29.09.2010

Ateenan kosmetiikkatarjonta

Mulla on nyt jonossa juttuja niin paljon, että en meinaa ehtiä saada kaikkia ulos "oikeaan" aikaan. Niinpä tämäkin juttu Ateenan kosmetiikkashoppailumahdollisuuksista tulee vasta nyt.

Kreikassa on paljon Suomea laajemmat kosmetiikkamarkkinat, mutta kalliiden hintojen vuoksi en niitä oikein mielelläni hyödynnä. Tässä kuitenkin katsaus Ateenan suosituimpiin kosmetiikkaliikkeisiin. Ne kaikki löytyvät Ateenan pääostoskadulta, Ermoulta.

AteenaMAC

MAC Pro Shop sijaitsee Ermou-kadun alapäässä. Täällä on saatavilla täydellinen MAC-valikoima, ja voit ostaa myös täytettäviä paletteja. Niitä saa vain pro shopeista tai muutamista valikoiduista MAC-liikkeistä. MACin meikit ovat täällä hitusen kalliimpia kuin Suomessa. Edellisellä Kreikan visiitillä minulla kävi tuuri, kun koko liikkeessä oli -20% alennus. Tällä kertaa jätin hankinnat tekemättä.

Ateenashopping_Hondos

Hondos Center -liikkeitä on joka puolella Kreikkaa, ja Ateenassakin useita. Hondokset ovat todellisia kosmetiikkafriikin keitaita. Täällä on aivan älyttömästi kosmetiikkaa ja laajasti eri merkkejä edustettuna. Hondoksessa on osastot selektiiviselle ja päivittäiskosmetiikalle, ja etenkin päivittäiskosmetiikan puolelta löytää erittäin monia merkkejä joita ei Suomessa myydä.

Ermou-kadun Hondos on yksi sokkeloisimmista Hondoksista missä olen käynyt, liikkeessä seikkailu on elämys. Aina löytyy nurkan takaa uusi pieni huone, josta johtaa ovi jälleen uuteen huoneeseen, ja sieltä taas uuteen, jne.

AteenaSephora

Ermou-kadun alkupäästä löytyy monille kosmetiikkafaneille tuttu Sephora, joka on paljon tyylikkäämpi ja selkeämmin järjestetty kuin Hondos Center.

Ateenashopping_Sephora2

Ikävä kyllä täältä et löydä Jenkki-Sephoroiden laajaa valikoimaa, vaan tarjolla ovat vain yleisimmät selektiiviset merkit ja päivittäiskosmetiikan puolelta L'oreal, Bourjois ja muutama kreikkalainen merkki. Valikoimaa on jopa kutistettu edellisen vierailuni jälkeen, jolloin liikkeestä löytyi vielä ainakin Benefit ja Smashbox. Hyviä ostotärppejä ovat Sephoran oma värikosmetiikan sarja sekä Make Up For Ever, jolta tosin löytyy karsittu valikoima. Arvatkaas muuten paljonko täällä maksaa OPIn Nail Envy? Jenkeissä hinta alle 10 dollaria, Suomessa 28€ ja Kreikassa - - 39€!!!

HondosMagazine

Hondoksella on ihana ja tyylikäs asiakaslehti, joka on tietysti täynnä mainoksia ja tuotteita puffaavia kollaaseja. Lehteä on kuitenkin ilo selata, ja siitä saa hyvän käsityksen siitä, mitä kaikkia merkkejä Kreikassa on myynnissä. Esimerkiksi eri väriteemojen ympärille kasattuja tuotekollaaseja on ilo katsoa, ja muistuttaa siitä kuinka kosmetiikka todellakin on kuin karkkia. ^_^

HondosMagazine2

Muutamia kreikkalaisten meikkimerkkien mainoksia. Ylimmän mainoksen Seventeen taitaa olla vanhimpia kreikkalaisia merkkejä.

