24.03.2024

Dermosilin C-vitamiinituotteet

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Kuinka moni on bongannut Dermosilin valikoimaan tänä keväänä liittyneet C-vitamiinituotteet? 😍

Tänään ne pääsevät Karkkipäivän luupin alle!

dermosil c-vitamiini

C-VITAMIINI KOSMETIIKASSA

Alkuun sananen C-vitamiini-tyypeistä. Tiedätte, että kosmetiikassa käytetään monia eri C-vitamiinimuotoja, joista voimakkain on puhdas C-vitamiini askorbiinihappo. Askorbiinihappo vaikuttaa C-vitamiineista eniten kollageenisynteesiin ja uudistaa ihoa. Harmi kyllä se on myös ihoa ärsyttävä, ja riippuvainen alhaisesta pH-arvosta, mikä tekee siitä epäsoveltuvan erityisesti herkkäihoisille kuluttajille. Askorbiinihappo voi kihelmöidä ja kuumottaa iholla ja aiheuttaa ihon hilseilyä. Lisäksi askorbiinihappo on hyvin epästabiili ja se on vaikea formuloida tuotteeseen siten, että sen teho säilyy.

Selättääkseen nämä ongelmat, kosmetiikkateollisuus on kehittänyt monia C-vitamiinijohdannaisia, jotka ovat sekä stabiilimpia että iholla hellävaraisempia. Johdannaisilla ei ole ihan yhtä uudistavaa vaikutusta ihoon kuin askorbiinihapolla, mutta niillä on vastaavia antioksidanttisia eli vapaiden radikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta suojaavia hyötyjä, ja - tätä moni kuluttaja ei tiedäkään - johdannaiset kirkastavat ihoa tehokkaammin kuin askorbiinihappo.

Puhdas C-vitamiini on vesiliukoinen, mutta C-vitamiinijohdannaisia on olemassa vesi- ja öljyliukoisina. Öljyliukoiset ovat erityisen stabiileja.

Askorbyyli-tetraisopalmitaatti

Dermosil käyttää C-vitamiinituotteissaan rasvaliukoista Askorbyyli-tetraisopalmitaattia. Se kuuluu tutkituimpiin C-vitamiinijohdannaisiin, ja referenssinä mainittakoon, että mm. The Ordinaryn portfoliossa on Askorbyyli-tetraisopalmitaattia. The Ordinary tunnetaan siitä, että sen portfoliossa on vain kaikkein uskottavimpia ja eniten tutkimusdataa sisältäviä kosmetiikan aktiiviaineita. Myös Medik8 ja Paula's Choice hyödyntävät tätä johdannaista C-vitamiinituotteissaan - arvokkaalla hintalapulla.

Askorbyyli-tetraisopalmitaatti pähkinänkuoressa:

💎 Rasvaliukoinen ja erittäin stabiili C-vitamiinimuoto

💎 Suojaa ihoa antioksidanttisesti hapettumisstressiltä

💎 Kirkastaa ihoa ja tasoittaa epätasaista ihonsävyä

💎 Muuntuu ihossa hitaasti puhtaaksi C-vitamiiniksi aiheuttamatta ihoärsytystä

💎 Ei herkistä ihoa auringolle; voi käyttää aamuin illoin

💎 Ehkäisee aurinkovaurioita

dermosil c-vitamiini seerumi

DERMOSIL C-VITAMIINISEERUMI 14,90€ / 30 ml

Tämä on ihana! 🧡 Mun suosikki! 😍 Koostumus on emulsiomainen ja ihotuntuma erittäin kosteuttava. Jopa niin kosteuttava, että en tarvitse tämän kanssa välttämättä muuta kosteuttavaa tuotetta. Iholle jää seerumin jäljiltä pehmeä ja tyytyväinen tunne. Dermosilin asiakaspalautteissakin kiitetään seerumin kosteuttavuutta. Seerumissa on raikkaan hedelmäinen tuoksu.

Kosteuttavuus tulee lopulta yksinkertaisesta ainesosatiimistä: MCT-öljystä, esteriöljystä, glyserolista ja propanediolista. Propanediol on kosteuttavuudeltaan yhtä tehokas kuin glyseroli, mutta sen etu on miellyttävämpi ihotuntuma.

