11.01.2010

Kierros luonnonkosmetiikkahyllyillä

Melkein jokaisen luonnonkosmetiikkapostauksen jälkeen joku kysyy kommenttiboksissa että mistä näitä tuotteita oikein voi ostaa. Niin, mistä? Ei se kaikille ole päivänselvää. :) Kävin kiertämässä muutamassa luonnonkosmetiikkaa myyvässä liikkeessä ja tein kuvareportaasin.

Ensimmäisenä poikkesin Ruohonjuureen. (Täältä on eniten kuvia, sillä Ruohonjuuri on ainoa paikka, missä sain kuvausluvan. ;)) Olen pitkään kuvitellut, että Ruohonjuuria löytyy ympäri Suomea, mutta visiitti myymälän nettisivuilla paljasti, että liikkeitä onkin vain Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Ruohonjuuren valikoima on kyllä muuttunut hurjasti niiltä ajoilta kun 90-luvun puolivälissä kävin myymälässä ensimmäistä kertaa. Silloin värikosmetiikkaa ei ollut tarjolla juuri nimeksikään, mutta tilanne on ihan toinen nyt 2000-luvulla. Moni luulee, että ekokaupoissa myydään vain jotain siemeniä, teetä ja saippuaa. Tämä mielikuva on syytä päivittää! :)

Dr. Hauschkan meikkiteline. Taustalla Weledan värikkäitä pullorivistöjä.

Dr. Hauschka.

Törmäsin ensimmäistä kertaa tällaiseen merkkiin; Natuc - suomalainen mineraalikosmetiikkasarja. Onko tämä merkki jollekin tuttu? Näyttäisi olevan Valannin valmistama sarja. Esteettisenä ihmisenä hämmästelin sarjan halpaa yleisilmettä, edes nimen graafiseen suunnitteluun ei ole jaksettu panostaa.

Laveran kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita.

Logona ja Provida.

Laveran luomivärejä.

Santen luomivärejä.

Santen ja Laveran displayt. Tämähän on kaukana jostain spelttijauhoista ja pesupähkinöistä...! Kyllä ekokauppaan vain kelpaa tulla meikkiostoksillekin. :)

Vaikket sattuisi asumaan Turussa, Tampereella tai Helsingissä on kaupungissasi varmasti jonkin muun ketjun eko- tai luontaistuotekauppa, tai itsenäinen ekomyymälä. Ruohonjuuren ohella tunnettuja kauppoja ovat Ekolo (Jyväskylä & Helsinki) sekä Life (yli sata liikettä ympäri Suomea).

Mutta kaikki eivät silti tykkää asioida luontaistuotekaupoissa. Ei tarvitsekaan. Luonnonkosmetiikkaa löytyy myös "tavallisistakin" kaupoista.

Kicks-ketjun liikkeistä löytyy luonnonkosmetiikkaa ihonhoidon puolelta. Luonnonkosmetiikkameikkejä Kicksit eivät myy.

Kicksin valikoimassa ovat merkit Weleda, Dr. Hauschka, Estelle & Thild, Kibio ja BalmBalm.

Myös Sokosella on kattava valikoima luonnonkosmetiikkaa, niin ihonhoitoa kuin värikosmetiikkaakin. Edustettuina ovat merkit Melvita, Weleda, Dr.Hauschka ja Themis.

Perus-Sokoksen lisäksi myös Emotion-liikkeiden valikoimassa on luonnonkosmetiikkaa.

Paras ja laajin valikoima on kuitenkin nettikaupoissa. :) Hyviä suomalaisia luonnonkosmetiikkanettikauppoja ovat Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Biodelly.

Asioitteko te koskaan luontaistuotekaupoissa?

Mistä muuten ylipäänsä ostatte pääasiallisesti kosmetiikkanne (jos nyt puhutaan kosmetiikasta ihan yleisesti)?

Tykkäättekö enemmän erikoisliikkeistä kuten Emotion, Stockmann Beauty tai Kicks, vai asioitteko mieluummin tavarataloissa tai marketeissa? Tilaako moni kosmetiikkaa netistä?