HondosMagazine3

Luonnonkosmetiikka ei ole Kreikassa vielä iso juttu, ja ekosertifioidut tuotteet loistavat kaupoissa poissaolollaan. Hondos-lehdestä löysin vain yhden ainoan luonnonkosmetiikkatuotteen mainoksen; JuvaBio.

Missä maissa te olette tehneet parhaat kosmetiikkalöydöt? Onko teillä ulkomailla joitain lempikosmetiikkakauppoja?

0 comments on “Ateenan kosmetiikkatarjonta”

 1. Moikka! Tämä ei liity aiheeseen mitenkään, mutta pakko antaa tunnustusta. Kiitos blogin hyvästä kieliasusta, etenkin oikein kirjoitetuista yhdyssanoista ja paikoillaan olevista pilkuista. Älytöntä, miten joku blogi voikin menettää kiinnostavuutensa, jos teksti on huonosti kirjoitettu. Jatka sinä kuitenkin samaan malliin.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos paljon, Eevi! Mutta täytyy kyllä tunnustaa, että pilkut ei ole (enää) mulla lainkaan hallussa. Olen ollut tosi hyvä äidinkielessä vielä lukioaikoina, mutta nykyään ainakin pilkut tuntuu usein unohtuvan lauseista melkein kokonaan.

   Vastaa

   0
 2. Puolan Inglot on mukava kun hinnat ovat puolet Suomen hinnoista :)
  Ja kyseisistä liikkeistä löytyy aina mukavia myyjiä. Aina voi kysyä ja keskustella <3
  Ja Puolasta saa myös suosikki shampooni Timotein manteli vaniljan JA parhaimmalta tuoksuvaa kookos vartalovoidetta ja vartalonpesunestettä; Ziaja: Kokosowa.

  Ostin myös kaakaontuoksuisen mutta jätin sinne. Mies puolinen ystävä oli sitten voiteen käyttänyt loppuun ja kehui että se olikin mukava voide ja tuoksu.
  Minä: "Pitää mennä toiseen kauppaan kun täällä ei ollut sitä mun lemppari kookosvoidetta"
  Mies: "Ai sitä mitä käytin? juu se oli hyvä tuoksu"
  Minä: "ei kun sulle jäi kaakaontuoksuinen voide"
  Mies: "pähkinä kuin pähkinä"
  :D

  Uusi ihana tuttavuus oli Hawaiian tropic (cucumber melon). Onkohan tämä sitten jokin after sun geeli, vai mikä kosteus geeli. Kuivuu MEGA nopeasti, iho jää pehmeäksi, ei mitään tahmeutta. Ystävä toi Jenkeistä. En ole vielä pahemmin selvitellyt, mutta kai tätä tuotetta jostain Suomessakin saa. Mahtava käyttää kun kesällä on kuuma ja ei halua tahmaista oloa voiteen jälkeen tai nyt syksyisin jos on kiire ja tahtoo kiskoa vaatteet päälle heti.

  Vastaa

  0
 3. Olen tykästynyt Sephoraan, asuin Pariisissa melkein yhden vieressä ja siellä tuli pyörittyä ja kuolattua usein. Siellä ja Fnac'issä. Portugalissa olen käynyt viimeksi ja siellä sai todella asiantuntevaa palvelua ja paljon näytteitä :)

  Vastaa

  0
 4. Parhaat kosmetiikkalöydot tekee tietysti Jenkkilässä. Sephora on mahtava, samoin ihan jostain pikku-drugstoreista löytyy vaikka mitä. Tykkään etenkin Lorealin HIP-luomiväreistä.

  Vastaa

  0
  1. Korresin valikoima ei ole kokonaisuudessaan luonnonkosmetiikkaa, heillä on vain joitain yksittäisiä sertifioituja tuotteita, loput ovat tavallista, kasviperäisiä ainesosia sisältävää kosmetiikkaa (vertaa The Body Shop ja Yves Rocher).

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)