Askorbyyli-tetraisopalmitaatista (AT) on hyvä tietää, että se tuo iholle antioksidanttista hyötyä jo 0,1% pitoisuudella. (Lähde: Paula's Choice.) Dermosilin seerumissa AT:n pitoisuus on suurempi, mutta maltillinen, jotta taataan seerumin soveltuvuus kaikille ihotyypeille. Dermosil ei käytä pitoisuusprosenttia tuotteen markkinoinnissa, koska tavallinen kuluttaja ei helposti ymmärrä millä pitoisuuksilla eri C-vitamiinit toimivat, eivätkä johdannaiset ole vertailukelpoisia. Minulle pitoisuus on kerrottu, ja voin ammattitaitooni nojaten puolestani kertoa teille, että pitoisuus on tehokas. :) Maltillinen, jotta varmasti taataan seerumin soveltuvuus myös herkälle iholle, mutta tehokas.

Dermosilin C-vitamiiniseerumi sisältää lisäksi E-vitamiinia, joka toimii synergisesti C-vitamiinin kanssa ja vahvistaa sen tehoa, sekä granaattiomenan siemenistä valmistettua Luminia Granatum™ -aktiiviainetta, joka myös kirkastaa ihoa ja hillitsee melaniinisynteesiä, näin ehkäisten pigmenttiläiskiä.

dermosil c-vitamiini voide

DERMOSIL C-VITAMIINIVOIDE 10,50€ / 50 ml

C-vitamiinin tehoa iholla voi lisätä käyttämällä seerumin kanssa myös C-vitamiinivoidetta. (Tai: kukaan ei estä laittamasta useampaa kerrosta seerumia! ☺️ Niinkin voi tehdä - mutta seerumi on vähän arvokkaampaa, missä mielessä voide on taloudellisempi valinta C-vitamiinin kerrostamiseen.)

Dermosilin C-vitamiinivoide sisältää seerumin tavoin ihoa kirkastavan antioksidanttisen trion askorbyyli-tetraisopalmitaattia, E-vitamiinia sekä granaattiomenan siemenistä uutettua aktiiviainetta. Lisäksi voiteessa on sheavoita. Voide on koostumukseltaan erittäin kevyt ja nopeasti imeytyvä. Ihotyyppisuositukseni tämän voiteen kanssa olisi normaali ja sekaiho. Kuivemmalla iholla sekoittaisin tähän tipan tai kaksi öljyä.

Silikonista: silikonista kiinnostuneille tiedoksi, että Dermosilin C-vitamiinituotteet sisältävät pienen pitoisuuden silikoniyhdisteitä. Pitoisuus on niin pieni, että esimerkiksi mun kaltainen silikoni-"herkkis" ei erota silikonin tuntumaa näissä. Seerumi ja voide ovat miellyttävän tuntuisia ja silkkisesti levittyviä, mutta vailla korostunutta silikonimaista liukkautta (mistä en itse esimerkiksi pidä).

Dermosilin asiakaspalautteissa asiakkaat tuntuvat rakastavan tämän ihotuntumaa, ja voiteen kiitellään sopivan täydellisesti meikin alle.

dermosil c-vitamiini

Summa summarum:

Millaiselle iholle Dermosilin C-vitamiini-tuotteet sopivat?

🍋 Kun haet ihollesi hyvää antioksidanttista hoitotuotetta neutraloimaan ympäristön rasitteita

🍋 Kun ihollasi on pigmenttiläiskiä, sameutta tai epätasainen ihonsävy

🍋 Kun haet C-vitamiiniseerumia, joka antioksidanttisen hyödyn ohella myös kosteuttaa

🍋 Kun ihollasi alkaa näkyä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä

🍋 Kun haet esimerkiksi kesäksi kevyttä kosteustuotetta = nämä ovat täydelliset! Koska vieläpä neutraloivat UV-säteilyn rasitteita.

Muistathan kesällä myös Dermosilin Allergia-tunnuksen saaneet aurinkovoiteet.

Dermosilin C-vitamiinituotteet ovat saatavana myös duo-pakkauksessa (seerumi + voide), joka on -11% edullisempi kuin tuotteet erikseen ostettuina.

Kuka teistä on jo ehtinyt tutustua näihin herkkuihin? ☺️

22 comments on “Dermosilin C-vitamiinituotteet”

  1. Herkistääkä btb13 c vitamiinivoide(askorbyyliglukosidia, MAPpia (magnesium-askorbyyli-fosfaattia) sekä puhdasta askorbiinihappoa) auringolle? Sopiiko käyttöön kesällä? Ja onko potentiaalisesti ihoa ärsyttävä?

    Vastaa

    0
    1. Koska voide sisältää askorbiinihappoa, kyllä se voi herkistää. Askorbiinihappo "kuorii" ihon pintaa kevyesti (koska on niin hapanta, se vaatii todella happaman pH:n imeytyäkseen ihoon ja toimiakseen), ja siksi se herkistää ihoa auringolle. Se sopii kesäkäyttöön, mutta ehdottomasti käytä aina päivisin SPF-tuotetta silloin kun käytät askorbiinihappoa sisältävää tuotetta. Ja kyllä, askorbiinihappo voi ärsyttää ihoa, joten BTB13:n tuote voi myös ärsyttää ihoa. En tokikaan tiedä, millä pitoisuudella siinä on askorbiinihappoa, ja jos pitoisuus on tosi pieni, pienenee myös ärsyttävyyspotentiaali.

      Vastaa

      0
  2. Mitä mieltä Holika Holika Aloe waterproof aurinkovoiteesta? Ainesosat: Water, Dibutyl Adipate, Propanediol, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Polymethylsilsesquioxane, Ethylhexyl Triazone, Niacinamide, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylyl Methicone, Diethylhexyl Butamido Triazone, Glycerin, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Behenyl Alcohol, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Decyl Glucoside, Tromethamine, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Fragrance, Sodium Stearoyl Glutamate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Xanthan Gum, t-Butyl Alcohol, Tocopherol (Vitamin E), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Ascorbic Acid (Vitamin C), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Juice, Moringa Oleifera Seed Oil, Ceramide, Phytosphingosine, Aloe Ferox Leaf Extract, Hydrogenated Lecithin, Artemisia Capillaris

    Essence Waterproof Sun Cream SPF50/PA++++
    [Holika Holika] Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Cream SPF50/PA++++

    Vastaa

    1
    1. Vaikuttaa oikein hyvältä 👍 Sisältää vain uudempia UV-filttereitä jotka ovat parempia sekä ympäristölle että ihmisen terveydelle. Täsmälleen sama UV-filtteriyhdistelmä kuin mun korealaisessa suosikissa Skin 1004:n Madagascar Centella Hyalu-Cica Waterfit Sun Serum SPF50 -aurinkovoiteessa.

      Vastaa

      2
  3. Ihanat kuvat tässä postauksessa! 😍 On nuo tuotteetkin varmaan hyviä..! 😁

    Vastaa

    3
  4. Tuo seerumi vaikuttaa kyllä tosi hyvältä!

    Mutta jos mulla on nyt käytössä niasiiniamidiseerumi, niin näitäkö ei voisi käyttää yhdessä..?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Maj-len!

      Voi käyttää yhdessä. Ainoa C-vitamiinimuoto, jolla tutkimusten (tosin 60 vuotta vanhojen 😅) mukaan voi olla haitallinen yhteisvaikutus niasiiniamidin kanssa, on puhdas askorbiinihappo. Sitä ei käytetä Dermosilin C-vitamiinituotteissa, joten voit mainiosti yhdistää niasiiniamidin ja Dermosilin C-vitamiiniseerumin.

      Jos niasiiniamidi-seerumisi on geelimäinen tau fluidimainen, levitä se ennen Dermon C-vitamiinia. Jos se taas on emulsiomainen, järjestyksellä ei ole väliä, kun kummassakin seerumissa on emulsiopohja.

      Vastaa

      1
  5. Kiitos kovasti asiantuntevista kirjoituksistasi, erityisesti nyt kun iholla tapahtuu enemmän muutoksia ja se on "vaativampi" kuin ennen, vinkeistä on paljon hyötyä.

    Kysyisin, voiko Mossan kasvoille tarkoitettua öljyä (Vitamin cocktail) käyttää myös hiuksiin/latvoihin? Öljy kun kuluu kovin hitaasti kasvoille käytettäessä. Öljyssä on seuraavia ainesosia
    Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Decyl Cocoate
    Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract
    Diheptyl Succinate
    Rosa Canina (Rosehip) Fruit Extract Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract
    Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil Tocopherol
    Prunus Dulcis (Almond) Kernel Oil
    Persea Gratissima (Avocado) Oil
    Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
    Avena Sativa (Oat) Kernel Oil
    Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil Prunus Domestica (Plum) Seed Oil Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer Limonene Citral Linalool Citronellol Geraniol

    Vastaa

    0
    1. Moikka Nuu,

      Mossan öljyä voi mainiosti käyttää myös hiuksiin, kuten myös vartalolle ja vaikka kynsinauhoja pehmentämään 🙂 Hiukset eivät hyödy Mossa-öljyn vitamiineista ja antioksidanteista, mutta jojobaöljy pehmentää kyllä hiuslatvoja ja tuo niihin kiiltoa 🙂

      Vastaa

      1
  6. Kokeilin tuota C-vitamiinivoidetta pari näytepussillista, ja tuntui niin hyvältä että tilasin yhdessä seerumin kanssa. Voide tuntui heti kirkastavan talvenkelmeää ihoa 😎

    Vastaa

    1
  7. Kuulun niihin jotka oli nämä tuotteet jo dermosilin nettikaupasta bongannut ja olipa mahtavaa saada niistä arvio. Tämä ehdottomasti vahvisti sitä että taitaa mennä kokeiluun! Vielä jos jonkun silmänympärysvoiteen saisi samaan sarjaan, niin olisi täydellistä..!
    Onko nämä c-vitamiinituotteet sellaisia, että silmänympärysihoa kannattaa ehdottomasti välttää vai uskaltaisiko ainakin kokeilla? Itsellä meinaa aina kaikki kasvovoiteet osua myös silmänympärysiholle, ellen oikein erityisesti kiinnitä huomiota, etten osu sinne. Olen varmaan vähän liian suurpiirteinen kasvovoiteiden lätkijä :D
    Ja ainiin, käykö tuon seerumin alle ihan joku tavallinen kasvovesi, vai onko tuotteella väliä? Muistan hämärästi lukeneeni joskus sun blogista, että joidenkin c-vitamiinituotteiden alle kannattaisi laittaa jonkun tietyn pH-arvon antava kasvovesi, mutta ehkä ei nyt vaikuta näihin dermon tuotteisiin.. :D Tai liekö muistan ollenkaan oikein.?

    Vastaa

    0
    1. Onko nämä c-vitamiinituotteet sellaisia, että silmänympärysihoa kannattaa ehdottomasti välttää vai uskaltaisiko ainakin kokeilla? Itsellä meinaa aina kaikki kasvovoiteet osua myös silmänympärysiholle, ellen oikein erityisesti kiinnitä huomiota, etten osu sinne.

      Mielestäni ei tarvitse välttää. Ja kyllä minullakin kasvojenhoitotuotteita "osuu" myös sy-iholle. :) En nyt ehkä levittäisi näitä ihan "silmään asti" (jo siitä syystä, että sy-iholla on hyvä välttää hajusteita, tai ainakin käyttää sy-ihon toleranssin mukaisesti hajustettuja tuotteita), mutta en usko, että on mitään haittaa, jos kasvoille kehitetty C-vitamiinituote osuu jonkin verran myös silmien alle.

      Ja ainiin, käykö tuon seerumin alle ihan joku tavallinen kasvovesi, vai onko tuotteella väliä?

      Käy ihan mikä tahansa kasvovesi :)

      Muistan hämärästi lukeneeni joskus sun blogista, että joidenkin c-vitamiinituotteiden alle kannattaisi laittaa jonkun tietyn pH-arvon antava kasvovesi, mutta ehkä ei nyt vaikuta näihin dermon tuotteisiin.. :D Tai liekö muistan ollenkaan oikein.?