14 comments on “Kierros luonnonkosmetiikkahyllyillä”

  1. Ensiksi tahdon kiittää aivan ihanasta blogista, löysin tämän kyllä jo joskus aikaisemmin mutta vasta nyt muutaman päivän sisällä olen lukenut jokaisen postauksen ja voin myöntää olevani koukussa! Vielä tahtoisin sen sanoa, että aivan älyttömän lahjakas meikkien kanssa olet, ja onnistuit elvyttämään oman meikkausintoni taas. Kiitos siis siitä!

    Mutta nyt jos vaikka kommentoisin tätä luontaistuotekysymystä, niin asioin toisinaan. Niistä löytyy hyviä tuotteita ja kaupan päälle itselle ainakin tulee hyvä mieli ostaessa niitä. :)

    Omiksi suosikkiliikkeiksi yltävät Make Up Store ja Stockmann. Myös Sokoksella on kiva valikoima. Netistä tulee sillointällöin tilailtua, mutta vähän hankalampaa kun en noita luottokortteja omista, niin pitää joko ylipuhua vanhemmat tai etsiä myymälä jossa toimii postiennakkomaksut. Tällä hetkellä yritän saada isääni tilaamaan sen Manly 120 -paletin, ihastuin kovin kun näin sen näissä postauksissasi.

    Huh, tulipa pitkä avautuminen. Toivottavasti jotain iloa siitä että taas yksi lukija enemmän! Sääli, että itselläni ei ole mahdollisuuksia päästä meikkiuhriksesi, ei nimittäin haittaisi yhtään!

    Vastaa

    0
  2. Olet saanut minut innostumaan kovastikin luonnonkosmetiikasta! Toivon hartaasti, että tekisit postauksia esim. Dr. Hauschkan ja Weledan ihotuotteista. :) Ps. Olen koukussa blogiisi, käyn joka päivä lukemassa kuulumisesi ja tutkin vanhoja postauksia. :__)

    Vastaa

    0
  3. Tykkään paikoista missä myyjä ei tule heti kysymään mitä haluan, eli tästä syystä en niin pidä erikoisliikkeistä. Netistä tulee aika paljon tilattua

    Vastaa

    0
  4. Opiskelijabudjetilla ostan pitkälti meikkini ja ihonhoitoni erilaisista edullisimmista tavarataloista (Anttila) ja marketeista (Halpa-Halli, Citymarket ym) koska siellä löytyy todella hyviä alennuksia tuotteista. Lisäksi en oikein pidä Kicksin jäykästä ilmapiiristä, joskin tuotevalikoima on aivan ihana. Emotionista ja Stockmann Beautysta tarkastan alennukset, Duroyt ja Diorit ja alennusmyynnit. Mutta eniten tykkään asioida marketeissa ym kun siellä saa rauhassa katsoa edullisempiakin vaihtoehtoja eikä tarvitse näyttää sliipatulta millai paine tulee helposti Kicksissä. :D Hassu ilmiö.

    Nina

    Vastaa

    0
  5. Anonyymi 1 - tosi kiva kuulla, olipa piristävä kommentti heti näin aamutuimaan..!

    Anonyymi 2 - aina on mukava kuulla että joku lukee vanhempiakin postauksia! Hauschkan ihonhoidosta on tulossa jossain vaiheessa juttua, Weledasta olen jo tehnytkin (klikkaa Weleda-tunnistetta).

    Nina - se on kyllä totta että marketeissa saa katsella parhaimmassa rauhassa... Mullekin on joskus tullut esim. Beauty-liikkeissä sellainen "näytänköhjän nyt vähän liian nuhjuiselta" -olo. Mieluiten katson itsekin meikkejä isommissa liikkeissä.

    Anonyymi 3 - tiedän mitä tarkoitat. :) Itsekään en tykkää jos myyjä tulee heti kysymään.

    Vastaa

    0
  6. Shoppailen meikkini useimmiten Kicksistä, Stockalta, Sokoksesta ja Sokos Emotionista, mutta kyllä sitä ihan Anttilassa ja muissamarketeissakin tulee asioitua sekä netistä ostan myös jonkun verran kosmetiikkaa, etenkin kynsilakkoja ja MACin LE-tuotteita tulee haalittua eBaystä ym. Periaatteessa mulle kyllä kelpaa kauppa kuin kauppa kuhan siellä on jotain kivaa :D Pitääkin käydä tarkistamassa Sörnäisten Reilun Kaupan Tähti joku kerta, tutkailen sitä aina bussista, mutta en oo koskaan menny sisälle asti.

    Vastaa

    0
  7. Itse tilaan netistä, kun kaikki on lähes puolet halvempaa kuin Suomessa. Suosikkikauppani:

    http://www.biologisch24.com
    Postikulut 9,90€ (yli 150€ tilauksissa ilmaiset postikulut), voi maksaa kortilla tai tilisiirtona

    http://www.bce-europe.com
    Porrastetut postikulut, esim. alle 500g tilauksissa 4,90€ (ensimmäisestä tilauksesta saa vielä 5€ alennuksen), maksu kortilla/tilisiirtona

    Suomessa Weledaa ja Dr Hauschkaa (myös meikit) taitaa saada halvimmalla http://www.verkkoapteekki.fi :stä. Postikulut halvimmillaan 1,90€, ja jos asuu Helsingissä niin voi vaikka itse noutaa.

    Vastaa

    0
  8. Lähes kaiken selektiivisen kosmetiikkani (niin meikit kuin ihonpuhdistusaineetkin) tilailen netistä, joskus ostan laivoilta/lentokenttien tax freestä, jos sieltä löytyy jotain mielenkiintoista mitä olen muutenkin halunnut. Muut ostan Anttilasta ja Sokokselta (Stockalta todella harvoin) ja silloin tällöin jotain Kicksistä. En osta mitään kalliimpaa kosmetiikkaa/hajuvesiä Suomesta jollei ole joku megahyvä tarjous, nettikaupoista saa lähes kaiken puoleen hintaan.

    Vastaa

    0
  9. Hei,
    olisin kysynyt tällaista kun Internet Explorerilla ei kuvat näy lainkaan. Ainoastaan valkoinen laatikko kuvien tilalla. Olisikohan tätä mahdollista korjata?

    Joskus on mahdollisuus käyttää Mozillaa ja silloin kuvat kyllä lataantuvat, hitaasti mutta varmasti.

    Kiitos jo etukäteen :)

    Vastaa

    0
  10. Anonyymi - hmm, kuulostaapa oudolle... Mulla näkyy kuvat IE:lla ilman ongelmia. En valitettavasti osaa korjata "vikaa" kun en tiedä yhtään mistä se voisi sun selaimella johtua...? Ikävä juttu. :/

    Vastaa

    0
  11. Hei,
    vielä tästä kuvien näkymättömyydestä. Voisikohan johtua tuosta photobucketista? Olisiko sinun mahdollista kokeilla kuvien lisäämistä jotain eri kautta, jos sitten näkyisivät ja latautuisivat paremmin..

    Kiitos :)

    Vastaa

    0
  12. Anonyymi - tosi harmi jos ongelma johtuu Photobucketista. En viitsisi alkaa lisäämään kuvia eri kautta, kun olen maksanut suuremmasta tilistä Photobuckettiin. Ja jos kuvat lisää suoraan Bloggerin (Picasan) kautta, niin kuvien resoluutio huononee tosi paljon (mitä en yhtään ymmärrä eikä kukaan oo osannut selittää miksi).

    Vastaa

    0
  13. Mulla on niin harvoin aikaa pyöriä kaupungilla että se aika menee yleensä vaateostoksiin koska niitä en juuri netistä tilaile jos ei H&M;:ää lasketa. Kosmetiikkashoppailut hoidan nykyisin lähes yksinomaan netin kautta, aiemmin suosin tavarataloja (Stocka, Sokos ja Anttila).

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat