hyviä on.
Se oli kivan asiantunteva kirjoitus :) Olet todella paneutunut asiaan. Olet ihan oikeassa, että on väärin markkinoida ihmeuutteilla, jotka eivät oikeasti ole se (ainakaan ainoa) vaikutusaine tuotteessa. Törkeää, jos joku metsästää ulkomailta saakka jotain kalleinta mahdollista mömmöä, vain koska siinä on juuri australialaista villipersikkaa, noin niin kuin esimerkiksi.
Mielenkiintoinen postaus taasen ja varmasti tosi hyödyllinen monelle. Kiva, että sulla on niin suuri into paneutua raaka-aineisiin. :)
Itse olen ihan hurahtanut noihin 3MM-hoitoihin. Itsellä karhea pörhöinen tukka ja tuo on ainoa pois pestävä hoitoaine, jonka käytön jälkeen oikeasti huomaan eron. :)
Hei vitsi, just eilen suihkussa mietin et mikähän näissä Aussien shampoissa on vikana kun on näin "suunnitellut" ja jotenkin huomiota esim. inciltä vievät pakkaustekstit :D Tai aina tuntuu, että tuotteessa on oltava jotain mätää ku on kauheen kaunopuheisesti kirjotellut myyntipuheet pulloissa, vähän niinku Tigillä ;) Mutta Aussiesta sellasta, että 3MM on oikeesti aikas hyvä...
Oon tykännyt Luscious Long, Miracle Moist ja Aussome Volumen hoitsikoista. Saman nimiset shampoot ovat olleet ihan ok, tavan shampoita.
Saattaisin ostaa useimminkin, mutta hinta on aivan liikaa hyötyyn nähden.
ihanaa kun joku jaksaa aina nuuskia mitä niistä pulloista oikeast löytyy! :D aika fai kyllä tuo 3MM kohalla, laitettu hajuton haisemaan.
siis *fail.. osaankirjottaa.com
Itse kampaajana rohkenen olla eri mieltä noista pakkausteksteistä. Ja siis siitä, mihin tarkoitukseen niiden kerrotaan olevan, vaikka kahdella todella erilaiselle tukalle tarkoitetulla tuotteella olisi sama koostumus. Itse en näiden Aussieden myyntikanavia tiedä, mutta markettishampoissa pyritään olemaan mahdollisimman informatiivisiä asiakkaille, koska tuotteen hintaan ei kuulu ammattitaitoista palvelua. Muutenhan ihmiset ostaisivat sitä, missä on kivoin tuoksu tai kivoimman värinen pakkaus, vaikka tuote ei olisi millään tavalla sopiva heidän päilleen.
Ja oli sitten vallaton luonnokihara tukka, tai suoraakin suorempi kästelty pehko, ihan samat työkaluthan niihin tehoaa. Jos ostat suoraan kuivaan tukkaan kiharan hiuksen erityisen kosteuttavat ja siloittavat tuotteet, niin tuleehan siitä suora, sileä ja kiiltävä, eikä kihara. Sama, jos laittaa kiharaan tukkaan hyvin kosteuttavat ja siloittavat tuotteet, riippumatta siitä, onko ne kiharalle tukalle vai ei, kyllä se kihara hakee muotonsa nätimmin ja kiiltää, eli käytännössä lopputulos on kiharaisemman näköinen.
Omasta mielestäni tuota ei voi laittaa ahneuden tai ihmisten huijaamisen piikkiin. Ihmiset vain todella ovat niin avuttomia, että niitä pitää avittaa löytämään oikenlainen tuote oikeanlaiseen tarkoitukseen. Ja ne, jotka noista asioista jotain tietävät ja joita ei tarvi auttaa, saa sitten surutta naureskella noille. Kyllä ainakin oman elämän suolana tässä kampaaja-aikoina on olleet toinen toistaan hupaisammat pakkaustekstit ja käännöskukkaset. :)
En ole ihan varma, onko tämä kommentti suunnattu minulle vai jollekulle kommentoijalle, sillä en ihan tunnistanut itseäni tekstistä. (En siis tiedä, kenen kanssa "rohkenet olla eri mieltä":))
Itsehän en tekstissä mitenkään kritisoi sitä, millaisia neuvoja pakkaustekstissä annetaan. Siis tottahan toki pakkauksissa täytyy lukea, millaiselle tukalle tuote on tarkoitettu. (Siis: for flat hair / frizzy hair / coloured hair jne.) Kritiikkini kohdistuu mainostettaviin ainesosiin ja jonkun herkullisen hedelmän tai eksoottisen kasvin nimissä mainostamiselle, jos ja kun ne eivät hiuksissa mitään tee. Kertoo mielestäni jo aika paljon tuotekehittelyn tasosta, jos jotain tuotetta markkinoidaan jopa ainesosalla, jota koko tuotteesta ei edes löydy.
En siis täysin ymmärrä tuota kommenttisi viimeistä kappaletta, mikäli se peilaa omaan kirjoitukseeni. Se, että Aussie kirjoittaa pullon kylkeen "with Macadamia Nut / Hops / Wild Peach / Blue Mountain Blend jne" ei auta ketään löytämään oikeanlaista tuotetta oikeaan tarkoitukseen. :)
Ymmärsin kyllä tekstisi, ainakin omasta mielestäni. Kommenttini koski lähinnä noita "incipareja", ei niitä salaisia ihme ainesosia. :)
Luultavasti tässäkin on kyse siitä, etten osaa tuoda ajatuksiani selkeästi esille, vaikka omasta mielestäni teksti kuulostaa ihan ymmärrettävältä. Siitä huomautettiin kyllä koulussa usein.
Tosi mielenkiintoinen postaus sulla taas!
Täältä löytyy myös ohuet, värjätyt ja latvakuivat hiukset, joita on todella vaikea saada selviksi pesun jälkeen. Ostin viimeksi Redkenin hoitoaineen, joka on nyt testissä.
Hei,
Kiitos hyvästä postauksesta! Mielenkiintoisia asioita otit esiin.
Itse olen jenkeistä raahannut 3 dollarin hintaan Aussie-tuotteita, joita ei edes samoiksi tunnista rapakon toisella puolella. Purkeissa ei hirveästi mainosteta luonnon hoitavia aineita tai muita. Tämä tuli vahvasti mieleen, koska imagomainonta on täysin erilaista mielestäni USA:ssa kuin Suomessa. Hintakin on 10e kalliimpi. Itse olen eniten käyttänyt 3MM Reconstructia, kunnes poikkasin hiuksista 30cm pois, eikä ole kuivia latvoja tarvinnut erikoisemmin hoitaa enää :)
Eksyin tähän postaukseen sattumalta vasta nyt, mutta pakko sanoa, että ihan loistavaa taustatyötä ja hyvin kirjoitettu teksti - luin silmät kiiluen alusta loppuun saakka. En ole kovinkaan perehtynyt Incien ihmeelliseen maailmaan, mutta olen huomannut, että ainesosalistat ovat hyvinkin samanlaisia keskenään juurikin noissa tehohoidoissa. Hahaa, hyvin pelattu Aussie :- D Jokin juttu noissa kuitenkin on, luscious long toimii loistavasti minullakin, siis tehohoitona!
Kiitos ida! :) Rakastan ihmetellä tällaisia asioita. ^_^
Tää nyt on vahnaakin vanhempi postaus, mutta pakko nyt kommentoida tähän ku tää on mulla ajankohtainen. Ja kuitenkin haluttiin käyttökokemuksia Aussiesta :D
Ittelläni on ollu kokeilussa Aussien Miracle Shine-shampoo ja hoitis ja alussa ne teki mun hiukset tosi hyvinvoiviksi ja kiiltäviksi, mitä halusinkin, koska mulla oli pitkään ollu ongelmia takkuuntuvien hiusten kanssa. No nyt olen käyttänyt Miracle Shinea jonkun aikaa ja huomannut, että se tekee mun hiukset todella rasvaisiksi. Voipi olla että Miracle Shine kuuluu niihin kiillottaviin sarjoihin, jotka tekevät hiukset kyllä kiiltäviksi, mutta latistavat ne samalla :/ todella harmillista, koska tykkäsin tuosta tuoksusta ja siittä kuinka hyviksi hiukset aluksi tuli. Ja pääsin eroon ärsyttävistä takuista.
Nyt sitten kokeilen tuuheuttavaa shampoota paul mitcheliltä, josko vaikka saisin tämän rasvaisuuden pois. Olisihan ausiellakin ollut volume-shampoo mutten uskaltanut kokeilla sitä, koska pelkäsin hiusten rasvoittumista. Olkoot aussie hetken aikaa hyllyllä(mulla olis tuo luscious long ostettuna, mutta otetaan se sit käyttöön myöhemmin ja testataan tuleeko taas rasvaletti) Hirveästi kyllä tykkäisin, jos Aussien muut tuotesarjat sopisivat paremmin, koska tykkään niitten tuoksusta. Vähän sama on muuten Tigin kanssa. tuoksu ja koostumus on aivan ihana, mutta jotenkin kaikki Tigit mitä olen kokeillut ei oo sopinut mun hiuksilleni tehden niistä jotenkin lässähtäneen oloisiksi.
Taidan vaan olla hankala tapaus :D
Tuli mieleen, että ehkä niissä 3MM -tuotteissa on samat aineet kuin hoitoaineessa, mutta vähemmän vettä mikä tekee niistä tehohoitoja samalla incillä :)
Hei, olen kokeillut muutamiakin aussien tuotteitta ja omat hiukseni on "tykännyt" niistä. Pystyisitkö kuitenkin suosittelemaan jotain aussien hoitoainetta minulle? Minulla on pitkä, värjätyt, kihartuvat ja helposti karheentuvat hiukset, joten hoitoaineen pitäisi olla todella kosteuttava. Aussiella muistaakseni oli joku kosteuttava hoitoaine... Jos osaat myös suositella muiden merkkejen tuotteita minulle se on plussaa, mutta ne pitäisi olla ehdottomasti EI eläintestattuja. Olisi myös kiva jos tekisit blogi teksti hyvistä eläintestaamattomista tuotteista. Jos olet jo tehnyt niin voisitko linkata sen teksti minulle olisi kiva lukea! :)
Moikka! En ole käyttänyt Aussien tuotteita todella pitkiin aikoihin, joten kokemukseni hoitiksista on edelleen se sama kuin tässä postauksessa.
Kaikki EU:n alueella myytävä kosmetiikka on eläimillä testaamatonta, myöskään raaka-aineita ei ole testattu eläimillä. Se on säädetty EU:n kosmetiikkalaissa. Eli minkä tahansa kosmetiikkatuotteen EU:n alueella ostat, se kuuluu kategoriaan "ei testattu eläimillä".
Aussien hoitoaineet eivät suinkaan ole mielestäni markkinoiden parhaita, jos etsit oikein hyvää kosteuttavaa hoitoainetta niin kokeile vaikka Yves Rocherin Reparation -hoitoainetta. Tai kampaamomerkeistä Joicon ja L'anzan tuotteita.
Monet pitävät Aussien hoitoaineista kosteuttavimpana Moisture Miraclea ja todella monihan vannoo klassisen 3 Minute Miracle Reconstructor -tehohoidon nimeen, mutta minusta Luscious Long -hoitis on noita kumpaakin paaaaljon parempi. Kaikki on tietysti aina yksilöllistä ;) Minun hiuksissani esim 3 Minute Miracle ei toimi lainkaan ja hiukset jäävät karhean tuntuisiksi.
Ite ihastuin tuohon take the heat hoitikseen koska siinä on lämpösuoja samassa, nyt kuitenkin huolestuin noista silikoineista, mistä kirjoitit...lähteekö ne tavan shampoolla pois vai pitääkö olla syväpuhdistavaa? Itse olen valinnut shampooni juuri sillä perusteella että ei sisällä silikonia ja nyt harmistuttaa et yössä hoitiksessa on sitä. Oisko jotain toista hoitista jossa lämpösuoja jo valmiiks, oon tosi laiska suihkimaan niitä erikseen, ja ne yleensä tuntuvat vielä tukassa. Vihaan sitä tunnetta ku tuote tuntuu hiukoissa ihan ku lakka!
Miltä hiuksesi tuntuvat? Tuntuuko silikoni kerrostuneen? Ovatko ne latistuneet tuotteiden käytöstä? Jos kyllä, niin syväpuhdistava shampoo voi olla tarpeen.
Poishuuhdeltavissa hoitsikoissa ei ole lämpösuojaa, sillä lämpösuoja toimii siten että se jää hiuksen pinnalle konkreettisena kalvona suojaamaan. Poishuuhdeltavista tuotteista jää huomattavasti vähemmän kalvoa kuin hiuksiin jätettävistä.
Tosi hyödyllinen postaus! Itellä on melko ohut mutta hyvin kihara(ja kuiva) tukka ja kun käytän "superkosteuttavia" tuotteita niin ne latistaa kiharat, tekee hiuksesta jotenkin liukkaan ja ohuen tuntuisen... sitten oivalsin silikonit! Nyt yritän löytää täältä netin syövereistä tietoa, että mitkä kosteuttavat shampoot ja hoitsikat ei sitä sisältäis :D
Hei ana!
Esimerkiksi XZ:n ja Herbinan tuotteet ovat silikonittomia :)
Jos omia suosikkeja saa vinkata niin myös Yves Rocherin Botanical Expertise -linjan shampoot ja hoitikset on silikonittomia, mun kuivat hiukset rakastaa Reparation- ja Nutrition -shampoota ja hoitoainetta.