      Muistat oikein, ja tämä liittyy puhtaaseen askorbiinihappoon. Se vaatii hyvin happaman pH:n, 3,5 tai alle, imeytyäkseen ihoon ja ylipäänsä pysyäkseen stabiilina. Sen vuoksi iho olisi hyvä valmistella askorbiinihappoa varten happaman pH:n kasvovedellä, mikäli siis haluaa C-vitamiinistaan parhaan tehon. Dermosilin käyttämä C-vitamiini ei ole riippuvainen näin happamasta pH:sta, ja toimii muutenkin laajemmalla pH-tasolla.

      Vastaa

      1
    2. Ah, Kiitos! :)

      Osaatko muuten sanoa onko jompikumpi selkeästi paljon sopivampi herkälle iholle, nämä dermosilin c-vitamiinituotteet vai L300 c-vitamiinisarjan tuotteet?

      Vastaa

      0
  8. Mites tuo uudehko Cerave facial moisturising lotion spf 50? Miltä vaikuttaa sisältö?
    AQUA/WATER, GLYCERIN, ISOPROPYL, PALMITATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, NIACINAMIDE, PENTYLENE GLYCOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, PROPANEDIOL, ZEA MAYS STARCH/CORN STARCH, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, DIISOPROPYL SEBACATE, ORYZA SATIVA CERA/RICE BRAN WAX, STEARIC ACID, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, CERAMIDE EOP, CARBOMER, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, TRIETHANOLAMINE, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, TRIETHYL CITRATE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM POLYACRYLATE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, MYRISTIC ACID, CHOLESTEROL, PALMITIC ACID, TOCOPHEROL, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, XANTHAN GUM, PHYTOSPHINGOSINE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER/SHEA BUTTER, BENZOIC ACID, PEG-100 STEARATE

    Vastaa

    0
    1. UV-suojat ihan ok, voisivat toki olla paremmatkin, mutta edullisissa tuotteissa vanhempien ja halvempien UV-filttereiden käyttö on odotettua. Kaksi tämän voiteen UV-filttereistä on "old school" -UV-suojia (Avobenzone ja Octisalate) kaksi taas uuden sukupolven (Tinosorb S ja Uvinul T150).

      Vastaa

      0
  9. Oletko löytänyt hyvää silmänymp.voidetta aurinkosuojalla? Ainut minkä löytänyt Eucerin sy voide spf 20, en tiedä onko suojaimet kuinka hyvät ja aika pieni spf..: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Coco-Glycerides, Butyl Methoxydibenzoylmethane, C12-15 Alkyl Benzoate, Cera Alba, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Behenyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Methylpropanediol, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Stearyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Arctium Lappa Fruit Extract, Creatine, 1-Methylhydantoin-2-Imide, Tocopherol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Myristic Acid, Arachidic Acid, Oleic Acid, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Hydroxide, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Lauroyl Lysine, Xanthan Gum, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

    Vastaa

    0
    1. Oletko löytänyt hyvää silmänymp.voidetta aurinkosuojalla?

      En juuri sy-voiteen nimellä myytävää, mutta käytän Darphinin Intral SPF 50 -voidetta myös silmänympäryksillä. Se on superohut ja superhuomaamaton, myös hajusteeton, ja lisäksi UV-suoja on fysikaalinen mikä aiheuttaa kaikkein vähiten ihoärsytystä.

      https://www.sokos.fi/tuote/100127137/darphin-intral-environmental-lightweight-shield-spf-50-suojavoide-30-ml-100127137

      Edit. Tuolla toisen postauksen kommenteissa vinkattiin, että Darphinin voide on parhaillaan Notinolla tarjouksessa:

      https://www.notino.fi/darphin/intral-protective-facial-cream-spf-50/

      Vastaa

      1
  10. Oisko vinkata jotain huulten aurinkorasvaa vähintään spf 30 ja noilla uudemmilla filttereillä,puikkomuodosta plussaa?

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (50)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat